I'll never budge!! (jag är inte så mesig)


Hämtade mina kort i Salthill på lunchrasten. Först när jag kom dit så var de inte klara, så jag köpte en tuna wrap och åt vid havet. Det var väldigt varmt men ändå fläktade det.
image426

image431

Jag tycker Salthill ser ut som nån badort vid medelhavet när det är så här fint ;)

Sen fick jag mina kort och de blev lyckade! moahaha, kan hantera min tutor Deirdres kamera bättre än hon, för hennes rulle blev inget (se gårdagens inlägg) ;)

Jag målade sedan hela eftermiddagen i skolan. Det är ett motiv från Alby.

image432


Michael och Fionna kom in i vår atelje, de svettas nog lite över det här med rumstilldelningen till utställningen eftersom de inte kan hitta rum åt alla på övervåningen då vi är fler i år. Hela mitt projekt bygger på att jag ska ha två rum som sitter ihop. Ett med målningar och ett med 70 tals tapet och en animerad video som visas på en TV. Först lät det självklart att jag skulle få platsen jag efterfrågat, men sen när de räknat hur många vi är så verkar de bli mer tveksamma. Men jag MÅSTE ha två rum, det jag vill visa får helt enkelt inte plats i ett rum och konceptet funkar inte. Nu försökte de lite snällt leda in mig på andra tankar:

M - "Cecilia, are you sure you really need those specific rooms because..."
Me - "Yes, I am totally sure and I have never been so sure, so don't even start to mention about me moving somewhere else cause I don't want to hear it."
F- But the space you request is very tucked away...
Me (cheerful) "Don't even start...
F - "Well, I suppose it's no point bringing it up so...
Me - "No defenitely not, but what did you have in mind besides?"
M- "Well, we were thinking that you could use the main first year space downstairs and put up boards to make it into a room"
Me - "No, that's fine for people only showing paintings, but I really need an actual room to wallpaper, because the concept is about the home space, so no."

M- Cecilia, I don't think you've ever sounded so sure about anything!

Hahaha, där fick de. Jag tänker inte böja mig en millimeter, det finns gott om andra folk som kan visa sina grejer på nedrevåningen för de gör ingen installation utan visar bara tavlor, och så försöker de få mig på andra tankar genom att säga att stället är så undanskymt och att det syns mer på nedrevåningen, men jag vill inte vara nere i den stora ateljen och folk går runt hela skolan och tittar ändå! Om Tom fått det rum han velat ha, då ska jag banne mig inte vika mig. Här är det slut på mjäkig snällhet! De blev nog lite paffa ;) Maria och Sarah var rätt imponerade att jag vågade stå upp mot dem. Men jag är en av deras bästa elever (betygsmässigt) så de måste allt värna om mig! ;)


På vägen hem stannade jag till i PC world och kollade på en dator Sean tittat på tidigare idag. Han har pratat ett tag om att köpa en dator. Jag har ju min MacBook, men han vill ha en egen, särskilt nu när han går datakursen och vill lära sig mer. Han har pratat om att köpa en rätt billig men ändå skapligt bra laptop. Idag var han i PC world och tittade och hittade där en vanlig desktop, men båda tycker vi att det är ett bättre köp än en laptop i samma prisklass pga vad som medföljer och så är den rätt portabel eftersom själva datorn är väldigt liten. 280 GB hårddisk, 2GB memory och 1GB ram (kanske uppgraderar till 2 så småningom, men han använder den ju mest till skrivprogram och internet ändå). En 19 tums wide screen skärm med väldigt fin upplösning ingår samt trådlöst tangentbord och mus och allt detta för bara 549 euro. Det som är bra är att jag länge tänkt köpa till en större skärm som jag kan använda vid bildbehandling (min är bara 13 tum), och nu kan jag ju använda denna till det. Slår alltså två flugor i en smäll!

Jag bokade även en mikrofon i en annan affär som jag ska ha när jag spelar in i Garage band. Den kostar 29 euro och verkar vara bra kvalitet.

image433

Jag njuter verkligen av den här gröna, varma årstiden. Maj är så fint! Jag försöker också njuta av de sista veckorna i college och med klasskamraterna innan det jobbiga jobbar livet börjar. Måla, fika, sitta på grässlänten och prata, diskutera, klaga, men ändå trivas :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0