Konstintervju och Narnia review

Nu är jag precis hemkommen från en fika med en konstskribent från Circa art review. Hon ska skriva om mina verk från vårutställningen på konsthögskolan. De har en review av alla vårutställningar i landet i septembernumret och valde en person från varje college att uppmärksamma extra med en bild och kort recension. Hon ville prata med mig för att få en bättre bild av mitt konstnärsskap, så vi hade stämt träff i The Livingroom bar klockan 11 idag.

Michaele heter hon och är fransk, väldigt trevlig. Vi pratade i över en timme om min konst, modernism, konstklimatet på irland etc. Det gick jättebra!!! Ska bli intressant att se vad hon skriver sen, men hon sa att hon verkligen gillade mina grejer :)

Igår var vi ju på Narnia på bio också. Jag tycker filmen var bra, men väldigt våldsam för små barn. Det var mestadels stridsscenen och annat som barn nog tycker är rätt otäckt. Alla recencenter har gett den 4/5 i tidningen och sagt att den är mycket bättre än första filmen. Svaret är både ja och nej. Den är bättre på det sätt att den passar mer för äldre, funkar som vuxenfilm, liknar sagan om ringen i sin action. Samtidigt har den inte den där magiska stämningen som jag gillade med första filmen. Det där mysiga med att kliva rakt in i snölandet, förundras över Narnias skönhet etc. Här är Narnia förfallet, övertaget av elaka telmariner och djuren och träden har slutat att tala. Nu är ju detta hur boken är också, så de har gjort en bra skildring av boken, även om jag inte riktigt tycker att Susan och Peter spelar särskilt bra, men et gjorde de inte i första filmen heller. I så fall är Edmund den coolaste i filmen, Peter har bara storhetsvansinne och tror att han är bäst för att han en gång var High king. (I första filmen).

Så, ja, jag tyckte att filmen var bra, men anser ändå att kritiken mot första filmen är orättvis fär jag måste nog säga att jag föredrar den, för stämningen är bättre och så gillar jag vita häxan och mr Tumnus mer än de nya karaktärern i del 2, även om Reepicheep får mig att faktiskt börja gilla riktiga möss liiite grann, och då måste han vara bra, för jag har fobi för möss haha!!!


Vi ska på Narnia ikväll!!!

Här på Irland hade den premiär i torsdags. Det har jag verkligen sett fram emot, jag älskar Narnia, men mest böckerna. De gjorde ett oerhört intryck när jag läste dem som 10 åring efter Elins rekommendation. Jag köpte en tjock volym med alla böckerna i på engelska för ett par år sedan när första filmen skulle komma ut och läste om allihop. De höll fortfarande!

Jag minns när jag gick på första filmen i Eye cinema i Galway, jag hade t.o.m köpt turkish delight som bio godis ;D Det kan jag dock inte göra längre för jag är ju vegetarian och de har gelatin.Undrar var Sean är förresten, han kom ju tillbaka från Westport under dagen men nu får jag inte tag i honom. Är väl antaglige ute och går, eller i någon pub, hehe!

Tyskland spelar ju final ikväll, så några på jobbet skulle träffas på en pub och kolla eftersom Suzanne är tysk. Skulle iofs ha varit rätt kul, men jag är inte så intresserad av fotboll och Narnia har jag sett fram emot i flera dagar.

Blir nog rätt lugnt på bion ändå skulle jag tro. Jag berättar vad jag tyckte om filmen sen efter :)

Jobbet var seeegt idag, nästan inget folk. Men vi hade lite kul ett tag för en tjejs barn tappade ner hennes kreditkort i ett hål i skrivbordet (som är avsett för datasladdar etc) och det gick inte att komma åt för det var en skiva i vägen, så både jag, Medbh och Wendy höll på och försökte bända upp skivan, lirka, skrapa etc för att rädda kortet. Såg nog rätt kul ut när vi stirrade ner i hålet "Jag ser inget, det är så mörkt!" Turisterna fick sig ett gott skratt!!

Sen var det tre svenska backpackers inne och kollade på en massa grejer hörde dem kommentera och titta på alla souvenirer, höll på och larvade sig typ, tills en av dem lyckades tappa en syltburk så att det blev glas och sylt överallt, de blev väldigt tysta då ;) Vincent och Medbh fock dammsuga och torka upp efter dem och de såg rätt bortgjorda ut. Jag pratade dock inte med dem för jag satt borta vid en annan info desk.

Imorgon har jag min intervju för Circa art magazine! Spännande! Wish me luck!!!

Why do you do this to me??

JAG var den enda på jobbet som INTE fick lön igår, och jag är också den som är totalt utfattig! Suzanne H fick dubbel lön av misstag, så hon fick gå och skriva en check och lämna tillbaka hälften :D Hur klantiga är dom?? Gick till Jacinta i accounts och frågade vad felet var och hon upptäckte att det var fel med någon kod så lönen hade inte gått igenom eller nåt. Så jag får lön på måndag. Som tur var hade ju Sean lämnat en 50 euro sedel innan han åkte till Westport över helgen för jag har ju bara 1 euro på mitt bankkonto! Nämnde det för några och sen kom Medbh, chefen, och tyckte synd om mig så hon gav mig 2000kr i kontanter (utav lönen) så att jag klarar mig över helgen :)

Min lön blev ju ändå bara 9000kr, för jag jobbade ju bara 3 veckor den här månaden och var tvungen att sluta tidigare några dagar pga utställningen etc. Hyran går ju på 4000kr så blir inte så mycket kvar sen, så kommer få snåla en månad till! Bläää!!

Fick mail av Maeve, så jag ska defenitivt träffa henne på tisdag och diskutera tavlorna till utställningen, så det blir bra!

Idag fyller Aisling på jobbet 25, så vi ska utt till Sheridan on the Docks ikväll och fira henne. Annars jobbar jag hela helgen 9-6, men är ju ledig måndag, tisdag iallafall.

Nu väntar jag på att min veggo burgare ska grillas färdigt och sen ska jag äta pitabröd med burgare, sallad och salsa sås, gott!!

To talk the talk and walk the walk

Bar no. 8 var trevligt i torsdags, om man orkar stå ut med toms indirekta skryt vill säga. Är iallafall glad att jag fick högre betyg än honom och det passade jag på att nämna i förbigående ;D Han och Dee var såå stolta för de blev omskrivna i Irish Times av Aidan Dunne, landets främsta konstkritiker. Kul för dem, men jag had einte direkt förväntat mig att bli omnämnd för han gillar mest minimalistiska och väldigt udda saker, coch där passade ju inte jag in precis. Gratulerade dem och pratade med Tom om att han ska börja masters på NCAD i Dublin nu redan i höst och att han sålt tavlor till vår Art History tutor och att han skulle vara med på massa grejer etc. Jaaa, jag vet att han kommer att ha en lysande karriär, för alla gillar hans minimalistiska och filosofiska tavlor, alla "riktiga konstkännare" vill säga, inte vanligt folk. Mina grejer gillar barn, såväl som vuxna och alla kan få glädje av dem på olika sätt, det tycker jag personligen är viktigare...

Dee var det visst som vann Exhibition Awarden i Galway arts centre, så hon har ju sin lycka gjord. Trodde först att det var Edel, men det var det visst inte. Jag missunnar dem det inte, men både Tom och Dee har trott hela året att de är lite för mer än alla andra, trott att de är bäst och står ovanför mängden, och det är så typiskt att de sen är de som lyckas bäst, för det hade varit lite rätt åt dem sådär om det hade gått bättre för några andra. Sen så är ju Tom rätt trevlig och så, men han är ju så självgod. Sen när jag sa att jag skulle bli omskriven i Circa så var han tvungen att säga något negativt, som att Circa har inte alltid riktiga konstkritiker utan vänner som skriver om varandra etc, vilket är skitsnack och sen när han fick veta att jag fått högst betyg av alla så sa han att ja, men nu räknas ju inte betygen, utan de möjligheter man får.

Maeve i Galway arts Centre pratade jag med en hel del också och hon tyckte att dte var jättebra att jag ska vara med i Circa, har bestämt träff med tjejen som ska skriva om mig på måndag över en kopp kaffe i The Livingroom. Sen ska jag möta Maeve antagligen på tisdag för att bestämma vilka av mina tavlor ska vara med i hennes curerade utställning i Dublin om några veckor :)

Oj, tiden rinner iväg, nu måste jag till jobbet!!!

p.s Jag har inte fått min jävl lön än som alla andra så jag måste prata med dem idag!

Jag i Circa art review!

Jag fick ett email idag från en tjej som ska skriva en artikel om de olika vårutställningarna på konsthögskolorna i Irland till Septembernumret av Circa, irlands ledande konsttidskrift. Hon vill träffa mig någon dag för en intervju och ska göra en grej om mig!!!

Så jävla glad jag är, ALLA läser Circa, det är den största konsttidningen här och jag ska uppmärksammas extra med en egen artikel, woohoohoo!

Det var min dag gjord det!
---------------------------------------------

Annars har jag jobbat 12-3 och träffade av en händelse på Sean i den nya indiska restaurangen efteråt där vi åt buffee för 100 kr. Mycket gott!! Innan dess kände jag mig så lagom blåst dock, jag fixade ju en man with a van som skulle köra hem mina grejer från college. Han dök upp 5 över 10 och vi lastade i grejerna och åkte till O'Connors och lämnade tillbaka TVn jag hyrt, sen åkte vi hem till Dominick street med resten av grejerna, som förresten inte var sådär jättemycket.

Gubbjäveln ville ändå ha 60 euro för jobbet! Jag hade bara två 50 euro sedlar så jag fick springa till tre olika affärer och be att få växla innan jag slutligen fick det. Han kände inget medlidande när jag sprang runt på vår gata och letade han kunde ju ha sänkt till 50 när han såg hur svårt det var!

När jag betalade så sade jag:

C - Jag tycker att 60 euro är lite väl dyrt för bara 40 minuters arbete

Gubben- Vad menar du?

C - Ja, förra året gjorde en annan kille samma jobb som du för bara 40 euro (vilket jag då tyckt var dyrt)

Gubben - Ja men det var förra året

C - Ja det är inflationen va???

Gubben - Ja du, dieselpriserna har gått upp sen dess vet du!


Jäkla typ, kommer inte att ringa honom igen iallafall! Men jag är glad att jag sade vad jag tycker till honom
Jag lämnade en liten bit av tapeten och en liten bit av den gröna väggen som minne från vårutställningen. Får se hur länge det får sitta kvar... ;)Nu är det helt slut. Väggarna är vita igen och alla mina saker är hemkörda. My relationship with Cluain Mhuire art college has ended...
--------

Ikväll ska jag till Bar No. 8 på deras video och performance konst kväll de har sista onsdagen varje månad. Måste ju networka lite!På ett av husen på Sea road nära där vi bor står det graffiti: "Practise random acts of kindness" Hoppas de inte tar bort det.
Finns en vägg vid Galway City museum som brukar ha poetisk graffiti också. Nu står det t ex "I hope that when you think of me you smile" Sånt gillar jag!


Nu är väggarna vita igen!

Nu är tapeten borttagen och den gröna väggen är vitmålad och jag har fått tillbaka min 50 euro deposit efter några timmars slit.

Jag kände mig jättesjuk imorse och regnet vräkte ner, så det var inte lätt att gå ur sängen, men jag var ju tvungen att åka till college och ta bort tapeten från utställningsrummet eftersom jag jobbar resten av veckan. Jag köpte en wallpaper steamer för 30 euro på Atlantic Homecare, så fick ju egentligen bara 20 euro kvar på depositen, men det hade nog varit lika dyrt att hyra en, så det fick bli så.

Gick lättare än jag trott att ånga bort tapeten och jag lyckades rädda större delen av tapetvåderna, så jag kanske kan använda dem någon mer gång!

Jag sparade en liten ruta på väggen för att de skulle minnas mig, Fionna, en av våra tutors, hade bett mig göra det,

Nu har jag ätit surdegsbröd, rökt ost, vego hamburgare och grillade skogschampinjoner till kvällsmat, gott!

Nu började just Sky Captain and The world of Tomorrow så ska nog kolla på den tror jag :)

I lördags kväll hade jag Kullamannen maraton, såg alla episoderna i rad som jag laddat ner. Så jäkla bra barnfilm så det finns inte! De gjorde så många bra barnserier på 60 talet, jag fullkomligt älskar Saltkåkan, Kråkguldet och Kullamannen!!!Ritat ett självporträtt:

Nu har jag suttit och lekt med mitt wacom ritbord en stund och försökt måla ett självporträtt baserat på ett polaroid foto jag hittade. Svårare än att rita på papper eftersom man kollar på skärmen och inte på handen, men jag är ändå rätt nöjd :)


Sushi lunch och halsspray

Om jag hade haft jobb idag så hade jag varit tvungen att sjukanmäla mig, men som tur var så är jag ju ledig. Var jättedålig i morse och vaknade mitt i natten av att jag inte kunde svälja... Har nog halsfluss, så borde ha penicillin, men det kostar ju 500 kr att gå till doktorn här och jag är så pank just nu att mina båda bankkonton är helt uttömda, efter att jag tagit ut min sista 20 euro sedel idag.

Lönen kommer på fredag, men jag får nog be Sean om en tusenlapp till, för det hrä håller inte! Särskilt inte som jag måste hyra en man with a van imorgon för att flytta mina tavlor och TVn. Får förhoppningsvis tillbaka min 50 euro deposit när jag lämnar igen TVn jag hyrt. Sen måste jag köpa en wallpaper steamer så att jag får bort tapeten i mitt installationsrum för att få tillbaka 50 euro depositen på det också, men steamern kostar 30 euro, så det känns rätt onödigt...

Köpte någon halsspray i apoteket på Shop street, man ska spraya ner i halsen, men det är skitläskigt att göra för man får kväljningar! Hjälpte inte så mycket heller. När jag sa till henne att jag sett små blåsor vid svalget för några dagar sedan så sa hon att det kanske var streptokocker och att jag borde gå till doktorn. Men 60 kr halsspray är ju bättre än 500 kr doktor, så det får bli halssprayen så länge, men om jag inte blir bättre så får jag väl gå imorgon eller onsdag...

Var i college som hastigast och bubbelplastade mina tavlor så de är klara för transport hem, men fotona fick jag inte ner från väggen för de satt klistrade som berget, så får försöka med en färgskrapa imorgon.

Trots att jag är pank så gick jag ändå till Kappa Ya och åt två rullar sushi och grönt te. Har inte varit där sen i april och jag tyckte att jag var värd det efter allt elände.

Träffade på Daniel på vägen hem, han ger mig alltid en gratis hemmagjord doughnut på marknaden. Han hade sett mig i tidningen sa han, precis som alla andra ;) och så frågade han om jag sålt det mesta. Nej, sa jag, jag sålde ingenting!

Mitt elände:
* Totalt aspank
* Skyldig Sean ca 7000 kr
* Har en jätteelak halsinfektion
* Sålde inget på utställningen
* Inga irländska organisationer eller gallerier vill satsa på mig för att jag är svensk och inte Irländsk konstnär
* Jag har inget jobb efter september
* Jag har ingen atelje att jobba i
* Ingen digitalkamera så att jag kan jobba mer med animation
* Ingen aning om vad jag ska göra efter sommaren
* Alla mina skolkompisar har flyttat från Galway
* Jag vet inte hur och när jag ska flytta hem till Sverige...

Och allt detta trots att jag fick högst betyg i klassen och alla var skitimponerade av min utställning...

Ajjjj min hals!

Det blev åska och totalt spöregn större delen av kvällen igår så jag tror inte att alla de som gått till Westlife konserten i Pierce stadium fick det särskilt roligt... Det bara forsade vatten nerför gatan och blixtrade en massa.

Jag ringde min familj, men de hade inte riktigt tid att prata då de ville kolla på fotboll istället och var tvungna att fixa något med hästarna också. Jooo tack, här kommer man i sista hand! Pappa sa att de inte haft så kul på midsommarafton hemma hos dem för mamma och min moster, eller särskilt mamma hade blivit osams med mormor igen... mormor kan vara väldigt jobbig ibland och sen så säger ju mamma vad hon tycker och det tål inte mormor.

Stön, lika bra att jag inte var med! Hatar hur min släkt håller på!

Har svinont i halsen, klarar knappt att svälja!!! Jag har ätit strepsils tabletter och druckit cough syrup, men det hjälper knappt, så nu gör det jätteont när jag försökte äta. Jag jobbade iallafall hela dagen, trots att jag kände mig jättedålig på morgonen, huvudvärk, skrovlig röst och halsont. Nu är det halsen och öronen som gör ont. Jag har inte tid med sånt här, imorgon är jag ju ledig och då ska jag ta bort tapeten i utställningsrummet och frakta hem mina grejer är det tänkt... Är ledig måndag, tisdag och börjar 12 på onsdag så det är bra.

Keith, Seans brorsa är i stan och sover över hos en kompis i natt. han skulle koma hit och hälsa på, men ville överraska Sean. Stackars sean vad alla ska överraska honom hela tiden! Jag fick veta att han varit inne på turistbyrån för att säga hej till mig, men jag var på min rast då. Ska texta honom och se om han kommer eller inte, för nu gick Sean just en promenad...

Jag dushade första jag gjorde när jag kom hem för vattnet hade just kommit tillbaka, kände mig otäck innan när jag inte kunnat duscha på 3 dagar för det där jäkla vattenproblemet!

Jävla hals vad ooooont det gör!

Westlife spelar i stan ikväll...

Men det är ju inte direkt min typ av musik, så jag ska inte dit! De spelar i Pierce stadium ute i Salthill. Alla rum i stan var i stort sett fullbokade pga detta så jag var glad att jag slutade redan halv 2 på turistbyrån så jag slapp kämpa med att hitta boende åt folk, det blir det nog med besvär med under arts festival veckan och race week i juli.

Åkte till college och slog in min tavla som ska till Student art awards tävlingen och lämnade dne i korridoren. Flera besvikna besökare konstaterade att utställningen redan var halvt nedplockat och de trodde att det skulle vara öppet hela dagen. Vet inte varför de ville att alla skulle ta bort grejerna redan från kl 2 på lördagen, stod ju i katalogen att det skulle vara öppet den 21 med, så det är lite kasst!

Träffade på Maeve som hastigast. Hennes partner är så trevlig, så pratade med honom en stund. Han berättade att hon var med i en bilolycka för ett par månader sedan så har haft konstant smärta och fick vara sängliggande i ett par veckor. Stackare! Har ju inte träffat henne sen hennes vernissage i början av april... Tycker så mycket om henne så önskar vi kunde ses oftare... Hon skickade mig ett email för ett par dagar sedan där hon gratulera mig för att utställningen blev så bra :)

Jo, alla säger positiva saker om min utställning, så får väl leva på det och försöka komma över det faktum att jag inte sålde någonting ;)

Ska nog pröva att ringa till mamma nu.

Oh ja, vi hade inget vatten på hela kvälen igår och inte i morse heller, men nu när jag kom hem halv 5 så var det tillbaka. Strax efter knackade rörmockaren på dörren, men han fick snällt vända på klacken :)

Varför är det så svårt att vara glad...

Jag vet inte varför jag känner mig så nere just nu. Eller det vet jag ju egentligen... Det känns så jobbigt att college är slut, att man inte kommer tillbaka till sin studio i september, att man inte träffar kompisarna mera. Jag fick högst betyg i klassen. Tom och Loretto som också fick distinction fick bara runt 70, jag fick 74 procent. Samtidigt är jag en av de få som inte fått en enda bild såld och inte erbjudits ett enda residency eller utställning.

Maeve sa att hon ville ha med några av mina verk i en utställning i Temple bar, men det verkar inte vara helt säket än eftersom hon inte hört av sig igen... Jag tror att det beror mycket på att jag inte är irländare. Det låter lite sjukt att säga, men jag tror att folk hellre satsar på att köpa och ge utställningar till irländska personer, för att stödja den egna talangen och investera eftersom de tror att de kommer finnas med på den irländska konstscenen ett bra tag framöver.

Bara för att jag råkar vara svensk så tror de säkert att jag tänker flytta hem till sverige nästa vecka typ, och då är det inget att satsa på mig för jag försvinner nog ändå snart! även om så inte är fallet! Många residencies ges också bara ut till irländska konstnärer.

Geraldine, som vi var på dinnerparty hos för några veckor sedan blev erbjuden ett residency i Berlin, hon får en studio där och allting betalt på obestämd tid av Ard Bia gallery. Hon sa dock att hon bara kan spendera ett par-tre veckor där eftersom hon har familj och barn hemma. Om jag hade fått det så hade jag då utnyttjat det bra mycket bättre, jag skulle så gärna åka till Berlin!

Tom, Maria och Lorraine blev erbjudna utställningar och residensies av RHA society i Dublin, Edel vann exhibition awarden i Galway arts centre, Sarah sålde 4 målningar, Stuart sålde två stora, Debbie sålde nästan alla.

Jag har hört massor av positiv feedback om mina grejer och alla säger att de älskar tapeten och videon etc. ändå har jag inte sålt en enda målning och inte erbjudits en enda grej.

Jag som verkligen skulle behöva pengar och jag som inte har någonting inplanerat efter sommaren....

Enda hoppet jag kan hänga fast vid nu är att jag kommer med i Claremorris eller RDS utställningarna som jag ansökt till och kanske vinner Student of the year awarden, men det får jag inte veta förrän i november när vi har graduations... 

Det känns som lite av en besvikelse. Varför vill ingen satsa på mig för???

Just nu känns det som att jag bara kastar mig ut i det okända. Jag förlorar alla mina vänner i college eftersom de alla lämnar Galway, har ingen aning om vad jag ska göra efter september då mitt sommarjobb i turistbyrån är slut. Ska jag flytta till Sverige? I så fall måste jag hitta jobb, boende, registrera eget företag för skatten etc. Ska jag stanna kvar här och försöka hitta något skitjobb medan jag målar på fritiden? Hur ska jag få tag i en ateljeplats? Hur ska jag fortsätta, ska jag åka någonstans och göra research för nya målningar, vart i så fall? Om jag hade t ex en utställning att jobba emot så skulle man iallafall ha något att se fram emot, en deadline etc.

Jag pratade en lång stund med Fionna, en av våra tutors, om Sverige, irland, Stockholm, vad jag skulle göra efter college, second hand affärer, London etc etc. Hennes kommer jag verkligen att sakna, en så otroligt trevlig människa när man pratar sådär på tu man hand...

Usch det känns så jobbigt att säga hej då till alla. Säga vi ses; men när? och ha den där klumpen i magen, precis som klumpen i min hals som jag haft i flera dagar, någon slags halsinfektion som ger mig huvudverk och får mig att må ännu sämre.

Nu känns det som fritt fall. Och jag vill inte att det ska göra ont när jag landar.

Barbecue i Bearna

Nu är jag tillbaks från en barbecue kväll som vi i turistbyrån samt folk från några andra företag i Galway bjöds på av the Twelve hotel i Bearna, Connemara. www.thetwelvehotel.ie

De olika hotellen brukar hålla på och ge oss en massa gratisgrejer bara för att vi ska ha dem i åtanke när vi bokar rum åt folk . De hade två killar som spelade gitarrmusik, jazz/flamenco stil. De var duktiga. De hade en gratis bar där det serverades mojitos, cosmopolitans etc ur små syltburkar och det blev några stycken!

Sen hade de BBQ buffé med massor av gott, jag är ju vegetarian (men äter fisk) så jag åt bakade couscous paprikor, sallad, mozzarella, tonfisk stek, majskolv, foliebakad lax, potatissallad etc. etc. Man blev proppmätt och gud så gott det var!

Sen fick vi chokladpaj, marängtårta, fruktsallad, och hallon och citron mousse till efterrätt. Mycket uppskattat!

De visade även runt oss i de olika sviterna och rummen. Den dyraste kostade 6500 kr per natt för ett par. Toan hade en två pers jacuzzi och glasvägg ut mot sovrummet så att man kunde se den som duschade eller badade därinne(!) samt dubbla duschar. Om man ville så kunde man få en privat kock upp på rummet som lagade mat åt en, eller en spa terapist som kom och gjorde behandlingar.

De marknadsför sig som ett 'boutique hotel'.

Jobbet var annars rätt segt på dagen. Jag var Queue buster för första gången, vilket betyder att man får gå runt ute på golvet och dela ut kartor och fråga folk om de behöver hjälp med enkla saker så att de slipper köa om de bara vill fråga en enkel fråga t ex medan alla andra tar upp tid och bokar biljetter och rum. Enda sega var att det var ovanligt lugnt, så det var ingen kö. Så till slut fick jag sitta bakom info disken iallafall. Det är där jag trivs bäst :)

Imorgon börjar jag halv 2 för jag måste till college innan och få papper påskrivna etc.

Kolla! Idag är jag i tidningen!

Jag är på andra sidan i Galway Independent idag! Det är bilden fotografen tog i min installation i lördags på vernissagen. Den är även med på första sidan på deras hemsida www.galwayindependent.com Kolla in 'top stories' bildspelet så är jag den tredje bilden :) Här nedan finns den också:Så, min bild representerar alltså hela skolans degree show :D Eimear och två andra tjejer är med på en mindre bild längre in i tidningen, men de är inte med på hemsidan.

Vet inte hur många poser längs den där väggen fotografen fick mig att göra, men det var kul att leka modell en stund haha!

Imorgon ska vi ut till Barna i Connemara, för ett hotell där har bjudit oss turistbyråfolk på barbeque party. Ska bli kul! Hoppas jag inte blir sjuk bara, för jag har jätteont i halsen och huvudvärk... Kul nu när de börjar komma igång och anordna lite grejer, förra sommaren gjorde vi ju en massa kul!

Frågade om fredag morgon och lördag eftermiddag ledigt eftersom jag måste få en blankett påskriven av någon tutor för att få vara med i Irish art awards tävlingen, och så måste vi ta ner och bubbelplast packa tävlingsbidragen på lördag. Ska bara skicka en eftersom de andra två stora tavlorna är med i ansökningen till Claremorris open och om jag skulle ha turen att komma med i båda så kör det ihop sig!

Fick fina kommentarer i min gästbok i utställningsrummet av min tutor Deirdre, Maeve i Galway arts centre, fotografen Ruby Wallis och några andra jag känner/inte vet vilka de är, så det är kul!


Grattis Sean, 31!

Sitter här och väntar på att Sean ska komma hem från jobbet. Jag har städat lägenheten och gjort iordning en liten goodie-bag till honom. Har inte så mycket pengar, så kunde inte köpa något dyrt, så jag köpte ett xbox 360 magasin, en bok om hur världen hade kunnat se ut om Hitler vunnit kriget, Napoleon inte förlorat vid Waterloo etc. Ska nog läsa den själv också för den verkar intressant! Har även köpt en fairtrade chokladkaka, ett kort och en kul Baloo björn jag hittade i en second hand affär.

Sen ska vi gå på en italiensk restaurang som heter Al Muretto och ligger nära turistbyrån. Ska bli trevligt!Kanske går till nån pub sen efteråt, men vi blir nog inte ute för länge, för båda två jobbar imorgon.

Benign - ny sång jag skrivitIgår spelade jag in en ny sång jag skrivit och nu ligger den uppe på youtube. Ljudkvaliten är lite kass eftersom det är den inbyggda micen...

Varsågoda!

Fy fan vad jag är bra!

Kollade in mina exakta betygsresultat nu på skolans hemsidas student portal. Jag visste ju sedan innan att jag fått en first class honours, vilket betyder minst 70% (MVG). Förra året fick jag 71%, vilket är det högsta jag fått. Nu i år fick jag 74% wooohooo! Så jävla glad, man kan knappt få högre än det, det högsta jag vet att någon fått någonsin är 80%!

Jag fick 70% på art history och 74% på painting, så distinction på båda två! Så, var bara tvungen att skryta lite, hahaha!!

Var i college idag och tog kort på min utställning med systemkameran och framkallade korten i Salthill medan jag satt på ett cafe och läste i en timme i en jättebra bok som heter Vi Drog och handlar om hippies som reste till östern på 70 talet :)


How can we know the dancer from the dance?

Skrev William Butler Yeats. En av hans texter står skrivna på en av dörrarna i Galway city museum där jag just har varit och kollat på några utställningar. En med en av våra tutors Micky Donnely, en fotoutställning om the old Western Railway och en mer keramikstudenter från mitt college.

Innan dess träffade jag Sean och åt soppa och brown bread i Food for Thought och dessförinnan var jag i college. Jag åkte dit halv 10 för att sätta igång min video, men den hade rullat hela natten för ingen hade stängt av den igår. Sen gick jag runt oc fotograferade allas konstverk, det tog 1,5 timmar att gå igenom allt!

Jag pratade med Stuart och Norma som sålde kataloger och så träffade jag på Maria och Sarah och hittade en gigantisk spindel som bodde i ena kontakthålet i hennes atelje, så Maria tordes inte gå in där, haha! De flyttade ut ur sina hus idag och skulle köra hem alla sina saker.

Nu lyssnar jag på Sparklehorse - Good morning spider, nästan lite ironiskt! Men den skivan är jäkligt bra, köpte den när jag var i Dublin förra veckan. Om någon halvtimme måste jag tvinga mig att börja städa, vår lägenhet är så hemsk så det går bara inte att beskriva! Har ju varit så mycket på sistone med college, jobb etc, så allt har bara förfallit! Det ligger berg med kläder, kartonger, konstmaterial, papper, tidningar, påsar, pryttlar, skivor, vykort, böcker etc etc precis överallt. Det står en skrivmaskin och tar upp halva köksbordet, det ligger ett berg med saker på soffbordet, sängen är obäddad... *suck* var börjar man???

Jag vet inte om jag är glad eller ledsen. Ledsen för att jag inte är student längre, glad för att folk gillar utställningen, ändå känns det som om jag hoppats på något mer, vad exakt? Jo, jag hade önskat att jag hade träffat på Maeve och Selma på utställningen, men det gjorde jag inte, och så önskar jag att jag hade sålt något, men det har nästan ingen gjort dåligt nog, bara de som haft saker för under 2000 kr... Snåla jävlar, haha!

Sen önskar jag att jag hört från någon betydelsefull person... eller något.. typ Maeve (andra Maeve) i Galway arts centre som skulle kolla på mina grejer idag...hoppas hon fortfarande vill ha med dem i en utställning.

Imorgon är det Seans födelsedag, men jag har inga pengar förrän jag får lön den 28, så var tvungen att senarelägga hans present ;) Ska iallafall ut och äta imorgon.


Beach party till 5 på morgonen!

Vad kul vi hade igår!!Catriona, Loretto och jag


Efter förra inlägget så gick vi alltså till Massimo's bar. Alla från klassen kom inte tyvärr, men vi var en hel del folk ändå. Där stannade vi till halv 3 då de stängde.

 
1. Alanna och Sarah
2. Sarah och jag
3. Jag och Sean
4. Chloe och Maria

Sen var det dags för beach party nere på Claddagh beach, 10 min därifrån. Vi köpte firebags, kol i en påse som man kan sätta eld på för att få fart på brasan,och gick över fältet ner till havet. (Jag, Maria, Alanna, Sarah och hennes love interest som jag glömt namnet på). Där tände vi brasan och inväntade alla andra. Maria hade en sovsäck som vi satt på och det var bra, för sanden var lite blöt eftersom det regnat tidigare. Det var lite kallt också, men brasan var väldigt varm! Folk hade släpat dit en massa brädbitar och kartonger, så vi hade en hel del att elda.
 
Alanna och jag drack vodka och sparkling water ur en stor plastflaska, för hon kom förberedd :)

Jag pratade med två trevliga killar som håller på med film och har gått på min skola tidigare. Den ena diskuterade jag en massa om arkitektur med, om skillnader mellan Sverige och Irland, utveckling etc. Han hade just gjort en dokumentärfilm om fackföreningsbyggnaden Liberty Hall i Dublin som byggdes på 60 talet och antagligen ska rivas, och han gav mig filmen, som jag sett idag och som var väldigt intressant!

När han gick så pratade jag med hans kompis som, när han fick veta att jag också håller på lite med animation ville att vi skulle samarbeta med ett animationsprojekt som han startat, så det kanske vi ska göra i september om allt går vägen, låter jättekul!


En massa folk berömde mig för mina verk i utställningen och sade att de verkligen fastnade och stod ut. :D
Det började ljusna runt halv 4 och vi gick hem klockan 5. Nu idag har jag sovit till klockan ett och sen har jag varit på marknaden och ätit samosas, fikat med Sean på Amnesty shopens uteservering och framkallat några kort från igår som jag satt upp på väggen :)

Det var verkligen kul igår, men sorgligt att allt är över nu och att man inte kommer att träffa de flesta av college kompisarna igen, förutom på graduation dagen i november, eftersom de flyttar utomlands eller hem till sina hemstäder.

Roisin ska flytta till sin moster i Christiania i Danmark redan nästa vecka, Catriona ska till sin syster i Italien, Carina ska jobba i London och de andra ska till sina hemstäder.
*snyft*

Degree show idag!

Vårutställningen öppnade idag i konsthögskolan. Det var en massa folk, men regnigt väder så invigningen fick äga rum inne. Pratade med en hel del folk och fick många positiva kommentarer om mina verk :)

Sean var där en stund ock tittade men åkte in till stan sen. Jag stannade till 5 när de stängde så att jag kunde stänga av min video etc. Sen åt vi i The Front Door bar. Åt lax, blinis och räkor. Sen Banoffee pie till efterrätt, obekvämt mätt blev jag. Usch, har inte sjunkit ner än!

Skulle ses på Massimos kl 8 för efterpartyt. Är 8 nu, men jag måste nog vänta en liten stund till. Mina ben värker som tusan, gick runt i mina högklackade skor hela dagen och det känns nu! Känns inte så lockande att ta på sig dem igen! Fick en massa kommentarer om hur snygga mina skor var i allafall, flera folk jag aldrig sett förr haffade mig bara för att berömma skorna :D

I min klass förutom mig så var det Tom, Loretto och Norma som fick first class honours, vet inte om det var någon mer, ingen jag hört iallafall...

Kommer förhoppningsvis med i Galway Independent på onsdag för fotografen tog en massa kort på mig och fick mig att göra riktiga top model poser mot min tapetserade vägg. Haha, det var rätt kul!

Nu hinner jag inte skriva mer!

Muffigt värre

Nu har jag gjort klart min arm-muff som jag ska ha på mig på utställnings vernissagen imorgon. Så här blev det:
Kollar på ett program om Lissabonfördraget. Irland röstade ju Nej igår och resultatet kom idag. Sean röstade nej, tror jag också hade gjort det om jag fått rösta... Jag är inte anti EU, tycker att det är bra, men kritisk till delar av fördraget.


Flytta tavlor och sånt

Jag jobbade till 4 idag. Sen mötte jag Sean utanför turistbyrån och vi åkte ut till college för att bubbelplasta och bära hem så mycket vi kunde bära av de målningar och anteckningsböcker som visades under assessment veckan men som inte ska vara med i utställningen. Vi stressade som idioter för vi kom först dit efter halv 5 och college stängde 5. Träffade Sarah, Maria och Alanna där som hastigast.

Vi lyckades få med oss två stora tavlor och två påsar fulla med notebooks och mindre tavlor med bussen. Jobbigt, men det gick! Nu behöver jag bara åka in en snabbis imorgon och ta hem den sista tavlan och sätta upp en prislista och sen är allt klart! Ska bli så kul!

Jag känner mig mycket bättre än vad jag gjorde igår för våra betyg var uppsatta på väggen i college när jag kom dit och som jag hoppades så fick jag en "First class honours" den högsta betygsgraden :D Nu har jag alltså en First class honours degree in Fine arts. Tänk att fyra år gått så fort!

Nu ska jag sticka klart min arm-mudd grej jag håller på med (svår att förklara) och skriva ut prislistan på skrivmaskinen. Igår kväll färgade jag håret orange med henna. Trodde det skulle bli mer rött än det blev, det är nämligen helt orange ;) Men får väl göra om det igen om ett par veckor om jag orkar, kan ju inte heller ha det för knallrött när jag jobbar på turistbyrån, för de vill väl inte att man ska sticka ut för mycket där ;)


Trött och sorgsen...

Jag har ingen kraft kvar längre... Jag har jobbat oavbrutet i flera veckor. Först med vårutställningen; tapetserat, målat, byggt, fixat, skrivit från morgon till kväll. Sen började jag jobba samma dag som våra assessments startade den 3e juni. Jag var ledig 3 dagar förra veckan men då var jag i Dublin och såg Radiohead så det fanns ingen tid alls att sova igen den tid jag missat eller koppla av. Sen har jag jobbat hela dagarna i 5 dagar nu och varit uppe för sent eftersom jag haft en massa grejer att fixa efter jobbet.

Imorgon slutar jag 4. Jag ska till college och försöka hinna, på 1 timme, att flytta och emballera de tavlor som inte ska vara med. Vaktmästarna och städerskorna kommer skälla om jag inte blir klar i tid, jag är utfattig så jag har inte råd att hyra en skåpbil att frakta dem i, har ingen stans att göra av dem heller...

Den här veckan har jag blivit refuserad från tre viktiga saker. Jag fick inte ateljen jag ansökte om i Artspace kollektivet, jag fick inga pengar från The Irish Arts Council bursary för att utveckla mitt projekt. Jag vann inte Exhibition awarden i Galway arts centre. Det gjorde istället Edel i min klass... Jag hade verkligen satt allt mitt hopp till det priset. De skrev att mina grejer var av outstanding quality men att min budget och plan inte var bra nog....

Dessutom fick jag skäll av chef idioten Anna idag för att jag inte svarade snabbt nog när hon ringde från övervåningen. Trots att någon annan kunde tagit telefonen men inte gjorde det då jag var upptagen med att visa vägen till bussen åt en man.

Jag känner bara för att gråta. Jag är trött, ledsen, orkeslös och ingenting går som jag tänkt mig. Enda posotiva är att jag fick ett vykort från Yvonne idag. I allafall någon som tänker på mig. Jag vet varken ut eller in. Nu när jag inte fick den där utställningen eller ateljen så har jag ingen anledning att stanna här i Galway ett år till. Jag känner inte för någonting....


Regn_regn_regn/////

Idag var det en skitdag vädermässigt. Jobbade hela dagen, och det gjorde inte så mycket för det fanns inte så mycket annat att hitta på en dag som denna. En kvinna kom in och lämnade en mäktig choklad och rom tårta som tack för bra service så den fikade vi på under eftermiddagsrasten. Blev kvar 20 min efter stängningstid för att boka klart ett rum åt en japansk tjej som kunde väldigt lite engelska. Var tvungen att göra manuell bokning, leta länge efter ett centralt B&B som ville ta en single person på en lördag, hon fick ringa killen som hon bokade åt för att få hans kreditkort och adress uppgifter etc. alla andra hann gå hem förutom Dommo som stänger och låser...

Tog bussen ut till college efteråt och tog hem min verktygslåda. Fick knappt komma in först för städerskorna för de hade stängt för en halvtimme sen. De är aldrig särskilt trevliga så jag blev på lite tråkigt humör efter det... och så regnet som aldrig vill sluta gör det inte bättre. Jag jobbar ju ända till 4 på fredag och jag vet inte hur jag ska göra med mina målningar som inte ska visas; om jag ska försöka ha kvar dem i skolan eller hyra en man with a van och flytta hem dem. Har inte råd att hyra en van två gånger! Har inte råd med något tills jag får lön egentligen, har bara några hundra kvar...

Igår kväll var jag i The Roisin för att lyssna på Lilian Ingram och Ann Scott. De är jättebra, men det var ändå något av ett disaster får det kom bara 6 pers dit! Inte så kul med ett band med 5 pers som spelar för 6 pers!!! Det var inte så kul, även om de var bra. Alla studenter har flytt stan nu när college har slutat så alla typiska studentställen är nästan tomma, samtidigt har inte turisterna hunnit komma i så stora mängder än, så det är en slags mittemellan tid. Java's coffe shop på Abbeygate street var nästan tom igår också, och där brukar man knappt ens få ett bord annars.

Sean är i Westport i 2 dagar så jag är själv hemma och regnet öser ner....


Snubbar från Volvo Ocean race

Idag kom det in två svenska herrar på jobbet. Lite flyt att de kom fram till just mig eftersom jag också är svensk. Volvo Ocean Race går ju av stapeln nästa år och ska stanna till i Galway innan de seglar vidare till Göteborg och Stockholm etc. De två killarna representerade det svenska teamet och skulle komma hit under racet nästa år med 45 svenska affärskontakter. De ville kolla läget och försöka hitta en trevlig traditionell restaurang där de kunde äta och underhålla gästerna etc.

Jag berättade för dem om Dunguaire castle som gör medeltids banketter, några restauranger i stan etc. De frågade även om avstånd till olika ställen, var de kunde hyra en privat buss, var man kunde se racet ifrån etc. Jag kände mig mycket duktig eftersom jag lyckades svara på alla deras frågor och de var väldigt glada att träffa på en svensk som kunde hjälpa dem så mycket. Jag fick deras visitkort "om det dyker upp något intressant", och så ville de ha mitt namn så att de kan prata med mig igen om de ringer från Sverige och vill ha mer information.

Jag bad att få sluta 1,5 timmar tidigare idag och jobba in det på morgonen på torsdag och fredag istället eftersom jag ville hinna gå och prata med Maeve i Galway arts centre innan de stängde. Fick tillbaka min kamera och så berättade hon lite om utställningen i Temple bar och att hon ska kontakta mig ang. vilka av mina tavlor hon vill ha med efter att hon sett uttällningen på måndag. Kul!

Träffade på Sean, så vi gick och fikade i Java's.

På torsdag måste jag köpa henna pulver så att jag kan färga om mitt hår innan utställningen på lördag. Jag ska ha min nya gula 50 tals klänning, rött hår och antingen röda strumpbyxor eller inga alls beroende på vädret.

Den här jumpern köpte jag på Radiohead konserten. De är ju väldigt minjömedvetna så den är tillverkad av återvunna pet flaskor. Alla deras turnebussar körs på bio bränsle, de spelar bara på ställen som har public transport, använder inga plastförpackningar etc.

Dessa badges tänker jag inte öppna utan spara i förpackningen. Jag älskar badges på jackor och väskor, men jag tappar dem så ofta och dessa vill jag ha kvar.

Idag är det en vanlig dag.

Har bara jobbat hela dagen och nu är jag hemma och ska äta och sen gå promenad. Sean är på sin datakurs.

Jag gillar inte vardagar, jag vill att roliga saker ska hända hela tiden...


ALLMÄNT...
Namn: Cecilia Charlott Danell
Piercingar: Bara öronen
Tatueringar: Nej
Längd: 170 cm
Skostorlek: 38
Hårfärg: Koppar (Cendre egentligen)
Är du kär i någon: Ja
Önskar du att du bodde någon annanstans: Ja, Stockholm, men var sak har sin tid och jag trivs här
Tänker du på självmord: Aldrig!
Tycker andra att du är attraktiv: Har hört det ja ;)
Vilket shampoo använder du: Burt's Bees super shiny grapefruit shampoo
Vad är du rädd för: Eld
Gillar du att tvätta: Nej
Gillar du Berg-och-Dalbana: Ja. Min nöjesparks favorit, klarar inte sånt där som snurrar för mycket.

SENASTE...
Film du hyrde: Matrix reloaded
Film du köpte: Matrix och Terminator 2
Låten du lyssnade på: Bat's Mouth med Bats for lashes
Låten du hade på hjärnan: What's a girl to do? Bats for lashes
Låten du laddade ner: Astrids bästa (album) *I'm a nerd*
Personen du ringde: Sean
TV program du tittade på: Minns inte
Personen du tänkte på: Sean

SENASTE...
Bok du läste: Vi Drog
Personen du fick mail av: Maeve
Personen du fick brev av: Mamma
Personen du fick sms av: Sean
Gången hela din familj åt middag tillsammans: I julas

ÖVRIGT...
Vad har du gjort idag: Jobbat i turistbyrån
Var det kul: Sådär, lite segt...
Hur tidigt stiger du upp: Halv åtta nu, brukade vara 9...
Gillar du att slåss: Nej, jag är inget bra
Vad ska du göra ikväll: Äta, gå en promenad

Är du seriös: Ja, oftast
Vad är du allergisk mot: Blir ibland killig i näsan av damm och katthår, men riktigt allergick är jag inte mot något
Var har du ont: ryggen
Använder du hårspray: Ja, luggen
Kan du stå på händer: Nej
Favorit serie: Följer ingen...

ÖVRIGT MER...
Salt eller socker: Salt
Gillar du ketchup: Ja, men inte för mycket
Är du glad nu: sådär
Var du glad igår: Ja, tidvis
Känner du någon som jobbar på sjukhus: Ja, Alanna
Vad dansar du till: Electro, house
Stockholm är: En stad jag vill bo i sen
Göteborg är: Också fin
Kan du sjunga: Ja...
Mer värt än guld: Lycka, uppleva saker
Spaghetti eller makaroner: Äkta svenska makaroner för det har de inte här på Irland
Ett land jag helst vill besöka: Nya Zeeland, Indien, Canada, Ryssland...
Ska bli skoj: Våran vernissage på lördag
Ska inte bli skoj: Att jobba heeela sommaren
Sparar till: Resa, flytta till Stockholm, köpa en systemkamera.
Väntar på: Solsken och värme
Pålägg som gäller: Ost
Dagens dryck: Kaffe

------------------

Har du pojkvän/flickvän? Ja, förlovad
Vem/vilka vet mest om dig? Sean, mamma

När var du senast full? Geraldines dinnerparty för 2 veckor sen
Har du utländska föräldrar? Mamma är finsk
Är du bra på att måla? Ja det är jag
Vem kramade du senast? Sean
Vad längtar du till? Få soloutställning, studio, flytta. Tills dess: kul avbrott i vardagen.
Vad heter dina husdjur? Så Liten och Blenda
Har du körkort? Nej, men när jag flyttar tillbaka till Sverige så vill jag skaffa det

Favoritgodis? Choklad av bra kvalitet, pringles, maltesers
Morgon- eller nattmänniska? nattmänniska, helt klart!
Sparare eller slösare? Både och, men jag har lättare för att slösa.

Bio eller promenad? Båda. Älskar att gå på bio. Promenad är också skönt, för man kan tänka.
Är du kittlig? Ack ja!

Rädd för insekter? Nja, har inget emot spindlar och dyl, men hatar larver och maskar som lever i ruttna saker etc
Anser du att du är stark?


"Jag var på Bob Marley förra veckan"

Hahaha, kom just ihåg; jag höll på att skratta ihjäl mig när vi stod och köade till Radiohead konserten.

Utanför barriären kommer en ca 30 årig kille med ett cigarettpaket fram till ett par av vakterna och frågar om de har en tändare. De tänder hands cigarett och bestämmer sig för att köra lite friendly small talk så han säger:

Killen - "Ah, so do you have gigs on here every weekend?" (Mmmm tror säkert att 10 000 pers kommer till ett slott varje helg)

Vakten - "Yeah, of course we do, last weekend Bob Marley played..."

Killen - "Ah, cool, but not as big of a crowd as this, eh?"

Vakten - "Way bigger, man!!"

Killen - "Wow, I must have really missed something there"

Vakten - "Yeah, you know that song No woman no cry is pretty famous!"

Den andra vakten höll på att fnissa ihjäl sig, stackars idiot som inte visste att Bob Marley dog redan 1982! Han var antligen aningen bakom eller lite full/hög, för han verkade lite lustig, killen, men vi fick oss ett gott skratt!

Seg söndag på turistbyrån

Idag var en lång dag, men samtidigt inte särskilt tråkig. Var på bra humör efter Radiohead konserten i fredags samt nyheten att jag ska vara med i en utställning i Dublin som jag fick igår. Vi pratade en massa skit jag Ian, Suzanne, Daniela och Gary och emellan detta så gav vi utsökt service till turisterna :D

Det var segt för att det var så lugnt samt att jag var trött sen Dublindagarna, men samtidigt avslappnat för högsta cheferna jobbar inte på en söndag, så ingen som sitter och kollar på oss i övervakningskameran och ser att vi inte sitter rakryggat samt snackar hela tiden ;)Här är en video jag hittade på Youtube, killen som filmar står en bit bakom mig. Killen i röd luvtröja stod snett bakom mig. Man kan se mina händer (svart jacka) klappa på slutet ;)

Fick en bok att läsa om olika procedurer på jobbet vid t ex nödsituation, procedurer i gästbemötande etc blablabla. Skulle läsa och skriva på att vi läst det så det har jag gjort.

Jag ska nog ringa och prata med mamma nu tror jag :)R_ADIO/HEAD___RADIOHEAD!

Tillbaka från tre underbara dagar i vår huvudstad (Dublin).
Är svintrött så ska gå och sova nu eftersom jag jobbar 9 imorgon (skulle behöva ledigt för att återhämta mig efter min ledighet haha!)

Torsdag:
Shoppade 50 tals vintage klänning till vernissagen på lördag, gick på två utställningsöppningar på kvällen. Såg en Rumänsk film i IFI cinema, åt falafel.

Fredag:
Kollade in Francis Bacon's studio i Dublin city gallery, åt veggo burgare på Burger king, tog DART tåget till Malahide. Kollade runt lite där, sen ställde jag mig i kö till konserten kl 15.00

Blev insläppta 18.20, hamnade tredje person från staketet. Starkt jobbat med tanke på att det var 10 000 publik. Det regnade en skur och två fantastiska regnbågar uppenbarade sig mitt emot scenen precis innan Radiohead kom på scen. Tufft med tanke på att deras album heter "In Rainbows".

Köpte badges, långärmad jumper tillverkad av återvunna plastflaskor och en poster. Kom hem till hostelet runt halv 1.
FY FAN VAD BRA DE VAR!!!

Lördag:
Åt jordgubbar till frukost i The Liberties, besökte National College of art and design's vårutställning. Åt paj och köpte två skivor; Sparklehorse och Bats for Lashes, de sistnämnda var förband igår. Kollade in National museum of history and archeology. drack double mocha på Lemon jelly. Tog tåget hem till Galway 19.15.

Kollade min mail när jag kom hem och hade fått ett från Maeve i Galway arts centre: Hon vill ta med några av mina tavlor i en grupputställning hon curaterar i Dublin!!!!!! FATTA HUR GLAD JAG ÄR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dublin imorgon!!!Nu är jag ledig i tre dagar, känns så himla kul, jag ska verkligen ta vara på varenda sekund i Dublin, för jag älskar den staden!

Jag ska kolla efter en vintage klänning att ha på mig på utställnings vernissagen nästa lördag, kanske gå på vernissage i Monster Truck gallery, gå på Radiohead konsert i Malahide castle på fredag och kolla in NCAD's degree show på lördag

Sean har tagit ut 400 euro som jag ska få låna till resan (och efter förhoppningsvis) för mitt bankkonto är tomt.

Idag var jag i info på förmiddagen och sen i informationskiosken på Eyre square större delen av eftermiddagen. Där var det så kallt att jag fick gåshud! Och vilka problem vi fick lösa; folk som tappat bort sin turistgrupp och gått vilse, en gubbe som letade efter en plaque som skulle vara uppsatt för att ära någon irländsk krigshjälte från 60 talet (han fortsatte påpeka att han är jäääätekänd, minst 30 ggr, men kunde ändå inte hans namn), en annan lite mystisk gubbe som jag minns från förra sommaren som alltid ler men inte kan prata så man får skriva i hans lilla bok. kan aldrig riktigt lista ut om han är dövstum eller bara valt att inte prata...

Nu har jag ätit en god liten "tapas" middag med fyllda vinblad, nigiri, california roll och potato farls.

Första dagen av resten av mitt liv

Nu går jag inte i college längre, det känns mycket svårt och sorgligt. Jag har haft det så kul, jag kommer sakna alla, till och med våra lecturers som man retat sig så mycket på ibland. Idag började våra assessments, de pågår hela veckan och sen den 14 öppnar vårutställningen. Jag började även jobba i turistbyrån idag. Det gick bra, trots att det är en hel del nytt att lära sig; nytt elektroniskt bokningssystem för biljetter, svårt att hitta broschyrerna i de nya skåpen och så det faktum att vi nu måste göra både rumsbokningar och ge ut information på nedrevåningen, förr var det en separat bokningsavdelning på övervåningen.

Träffade dock ett trevligt amerikanskt pensionärspar som jag bokade in i Ennis och gav en massa tips och råd i säkert 45 minuter :)

Nu på kvällen träffades en massa folk från turistbyrån, både "gammal" personal och en hel del nytt folk som just nu håller på med en familiarisation tour av counties Mayo, Galway och Roscommon i Monroe's tavern som ligger på vår gata. En sån tur fick vi också åka på när jag började i Westport 2006. Det var trevligt, men jag var en av de första att gå hem för jag är så himla trött! Har liksom inte haft någon tid att koppla av. Först massor att göra med college, sen Westport och umgås med Laura etc hela helgen och nu direkt jobb på turistbyrån.

Är iallafall glad att jag bara jobbar imorgon och sen ska jag till Dublin i tre dagar och gå på RADIOHEAD konsert i Malahide castle på fredag och så ska jag se Vårutställningen i National college of art and design också :)

Kollade upp IMOCA, en organisation som delar ut ett ateljestipendium till en person som tar examen från art college i Irland, man fick söka till det i april. Jag är en av bara 5 shortlistade från hela landet och alla andra har gjort sina masters, så jag är den enda som kom med som är undergraduate. Coolt!!

Idag fyller världens bästa Helena 23 år. GRATTIS vännen, jag saknar dig såååå mycket!

Nu ska jag sova för jag är så trött...

Jävla grann till att spela dunka dunka jämt förresten!

Inte på länge mera...

Nu åker hon snart, kära Laura... Hon är med Seans föräldrar hos moster Cathleen just nu och sen ska de skjutsa oss till Galway eftersom laura, Mary och antingen Keith eller Cathleen ska sova över hos systern Carol. Väntar på att de ska komma tillbaka så att vi kan åka snart. Sitter på uteplatsen och använder trådlösa, men det ser ut att kunna bli regn vilken minut som helst!

Hade jättetrevligt igår i The Towers bar nere vid hamnen där vi drack ett par Guinness var och pratade under eftermiddagen. Vet inte hur länge sen jag drack the black stuff sist och de gjorde väldigt goda pints där. :) Sen gick jag och Laura en promenad på kvällen, behövde komma ut lite efter middagen och vi gick upp till toppen av kullen på castlebar road så att hon kunde ta bilder på staden och Clew bay. Vi pratade om hur konstigt det känns när man kommer hem när man varit utomlands länge för allt existerar liksom i en tidsbubbla och det är så svårt att relatera de två olika verkligheterna som man har. De där hemma kan aldrig riktigt förstå hur man har det och det känns som om "det där andra" liksom klipps av när man inte är på den platsen, hur konstigt det än låter. Jag tror hon var glad att jag nog är en av de få som förstår henne.

Tror att det är en ganska känslosam resa att vara hemma för Laura. Det är väldigt kort, samtidigt har så mycket förändrats. När hon lämnade Irland hade de ett hus i Maynooth och hon var sambo med Mic. Nu har hon varken hus eller partner eller någonting, hon måste börja om på noll den dag hon flyttar hem igen...

Det kanske dröjer minst ett år tills vi får se henne igen. Carl och Mary ska ju ut och hälsa på i augusti men jag och Sean har inte pengar till sånt, tyvärr... Jag ska ladda upp bilder från puben igår när jag får chansen, här är ett par jag tog från hennes hard drive :)Laura och hennes kompis Katherine som var nere och hälsade på i april.

Jag kommer sakna henne jättemycket...

RSS 2.0