Swedish meatballs och serveringsbrickor

Nu är det bestämt: min uppgift är att laga svenska köttbullar till dinner partyt hemma hos Carina på torsdag. Sarah ska göra banoffee pie till dessert, Maria ska göra sallad och melonskivor, Debbie ska göra en slags risröra med en massa grönsaker i, Carina ska göra honungsgriljerade kycklingklubbor och en tårta och nån annan ska göra potatisgratäng. Det blir ju runt 10 pers, så vi kommer nog att äta ihjäl oss med all mat som ska lagas ;) Ska bli kul i allafall, även om jag är vegetarian sedan 2 månader tillbaka, så jag kan inte äta köttbullarna, men det är strunt samma, för jag vill ändå laga dem så att de andra får se hur svenska köttbullar smakar. Kommer ju finnas en massa vegetariska grejer jag kan äta ändå.

Jag tycker att det är kul att visa folk olika svensk mat. Vid jul tog jag med pepparkakor och lussebullar till skolan som de andra fick smaka och det var verkligen succé!

Var i Simon shopen i morse igen och lyckades lägga vantarna på fyra serveringsbrickor. Först fick jag ögonen på två förgyllda 60 tals brickor, varav den ena definitivt är av samma märke som min serveringsvagn eftersom den har samma form och mönster. (Den röda).

Den röda kostade 6 euro och den andra 4 euro. Tanten sa dock att dessa egentligen brukar säljas för ca 20-30 euro eftersom det är ett känt märke och samlarvärde, och det vet jag stämmer, för jag kollade upp det när jag köpt vagnen, men mina är ju lite repiga dock.

image346



Tanten i affären sa att de just rensat ur en gammal tants hus så de hade fått tag i en massa fina grejer. Hon bar fram ett annat par 60 tals brickor i plast med kinesiskt motiv, de är skitsnygga att t ex ställa cocktails på, och de kostade bara 4 euro, så jag kom därifrån med 4 brickor! Det är livsfarligt att gå in där om man inte vill spendera pengar, jag har börjat få värsta högen med grejer därifrån ;)

image347

Jag var i skolan och målade på den nya tavlan som jag började på i lördags. Jag kom en bra bit.
Jag är så glad för lärarna har börjat ge mig en massa komplimanger helt plötsligt, de som var så kritiska för några veckor sedan. Tror att jag har hittat rätt nu :)

image348

Kan någon gissa vilken Stockholms förort detta motiv föreställer? Den ligger på röda linjen.

Nu ska jag gå och träna för första gången på 2.5 veckor för min sega förkylning är äntligen borta.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0