En gräsbil utanför dörren!

På vägen hem så upptäckte jag att en bil täckt med låtsasgräs stod parkerad rakt utanför vår port. Det är visst en reklam för Innocent smoothies men det såg inte lite kul ut!

image419

Jag var tvungen att vara lite duktig idag också och åka till college och jobba, trots att det är söndag. Studiorna ska ju vara tömda till nästa helg och min installation måste rivas imorgon eller tisdag så jag har massor att göra.
Skyndade förbi marknaden och jag fick en gratis hemmagjord munk av en kille som jobbar där och alltid ger mig gratis munkar! Han gick i min skola förr (men är nog i 35-40 års åldern) och brukar alltid prata med mig när han ser mig. Han gick dock bara ett och ett halvt år och slutade sen. Jag minns inte hans namn. Jag hatar när man känner någon men inte vet vad de heter och så törs man inte fråga för att man skäms för att man kännt personen för länge för att inte veta... Jag är sämst på namn!

Vid Eyre square när jag väntade på bussen så gick en man förbi mig, Han sade "Hi Cecilia" Hur vet han mitt namn? känner vi varandra? Han verkade vagt bekant men kan verkligen inte placera honom... Vad är det för fel på mig, "alla känner apan och apan känner ingen" som min farmor brukar säga haha!


Det här är Browne's dorrway i Eyre Square. Den flyttades hit för 100 år sedan när huset den hörde till revs. De har ett plank runt för att skydda den, men idag satte de upp bilder av dörren från långt tillbaka. Fint!

image421

Jag väntade ett tag på bussen, för de går inte så ofta på söndagar och då kollade jag lite i Dunnes Stores och köpte den här tenniskärmen för 3 euro. Lite kul gej sådär :) Köpte även en smoothie, men blev besviken för den var så vattnig att det lika gärna kunnat vara juice. varför gör de dem inte sådär krämiga med massor av bär längre? Lägger de tre bär i och kallar det smoothie eller? Här är jag för övrigt inne på skoltoaletten, inte världens trevligaste inrättning men de har en bra spegel ;) På väggen hittade jag lite ny grafitti, tyckte den var kul:

image422

Jag jobbade med mediumformats kameran i ett par timmar och tog tre rullar film. Ska bli intressant att se hur det blev. Svårt att veta exakt eftersom man måste mäta parallaxen, alltså skillnaden mellan tittlinsen och fotolinsen, vilket kan bli ganska stort om man tar närbilder. Har en parralaxkorrigerare på tripoden, som man hissar upp kamerna en bit med efter att ha komponerat bilden för att få linsen i rätt höjd. Får se om det blir rätt... Är en fin kamera men jag ska skaffa en Hasselblad istället om jag köper en medium formats kamera, då vet man iallafall vad man får eftersom det bara är en lins!

Min dröm vore att få en Hasselblads medium format digital kamera. Det kan jag ju DRÖMMA OM för de kostar runt 100 000 kr, men sen så har de ju runt 35 megapixlar och är världens bästa proffskameror för bla modeshoots etc.

image423

På vägen hem gick jag förbi turistbyrån. Där kommer jag att sitta igen om ett par veckor. Inget sommarlov alls, måste tom börja jobba innan utställningen öppnar... Jag tycker inte om att jobba, vill helst leva bohemliv och måla, men sen finns det ju något som heter pengar också, och det har jag inte så mycket av vid det här laget.

Till vänster är nya busstationen för privatbolag och turistbussar. Det var en parkering för drygt ett år sedan och nu är byggnaden så stor att turistbyrån ser jätteliten ut bredvid den. Blir nog inte lika soligt på övervåningen nu med den klossen ivägen. Den är nästa färdig, de bygger invändigt nu.

Sean kom tillbaka från Westport vid lunchtid för han jobbar två till 6 idag, men har inte hunnit träffa honom. Lovade att vi skulle gå och fika när han slutar så det blir ju rätt snart då.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0