Galleriarbete, Grand national och sushi

Jag jobbade i Galway arts centre från 12.20 till 5.30, men jag hade lite rast därimellan. Till lunch åt jag två sushi rullar som jag köpte på lördags marknaden vid kyrkan. Sen så var det ju Grand National på TV idag, årets hästkapplöpning, så vi gick till puben på hörnet och kollade på den. Det var kul, Maeve och en annan kille som jobbar där hade spelat, men deras hästar vann inte. Är ju typ 60 hästar med...

Vet inte hur många som voltade och gick ikull, en stor del av loppet ledde två ryttarlösa hästar. Är ju 4 miles, så skapligt långt! Sållar verkligen agnarna från vetet om man säger så. Får mig att minnas när jag var på Clew Bay hotel i Westport på praktik vid den här tiden 2004. Då jobbade jag i baren och alla kollade på Grand National. Kocken och alla andra stannar upp och kommer till TVn och kollar, riktig stämning! hehe

image298

image299

Jag gjorde en hel del i arts centret i allafall. Andrew Kearney och hans assistent packade upp två stora trä lådor som skickats från New York där hans förra utställning var och jag dokumenterade det med digitalkameran medan Maeve skrev upp allt som kommit och hur det var packat (man måste skriva en rapport om skicket sakerna är i när man får dem så att man inte blir anklagad om något är fel på eller saknas som det kanske redan var fel på när man fick det).

Sen bubble wrappade jag massvis med tavlor från förra utställningen. Var ett himla slit, för rullen med bubble wrap tog slut och vi fick leta överallt efter små restbitar att pussla ihop så att det skulle räcka till alla tavlor. Gick precis!
Konstnären och hans assistens (brorsa) jobbade på övervåningen och drog en massa elkablar etc. och det verkade rätt komplicerat så var inget vi kunde hjälpa till med, eftersom de vet exakt hur det ska ha det. Var intressant att följa i allafall. De gjorde en vägg med en massa små monitors och så ska de installera en övervakningskamera som rör sig runt rummet på någon slags räls eller något.

Maeve gav mig även 500 kr som tack för hjälpen, wohoo! jag som bara är voluntär, hehe! Fick ju 300 kr sist och det tyckte jag var skitbra, men nu var jag ju i och för sig där lite längre.

Sen träffade jag Sean i stan och vi åt på Subway. Jag åt sallad och drack kaffe och han åt en sub. Vädret är fint och soligt men lite småkallt eftersom det blåser. Jag är nöjd med dagen, speciellt som jag fick lära mig så mycket i arts centret, och det är ju alltid bra ha fått in en fot, som jag brukar tänka :)

Ska bli intressant att gå på öppningen på torsdag och se hur det hela kommer att se ut!
image300

image301

Jag har fått Sean till att diska, bara vatten beredaren har värmt vattnet klart. Lyckas för det mesta slingra mig ur det, hehe!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0