Ladies day at the races

Är det här i Galway idag. Jag jobbade 9-6 så jag gick inte dit, men Sarah och Maria har varit där "strutting their stuff" och nu kommer de snart hem till mig innan vi ska ut ikväll. Jag sitter här i köket och drinker en pint Guinnes och äter Nacho chips. Fanns inte ett enda rum kvar i Galway city för inatt så vi fick boka in folk nära Clifden och i Lisdoonvarna i the Burren. Vissa folk blev jättebesvikna då de aldrig ens hört om the races. Var ganska lugnt på jobbet dock eftersom de flesta var ute vid galoppbanan.

Var riktig fashion show blan kvinnorna på stan idag som vanligt, men det regnar, så det är lite trist, kanske inte blir något drickande på Quay street ikväll utan alla får trängas inne, synd isåfall...

Nu funderar jag på vad jag ska ha på mig och ska försöka mig på konststycket att sätta dit lösögonfransar ;)

Slán!


Det sjunde inseglet

Jag hade Ingmar Bergman kväll igår. Engelska kanalen Film 4 har nämligen Bergman season den här veckan. För flera år sedan hade jag sett Jungfrukällan, som jag tyckte var bra och Fanny och Alexander som jag tyckte var otäck. Har velat se fler bergman filmer en tid nu, men de finns inte att hyra här och om man vill köpa dem är det ca 300kr styck... Därför ville jag såklart se Sjunde Inseglet när den äntligen visades på TV.


Måste säga att jag blev positivt överraskad, det är nog en av de bästa filmer jag sett! Jag förstår varför folk hyllar Bergman och jag skulle gärna se den igen! Även om det är en mörk film så är den ju t om rolig på sina ställen och jag gillar verkligen Nils Poppe.

Sen var det en intervju med Woody Allen där han talade om Bergmans verk och sen visade de Sommaren med Monika. Jag poppade popcorn och beslöt mig för att stanna uppe länge. Det var också en bra film och kul att se ursprunget till "den svenska synden" även om filmen knappast väcker några tabun nu för tiden ;) Ingmar Bergmans filmer är ju väldigt stora utomlands och det känns som ett privilegie att vara svensk och förstå allt de säger så man slipper förlita sig på undertexten. Det var även kul att se hur Stockholm såg ut på 50 talet och det fick mig än en gång att sakna den staden.

Kom inte i säng förrän efter 3 eftersom filmerna visades så sent, men jag är ju ledig idag. Nu måste jag dock skriva en ansökan till en utställning och städa lägenheten, för Sarah och Maria kommer ju och sover över imorgon!

Färdig med min illustration!

Så här blev hon:



Scrolla längre ner på sidan så ser ni hur bilden såg ut för ett par dagar sedan. Var inte helt nöjd så jag ändrade munnen och klippte in några riktiga blommor. Vad tycker ni?

Annars har jag varit på Cava rakt över gatan och ätit lunch idag. Blev tapas bestående av rostade mandlar, oliver och potatisomelett. Asgott!! Sen kom min payslip med posten idag också, så nu finns 1958 euro lön insatt på mitt konto!!! Sådär, inte fattig längre :D Är så bra, för i det här landet drar de bara 40 euro skatt på månadslönen ;)





Batman var så jäkla bra igår

Se se se se se se!!! Jokern var så bra och creepy och de borde få en oscar för smink både på honom och two face.

Träffade på Ian, Aileen och Sinead i godiskön. De hade också tänkt gå på Batman men biljetterna var slut när de kom. Tur att jag bokade online! De fick gå på Wall-E istället. Efter bion gick jag o Sean in till stan för klockan var 12 så det gick inga bussar och alla taxis var upptagna, men det var rätt skönt för det var en så varm kväll. Träffade Aileen och dem utanför Taaffes pub på vägen hem och pratade i ett par minuter, men jag hade ingen lust att joina, jag kände mig svettig och lång ifrån klädd för Galways nattliv, så det fick bli att sitta framför datorn till 2 på natten och kolla igenom jobbannonser utan resultat istället...

Idag är jag iallafall ledig, men självklart är det grått och regnigt. Gör inte så mycket dock, för jag måste hålla mig inne och fixa med en massa ansökningar och grejer idag ändå.

The dark night på bio ikväll!

Sean sa att han skulle bjuda mig på bio ikväll, men The Omniplex visade Batman redan 8.10pm och vi hade just ätit då och var för mätta för att stressa iväg. (Jag lagade veggo chili med linser och grönsaker och ris, asgott!). Nu har jag dock köpt biljetter online till The Eye Cinema i Wellpark klockan 9.10pm. Jag brukade ju gå dit en gång i veckan eller nåt när jag bodde granne med den biografen i tvåan så jag har saknat den lite. Och så är det billigare än the Omniplex. På Omni så kostade biljetterna 9 euro per person (ingen student discount på måndagar) medan The Eye bara tar 6.50 för students och 7.50 för adults :)

Minns förr när det bara kostade 5 euro för students och endast 4 på tisdagar före 8.40, eftersom vi inte hade DVD i huset där jag bodde då så gick jag i stort sett varje vecka. Älskar att gå på bio!

Idag är det visst Beatrix Potters födelsedag så http://www.google.co.uk har en specialdesignad logga dagen till ära. Jag älskar kaniner, kolla!!!


Nu är det väl bäst att gå till bussen då!

Illustration färdig

Här är illustrationen som jag jobbat med i eftermiddag. Observera copyrighten!



Bilden är till en novelltävling, ska skicka med den med novellen för skojs skull :)

Nu är det hög tid att sova!!!

Laser quest och bowling

Vi hade social club night ikväll, så vi åkte till City Limits i Oranmore och körde Laser Quest (som Laserdome) och bowlade. Första gången jag gjorde något av det, måste vara ända människan som aldrig bowlat förut!

 Laserquest var kul, jag var näst bäst i vårt blåa lag, men de röda vann stort iallafall... De flesta av oss fattade dock inte att man skulle försvara basen, för tjejen förklarade lite dåligt, så vi förlorade massor med poäng för att andra laget attackerade vår bas :/

Sen bowlade vi och åt finger food och fick två gratis drinkar, jag drack två Corona. Det var skitkul att bowla, det måste jag göra igen! Jag var inte helt dålig heller, trots att jag var enda nybörjaren, kom inte sist iallafall, men höll mig mest till de lättare kloten. Blev så sugen på att klättra på klätterväggen också, men det ingick inte i vårt gratispaket, så jag kanske åker tillbaka dit någon anna gång.

Annars var jag ledig hela dagen så jag och Sean åt lunch på Spice Corner's indiska buffé (9.90 euro, så klart prisvärt). Sen drack vi kaffe på trappan till Augustinian church på middle street och sen skrev jag en till uppsats till Correns novell tävling och den här blev jag mer nöjd med så skrotar nog den första och skickar den här istället. Illustrerade även en bild till uppsatsen som inte är helt klar än på min Wacom tablet. Det var så kul att jag knappt ville slita mig när det var dags att åka till City Limits ;)

Nu är det sova som gäller för jag jobbar 8.45 imorgon...

Seans romantiska drag

Idag var vi båda lediga för en gångs skull. Jag vaknade vid sju och då sa Sean att han ville gå en promenad om en stund, men jag sa att jag ville med, så kunde han inte vänta till 9 åtminstone så att jag fick sova lite till. Sagt och gjort, jag somnade om och vaknade självmant runt kvart över nio, bara för att upptäcka att Sean var borta. Så jäkla typiskt tänkte jag, nu har han gått promenad själv utan att väcka mig iallafall!

Så jag gick upp och duschade och klädde på mig och sen upptäckte jag att det varken fanns bröd eller rismjölk till flingorna hemma. Ingen frukost alltså! Ringde Sean för att se var han var och han sa att han var och fikade på Food for Thought i stan. Han sa även att han inte gått promenad än utan väntade på mig, och så ligger ju cafét precis bredvid hälsokostaffären så han lovade att köpa rismjölk och cornflakes till mig på vägen hem.

När han kom hem ca en kvart senare så hade han med sig en blomma ( en orange lilja) och två presenter till mig. Det var actionfigurer föreställande Wall-e och Eve från filmen vi såg förra veckan, och jag hade ju sagt att jag skulle försöka hitta en Wall-E figur till min friendly robot collection. (jag samlar bara på snälla robotar). Han hade varit i leksaksaffären i Terryland och köpt dem och hade t om ringt dit igår bara för att höra så att de hade dem! Jag blev så glad, för det hade jag verkligen inte väntat mig! Det där gjorde verkligen min dag måste jag säga :D






Jag vet att jag är en nörd, men det får man vara!

Sen gick vi en promenad ut till Shantalla och Newcastle och stannade till vid Universitetet där vi kollade på en Walker Evans utställning som är del i Galway Arts festival. Det var kul att se för jag har läst om honom på fotografin i skolan. Han tog kort på amerikanska landsbygden under 30 talets depressionsår.


Är det för tidigt att vara nostalgisk?

Imorse fick jag äntligen sova ut, första sovmorgonen på 12 dagar! Sen jobbade jag kort dag, 12.15-3.45. Efteråt åkte jag ut till konsthögskolan och kollade på en utställning som är där under arts festivalen. Den var liten men bra! Jag hämtade också min tavla som skickats tillbaka från art awards uttagningen och passade på att gå ett varv i de tomma korridorerna och kolla på våra gamla ateljeer. Det kändes surrealistiskt och sentimentalt. Det lågt ett fint lager damm på alla golv eftersom städerskorna inte städar på övervåningen på sommaren. Jag fick flashbacks av mig och mina klasskompisar som skrattade och skämtade i korridorerna, alla våra saker i ateljeerna. Nu var allting så tomt, så vitmålat, så sorgligt.

Är det för tidigt att bli sentimental? Jag slutade ju bara college för 6 veckor sedan? Ändå gjorde det ont. För det kapitlet i mitt liv är avslutat och kommer aldrig åter.

Snacka om att jag kommer bli sentimental sen när jag flyttat hem till Sverige igen!



Hej då Cluain Mhuire! Min bubbelplastade tavla på väg till busshållplatsen.

Sen gick jag till Blue Note där jag drack ett glas juice och satt och började skriva på en kort novell till Correns novelltävling.

Nu sitter jag och skriver på den på datorn, men har upptäckt att min story är för invecklad för att få plats på 2,5 dataskrivna sidor. Oh dear!



Mysigaste beergarden, bästa puben!

BK's Winebar

Gick en promenad runt stan på kvällen, upp förbi fisheries field dit folk vallfärdade för Blondie konserten som var i tältet ikväll. Det var visst slutsålt för flera veckor sedan, men jag hade ändå inte tänkt gå. Gick runt universitetssjukhuset, ner förbi Cooke's corner, Dominick street och sen till spanish arch. Efter en annan tur uppför Quay street så fastnade jag för BK's Winebar som ligger vid the Spansh arch. Hade aldrig varit där förut och trodde att det var någon "finare" restaurang, men det var ju riktigt mysigt!

Ringde Sean så han kom dit han med för han slutade jobbet klockan 9 och sen drack vi ett glas vin och jag åt en potatis omelett som nog var den godaste omelett jag ätit och Sean åt nötkötts tärningar med stekt potatis och sallad. Han frågade servitrsen vad som kom med köttet; om det var poatis etc. och hon sa at det berodde på vilket humör kocken var på, men idag var han på bra humör så det skulle nog bli lite grönsaker också, men när Sean frågade vad för slags grönsaker så sa hon att det visste bara kocken! Så vi insåg snabbt att här frågade man inte om specialgrejer, här fick man vad man fick. Fransmän kan vara lite excentriska, men laga mat det kan dem och vinet var sååå gott, trots att vi bara tog det billigaste husvinet.

Sen bjöd Sean på efterrätt så det blev limeglass med grädde och vodka. En hel del vodka hade de hällt i bägaren, för jag kände av det lite, haha!

Så, verdict: Stället är jättemysigt och de har massvis med olika franska viner och kan även beställa hem särskilda vin till folk som vill köpa flaskor. De har även ett piano och gitarrer så varje helg är det live musik och så finns det en massa böcker man kan läsa om man är där själv. De serverar väldigt autentisk fransk mat; inklusive grodlår och sniglar (något jag dock inte tänkt pröva). Så om man vill äta autenstisk fransk mat när man är i Galway so prova BK's och vill man äta äkta spansk mat så gå till Cava, som ska bli mitt nästa besöksmål och ligger rakt över gatan från oss på Dominick street. De gör massor med tapas och annat spanskt, inklusive grisfötter och oxtunga.  På dessa ställen fuskas det inte som på så många andra restauranger med utländsk mat som ändå serverar chips och battered chicken etc som en del av menyn för att folk inte törs prova något nytt.

Tur att jag bara jobbar 12.15-2-45 imorgon för idag var jag som en zombie av trötthet eftersom det var min 9e dag i sträck!




Emilys hattar

Här är bilder på mig med Emilys hattar inför Galway Races. Dessa två kreationer hade jag på mig på photo shootet:





Om jag fått ha en av dem på mig så hade jag nog gått till Galway Races, för de var riktigt coola. Nu var ju andra bilden med i tidningen, gillade dock första hatten bäst, men den bilden blev inte lika bra. Är väl inte jättenöjd med fotona, men det var iallafall kul att bli sminkad och fotad :)

Nu ska jag dock inte på the races. Det börjar ju på måndag men jag får inte lön förren onsdag-torsdag och så jobbar jag torsdag som är själva Ladies day då Sarah och Maria kommer upp, så jag får nöja mig med att gå ut på kvällen istället och det kan ju bli kul, om det inte var för att jag jobbar 9-6 på fredag :(

Är ledig nu lördag söndag samt tisdag onsdag, men kan inte hitta på något för jag har bara 800kr kvar att leva på tills lönen kommer...

Vilka människor det finns!

Min jobbarkompis Aoife kom och hämtade mig så att jag fick ta över när en svensk tjej i min ålder kom in och var halvt hysterisk.

Hon sa att hon bott här i 4 månader för 4 år sedan och mindes att det var så kul så hon hade bokat en två veckors resa till Galway för att hälsa på fyra personer hon känner här, men nu var hon trött på den här staden och ville hem, NU! Hon hade biljett bokad för hemresa på tisdag men sa att hon fick panik på det här stället och kunde inte tänka sig att stanna kvar längre, för det fanns ju INGET att göra här!

"Allts, vad gör folk här alltså, jag är trött på att dricka, jag har bara druckit varenda dag sen jag kom hit för det finns ju inget annat att göra här!"

Jag frågade om hon inte hade tänkt sig att åka ut någonstans för att kolla på någonting, för det är ju inte så kul om man stannar i två veckor enbart i staden Galway när man är på semester, de flesta andra åker ju ut till Connemara, Aran Öarna, Cliffs of Moher, besöker andra städer etc. Men nej, det hade hon ingen lust med, och det kostade ju så mycket dessutom.

Hon sa att de hon kommit hit för att hälsa på bara jobbade hela tiden och huset de bodde i var så stökigt och äckligt så där ville hon inte vara heller och så hade hon kollat upp flygbiljett med Ryanair men det skulle kosta 200 euro enkel resa från Dublin till Göteborg. Jag hjälpte henne att söka på alla möjliga tänkbara flyg, bla Dublin eller Shannon till London Stansted och sedan därifrån till antingen Skavsta eller Göteborg, men det fanns inga flyg alls från stansted till sverige imorgon, allt var fullbokat. Det fanns flyg med SAS och ett par andra bolag, men de kostade 3000 kr enkel resa.

"Men herregud, jag vill ju bara härifrån, jag får ännu mer panik när jag vill men inte kan komma härifrån!!!" "Alltså vad gör du när du bor här då? vad kommer du på att göra??!

Hon frågade om det gick att ta båten till England och sen tåg hem, men jag sa till henne att om hon skulle ta sig ända hem till sverige på det sättet så skulle det kosta bra mycket mer än 2000kr.

"Men okej, om jag åker runt lite då, typ neråt mot Limerick eller Cork eller nåt och bor på hostel och åker runt till tisdag så att jag bara slipper den här stan..." Och jag sa att det kunde hon ju göra, men om hon skulle resa runt i 4 dagar och betala buss, boende, mat etc så skulle hon nog få spendera 2000kr på det också...

"Men hur långt är det till Dublin då?"
"Ja, det är lite över 20 mil med nya vägen"
"Jaha, men om jag hyr en cykel och cyklar till Dublin då"
"Alltså, det är ju ganska långt att cykla"
"Ja, men det skulle jag klara, om jag sov på några ställen på vägen, så skulle jag ju slösa några dagar fram till tisdag, finns det cykelvägar?"
"Nej, det finns inte, man måste åka längs vanliga vägen och du kommer få ta en massa omvägar på småvägar för du kan ju inte cykla på N6 eller motorvägen..."

"Jaha, men Dublin då, kan man göra nåt där eller?? jag kanske bor på hostel där i några dagar då."
"Ja, du kan ju gå till Guinness bryggeriet, Trinity College, shoppinggatorna, en massa museer..."
"Okej, men jag kanske får åka dit då... eller så åker jag buss och stannar över någonstans på vägen"

Det slutade med att jag gav henne telefonnumret till hostelet i Athlone, halvvägs till dublin och webbadressen till www.hostelworld.com där hon kunde kolla upp och boka hostel i Dublin och sen gick hon.

Hen hallåååå!???
Varför åker man till Irland när man inte har lust att åka och kolla på någonting, och även om de där personerna hon kände inte hade jobbat hela tiden så orkar man kanske inte underhålla en gäst i 2 hela veckor, är ju inte så kul att gå ut och festa varje natt i 2 veckor direkt bara för att man har en besökare. Och Galway är ju inget London eller New York direkt, utan har ca 75 000 invånare, så det måste man ju förstå innan att det inte finns lika många saker att se och göra i en mindre stad, och det de flesta turisterna gör här är ju att åka på dagsturer till olika ställen eller delta i olika aktivitetet. Så vad förväntade hon sig egentligen, hon hade ju t om bott här förut så hon visste ju hur staden ser ut!

Vilken trälig människa, tänk att ha en sådan våldgästare ;)

Luggen klippt igen

Jag nu är den klippt igen. Hade ju låtit den växa ett tag, men sen blev jag så trött på att den måste strykas bort från ögonen hela tiden så jag körde "reclaim the fringe" manövern och tog fram stora saxen.



Sen gick jag till Bar no. 8 och där träffade jag Anneli. Det var ju Live @ 8 kväll med videor och ett performance, en tjej och hennes dotter som smetade in händerna med vaselin och sen körde armbrytning, ja ena saken är konstigare än den andra, men ligger kanske något i att konst heter just "konst". Var iallafall trevligt att träffa Anneli, vi har ju skrivit til varann förr, men aldrig träffats. Hoppas det blir fler gånger för ibland är det skönt att prata med en svenska person som faktiskt har erfarenhet av Irland, för de där hemma förstår ju inte riktigt hur det är, så att säga :)

Jobbet var som vanligt, åttonde dagen i rad betades av och det var jobbigt för jag mådde inte så bra på eftermiddagen, för fick så himla ont i magen och blev illamående efter lunch, så jag inte visste om jag skulle klara dagen, men som tur var gick det över... Vågade iallafall inte dricka ikväll (och ville inte heller) så jag drack fläderblomssaft istället, för det är så gott!

Fick texta Maria och säga att tyvärr kan jag inte komma till The g Hotel på lördag för jag har inga pengar. Jag menar, man måste ju ha en raffle ticket för att komma in som kostar 20 euro, och sen vet jag ju hur dyrt det är att dricka på ett 5* hotell, så fick avböja.... Hade varit kul annars, men jag var ju på the g för bara ett par veckor sedan med turistbyrån och jag har bara mindre än 1000 kr att klara mig på en hel vecka tills vi får lön nästa torsdag, för jag tänker INTE låna mer pengar av Sean, för jag är redan skyldig honom 12 000 kr, så det är illa som det är!

Musik ända från Timbuktu

Fick gratisbiljett till en konsert i stora tältet på Galway Arts festival ikväll från jobbet. Fy fan vad bra det var! Först spelade en tjej från Cap Verde, hon va bra, typ latin-jazz, men sen kom själva höjdpunkten, ett band från saharas öken (Malawai), komplett med tygskynken och turbaner och så jäkla skön musik, går inte att beskriva riktigt, men de heter Tinariwen och allt man kunde se framför sig var sanndyner och kameler. Vi var helt uppslukade!



Klippet nedan är från Malmö 2007, så de har spelat i Sverige också :)



På vägen hem köpt ejag en portion chips in Winnies, Sean sprang ner och köpte en portion i en annan chipper på samma gata och vi jämförde, men mina var helt klart godast (enligt mig) för de var lite torra i kanterna medan Seans var helt soggiga. Imorgon kväll ska jag på Live @8 i Bar no 8 igen, för den här gången är Maeve kurator och då måste jag ju i stort sett gå, och sen har Maria frågat om jag vill följa med henne till en fundraiser som G126 galleriet har i G Hotel på lördag kväll då man kan vinna en målning av min college tutor Blaise Drummond. Kommer göra av med mina sista slantar, men får ju lön på onsdag som tur är!

Hade flera stycken svenskar idag, så det var lite kul :)

Vykort från Vänersborg

Ett vykort fanns i brevlådan idag när jag kom hem från jobbet. Det var från mamma och Johnny (brorsan) som varit på en två dagars campingtur runt Vänern. De brukar alltid åka på någon liten tur till ett par städer de inte varit i förut varje sommar. Jag brukade också vara med förr, då var vi bland annat i Karlsborg, Lidköping, Gullspång och Karlstad, men det var åratal sedan ;)

Jobbet var rätt stressigt idag, iallafall jämfört med igår, och vi hade rätt mycket att göra i call centret där ett tag eftersom vi bara var två personer. Hade några knäppa spanjorer som trodde att de kunde se hela västra irland på en dag typ, bo i Galway, åka ut i The Connemara, sen åka till Aran öarna i 45 minuter, sen fräsa ner till Cliffs of Moher etc. Sen ville de bo i Clifden istället och sen åka hela vägen ner till Doolin vid Cliffs of moher för att ta morgonfärjan till aranöarna därifrån istället, tar ju bara en 3 timmars bilresa sådär ;D Lugna ner er liiite va?!


Paraden igår var jättebra, vi kollade på den från Eglington street, mitt emot Eddie Rocket's. Höll först på att inte bli någon parad, för jag och Sean började diskutera om huruvida det var smart av honom att säga upp sig från jobbet för att han inte trivs eftersom man inte kan få arbetslöshetsersättning på 9 veckor minst om man säger upp sig självmant, och då slösar han ju typ alla sina besparingar under tiden och så blev vi lite sura, så jag hade ingen lust att gå på nån parad först och vi blev försenade rätt rejält, men sen gick vi iallafall och det var tur att vi inte kom förrän 22.50, för det var ju vid slutet av paraden vi stod, så det tog ändå ett tag innan den kom dit.

Hittade inte jobbarkompisarna, de var visst nere vid Woodquay för att kolla på fyrverkerierna istället för McSwiggans dit vi gick, så jag drack en whiskey där och Sean en öl och sen gick vi hem, var inte i feststämning ändå. Vi såg fyrverkerierna på vägen hem, så stannade på bron och kollade, hade glömt bort dem, annars hade vi ju kunnat gå till woodquay, men hade inegn lust att gå tillbaka igen och fyrverkerier har man ju sett förr.

Stackars Brid på jobbet, hon var instängd i en hiss i över en halvtimme tillsammans med 8 (!) andra personer så de missade nästan hela paraden. Alla började typ bråka, blev hysteriska etc, det skulle jag också bli, fast som sardiner i en låda!!! blä! De ringde brandkåren för att få hjälp, för alla andra var ju på paraden, och eftersom paraden gick förbi brandstationen så var de tvungna att dela upp paraden i två delar och leda upp den olika gator så att brandbilen kunde komma ut för att hjälpa dem! Brid såg lite medtagen ut idag också...

Ikväll ska jag ringa mamma, för jag har inte pratat med henne sen förra torsdagen och jag vill höra hur deras semester gick ;)

Världens mest meningslösa_fina_innesittar-dag

Idag har jag fått betalt för att sitta och lösa sudoku på Correns hemsida, läsa Irish Times söndagsbilaga och snacka skit. Sen tog jag väl ett par telefonsamtal också, men inte en enda bokning gjorde vi i call centret på hela dagen! Var ju iofs nere vid infon från 9 till 12.15, men det var lugnt där också så jag satt och kollade upp info on försäkringskassan, arbetslöshetsersättning etc i Irland och Sverige så att man vet lite, både för min och Seans skull.

Får ju inte "privatsurfa" på jobbet, så facebook, hotmail m.m är ju blockerat, men att läsa Motala Tidning, Corren, kolla upp konstsidor, lösa sudoku, kolla upp arbetsförmedlingens hemsida m.m borde man ju få, för det är ju nyttiga grejer :D

Nu skiner solen och på vägen hem såg jag att det är nåt litet utomhusdisco vid hörnet av marknade, för alla hippiefolk höll på och dansade där, såg trevligt ut! Ikväll är Macnas paraden genom stan, så Aileen har sagt till alla att ses vid Mc Swiggans i Woodquay för att kolla på paraden och ta ett par öl. Kommer inte bli mycket drickande för mig för jag jobbar 8.45 imorgon... blää!! Var flera på jobbet som var ordentligt bakis idag, både Mary och Anne-Marie spydde på toan! Usch nej, så dum att jag dricker så mycket innan jag ska jobba tidigt ska inte jag vara.

Vi var ju på WALL.E igår kväll på bio istället. Träffade på min jobbarkompis Donal och hans kompis där också. Filmen var jättebra, men allra bäst var början, när han är ensam på jorden och utforskar en massa människoprylar etc, sen när de är ute i rymden så blir det lite sämre, men enligt den filmen kommer alla människor att vara feta som geleklumpar och åka runt på små flygande stolar eftersom de inte klarar att röra sig längre och bara äta snabbmat. Fy, var som om det var riktat speciellt till amerikanerna ;)


En sån här installation finns i the Arts festival box office, de uppblåsta gubbarna rör sig när luften pumpas in i dem.
Är så avundsjuk på alla som kan ha ledigt och roligt, jag jobbar JÄMT känns det som, är inte ledig förrän nästa lördag/söndag.... suck!

WALL-E på bio ikväll

Ikväll ska jag och Sean gå och se Wall-E på bio. Filmen om roboten som folk tror kan ta hem flera oscars nästa år och som fått 5 utav 5 av massor med recencenter och som tydligen inte släpps i Sverige förrän i september (moahahaha). Alla säger att det är Pixar's bästa film och att den passar vuxna också eftersom den handlar om vår planet och miljöhot etc. Dessutom är han så otroligt söt i reklamen så bara måste se den!



Är han inte helt adorable!?!?!? Jag älskar snälla robotar och om jag kommer över en så ska jag nog köpa en Wall-E figur, för jag har redan R2-D2, R5-D4 och Marwin som figurer. Samlar dock bara snälla robotar :)

Var mycket folk på jobbet och jag spenderade säkert en timme med att hjälpa två svenska kvinnor att boka boende på två ställen, ringa deras hotell i dublin och ändra en bokning, fixa så att de kan bli upplockade på Connemara bussturen på vägen dit och en massa annan information, så blev en halvtimme sen med min lunchrast.

Var och kollade i Engage art studios eftersom de har öppet nu under arts festivalen, men var bara vissa saker jag gillade, en del grejer såg lite amatörmässiga ut... Cherie och John ur min klass har ateljeer där, men allt hänger bara på kontakter, för jag skickade en ansökan dit men fick aldrig något svar...

Imorgon är det Macnas Parade genom stan klockan 10 på kvällen, så det ska bli kul, roligare med Arts festival parade på kvällen än på dagen för då kan de ha facklor och maskerna kommer se häftigare ut.

Oh ja, Lolita var helt otroligt bra igår kväll sen, skulle vilja läsa boken för filmen har visst utelämnat vissa grejer eftersom det var sådan censur på 60 talet.

Lolita

Går på TV nu klockan 9, så den filmen ska jag kolla på. Tror det var Helena som sa att den är jättebra, och så älskar jag 60 tal, så ska bli kul!

Måste gå och se Wall-e på bio i helgen med, fick 5* i tidningen och jag älskar snälla robotar, så ser jag fram emot! Sprang just ner till affären på hörnet och köpte jordubbs yoghurt som jag blandar med fruktsallad och kanel, går även bra med vanilj eller naturell yoghurt, är asgott!

Ian och Aileen frågade om jag ville ut förut, de skulle till Spanish arch och dricka några cans, men jag ville hellre se filmen och nu regnar det dessutom, är INGEN sommar här i år och det är redan passerat mitten av juli! Är iallafall massor med folk i stan pga Arts festivalen. Var nere i deras box office idag och kollade på några utställningar som hålls där, fanns en hel del bra, lite mindre bra grejer med. Bla. Joni Mitchell och Bill Viola ställde ut.

Skrev ju för ett par dagar sen att jag skulle ut till the Roisin och höra på Eves kille som spelade. Blev inget. Väntade på att Aisling skulle texta och säga när hon skulle ut, men  kände ändå inte riktigt för det. Sen skrev ju aldrig hon, så trodde inte hon gick ut sen. Men det hade hon VISST, utan att texta mig som hon lovat. Inte för att jag hade någon jättelust ändå, men om jag nu bor granne med the Roisin och hon sa att hon skulle skriva om hon skulle dit så kunde hon ju ha hört av sig! Bärjar bli lite trött på henne, hon ska alltid hänga på mig som om vi var bästa vänner på jobbet, men både jag och Aoife sa idag att vi tycker hon är lite jobbit och alldeles för "clingy". Hon är ok i små doser, men vill alltid vara med överallt och pratar hela tiden. Aoife och Suzanne ville åka till the Aran islands imorgon bara de två, för de skulle få gratisbiljetter, men då ville såklart Aisling också hänga på, och då hade de knappt lust längre, så får se hur de gör...

Nu börjar filmen :)

Tidsfördriv

någon som
någon som förstår dig: mamma
någon som du saknar: Helena
något som du längtar efter: värme och solsken
någon som du hatar: finns några stycken jag tycker väldigt illa om, men hatar är ett så starkt ord...

vem
vem kramade dig senast: Sean
vem pussade dig senast: Sean
vem ringde dig senast: Ian

vem ringde du senast: Helena
vem var hemma hos dig senast: Emily och Emer
vem var du hemma hos senast: Maria och Aoife

har du
har du några kärleksproblem: Nej
har du ätit något idag: Ja, tortilla med veggo burgare, champinjoner, spenat och kikärtor i till kvällsmat och sallad och ägg wrap till lunch.
har du pratat med någon idag: Ja ett hundratal, haha! Var vääldigt mycket folk på jobbet!
har du gråtit idag: Nej
har du skrattat idag: Ja

jag
är singel: Nej
saknar någon just nu: Ja, fler personer än vad det går att räkna upp här...
är rädd för att bli övergiven: Nja
svär ofta: Ja
sjunger i duschen: Nej
är en morgonperson: Verkligen inte
skulle kunna ha pyjamas på mig i skolan: Om det var del i  något uppträdande eller likn. men går ju inte i skolan längre. Jag brukade ha en skjorta som Sofia o Emmelie tyckte såg ut som Bananer i pyjamas, haha!!
är kär i kärleken: ??
skrattar åt mina egna skämt: Ja, fast Sean är värre än mig!
vill ha barn: ja, när jag är nära 30...
skulle göra plastikoperation om det var ofarligt och gratis: Nej

har du
glasögon/linser: nej, jag väldigt bra syn faktiskt :)
piercingar: bara öronen
syskon: 1 lillebror
pojk/flickvän: fästman
jobb: på Galways turistbyrå
för många vänner: nej
rymt hemifrån: nej
färgat håret: ja, men aldrig permanent färg
bra självförtroende: sådär
sagt "jag älskar dig" till någon: ja
varit kär: ja
dumpat någon: nej
gjort något olagligt: ja
somnat i skolan: nej
brutit ett ben: nej
tappat bort mig i min hemstad: inte direkt tappat bort mig, men gått fel väg kanske ;)
sett en fallande stjärna och önskat mig något: ja
gjort något som jag lovat mig själv att inte göra: ja
smugit ut utan lov: ja
ljugit om var jag är för mina föräldrar: nej
en hemlighet som ingen vet: ja
varit på en blind date: nej
sovit en hel dag: ja
somnat gråtande: ja (men man får påsar under ögonen av det...)

brukar du
titta dej själv i spegeln: ja, lite för ofta ;)
ha ångest: nej
drömma mardrömmar: ja, ibland
klä dig i svart: ibland
hata folk: nej, men finns några som jag undviker att umgås med ;)
lita på folk: oftast

sista personen som
sov i din säng: Sean
fick dig att gråta: minns inte
du delade en dricka med: ingen
skrek på dig: vet ej
du fick sms från: Sean


DadaLenin och svenska gubbar förda bakom ljuset

Jag var på tredje vernissagen i rad ikväll. Denna gång i G126 ute i Ballybrit industrial estate. Ligger helt på andra sidan stan, så jag tänkte att om jag inte går på vernissagen så kommer jag aldrig att komma mig för att gå dit. Det var rätt bra, gillade en av videorna mest som var en animerad gubbe (svart silhuett) som cyklar på någonting och så trillar hans öga ut och hänger på en tråd och han försöker peta in det igen, haha!

Pratade med Maeve, Lucy och John där. Sen skulle jag gå tillbaka förbi rondellen och ta bussen in till stan, men kom då på att den inte skulle komma på 45 minuter, och det skulle ta minst lika långt att gå hem, plus att jag behövde gå på toa, så som tur var så kom John och Lucy körande och plockade upp mig och skjutsade in mig ända till The Claddagh, så det var smidigt!

Bokade rum åt ett par svenska gubbar idag, men det blev så pinsamt (eller kunde ha blivit), för de kom fram och var nästan lite ohövliga först, typ sa att jag pratade för fort etc och sen när jag började leta efter rum åt dem så hörde jag att de pratade svenska med varandra. De sa typ: "Ja, det är bättre att tjejen bokar så vi slipper dra runt som en jävla sladderkuk o leta" eller något i de ordalagen. Då ville ju inte jag säga "Ni, förresten, jag är också svensk!" för då hade de ju blivit skitbortgjorda när de sagt så i tron att jag inte fattade, och så var de ju inte så trevliga tyckte jag. Men sen när jag började leta B&B och visade dem ett par så blev de rätt trevliga och kallade mig "miss" och frågade "What do you call your language?" och då var jag ju tvungen att fortsätta spela så jag sa; "We call it Irish, but Gaelic is the general term for the Scottish and Irish languages". Nu gick det ju inte att börja prata svenska helt plötsligt, utan bara att fortsätta och få det överstökat så fort som möjligt innan de avslöjade mig, för de skulle ju ha tyckt att jag var helt knäpp om jag först satt och förklarat en massa på engelska, och sen på slutet sa att jag var svensk.

Bokade iallafall in dem i ett B&B i Spiddal och de var nöjda. Sen när jag slog in i kassan så började de fråga Maria som satt brevid om ifall många här kunde irländska och ifall hon läst det i skolan etc. (De gav sig aldrig) så jag tänkte att nu jävlar kommer de snart att fråga om jag pratar irländska och då måste jag erkänna att jag är svensk! Men som tur var så hade jag ju ryggen vänd och sen var ju bokningen klar och de gick glada i hågen och tackade för en "excellent and friendly service". Phew!!! Ska nog erkänna direkt att jag är svensk nästa gång, även om folk inte är så trevliga, för det där hade kunnat bli ordentligt pinsamt!

Sen kraschade bokningssystemet precis innan stängningstid så vi fick börja bläddra i böcker istället och boka manuellt, så blev lite försenade, men det löste sig!

Två helsidebilder av mig i tidningen!

Kom tillbaka till Galway klockan 12 (åkte 9.10 från Dublin) och gick direkt till jobbet eftersom jag började 12.15. Alla andra hade sett tidningsartikeln med mig som hattmodell igår, men jag var ju inte i Galway, så jag gick in i personalrummet och fick se två helsides porträttbilder på mig i Emily's hattar!!! Ojoj, trodde aldrig de skulle vara SÅ stora!

Är rätt nöjd, men tycker inte riktigt om skuggorna i ansiktet, tror att bilderna hade blivit bättre om de tagits i skuggan... Och nej, jag ska nog inte satsa på en modellkarriär!! haha

Jag är på första sidan av nöjsesdelen och sen är det en sida med min bild och intervju med Emily och på nästa sida fortsätter intervjun och det är en bild på henne.







Gick till Eamon Doran's sen men var bara där i en timme och Maeve dök aldrig upp. pratade med Nicky och hans tjej, men sen blev de andra jättefulla och höll bara på och skämtade med sina barndomsvänner (som var där) så jag gick efter bara en vodka eftersom jag inte kände för att dricka mer, det var kallt ute i beergarden området där vi satt plus att Nicky var asfull vid de laget, haha, så gick inte att prata med honom mer!

Ska på vernissagen i Galway arts centre klockan 6 ikväll, del i Arts festival veckorna. Skan nog till Roisin Dubh sen eftersom Eve, en av mina supervisors fästman spelar på övervåningen där ikväll så några av oss ska dit.

Kvall i Dublin

Ar pa ett internet cafe vid The Liffey nu. Jag har just varit pa vernissagen som gick bra, det kom massor med folk. Enda daliga var val att Min stora tavla aldrig kom med i slutandan, for rummet ar sa litet sa Maeve tyckte inte att den passade in med de andra grejerna sa hon tog bara med de sma. Var val bra pa ett satt, for det ser mer balanserat ut och sa far Nickys video vara medelpunkten med mina sma tavlor runtomkring, men samtidigt hade det varit kul att visa den stora.

Ska mota Nicky, hans flickvan och Maeve pa Eamon Doran's snart. Jag var just pa IFI (Irish film institute) restaurangen och at veggo burgare och sallad. Var aven antligen pa den beromda sushibaren Aya och at sushi pa rullband. Var inte sa dyrt som jag trodde det skulle vara.

Kopte aven troja och t-shirt pa H&M som jag har pa mig nu och satt och laste en stund i St Stephen's green. Jag gillar verkligen Dublin och kanner till det sa bra nu efter att ha varit har otaliga ganger. Tank om man kunde fa den dar residency awarden sa man far vara har i ett ar, men sa blir det nog inte...

Borde nog dra nu!

Världens bästa Helena!

Jag ringde Helena förut och vi pratade i en halvtimme. Har inte pratat med henne sen i julas, så det var jätteroligt! Vi jobbar ju båda på turistbyrå sen flera år tillbaka, hon i Motala och jag i Galway så vi kom fram till några typiska kännetecken gällande amerikanska och tyska turister, haha! Hon blev glad när hon hörde att jag kanske flyttar hem snart, annars måste jag iallafall åka hem och hälsa på snart för jag saknar henne massor!

Nu sitter jag här och äter stuffed vine leaves och har precis kommit tillbaka från en promenad med Sean och är alldeles glad inombords efter att ha pratat med henne, önskar att det inte vore så dyrt att ringa till en mobil utomlands och att vi var lite bättre på att skriva till varandra...

Saknar dig Helena!!!


Min lediga tid i ett provrum

Var så trött imorse så jag tog sena bussen tillbaka till Galway från Westport. Sean åkte 7.15 för han började jobba klockan 11, men jag tog 10.15 så jag fick lite sovmorgon. Sen letade jag efter The Galway voice i alla newsagents för att se hur bilden på mig blev, men de verkar inte ha distributerats ännu, för de hade bara förra veckans nummer...

Kollade runt lite på stan och sen träffade jag Sean på hans lunch klockan 3 och åt en spenat och svamp crêpe på Buon Appetito. Sean åt spaghetti och köttfärrssås som alltid. Sen gick jag till Topshop och provade lite kläder, för de hade rea, men i slutändan så köpte jag ingenting ändå, för jag har så lite pengar just nu och jag ville spara dem till Dublin imorgon istället och det var ingenting som jag fastnade för till 100% ändå. Här är iallafall lite poser ;)


Så här är jag klädd idag.


Gillade mönstret men inte passformen...

Var nära att jag köpte den här för 15 euro, men blev inte så sen...
Byxorna var snygga och satt bra, men var bara 3/4 långa och jag har redan ett par liknande och ville hitta ett par full-längds byxor istället, men det gjorde jag inte...

Den här klänningen var skitlustig i ryggen, en massa extra tyg son snörptes ihop med snören, men det syns ju inte på bilden.

Stötte ihop med Donal och Aisling på andra sidan kvarteret, har inte sett dem sedan vernissagen. De önskade mig lycka till med utställningen imorgon och det var kul att prata med dem en stund!

Gick även till Galway property management och frågade hur det funkade om vi förlängde hyreskontraktet med ännu ett år, om vi i så fall skulle förlora depositionen om vi flyttade tidigare? För vi tänkte ju inte stanna här ett helt år till. Men hon sa att det var lugnt, att det bara var en formell grej, men vi kunde flytta när vi ville, men uppsägningstiden är 1 månad, så måste säga till i tid i så fall. Hon var jättetrevlig, så det lugnade ner mig lite.

Ändå går jag och tänker på hur Seans mamma ska reagera om hon får veta att jag planerar att flytta till sverige snart och lämna Sean kvar här i några månader tills han gått klart sina kurser han vill gå samt har hittat jobb i Sverige. Hon verkar tro att vi alltid ska bo i Galway. Igår när vi nämnde att vi skulle tala om hur kontraktet funkade så sa hon "Men vaddå? ni ska väl inte flytta någonstans". Samtidigt vill jag inte säga det till henne än, för jag håller ju bara på och ansöker för tillfället och det är ju inte alls säkert att jag får jobbet och även om jag får det så tar dte nog flera månader innan jag flyttar i så fall, och det kan ju hända att jag flyttar till Dublin istället!? Så jag vill inte sätta en massa griller i huvudet på henne än om att jag ska sticka till sverige och lämna Sean kvar, för då kommer hon tro att det bara är en tidsfråga innan det tar slut mellan oss och att Sean nog ändå inte kommer att flytta för att han inte kommer att kunna hitta något jobb där, för det sa hon en annan gång, att hon inte kunde föreställa oss flytta till Sverige för att det skulle vara för svårt för Sean att få jobb eftersom hon vet att min mamma och bror är arbetslösa...

Imorgon blir det Dublin då. Hoppas de har ett av de nya tågen, för jag har aldrig åkt med dem tidigare.

Rabarberpaj och smultron på strå

Jag har inte ätit smultron sedan jag var hemma i Sverige sommaren 2005, kanske ett eller två högst, me inte ett helt strå! Det växte massor med smultron läng Gortra road när vi gick hem från familjen Locke's hus. Vi hälsade på dem idag på eftermiddagen och det var kul att se dem för jag hade inte sett dem sedan Jacobs dop i mars. Tony visade hur fint de gjort i trädgården och jag åt ett par hallon och plattärtor. De har verkligen gjort fint med massor av rosbuskar, fruktträd och trädgårdsbord.

Enda dåliga som hände var att jag blev sur för ett par grejer Sean sa till mig när vi var där och vi pratade om det på vägen hem och blev osams, så trots att jag plockade smultron så var det ingen jätterolig promenad precis. Han bad iallafall om ursäkt sen och vi löste det när vi kom hem till hans föräldrars hus.



Sen åt vi middag. De andra åt kyckling, men jag åt bara kokta grönsaker, potatismos och stuffing. Stuffing är så jäkla gott, särskilt Seans mammas! Sen gcik vi en liten promenad för att smälta maten och sen åt vi rabarberpaj med grädde och glass till efterrätt. Det var Seans mamma och moster Kathleen som bakat 5 rabarberpajer på en gång och tagit hälften var och fryst. De frös dem obakade och sedan sätter de dem bara i ugnen när de ska serveras så är de helt nybakade. Bra idé!

Nu har Sean gått en till promenad (gör han alltid när han blir uttråkad här i Westport, och jag använder Keiths trådlösa internet medan seans mamma slökollar på någon komedi på TV.


Do you want tea or coffee? Frågas det var femte minut när man är här ;)


Hastings köket

Igår hade vi det himla trevligt med Anthony och Sean McFadden i indiska restaurangen. Helt klart den bästa indiska restaurangen av allihop, även om den vi går till i Galway är bra den med. Auberginen bara smälte i munnen och det var asgott!! Höll på och skratta ihjäl oss när vi pratade om roliga ideer som skulle vara kul att förverkliga ;)

Nä nu ska jag vara ännu mer onyttig och äta lite dry roasted peanuts med Seans mamma :)

Westport ikväll då!

Jag jobbar min sista dag av min långa stretch och sen är jag ledig i tre (nästan 4) dagar. Sean åkte till Westport med 12.00 bussen, jag jobbar till 6 så ska ta kvart över 6 bussen dit. Sen ska vi till indiska restaurangen vid floden och äta middag med Sean McFadden och Anthony. Ska bli kul för jag har varken varit i Westport eller sett dem på ett bra tag.

Sen ska vi tillbaka till Galway antingen söndag kväll eller måndag morgon, beror på om vi hittar på något kul eller ej. Sen ska jag gå och få tag i ett exemplar av Galway voice och se hur bilden på mig i Emily's designade hattar blev :D Sen tisdag morgon tar jag 7.10 tåget till Galway och köper konstmaterial i KM Evans och går sedan på vernissagen av min och Nicky Larkins utställning i Crow gallery i Temple bar.

Natten sover jag på Ashfield house hostel, bara 130 kr i en 6 bed dorm, och sen tar jag 9 tåget till galway och så börjar jag jobba klockan 12.15 på onsdag, så förhoppningsvis är inte tåget försenat eftersom det är beräknat att anlända 12.00 ;)

Så ser alltså mina lediga dagar ut :D

Träffade några svenska turister igår, bokade rum ått två par från Eskilstuna och Nyköping och pratade med några ungdomar om bussbiljetter också. De blev förvånade när de märkte att jag var svensk :)

Ian, en av mina jobbarkompisar har just fått jobb i Dublin på en skola där han ska undervisa i Spanska och Franska, så han slutar snart :( Men jäklar vilket bra jobb, skolan ligger precis vid St Stephen's green i centrum, lönen är 8000kr i veckan (normal lön som vi får är typ 4000kr) och han kommer att ha råd att bo ganska bra också.

Sade till de andra att jag håller på och söker jobb i Sverige, "Va, ska du flytta, redan?" var svaret, men jag vet ju inte än. Både vill och inte vill. Jag kommer sakna livet här som en galning, men samtidigt känns det som att det är dags att komma hem när jag slutar i turistbyrån för det enda jobb jag kan få här i Galway är typ i affär eller som servitris och om jag erbjuds jobb på ett galleri i Sverige så väljer jag det.

Var just i stan och köpte sushi och bröd på marknaden. Det är extremt mycket folk och en massa folk som demonstrerar mot Israel och anti abortfolk som har massa plakat med otäcka fosterbilder. Hatar de idioterna, de dyker alltid upp på sommaren med sin äckliga skräckpropaganda, men polisen var där och pratade med dem såg jag.

En knut i magen

Har precis kommit hem från bion. Såg Josef fares "Leo" på Galway Film Fleadh. Filmen var 45 minuter försenad för de tidigare filmerna hade blivit lite fördröjda eftersom de hade snack med regissörer etc efter.

Filmen var bra men väldigt otäck och våldsam. Jag hade en klump i magen större delen av filmen, stämningen var så obehaglig. Sean sa att det är en av de mest realistiska filmer han sett. Nu måste jag lägga mig för jag jobbar imorgon.

Fick meddelande av Linda på Facebook. Hon har blivit flygvärdinna nu och ska jobba för Fritidsresor och pendla till Oslo. Grattis till henne!


Josef Fares "Leo" ikväll

Galway Film Fleadh (irländska för festival) pågår den här veckan och jag har inte haft chansen att gå på någon film än, så jag såg i programmet att det visas en svensk film ikväll; Josef Fares film Leo. Är den bra?

Är kul att se en svensk film på bio när man bor utomlands, så jag bokade biljetter åt mig och Sean. Den visas i the Town Hall theatre klockan 22.45, så rätt sent, men det ska bli kul. De visar enbart filmer där på festivalen, för annars är det bara Eye Cinema eller Galway Omniplex man kan gå till.

Fikade med Sarah och Maria idag efter jobbet, de var här som hastigast efter att Maria varit nere med Sarah i Cork i ett par dagar. Var kul att prata med dem, även om det bara är knappt en månad sedan vi sågs så känns det som längre eftersom det hänt en hel del. Vi skvallrade lite om Tom och hans arroganta sätt också ;)

Sen skulle Sarah möta sin date, Ronans storebror som hon inte sett sedan vernissage festen då de var ganska intima, men de har skickat meddelanden och ringt, så hon var glad!

Nu är det nog dags att gå till stan då :)


Jobbsökande

Tänk om jag kanske flyttar till Eskilstuna. Har jag ens varit där? Minns inte, kanske varit på Eskilstuna travet nån gång när jag var mindre och pappa tävlade? Parken zoo ligger väl där?

Finns iallafall en tjänst på konstmuseum där som jag ska söka. Tänk om man skulle få den? Jag ska söka iallafall så får vi se, men jag stämmer i stort sett in på alla punktet; turism och konsterfarenhet samt goda engelskakunskaper.

Nu måste jag sticka till jobbet!

Champagne i Philip Treacy's G hotel

Nu är jag tillbaka från en pink champagne reception i 5* G Hotel i Galway. Hotellet är obeskrivligt häftigt och designat av välkända hattdesignern Philip Treacy, som kommer från Galway och har designat hattar åt bla Sarah Jessica Parker, Linda Evangelista och Camilla Parker Bowles. Han studerade sitt foundation år vid min konsthögskola och flera jag vet i Galway känner hans familj eller honom.

The G är så annorlunda jämfört med andra 4*, 5* hotell jag varit på, de flesta andra är stilfulla, men går oftast bara i beige och brunt och är enligt mig lite för 'safe' i sin design. The G har ett rosa rum, ett spa där det ser ut som att man är i en djungel med alla växter utanför fönstren, swariwskij kristaller som glittrar under bordsskivorna, långa mattor i korridorerna med belysning som får det att likna en catwalk, stora vräkiga Alice i Underlandet fåtöljer, etc etc. Ja, tepartyt vi hade i rosa rummet var verkligen som att vara transporterad till Underlandet. De häftiga trevåningsbrickorna med alla godsaker, färgerna och den spiralformade mattan, de sköna stolarna och borden som ställts till ett långbord... Synd att jag inte tog något kort!




Vi fick ett glas pink champagne i the pink room med trevåningsbrickor som vi fick dela två och två innehållande olika slags scones, bla chokladscones, små rutor med morotskaka, rulltårta, choklad och mandelkaka etc och en våning med olika små sandwich snittar. Vi drack även te eller kaffe till det. Dessa afternoon tea brickor med tillhörande champagne och te kostar annars 500 kr för två personer, så vi var glada! Sen fick vi en runtvisning av hotellets diverse boardrooms, function room och sviter. Kul att se och jämföra med The Twelve hotel i Barna där vi var på grillparty för ett par veckor sen och även där blev runtvisade. Om man bortser från utsikten, som var finare i the G, så tycker jag nog att de dyra sviterna var aningen finare och mer rymliga i The Twelve, medan hotellets andra rum och helhetsintryck vanns av The G på alla plan!

Det var precis så annorlunda och vågat som få andra hotell vågar vara
, sedan var rummen mera lugna med ljusa färger eftersom de ville ge rum åt avkoppling men resten av hotellet var väldigt vågat och designat av Philip ner till minsta lampa eller dörrhandtag. Men... 20 000 kr för en natt i sviten? Nej, jag tror att jag får avstå ;)







Restaurangen


Kolla in www.theghotel.ie för mer information :)

Vi diskuterade en hel del om regionens turism, hotellets gäster m.m med supervisor tjejen som var vår värd och det var väldigt intressant. Jag har sagt det förr, men jag älskar verkligen alla perks vi får med turistbyrån!

Igår kväll var vi hemma hos Maria på Merchant's road på fest hela bunten och hade det otroligt trevligt! Det var stor barbeque och jag grillade tofu burgare, mycket gott! Drack Kopparbergs päroncider, Ian spelade gitarr och sjöng och vi hade det hur bra som helst! Ojojoj, vad mysigt hus de fått tag på också; Maria, hennes pojkvän och Aoife; 4 rum och bara 600 euro i månaden! Värsta kapet, hade tydligen kostat 1100 euro men blivit nedsatt till 600. Det är ju mindre än vad min och Seans lägenhet kostar, tänk om vi kunnat ha ett helt hus sådär. Jag gick hem runt ett men Aileen och Fintan stannade visst ända till halv 4. Tydligen hade polisen kommit och knackat på tillslut för att grannarna hade klagat, men då var inte jag kvar längre ;)

Idag har man varit hattmodell då!

Nu har man gjort sitt första modelljobb då ;) Emily som gick textiles i mitt college skulle få en artikel publicerad om sina hattkreationer till Galway Races i en lokaltidning som heter Galway Voice. Jag hade blivit tillfrågad om jag ville bli hattmodell för en dag. Emily och Emer, som är make up artist i Dublin för Chanel kom hem till mig strax efter 11 imorse och gjorde min makeup, hon gjorde en 40-tals look med svart eyeliner, och som tur var så passade klänningen jag köpt igår alldeles perfekt! Det är en svart klänning i syntettyg med markerad midja och små vita prickar.

Jag fick sedan vara modell nere vid floden vid The Bridge mills och ha två av Emilys fantastiska hattar. Fotografen var från Galway Voice och så vard det en reporter också som intervjuade Emily. Alla som såg mig på restaurangen där var imponerade och alla sa att jag var "a natural" när det kom till att posera, haha, måste ha kollat för mycket på Top Model ;)

Vädret var perfekt och alla var nöjda, fick mig faktiskt väldigt sugen på att gå på Galway Races. Tänk att få ha på sig en sån hatt på ladies day, som riktiga konstverk! Nu har jag ingen bild på hattarna att visa er än, men det kommer så fort fotografen har mejlat över bilderna. Jag tog bara några nu med webbkameran så att ni får se outfiten och makeupen. Ska ju på grillfest hemma hos ett par jobbarkompisar, så jag är ju redan iordning för det :)

Ska lägga upp bilder så fort jag får fotografens bilder skickade. Artikeln kommer i Galway Voice på måndag, ska bli kul!

Tjejerna var jättetrevliga och jag fick lära mig lite mer om make up. Har aldrig använt lösögonfransar förr t ex. Vi åt lunch på Mocha Beans rakt över gatan och det var en rolig och annorlunda dag :)






Förnya kontraktet eller inte är frågan...

Vi fick brev från Galway Property management idag. Hyran går från nästa månad upp till 775 euro i månaden, som om inte 750 var dyrt nog för en etta med grön heltäckningsmatta och flagnad färg i badrummet ;) Jooo, säger då det, "rip off republic" stämmer bra det.

De vill även att vi ska förnya kontraktet med ett år till, viket måste göras inom en vecka. Jag ska se om jag kan gå och prata med dem imorgon, för jag har då inte tänkt att stanna här i ett helt år till! några månader högst, men jag ska fråga vad som händer om man skriver på och upptäcker att man måste flytta innan tiden gått ut, om man förlorar depositen då. Depositen är ju vad jag vet en hel månadshyra, så det är ju en del! Samtidigt har jag ingen lust att flytta just nu precis, för så långt komna är ju inte planerna. Eller rättare sagt; där finns inga planer, bara ideer och en smått uppgiven känsla. Jag vill ju flytta till Stockholm, men det kommer ju inte att gå att hitta jobb och lägenhet där så särskilt lätt, och jag skulle föredra någonting bättre än att jobba i restaurang etc, vill helst jobba på galleri, någon museum/konstgrej, turism etc. För jag har ju en examen från konsthögskola och erfarenhet av turism...

Men www.ams.se tycks ju aldrig ge något, trots att jag kollar varje vecka, och så skulle jag ju vilja göra residency någonstans, men det har jag ju inte ens ansökt till än, och så säger Sean att han vägrar jobba kvar i Penneys mycket längre och om han blir arbetslös eller börjar studera, som han pratat om, så kommer vi ju inte ha nog med pengar till hyran...
SUCK säger jag bara!

Nä, men vi får gå dit imorgon och prata med dem...


Modell, curry och Signs

Jag fick ledigt på tisdag, yay! Jag var lite orolig där på förmiddagen att det inte skulle gå att byta, men Suzanne B var snäll och bytte med mig så hon får min lördag och jag får hennes tisdag, så ingen skada skedd eftersom vi hade samma timmar på schemat.

Skyndade runt på lunchrasten och kollade efter en billig svart klänning som jag kan ha på foto shootet på tisdag. Emily ville att jag skulle ha svart klänning och strumpbyxor, något enkelt som inte tar uppmärksamheten från hattarna. Jag hittade en svart klänning på rea för 30 euro med små vita prickar, hoppas det inte gör något för alla andra jag kollade på var antingen för dyra eller så var de som korta, sladdriga trasor, och jag ville ha en klänning som markerar midjan och ingen säck, för det passar inte min kroppsform. Köpte den inte idag, men går nog tillbaka på rasten imorgon och köper den.

Köpte curry på marknaden av Govinda's vagn, det är en trevlig gubbe som är hinduist och antagligen en kvarleva från 70 talets hippievåg som drog till Indien. Han spelar alltid yoga musik och har en massa posters om hinduism etc i vagnen, men gud viken god mat han lagar! Så; den gula vagnen på lördags och söndagsmarknaden vid St Nichola's church får inte missas! Jättegoda samosas har han också :)

Jag köpte filmen Signs på HMV för bara 3.60 euro på vägen hem idag så den ska vi se senare. Måste laga wokgrönsakerna jag köpte igår, för de var nedsatta för att de var kort datum, så jag vill inte att de ska bli förstörda. Sean har inte sett Signs, jag har sett den och den är jättebra!

Synd att jag inte har lördag ledig nu då, för då kan jag inte åka till vare sig Cork eller Westport, men jag vill ju ställa upp på fotoshootet på tisdag hellre, och så får jag ju vara i tidningen. Mig som modell! ojojoj, hoppas jag minns några Top Model poser hahaha!!




Creatures of habit

Blir nog inget Cork nästa vecka. Om jag lyckas byta tisdagen med någon så förlorar jag ju lördagen, och jag vet inte om det är värt att åka så himla långt när det mesta ändå är stängt på en söndag, så det blir kanske att jag åker till Westport istället och sen tar tåget därifrån till Dublin på måndag eller tisdag, fast det beror ju på om Sean är ledig förstås, och det vet han inte förrän på onsdag.

Glömde ju nämna att jag mötte upp med Sean och hans mamma i Food 4 Thought på lunchen, för hans föräldrar var här och handlade. De är dock bland de mest förutsägbara människorna jag känner! Varje gång de åker till galway så stannar de först till i shopping centret vid Headford road, sen promenerar de in till stan och fikar på Elles cafe på shop street. Sen går alltid Frank några ärenden till olika musikaffärer för att köpa/reparera grejer medan Mary kollar runt lite och sen kanske de stannar till i t ex Dunnes för att handla mat innan de åker hem ;D

Frank har ingen mobil, så jag frågade hur de skulle hitta varandra igen "Well, he knows that I'm somewhere between Penney's and Dunnes" svarade hon, haha!

De hade redan fikat innan jag fick rast, men drack kaffe igen så att vi kunde prata lite, är ju några veckor sedan vi sågs. Jag åt en veggo panini, men det var så jäkla mycket cheddar ost på (vilket det tycks vara på allt de serverar) så jag börjar tvivla att det fiket lever upp till sitt namn (Food 4 thought). Hur som helst så fick jag veta att de håler på och bygger om sin porch hemma och att Mary fortfarande inte vunnit något nämnvärt belopp på bingon, medan en gubbe de känner visst vann både storvinst och Thailandsresa.

Ikväll har jag kollat lite på en 90 tals komedi med Sandra Bullock som heter Medan du sov (ja, inget vettigt på TV) och nu måste jag duscha och lägga mig för jag jobbar 9. Hatar att duscha när man är trött på kvällen, gör det hellre på morgonen, men det går inte att komma med blött hår till jobbet och mitt långa hår tar för långt att torka och det blir helt uttorkat om jag använder hårtork, så marsch iväg med mig!

I'm in deep shit!

Jag har ju lovat att vara hattmodell åt Emily på tisdag. jag trodde bara att det skulle tas några kort på kvällen efter jobbet, men sen kom hon upp til mig när jag var i info kiosken idag och sa att det är hela dagen på tisdag, hon vill ha mig där redan 11 på morgonen och hon har värvat en make up artist från loreal som ska sminka mig och fixa iordning allt och sedna ska foto shootet vara klockan 3 på eftermiddagen, och det går inte att ändra för det är enda dagen de kan.

Jag sa att jag skulle försöka byta jobbdag med någon, men vet inte vem som skulle vilja göra det, jag menar, man vill ju inte byta bort en av sina två lediga dagar i sträck för två separata dagar direkt... Törs inte fråga Niamh eller Medbh efter en till dag ledigt då jag redan efterfrågade den 14 och 15 för att jag ska på utställningsvernissagen i Dublin!!!
Usch, och imorgon jobbar Niamh, och hon var lite sur imorse för att en bokningslapp hade kommit bort från igår och för att jag bokat in en tant fel dag, trots att jag är säker på att hon sa att det var för igår kväll och inte ikväll, men de ordnade det, fast hon sa till mig iallafall och jag känner inte för att fråga henne för hon kan vara lite sur ibland...

Hu, egentligen skulle Aisling ha fått lösa det här, för hon är den som värvade mig till modellgrejen, men hon är ledig hela helgen!

Annars var jag i info kiosken hela dagen och hade en ok, men lite seg dag. Var där med Emer, så jag lärde känna henne lite bättre, och så Donal under lunchen. En Amerikansk tjej i 18 års åldern kom till oss och var nära till gråten, för hon hade suttit i eyre square med sin handväska och vänt sig om och sen när hon tittade till så var den stulen. Däri hade hon alla pengar, pass etc. hade inte ens kvar pengar till telefon!! Vi ringde polisen men de hade såklart inte fått in något, sen ringde jag amrikanska ambassaden i Dublin och fick prata med en man med mörk, knarrig, amerikans röst ;) Han sa att de kunde fixa nytt pass åt henne, men hon måste komma till ambassaden i Dublin på måndag, och hon skulle alltså missa sitt flyg hem den dagen och behöva boka nytt.

Sen var vi tvungna att skicka henne till polisen så hon fick göra en anmälan och hon kom tillbaka sen och sade att de gett henne pengar till tågbiljetten och sett till så att hon hade någonstans att bo till natten. Fy vad hemskt! Tänk att vara så långt hemifrån och förlora allt man har! och helt ensam var hon utan någon hon kände hon kunde vända sig till eller något! Det visar ju bara hur viktigt det är att ha lite kontanter utspridda när man reser och att ALDRIG lämna sin väska ur sikte!

Habitat utförsäljning och galenskaper

Engelska kedjan Habitat verkar ha beslutat sig för att dra sig ur Irland. De har stängt sina butiker både i Galway och Dublin och idag var det liquidation sale här, de i stort sett skänkte bort allting i hela butiken till halva priset eller mindre. Det ville vi ju såklart gå på, för Habitat har en massa snygga grejer som annars är rätt dyra, och turistbyrån ligger ju granne med dem. Men så jobbade vi ju, och vi upptäckte att det inte ens var någon ide att försöka gå dit på lunchrasten för kön ringlade sig längs hela gatan, runt hörnet vid Citylink hållplatsen och de fick släppa in folk i omgångar så att de inte skulle riva hela butiken!

Jaaa, alla älskar visst reor, då går det bra att köpa ett och annat som man annars aldrig ens funderat på att köpa eftersom det är så billigt! Folk blir helt galna och köar gladeligen i flera timmar. Typiskt att Galwayborna (och de i Dublin på sitt håll) bara kommer till Habitat för att handla när det är slutförsäljning, för nu förlorar staden en av mina favoritaffärer. Det är ju så nära man kan komma svensk design a'la Åhlens eller IKEA här. Jag köpte iochförsig inget där, utan brukade bara gå och kolla, eftersom vi redan har möbler och tallrikar och bestick i lägenheten (är alltid färdigmöblerat när man hyr). Men det är ju kul att kolla (så tänkte säkert alla andra också, och det var därför de fick stänga).

Jag kom äntligen dit runt 6 när vi stängde, för de var öppna till 8, men då såg det ut som om en orkan hade gått genom affären och det mesta var redan borta. Jag fick iallafall tag i en 30x40 cm ram till mitt collegebetyg för 13 euro (1/2 priset), två gula plastskålar och två gröna plastglas för 1.60 samt 2.50 euro styck. (1/2 priset) Sen fick jag ett par tjocka sugrör och långa latte skedar gratis för de hittade inte hur mycket de kostade.

Jag köpte även ett set med olika tavelkrokar och skruvar för att hänga saker.
Pratade med en ca 50 årig kvinna, av den generation av Irländare (den sista) som fortfarande alltid börjar prata med folk de inte känner i kassaköer, på bussar etc. bara för att de inte har något annat för sig. Seans mamma är också av den generationen ;)

Hon gjorde iallafall den sega väntan i kassakön lite mer uthärdlig :D

Nu väntar jag på Sean som just slutade jobbet nu klockan 21.00 så vi kan kolla på 2001 a space odyssey som jag laddade ner för ett tag sedan men inte hunnit kolla på. Jag har sett den förr, men minns inte så mycket. Jag gillar sci-fi!

Det har blivit regnigt igen efter ett par relativt soliga dagar, just nu när det är festival ute i Gort. Heter "Life festival" och är nog något av en hippie festival, på planscherna har det stått mycket om "relax, good vibes, celebration of life" etc, så det blir nog mycket röka där ute i Gort skulle jag tro ;) Är inga band jag känner igen heller, men några av mina jobbarkompisar känner en massa folk som ska gå.

Utställningen i Dublin öppnar tisdag den 15. jag är ledig lördag-onsdag middag, så jag har funderat på att åka till Cork på lördag, sen till Dublin på måndag eftermiddag och sedan hem onsdag morgon. Det beror dock en del på vädret, om det ska regna hela helgen så åker jag nog inte till Cork... Blir det säkert då!

Jobbigt med bussen iallafall. 3,5 timmar drån Galway till Cork, sen 4,5 timmar därifrån till Dublin. Kostar dock bara 9 euro med buss till Dublin och 39 med tåg, som tar 3 timmar, så jag tycker inte att 1,5 h är värt 300 kr...

Att sakna svensk sommar...

Jag sitter just nu och lyssnar på sommarpratarna i P3 (podversionen på iTunes). Först hörde jag på Lars Winnerbäck och nu på Ingmar Bergman (spelades in 2004). Det får mig att sakna svensk sommar så oerhört mycket. Jag har skjutit ifrån mig alla tankar på "hemma" ett bra tag nu, för att inte få hemlängtan och för att uppskatta min sista tid här (som jag ju inte vet hur lång den bli) Men nu skiner kvällsolen in genom fönstret och jag vill titta ut och se grönskande björkar, känna doften av blommor och grillat.

Jag vill sitta på altanen på baksidan och se solen gå ner bakom träden och äta grillat och dricka vin. Jag vill klappa de två nya fölen som fötts hemma på gården, jag vill cykla till det hemliga smultronstället och fylla en hel tvåliters glassbytta med smultron. Jag vill höra hästarna stå och trampa i sanden i hörnet av hagen och vifta flugor på varandra.

Jag vill gå längs kullerstensgatorna i Vadstena, titta bort mot klostergården och minnas när jag praktiserade där under Birgittajubileet och fika hos kusinerna på Margaretavägen. Jag vill åka till Axens lanthandel i Nykyrka och handla och cykla bort till badplatsen i Bona och ta mig ett kvällsdopp.

Jag vill åka och fiska med pappa och tävla om vem som får flest fiskar, gå en promenad med Helena och hennes hund Albert, sitta i solstolen och läsa sommar Corren och det lättlästa skvallret i Expressen.

Jag vill gå igenom mina byrålådor och hitta saker jag inte sett på länge och läsa sånt jag skrev när jag var mindre. Jag vill hälsa på farmor och fika kvällsfika ute på hennes altan och gå den vanliga rundan i trädgården för att titta på hennes blommor. Jag vill göra allt sånt där som jag minns att man gjorde när man var yngre och bodde hemma och inte hade något att oroa sig för, för man visste att skolan började igen i augusti, och man visste att kompisarna fanns kvar och man visste att om det var något så kunde man alltid få hjälp av mamma och pappa på ett eller annat sätt.

Jag som 5 åring med kusinernas häst Cindy som de hade hemma hos oss sommaren innan vi köpte ponny.


Bästa badstället vi Bocksjön


Vadstena

Det var många år sedan jag bodde hemma. Jag flyttade till Irland 5 juni 2004. Precis en vecka efter studenten. Den sommaren var molnig och kvav och jag jobbade och slet i restaurangen på ett hotell och hatade varje minut utav det jobbet. Följande sommar, 2005 ville jag åka hem lite, eftersom jag bott utomlands i ett år och inte ville ha ett så hemskt sommarjobb en sommar till. Jag var hemma i Sverige i 5 veckor, varav Sean var med 3 veckor. Vi hann med några dagar i Stockholm, men annars var vi mest i Motala och Vadstena och tog det lugnt. Det var sista sommaren jag varit i Sverige.

2006 jobbade jag hela sommaren på turistbyrån i Westport, 2007 var jag på Galways turistbyrå hela sommaren och i år gör jag samma sak. Jag har bara kunnat åka hem ett par veckor i september/oktober de senaste två åren. Tur iallafall att jag kom in mig på turistbyrån, för det är det bästa sommarjobbet jag kunde ha här.

Nu är ju inte allting tråkigt här, visst gör man en hel del kul grejer och det är rätt vackert här också. Men inte på det där nostalgiskt-svenska-somriga viset, och det är för det mesta svalt och regnigt. Förra sommaren regnade det 50 dagar i sträck! Jag höll på att dö!

Dessutom känns det svårare nu, för jag vet ju inte vad jag ska göra efter sommaren, förut hade man ju alltid college att komma tillbaka till i mitten av september. Mamma sa at om vi inte har råd att ha kvar lägenheten om Sean börjar studera/ blir arbetslös och jag inte vet hur det blir med jobb så kan jag väl flytta hem i några månader. Men även om det är kul att hälsa på så vet jag inte om jag skulle klara att bo hemma hos föräldrarna på heltid igen! Har ju bott hemifrån i 4 år och de bor ute på landet och eftersom jag inte har körkort och det går jättedåligt med bussar så blir man ju fast där! Det känns också som något slags antiklimax att flytta hem sådär. Nej, då skulle jag hellre vilja flytta till Stockholm, men det kanske får vänta tills jag kommer in på masters... hur snart nu det blir.

Det är ju nu på sommaren jag gärna hade velat vara i Sverige, inte i november!

Illustration jag gjorde 2002.

Nä, nu har jag varit nostalgisk så att det räcker!!!

Galway Bay Hotel kväll

Hemma nu efter ännu en gratiskväll med turistbyråfolket. Denna gång var det Galway Bay Hotell ute i salthill som bjöd för att visa upp sitt hotell. Vi fick gratis trerätters middag i restaurangen. Jag tog caesarsallad, tagliatelle med svamp och gräddsås och päronpaj till efterätt. Det var gott, men pastan var så krämig och mäktig att jag bara orkade halva.

Vi fick massa vin och två gratis drinkar i baren, så jag drack två vodka och tranbärsjuice. En kille spelade massa välkända låtar så de nya tjejerna blev lite överförfriskade och sjöng med för full hals innan de drog in till stan. Vi andra stannade kvar lite längre. Tre tjejer från hotellet var våra värdar för kvällen och de var verkligen jättetrevliga, särskilt Leona som ordnat det hela! Supertrevligt!

De andra skulle ta ett par drinkar till på The Front door, men jag beslöt mig för att ta en promenad hem istället. Tog mig en halvtimme att gå hela vägen hem, men det var varmt och lugnt och skönt att röra på sig efter all maten.

Imorgon börjar jag först 12.15, så jag kan få sova ut :)

Jävla Claremorris!

Jag blev inte uttagen till den utställningen i år, så bara för att man vinner pris där förra året så betyder det inte att man kommer med följande år, för de har ju olika curators varje år...

Fan också, om jag vetat det så kunde jag ju ha skickat en till bild till Student art awards i the RDS, för nu tog jag ju inte mina bästa bara för det... Jaja, men tur ändå kanske, för då hade ju inte Maeve kunnat ha den stora med i Temple Bar utställningen.

Nä, det är bara att bita ihop och ta nya tag. Väntar fortfarande på besked från RDS och IMOCAs studio residency, men tror inte jag får något av det...

Ja, livet som konstnär är hårt och refuseringar får man vänja sig vid.

Är på lunchrast nu, gick hem bara för att kolla posten. Fick iallafall ledigt av Medbh i flera dagar runt Dublin utställningen så jag kan åka på öppningen. Nu har jag iallafall det att se fram emot, tur är väl det!

Medbh är nog bland de bästa chefer man kan tänka sig "Think of me then when you're rich and famous and how I made you such good rosters (scheman)" . sa hon idag. Mjoo, rik och känd lär nog dröja!!!

Blue Note och whiskey

Vi gick till Blue Note, Sean och jag. Jag drack först en pint Guinness, de är så billiga jämfört med lager, bara 3.80 euro. Jag har börjat dricka Guinness igen på sistone, hade inte gjort det på evigheter. Vi pratade och skrattade och hade det kul, men samtidigt är det svårt att släppa alla tankar. All ovissheten om vad som ska hända efter sommaren. Vad vi ska göra gällande jobb, pengar, var vi ska bo...

Jag saknar redan college, kompisarna som har flyttat hem till sina städer. Ateljen, friheten, de långa kafferasterna, samla second hand prylar, spänna tavelduk... Det gör ont.

Jag drack en Bushmills whiskey också. Tjejen i baren gick runt och bjöd alla på varmkorv, men jag är ju vegetarian. De spelade skön musik. Jag gillar The Blue Note massor.

Jag vet att jag alltid klagar på att det regnar, på att allt är så dyrt, att jag saknar saker och ting i Sverige. Men det kommer att bli ett stort hål i mig den dagen jag lämnar Galway, och jag kommer bara att minnas det som var bra. Som alltid. Den dagen kan komma fortare än vad jag tror.

Jag måste skjuta alla tankar åt sidan för att orka. Leva i nuet heter det visst, jag spenderade de första två åren här med att sakna gymnasiet, kompisarna, allt kul vi gjorde. Nu saknar jag college, till och med de lärarna som jag retade mig på saknar jag. Nu pendlar jag i ovisshet, och jag tycker inte om det!

Utställning i Dublin 25 juli

Jag pratade med Maeve i galway arts centre i morse om vilka bilder hon ville ha med i utställningen i Temple bar. Hon valde 7 målningar, 6 små och en stor. Det kommer att vara jag och en kille till med i utställningen. Minns inte hans namn, men han har varit i en övergiven stad nära Tjernobyl och filmat övergivna modernistiska höghus. Det är en spöklik och obrhaglig stämning över det hela, Maeve visade mig delar av videon och jag gillar den verkligen. Runt om kring video projektionen kommer mina målningar att hänga, som ju också avbildar modernistiska förorter, men i Stockholm.

Ska se om jag kan åka på vernissagen, annars får jag iallafall åka upp en av de andra dagarna och titta. Utställningen håller på i 2 veckor.





Fick äntligen en check med min lön, men vi behövde ju betala hyran idag och checkar tar ju 3-4 dagar innan man kommer åt  pengarna på kontot. Så jag gick in på banken och frågade om det fanns någon möjlighet att komma åt 350 euro av lönen till hyran för jag kunde verkligen inte vänta ända till fredag eller nästa vecka. De fick ringa min bank i Westport och var snälla nog att låta mig ta ut pengar till hyran, de gör normalt inte så sade de, men de hade väl förbarmande över mig när de såg att jag bara hade 1 euro på kontot hahaha!

Var även och fikade i Amnesty shopen, och så har jag skrivit brev till mamma och pappa och håller just på och ska bränna en skiva med bilder från utställningen i college m.m så att de får se hur det såg ut, och så ska jag skicka med utställningskatalogen.

Jag lyssnar just nu på soundtracket till The Hours (Timmarna) av Philip Glass, finns inte ord för hur bra det är! Den musiken väcker verkligen känslor, och så är det en av mina favoritfilmer också! Han spelar i St Nicholas' church under Galway Arts Festival men det är redan slutsålt. Kanske lika bra det, för biljetterna var 600-750 kr.... Men han är en av världens främsta nutida klassiska kompisitörer och spelar normalt aldrig i en så liten lokal.



RSS 2.0