En seg, solig söndag

JAg orkade inte gå upp förrän halv 1 idag. Var inte bakis, bara otroligt trött, för jag hade ju jobbat 10 dagar i sträck innan helgen och sen inte gått och lagt mig förrän efter 3...

Duschade och sen cyklade jag ut till Salthill där jag träffade Maria och Sarah. Det är för än gångs skull soligt idag (minns inte när det hände sist), så trots att det var lite blåsigt så var det jättefint ute i Salthill. Vi åt lunch på en restaurang där, men den ena servitrisen var väldigt otrevlig där... Åt penne pasta med vegetarisk tomatsås, och det var rätt gott, men fy fan vad mycket ost de lagt på, det var som ett lock med smält ost över hela pastan, så jag fick skrapa bort det mesta...

Sen åt jag en twister isglass och vi satt och pratade vid havet en stund. Vi kollade upp om det gick något på bion, för de var tvungna att aktivera sig till 8 ikväll, för de ska sova hos Geraldine, en kvinna som gick i vår klass, och hon var visst bort över helgen med sin familj, så de skulle inte komma hem förrän 8. (Igår sov de på B&B med de andra tjejerna).

Det fanns inget jag ville se, de ville gå på någon fånig Amerikansk komedi med Will Farrell som heter Step Brother, och det är INTE min typ av film, så jag bestämde mig för att inte följa med. Så, nu är jag hemma igen. Men det var iallafall trevligt att prata med dem i ett par timmar.
Kisandes mot solen, aldrig att man kommer ihåg solglasögonen när de kunde behövas!

Nu ska jag gå till stan och se om jag hittar någon liten kameraväska, för jag vill inte repa skärmen.

Cuba*, Prag och ny kamera

Nu har det hänt en hel del sen jag skrev sist! Igår bokade jag en resa för mig och Sean till Prag den 9-13 september. Ska bli så kul, vi har inte varit iväg tillsammans sen vi var i London vid jul 2006, för sen förra året så var ju jag i london och Köln själv och med klassen och han åkte på en bussresa till Frankrike bla för att kolla på war sites från första och andra världskriget.

I år har vi ju inte gjort någonting, förutom att jag var i London i februari, och jag har ju jobbat ända sedan innan college slutade utan någon ledighet hela sommaren, så det förtjänar vi verkligen tycker jag!

Vi ska bo på ett 3* hotell som kostar ca 640 kr/natt för två personen, så det är inte så farligt. Ville hellre bo på hotell än t ex hostel den här gången.

Jag har köpt en reseguide om Prag, så jag ska kolla upp lite vad som är värt att se, men jag ska iallafall till Alfons Mucha museet, för minns att Seans syster Laura berättade om att det var så intressant och visade bilder när de var där för några år sedan, och jag älskar Art Nouveau.
 

Vill även gå till Franz Kafka museet och kolla på judiska stadsdelen där han bodde, för han är ju så bra! Sean vill gå till krigsmuseet också, för där har de en massa fordon och grejer från WWII etc. Ska bli kul att åka!!

Vi hade ju dock ett dilemma, för vi hade ingen fungerande digitalkamera att ta med eftersom Seans inte har någon laddare som funkar och det skulle kosta över 500kr att köpa ny laddare och det var ändå ingen jättebra kamera, och jag hade ingen lust att släpa med min stora system filmkamera, samtidigt ville vi ju inte åka till Prag utan att kunna ta kort på allt fint... Då var Sean så snäll så han ville köpa mig en ny digitalkamera i anniversary present, för vi hade varit förlovade i 3 år i fredags. Så vi hittade en på Boots för bara 1200 kr, en svart Casio med 10.1mpx och 3x optisk zoom, så nu har vi en kamera, äntligen! Har ju varit tvungen att låna Seans mammas, ta kort med filmkameran etc de sista månaderna, men nu är jag så nöjd så! Ska ju köpa en Nikon D80 systemkamera sen så småningom när jag sparat lite pengar, men det är ju bra att ha en liten också, för det är så jobbigt att släpa med en stor systemare när man ska resa eller bara vill ta några kort när man är ute etc...

Sen var jag ju såklart tvungen att prova kameran:

Sean i Amnesty shopen

Saturday market

St Nichola's church

Dominick street, vår gata!

Sen kom Maria och Sarah upp till Galway över helgen med tv kompisar så jag gick ut med dem igår kväll. Vi träffades i The Skeff och jag drack Black russian och sen gick vi till Kennedy's (som jag inte gillar) och sedan till Cuba*, men jag hatar att behöva betala inträde när jag ändå inte tycker att klubbarna i Galway är särskilt kul. Kalla mig gammal, men jag föredrar en late bar framför en nattklubb.

Sarah och Maria pratade med två killar sen och Maria blev rätt intim med den ena, så jag blev lite uttråkad sen, har märkt att om man vill få tag på en kille ska man gå till övervåningen i Cuba, där de spelar rock/indie musik för där hänger nästan alla killar... Killen Maria träffade visade sig vara mindre trevlig sen, alltför självgod och självsäker, så det slutade lika fort som det börjat ;)

Maria och Sarah med de två kompisarna, de var trevliga och så, men jag tycker ändå att jag slösade 8 euro på att gå in på Cuba* över huvud taget, bara dålig R&B musik på första våningen och killar som raggar på andra våningen... Fy vad jag hatar dance och R&B musik, fattar inte hur Maria kan älska det...

På vägen hem köpte jag en veggie burger på Supermacs, men man blir ju så trött på alla fulla idioter som inte kan uppföra sig. Det var ett gäng tjejer som höll på och försökte sitta på disken, och sen försökte de kasta den ena tjejen över disken så att hon höll på att dra kassaapparaten med sig! Vakterna blev inte ens arga, men man såg att de som jobbade i kassan verkade irriterade men inte kunde säga något. Skulle aldrig kunna jobba natt på ett snabbmatställe!

Path of least resistance

Kände mig på lite sorgset humör nu i eftermiddag. Jag vill skapa, jag vill måla, jag vill göra roliga saker, jag orkar inte med allt tråkigt och jobbigt...

Var på Lynch's cafe med Sean efter jobbet (jag jobbade 12.15-3.45) och Sean hade lunch 4 till 5. Där tog vi båda potatismos och kokta grönsaker. Det brukar normalt kosta 5.69 euro. Killen frågade om sean ville ha brunsås på potatismoset och det ville han, men jag sa att jag är vegetarian, så kanske att de hade någon vegetarisk sås? Han lade på en röd tomatsås men sen när vi betalat så upptäckte jag att jag fått betala 7.69 euro för min mat istället, för genom att jag tog tomatsås så blev det inte "mash and vegetables" utan "vegetarian meal", men hallå, Sean fick ju också sås!!!! Irriterande!

Var vernissage på Galway arts centre nu ikväll. Först kände jag inte för att gå, men jag ville ju gärna träffa några från konstkretsarna, för man blir så avskuren från alla kreativa folk när man inte går i college längre. Där pratade jag med Michaele Cutaya, som skrivit om mig till nästa nummer av Circa art review. Ska bli intressant att läsa sen när den kommer ut i september.

Maeve Mulrennan gav mig mina tavlor från utställningen i Dublin att ta hem, (de är bara ca 20 x 20 cm stora) och så de 1500kr som jag tjänade då jag sålde en av dem.

Jag träffade även Maeve Curtis. Åh vad jag tycker om den människan. Vi pratade om min situation för tillfället och om saker hon gjort under året (hon slutade college förra året), men hon har ju inte haft så bra år precis, trots att det gått rätt bra med konsten, för hon var ju med i en bilolycka i våras och har haft väldiga smärtor i ryggen i flera månader. Hon gav mig iallafall några ord på vägen och en stor dos motivation, för jag vet att hon tror på mig. Hon gav mig även sitt nummer så att vi kanske kan träffas ibland och prata konst, för det brukar visst några av tjejerna som gick året över mig i skolan göra då och då. Hon sa åt mig att skita i att jag inte har några utställningar på gång utan försöka fortsätta skapa så mycket jag bara kan.

Så, Maeve, steg ett: köpa en Nikon D80 systemkamera, börja jobba med en video och åka någonstans och göra research. Det här SKA GÅ!

Kanske att jag vill leva bohemliv ett tag till, för som hon sa, "ta bara vilket skitjobb som helst, bara du får in pengar, för om du börjar välja och vraka för mycket bland jobben så kommer det till slut leda till att jobbet blir din karriär, och det är väl konstnär du vill bli, inte jobba på kontor etc..."

Så, även om jag funderat på att flytta till Sverige, så vet jag att det inte finns något för mig där tills jag gör masters i Stockholm, för jag har inga vänner eller kontakter i den svenska konstvärlden, och Sean blir ju kvar här ett tag till, så jag blir ju i så fall bara ensam i någon lägenhet någonstans i en stad jag inte ens känner...

Jag vill ha en studio, jag vill att det ska rulla på, jag vill göra KREATIVA SAKER och JAG VILL HA PENGAR

The path of least resistance istället för den långa omvägen....

Nu lyssnar jag på Portisheads nya album, har velat köpa det sen det kom ut, men hade inga pengar då och nu hade det gått ner lite i pris. Såååå bra! Så ilsket, kämpigt, berörande bra!

HURT - Johnny Cash tribute

Här är min version av den sången. Jag satt och sjöng lite nu ikväll och testade några backing tracks på http://thesimsonstage.ea.com/
Där hittade jag bla Hurt, som Johnny Cash sjunger och jag sjöng in min egen version. Backing tracket är taget från sims, så de äger rättigheterna, men det är jag som sjunger.

Håll till godo ;)Jag får rysningar när han sjunger den sången...

Har lyssnat på Nine Inch Nail's originalversion och den är rätt bra, men Cash versionen berör mig mer.  Fast NIN skrev ju låten så det förtjänar ju creds ;)

Polaroidbilder från igår kväll

Försökte ta kort på polaroidbilderna jag tog på middagen igår med webbkameran, så ursäkta kvaliteten. Ska försöka scanna dem någon gång om jag får tillgång till en scanner.


Eve, Niamh, Maire, Mary, Suzanne, Joanne och Wendy

Micheal, Aisling, Fintan och Stephen, stående: Aoife och Donal

Ger, Medbh, Aileen och Aoife

Caroline, Dommo, ?, Anne-Marie, ?? och Edel

Brid, Maria, Aoife P, Reiltin och Aimee

Jag, Phillip, Collum och Andrew
Det var några stycken som inte kom med på kort så sammanlagt var vi 38 pers.

I lådan på torget igen

Sitter i info kiosken har pa Eyre square igen, denna gangen med Reiltin. Vi var har tillsammans forsta gangen vi var i kiosken for sasongen i juni och nu sitter vi har tillsammans igen :) Lagon segt, men det regnar i vart fall inte idag (kors i taket) men det ar mulet, fast det raknas ju som bra vader har pa Irland, sa lange det inte regnar ;)

Var i Kappa Ya och at sushi till lunch. Det var gott, och sa borjade jag lasa "Flickan med parlorhanget" som jag fick i 21 ars present for 2,5 ar sedan, men inte har last eftersom jag da just sett filmen och inte kande for att lasa boken direkt efter. Den ar bra!

Jobbar min nionde dag i strack och kanner mig allmant seg. Missade visst inget genom att inte ga till Karma igar kvall for det var visst inte sa kul sa de andra. Suzanne fick inte komma in for att hon inte hade leg, fast hon ar 23, och nar hon sa att hon aldrig har med leg for att ingen nagonsin brukar fraga sa sa vakten att hon sag ut som en 12 aring med sina tofsar (hon hade flata i haret), sa da hade hon inte ens nagon lust att ga in langre. Hatar bouncers, de ar sa javla otrevliga jamt!

Happ... har inte sa mycket mer att saga for stunden, forutom att vi kollar pa jobbsiter utan att hitta nagot, for Reiltin och Suzanne som var har vid lunchtid letar de ocksa.

En kväll i Salthill

Nu är jag tillbaka från End of season middagen med Galway turistbyrå folket. Det var en bra kväll, enda dåliga var väl att vi inte satt så bra som förra året. Förra året var det flera stora långbord och alla kunde sitta ihop, men på denna restaurangen var det en massa runda småbord med 6 platser vid varje, så vi som ville sitta ihop fick inte plats vid samma bord eftersom flera platser var tagna vid allihop när vi skulle sätta oss, så jag hamnade vid ett bord med bara killar. De är trevliga så jag trivdes ändå rätt bra, men synd att man inte fick chansen att prata med alla man ville. Hade inte sett Joanne och Caroline sedan middagen förra året eftersom de jobbar på kontoret i Salthill.

Jag åt breaded mushrooms som förrätt, rödspätta (plaice) med potatismos, kokta grönsaker och baby potatoes som huvudrätt och en mäktig bit chokladtårta med glass och pistagenötter till efterrätt. Det var gott men oj vad mätt man blev. Lite rund om fötterna blev man av allt vin också! Jag hade med mig min polaroid kamera eftersom jag inte har någon digitalkamera som funkar. Det är alltid ett bra partytrick för jag gick runt och fick alla vid de olika borden att posera och de var väldigt fascinerade av kameran och tyckte det var spännande att se bilden sakta växa fram, så det var kul och roligt att ha också.

Sen åkte hälften av oss taxi in till stan och stannade på Bazaar till stängningstid och sen skulle de andra till Karma nightclub, men jag gillar inte det stället plus att jag var så mätt att jag inte orkade dricka något mer, så jag gick hem vid 12.

Lite jobbigt med Aisling bara, hon jobbade inte idag, och Mary frågade några av oss på jobbet om hon skulle beställa en taxi åt oss tillsammans vid halv 8 på kvällen. Vi gjorde det och träffades vid busshållplatsen vid the Spanish arch. Några av tjejerna hade tagit en snabb drink inne på Bazaar medan de väntade och medan vi satt i minibussen och väntade på att de skulle gå över gatan så kom Aisling och en annan tjej som heter Aimee gående på gatan för att ta bussen från den hållplatsen ut till salthill. Hon såg alldeles mörk ut i synen när hon såg att vi hoppade in i taxin och att det inte fanns rum för henne och Aimee, men vi kunde ju inte ringa varenda människa och fråga och hon jobbade ju inte idag, det var ju bara ett sammanträffande att hon kom samtidigt och såg oss. Dessutom när hon såg folk komma ut ut puben så blev hon väl sur och trodde att vi alla gått dit utan att berätta för henne och kände sig utanför, men det var ju inte sant heller, de gick ju bara dit en sväng medan de väntade!

Sen var hon bara med Micheal, Donal och Fintan hela kvällen och pratade inte med oss. Vi gillar inte precis henne, så oss gjorde det inte så mycket ;) Inte vårt fel att hon är så ihärdig och efterhängsen att alla tröttnar på henne...

Fick beröm för min klänning med :)

Här är ett kort från utställningen i juni så ni ser hur den ser ut om ni inte redan sett det. Jag hade röda strumpbyxor och mina svarta mary jane skor med fem remmar. Älskar dem!Work dinner ikväll

End of season dinner med turistbyrån ikväll då. Ska ta taxi ut till Schooners i Salthill med Mary, Maria, Aoife och några till. Ska bli kul! Ska ha på mig min gula 50 tals klänning jag hade på vårutställningen, så nu måste jag börja göra mig iordning, har bara 45 min på mig!


Going down, down, down

Ännu en grå och regnig dag avbetad. Idag var det dock lite grejer som hände på jobbet. Några idioter till B&B ägare som bor ute i Merlin park, 45 min gångväg från centrum hatar oss på turistbyrån och påstår att vi medvetet aldrig nämner eller bokar deras område. Det är dock inte sant, grejen är den att det här är den sämsta turistsommaren (och den regnigaste) på Irland på åratal och det betyder att det alltid finns B&B tillgängliga nära centrum. Så, även om vi alltid nämner att det finns B&B i Merlin Park så vill ju självklart inte folk bo där när det finns rum i t ex Grattan park eller Fr Griffin Road nära Salthill, som bara är 10 minuters promenad till centrum och dessutom oftast är billigare. Folk är ju inte dumma, vi kan inte göra något åt det!

Men de har fått för sig att det är någon slags konspiration emot dem, så de har kommit in en gång förr och låtsats vara turister för att se om vi skulle nämna deras område, jävla idioter! Idag skulle de iallafall ha ett möte med högsta chefen Anna Farrell (som är så bitchig att jag har fullt förtroende för att hon redde ut det hela). Men iallafall, våra supervisors hade varnat oss innan att de kanske skulle köra samma trick igen och komma in och låtsas vara turister eftersom vi inte vet hur de ser ut.

Iallafall så var vi på vakt och trodde att flera folk imorse kunde vara dem när vi såg dem, men sen var de inte det. Men så helt plötsligt fick jag en gubbe som ville kolla på B&B boende men inte boka något för han skulle "consult with his friends" innan han bestämde sig. Han hade Galway dialekt och jag misstänkte direkt vem han var. Jag var noga med att nämna mycket om Merlin Park för att han inte skulle ha något att klaga på till chefen sen, men låtsades inte om att jag fattade vem han var, men han frågade verkligen ut mig om vad som fanns tillgängligt, avstånd etc. för att se vad jag skulle säga. När någon försöker lura och kolla upp en sådär så blir man ju både rädd och nervös och jag fick verkligen ta ett djupt adetag för att hålla mig samlad och förklara utan att se för nervös ut. Sen gick han och Fintan såg senare honom och några andra gå upp på övervåningen och ge Fintan en dirty look för att han genomskådat dem, så självklart hade vi rätt!

Sen tjatade våra supervisors ännu mer om att vi måååste nämna mer om Merlin park men vad fan tror de att vi gör, ingen vill ju bo där ändå när man måste åka bil eller buss till centrum och det finns närmare ställen som även ligger i trevligare områden. SUCK!!!

Sen fick vi även veta att info kiosken från och med på måndag ska vara öppen till 8 på kvällen istället för 7. Blir ju bara högst en gång i veckan man är där, men ändå! Fan också!

Sen fick jag tillbaka min mobil idag, men hade inte ett enda voicemail från någon arbetsgivare så blir nog inget jobb, och inga email heller... Skickade ett mail till Skottland och sade att jag inte hade någon mobil som funkade om de försökt få tag på mig så de kunde maila så ringer jag upp, men sen fick jag ju mobilen, så det var ju jävligt onödigt och lite oproffsigt...

Såg att de söker en travel advisor till Westport kontoret för en mammaledighet. Funderade lite på att söka i brist på annat, men Sean bor ju inte i Westport längre och det händer ju iiiiinnnnget där, världens minsta stad och jag är ju bara bra vän med Sean McF och Anthony där, men dem skulle jag ju inte direkt umgås med utan Sean eftersom de är bästa kompisar... Dessutom orkar jag inte jobba med samma grej 6 månader till...

Imorgon är det End of season dinner på schooners restaurang i Salthill. Ska bli lite kul iallafall, men våra chefer Anna och Sharon ska visst inte komma, de vill väl inte beblanda sig med oss helt enkelt, särskilt som några är sura för att de får sluta tidigare etc. Men det är verkligen värsta hierarkin på jobbet, de som jobbar på kontoren på övervåningen hälsar inte ens på oss de flesta. Och mitt och Seans nickname på Anna som är Thunderbird bitch (omgörning av uttrycket thundering bitch) passar perfekt, för hon ska alltid vara så ungdomligt och snyggt klädd, trots att hon är över 50 (tror hon är värsta birden) och så är hon skitsträng, intimidating och otrevlig.Jag önskar att jag kunde sluta sjunka neråt och vända och gå uppåt istället, men det tycks inte vara tid för det än...
Det är officiellt nu: detta är den regnigaste sommaren på årtionden i Irland och högsta uppmätta nederbörden var 100mm på ett dygn...

Fan vad alla bråkar jämt!

Blir så jävla förbannad när jag hör om hur folk beter sig, särskilt folk som är ens släktingar och som man egentligen tycker om, för då blir man ännu mer besviken! Mamma ska inte behöva ta hur mycket skit som helst bara för att hon vågar stå för vad hon tycker. Mormor har inte pratat med henne sedan midsommar, hon blir så lätt sur för struntsaker, och nu har min moster tagit ställning med mormor emot mamma, trots att de alltid gjort en massa saker ihop, vi kusiner alltid umgicks när vi var yngre, båda familjerna är väldigt djurintresserade etc. Men hon var ju inte ens där och har enbart hört mormors version femti elva gånger, när hon hälsat på där sedan midsommar, så nu när hon äntligen träffade mamma så var hon tydligen jätteotrevlig. Vilken släkt man har säger jag bara, att de bara orkar. Finns ju fler bråk olika personer emellan om man säger så, och det är ju så onödigt.

Men finnar kanske är hetsigare än svenskar generellt sett ;)

Har även surfat runt på måfå på några olika Motala bloggar och verkar ju som att hur många personer som helst snackar skit och är osams hit och dit. Att dom orkar!!!

Men det verkar ju vara så med folk. Antingen så är de "bästisar" och umgås heeela dagarna och så måste man hålla med varandra om allt och det är vi mot världen och allt sånt, och sen om den ena personen fäller en endaste kommentar som inte passar den andra, eller om personen råkar tycka bra om någon som den andra inte kommer överens med, jaha, oj, då är man osams, börjar snacka skit inför alla och smutskastar personen medan man letar febrilt efter en annan "bästis" som blir "flavour of the month" tills man blir osams med den också. Och så verkar det hålla på med många.

Sån där skit orkar jag inte med. Jag tycker om att träffas när man känner för det och har något att prata om och kan hitta på något. Därför tycker väl folk att jag är lite konstig, men jag orkar inte slösa tid på att umgås hela dagarna, för om man gör det så har man ju aldrig tid att odla sina egna intressen. Är väl skillnad med en del folk som inte har några hobbies alls, men om man tex håller på med konst, djur, tränar, skriver etc. så vill man ju utveckla det på fritiden och inte bara ligga hela dagarna och slökolla på TV medans ens kompis sitter och kollar datorn och man inte ens pratar med varandra men man är ändå med varandra hela tiden, tills man blir så van vid den andra personen att man slutar vara försiktig, slutar uppföra sig och tillslut börjar bråka för att man blir så trötta på varandra....

Sån har aldrig jag varit, jag har inte tid med sånt. Det händer väl ibland att man slappar med kompisar, t ex dagen efter att man sovit över hos varann eller något, men inte VARJE dag. Jag har ett visst behov av att vara själv.

Sen är det kul att prata med folk i telefon, men inte om en person börjar ringa fyra gånger om dagen bara för att snacka skit (jag upplevde lite av det när en viss tjej här i Galway som också är svensk tog mig som sin bästis i några veckor i brist på annat och skulle hitta på grejer och snacka skit hela tiden och sen när Sean flyttade hit så passade det inte alls att han fanns med i bilden: Saknar henne inte!!!) Jag behöver inte höra om hur någon idiot inte kan bestämma sig vilken av de två killar hon blivit tillsammans med samtidigt(!) hon ska göra slut med för hon gillar ju båda, eller höra om annat tjafs man inte har något att göra med.

Jag tycker att man ska umgås när man känner för det, vara stark nog att kunna göra saker själv och utveckla egna intressen (man ska inte behöva ringa en kompis som sällskap så fort man ska gå till mataffären etc) och så ska man uppskatta varandra när man ses och faktiskt hitta på saker ihop och inte bara hänga flera dagar i sträck utan att egentligen göra ett skit, och så ska man kunna lita på varandra och kunna berätta saker utan att den andra snackar om det till en massa andra och så ska man kunna känna sig trygg i att personen man är med faktiskt är med en för att de uppskattar ens sällskap och tycker man är trevlig, och inte bara för att de känner sig ensamma och tycker att man duger i brist på att andra "bättre vänner" är tillgängliga, men slopas sen när det verkligen gäller.

Tyvärr verkar inte särskilt många dela mina värderingar och därför blir jag ofta, trots att jag känner många, "the odd one out", den alla tycker är trevlig men ingen väljer i första hand...

--------------

Idag betade jag av ännu en dag på jobbet. Mörkt, grått och spöregn halva dagen, fick ta på mig vintermössan på väg till jobbet. Har en sorgsen, uppgiven känsla inom mig hela tiden, för att jag just nu bara finns och inte lever, jag är någonstans mitt emellan, väntar och längtar efter något bättre och saknar det som var. Jag betar bara av dag efter dag och står ut med smärtan. Jag vill så mycket men just nu står jag bara och trampar på samma ställe och jag önskar att det var lättare....

get me outta here!!!

Sitter i info kiosken i Eyre square i Galway. Trott pa sporegnet utanfor fonstret, trott pa blota turister som inte bokat boende i tid och inte fattar att alla hostels och B&Bs i centrum ar fulla sa har dags en lordagkvall.

Trott pa att vara fast i den har staden nar jag helst vill aka hem! Trott pa att inte hitta nagot jobb, att inte ha nagon mobil och att jag inte ens kunde sova bra i natt, trotts att jag forst borjade kvart over 10 eftersom jag inte hade nagon vackarklocka nar Sean inte var hemma och min mobil ar pa reparation sa jag var livradd att jag skulle forsova mig och att sean (som lovat att ringa och vacka mig) skulle glomma bort det. Men det gjorde han sa klart inte, men jag tors aldrig lita pa sant anda!

Trott pa att fa dyngsura byxben och skor pa vagen hem snart, sist skorna blev genomblota tog det 4 dagar innan de torkade helt och luktar unket eftersom vi inte har varmen pa och darfor inte kan torka dem pa elementet/

Trott pa att vara skyldig Sean 10 000 kr, ha ett studielan pa 300 000 kr och inte ha nagot jobb efter den 28 september.... Trott pa att kolla pa javla jobbsiter jamt och oroa mig for framtiden och spy pa alla skitjobb jag inte vill soka och pa snartiga Aisling som redan sokt varenda jobb som finns har i stan och tycker att det ska bli "fun with competition" nu nar alla vi pa turistbyran ska leta jobb.

Klanger fast vid hoppet av att hora fran skottland eller Eskilstuna som jag ansokt till, men for van att bli refuserad och avbojd for att vaga hoppas for mycket.

Regnet star som spon i backen, forsar nerfor gatan, blota ungdomar i genomsura college trojor med uppdragna luvor gar hukande forbi. Jag raknar minuterna tills klockan blir sju och jag far stanga. tacksam for lite lugn och ro efter att Aisling gatt hem for dagen, men hon var anda battre idag an jag vagat hoppas pa.

Ont i ryggen eftersom stolen jag sitter pa ar for lag for skrivbordet och tangentbordet.

Kollade pa lantmateriets kartor over min hembygd i Sverige och kunde se varenda krok framfor mig, saknade att vara dar nagot enormt. Vill inte det har mera...

Men som mamma sa, nar saker blir riktigt daliga sa kan det ju iallafall bara bli battre, och det mesta brukar ju ordna sig.

Jag vill bara hem och ata mammas mat, klappa vara djur och halsa pa Helena.

Get me outta here!!!

Ingen mobil nu heller!

Min mobil har varit lite lustig de seaste dagarna och stängt av sig själv flera gånger. Första gångerna det hände så trodde jag att jag kanske glömt sätta på key lock och råkat komma åt den i väskan, men sen har det skett allt oftare och i morse var det tur att jag inte jobbade tidigt, för jag har ju mitt mobilalarm som väckarklocka och den hade stängt av sig själv på natten!

Så går ju inte att ha det, så jag gick till 3 affären på Shop street och de sa att de skulle skicka iväg den, och att det kan ta upp till en vecka innan jag får tillbaka den, och så hade de inga replacement telefoner heller! Så jävla bra timing nu när jag har sökt jobb och väntar på att de ska höra av sig till mig och så har man ingen mobil!!! Har ju ingen gammal heller eftersom orsaken till att jag köpte en ny förra året var just att den gamla gått sönder.

Mobiler håller fan aldrig nu för tiden, de sista två mobilerna jag haft har bara hållt i ett år vardera, medan den första mobilen jag hade, som jag fick 2001 höll i 5 år! Men nu bryr sig väl inte tillverkarna om hållbarhet för de vill sälja fler telefoner och folk  verkar ju alltid vilja ha senaste mobilen, så de byter ofta inom ett år, trots att det inte ens är fel på deras gamla telefon. Vi lever i en throw away society!

Jag hittade iallafall en fin stickad tröja på Vero Moda, den är sån där fladdermus ärm, har aldrig haft en sån modell förut och jag trivs bra i den! Behöver lite nya kläder känns det som.
Ikväll är vi bjudna på gratis vin och finger food i Jury's Inn hotel vid bron, bara ett par minuters väg härifrån, de ska visa oss rummen och sådär, som många av ställena gör för oss turistbyråfolk. Jag köpte körsbär och sushi (california rolls) på Marks & Spencer och åt dem nere vid floden. Idag är första soliga dagen på minst 3 veckor skulle jag tro! Men jag har inte tid att götta mig för nu måste jag fortsätta med min animation.

Slösar eeeevigheter varje dag med att kolla upp jobbsiter här och arbetsförmedlingen i Sverige men hittar inget jag fastnar för. Här i stan söker de receptionister till ett par hotell, call center personal och säljare till 3 store, en soffaffär och deli assistants till sandwich avdelningen på ett par små supermarkets, men är inget jag känner för att söka... Får väl göra det ändå kanske, ska vänta lite till iallafall.

I Sverige finns call center jobb och några cafe och affärsjobb, men inte ett enda jobb att söka i Motala eller Vadstena, och jag tänker inte flytta ända till Stockholm själv bara för att jobba i någon affär, kommer inte ha råd med boende där själv ändå! Tänker bara flytta dit om jag får jobb på något museum, galleri eller något kreativt grejs. Annars får jag vänta till jag går masters där.

I Linköping finns några få affärsjobb också, men i så fall måste jag hitta lägenhet i Lkpg också och jag vill inte ta det stora steget att flytta hem alldeles själv utan Sean om det inte är ett jobb som jag verkligen känner är värt det...

Hoppas fortfarande på skottland och eskilstuna, men nu har jag ju inte ens en fungerande telefon, och jag minns inte om jag skrev mitt hemtelefon nr på ansökningsblanketterna eller inte, oftast ger jag ju bara folk mobilen eftersom jag sällan är anträffbar på hemtelefonen...

Ack ja...


Nu är slutet nära!

Fick ett e-mail idag från Sharon, min manager (som man aldrig ser numera för hon jobbar bara på kontoret på övervåningen) och där stod det att min anställning hos dem slutar den 28 september istället för 31 oktober som det stod i kontraktet. Hon skrev att det beror på den dåliga turistsommaren, så de måste avskeda folk tidigare. Fan, där förlorade jag ju 4 veckor, och nu har jag ännu mer panik gällande vad jag ska göra sen!

Maria hade också fått ett likadant brev, men flera andra har inte fått något, betyder det då att de får stanna hela tiden ut, och varför har de då valt att avskeda just oss tidigare?! Maria som jobbar sin första sommar blev lite paranoid och trodde att de inte var nöjda med henne och att det var därför. Medbh (vår supervisor på nedrevåningen) skulle ha personal evaluations med oss idag, så jag frågade hur det hängde ihop det här med vilka som skulle sluta när. Hon sa att Sharon frågat henne och Niamh om de hade några anställda som inte funkade så bra och om de skulle få gå först, men hon sa att i år tyckte hon så mycket om alla anställda, och vi var ett så bra gäng så hon ville inte ta det beslutet utan gav hela ansvaret till Sharon och ville inte ens veta hur hon kommit fram till resultatet. Hon gav mig iallafall full poäng på alla punkter och sade att hon inte hade minsta lilla att klaga på, att jag kunde otroligt mycket, alltid kom i tid, inte tagit en enda sjukdag på hela sommaren etc. så hon var helnöjd och såg lite sorgsen ut när jag sa att jag nog inte skulle komma tillbaka nästa sommar eftersom jag hoppas ha något annat heltidsjobb då eller bo någon annan stans.

Skönt iallafall att höra att det inte hade något med mitt work performance att göra som jag fått min notice som en av de första, men man tycker ju kanske att Sharon kunde ha låtit oss som jobbat flera somrar stanna kvar längst istället för att göra det helt random som hon verkar ha gjort...

Jag hatar att lusläsa jobbannonser varje dag, fundera på framtiden och vänta på att få svar på ansökningar...

Men det kommer att vara min vardag ett tag framöver, bläääää!

Blåstång som liknar en lunga

Nu har jag varit ute i två timmar och gått runt hela Salthill via Taylor's Hill och Pearse stadium. Jag vadade i vattnet ute vid hopptornet och först var det iskallt men sen vande man sig lite. Vädret är ju oftast så dåligt här så fast vi bor jämter havet så tänker jag aldrig ens på att bada. Det var flera som simmade, men det är det ju alltid, oavsett väder.

Jag hittade även en bit uppspolad blåstång som ser ut som delen av en lunga eller något, så jag släpade hem den till min röda kastrull med strandfynd.På vägen hem köpte jag en sandwich på Morton's och några aprikoser och ett löst Earl grey te som luktar gudomligt, så jag kanske ska ta mig en kopp nu.

En natt med Detox patch

Jag köpte två detox patches i hälsokost affären igår för att testa hur förorenad min kropp är. För er som inte vet så är det en asiatisk naturmedicinsk grej, som en liten plåsterpåse med olika örter i som stimulerar rening av kroppens organ genom reflexologi punkterna på fötterna. Patchen drar ut föroreningar och kemikalier ur kroppen och den vita patchen blir färgad från ljusbrun till svart beroende på hur förorenad ens kropp är. Man börjar oftast med trampdynan på foten, sen fotvalvet och hälen följande två nätter och så ska man hålla på så tills patchen knappt blir missfärgad alls längre. Jag gör dock ingen fullständig detox, hade nog med det i våras, så jag ska bara köra patcherna i ett par nätter.

Jag satte dem på trampdynorna och direkt när man lagt sig kände man hur all ens energi koncentrerades till fötterna, det bultade lite svagt och kändes lite lustigt. Sen på morgonen så tog jag bort patchen och den var alldeles bajsbrun! fy vad med äckligt man har i kroppen! Ändå är jag varken rökare, äter mycket skräpmat eller dricker mycket, fast i sommar har jag ju i och för sig inte motionerat särskilt mycket (vädret är min ursäkt), druckit mer än vanligt och ätit mer godis etc än jag brukar, så då går det så här.
Kolla!


Har sett bilder på patcher som är helt blåsvarta på internet... Jag ska köpa två till och göra fotvalven inatt. De saker som jag renade nu var lymfan, ryggen, nacken, levern, lungorna och hjärtat. Om man sätter dem i fotvalvet så renar man tarmarna, magen och njurarna mest.

Det känns lite ömt om fotsulorna och mina leder gör lite ont, jag läste att det är en så kallad "healing crisis" då kroppen försöker återhämta sig efter storrengöringen och att det går över inom en dag, särskilt efter andra reningen. När man har så så betyder det att man har haft långvariga besvär med vissa kroppsdelar.

Jag rekommenderar verkligen att ni testar det här, det är bra att bli av med sån här äckligt ur kroppen!

Beans on toast

Som fattig student på  Irland var detta och så nudlar vad man levde på då man inte hade några pengar i ettan och tvåan, särskilt hösten i tvåan då jag inte sommarjobbat och inte fick studelån förrän i november. Beans on toast är en riktig studentklassiker bland irländare och britter, Konstigt nog verkar det inte vara så välkänt i sverige, men nudlar på rostat bröd är faktiskt jättegott.

Läste om hur de åt det i boken jag håller på med, så var tvungen att springa ner till corner shopen och uppleva gamla minnen ;)Nu har jag och Sean gått promenad och jag har riggat upp datorn, ritbordet och stora bildskärmen på sängen (på en stor bricka) så nu är det tänkt att jag ska få något gjort. (orkade inte med tanken på att sitta på en hård pinnstol hela kvällen ;)

En dag i mitt liv (Vegetarisk lasagne och nya örhängen)

Jag är som bekant ledig idag (kors i taket) så jag har haft det slappt och trevligt. Spelat lite gitarr, gått promenad till sea road där jag kollade i As Good as new och Simon shopen efter second hand grejer. Köpte nästan en kappa, men såg att det var en hel del fläckar på den så jag avstod. Spatserade längs kanalen i solskenet (medan det varade), gick till Pagan och köpte ett par fina örhängen för halva priset och en SkunkFunk tygväska.Kollade i Charlie Byrne's bookshop och köpte en bok som handlar om två tjejer som kommer som studenter till Galway på 90 talet(?) i vilken igenkänningsfaktorn är mycket hög.

Träffade på Sean när jag satt på kyrktrappan och läste och gick med honom till Food for thought (eller The hippie place, som han kallar det) och åt vegetarisk lasagne och drack is-te. Väntade tills regnskuren upphörde och kollade sedan på skor i Gosh! utan att hitta vad jag var ute efter. Tog ut pengar och köpte cornflakes, soya yoghurt och rismjölk i Health Wise och lämnade shoppingen hemma innan jag gick ner till Galway arts centre och hämtade hem min stora tavla, de små ska jag få imorgon eftersom Maeve inte tagit med dem än. Jag sålde den här tavlan fick jag veta:Nu ska jag nog försöka komma mig för att börja med att skissa på ideer till en animation.
Framtida karriär: Bildtolkare?

Mamma hade läst en artikel om en tjej som jobbar som bildtolkare, (Vi pratade i telefon nu på kvällen) och nu håller jag på och kollar upp det lite på internet och det verkar verkligen intressant. Det är ett unikt yrke för Sverige och klassas som alternativmedicin men verkar växa hela tiden.

Man läser psykologi, bland annat Jung, och lär sig att tolka olika detaljer i klientens bilder för att få förståelse för personen i saker som denna inte kan sätta ord på, och vilket visat sig vara mycket effektivt i behandling av traumatiserade personer, hjälpa folk med bristande språkkunskaper, handikappade, invandrare etc. Det gör att man kan nysta i olika trådar och söka svar på saker man annars inte skulle komma åt. Människorna talar till bildtolkaren genom snabbt målade bilder och ger utlopp för sitt undermedvetna.

Man kan utbilda sig vid Bildtolkningscentret och metoden är utvecklad av Kristina Wennergren. Det finns bara 87 bildtolkar i sverige än så länge och man kan antingen öppna egen praktik eller kallas in till olika uppdrag etc. Låter faktiskt väldigt intressant!

Annars känns saker och ting ganska uppgivna som vanligt, jobbar 10 dagar i sträck igen efter min ledighet imorgon och tisdag. Känner mig äckligt omitiverad till att söka något jobb här i Galway som jag verkligen inte vill ha, men tiden tickar och jag får antagligen inte jobbet i Eskilstuna för de kommer säkert ge det till någon Eskilstuna bo, för jag har ju inte boende eller någonting där, och det måste jag ju fixa och de kommer bara att tycka att det blir för omständigt, så de kommer bara ta första bästa de känner...

Jag orkar inte jobba med något jag verkligen inte har någon motivation för. Många andra skulle gärna jobba som hotellreceptionist, servitris eller säljare men jag VILL INTE!!!! Fan vad omotiverad och indifferent jag känner mig, och så ska man låtsas att man bryr sig! Och så har man högskoleutbildning som inte betyder någonting, för trots att jag läst konst i fyra år så kan jag varken jobba på reklambyrå, som bildlärare, fotograf eller på resebyrå, för jag har inte de kvalifikationer som krävs!!!

Sen är jag dum i huvet som vill gå masters i fri konst i två år till och efter det kommer jag inte ha mer kvalifikationer än vad jag har nu! Mamma tycker att jag borde gå något annat istället så jag får ett yrke som bildlärare, art director, bildtolkare, curator etc, men jag VILL ju gå masters för jag är inte färdiglärd konstnär än, inte så mycket som jag vill lära mig iallafall.

Och här regnar det var eviga dag... vad ska jag göra, vad vad vad??? Jag vill inte studera nu direkt heller, för jag har aldrig tagit någon paus i mina studier, började på högskolan direkt efter gymnasiet, men samtidigt orkar jag inte jobba i något skitjobb i ett helt år som jag hatar!

Ta bort mig!

Cnoc Suain Irish night

Det blev en bra kväll trots det värsta regnet på länge. Jag åkte med 8 jobbarkompisar till en irländsk kväll ute i ett heritage centre i Connemara som heter Cnoc Suain www.cnocsuain.ie

De visade oss de traditionella bonigshusen som de restaurerat och som turister kan få bo i på så kallade retreats då de får lära sig om irländska traditioner och natur. Sen var det en seisùn (session) i storstugan med jätteduktiga musiker som spelade dragspel, harpa, och fiol. De hade en 8 årig tjej med sig som var jätteduktig och dansade äkta sean nos irländsk dans (den äkta dansen som på senare år utvecklats till riverdance), sjöng sean nós sånger, vilket är acapella historier på irländska som sjungs på ett mycket speciellt sätt. Vi fick även en massa rödvin att dricka och flapjacks, shortbread och lax på brownbread som tilltugg. En sprakande brasa värmde upp rummet medan vinden ven och regnet öste ner utanför och det var riktigt mysigt!

Här är deras promotion video, vi var inne i den stora vita stugan och lyssnade på musiken. Det är såna kvällar som man verkligen gillar det här landet, och lovar sig själv att gå ner till puben runt hörnet och lyssna på någon session snarast möjligt :)Innan vi åkte buss ut till mitten av Connemara så träffade jag en kille på Java's cafe på Abbeygate street och diskuterade konst. Han ringde mig igår och ville ha med ett par av mina bilder i en gratis publikation som heter "Brochure" och ska ges ut i olika konstgallerier etc. i Galway. Det är jättebra publicitet för mig eftersom den ska ges ut i samband med Tulca, season of Visual art i november så en massa folk kommer att se den. Vi pratade nästan i en timme och han var jättetrevlig! Han gick på min skola förut men slutade 2005 och nu har han varit både i Berlin och New York och gjort olika konstgrejer på sistone, hoppas man själv får göra det någon gång!


Ny tidningsartikel!

En kille ringde mig just på mobilen och sade att han håller på med en publikation som ska ges ut i Galway och han skulle gärna vilja ha med en artikel om min konst för han såg mina verk på vårutställningen och gillad dem massor, så han vill att vi ses någon gång efter jobbet imorgon.

Imorgon har jag dock skrivit upp mig på att åka med till en irländsk music and folklore kväll ute i Connemara, men det får jag väl avboka i så fall, för jag vill hellre tänka på karriären ;)


Känner för att gå på trav!

Minns när vi var små och alltid följde med mamma, pappa och deras kompisar till olika travbanor i mellansverige. Det var ett riktigt äventyr vär man var 10-12 år och jag och Johnny gick på upptäcksfärd både på stall och publiksidan, köpte glass och godis, klappade hästarna, lekte i fikarummet på lastbilen och fikade äggmackor och bullar med mamma, pappa, Håkan, Patrik och Fredrik, Bengtsson, Gert, Stig eller vilka som nu var med. Det var tider det!

Hittade just en tjejs blogg som går på travgymnasiet i Åby och fick sån lust att gå på trav. De senaste gångerna jag har följt med så har det varit Mantorp, hemmabanan, men det har varit trevligt ändå. Fika med Ingberg-Stadig familjen med fikabordet uppställt vid bortre kurvan, korv med mos, gå varvet runt banan etc.

Jag blev aldrig någon riktig hästtjej. Red ju en del när jag var mindre, men nu ser jag aldrig några hästar. Var dock aldrig sådär särskilt intresserad av det där dagliga stallarbetet och att rida och slita ute i kyla och regn. Jag föredrog att vara i stallet när det passade mig, och då är man ju ingen hästtjej, så vi sålde unghästen jag skulle ha fått efter Warjatka när jag var 15 till en tjej som fick jättekul med henne för jag hade varken tid eller lust att lägga ner så mycket tid på att rida in henne, och så var jag lite för feg när hästarna var för heta, bråkade etc.

Men trots detta så tycker jag om hästar, gillar att rida när jag får tillfälle och gå runt och hälsa på allihop när jag är hemma. Det är mysigt att åka på trav också och att träffa en massa folk som man känner igen som är vänner med mina föräldrar.

Jag har många roliga minnen av travresor; när gubben Håkan bar en skiva prinsesstårta runt halva banan på Åby för att jag och Johnny skulle få smaka, när vi Träffade Stig och Birgitta i husbilen nere i Vaggeryd och de kokade kräftor så att det doftade helt gudomligt. När jag och Johnny gick på upptäcksfärd i Karlstad utanför Färjestadstravet och köpte glass, när vi nästan åt ihjäl oss på körbär med mina kusiner på Mantorp och när jag vann en middag för två i en teckningstävling på restaurangen på stallsidan i Mantorp och bestämde mig för att gå två gången själv istället och äta pommes och stek båda gångerna eftersom det var det dyraste och gav mig mest valuta för pengarna ;) (mamma och pappa följde med mig varsin gång men de fick betala för sig själv) Och så när vi var riktigt små och farmor och farfar ofta följde med och hade med sig sånt fantastiskt gott fika som farmor hade fixat, men sen vågade farmor knappt följa med för hon trodde att hon förde otur med sig eftersom hästarna aldrig gick bra när hon var med haha!

Synd bara att jag aldrig var med någon gång när våra hästar vann, men minns särskilt när hela släkten var hemma hos oss på Midsommarafton och pappa och Jukka (kusinernas pappa) kom hem på kvällen och hade vunnit med Delico och hade med sig en grill de vunnit och en korg med blommor och vi var så stolta!


Pappa på Mantorp i oktober förra året.

Pappa och Johnny med Ketty

Ja, nu skulle det vara kul med en V75 eller V65 dag på Mantorp, attans vad man saknar vissa grejer när man inte kan vara där!

Vina Mara med jobbet

Ett gäng från turistbyrån bestämde att vi skulle gå ut och äta middag igår kväll på Vina Mara på middle street. Det var delvis för att fira Sinead som slutar imorgon och ska bli tyskalärare i Limerick. Maten var asgod och sällskapet trevligt, det blev 17 personer till slut, två pojkvänner och resten jobbfolk.

Jag åt krabb- och potatisbullar till förrätt, lax med nudlar och sweet peppers till huvudrätt och chokladkaka med glass till efterrät. Det var verkligen gott och precis lagon också så att man inte blev sådär dundermätt. Sen gick alla till Bierhaus och jag berättade för Aileen och Mary om mina strapatser i nationalparken, för Mary bor nära där, i Cleggan. Men sen gick jag hem efter en drink, för jag var astrött efter allt vandrande dagen innan och sen hade mamma ringt på mobilsvaret, så jag ville gå hem och prat amed henne innan det blev alldeles för sent, sen pratade vi till 1 på natten...

Jag glömde kameran så fick ta några mobilfoton:

Sinead, Aoife och Aileen


Andrew, Aisling, hennes pojkvän, Fintan och Stephen.


Aileen, Maria, pojkvän, Aoife


Edel, Suzanne och jag.

Jag har såna bra jobbarkompisar :)

Bilder från Connemara national park

Nu har jag fått bilderna från min dagstur till Connemara National park, så här kommer några stycken:

Diamond hill. Dit upp skulle jag!


Halvvägs uppe
Kylemore abbey syns i fjärran


The Twelve Bens (bergskedja)

Det var en grupp norrmän på toppen ;)


Det tog 2,5 timmar att gå hela vandringsleden. När jag väl kom ner igen så drack jag kaffe och sen gick jag till Kylemore abbey. Trodde dock aldrig att det skulle ta en hel timme! så jag var skapligt trött när jag kom dit.


Där uppe var jag.


Kylemore är ett sagoslott som är hem åt Benediktinerorden. Det var en internatskola för flickor förut, men sista klassen gick ut i år.

Jag kollade på den Viktorianska trädgården.

Och på de rum inne i huset som är öppna för allmänhetenDet var en bra utflykt, trots att jag var halvdöd sen efter att ha både bestigit berget och gått en timme i vardera riktningen till Kylemore och sen blev det regn och jag fick vänta på bussen som var 45 min sen... Men väl värt ett besök är det, om det inte regnar allt för mycket ;)

Ont överallt kommer jag ha imorgon...

Nu är jag hemma från en strapatsrik dag. Jag tog bussen till Letterfrack i Connemara på morgonen och vandrade i nationalparken. Jag besteg Diamond hill, ett högt berg snarare än hill då. ;) Det var jobbigt nog men otroligt fin utsikt från toppen. Slingan tog 2,5 timmar att gå. Blev dyngsur på vägen ner då det blev totalt ösregn, men hade tur med vädret när jag var på toppen, för då var det uppehåll. Sen ville jag gå och titta i Kylemore abbey, ett sagoslott vid en sjö i närheten, men trodde aldrig att det var så långt som det var. Med bil känns det jättekort, och så är det ju två år sedan jag var ute där. Det tog 1 timme (!) att gå dit och jag höll på att dö efter att just ha bestigit berget. Det var dock värt besväret för den viktorianska trädgården är jättefin och slottet också, men sen var jag ju tvungen att gå hela vägen tillbaka också, fy, vad ont det gjorde i låren, baken och lilltån! Och så började det regna igen när jag var nästan framme.


Sen skulle Citylink åka till galway klockan 17.45 men bussjäveln syntes inte till och jag var den enda som stod och väntade vid parkingången. Försökte ringa för att fråga var bussen var när en halvtimme passerat, men först hade jag ingen täckning och sen när det funkade så tog pengarna slut på mobilen, men till slut kom bussen, 45 min sent. Varför är jag inte förvånad! Men man blir ju lite orolig när man står ensam där i regnet mitt i ingenstans och sista bussen hem inte syns till!

Nu är jag iallafall hemma, efter en tröttsam men ändå bra dag. Vädret har tydligen varit ännu sämre på Dublin sidan med flera vägar översvämmade. Det ska bli more of the same resten av veckan och på TV sa de att om man skulle vistas utomhus inom den närmaste framtiden så skulle man komma ihåg att ta med "raingear, patience and a sense of humour" haha! Jävla land!! ;)

Bilder kommer när jag varit i fotoaffären o lagt dem på CD, för har ingen datakabel till kameran.

Saker jag ska göra när jag flyttar till Sverige

Det finns en rad böcker och filmer som jag längtar efter att se/läsa men som inte går att få tag på här och det är för dyrt och onödigt att skicka dem hit om jag ändå inte ska bo kvar här så länge till.

Jag ska läsa om Maria Gripes Skuggböcker. (Skuggan över stenbänken, ...och de vita skuggorna i skogen etc.) De gjorde ett otroligt stort intryck på mig som 12 åring.Det gjordes en TV serie på 80 talet baserad på boken som heter Flickan vid stenbänken, minns den bara lite vagt men skulle gärna se den igen. Minns bara att enda dåliga var att Carolin i serien inte alls stämde överens med hur jag föreställt mig henne utseendemässigt. ;)

Jag ska läsa Karin Boyes Kallocain, har velat läsa den i åratal, särskilt som jag tycker så bra om Orwells 1984, Kafkas Metamorphosis etc. Såg 1984 på TV igen för ett par dagar sedan och vill läsa Boyes bleka framtidsversion också.Sen vill jag se en barn TV serie som jag gillade när jag gick i tvåan som heter Allis med is. Den handlade om en tjej som heter Allis och vars bästa vän dör i en bilolycka och sen vill hon inte ha några nya vänner. Hennes föräldrar jobbar till sjöss så hon får byta skola och bo hos sina mormor och morfar, där lär hon känna Sigge som är polack och också lite utanför och som tar hand om en skadad fågel. Låter det bekant? Måste bara se den igen!Gud vad liten tjejen ser ut på bilden, minns att när jag såg den så var jag själv i samma ålder så då tyckte jag att hon såg stor ut ;)

Minns även en annan bra barnfilm som hette Skuggornas hus. Såg att den släpptes på DVD i juli. Jag läste boken innan jag såg filmen och båda är bra, det är en spökhistoria. Den vill jag också se om!Jag har börjat bli ganska hemlängtig de sista dagarna. Förra året åkte jag ju heller inte hem mellan jul och oktober, men då kom ju iallafall familjen hit i en vecka. Nu har jag inte träffat någon från Sverige sedan i julas... Önskar att det kan ordna upp sig snart med jobb/praktik för mig så att jag vet vad jag ska göra inom den närmaste framtiden, den här ovissheten är nästan outhärdlig, jag kan inte koncentrera mig på vad jag gör här och nu för att jag bara spekulerar, letar och väntar hela tiden...

Sålde en av mina tavlor!

Fick mail av Maeve idag, hopn sa att hon varit på semester och därför inte hunnit kontakta mig, men en av mina små tavlor såldes under utställningen i Dublin till en konstnär som heter Felicity Clear och hade en jättebra utställning här i Galway arts centre i våras. Vet inte vilken, men det är kul iallafall!

Postade ansökningen till Scottland, så nu får jag se hur det går, fingers crossed!

Köpte Party of Five boxen i Bell Book and Candle och killen där är alltid schysst och ger mig rabatt, så jag fick den för 12 istället för 14 euro. Köpte även ett par jeans för 10 euro på rean i A wear, inga supersnygga, men jag behöver vardagsjeans!

Nu ska jag kolla på ett par avsnitt och äta plommon :)

Sen blir det lerfigurer, för jag måste animera lite så jag har något att visa om jag skulle bli kallad till intervju...En av mina favoriter från Suzanne Vega's första skiva som kom ut 1985, samma år som jag föddes!

Det här är mitt liv...

MY LIFE
My life. So much to take in, so many people to remember, still not quite that close. My tendency to think too far ahead, my preoccupation with daydreaming, your misunderstanding. My feeling of being in the wrong place at certain times, of playing out scenarios in my head that may never happen. Judging too hard before I know, just not getting the feeling that I connect with that many people. Putting myself first, that eccentricity.

I'm a child at heart, I collect retro objects, watch cartoons, read children's books. I think in images, dream in Technicolor. I long for things I cannot get and feel easily disillusioned, envying those who don't appreciate what they've got that I want but can't get. I try to keep things in perspective, including my flaws. Not quite comfortable with myself, but wouldn't like to swap with anyone. Biding my time, wanting to use my talents. I'm so easily bored, don't like common chores, hate cleaning. I get bored of a job after a few weeks, need excitement. People consider me lucky, I know how hard I've got to work, nothing comes for free, but I don't want to distance myself too much. If I was as good as they say I am, how come I don't get more opportunities? I want too much, sometimes too hard on myself, leaving things till last minute, yet meeting the deadline. I want a bit of everything, I dabble in too many fields, am too versatile but not specialised enough. I have big dreams, too little patience. Believe I'm destined for greater things than just being a small town girl in an ordinary job. I've always felt out of place, spent too much time dreaming.I miss home, being out in the country. The animals, the woods, the few people that really matter. A friend I wish I'd known much better a long time ago, when I didn't grasp the opportunities, spent too much time on my own. Still I get restless, too far from the places where everything happens, returning to an adolescent state I'd like to think I've grown well out of. Brings me to the city, this city is getting too small for me, It's time to look elsewhere. I've so many maybes, no answers. I should choose what's best for my career. Buy I have others to think of too. One in particular that I easily overlook, one who's too good to me. I want to have more money, it'll always be an issue in the creative industries, but I made this choice, I wanted it for life, not just as a past time. Please give me a chance to prove myself to you.

-------------
Skrivet alldeles nyss.Tired of sleeping

Nu lyssnar jag på Suzanne Vega, hade bara Solitude standing på vinyl förut, men nu har jag fixat några av hennes andra album och gud vad bra hon är alltså! Särskilt det äldre materialet från 80 och tidigt 90 tal då.


"Tired Of Sleeping"

Oh Mom, the dreams are not so bad
It's just that there's so much to do
And I'm tired of sleeping

Oh Mom, the old man is telling me something
His eyes are wide and his mouth is thin
And I just can't hear what he's saying

Oh Mom, I wonder when I'll be waking
It's just that there's so much to do
And I'm tired of sleeping

Oh Mom, the kids are playing in pennies
They're up to their knees in money
And the dirt of the churchyard steps

Oh Mom, that man he ripped out his lining
He tore out a piece of his body
To show us his "clean quilted heart"

Oh Mom, I wonder when I'll be waking
It's just that there's so much to do
And I'm tired of sleeping

Oh Mom, the bird on the string is hanging
Her bones are twisting and dancing
She's fighting for her small life

Oh Mom, I wonder when I'll be waking
It's just that there's so much to do
And I'm tired of sleeping

Oh Mom, I wonder when I'll be waking
It's just that there's so much to do
And I'm tired of sleeping


För övrigt så har jag fått en söt kanin-handdocka av Sean när vi var i Amnesty shopen på eftermiddagen och så fick jag en gratis kitchiri curry på marknaden, för Hare Krishna killen skulle snart stänga, så där tjänade vi 4 euro ;)

Sen köpte jag en box med Jurassic Park filmerna. Är egentligen bara den första jag gillar, men kände för att se något nostalgi-underhållande och det gick inget på TV och de kostade bara 16.99 för boxen. Så jag har ätit ett rör Spar chips (fake pringles, halva priset mot dem och jättegoda) och kollat både på första filmen och The Lost world. Kände för en slapp kväll framför TVn.

Blir inget Kerry, känner inte för det och så är vädret för kasst. Kanske åker till Connemara National park på tisdag och vandrar, men det beror som sagt på vädret, imorgon ska det tydligen bli regn och översvämningsvarning och idag var det blåst och skurar hela dagen :(

Ode to the 90's

Jag sitter här och har 90 tals nostalgi. Känner verkligen för att kolla på My so-called life (Mitt så kallade liv) och Party of Five (ensamma hemma). Två av de bästa serier som någonsin gjorts. Tyvärr så har jag ju inte dem, men funderar starkt på att köpa första säsongen av Party of five och Mitt så kallade liv serien på DVD. Jared leto var ju så sjukt snygg i den serien så det finns inte ord!
Minns att det gick i repris när jag gick i nian/ettan på gymnasiet på fredagarna och jag älskade det! När det sändes först så var jag ju bara 10 år, så då kollade man ju inte på sånt.

Party of five tyckte jag också var jättebra, men följde det inte riktigt. Tog faktiskt ett tag efter att Lost börjat sändas tills jag kom på att Matthew Fox var han från Party of 5. Var ju Neve Campbell som var stjärnan då, för hon var ju med i Scream filmerna.

På 90 talet var ju Beverly Hills, Dawson's Creek och Baywatch stora också. Kollade på Beverly Hills nån gång ibland men inte på de andra två, för vi hade inte trean. Så det var de två ovannämnda som jag verkligen fastnade för. Var lite kul, för min college tutor deirdre tyckte precis att jag såg ut som en ung Clare Danes på mitt passkort när vi åkte till Tyskland förra året ;D

HÄR ÄR EN LISTA PÅ 90 TALS GREJER SOM JAG GILLAR/GILLADE:

* My so-called life
* Party of five
* Third rock from the sun (tredje klotet från solen)
* Fångarna på fortet
* The Cranberries
* Alanis Morissette
* The Corrs
* Sunes jul
* Sega mega drive
* Jurassic Park
* Scream 1 och 2
* Vinterviken
* Disneydags (Duck tales, Luftens hjältar och Darkwing duck)
* Söndagsöppet
* TV reklam (El maco hamburgare, chicken tonight etc)
* Skilda världar
* Pippi pelikan
* Expedition Robinson
* Voxpop
* Lejonkungen

Jag är glad över att ha vuxit upp på 90 talet. Det var ett bra årtionde. Old-school 80 tals grejer levde fortfarande kvar samtidigt som ny teknik kom som t ex alla skaffade dator, internet, DVD uppfanns etc. Och så gjordes så många bra barnprogram och filmer, särskilt barnprogrammen var mycket bättre när jag var liten mot nu: Björnes magasin, Duck tales, Tippen, sommarlovsmorgon etc. Barn nu för tiden har för mycket tillgång till datorer, dataanimerade filmer, dyra prylar osv.  och det finns hundra olika kanaler att kolla på. När vi var små så hade de flesa inte så många kanaler så då visste man att alla i stort sett kollade på samma grejer och man diskuterade dem sen. Då tyckte man t ex att Voxpop var jättebra, för det var enda programmet där man kunde se musikvideor om man inte hade MTV etc, men nu skulle ingen bry sig om ett sånt program för nästan alla har ju musikkanalerna.

  Våra leksaker var coolare också, men det tycker jag väl bara för att jag var ung då, men transformers, turtles, barbie och my little pony var bättre än vad de har idag! ;D

Glömmer vad jag har
STINA NORDENSTAM
"Clothe yourself well for the wind"
"I'll be crying for you"
"Little star"
"She's like a swallow"
"Welcome to happiness"
"The morning belongs to the night"
"And she closed her eyes"
"On falling"

Bara hennes sångtitlar är helt fantastiska. Nu har jag henne på random på iTunes. Hon är svensk men får alldeles för lite uppmärksamhet i Sverige. Stina forever, så är det bara!

Jag vet att jag inte uppskattar vad jag har. Brukade säga att jag faller. Men nu är jag här. Alldeles oskadd. Så det finns ingen anledning att oroa sig. Jag klarar mig alltid. Men det är skillnad på att existera och att leva. Allt är osäkert. Allt är öppet. För första gången i mitt liv har jag så många kanske men inga svar. Och i regnet vill jag ingenstans. Stannar inne och stelnar till i lederna. Inte ens paraplyet räddar mig. Ändå drar jag mig för att åka hem. Vad är egentligen hem. Vad tror jag ska hända när jag är hemma som ska förändra allting. Jag är van vid den söta lukten av öl. Den trasiga betongen på trottoarerna. Marknaden på lördagarna. Vägen hem om nätterna. Dörren och trappan upp och ner på jobbet. Centras tuna wraps och Kappa-Ya:s sushirullar. Jag vet inte om det blir bättre sen. Men det är så fuktigt om vintern. Och nu står hösten för dörren. Sommaren hoppade vi över i år igen. Så svårt ska det väl inte vara. Att leva i nuet menar jag. Men jag spenderar ju all min lediga tid till att fundera på framtiden. Skriva ansökningar. Bli refuserad. Hålla mig uppdaterad om andra människors högst vanliga liv på nätet. Slösa tid på ingenting. Städa och sedan röra till allting direkt. Låta allt vara och sen få panik. Tappa bort alla som betyder något. De bästa försvinner alltid först. De vanliga dödliga blir kvar. Jag glömmer lampan på. Tittar på ytliga TV program. Önskar att det var annorlunda. Glömmer vad jag har...

I have a way of spending too much time thinking

Ikväll hade jag och Sean anniversary. Idag, de 9 augusti träffades vi för första gången på Matt Molloy's pub i Westport 2002. Tänk att jag har känt honom i 6 år redan, och att vi varit tillsammans i 5 år. Svårt att fatta! Vi slog ihop det med vårt förlovnings anniversary, som inträffar 29 augusti, då vi firar vår 3 års dag, för man har ju inte råd att gå på hur många middagar som helst! Gick i allafall till DaTang Noodle House och det var gott, men jag skulle ha valt något utan så mycket chili i för det var lite för starkt för min smak. Vi delade på en flaska franskt rödvin som var mycket gott och sen åt vi chokladglass till efterrätt. På vägen hem skrev jag ut en del av ansökan till Glasgow på ett internet cafe, för vi har ju ingen skrivare.

Nu fattas bara frimärke och så är det klart att skicka. Skulle vara helt galet om jag kom med, jag menar, då skulle jag vara tvungen att börja praktiken i skottland den 31 september, det är ju alldeles snart ju! Men det är inget att oroa sig för, för jag kommer inte komma med ändå, för se, jag kollade upp en sida på internet, och fast det säger att man inte behöver ha studerat animation, så upptäckte jag att alla de som blev antagna första gången hade gjort det och redan jobbat med det.

Är ändå nöjd med de teckningar jag skickar in iallafall. De här tre arbetsproverna skickar jag. Man skulle visa sina drawing skills. Hoppas det synd lite vad jag kan på de bilderna. Nu har vinet börjat försvinna ur mitt huvud och jag är nästan helt normal ;)

Lyssnar på min egen radio kanal på www.last.fm jag har sån bra musiksmak!Man skulle skicka 3 A4 sidor.

Nu sitter jag här och kollar på folks sidor på internet, som jag känner, och saknar dem lite...

En bild på Sean har jag ritat nu

Jag håller på och jobbar med arbetsprover till Glasgow ansökningen. Igår kväll ritade jag av Sean och har nu färglagt skissen i datorn. Han fick stå modell i några minuter i köket, men det var ju en snabb skiss iallafall, så var inte så farligt. Satt hela kvällen igår och ritade och idag går hela dagen åt till det. Ganska meningslöst egentligen, för förra året ansökte visst 100 pers och de utvalda hade alla animationsutbildning. Men jag får ju en anledning att träna iallafall. Så här blev det:


Sean är förresten i Dublin idag. Jag var ju där nyligen så jag ville inte åka, men han hade inte varit där sen vi julhandlade.
Han ringde för en stund sen, då satt han på ett café och hade just köpt några böcker i en bokaffär. :)

Nä, nu måste jag återgå till arbetet!

Ny illustration

Nu har jag suttit och ritat lite med mitt wacom ritbord ikväll igen. Måste ha något att skicka in till Scottish screen ansökningen.

Måste även ha 2 min animation att visa om jag skulle ha turen att bli kallad till intervju...


Jobbet var som vanligt.

Gick en promenad på 40 min på kvällen. Som tur är så jobbar jag min nionde dag i rad imorgon och sen är jag ledig i 4 dagar. Funderar på om jag ska göra en tur till antingen Kerry eller Belfast. Beror väl lite på vädret också... om det regnar hela tiden kanske jag inte känner för det. Men borde ju boka boende i förväg i så fall, är ju helg liksom...


Myspace sida uppdaterad

Nu har jag suttit och laddat upp några nya låtar och fixat grafiken på min musik-myspace sida.

www.myspace.com/ceciliadanell2


Jag har även laddat ner en demoversion av iStopmotion. Önskar jag hade råd att köpa pro versionen, bästa animationsprogrammet!

Jobbade i informationskiosken på Eyre Square idag med Bronagh. Det var hennes sista dag, *snyft* nu har både hon och Ian slutat! Och om några dagar slutar Sinead, de bästa försvinner alltid först....

Det var regnigt och ruskigt hela dagen, men gick iallafall till Kappa-Ya på lunchrasten och åt sushi, skulle kunna leva på det, helt klart! Snackade om Skottland med Bronagh, hon har visst studerat i Glasgow i två år, och gillar verkligen staden. Nu kommer jag ju INTE att bli uttagen till internshipet, men om jag har tur så kanske jag får åka på intervju iallafall och då kan jag ju passa på att kolla in staden :)


Tänk om det blir animation i skottland...

Jag ringde till Scottish screen och beställde ansökningsblanketter till en dundercool satsning som jag läste om på internet. De ska träna 5 st personer i olika animationsstudior i scottland i 10 månader och man jobbar med claymation, 2D cartoons och datagrafik etc.

Det är en superchans för de som blir utvalda för man behöver inte ha animationsutbildning utan det viktigaste är att man är duktig på att rita och modellera och kanske har konstutbildning i botten och att man har ett brinnande intresse för animation. Enda grejen är dock att de helst vill att man ska stanna i scottland och jobba sen efter, eftersom de vill ta del av den talang de tränat upp i sina projekt sen. Men vaddå, om jag skulle bosätta mig i skottland i ett par år så skulle inte det göra mig något, har alltid velat åka dit och älskar den skottska dialekten och om man kom med, då skulle man inte tacka nej direkt, jag menar, vilekn otrolig chans och vad bra för karriären!

Jag ska iallafall ansöka så får jag se om jag kanske får åka på intervju sen i början av september. Han tyckte iallafall att det var bra att jag har en degree i fine arts plus att jag hållit på en del med animation på egen hand. Samtidigt skulle jag vilja flytta hem till sverige, men om mn får välja mellan att bli animerare i skottland eller bara ha något vanligt tråkjobb i sverige så väljer jag nog skottland, jag menar, sverige finns ju kvar! Tror dock inte jag får det, för det är säkert hundratals sökande, men är ju alltid bra att kasta ut många revar så kanske man får napp någon stans (finns det något sånt ordspråk?)


Körkortsteori online sverige vs irland

Jag hittade en webbsida där man kan testa sina kunskaper om körkortsteori. Jag har inte körkort och har aldrig ens öppnat en teoribok, så jag är helt okunnig. Hur som helst så bevisar testet att det är ett måste att läsa på innan man funderar på att göra något teoritest haha, jag fick nämligen bara 35 rätt av 65, så jag kuggade ganska rejält!

Testen går att göra på www.korkortonline.se

Jaja, en dag ska jag också ha en bil ;)

...................

Nu har jag också gjort det Irländska teoritestet online,(www.ism.ie) och guess what?! jag klarade det :D Snacka om lätta frågor de flesta var, helt självklara saker som t ex om ett litet barn åker med i bilen, ska det sitta i föräldrarnas knä, i bilbarnstol eller på sätet haha, eller du har tagit fel avtagsväg på motorvägen, får du backa tillbaka? etc. Vissa var lite klurigare dock, men jag fick iallafall 36 rätt av 40 och godkänt är 35. När man gjort detta löjligt lätta teoritest så är det fritt fram att få en provisional licence och sen får man köra bil i upp till 2 år tills man till slut får tid att köra upp, bara det sitter en person med i bilen som har körkort, men det sistnämnda följer dock nästan ingen, och poliserna verkar sällan bry sig. Så inte konstigt att det är mycket olyckor när man får köra bil utan någon träning förutom ett lätt teoritest.

Om jag haft råd att köpa bil så hade det varit både lättare och BILLIGARE att ta körkort här, men nu är det för sent, och dessutom så vill jag hellre bli en bra förare än att ta körkort enklast möjligt.

Nu har jag ritat en isbjörn

Tur jag inte jobbade tidigt idag. Hade lite ont i huvudet sen igår kväll, men det var inte så farligt. Gick till Victoria hotel på en cd and record fair innan jobbet. Var rätt liten, men hittade iallafall en Björk skiva. Jobbade bara 12.15 till 2.45, så satt uppe i callcentret, tog något enstaka samtal, löste sudoku (jag blir allt bättre) och läste corren på nätet. Jag läste en serie om en massa östgötska smultronställen och det fick mig verkligen att känna för att vara lite turist i mitt eget land för omväxlings skull.

Frågade Medbh om jag kan ta en vecka ledigt den 7-14 september och det går bra, så jag o sean ska åka någonstans, men vart vet vi inte än. Synd att jag inte har mer pengar, för flyg till new york är jättebilligt just nu, bara 4800 kr från Dublin. Blir nog antagligen att vi åker till Berlin, Italien, Prag eller någon grekisk ö, handlar om pris och tillgång. Vill gärna någonstans där vädret är bättre än här...

Satt nu på kvällen och ritade lite i datorn. Det blev en isbjörns unge för de är så söta och jag ville testa hur jag kunde göra med pälsen mot en mörk bakgrund. Så här blev det:Hade tänkt att åka till Galway races efter jobbet eftersom det var sista dagen och jag aldrig varit där. Trodde det höll på 5-8 som igår, men sen upptäckte jag att det börjat tidigt och var slut kvart i 5, så det sket sig... synd när jag faktiskt kände för att gå.

Kvällen går fort när man ritar, nu är klockan snart 10 ;)

Quay street on a Saturday

Hade en himla bra kväll ikväll. Nu är jag full, för fingrarna styr inte riktigt. Sitte roch äter chips från Winnie's chipper o vill inte gå o lägga mig för då kommer huvet att snurra! Träffade Aileen, Aoife, Micheal, Donal, Mary, Stephen o Ian från jobbet. Packat på Quay street, himla kul har vi haft!

Gick till BK's wine bar o drack en massa vin nu på slutet, därav det snurrande huvet! Ians sista dag idag, kommer sakna honom, tre somrar tillsammans liksom... snyft!

Men nu ska han bli lärare o tjäna jättebra. Jag letar fortfarande jobb... Lyckades bli av med Aisling, känner mig som värsta bitchen när jag snackar skit om henne, men hon är så jobbig! Ingen på jobbet verkar gilla henne längre...

Hade trevlig tpå torsdagen med maria o sarah också men det spöregnade nästan hela kvällen så vi kunde inte va ute o tog 40 min o bli serverade på the livingroom! Typiskt att vädret var kasst just den kvällen, ikväll var det massor med folk ute på quay street o drack. Vi åt iallafall pizza på monroe's på vägen hem, gud vad onyttig jag varit hela veckan! o nu chips...

jaja, raceweek är ju bara en vecka, kanske går till the races imorgon om vädret e fint jobbar ju bara kort dag :)

RSS 2.0