Berlinmurskonst och DDR museet.


Utsikt från Warschauer Strasse Hbhf.

Denna dag promenerade vi en massa. Först gick vi ner till East Side Gallery vid Warschauer strasse. Det är den längsta intakta sträckan av Berlinmuren och 1990 målade en massa konstnärer från hela världen på muren. Nu i år när det är 20 års jubileum har många av konstverken restaurerats, i de flesta fall av originalkonstärerna själva.

'The Kiss' Återföreningen - Leonid Breschnew och Erich Honecker.


Sen åt vi en glass på stranden som finns på västsidan av muren, vid floden. Var rätt lugnt så här en septembermorgon, men gissar på att det är ett riktigt partyställe på sommaren.

Kollade lite på typisk DDR arkitektur när vi gick in till Alexanderplats. Cremefärgade, kaklade höghus.

Sen gick vi till DDR museet som ligger inte långt från Fernsehturm. Där fick man provsitta i en trabant.


Sandmännschen, Berlin björn etc. Museet var väldigt hands on, vilket var kul. Man fick dra ut lådor och kolla på saker, de hade en uppbyggd lägenhet fylld med prylar och en TV som visade DDR nyheter. Himla kul att plocka bland vintage prylarna i skåpen etc.



Sen gick vi till Museum Insel, som är precis intill och åt god lunch på Historiska museets restaurang. Jag åt pasta med
kantarellsås, väldigt gott! Sen kollade vi på historiska museet, för det hade ju varit skam för Sean med sitt stora intresse för krigshistoria att missa det. Det var intressant att se allt tyckte även jag, fast jag gillade nog mest 1600-1920 - tals utställningarna för Andra världskriget har man hört så mycket om, och det kändes lite obehagligt att gå igenom den delen av utställningen med alla otäcka swastikor och propagandaposters...

Här är vi på väg hem, i bakgrunden syns Berliner Dom.

På kvällen åt jag sushi och sean åt curry på ett ställe i Friedrichshain. Sen drack han öl och jag martini på en väldigt space age bar i närheten och sen sent på kvällen tog vi en drink till på en italiensk restaurang där de hade pizza för bara 3 euro. Vi delade på en liten tallrik pommes eftesom vi ätit tidigare, men bestämde oss för att komma tillbaka dit nästa kväll.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0