Hemma från London

Wow, jag vill inte ens veta hur mycket pengar jag gjorde av med de senaste 3 dagarna.

Maria, Catriona, Eimear och Sarah som jag bodde med första natten.

sushi vid picadilly circus.


Kom aldrig in för att se Terracoota Armen i British museum, för alla biljetter var slut, trots at klockan bara var 10 på morgonen. Jag åkte istället till Liverpool street med tuben och kollade på Spitalfields antikmarknad. Fanns en hel del att kolla på, men köpte inget.

Åkte sedan till Bethnal Green för att leta efter Beyond Retro på Cheshire street, Londons största vintage butik. Gick lite fel o hamnade i ett område där jag i stort sett var beredd på att bli rånad vilket ögonblick som helst ;) Kom ut vid Whitechapel och hittade sedan affären därifrån, så nästa gång ska jag åka dit istället för det är en enklare väg att gå. Fanns hur mycket som helst där o jag provade en massa klänningar. I slutet köpte jag dock bara en leopardmönstrad tröja, för klänningarna var antingen för små/stora eller såg inte bra ut när man fick på sig dem ;)

Sen åkte jag till Baker Street och handlade i en Svensk affär. Köpte pulvermos, blåberssoppa mix, dumleklubbor, arraxboll, sallads dressing mix, Tom och Jerry kex och en päron mer. Kommer ju inte åka hem till Sverige på minst ett halvår, så jag passade på. Trots att jag inte ätit Tom o Jerry kex sen jag var lite så blev jag sentimental och var tvungen att köpa dem hehe!

Hade velat köpa blåbärs och nyponsoppa i tetrapak men det gick ju inte att ta med på flyget.
Det fanns även en hästens säng butik mitt emot och en affär som heter Scandinavium i närheten som har en massa häftig skandinavisk design.

London är typ som mitt emellan Sverige och Irland på fler sätt än det geografiska. Det påminner om irland pga språket, pubarna och affärsfronterna (även om det inte är helt likadant) och maten. (fry up, fish and chips etc). Sen påminer det om sverige för man ser svenskar vart man än vänder sig (det var fyra stycken i mitt rum på hostellet t ex) de säljer svensk mat, svenska restauranger, svensk design etc. Och det är mer ordningssamt och välfungerande, likt sverige. I Irland vänder man verkligen på huvudet om man hör folk prata svenska, men inte i London...

Jag strosade ner Marleybone high street, älskar det området, och tog sen tuben från Bond street till Leicester square där jag åt buffe i Chinatown. Sen gick jag till skoaffärsgatan Neale street vid covnet garden och köpte en handväska, Reebook skor och nylånstrumpor i American apparel samt i en annan cool shop som hade enbart nylånstrumpor och strumpor i alla tänkbara färger! I London finns verkligen allt! Sen skyndade jag tillbaka till hostellet och packade om min väska så att jag precis fick plats med allt och sen tog jag stansted express till flygplatsen.

Där mötte jag Louise från min klass som också stannat kvar längre. Hon bodde dock på ett annat ställe och skulle till camden etc o titta, men där har jag varit 2 ggr så hade ingen lust att åka igen denna gång. Slog mig ner vid gaten precis 10 min innan avgångstiden som står på biljetten o kom plötsligt på att jag glömt min genomskinliga plastpåse med make up och akrylfärger vid security checken! Kutade det fortaste jag kunde tillbaka medan Louise vaktade min väska. Var nog en kilometer! De hade min påse där som tur var, så jag rusade tillbaka och just då började de borda min flight. Var helt slut, hade ju redan varit trött innan efter att ha gått så mycket.

När vi kom till Shannon så var det en timme o en kvart tills bussen till Galway skulle gå, så Louise köpte te till oss och så satt vi o pratade om vad vi skulle göra efter college etc och det var trevligt, gillar Louise! Vi kom hem vid två och hennes pojkvän körde hem mig.

Det var en väldigt rolig Londontur!

Grejer jag köpte:
* kraftwerk - Computer world
* Pink Floyd -piper at the gates of dawn
* Ani di franco cd
* Elisabeth dvd
* scarf, kjol och lila jumper i H&M
* basker, blå klänning och leopardjumper i Beyond retro (2 olika butiker)
* Mystery packs med scandinavian chair modeller (2 st)
* svensk mat
* Peter Doig bok
* Reebok skor (kardborre där uppe)
* randig handväska
* Rabbit with pointy teeth (monty python föreställningen)
* lila nylonstrumpor (american apparel) och röda i en annan affär
* Malevich kort och kuvert i From russia utställningen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0