En inte ett skit dag

Idag har jag inte gjort nånting. Gick först ur sängen 12.30 för jag var så otroligt trött efter att ha varit uppe väldigt sent 4 nätter i rad. Jag och Sean skulle gå en promenad, men när vi kom ut så flög fiskmåsarna lågt över floden och himlen såg mörk ut. "Fåglarna flyger lågt, då betyder det att det kommer bli dåligt väder, antagligen storm". Sa jag och Sean tyckte att jag kunde mer än vädergubbarna, för bara en kvart senare blev det stormvindar och regn. Usch, sökte skydd i Java's men där var alla bord upptagna så vi fick gå och kolla i bla Charlie Byrne's bookshop innan vi återvände till Java's och då fick vi plats där. Satt där och fikade och jag läste kulturbilagan i Sunday Times ett tag.

Sen gick jag hem och Sean tog en promenad trots den kalla blåsten och det ostadiga vädret. Nu har jag kollat upp lite olika utbildningar i Sverige och försöker fundera på vad jag ska söka som plan b om jag inte kommer in på curator utbildningen. Men, det är inte lätt. Har inte lång tid på mig nu heller, för 15 april är sista dagen.

Samtidigt ska jag ansöka till ett residency i Galway arts centre med ateljeplats för augusti månad, och om jag skulle få det så skulle det vara en jättebra chans och merit för mig. Men OM jag nu kommer in på utbildningen så börjar ju den 24 augusti, och man vill ju inte missa introduktionsveckorna precis! Jävla skit att svenska högskolor och universitet alltid börjar i augusti och inte i mitten av september som här. Augusti är ju fortfarande sommar, då är man ju upptagen med sommarjobb, konstprojekt etc. och så kanske man måste flytta mitt i allt också! Och när man flyttar mellan länder såhär så är det ju inget litet företag precis.

Samtidigt vill jag ju inte skita i att gå nån utbildning i höst, för vad ska jag annars göra i ett år till? Min a-kassa räcker bara till slutet av september och om jag ska söka in igen så måste jag i så fall vänta tills nästa höst eftersom det jag vill gå bara startar på hösten, och då kommer jag sitta i skiten sen och få ta nåt jäkla skitjobb ändå och slita ihjäl mig och inte ha nån tid för konsten.... men när jag flyttar så kommer jag ju sakna Galway och irland som in i helvete, och bara glömma bort allt dåligt väder och sunkiga hus och jobblöshet och bara minnas pubkvällarna och Java's och naturen och alla kul grejer... samtidigt kan jag ju inte bara vara kvar här i evigheter för här finns inget sånt jobb som jag vill ha och ekonomin är i botten och boendet är dyrt och...

Fy vad jag hatar sånt här!

Kommentarer
Postat av: Isabell

Svar: Aha, animation är ju inget jag är sådär jätteinsatt i, men ritplattor har helt klart stora användningsområden eller vad man ska säga. En platta, många möjligheter liksom ;)



Ja, testa ProMarkers! :D De är jätteroliga, lite dyra men verkligen jättebra att använda. Så mycket mer än bara tuschpennor ;D

2009-03-08 @ 21:20:33
URL: http://isabellicious.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0