Ode to the 90's

Jag sitter här och har 90 tals nostalgi. Känner verkligen för att kolla på My so-called life (Mitt så kallade liv) och Party of Five (ensamma hemma). Två av de bästa serier som någonsin gjorts. Tyvärr så har jag ju inte dem, men funderar starkt på att köpa första säsongen av Party of five och Mitt så kallade liv serien på DVD. Jared leto var ju så sjukt snygg i den serien så det finns inte ord!




Minns att det gick i repris när jag gick i nian/ettan på gymnasiet på fredagarna och jag älskade det! När det sändes först så var jag ju bara 10 år, så då kollade man ju inte på sånt.

Party of five tyckte jag också var jättebra, men följde det inte riktigt. Tog faktiskt ett tag efter att Lost börjat sändas tills jag kom på att Matthew Fox var han från Party of 5. Var ju Neve Campbell som var stjärnan då, för hon var ju med i Scream filmerna.

På 90 talet var ju Beverly Hills, Dawson's Creek och Baywatch stora också. Kollade på Beverly Hills nån gång ibland men inte på de andra två, för vi hade inte trean. Så det var de två ovannämnda som jag verkligen fastnade för. Var lite kul, för min college tutor deirdre tyckte precis att jag såg ut som en ung Clare Danes på mitt passkort när vi åkte till Tyskland förra året ;D

HÄR ÄR EN LISTA PÅ 90 TALS GREJER SOM JAG GILLAR/GILLADE:

* My so-called life
* Party of five
* Third rock from the sun (tredje klotet från solen)
* Fångarna på fortet
* The Cranberries
* Alanis Morissette
* The Corrs
* Sunes jul
* Sega mega drive
* Jurassic Park
* Scream 1 och 2
* Vinterviken
* Disneydags (Duck tales, Luftens hjältar och Darkwing duck)
* Söndagsöppet
* TV reklam (El maco hamburgare, chicken tonight etc)
* Skilda världar
* Pippi pelikan
* Expedition Robinson
* Voxpop
* Lejonkungen

Jag är glad över att ha vuxit upp på 90 talet. Det var ett bra årtionde. Old-school 80 tals grejer levde fortfarande kvar samtidigt som ny teknik kom som t ex alla skaffade dator, internet, DVD uppfanns etc. Och så gjordes så många bra barnprogram och filmer, särskilt barnprogrammen var mycket bättre när jag var liten mot nu: Björnes magasin, Duck tales, Tippen, sommarlovsmorgon etc. Barn nu för tiden har för mycket tillgång till datorer, dataanimerade filmer, dyra prylar osv.  och det finns hundra olika kanaler att kolla på. När vi var små så hade de flesa inte så många kanaler så då visste man att alla i stort sett kollade på samma grejer och man diskuterade dem sen. Då tyckte man t ex att Voxpop var jättebra, för det var enda programmet där man kunde se musikvideor om man inte hade MTV etc, men nu skulle ingen bry sig om ett sånt program för nästan alla har ju musikkanalerna.

  Våra leksaker var coolare också, men det tycker jag väl bara för att jag var ung då, men transformers, turtles, barbie och my little pony var bättre än vad de har idag! ;D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0