Lite mer om mig.


Vad heter du?

Cecilia Charlott Danell
Vart bor du?
Lägenhet i Galway, Irland.

När är du född?

14 april 1985
Beskriv din stil med 3 ord?
vintage, färgglad, fin.
Vad innebär mode för dig?

Tar jag inspiration ifrån, men gillar inte att följa det slaviskt eftersom jag inte vill se ut som alla andra. Jag gillar att blanda mode från olika epoker, t ex vintage klänningar från 50-60 talet, stickade tröjor från 70 talet, nyare grejer etc. Jag gillar när man ibland lyckas ligga lite före eller precis i början av en trend, t ex man har en snygg rutig kjol några månader innan alla andra börjar ha rutiga kjolar osv. :)

Vilka är dina favoritaffärer, butiker?

Top shop och H&M blir det oftast bland high street butikerna, men jag älskar bra second hand butiker mest av allt, t ex Beyond Retro i London och Sthlm, Wild Child och Harlequin i Dublin etc. 


Shoppar du second hand?

Det svarade jag ju på i förra frågan egentligen, jag gillar att fynda second hand, glädjen över att hitta något riktigt unikt och snyggt. Tyvärr finns inga bra second hand butiker i Galway, bara två runt mitt kvarter som mest har tantkläder och 90 tals möbler, men nån gång kan de få in nåt bra, bla en amerikansk militärrock jag köpte där för 150 kr och i Army and Navy stores, som säljer militär grejer second hand så kostar samma rock 950 kr!

Vilken är din favoritdesigner?
Har ingen direkt favoritdesigner... finns mycket snyggt men det är oftast utanför min prisnivå, så jag tar inspiration från dem istället och hittar egna kombinationer... men finns ett märke som heter SkunkFunk som gör skitsnygga väskor och jackor etc.
Vad är din favorit i höst?
Stor stickad halsduk, tröja med fladdermusvings-ärmar, vintage klänningar (alltid)
Hur mycket shoppar du för i månaden?

Varierar beroende på finanserna, ibland bara en femhundring, ibland ett par tusen, så svårt att säga.

Dyraste plagget respektive billigaste?
Hmmmm en jacka mamma betalade i gymnasiet som kostade 2500kr, billigaste är väl strumpor på Penney's, 5 par för 30 spänn.

Tror du att du kommer att kunna shoppa lika mycket om 10 år som du gör idag?
Hoppas det, för idag kan jag ju inte påstå att jag kan shoppa sådär väldigt mycket...

Brukar du tröstshoppa?

Nej, inte direkt, jag shoppar mest för att jag hittar nåt jag gillar, för att jag behöver nåt visst plagg eller för att jag är i en annan stad etc. Jag är väldigt velig eftersom jag inte har så mycket pengar att röra mig med (har varit fattig student i 4 år, nu arbetslös), så jag provar ofta en massa saker jag aldrig köper i slutändan, och funderar rätt mycket innan jag köper nåt, så blir inte så många impulsköp, förutom om det är rea.

Högklackat eller lågklackat?

Mitt emellan, har svårt att gå i jättehöga klackar, men har ofta Mary janes när jag går ut, mina ben ser mycket bättre ut i klack än i pumps. Har inte klack till vardags dock utan trainers.


Vilken är din drömväska?

Det vet jag först när jag ser den. Skulle inte lägga 15000kr på en märkesväska direkt. Då skulle jag hellre spendera på en ny systemkamera eller något. Behöver hitta en ny väska nu dock, för min väska har gått sönder i dragkedjan, har några andra, men det är ju alltid trevligare med något nytt...

Vilket blir ditt nästa köp?
Ny jacka (för att jag söp bort den gamla) och ett par nya skor till vår graduation.

Vilka är dina stilikoner?

Av nutida modeller måste jag nog säga Kate Moss, trots alla skriverier om henne, för hon ser sådär careless-snygg ut, och Nina Persson gillar jag med. Sen gillar jag äldre ikoner som Audrey Hepburn, Greta Garbo etc. Och Stina Nordenstam klär sig snyggt på de bilder jag sett.


När upptäckte du ditt intresse för mode?

Var nog i tvåan i gymnasiet som jag började hitta min egen stil lite. När jag var yngre än så så tyckte jag att shopping var rätt långtråkigt och gillade mest bara att kolla i skivaffärer och sånt. Då vart det mest jeans och tröja och mamma brukade ofta vara med mig och shoppa, haha! Jag började shoppa second hand på Myrorna och sånt och återanvända lite av min mammas och andras gamla kläder. Sen när jag var i Dublin i trean så drog Laura (seans syster) runt mig till en massa coola affärer och jag köpte en vintage klänning till studenten och sen dess har jag alltid älskat second hand shopping. När jag började college så klädde jag mig väldigt färgglatt, men jag har tonat ner det lite nu så att det ser stilfullt men ändå lite quirky ut eller så.


Vad vill du jobba med i framtiden?

Konstnär, grafisk designer eller lecturer på en konsthögskola...

Favoritplagg just nu?

Sticketröjan jag köpte i Dublin i onsdags och klänningen jag sydde om som jag ska ha på mig på fredag. Gillar min orangea halsduk också!
Favoritaccessoarer?

Örhängen, gillar stora örhängen i plast eller olika färgade pärlor, stenar etc. och så gillar jag mina vintage handväskor, har en tre-fyra stycken jag verkligen gillar, men de är för små att ha till vardags, så dem har jag bara om jag ska gå ut.


Kommentarer
Postat av: Tina

Hoppas du hittar en ny fin vinterjacka, för är det lika kallt på Irland som i sverige så behöver du en. Jäkla kyla!



Kul att läsa lite om dig.

2008-11-04 @ 07:35:01
URL: http://trueborn.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0