Skönheten och odjuret nostalgi

Jag hade en trevlig kväll igår i min ensamhet :) Först gjorde jag sushi och läste lite i Maria Clare magazine, jag köpte den enbart för att man fick en Body Shop coconut body butter på köpet samt att det är ett miljövänligt nummer som bara tar upp miljövänliga och organiska kläder, skönhetsprodukter, kändisar som kör kampanjer för miljön etc. Den hade inte plastpåse runt utan miljövänlig papperspåse tryckt med växtfärger etc. Så, det tyckte jag var lite intressant.
image417

Fick en red Bull cola gratis i stan, så den drack jag till. Det är visst en ny organisk cola utan kemikalier och bara naturliga ingredienser. Måste säga att den är väldigt god också, och jag dricker väldigt sällan läsk...

Sen kollade jag på Skönheten och Odjuret online. Det går rätt bra att kolla filmer online om man inte har tid att ladda ner, kvaliten är väl inte världsbäst och d ebrukar vara uppdelade i ca 3 delar, men alla dessa japanska och kinesiska siter, de verkar ha hur många filmer som helst ju... Vilken nostalgi. Trots att detta var engelska versionen, och jag måste säga att jag föredrar svenska versionerna av i stort sett samtliga disney filmer (förutom kalle anka då). Antar att de flesta föredrar versionen på sitt hemspråk och det är nog mest för att man minns dem från när man var liten. dessutom tycker jag ofta att de har valt bättre personer som röster i de svenska Disney versionerna än i engelska originalen, de har ofta bättre sångröst etc. (sen är det väl i stort sett samma personer som är med i flera filmer vad jag vet).

Minns att Skönheten och odjuret var först afilmen jag någonsin såg på bio på sportlovet 1992. Tyckte självklart att det var bästa film jag sett och lyssnade nästan sönder mitt musiksage band och ritade av Belle och odjuret. Måste säga att även som vuxen så tycker jag att det är en väldigt bra film!

Kollade lite på youtube idag och fick lära mig något nytt. Dels att Sissel var Ariels sjungande röst i både norska, danska och svenska versionen av Lilla sjöjungfrun (då fattar jag varför vissa ord lät lite konstigt, som jag minns att jag reagerade på förr), samt att det finns bilder av en naken tjej i ett fönster i Bernard och Bianca filmen. Det sistnämnda är så himla kul. måste vara någon/ några animatörer som ville få sig ett skratt, så när de flyger (dyker) bland några hus så kan man, om man kör filmen i slow se bilder av en naken kvinna i ett fönster i två av filmrutorna!!

Kollade även på filmer Lost and delirious. Oj, vilken bra film, men SÅ sorglig. Mischa Barton är en ung tjej som börjar på en internatskola och hennes två rommates visar sig ha ett förhållande. När detta uppdagas för andra folk på skolan så förnekar ena tjejen allt och säger att andra tjejen har en crush på henne men att hon själv gillar killar för att hon vet att hennes religiösa föräldrar aldrig skulle acceptera sanningen. Hon blir tillsammans med en kille och försöker vara normal medan andra tjejens hjärta är totalt krossat och hon blir utfryst av alla. Omöjligt att se denna film utan att gråta och den är verkligen jättefin. Samma genre som Fucking Åmål och så har den Ani DiFranco sången You Had Time som soundtrack...

Nu måste jag till skolan och jobba lite!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0