Ealaíon at Lúnasa vernissage idag!

Idag (eller igår, för nu är det ju efter midnatt) så var det vernissage för samlingsutställningen Ealaíon at Lúnasa (konst i augusti) som äger rum i Galway. Jag jobbade i kiosken med Ann Marie men hade fått byta tider så jag kunde få sluta redan klockan 5 så jag skulle hinna till alla vernissagerna.

Första stoppet var Galway University Hospital. Det var tänkt att mina två tavlor skulle hänga där och att videon skulle visas i Arts centret, men som tur var hade Maeve ändrat sig och placerat alla mina verk tillsammans i Arts Centret. Det var jag glad över, för det är ett finare och mer prestigefyllt ställe än att hänga i sjukhuskorridoren.

Här är en tavla av min kompis Jennifer (hon med sköldpaddorna) Visst är hon bra?!

Vi fick kaffe och kakor och kollade på konsten där och chefen för sjukhusets arts scheme höll tal.
Sen gick vi vidare till Galway City Museum. Där var det mycket mer folk.
Det enda jobbiga var att det var så himla varmt där inne! Ingen luftkonditionering, solen låg på och så massor med folk. Museichefen höll lite tal där och Maeve höll sitt andra öppningstal. I talet nämnde hon om mig som "har fötterna både i konst och turismbranschen" och pratade om hur jag sagt att vi ofta får frågor från turister om utställningar med Galway konstnärer och nu hade vi tre ställen att skicka dem till. Haha, bara för att jag pratade med henne om det innan.

Declan Holloway. Printmaker och lecturer på konsthögskolan. Han var den petigaste krokiläraren, men också den duktigaste. Sädär riktigt old school, fast på ett bra sätt.

Museet från utsidan. Det byggdes för bara ca 3 år sedan. Minns när det öppnade, tror vi skulle börja trean då. Innan fanns ett gammalt museum men det stängde nog precis när jag flyttade hit.

Sen var det dags att gå till Galway Arts Centre klockan 7.

Nedrevåningen av Galway Arts Centre. Utställningen var jättebra, och det säger jag inte för att jag var med, utan för att den verkligen var varierad och för att många duktiga konstnärer jag känner igen var med.

Kevin Mooney. Gillade dessa speciellt.

Mittengalleriet, övervåningen.

Övervåningen i rummet där mina grejer var. Det kom mycket folk, trots att det var Ladies Day, the busiest day of Galway Races. Men uppenbarligen är det inte alla som gillar gallopptävlingar.

Min animation. "Nothing is different - everything has changed" Norma (till höger) gick i min klass förut och visade två tavlor.

Ruth (i mitten) kollar in min video.


Mina två tavlor. Det har alltid varit en dröm att få ställa ut i Galway arts centre, särskilt eftersom det är stans huvudgalleri och vi bor mitt emot. Så jag var både stolt och glad att se mina tavlor och videon där. Många kom fram till mig och sade hur mycket de gillade mina grejer, vilket kändes himla kul!

Eimear-Jean (blond) Hon är duktig printmaker och jobbar som print technician på konsthögskolan. Lärde känna henne i fyran när jag höll på med screentryck, hiimla trevlig!


Plötsligt kom en svensk kvinna fram och pratade med mig. Hon sade att hon såg direkt att mina bilder måste föreställa Sverige, så hon tog reda på vem jag var. Hon har bott på Irland i 6 år och jobbat som arkeolog, men nu finns ju inga jobb som vi alla vet, så hon jobbar nu i en klädbutik. Hon gillade verkligen mina grejer och sa att de gav henne längtan till Sverige. Hon hade bott i Stockholm förut. Himla trevlig var hon!




Vi bor ju rakt över gatan så Sean kom över sen också och kollade och drack lite gratisvin. Jag är så himla nöjd med kvällen, var verkligen kul, och nu ska ju verken visas där hela Augusti.

Nu på kvällen har jag och Sean kollat på svenska Wallander (den men Krister Henriksson) för den serien har börjat gå på måndagar och torsdagar på BBC4. Gillar att svenska filmer har börjat visas mycket mer här på sistone. Beror nog på att den brittiska Wallanderserien gick bra, så nu visar de den svenska också. Missade i måndags, men såg förra torsdagen också. Kul tycker jag!!

Kommentarer
Postat av: Tina

Vilken lyckad vernissage! Hur länge håller utställningen på?



Härligt när besökarna få känslor av tavlorna - då betyder det extra mycket.



2009-07-31 @ 17:35:27
URL: http://trueborn.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0