Cykeltur till Barna woods

Nu har jag precis kommit tillbaka från en trevlig cykeltur utanför stan. Jag hade först tänkt att bara gå en promenad, men så kom jag på att jag kunde cykla, för då skulle jag ju komma mycket längre och så kunde jag ju gå lite i Barna woods som ligger utanför stan i början av Connemara och som är för långt att gå till. Hade bara åkt förbi där med buss förut.

Jag handlade i affären i Knocknacarra så att jag kunde ha med lite matsäck. Jag köpte en ananas och mango smoothie, svenskt tunnbröd (men det var lite väl torrt, hade nog legat för länge) och lite tonfisk, potatis och pastasallad i självplocken.

Sen cyklade jag till barna woods och parkerade och gick sedan slingan där. Det var ett vackert naturområde, lite som hobbitland med små stenbroar över alla vattendrag. Området var inte så stort men fint. På ena sidan ligger en fotbolls och en rugby plan och det är visst en genväg därifrån till Knocknacarra. Jag fikade på en stenhäll och det var trevligt, bara det att jag höll på att frysa fingrarna av mig efteråt för det var rätt kallt i luften, ca 9 grader, kanske inte låter så kallt, men man behöver vantar ändå.  Jag är lite sur att jag glömde mobilen hemma så att jag inte kunde ta några kort för det var jättefint och soligt!

Sen vandrade jag ner till en strand i närheten och plockade några fina runda stenar och tittade på en stor kulle som stupar ner i havet. Det var också jättefint och jag satt i lä och kollade på vågorna och tittade på stenar och snäckor som låg omkring mig. Mysigt.

Sen cyklade jag hem. Det var jobbigt som tusan att cykla upp Taylors hill för det blåste motvind och så var jag lite trött, men det gick.

Nu har Sean just kommit hem från jobbet, han jobbade 12-4 idag, men han har annars varit ledig hela veckan. Vi ska nog gå till någon pub och dricka kaffe tror jag.

image105

Barna woods. Alla träd är så här fint mossbeklädda, men det här kortet har inte jag tagit, det hittade jag på internet. (http://www.monasette.com/archive/2006_02.html)

image106  image107

Silver strand och Barna woods, (http://www.irelands-directory.com/Galway/Barna/Tourism/photos.html)
image108

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0