Är så nöjd med min nya kappa!

Idag gick jag en liten promenad längs Corrib river, ut till Terryland där jag skulle kolla efter skor och kappa. Det var en sån där trevlig höstdag som är lite kylig, men inte för kall, och lite smått disigt grå sådär så att träden riktigt lyser.





Jag hittade en kappa i Miss Selfridge för 130 euro (ca 1300 kr) och blev helt kär, särskilt i den avtagbara fuskpälskragen. Men som alltid så vågade jag inte slå till direkt utan jag gick för att tänka över saken, för det är ju ändå en hel del pengar. Jag gick tillbaka in till stan där jag mötte Sean på japanska Wa Café nere vid The Docks eftersom han var på lunch mellan 2 och 3.

Sen gick jag hela vägen tillbaka ut till Terryland, men jag mellanlandade på några ställen i stan bara för att vara säker på att jag inte missade någon snyggare kappa där, men det gjorde jag inte! Jag kollade även in ett par Vaga Bond stövletter som är både fina och bekväma, men de kostar 1000kr, så har inte heeelt bestämt mig än. Ska tänka över det tills imorgon.


Ute i Terryland så bytte jag om till nya jackan så fort jag köpt den för att känna på om jag trivs i den (lämnade prislappen på för det är öppet köp i en månad). Det första som fick mig att tveka när jag först såg den var att den är lite i tunnaste laget för svensk vinter när jag åker hem sen till jul, men så jämförde jag med min blå kappa, och den har inte heller något foder utan bara glansigt tyg på insidan och den hade jag ju vid jul för 2 år sedan så det är bara att ha halsduk och tjock tröja så ska det nog gå bra. Jag är sååå nöjd! Kolla:



Det var lite tur i oturen att någon stal min andra jacka, för då fick jag en anledning att köpa en ny. Jag var lite snål innan och ville inte kosta på en ny då jag köpt den jag hade året innan och den fortfarande var snygg och passade bra och mina finanser inte är de bästa, men mamma har satt in 2000kr på mitt konto som jag skulle få köpa något för till graduation dagen, så jag använder de pengarna, även om allt det jag har/ska shoppa senaste veckan nog kommer gå på närmare 3500kr, och jag som är arbetslös och allting! ;)

Träffade på min fd jobbarkompis Maria på stan, hon har inte heller hittat nåt jobb än, men de drar ju till Korea i två år för att jobba som engelskalärare i februari, så hon bryr sig inte så mycket och så vill hon vara hemma hos familjen i Meath vid jul eftersom hon kommer missa nästa jul. Säger detsamma, jag vill inte ha något jobb innan jul ändå eftersom jag vill åka hem och hälsa på. Hon sa att hon inte heller hört från social welfare kontoret om våra pengar, men sa att någon sagt att det kan ta 6-7 veckor, och det var ju 4 veckor sen jag var där.

Nu har jag just ätit en bit pumpapaj. Jag gjorde paj sen i söndags kväll, det glömde jag nämna och skar ut ansikte i pumpan och allting (bättre sent än aldrig) och den är så otroligt god! Nu spelar affärerna julmusik. Det är för tidigt, eller?! Fast det ska bli allt bra mysigt med jul, och för en gångs skull kan jag njuta av förberedelserna utan att vara helt överhopad med skolarbete, uppsatser m.m


Ska se om IMOCA utställningen blir före eller efter jul. Hoppas curatorn hör av sig snart. Jag ansökte om jobb på Victoria & Albert museum i London igår. Men de har nog hundratals sökande som alla andra. Jag siktar nog för högt, hehe, alla ställen jag ansökt till har haft hundratals sökande så inte konstigt man inte får nåt. Fick email idag av Eskilstuna kommun som sa att tjänsten jag sökte på konstmuseet där i august (!) blivit tillsatt, snacka om sega! De hade haft 450 ansökande eller nåt. Trodde inte det var sååå många! Fan jävla recession, typiskt att det inträffar i alla lämder just nu när jag slutat college och vill ha jobb!

Kommentarer
Postat av: Tina

Ja det var verkligen en dunderfin kappa, funkar höst, vinter & vår. Perfekt!



Oj vad stormigt vattnet såg ut. Brrrr.

2008-11-04 @ 21:22:31
URL: http://trueborn.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0