Ypsilon, ygreck, commercial eller vad fasen??!!

Nu på kvällen har jag lekt med olika inställningar på kameran, med blixten i kraftig osync och snurrandes runt rummet.
Då kan man få såna här effekter. Så ingen photoshop inblandad.

Vi var ju på en press briefing idag om Volvo Ocean Race. Det var bra för vi var tvungna att stänga kontoret och kunde ha lite rast från allt turistinformerande. De berättade lite var sakerna ska vara i race village området, och en tjej spelade exempel på musiken som livebanden ska spela. Inget band jag är sådär särskilt excited about, men jazzbanden kan nog vara bra, och The Stunning och Hothouse flowers hade ju några hits för flera år sedan. Känns som om de flesta band de fått in har spelat ut sin roll lite. Jag menar The Stunning, Hothouse flowers, Aslan... think Ireland 2000-2002. Sen har de två You're a star band, (irlands svar på idol) och det är väl inte min grej direkt. Men det är ju gratis och tydligen ska det vara mycket traditionell musik också, Kila är nog de jag tycker ska bli roligast att se, jag var på deras konsert 2004.

Retar mig dock lite på att de dels knappt har någon detaljerad info om vissa grejer som vi vill veta, att hemsidan är helt rörig och att den enda konsten de gick med på att visa är saker med havs och båtanknytning. Hmmmm....

Jennifer Cunningham (som är med i vårt docks projekt) var inne och lämnade broschyrer till en målarkurs hon ska ha i sommar. Hon frågade på Ocean race kontoret om hon fick lämna ett par flyers där eftersom det ska pågå just då, men oj, det fick hon ju absoluuuut inte. Taskmörtar! De var ju tydligen rätt otrevliga när Aoife och Aideen hade möte med dem om att inkludera vårt konstprojekt i racefestivalen.

Jaja, jag har ju liksom foten i två läger. Dels jobbar jag med turistinfo och kommer vara delaktig i Race grejen, och dels retar jag mig på att de inte är mer intresserade av att ha med konst-events eller andra kulturgrejer i festivalen utan bara visa trevliga saker med havsmotiv och inte var så trevliga mot mina vänner när de var i kontakt med dem.

Tydligen måste vi på turistbyrån bemanna ett stånd nere vid Race byn sen och ge ut information. Sen ska racekommittén ha sina egna voluntärer som också ska bemanna info pointer, men de kommer ju inte få en bråkdel av den träning vi har eftersom de bara är voluntärer, så frågan är hur mycket de kommer veta. De kommer nog bara berätta om vad som pågår den dagen medan vi ska ge info om turistmål i regionen och sånt med.

Träffade även på Gaynor Locke, mamman i familjen Locke som vi känner i Westport. Hon jobbar för Westport House på somrarna så hon och en tjej åkte runt och delade ut broschyrer i regionen. Hon blev överraskad att se mig bakom disken eftersom hon glömt att jag jobbar där. De lämnade in en låda broschyrer och det var trevligt att se henne!

I övrigt dog vi nästan av stress, och det här är inget mot hur det kommer bli om en vecka. Kö vid informationen, alldeles för lite personal (resten av sommarpersonalen börjar först nästa vecka eller senare), under lunchen blir vi bara 3 pers varav en i souvenirkassan vilket är alldeles för lite när Marie i receptionen också går på lunch och vi måste sköta switchen också. Så telefonerna ringer som idioter, folk vill ha info som vi måste ringa andra för att få reda på, man tar den som ringdes telefonnummer och har helt plötsligt tre pers som man måste ringa upp med info, samtidigt som kön växer och sen ringer folk från övervåningen coh vill att vi ska ta reda på grejer de kunde kolla upp själva om de bara försökte... Och så ringer en fransk kvinna som knappt kan ett ord engelska och vill boka boende och när jag säger att en tjej som pratar franska kan ringa upp henne så fattar hon inte "ne pas comprend..." då vill hon att jag ska ta hennes e-mail adress och skriva till henne istället. Jaha, braaaaa att hon läser upp hela adressen på franska och heter nåt i stil med jacqueline jasquequegexueejfh-ljvv och uttalar varje bokstav på franska och jag vet inte om hon menar snabel a, punkt, mellanstreck eller vad fasen. Till slut ger jag upp och tvingar ut Daniela från lunchrummet så hon får prata med henne.  Gaaah, multitasking heter det och det är vi fan bra på!

Imorgon blir det mer av det goda. Fast på kvällen ska jag på Catrionas fest, så det ser jag fram emot!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0