Nu smälter snön men det blev en vit jul

Idag spelade vi Trivial Pursuit - jag vann, på julafton spelade vi ett frågesport spel och Jakten på afrikas diamant - jag vann båda. Förra julen vann jag både på Trivial Pursuit och Scrabble båda gångerna. Måste bara få skryta lite haha! ;) Enda Johnny alltid kommer att klå mig i är filmkunskap, vi fick ett filmfrågesport spel som heter "Scene it" till x-box och Johnny vann stort båda gångerna, men så är han ju filmnörd också med över 500 DVD filmer...

Igår var jag och mamma på julottan i Godegårds kyrka på morgonen. Vi brukar åka dit och i år var det inget svårt att gå upp för de hade flyttat fram det til klockan 8 istället för 7, men det var nästan sämre tyckte jag för då var det redan ljust när man var där, medan det annars varit beckmörkt när man kom till kyrkan och gryning först när det var slut...

Godegårds Kyrka
Jag åt gröt till frukost och lyssnade på Pink Floyd skivan och läste "...Och de vita skuggorna i skogen" av Maria Gripe tills jag somnade och vaknade först vid 2. Vi spelade Scene it, varje omgång kom Johnny etta, jag tvåa, pappa trea och mamma sist, så det säger väl bara hur nivån på vår filmkunskap ligger haha! Vi gick en promenad i mörkret på kvällen och sen satt jag och läste större delen av kvällen och hörde på musik. Den boken är så himla bra och tar mig verkligen tillbaka till barndomen!

Idag har vi bara varit hemma också. Förr hade vi alltid julkaffe med mormor och två av mina mostrars familjer, men mamma och mormor och min ena moster har varit osams sen i somras så det blev inget i år. Jag håller på mamma, hon ska inte behöva be om ursäkt när de andra har gjort fel, men det är inget jag tänker gå närmare in på här. Vi har iallafall haft en lugn dag med familjen. Borstat Blenda och Blacken, haft Så liten (kaninen) inne i köket och hälsat på fåren och gett dem mat. Sen körde vi som sagt Trivial Pursuit och nu försöker jag övertala Johnny att han antingen kopplar in Sega Megadrive konsolen eller att jag får träna lite på Guitar Hero för annars kör han bara hela tiden!

Mamma Mia var kul och lättsam sådär på julaftonskvällen och nu i kväll ska vi se Den vita masajen som jag gav mamma i julklapp eftersom hon tjatat om hur bra de böckerna är hela hösten. Innan dess ska vi nog kolla in Selma Lagerlöf serien på ettan och se om det är något att ha.

Här kommer några kort från julafton:


Bänkade framför Kalle



Julmiddag. Min första vegetariska julafton. Jag var helnöjd; åt makaronlåda, rödbetssallad, veggo bullar och korv (som smakade nästan som de vanliga faktiskt), griljerad kålrot istället för skinka och så lutfisk inte att förglömma för jag äter fisk, så därför är jag ingen riktig vegetarian.



Tur att mamma introducerat makaronlåda och morotslåda på julbordet, för just makaronlådan är en av mina favoriter!



Jag ställde upp kameran och tog kort på oss i väntan på julklappsutdelningen. Brorsan ville vara tomte och tog på den gamla tomteutrustningen och det är faktiskt kul när tomten kommer! Roligare än att bara dela ut klapparna.





Mina julklappar



Kvällsfika innan Mamma Mia.

Mysigt!

Jul på landet

GOD JUL allesammans! Nu har jag äntligen lyckats sno min brorsas kabel till mitt rum så jag kan ladda upp lite bilder utan att behöva sitta ute i hallen. (Tacka vet jag trådlöst). Sitter och lyssnar på en av mina julklapps vinyler: Regina Spektor - Soviet Kitsch. Hennes första skiva när hon var väldigt "indie" aktig och inte särskilt känd. Den är bra!!

Julaftonen har varit jättebra och vi har ett tunnt snötäcke utanför fönstret. Sånt gör ju sån skillnad!

Sen jag skrev sist så hann jag ju med att träffa Helena hemma hos henne. Vi bytte julklappar och kollade på Dunderklumpen, det var väldigt kul att ses och jag fick en samlings-cd med T-Rex och hon fick Mike Oldfield - Ommadawn på vinyl av mig.

Igår var vi i skogen och högg julgranen vi tittat ut några dagar tidigare och pyntade stallet innan det var dags att städa huset, pynta och klä vår gran uppe. (Den nere klädde mamma sent på natten som traditionen bjuder i vårt hus). Det var runt nollan på dagen men på kvällen blev det 7 grader kallt fast ännu ingen snö. Tänk om det är snö när man vaknar imorgon, sa Johnny, det skulle ju vara helt perfekt. Jag tyckte att det var ganska osannolikt för det var alldeles stjärnklart och sån tur har man bara inte, så jag var inställd på ännu en grön jul. Men tänk, det VAR VITT när vi vaknade i morse, tänk va!




Nu ska vi snart äta risgrynsgröt och pepparkakor med vårt namn på, för det gör vi alltid sent på julaftonskvällen. Här sitter jag och spritsar namnen igår kväll. Sean är inte här nu utan kommer 11e januari, så vi gjorde en åt honom också.

 

Vi har just klätt granen och håller på och löjlar oss med kameran på tidsinställning.



På julaftons förmiddagen har jag och Johnny som tradition att gå till alla djuren och ge dem mat och hälsa god jul, vi tog med morötter och knäckebröd till alla hästarna, fåren och kaninerna. Det tog sin lilla tid att gå runt till alla och pappa följde med bort till fåren i hagen längst bort, men det var kul!


Johnny med "Blacken" eller Mister Volant som han heter egentligen.



Mammorna och fölen ska ut i hagen. Fuxen är våran och den andra är inhyrd.



Jag älskar vår gård. Kanske inte att bo där hela tiden, men iallafall att hälsa på och uppleva gamla minnen, gå promenader, hälsa på djuren och vara med familjen. Vi har haft så mycket roligt där under hela min uppväxt! Kojor i skogen och på höskullen, ponnyn, kaninerna, grannar och kompisar som kom dit, cykla och bada i sjön intill, åka pulka i backen bakom huset, jag hade en väldigt bra barndom...



Fjolårs baggarna



Fåret längst bort är världens snällaste Skuttan, den främre tackan ville självmant vara med i bild ;) Vi har haft gutefår i fyra år nu, men när vi var mindre hade vi vanliga får.

Sen lagade vi julmat så vi hade det mesta färdigt innan Kalle Anka och sen åt vi julbord efteråt. Jag har inte laddat upp bilderna från resten av julafton än, så det kommer nog imorgon. Kann iallafall konstatera att jag fick väldigt trevliga julklappar, bland annat:

* Ummagumma - Pink Floyd LP
* Saltkråkan TV serien box och Ture Sventon julkalendern.
* Portishead CD
* Om Gud vill, Metropolis och Kafka på DVD
* Kakfat, duk, saltströare
* Två böcker ur Maria Gripes skuggserie (fick del 2 och 4, tydligen finns inte de andra två i handeln just nu förrän de tryckts upp på nytt så vet inte om jag ska låna den första på biblioteket innan jag börjar på den andra, för det förstör stämningen lite att läsa dem i oordning. De var mina favoritböcker när jag gick i sexan så det är total nostalgi för mig!

Nä, nu ska jag väl gå ner och se om det blir fika och Mamma mia snart!

Hoppas ni också haft en trevlig julafton!!!


"Jag rimmar så det immar"

Jag fick ett skrattanfall idag i lastbilen på Örebrotravet. Jag satt och fikade med Johnny och försökte säga några vitsiga saker och så såg vi att rutan hade immat igen, så då sade jag "Jag rimmar så det immar" och fick ett lång skrattanfall, ett sånt där som pågår i flera minuter tills man har tårar i ögonen!

Det har varit full rulle sen jag skrev sist och jag har inte riktigt hunnit gå in på internet. Jag och mamma var i Norrköping i onsdags och kollade på konstmuseet och julhandlade. Det var riktigt trevligt och vi hittade flera julklappar och fikade på ett café och åt grekisk sallad på en paviljong. Jag skulle nog kunna tänka mig att bo i Norrköping faktiskt.


På Norrköpings konstmuseum



De hade nog den  vackraste julbelysningen jag någonsin sett, stora stjärnor upphängda i träden vid Kristinaplatsen.

På fredagen var jag med Johnny och letade julgran, men vi högg ingen för pappa hade visst redan varit och hämtat två granar och vi försökte bara se om vi kunde hitta någon som var finare, men vi var inte riktigt säkra så vi märkte bara ut en och gick sedan en promenad i skogen i skymningen, så tlllslut såg man nästan ingenting, men det var mysigt för jag hade inte gått i en skog på ett helt år!



På kvällen bakade vi pepparkakor och kollade på Hitchkocks "Rear window" (Fönstret mot gården) som var så jäkla bra, jag måste se fler Hitchkock filmer!

Igår var jag med Johnny hemma hos farmor och fikade på medtagna lussebullar och pepparkakor och så öppnade hon sina julklappar. Hon fyller 90 nästa år och har blivit lite dement så hon frågar om samma grejer och glömmer en massa saker, men hon blev så glad att vi kom och vi hade det trevligt med henne.



Sen åkte vi en sväng till mormor och fikade ännu mer och hälsade på hennes nya katt Jesper. Det var trevligt att träffa henne också.





Idag var vi alltså på Örebrotravet och tävlade med en häst som pappa tränar, det var kul för jag har inte varit på trav på länge och jag var med Johnny på publikläktaren mesta tiden och köpte några tomtar på en liten julmarknad de hade där. Tyvärr blev hästen bara åtta, fast hon vann för några veckor sedan så för hoppningsvis går det bättre nästa gång.

Nu ska vi göra knäck och kola och imorgon ska jag hälsa på Helena!

Kyrklyckan

Hemma hos familjen sen igår. Resan gick bra och Johnny hämtade mig i Linköping. Åt veggo burgare på Max och handlade lite ute i Tornby. Jag köpte lite svenskt lösgodis som vi åt i bilen och vi stannade till en snabbis hos Adolf och hämtade en stereo som Johhny skulle låna. Kul att se hur han bor. Sen var det hem till gården som gällde. Mamma hade kommit hem från jobbet och hon och pappa var glada att se mig såklart! Johnny gjorde supergod mozarella och olivsallad.

Idag har jag hälsat på djuren och haft Så Liten inne en stund. Vi har spelat lite Little Big planet, Kina schack och kollat på kort från Irland på datorn. Imorgon ska jag med Johnny till Motala och kolla lite. Skönt när han har bil så man kan ta sig någonstans när både pappa o mamma jobbar. Sen på torsdag ska vi kanske till Norrköping och julhandla.


Om några timmar påbörjar jag resan till Sverige.

Nu är det mesta packat och klart. Jag ska sätta ny henna färg i håret nu och sen fika lussebulle med Sean. Har inte skrivit på ett par dagar och det beror på att jag varit i Westport från fredag eftermiddag till imorse. Åkte dit själv med ett bussen på fredagen och sen kom Sean på kvällen efter jobbet. Under tiden hann jag med att spela kort med Mary, moster Kathleen och deras kompis Tina och även veckla ut och klä deras julgran. Det var väldigt trevligt! Sen på kvällen gick jag med Sean till nepalesiska restaurangen och åt middag.

Westport by night
På lördagen pyntade vi det sista, jag julhandlade och strosade runt lite i Westport, fikade varm choklad med Sean och sen gjorde jag Irish Coffee och vi kollade en del på X-factor finalen samt åt chinese takeaway och spelade några mer partier kort på nattkvisten.

Marlene's Chocolate heaven

Hos Hastings


Jag får alltid äran att veckla ut grenarna på plastgranen, men se så fint det blev!

De gamla takterna sitter i, trots att det är minst 2 år sen jag gjorde Irish Coffée

Mys!

Imorse åkte vi allihop till Galway och de andra julhandlade lite medan vi gick hem en stund och sen träffade vi Seans syrra Carol med familj och fikade med dem. Det var trevligt att se dem för jag har inte sett dem sen i våras(!) pojkarna har vuxit jättemycket, Callum pratade inte sist jag såg honom.

Callum, Ben, Brian och Carol

Vintersol på Quay Street
På eftermiddagen gick jag och Sean en promenad i det vackra vädret och sen handlade jag lite smågrejer jag behövde och Sean köpte en varmare jacka han ska ha med till Sverige i januari och nu har jag packat och sytt dit ändtrådarna på mina vantar så man kan använda dem. Klockan 02.15 går bussen till Dublin, sen går flyget 07.15 till Skavsta och jag tar sedan Flygbussen till Linköping där min bror ska hämta mig. Trevligt men trött kommer jag nog vara då för jag har så svårt för att sova på nattbussen...


Det här ser ju nästan ut som sommar! (fast det var lite kyligt i luften)


Cross street

Idag var det så vackert, så vackert i Galway, precis så som man vill minnas det, alltid!

Kreativ spritsning och sånt

Igår kväll spritsade jag pepparkakorna. Hittade på lite kläder åt pepparkaksgubbarna och gummorna:



Sen slog jag in några paket också. Ska fortsätta med det nu är det tänkt, för det blev för sent igår kväll för att göra klart alla.



Ängeln som Seans föräldrar ska få.



Virkat paketsnöre. Hemlig mottagare.



Så här långt.

Pappas Christmas Hamper: Mulled wine spices, cranberry sauce, chocolate, leg of lamb spices...

Har försökt ringa både social welfare kontoret (för att boka om en träff-tid som infaller när jag är i Sverige) och min bror för att säga vilka filmer jag vill att han beställer från Ginza och CDON innan det är för sent att få dem innan jul men är ju helt omöjligt att få tag på någon. Social welfare kontoret har en idiotisk telefonkö där man inte varken hör musik eller vilket nummer man är i kön så man sitter där i typ 10 min och antar att man är helt bortglömd tills man ger upp och lägger på...

And so we wished each other a happy Christmas...

Idag var jag på vernissage i Galway Arts centre. Det var en open submission print utställning som öppnade. Aisling och några andra tjejer som gick print i college var med. Jag träffade på Maeve Curtis och sen efteråt så gick jag med Aisling och några fler till puben bredvid, Mc Alinden's som ligger EXAKT rakt över gatan från vår port, fast jag hade ändå aldrig varit där! Är en riktig local's bar på dagarna men var faktiskt trevligt där på kvällen. Pratade en massa med Aisling, Sinéad och en annan tjej jag träffat ett par gånger men aldrig minns namnet på. Drack ett par glas vin och pratade om våra strävande konstnärsliv och om Dee som har blivit en sån jäkla gobshite och ignorerar oss, mig bla. för att jag vann paint student of the year istället för hennes bästis Tom. Ja, hmm jag tänker då inte vara schysst mot henne i fortsättningen... Var så jäkla trevligt att träffa särskilt Aisling, hon bor ju i Cork nu. Sen var jag tvungen att gå hem vid halv 9 för jag måste slå in paket och spritsa pepparkakorna eftersom jag ska till Westport imorgon.


Sinéad och Aisling (kortet är inte från ikväll och inte taget av mig)

På eftermiddagen tog jag bussen till Ballybrit för att lämna in en tavla till g126 member's show, en konstgrupp jag är medlem i. Ligger ju så satans långt bort bara och bussen går inte hela vägen, och så regnade det också. På vägen hem gick jag till mitt gamla college för att ta bussen eftersom jag inte visste hur ofta den andra gick men då var jäveln nästan en timme sen eftersom det var helt hemska trafikköer. Kom till hållplatsen 4 och pratade med en man som går part-time kursen i college och pratade om konst etc. sen gav jag upp 20 i 5 och gick till rondellen längre bort eftersom det går fler bussar där. Då började en byggjobbare och senare en tjej som jobbade på ett café prata med mig. Oj, vad alla främlingar var pratglada idag, haha! Tillslut kom det en buss klockan 5. Typiskt att det alltid ska regna när bussarna är sena, för annars kunde man ju gå in till stan. HATAR infrastrukturen i den här stan (landet)! Önskar att de hade såna där tavlor som skriver hur många minuter det är kvar tills nästa buss så att man hade någon aning....

Hmmm, ja, nu ska jag väl spritsa pepparkakor och slå in paket då. Hade tänkt att hännafärga håret, för det har blivit lite utväxt, men det får kanske vänta, för jag orkar inte sitta med det i håret i 3 timmar nu när klockan redan är över 9...

Blev iallafall bestämt att jag ska till Westport och klä Seans föräldrars gran imorgon (det är ju tradition nu ju!) och sen kommer Sean på kvällen efter jobbet. Ska försöka ta oss tillbaka till Galway lördag kväll så vi kan gå på konserten.

Cathal och Connel

Sean ringde klockan 22.15 och ville att jag skulle komma ut till puben där han och jobbarkompisen Connel var. De var i The Livingroom först och kollade på Man Utd. och sen träffade jag dem i Busker Browne's. Det var kul att träffa Connel eftersom jag hört så mycket om honom (han och Sean brukar springa ihop, gå och ta en pint etc.) och det var visst ömsesidigt, för han hade hört en hel del om mig med. Han går sculpture i samma college som jag gick i och hans flickvän går textiles, henne träffade jag med och några andra college folk "that I know to see". Vi träffade även Seans förra jobbarkompis Cathal (uttalas kaahal) som också går på samma skola, det var en hel del collegefolk där ikväll, fast inte såna jag känner, det var mest tredjeårselever, börjar känna mig gammal. Känns konstigt att inte vara en av dem längre. Jag måste bara gå masters för jag vill inte att studentlivet ska vara slut än. Vuxen får man ju vara resten av livet... Connel var ju skittrevlig och vi hade det kul där i en timme innan vi gick hem igen för Sean hade visst hunnit bli lite full och han jobbar klockan 8 imorgon ;)

Innan dess chattade jag med Elin på MSN. Vi var typ bästisar i låg och mellanstadiet men sen kom vi ifrån varandra av olika anledningar. Kul att höra lite vad hon gör, hon bor i Halmstad men bodde i Lund förut. Hon kommer hem till jul så vi kanske tar en fika då. Hennes mamma känner min mamma och nu för tiden är båda lärare, mamma är vikarie på Elins mammas skola (Vätternskolan). Jag skickade ett par kort på Blenda, min gamla ponny som fyller 30 nästa år och som vi alltid brukade rida när vi var små för Elin har visst blivit riktigt hässtokig nu senaste året, vi red ju båda när vi var små men sen kom vi ifrån det, men nu rider hon visst en häst på en 4H gård 4 dagar i veckan.

Jooo, nu ska jag nog sova, en pint Guinnes och ett glas rödvin som dracks snabbt har gjort mig sömning...

Nyrenoverad tavla och spetsblomma

Jag var inte helt nöjd med hur min senaste tavla såg ut innan, så jag har fixat till den lite. Jag tycker iallafall att det blev bättre, tyckte den såg lite tråkig ut innan, men kanske bara är jag som tycker det ;) så den är antingen fixad eller förstörd, haha!



Detalj:



Igår kväll så virkade jag en vit liten blomma och sydde dit små guldpärlor som pistiller. Tycker den blev ganska söt:



Nu måste jag till posten för att hämta veckans pengar. Håhå jaja...

20-tals stil är så snyggt

För några år sedan var jag jätteinne på -60 och -70 tals kläder, mönster etc. Det senaste året har jag börjat gilla 20, 30 och 40 talet mer och mer, Ikoner som Greta Garbo, filmer som Metropolis etc. fast självklart gillar jag fortfarande 60 och 70 talet, och så 50 talet inte att förglömma. Finns underbar inspiration från alla årtionden (men minst 80 och 90 talen då)  Igår var vi och såg Clint Eastwoods nya film Changeling. Den rekommenderas verkligen!

Den berättar den sanna historien om en kvinna i sena 20- talets Los Angeles vars son kidnappas. Den korrumperade polisstyrkan ger henne tillbaka ett annat barn och försöker intala alla att det är mamman som är galen och inte känner igen sin egen son, allt för att verka som att de varit duktiga och löst brottet när de i själva verket inte har det. Så småningom uppdagas ett fruktansvärt brott som rör ett 20 tal försvunna pojkar...

När Clint Eastwood är regissör (har även komponerat musiken) så blir man sällan besviken. En annan grej är att filmen är så otroligt snyggt gjord! Färgtonerna, klippningen, kläderna, så otroligt fint!!!

Kolla in dessa stills så förstår ni:









Så himla vackert! Och en sån gripande film. Angelina är oskarstippad för sin roll och det kan jag förstå. Hon ser skör, uppriven, stark, stolt men mest förkrossad ut under filmens gång och jag säger bara: se den! Både för kläderna och miljöerna och historien i sig såklart!

One day in June

Idag har jag suttit och sjungit litegrann så jag spelade in en av sångerna. Heather Novas "One day in June". Måste fixa bätte utrustning för att spela in med inbyggda micen på min mac är lite limiterande. Hur som helst, här är den:


The lunatic is in the grass

Jag gick på Pink Floyd tribute bandet i The Rosin sen. De var skitbra, de spelade mer eller mindre perfekt och visade många av Floyds originalfilmer på en rund duk, precis som de brukade göra. Enda var väl att de verkligen inte såg ut som dem, så om man inte kollade på dem så gick det riktigt att leva sig in i musiken ;)

De körde Dark side of the moon i sin helhet, men bäst gillade jag när de spelade stora delar av Animals inklusive Dogs. Den skivan är så underskattad och en av mina favoriter. Som extranummer körde de Money, Wish you were here, Another brick in the wall och Numb. Alla sjöng med så sångaren knappt behövde sjunga och det var skitbra!

Fast ändå kunde man ju aldrig förväxla det med riktiga Pink Floyd, för när låtarna de körde blev kända så spelade de ju stora konsertlokaler och arenor med en massa specialeffekter, dockor, uppblåsbara grisar etc. och när de ännu spelade på så små klubbar som The Roisin så var det ju i slutet av 60 talet när Syd ännu var med, men de låtarna körde de ju inte. Detta till trots så var det trevligt att få höra låtarna live och drömma sig bort till tiden innan man var född/ var väldigt liten och de spelade live på riktigt. Synd att man aldrig kunde få uppleva det. Måste säga att de var riktigt vassa gitarrspelare killarna som körde ikväll. Mina öron ringer som tusan än....



Enda jobbiga på kvällen var att det var en jäkla tönt som var skitfull och skulle tjata hela tiden och skaka hand med mig och störa bandet, han höll på att bli utkastad ett par gånger men klarade sig kvar. Sean följde inte med, men han har lovat att komma med på lördag när vi ska se I'm from Barcelona.

Förresten så vann jag Ummagumma på eBay idag som jag ska få i julklapp! Nu letar jag bara efter a Saucerful of secrets. Vinyl såklart.




Knäck i tänderna

Idag gick vi inte upp förrän 12 igen! Fattar inte hur vi lyckats vända på dygnet så totalt... Vädret var bra, så jag och Sean gick en lång promenad på 1,5 timmar ut längs Corrib river tills vi nådde slottsruinen där ute. Jag minns att jag visade på kartan åt en massa turister var den låg när jag jobbade på turistbyrån men hade aldrig varit där ute själv. Nu ligger den ju på andra sidan floden mot var vi gick, så ska nog ta en cykeltur ut dit någon gång och kolla på den på närmare håll





Sen åt vi på japanska cafét. Jag åt vegetarisk sushi och rostat grönt te. Det var gott! Efteråt kollade jag på intressanta fotoböcker från 60 talet i Charlie Byrne's bookshop i ett tag och sen gick jag hem och kokade knäck. Fick för mig att göra det ikväll eftersom jag köpt små bakformar, som jag för övrigt aldrig sett i någon affär här förr. Jag hade ett julkort med ett micro knäck recept, men körde det i kastrull istället. Blev förvånad över hur fort det blev klart, mindre än 15 minuter och det var jättesegt! Hemma brukar vi få koka knäcken i minst en halvtimme... Kanske har att göra med att irländsk grädde är krämigare och sirapen är tjockare. Knäcken blev bubblig, men väldigt god. Ända dåliga är att den fastnar i formarna, för de är inte smörpappersformar utan bara något vanligt papper som fnasar sönder sig när man försöker dra bort det, antagligen avsett för chokladpraliner. Jaja, förutom att det sätter sig i tänderna helt så går det ju att stå ut att äta dem ändå.

Väldigt gott, väldigt onyttigt.


Urbota skämt

Nu ikväll har jag verkligen skrattat så att det räcker för hela veckan! Först kollade jag på ett Fawlty Towers avsnitt - The Germans "Don't mention the war", älghuvudet, brandövningen och allt det där, finns INGEN roligare sitcom någonsin enligt mig!

Sen kände jag för att skratta lite mer, för jag har bara ett Fawlty Towers avsnitt, medan mina föräldrar har hela boxen som jag gav dem i julklapp en gång, måste verkligen köpa den till mig också. Jag hittade min Parlamentet DVD, det är volym 1, den gamla goda tiden med tårtkastningen, Robert Gustavssons "Från födsel till död" etc. Minns hur vår lärare madde brukade visa veckans parlamentet avsnitt i skolan i högstadiet med förevändningen att vi skulle lära oss debattera (hon var skön hon) och så kollade jag ju alltid hemma. DVDn är inte lika kul eftersom det bara är blandade klipp och många skämt bygger på tidigare saker de sagt i ett visst avsnitt eller sånt som hänt just den veckan så är alltid roligare att kolla när det sänds.

Kolla in Sissela som tonåring, och hennes galna hår :D



Nu har jag ju bott utomlands så länge att jag helt och hållet missat 4,5 år av Parlamentet. Det känns inte bra!!! Jag har kollat ett par gånger när jag varit hemma och hälsat på och spenderat en del kvällar med att kolla på klipp på Youtube, men det programmet är ändå något jag verkligen saknar.

Den här vet jag inte när den är ifrån, men Johan Rheborg är ju så jäkla bra, får mig att tänka på Torsk på Tallinn, måste vara från senare år för jag känner inte igen det, men fy fan vad bra:


X-Factor fika



Jag gjorde en liten fika bricka åt Sean, han sitter vid datorn och kollar Youtube. Mitt fikabröd får ligga på en svensk servett med svarta älgar istället. Fika i juletider är nog det allra bästa som finns!

Det allra hemskaste hände nästan...

Idag är Sean ledig så vi hade en riktig sovmorgon och gick inte upp förrän 12. På eftermiddagen tog jag bussen ut till Wellpark för att kolla på mikrofoner och testa om de funkade till min dator tillsammans med iMic, men ser ut som att jag ändå måste köpa en preamp, och har ingen lust att lägga 1500kr på det just nu, så det får vänta. Tittade på julsaker i Atlantic Homecare när jag ändå var där ute och köpte en liten porslins pepparkaksgubbe till pappas xmas hamper. Eller Pappa-kaks-gubbe som jag nog ska kalla den haha!

Sen gick jag förbi marknaden och köpte lite surdegsbröd innan de packade ihop. Tjejens portmonnä var sönder och när hon skulle växa en 20 euro sedel så tappade hon ut en 50 euro sedel på marken framför ståndet. Som tur var såg jag den och gav tillbaks den, tur att det inte var någon oärlig person som såg den för man får nog sälja en hel del bröd för att komma upp i 500 kr. Jag köpte en lite Smoked gubbeen ostbit också och sen begav jag mig hemåt. Vid bron bredvid vår gata hade julgransförsäljarna dykt upp. Det luktade så gott av alla granar som var uppradade längs bron.



Sen hände det allra värsta. När det är kallt så blir mina fingrar som isbitar och krymper lite, och helt plötsligt upptäckte jag att jag inte hade på mig min förlovningsring längre! Jag visste inte om den glidit av i väskan när jag rotade efter telefonen för att ta det här fotot eller om den fallit av tidigare. Jag skyndade mig hem och hällde ut väskans innehåll på golvet. Den var inte där! Jag var just på väg att gå ut och leta (ganska meningslöst) när jag upptäckte att den låg i papperspåsen som osten låg i. Där drog jag en lättnadens suck vill jag lova. Hatar när man tappar smycken, men en bröllops eller förlovningsring är ju ändå det allra värsta!

Minns för två jular sedan när mamma gick med mig till en juvelerare och jag fick välja ut ett par fina örgängen med gröna stenar och ett matchande halsband till julklapp. Sen på en av mellandagarna så var vi i Linköping och handlade och plötsligt kände jag att jag bara hade ett örhänge på mig. Det andra såg jag aldrig till mer. Sånt känns så himla sorgligt!

Nu ska jag snart kolla på the X-Factor, har inte kollat på det så många gånger den här hösten, förr följde jag ju alltid det, men det blev inte lika kul när Sharon Osbourne slutade i panelen för hon kom alltid i bråk med alla ;) Minns när Leona Lewis vann, tänk att det gått så himla bra för henne, det går ju knappt att tro. Simon Cowell skrattar nog verkligen när han går till banken; han är skaparen av Idol konceptet, manager åt Leona, Il Divo etc och är domare i x-factor och American Idol...

Känner för att se någon film sen, men vet inte vilken.

Imorgon är jag så sur för allt clashar: Det är en filmfestival med alternativ film och en 60-tals film jag jättegärna vill se klockan 8 i Nun's Island theatre, sen går nästa avsnitt av Brittiska Wallander samma tid på TV och till råga på allt så spelar Irish Pink Floyd (ett tribute band) i Roisin Dubh på kvällen! Måste ALLT vara samma kväll?! Funderar på att gå på Pink Floyd grejen dock, för som mamma sa, en film går ju alltid att få tag i och kolla på själv, medan konserter är svårare.

Kolla i affärer-dag

Idag har jag inte gjort så mycket mer än vad rubriken antyder. Jag fick min check från Social welfare kontorer, 17 500 kr, nu är jag ju nästan rik, ett tag iallafall. Tyvärr går pengarna allt för fort när allt är så dyrt, inklusive hyran.

Jag var i mina två second hand affärer och hittade en fin kamel. Nu har jag två kameler och ingen julkrubba, haha!


Jag köpte en massa restgarner också. Mest fastnade jag för två små nystan med vitt och gult garn med söta etiketter:


Jag gick till banken för att sätta in pengarna på kontot och sen kollade jag runt lite i affärer, bla på lite grejer jag kan tänkas lägga i skålen till pappa så att det blir en Christmas hamper. Ska slå lite celofan runt den sen och lägga i cranberry jam, nån god ost, irländsk choklad etc. Gick en liten promenad förbi hamnen och stationen och såg en mus som sprang omkring i löven vid vägkanten. Jag kollade fascinerat tills den började springa mot MIG, så då sprätte jag till med benet så den blev rädd och försvann ner i sitt hål. Jag har lite musskräck sådär och vill inte ha upp en i byxbenet precis!

Sen vart ju klockan fyra och Sean slutade halv fem, så jag stannade kvar i stan och drack kaffe med honom i Amnesty cafét. Sen var tanken att jag skulle gå hem, via Health shopen där jag skulle köpa Burt's Bees shampo eftersom mitt var slut (Hur ska jag klara mig i Sverige utan mitt Burt's Bees shampo gjort på bara naturliga ingredienser. T ex Sockerbetor, Aloe Vera etc. gör underverk för mitt hår, jag kan inte använda kemikalie shampoo sen jag börjat använda detta).



På vägen dit gick jag in i en affär som hade Jeans rea, provade massor par, för de var märkesjeans till 70% rabatt, men alla var antingen för stora eller för små så jag gav upp. Sen gick jag till Vila och rotade igenom högar av jeans tills jag hittade ett par som jag gillade så dem köpte jag. Behövde verkligen nya byxor för det är färgfläckar på i stort sett alla jag har...

Kom hem vid halv 8 först och då lagade jag en god wook på champinjoner, courgette och ingefära med nudlar och green curry, jättegott för jag var hungrig!



Blött, men uppehåll.

Nu ska jag prata med mamma i telefonen. Var över en vecka sen sist.

BK's Winebar

Nu är vi hemma från BK's winebar. Det var såååå gott! de hade inte musslor som main course längre, fast det gjorde inte så mycket för jag tog någon white fish och det kom med ris och svamp och så delade vi på en flaska Beaujolais rödvin och till efterrätt åt jag ostbricka. Mmmmm, fransmän vet hur man lagar mat!

Nu ska jag börja sticka på min andra vante, för det blev ju lite virkning och bakning efter första vanten, men nu vill jag gärna få till den andra så att man kan använda dem nån gång.

Vi komma, vi komma från pepparkakeland...

Idag har jag bakat som bara den! Och ätit så mycket pepparkaksdeg att jag mår illa...

Det blev massvis med pepparkakor och jag brände inte en enda plåt, det är nog nästan rekord!



Man tager det man haver heter det ju. Eftersom det inte finns några plåtar till vår ugn och de knappt säljer såna små som passar längre eftersom ugnen är så gammal (och jag inte tänker spendera 100kr på en plåt till en ugn som inte ens är min) så bakade jag på undersidan av en pajform och vek några lager aluminiumfolie till en disposable plåt. Går det med.



Så här skulle skålen jag gjorde igår kunna komma till användning.


Ett berg med pepparkakor. Så många blev det.

i kväll har Sean lovat att vi ska på middag i BK's winebar, det franska stället vid the quay. Han betalar och jag förväntar mig rödvin och kanske musslor och pommes. Vi får se, gillar det stället!

Såg att I'm from Barcelona spelar i The Rosin Dubh som ligger runt hörnet på lucia. Funderar starkt på att gå dit för "We're from Barcelona" är ju en skitbra låt, fast jag har inte deras skiva eller så, så jag har inte hört så mycket annat med dem. Har varit på ett par andra Svenska band i The Roisin; Jenny Wilson och Suburban Kids With Biblical Names.

Jag lyssnade på julskivorna jag laddat ner för några dagar sedan. Vissa var fina, bra julsånger och andra var med 80-tals band man helst vill glömma, haha! Men fick in lite stämning iallafall, trots regn och rusk ute.

Virkad blomma och skål (och dagens ditt och datt)

Mitt handarbete fortsätter. Igår gjorde jag en blomma som man kan ha som brosch eller i håret. Så här blev den:



Idag, efter att ha sytt dit pärlorna i mitten så gick jag till Social Welfare kontoret för att signa on, fick brev från dem igår. Förhoppningsvis får jag min check på fredag, kommer sitta bra! Särskilt med tanke på att jag får 198 euro i veckan och det är 8 veckor det är frågan om :)

Då passade jag på att ge min blomma en liten outing:


Igår satt jag och virkade lite på måfå medan jag kollade på TV. Först skulle det bli en stjärna, men sen gillade jag inte formen så jag fortsatte och det skulle bli en grytlapp, men jag lade till för många maskor så den blev inte platt, så då kom jag att tänka på Ingrids tips om att lägga en spetsduk i en skål med plastfolie och stryka lim på för att göra en skål utav den, så det gjorde jag.

Jag använde trälim, för det var det enda jag hade och det tar ju sin tid att torka helt, så för att hjälpa det på traven idag på förmiddagen när jag försökte hinna med ett par till lager så använde jag hårtorken. Men, jag kan ju luta hårtorken mot skålen så slipper jag hålla i den tänkte jag och så gick jag runt och grejade lite och sen när jag tittade till det hela några minuter senare så hade hettan från hårtorken bränt en stor brun fläck i limmet. Fan också, allt arbete åt skogen tänkte jag! För trälim går ju inte att skrapa bort precis, så hårt som det blir. Då kom jag på idén att gå ock köpa guldfärg, så det köpte jag samtidigt som jag var till social welfare kontoret. Jag är faktiskt rätt nöjd med resultatet. Tror att jag ska lägga något i skålen och kanske ge till pappa i julklapp. Känns som när jag gick i grundskolan och man alltid slöjdade och pysslade klappar till föräldrarna, men dels har jag ju lite tid nu när jag är arbetslös, och så har jag ju inte så mycket pengar att köpa för heller.




Det vita som syns är limmet som inte riktigt torkat, så skålen är grön egentligen (samma som blomman).

När Sean slutat jobbet gick vi en promenad. Vi var duktiga och gick både igår och idag, trots mörker, blåst och duggregn. På vägen hem handlade vi i Super Valu. Jag köpte ingredienser till pepparkaksdegen som jag gjort nu på kvällen. Den ska få stå över natten så ska jag baka sen imorgon. Egentligen tycker jag att degen är godare än pepparkakorna, men det tycker inte min mage...

Vet ni, jag köpte en Cadbury chokladkalender också! De har inte haft kalendrar tidigare år här, men nu har de börjat få in mer traditioner från andra länder. Haha, jag kunde inte låta bli. De kostade 3.10 styck, två för 5 euro.

"Sean, do you want one? it's two for 5 euros."

"That stuff's for kids! I'd rather get a bar"

"I knew you wouldn't want one, but I do cause I'm a child at heart!"

-----------

Så jäkla trött på grannar förresten! Idioterna som bor över oss trycker jämt på vår ringklocka vid porten eftersom de inte verkar veta vilken som är deras knapp och jämt när de får gäster så trycker alla på nr 18 fast de är nr 17, fast det står inget nummer vid deras knapp. Nyss höll jag på att bli tokig, jäkla ringande. Tillslut lyfte Sean luren och frågade om det var nr 17 de försökte buzza, men då svarade ingen för de blev visst just insläppta.  Sen så finns det ett kontor under oss och de verkar ha lånat ut sina lokaler till en kille som tränar fiol på helger och kvällar när de har stängt för nu som så många andra dagar hör man jävla fiolspelande som inte ens är någon låt utan bara övning av sektioner av någon irländsk melodi, men i slow motion takt, om och om igen. Gaaaahh! Låter som om han håller på i rummet intill! Förr trodde jag att det var puben över gatan de spelade i, men sen när jag gick förbi kontoret en gång så hörde jag musiken där innifrån och så har jag stött ihop med killen i trappen en gång. Grannar säger jag bara, jag ska spela svinhög musik så han kommer av sig eller nåt! :D

Dille på att sticka och virka

Som jag nämnt i tidigare inlägg så blir jag lätt fanatisk när jag gör någonting, jag spenderar timme efter timme med en viss grej och ger mig inte förrän jag är klar. Så var det idag, igår och dagen innan. Jag har varit helt uppslukad av mina handarbeten.

Igår blev jag klar med första vanten, så nu måste jag upprepa det hela igen och göra vante nummer två, för man har ju ingen vidare glädje av bara en vante. Så här blev det. Egen improviserad design. (Jag vet ändå inte hur man följer mönster så jag improviserar mig fram till det mesta jag gör.)





Jag är rätt nöjd faktiskt. Måste köpa en stoppnål så jag kan fixa till ändtrådarna.

Idag har jag virkat större delen av dagen. Jag improviserade igen (eftersom jag egentligen inte vet mycket om virkning) och gjorde en ängel. Funderar på att ge den till Seans föräldrar i julklapp eftersom jag inte kan komma på mycket annat och har tänkt att ta med en skärbräda från IKEA från Sverige sen som Seans mamma efterfrågade eftersom vi inte har IKEA här ännu, men det blir ju först efter jul.

Jag köpte nät, guldtråd och ståltråd och vred till och broderade ett par vingar. Det tog sin lilla tid, men när jag blir i mitt esse så glömmer jag både tid och rum haha!




Hann med att laga en sen middag bestående av vegetarisk bolognaise, oliver och Simpson's pasta. Vegetarisk bolognaise med soya mince måste vara det godaste i hela världen!

RSS 2.0