Adventsgudstjänst och lussebullar

Första advent idag. Under dagen var det soligt och kallt, frost under natten. Jag gick en promenad i en timme och köpte ingredienser till lussebullarna. Sen stickade jag en stund innan jag gick till en adventsgudstjänst i St Nicholas church. Det är den protestantiska kyrkan i stan och en av de äldsta i landet som ännu är i funktion. Har aldrig varit på gudstjänst där förut.  Jag är ju inte religiös, men tycker om att gå till kyrkan när det är mysigt med ljus på julen, höra på fin musik m.m Ikväll var det en candlelight mass. Alla fick varsitt ljus att hålla i handen (ungefär som tärnorna brukar ha fast mindre ljus). Sen sjöng kören sånger (de sjöng jättefint).  Jag har bara varit på ett par katolska mässor sen jag flyttade hit med Seans föräldrar, men jag föredrar den protestantiska versionen, antagligen för att man känner igen sig mer, men även för att det är så mycket böner, välsignelser och ritualer på en katolsk mässa medan på den protestantiska så sjunger man och spelar mer och det föredrar jag. På de katolska mässorna jag varit på har man inte sjungit alls (fast de gör det ibland).

Sen på kvällen hade jag att välja på att gå till filmklubben eller baka lussekatter och jag valde det sistnämnda, för jag ville leva kvar i julstämningen som jag fått in från kyrkan och alla ljusdekorationer i stan. Jag hängde upp ljusslingan hemma, tog fram lite mer pynt som jag glömt och nu bakar jag för fullt.  Enda är att det jäser som bara attan för jästen här är starkare än i sverige och jag lyckas alltid ta för mycket!




Hängde upp några julkort från tidigare år på ett snöre.


Jag gjorde en nejlikeapelsin också och det luktar såååå juligt!

Just nu kollar jag på Wallander medan jag bakar. Är den engelska versionen som just sänds första avsnittet på BBC. De var ju i Sverige och filmade, bra serie verkar det vara, men det känns ändå inte som att de är i sverige eftersom de pratar engelska, fast alla har ju svenska namn förstås. Peter Branagh som spelar Wallander passar för rollen, liknar Lassgård lite fast inte lika tjock ;)



Igår hade jag det så mysigt så! Kollade på tredje Star Wars filmen (eller episod 6 som den numera kallas) och måste säga att gamla Star Wars är mina absoluta feelgood filmer.  Andra tjejer kollar på chick flicks, mina feelgod filmer är Star Wars ;)

Hade änglaspelet tänt igår också, urmysigt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0