Fler än jag som tog del i Earth Hour?

För er som inte vet så har det varit en global kampanj att uppmärksamma Global Warming och spara elektricitet genom att stänga av alla lampor och elektriska prylar mellan 8-9 ikväll. Jag och Sean gjorde det just, men vi ligger ju en timme efter här.

Det var faktiskt otroligt skönt att bara stänga av allting för en stund. Annars är ju alltid TVn, datorn, xBoxen och lamporna på och man hör ljud musik etc, vilket är mer distraherande än vad man tror. Man blir nästan beroende att kolla om någon skrivit något på Facebook, vad som går på TV etc. Nu kunde vi spendera en timme vid köksbordet med en massa ljus. Jag skrev lite och Sean läste i sin bok om Napoleon kriget och så spelade jag gitarr en stund också. Det var så lugnt och avkopplande att det nästan kändes trist när timmen var slut. Man fick tid att tänka lite, så det blev lite som meditation och mörkret och tystnaden gjorde att man verkligen kunde varva ner.

image288

Jag och Sean har bestämt att vi ska ha en earth hour varje vecka för vår egen skull bara för att koppla av från allting runtomkring oss. Så en timme på kvällen varje helg ska vi stänga av allting och bara koppla av.

Annars idag så har jag spenderat ett par timmar med att skriva på min ansökan till en Exhibition award som Galway county Council och arts centre anordnar för graduates från vår konsthögskola. Är svårare än vad jag trodde att få ihop, så jag är fortfarande inte klar. Det är svårt att tänka ut en plan hur man ska jobba i ett helt år, hur mycket det kommer kosta, vad slutprodukten ska bli etc. Asjobbigt! Jag vet ju inte ens om jag bor här om ett år, men det säger jag ju inte till dem ;)

Var även i stan och drack koffeinfritt kaffe på Java Republic med Sean och provade några jackor, men gillade ingen, och så köpte jag grönsaker på marknaden som vanligt. Sen lagade jag god curry med en massa grönsaker och fullkornsris.

Nu kollar Sean på Master and Commander och äter en chokladkaka bredvid mig. Men jag är inte ens sugen, som tur är för jag äter ju inte godis...

Träning, sallad och Top model...

Dagens första inlägg kommer sent idag. Jag höll på och testade att spela in en låt jag skrivit i Garage band, bara för att se hur det skulle kunna låta. Sen har jag varit och tränat på eftermiddagen. Jag körde 45 min crosstrainer plus mina andra maskiner, så det kändes bra.

Sen lagade jag god och nyttig kvällsmat bestående av sallad med tonfisk, räkor och ägg. Jag lade även i frön, goji bär, chili, selleri och bovete pasta. MYCKET gott!

image285

Sen drack jag en kopp grönt te och kollade på America's next top Model på Living. Vet inte varför jag är så fascinerad av det programmet, för de är ju så löjliga egentligen, men mest intressant tycker jag det är att se hur de hanterar alla foto shoots, hur fotograferna jobbar, hur det funkar bakom kulisserna på modeshower etc. Jag gillar fotografi så därför tycker jag det är mest intressant. På måndagar sänds nya avsnitt, men under veckorna repeteras säsong 3. Då i början verkade Tyra Banks bry sig mer om tjejerna, prata mer med dem på tu man hand etc. Men nu när de är inne på 10e säsongen så verkar hon vara trött på det hela och inte lika engagerad eftersom hon har sin egen talksow etc som hon håller på med. Både Top Model och American Idol borde kanske sluta innan de tjatat ut hela konceptet. Men det sade jag ju om Lost också, som bara goes on and on and on...

Janice Dickinson är ju så jobbig, tyckte jag när jag såg henne på I'm a celebrity, get me out of here! också. Kollade dock upp hur hon såg ut i sin glanstid på 70 talet och då var hon faktiskt snygg, innan hon fick det där bistra, plastikopererade utseendet!
image286

image287

Liiite skillnad va ;)

Nä, nu måste jag skriva lite så att jag hinner klar innan 21.30 för då ska jag se A.I (Artificial Intelligence) på RTE2, har ju sett den för 4 år sedan men vill gärna se den igen för vad jag minns så tyckte jag den var bra och jag gillar robotar och futuristiska grejer.

Imorgon är det Earth Hour mellan 20.00-21.00 det är för att uppmärksamma klimathotet och spara ström, så kampanjen vill att alla stänger av sin ström i en timma. Trodde först att det var ikväll, men tur att det är imorgon för då hinner jag få lite gjort ikväll på datorn för hoppningsvis och diska som står näst på tur.

Sean är ute och joggar i spöregnet, committed or what!?

Jag är 2000-talet

Av en händelse råkade jag på en spoken word artist som heter Lennart Bång på nätet. Ni kanske känner till honom? Men jag hänger ju inte med sådär jättebra eftersom jag bor utomlands. Hur som helst så har han så himla träffande texter om den tid vi lever i: om mode, skönhetsideal, uteliv, yoga, GI, nyttig mat, ensamhet etc etc...

Dikten "Jag är 2000-talet" är min favorit. Kolla på klippet nedan och läs texten här: http://www.lennartbang.se/Jagar2000talet.htm



Han är visst på turné just nu.



Jag köpte en TV bänk

Jaha, det var det solskenet det. Några minuter efter förra inlägget så förbyttes det varma solskenet till kall molnighet. Jag har fixat lite med min CV och grubblat lite på vad hag ska skriva i min ansökan. Kom igen då, måste "få arslet ur vagnen" som pappa skulle säga hehe.

Gick ut en sväng till second hand affären ett kvarter bort. Jag köpte en svart TV bänk som jag spanade in imorse. 150 kr så inte jättebillig, men om jag inte skulle hitta någon annan och jag missade att köpa denna så hade jag varit arg på mig själv sen när installationen ska byggas. Den är svart med böjt järn så ser lite ut som mina föräldrars soffbord och f.d soffgrupp, så man kan nog låtsas ganska bra att det är 70 tal :)

Nu äter jag mandlar. Det, och så äpplen tycks vara mitt enda "godis" jag kan äta. Men jag har ju valt det själv.

Här i Galway är det riktig vår

Idag är det riktig vår i luften. Gräset är grönt, maskrosor och andra blommor växer överallt. Folk påtar i trädgårdarna, det doftar av nyklippt gräs och det är ca 12 grader ute. Tvärr ska det visst bli regn i eftermiddag, det fina vädret är aldrig långvarigt i det här landet tyvärr. Tänk om det alltid var soligt, då skulle Irland vara himmelriket :)

Jag gick en härlig promenad på över en timme genom The Claddag till Taylor's hill och sen till Salthill och hem. Där var jag även på banken och skrev en check för medlemsskapet i konstnärsgruppen G126 och var på posten och skickade den.

Här är några bilder från min promenad:
image280

image281

image282

image283
Tidvattnet var ute.
image284

Nu ska jag äta mannagrynsgröt med kanel, gott!

Vilken vacker morgon!

Nu sitter jag här och klockan är nästan 10 (irländsk tid) och har just ätit frukost och sagt hejdå till Sean som gick till jobbet. Jag har ätit min favoritfrukost bestående av osötade cornflakes med osötad soya yoghurt och rismjölk blandat och garnerat med en sked goji bär och malda flax frön. Helt otroligt gott!!!!!

Idag ska jag ta mig i kragen och skriva på ansökningen till en art award som Galway arts council anordnar och så ska jag till banken och skriva en check på 10 euro så att jag kan bli medlem i g126 som är en konstnärsgrupp i Galway och skicka in blanketten till dem.

Solen skiner ute så jag kanske ska gå en promenad nu först ändå :)

Yes! Den efterlängtade Stina skivan kom idag

Kollade postlådan vid lunchtid och paketet med Stina Nordenstam - This is som jag beställt från ebay hade kommit. Det betyder att jag nu har alla hennes skivor. Hon är ju helt fantastiskt bra och klart underskattad i Sverige.

Efter att ha gått till banken och betalat in min del av hyran på Seans konto (måste betalas denna vecka) så åkte jag till skolan i några timmar och målade. Jag gjorde några lager vitt över färgen som jag hällt ut över tavelduken förra veckan och började med rummet.

image278
Tavlan ska så småningom föreställa ett rum med retro tapeter screentryckta på väggen. (95x130 cm)

Nu har jag varit och handlat en massa grönsaker och soya yoghurt etc och ska snart göra foliebakade grönsaker som jag hittade ett recept på.

Det är så ruggigt och råkallt med spridda skurar så jag frös på vägen hem. Måste jobba lite nu. Har nämligen en kort uppsats, en ansökan och en tapetdesign som ska vara klara på söndag och jag har skjutit på det hela veckan som vanligt...

Fick ett par meddelanden på Myspace från folk som tyckte om mina konstverk, alltid kul. En av dem var från en kille som heter Vinny som jag pratade med lite i måndags. Glömde nämna att jag på min tur runt stan råkade på en otroligt bra utställning på övervåningen till Bierhaus pub. Det var två killar som gjort skitsnygga screentryckta bilder. Det var en jättebra lokal också, en före detta lägenhet med gott om plats. Kan vara värt att fråga pubägarna om lov att få ha en utställning där själv någon gång kanske.

image279
Den här fina klänningen provade jag i Topshop igår, men tyvärr var den en storlek för stor och det fanns ingen mindre...

Tillbaka från min dagstur till Dublin

Tog tåget från Galway 7.15 på morgonen och kom fram 9.40. Jag tog bussen in till St Stephen's green och kollade i Irlands största Topshop som öppnat vid toppen av Grafton Street i höstas. Den är ungefär i storlek med den på Drottninggatan i Stockholm.

De hade helt otroligt snygga skärp och väskar, snacka om urval, och jättefina skor, men jag köpte inget. Jag har ju inte så mycket pengar och det kändes därför inte riktigt okej att spendera 400 kr på ett skärp...tyvärr.

Kollade på en installation i The Douglas Hyde Gallery med en kille som heter Brendan Earley och hade byggt en stor konstruktion av IKEA flatpack bitar (delar av köksskåp etc.) Det var lysrör satta inne i byggnationen och såg rätt häftigt ut i den lokalen, som är en väldigt modern, bar cement konstruktion. Jag mindes plötsligt att jag sett en utställning med honom förut, i Temple Bar Gallery 2006. Då hade han målat tuschtekningar av modernistiska balkonger etc. Han jobbar med modernism, precis sånt som jag är intresserad av, så jag gillar honom!

Gick sedan och kollade på två gallerier nere vid The Docks. The Stone Gallery och Green on Red Gallery. Jag hade aldrig varit på just dem förut så det var kul att se och konsten var väldigt bra. Tänk att få ställa ut på något av dem, speciellt Green on Red som har lite New York loft feeling över det hela.
image275
Niamh McCann - www.greenonredgallery.com

Sen skrek magen av hunger och jag upplevde några av mina svåraste ögonblick av min diet (äter inte vete, kött, mjölkprodukter, socker, söta frukter sedan 4 veckor tillbaka) eftersom alla kiosker hade saker som jag vanligtvis skulle ätit som mellanmål, t ex mackor, chokladkakor, yoghurt etc. Tillslut åt jag en banan, trots att jag egentligen inte ska för att det är en söt frukt.

Det var det klart jobbigaste med Dublin vistelsen; att när jag reser någonstans så brukar jag alltid unna mig grejer. Är van att äta turkish deligt i George's arcade, köpa en chokladbit om jag är sugen på något, äta en god macka som mellanmål, äta lite godis på tåget etc. Nu var det inget av detta som tilläts.

Jag gick till Temple Bar och kollade i Wild Child, en bra vintage klädbutik på Cecilia Street (ser man på!). Där hittade jag ett par jättesöta skor med fransar där fram som passar perfekt när man vill vara lite vardagsfin sådär.
image276
Tog en bild med webbkameran, men det gör ju inte skorna rättvisa direkt. Det är en Cuoio stämpel på undersidan och det betyder visst att det är extra bra kvalitet Italienskt läder. Däri står det en logga med SF omgivet av lagerblad och Styl Modella. Har ingen aning om vad SF står för, kanske är designer skor utan att jag vet om det hehe. De är i allafall jättesöta med röda strumpbyxor som jag hade på mig idag. Jag köpte även en vit och brun skotskrutik kjol som passar bra ihop med det ovanstående.

Jag åt lunch på Yamamori Noodles på Great George's street south. Det blev sushi och grejer. Jag måste helt klart vara beroende, hehe!

Sen kollade jag i The secret Record store, där jag alltid hittar bra och billiga second hand skivor. Idag kom jag ut med Kraftwerk's Man-Machine, Kings of leon's Aka shake heartbreak och Sparklehorse ...missionplot.

Jag var även inne på Wild child Originals (kolla in detta tidigare inlägg) och frågade killen om hur det går till att hyra deras möbler ifall jag inte får tag på det jag behöver till degree show installationen på annat sätt. Jag hade sett att de hyr ut till foto shoots, filminspelningar etc på hemsidan. Han sa att de vanligtvis tar 20% på sakernas pris i hyravgift. Transport måste jag ordna själv. Det kan alltså röra sig om flera tusen kr eftersom möblerna är väldigt dyra och det kostar en hel del att hyra en "man with a van" också. Han sa dock att han kanske kunde göra ett billigare pris åt mig om jag var villig att skriva en tackskylt i utställningslokalen som nämner dem. Får se hur jag gör, har ju det som en sista back-up i allafall. Och det skulle onekligen vara snyggt med några riktiga designer möbler. Han var väldigt hjälpsam så det var bra :)

Jag köpte även en lila kofta i Harlequin, vintage affären där jag även hittade den rutiga kjolen. Jag känner centrala Dublin som min egen ficka och vet vilka ställen som måste betas av eller var saker och ting finns. Jag har ju spenderat åtskilliga dagar där när Seans syster Laura bodde i stan. Då brukade jag sova över där t ex en helg och ha flera dagar på mig att utforska staden och så träffade jag henne på lunchrasten och hon visade mig trevliga matställen, vi gick på bio, fikade med hennes vänner etc. Åh vad jag saknade Laura när jag var i Dublin idag... Kom hem från Afrika snart!!
image277
Laura (till vänster) och hennes bästa kompis Gillian. Har haft himla kul med dem, trots att de är 9 år äldre än mig :)

Gick till Temple Bar Gallery och kollade på Niamh O Malley's utställning. Hon var external assessor för oss i trean och hon är trevlig. Hon hade målat tavlor som hon sedan projicerade videor på, så att de målade ytorna ändrade utseendet på videon.

Sen var det dags för det obligatoriska H&M besöket, för det finns ju inte i Galway. Minns vad glad jag var 2005 när det öppnade i Dublin. På vägen dit gick jag förbi The epicurian foodhall där jag ofta käkat lunch förr med Sean, Laura, andra syrran Carol etc. det är bra för det är en massa matställen med ett gemensamt sittområde i mitten så alla kan beställa det de vill ha från den olika matställena. Finns i Sverige också, för jag och Ragnhild var på en sån i Linjeholmens centrum. Jag köpte 8 bitar sushi för 65 kronor. Billigt! Skulle äta det på tåget. Bäst att passa på när det finns ;)

Det fanns inte särskilt mycket av intresse på H&M idag. Jag hade hoppats på någon klänning eller jacka, men knappt något sådant fanns, det var mest byxor, t shirts och jumprar. Inget särskilt. Blev väl lite för bortskämd dör ett tag 2005-2006 när de gjorde så mycket retro inspirerade grejer ett tag. Köpte i allafall ett brett gult resårskärp. Inte lika snyggt som läder resår bältena i Topshop men priset avgjorde. 14 euro jämfört med 40 gjorde att det blev H&M skärpet.

Sen var jag i en Polsk mataffär och köpte Wasa sport knäckebröd och mannagryn och drack koffeinfritt kaffe i Lemon Jelly, ett fik i The Italian Quarters bredvid Jervis shopping centre. Italienarna där var jättetrevliga. Sen var det dags att ta spårvagnen till Heuston Station och åka hem igen. Köpte ett modemagasin för omväxlings skull (InStyle) som jag läste på vägen hem och åt min sushi. Det var GOOOOTTT!! Tåget gick 19.15 och jag var tillbaka här klockan 21.45. Nu ska jag sova för jag är jättetrött!





Sånt slöseri med olivolja!

Nu har jag precis kommit hem från stan. Dagen blev väl inte riktigt så hemsk som jag först trott. Sean jobbade 12 till 4 så jag gick in till stan runt 1 och kollade runt lite. Jag köpte en tjock bok med alla Lewis Carol's verk samlade. Han som Skrev Alice i Underlandet ni vet. Jag är en sucker för barnböcker av hög kvalitet. Jag har en tjock engelsk volym med hela Narnia serien, sen har jag Gullivers resor (som jag inte läst än), Lewis Carols verk nu då och så letar jag efter A.A Milnes alla Nalle puh böcker samlade till ett överkomligt pris. Alla dessa har jag på engelska, för verserna och sättet de skrivits på är svårt att göra rättvisa i en översättning.

image270

Jag gillar även barnfilmer (nu menar jag bra barnfilmer) som t ex Madicken, Ronja Rövardotter, Duck Tales, Pingu, Walt Disney treasures (alla Kalle, Musse, Pluto kortfilmer etc samlade), Wallace and gromit och Den långa färden (Watership Down). Men den är ju mer av en vuxenfilm egentligen, ni vet kaninerna och Art Garfunkel som sjunger Bright Eyes. Har alltså alla ovanstående på DVD och har även läst Watership Down boken som är mycket bättre än filmen och faktiskt är en vuxenbok.

Bästa Disney långfilmen någonsin är Djungelboken enligt mig, helt sanslöst bra!
image274barndom
Är inte det här barndomsminnen eller vad?! ;)

När jag köpt boken för 8 euro i Charlie Byrne's bookshop så gick jag en sväng runt stan och funderade på ett bra ställe att sitta och läsa och fika. Jag hamnade på Java's igen. Är mitt favoritställe näst efter Kappa Ya's japanska fik. Det är ett franskt ställe som har tapas, mackor, en massa organiska tesorter etc. Jag satt där och drack ingefära, citron och pepparmint te och läste i boken i en timme. De hade en skön fåtölj att sitta i så det var mysigt.

Hade glömt min mobil hemma så jag var tvungen att ringa från en telefonautomat för att bestämma träff med Sean i stan klockan 4. Det var länge sen jag använde en sån!

Sen gick vi till The Front Door, en av stans trevligaste barer och åt middag. Sean åt fish and chips och jag åt salad nicoise. Det är sallad med svarta oliver, tonfisk och kokt ägg så det var gott. Tyvärr hade de fullkomligt dränkt den i olivolja. Om jag vetat det så hade jag sagt till innan att jag ville ha olivoljan vid sidan om, men det var ju för sent sen. Det var gott förutom att det kändes som att den nyttiga salladen inte blev så värst nyttig i slutändan med all oljan och så smakade det lite för mycket olivolja också.

Nu har Sean gått en promenad medan jag just kommit hem och kollar lite på en sammanfattning om vad som hänt tjejerna efter America's Next Topmodel på Living TV. Imorgon ska jag till Dublin med 7.15 tåget, yaaay!!




Inte världens bästa dag direkt...

Idag känns inte som världens roligaste dag direkt, och ändå har den bara börjat. Kan inte helgen bara vara slut så man kan åka till skolan och jobba i ateljen och så att affärerna har öppet som vanligt??
Jag har en massa saker jag borde göra men ingen ork.

Det var trevligt att prata med mamma och pappa igår kväll, men ändå lite jobbigt för mamma tycker att jag ska komma hem och hälsa på så fort skolan slutar men jag har sagt till henne att jag inte kommer att ha råd att göra det för jag har redan fått min sista CSN utbetalning och jag har bara 29 000kr kvar och kommer inte få lön förrän i slutet av juli! Hur ska detta hålla? Min hyra som dessutom är 3500kr i månaden plus räkningar, och jag vill inte leva helt snålt heller utan kunna köpa lite saker jag vill ha också...

Jag måste börja jobba på turistbyrån i Galway så fort skolan slutar för att få ihop pengar. Känner inte direkt för det. Ok att jobbarkompisarna är trevliga och det är rätt bra betalt, men jag vill inte jobba där, jag vill göra någonting nytt och roligt, helst som har med kultur att göra, t ex jobba på museum eller galleri. Känns skit att ha en examen från en konsthögskola och sen finns det ändå inga jobb som har med det att göra, turistbyrån hade jag ju kunnat jobba på utan att ens läsa på högskola....

Mamma sa att man inte får vara så kräsen utan alla får ta jobb de inte vill ha när det inte finns något annat. Jag VET, jag vet att det är så. Jag tror inte de flesta av mina kompisar i sverige skulle be om att få jobba på de ställen de gör om de verkligen hade ett val, men jag blir bara så deprimerad när jag tänker på sånt här...

Jag vet att jag är alldeles för kräsen, att jag vill för mycket, att allt måste ta sin tid medan jag inte har lust att vänta. Ingen av mina klasskompisar verkar bli kvar i Galway. De ska allihop flytta hem till sina hemstäder, eller till Dublin eller Cork eller London etc. Då har man bara jobbarkompisarna sen. Jag märker ju tillochmed nu på påsklovet så har jag ingen att umgås med för ingen är i Galway. Ibland känns det som att jag bara har kompisar när jag går i skolan...

Klart jag vill åka hem, men ändå drar jag mig för att göra det. När jag fortfarande har gått i college så har jag ju alltid varit tvungen att komma tillbaka hit, men om jag åker hem när det är slut så kanske det blir jobbigt, för då kunde jag ju teoretiskt sett stanna kvar i Sverige om jag ville. Om det inte var så att jag inte vill bo i Motala och måste skaffa jobb i Stockholm först i så fall. Och alla grejer jag äger, hur fan ska allt det komma med till Sverige?? Önskar att pappa t ex kunde hyra en lastbil och komma och hämta mig, men det är ju värsta långa resan så det är inte så troligt att han gör.

I Sverige är ju dessutom allt så komplicerat. Jag har aldrig jobbat i Sverige, förutom på ett fik när jag gick i gymnasiet. Där måste man ju leta jobb genom arbetsförmedlingen, som konstnär måste man betala en MASSA skatt etc. Här har konstnärer det skattefritt om de tjänar under 250 000 på ett år, jobb annonseras i lokaltidningar eller med lappar i fönstren och saker och ting är enklare. Samtidigt är standarden på boende sämre och hyran jättehög.

image266


Jag saknar ju dem.... men jag kommer ju sakna mitt liv här också sen. Då kommer man bara minnas det bra och roliga, så är det ju alltid.

Pappa renoverar just nu en lägenhet åt en kompis till honom som ligger på slänten bakom Royal Biografen i Motala och är 100kvadrat och tydligen blir skitsnygg. Den vill killen ha 6000 kr i månaden för. Vår lägenhet är nog runt 45 kvadrat, gammal grön helteckningsmatta och udda 70 och 80 tals möbler och vi betalar 7500 kr i månaden...

Jag kollar på arbetsförmedlingens hemsida varje vecka efter kulturjobb, men det finns nästan aldrig något. De som söker folk till museer, inom turism, konstgallerier etc vill alltid att man antingen ska ha läst konstteri enbart eller så vill de att man ska kunna tyska, vilket jag inte kan. Så det skiter sig alltid...

Sen när jag jobbar heltid så kommer jag inte ha så mycket tid att måla, och i lägenheten finns inte så mycket plats till det heller. Jag som är van att jobba stort, ha en atelje etc. Om man nu hyr en atelje här i stan så kommer det nog kosta 500-1000 kr i månaden och det har jag inte råd med, plus att det knappt är värt det när man inte har tid att vara där mycket om man jobbar hela tiden.

Borde åka hem och ta körkort också. Det är otroligt jobbigt att vara snart 23 år och inte ha något, för så många jobb kräver ju det och min familj bor 2 mil utanför Motala, så man blir helt isolerad där om ingen kan skjutsa en. Om jag bara hade tid och pengar till det...

Jag skulle känna mig helt isolerad om jag bodde i Motala också, för jag har gjort så mycket de senaste åren och Motala har inte så mycket att erbjuda när man har allt annat att jämföra med. Känner mig inte så hemma där heller. Jag är ju egentligen ingen "riktig" Motalabo, för min familj bor ju på en gård vid Bona och mina släktingar bor utanför stan de flesta. Mammas släkt är ju från Finland, så det är bara pappas släkt som har anknytning till Motal egentligen. Jag gick i låg och mellanstadiet i Nykyrka, högstadiet i Mariebergsskolan, som ligger på utkanten av stan och gymnasiet i Vadstena. Tycker inte att jag känner knappt någon i stan längre. Alla andra känner ju så många fler om de gick Platenskolan etc. men över halva min klass kom från andra orter i Sverige. Motala känns inte som hemma på det sätt det gör för andra som bort borta och vänder hem och har en massa släkt och vänner i stan. Jag har bara Helena och Sofia, men Sofia bor ju i Göteborg nu och Helena vet jag ju inte hur länge hon stannar kvar. Visst Känner jag en del andra, men inga jag skulle ringa för att hitta på något etc utan mer folk man pratar med om man stöter på dem...

När jag var hemma på jullovet så gick jag en hel förmiddag på stan utan att känna igen en enda person. Jag har blivit en främling i min egen hemstad... Jag är van vid att shoppa i Dublin, London, Galway, ha tillgång till en massa kultur och musik evenemang, saker som inte finns hemma, det kommer att kännas som att ingenting händer.

Sen har jag ju Sean också. Han vill gärna flytta till sverige, men han skulle aldrig hitta något jobb i Motala när han varken har körkort eller kan svenska. Det skulle vara bra om vi kunde flytta till Stockholm, vilket vi också vill göra så småningom. Men det går ju inte att flytta tills vi fixat jobb. Jag vill ju heller inte söka Konstfacks mastersprogram direkt, annars om man studerar så får man ju alltid lån och så, men jag har ju redan 300 000 i skuld så det skulle vara bra att jobba ett tag innan dess. Samtidigt blir jag så otroligt uttråkad så fort jag bara jobbat några veckor och känner mig helt deprimerad när jag tänker på att jag kanske måste ta något skitjobb i flera år... Jag vill ju göra någonting som är inspirerande och roligt. Ska det vara så himla svårt???

Vad vill jag egentligen? Jag plågar mig med den frågan hela tiden...

Nu ska jag ringa mamma

Träningen gick bra. Har börjat få lite mer rutin på det hela nu, men det är ju alltid lättare att komma sig för att träna när man är ledig ock inte har så mycket för sig. Varje gång jag går till gymet så tar det ju ca 2 timmar sammanlagt och om man har mycket att göra i skolan eller jobbar så är det ibland svårt att gå dit när man kommer hem eftersom allt man vill göra är att laga middag och slappa. Men nu har jag gått 2 gånger på 3 dagar, annars blir det högst 2 ggr i veckan.

Det var bara ca 6 pers i gymet, det är väl runt 60 pers en vanlig vardagkväll när alla studenter är där, så det var skönt att slippa vänta på maskiner etc.

Lagade ungefär samma mat som igår eftersom jag hade lax kvar, men lade till sötpotatis och sockerfria vita bönor. Så otroligt gott alltså!

Seans mamma ringde nyss och önskade glad påsk och sen pratade hon med Sean en stund.

Jag ska för övrigt ringa till min mamma hemma i Sverige nu, för vårt vanliga söndagssamtal. För det blir oftast på söndagar. Som tur är har de fått ett bra erbjudande på att ringa till irland så att det bara kostar 40 öre i minuten, så mamma brukar oftast ringa upp för min telefon är mycket dyrare. En timmes prat kostar mig hundra spänn och dem bara runt 25, så det är lite skillnad! Vi pratar oftast i 2 timmar, ibland 3.......

God kväll!

En sen morgon, med Burt's bees

Det blev sent igår kväll också. Gick inte och lade mig förrän klockan 3, precis som kvällen innan. Slappkollade på TV och höll på med datorn och så försökte jag hitta på melodin till en låttext jag skrivit med gitarren.

Vaknade inte förrän 12.00 och gick inte ur sängen förrän kvart i ett. Sen åt jag min soya yoghurt, cornflakes, goji bär, flax seeds och ris mjölk och en klementin och gav sedan bort andra halvan av mitt chokladägg till Sean, som åt upp det i ett nafs ;)

Jag testade Burt's Bees tinted moisturiser som jag köpte i hälsoaffären igår. Den ser bra och naturlig ut och blandar sig bra med ansiktsfärgen. Tycker kanske att det är aninen för mörk eftersom jag är väldigt blek för tillfället, men den andra var för ljus istället och när jag får lite mer färg i ansiktet så blir den perfekt.

image263
Jag har den som är medium, Light är i stort sett vit. Har tänkt använda den för att ge ansiktet ett break från foundation och puder då och så, särskilt till vardagslag, för jag gillar inte hur min hud ser blek, glansig (T linjen) och ojämnt färgad ut när jag inte använder någonting.
Jag är så glad för att jag upptäckt att hälsoaffären 5 min härifrån har en hel hylla full med Burt's bees produkter. De säljs ju inte i butik i Sverige utan måste beställas online, så det är skitbra! Jag ska pröva deras shampo också har jag tänkt, och deras Lip Balm som alla pratar om. Jag föredrar produkter som inte är testade på djur som t ex Oriflame, Bodyshop och Burt's bees och så är det bra med naturliga ingredienser också, för det finns så mycket kemikalier i allt annat. Nu är det ju inte så att allt jag använder är av dessa märken, eftersom det kan vara rätt dyrt också och de inte har precis allt jag vill ha, men jag brukar försöka använda:

Organic seaweed daily moisturiser - Bodyshop
Organic seaweed face wash - Bodyshop
Dessa är väldigt skonsamma mot huden och är perfekta för oljig hud.
image264image265
Showergel - Bodyshop
Mascara - Oriflame
Parfym (Midsummer woman) - Oriflame

och så nu:
Tinted moisturiser - Burt's Bees

Jag ska cykla till gymet och träna nu har jag tänkt, för jag har ändå inget annat för mig. Bara det slutar regna, för det började visst en skur nu...

Vantage Point och Rain man - klart sevärda (och konstig chokladupplevelse)

Filmen Rain man rekommenderar jag verkligen. Jag har faktiskt börjat gilla Tom Cruise igen, jag var så trött på honom där ett tag, mest beroende på hans lustiga ideer. Här är han ung (filmen spelades in 1988) och Dustin Hoffman gör ett fantastiskt jobb som hans autistiske storebror. Väl sevärd!

En annan film som jag glömt nämna att vi sett är Vantage Point som vi såg på bio i torsdags. Det är en action thriller som utspelas under ett möte med Spaniens och USAs presidenter i Spanien för att fira ett nytt internationellt anti-terrorist samarbete, men hatet motet USAs president är stort och stora demonstrationer pågår. Under mötet blir USAs president skjuten och ett terrorattentat inträffar. Saker och ting är dock inte vad de först verkar vara och händelserna som utspelar sig på platsen för mötet och vad som hände mellan 11.59 och 12.20 den dagen spelas upp flera gånger ur olika personers synvinklar: Livvakternas, presidentens, terroristernas, en åskådare som råkar filma alltsammans, TV teamet som följer mötet etc. För varje gång får man fler ledtrådar och till slut har alla förutsättningar ändrats. Är det ett insiderjobb? vad händer med presidenten? osv.Mer säger jag inte....
image261
Sigourney Weaver, Matthew Fox, Dennis Quaid och Forest Whitaker är med och handlingen är väldigt spännande och nervig. Det är ett intressant koncept att låta filmen kretsa kring endast ca en timme i dessa människors liv och använda denna repeterande berättarteknik. Får mig att tänka på Lola Rennt (Run Lola) eller Sliding Doors, men skillnaden är att de filmerna visar alternativ till hur saker hade kunnat hända annorlunda medan denna film visar samma handling men nystar upp mer och mer varje gång. Först blev man nästan irriterad för att det började om och om, men sen tyckte jag det var genialiskt!

Den är även extra bra för att den tar upp ett aktuellt ämne.

Jag åt halva mitt chokladägg medan vi kollade på Rain Man. (110 gram). Det var mörk choklad, lite bitter, så smakade inte så jättesött men det var ändå värsta lustiga känslan när jag stoppade första biten i munnen. Jag har inte ätit något godis eller sötsaker och inget socker alls i maten (förutom en aning i sushi riset och lite i senapen och buljongen) på fyra veckor så sötheten var lite läskig. Kändes som att man ville slänga chokladen först. Sen när jag åt sakta så blev det lite godare, men det var ändå ingen riktigt god smakupplevelse och jag vet inte ens om jag kommer äta andra halvan av ägget imorgon... Jag kände mig mycket mer sugen på äpplen och klementiner eller mandlar, som varit mitt godis på sistone. Åt två klementiner efteråt och måste säga att det var mycket godare. Skitlustigt att man kan bli så avvänjd från godis! Det kändes kletigt i munnen på något sät, som om chokladen täckte hela insidan av munnen. Skumt!

image262

Påskmiddag med Sean

Sean tyckte att jag lagade en supermiddag, och det var verkligen jättegott! Och väldigt nyttigt också :)
Kolla här:
image260
Middagen bestod av
Sallad
-Mixade salladsblad
-frön
-chili
-paprikakrydda
-tomat
-olivolja

Senapssås
-grovkornig senap
-soya yoghurt
-tahini
-paprika krydda

Rökt lax
Potatis
En hel kokt morot delad på mitten
soltorkade tomater
Ett kokt ägg

Det var helt fantastiskt gott!

Nu har Sean sprungit ner till kvarterets Off licence (motsvarighet till systemet) för att köpa ett par burkar öl till sig och nu börjar Rain Man som vi ska titta på. Jag ska äta mitt chokladägg nu. Och njuta!

Glad Påsk!!!

Bilder från Topshops provrum

Nu har jag kommit hem från en shoppingtur i stan (Galway). Gick till Topshop och spenderad evigheter i deras provrum medan kön bara växte hehe! Allting var så snyggt så jag blev helt galen! För några dagar sedan så kollade jag ju in deras bästa grejer på hemsidan och det var några av dessa jag provade bland annat. Se detta inlägg. Nu har de ju inte allting som finns på hemsidan i Galway butiken eftersom den inte är jättestor.

Deras provrum är förresten perfekta att ta kort i för de har lampor som sitter runt alla sidor av spegeln, så man får jämn belysning. :)

Först ut är denna Basic long sleeve:

image246
Shirred Slubby Shirt (27 euro)

image247

Sen kommer ett linne:

image250
Stripe Ruffle Bib Vest (23 euro)

image249


Nu en randig militärjacka
image252
Stripe Military Jacket (100 euro)

image258

Och så sist men inte minst en ärmlös blus:
image254
Lace Trim Button Front Top (23 euro)
(Hallå, den syns ju inte på deras hemsida haha)

image255

Hade helst vela köpa alltihop, men man får ju tänka på ekonomin, och så ska jag ju till Dublin och shoppa på tisdag, så efter mycket om och men så bestämde jag mig för den första grå långärmade jumpern. Den passar ju bra att ha till vardags nu medan linnena, även om de är fina inte går att använda i det här kalla vädret.

image259

Jacka ska jag kolla på i Dublin. Får se vad det blir i år! :)


Jag var även på lördagsmarknaden vid St Nicholas' church och köpte organiska grönsaker. Där köpte jag även en lax och en spenat dim sum och en sushi rulle mmmmmmm vad gott det var!

Fikade även på Food For Thought med Sean. Jag drack grönt te medan han åt en skiva äppelpaj med massor med grädde. Jag kände mig inte sugen!
image256

Jag har börjat köpa mer och mer organiska grejer. Smaken är sån himla skillnad, speciellt på morötter och tomater etc. när de kommer från lokala producenter. Var även inne i den ena hälsokostaffären och kollade in Burt's Bees produkter. I slutändan blev det en tinted moisturiser med naturliga ingredienser. Köpte dock för ljus (den var vit) först så när jag kom hem och öppnade folien på tuben så upptäckte jag det (fanns ingen tester i butiken) så jag limmade igen den igen och sprang tillbaka precis innan stängningsdags och bytte till mig en nyans mörkare ;)

image257

Visst ser det gott ut! Farbrorn som sålde grönsakerna slängde i klementinerna gratis, snällt va! Nu ska jag snart laga potatis och rökt lax med senapssås och sallad. Ser jag fram emot :) Sen ikväll ska jag se Rainman på Living TV klockan 9 och äta halva mitt chokladägg. Sean kunde visst inte hålla sig för när jag kom hem så var halva hans ägg och en av de två chokladkakorna som följde med uppätna haha!

Skulle först spara det till imorgon, men tänkte att det nog är bättre att sprida ut kalorierna på två dagar och dessutom inte chocka magen för mycket genom att trycka i sig hela ägget på en gång. Jag har ju inte ätit godis på en månad :)

Musikutmaning


5 band eller artister du alltid kan lyssna på:
- Stina Nordenstam
- Nina Hynes
- Radiohead
- Ane Brun
- Pink Floyd

Låt du helst dansar till:
- Mer mogen dansmusik som t ex House. Elektroniska rytmer. Jag gillar inte att de flesta nattklubbar i Galway alltid spelar jäkla Britney Spears, R&B eller hiphop musik...
Låt du vill höra när du vaknar:

This Magic stuff med Nina Hynes, får vem som helst på bra humör :)

Låt du vill höra innan du somnar:
Något med Ane Brun, Nick Drake eller Stina Nordenstam.

3 band eller artist du blir sentimental av:
- Stina Nordenstam (För att stämningen och texterna är fantastiska)
- The Corrs (för att jag minns när jag var ett fan i tonåren och för att de fick mig att åka till Irland från början)
- U2 (Minns när jag stod och köade till konserten i Croke Park och man hörde hur de repade "Who's gonna ride your wild horses" inne i arenan och jag blev så otroligt glad av att höra min favoritlåt med dem och för att den skulle spelas på konserten. Gillade dem mer förr dock...)

Låt du drömmer om att själv framföra live:
Time to Kill (Sophie Zelmani) och Fireworks (Stina Nordenstam)

Låt du vill ska spelas på din begravning:
Little Star (Stina Nordenstam)

Låt du vill ska spelas på ditt bröllop:
Svår fråga, för jag vill att låten ska passa både mig och Sean i så fall... Kanske Mic Christoffer's "Heyday" eller Cardigans'  "You're the storm".

Låt du gärna lyssnar på i bilen:
Åker aldrig bil i stort sett eftersom jag inte har körkort, blir alltid buss. Men om jag åker bil med mamma eller Johnny så blir det Jimmy Hendrix, The Hives eller Sophie Zelmani.
TV-serie du tycker har ett bra soundtrack:
Grey's Anatomy har en del bra låtar. Följer inga serier för tillfället så vet inte riktigt.

Artist eller band du aldrig skulle lyssna på:
Dansband eller country plus töntig dansmusik som t ex Basshunter (jag spyr).

Nu har jag varit och tränat

Det känns alltid skönt efteråt. Håller på och kokar ägg nu för jag ska göra sallad med räkor, ägg, frön och soltorkade tomater. Blir nog gott!

Kollar på ett program om Angola. Programledaren kom till en marknad där de sålde MASSOR med souvenirer som alla var gjorda av elfenben. Och vilka tror ni köpte det? Jo, Europeer, Amerikaner och Kineser. Jävla idioter som köper det fast de vet att elefanterna är fridlysta och på så sätt skapar en marknad. Elfenbenen kommer från regnskogselefanter ser man på färgen. Det finns massor med tjuvjakt i Angola pga idiotiska västerlänningar och Kineser som köper elfenbenen. Vad ledsen man blir!

image244

Nu har jag styrt upp påsken lite här på ön

Som en fortsättning på mitt förra inlägg bör tilläggas att jag hittade fjädrarna i byrålådan så sen gick jag längs kanalen och lyckades bryta några grenar från lite sly som växte runt ett par träd. Folk tittade lite konstigt på mig ;)

Sen pyntade jag mitt påskris. Här är det ingen risk att man får tag i björkris eftersom det enda man ser i björkväg här är ömt vårdade prydnadsbjörkar i folks trädgårdar. Är i allafall glad att ha ett ris över huvud taget.

image238

image239

Titta på det ensliga ägget som hänger i riset. Det köpte jag i tyskland förra året ;) Jag gick i allafall in till stan efter att ha pyntat riset. Kollade i en Tysk leksaksaffär på Quay street, de är det enda stället i stan som säljer påskpynt. Köpte dock inget för äggen kostade 100 kr för 6 stycken... Skulle kunna blåsa ur och måla mina egna, men det går inte så bra med tanke på att jag inte ska baka någonting eftersom jag inte äter bröd för tillfället och om man kokar dem så går de ju inte att blåsa ur...

Gick till Lidl för att se om de hade något billigare påskpynt, men de hade inget. Köpte i allafall rökt lax och räkor där. Har tänkt att ha lax, potatis och senapssås till middag och räksallad imorgon eller tvärt om ;)

Åt en sushi rulle med rökt lax. Kunde inte motstå när jag gick förbi Kappa Ya. Så himla gott, jag som inte har ätit fisk på 4 veckor för min detox diet. Sen gick jag till Healthwise och köpte det sista mörka chokladägget, phew, någon kom efter och frågade efter dem men jag tog det sista. Men det ser ut som om det tappat kartongen eller något för den är helt bucklig. Men ägget ser fint ut. Valde Green and Black's Maya Gold med mörk choklad, kryddor och apelsin. Luktar gott så hoppas det smakar gott också, jag som varit på en sockerfri diet i 4 veckor får väl en sockerchock kan jag tro! Är i allafall inga mjölkprodukter i den chokladen, för det vill jag inte äta.

Köpte sex organiska ägg där också och det var så gulligt för när jag öppnade kartongen så hade de lagt ett litet mini chokladägg däri. Öppnade flera kartonger och det fanns ett i varje :) Blev glad när jag såg det!
image240

Några affärer i stan har börjat ta efter den Tyska/skandinaviska traditionen att påskpynta en massa i fönstren. Var inte så mycket av det för några år sedan när jag var här. De bästa fönstren i stan var dessa två: The Gourmet Tart
company och Butler's Chocolate Cafe.

image241

image242

Här finns dock bara en sorts påskgodis: CHOKLAD i alla dess former. Jag måste då säga att jag föredrar det svenska pappäget med lösgodis i. Det är mer variation och så gillar jag hur lösgodistillverkarna gör vissa påsksorter som t ex dragee ägg, spräckliga sockerägg, ägg med mandel i etc. Nu ska jag inte sitta här och tänka på godis jag som har godis förbud egentligen, men tänk vad gott det är ändå med svenskt påskgodis.

Jag hade två krav på mitt påskgodis i år: Det var tvunget att vara mjölkfri mörk choklad och inte mer än 120 gram sammanlagt. Ägget jag hittade är mörk choklad och väger 110 gram. Ska ge det lilla guldägget till Sean. Varför gör jag såhär mot mig själv ;D

image243

Det får snällt vänta till Söndag för det är då man äter sina ägg här.

En Lång Fredag? Och så var det Irländsk påsk ja...

Långfredagen är här. Just idag skulle jag känna för att göra någonting kul, men så är det ju den "heliga sorgedagen" så alla pubar är stängda, man får inte servera alkohol, de flesta affärer är stängda, skolan är stängd så man kan inte gå dit och jobba i ateljen... Man får inte äta kött om man är katolik (men det är ju inte jag, fast jag äter inte kött i allafall), man får inte ha "roligt" utan ska gå i kyrkan på mässa och vandra runt och göra "the stations" där man stannar vid olika stationer i kyrkan och ber och tänker på Jesus lidande denna sista dag. Fast det är ju inte alla som gör nu för tiden.

Förra året var det min födelsedag på långfredagen. Kul. Kunde inte göra någonting! Har tänkt att sätta upp lite påskpynt men hittar inte fjädrarna jag köpte i London. De säljer ju inget påskpynt här för påsken på Irland är något av en tråkig tillställning då allt det går ut på är att tänka på kristi lidande och sedan smälla i sig ett stort choklad ägg på Söndag när fastan är över och man kan pusta ut.

Har i allafall mina små gula chicks soom jag ska sätta fram och de tre gula äggljusen, som för övrigt har stått på fönsterbrädan hela året så de räknas knappt. Fick iallafall påskkort från mormor och mamma. Jag var så dålig att jag inte skickade några till dem i år, men jag hann inte. Först var det bara St Patrick's day i tankarna och sen på tisdagen va det för sent ändå... Jag skrev ju och skickade kort till mormor och farmor i februari ändå, så de får nöja sig ;)

Har funderat på om jag ska köpa några ägg. Har ju inte ätit ägg på flera veckor för min diet, och jag är lite rädd för hur min mage kommer att reagera om jag kokar ett och äter. Har tänkt att bryta mitt sockerlöfte och köpa ett Green and Black dark chocolate easter egg, men är inte sådär rysligt sugen på samma gång. Mitt godissug är liksom borta...
image237

Om jag hittar fjädrarna så vill jag ha ett litet påskris, men frågan är var jag kan knycka kvistar när jag bor mitt i stan... Det går ju liksom inte att gå bort till parken och börja bryta grenar så folk ser och om jag sen lycka hitta några så måste jag ju bära dem genom stan så folk ser och man får ju inte bryta kvistar... Kan tilläggas att påskris verkligen inte säljs här.

På söndag äter folk påsklamm. Men inte jag.

Uppdatering följer...

Åhlens virtuell lägenhet

Igår gjorde jag min egen provdocka och provade H&Ms vårmode på deras hemsida. Nu är det Åhlens som har en virtuell lägenhet som man kan inreda med saker ur deras sortiment. Det här är väldigt bra ideer eftersom det får folk att visualisera hur saker och ting skulle se ut i hemmet eller när man har på sig det. Och så är det kul att pyssla med också. Jag skulle inte inreda min egen lägenhet med enbart åhlens grejer, och urvalet är väl inte jättestort, men här är två olika versioner av lägenheten (sovrum, vardagsrum) som man kan inreda på www.ahlens.se

Version 1:
image233

image234

Version 2:
image235

image236

Jag måste nog säga att jag föredrar version två. Testa själva!

Nya fynd

Nu har jag just ätit lunch efter att ha kommit hem från en runda kring mina kvarter. I en second hand affär hittade jag ett par Tommy Hilfiger jeans för 6 euro, de är i nyskick.
image230

Sen gick jag till min Simon shop (välgörenhetsaffär) och hittade en 50-tals Fransk vodka karaff med tre snapsglas för 3 euro. Vet inte om det är äkta eller en remake, men fina är de. Jag är så himla glad!
image231

Nu ska jag kolla på tapetdesigns så att jag kan få lite inspiration till att göra mina egna :)
image232
Hittade en bild på internet på samma glas, det visar hur de tre som saknas ser ut. Hon som skrev blogen hittade dem på en antiques and collectibles fair i Alameda, http://bitsandbobbins.com/journal/category/i-bought-this/
så de är nog äkta i så fall :)

Mitt bohemiska liv i Galway

Såhär bor jag och Sean i vår lägenhet i Galway. Möblerna är en blandning av udda grejer från 70 och 80 talet. Spisen är en gammal kvarleva från 70 talet. Här är ju allting färdigmöblerat när man flyttar in och man är inte tillåten att göra förändringar som att t ex måla om. Jag har fräschat upp med blommor och färgglada tyger och posters och tavlor jag målat etc. Välkomna hem till oss :)

image223

image224

image225

image226

image227

image228

image229

Nu ska jag gå en sväng runt kvarteret o kolla i second hand affärer och sen ska jag äta min supersoppa till lunch som jag lagade igår. Klart godaste soppan jag någonsin lagar mmmmmmmmmm!


Wild Child vintage i Dublin

www.wildchildoriginals.com

Om man är i Dublin och är intresserad av vintage så ska man absolut besöka Wild Child Originals på Sout Great George's street. (Mitt emot ingången till George's arcade). Förr var det en vintage klädaffär med några få möbler. Där köpte jag bland annat min studentklänning, en ljusblå, ärmlös 70 tals klänning med gula knappar och små vita blommor.

Sen ett par år tillbaka har de dock utvidgat så nu har de enbart möbler i den ursprungliga affären och sen har de öppnat en ny butik i Temple Bar med enbart kläder. Där köpte jag en 60-tals cocktail klänning i våras.
image222

De har alltså en hel den snygga grejer. Enda dåliga är att vintage möbler är så ovanliga i Irland eftersom de var så fattiga på den tiden att i stort sett allt de säljer har importerats och priserna är skyhöga, men så är det ju kända märkenoch designers också som t ex McIntosh, Eero Saarinen, Verner Panton etc. Kolla in hemsidan så förstår ni. Eller vad sägs om detta:

image216
Teak sideboard, 995 euro (9 365 kr)

image217
Rectangular shag pile rug 495 euro (4 657 kr)

image218
Verner Panton stolar 595 euro each (5 599 kr styck)

image219
Eero Saarinen Tulip chairs 595 euro each(5 599 kr styck)

image221
Tulip based formica top table by Eero Saarinen. Made by Knoll International. 1295 euro (12 187 kr)

En av de coolaste stolar som någonsin gjorts:
image220
Vintage Orange fibreglass rocking chair by Charles and Ray Eames, 895 euro (8 424 kr)

Jag går iallafall alltid dit när jag är i stan för att drömma mig bort och checka ut några av mina favorit designs in real-life.

P.s De har tapeter också.

Vårens vill-ha från Topshop

Jag har ju tur som har Topshop i min stad, Galway. Här är vårens vill-ha från deras hemsida. www.topshop.com


image202
40 pund.

image203
16 pund. Jag gillar rådjur/hjortar så den här funderar jag på att köpa.
image204
16 pund. Måste nog säga att detta är min favorit ändå. Kragen är skitsnygg.
image205
16 pund. Ålskar ruffles, det här linnet var väldigt snyggt måste jag säga! Tyvärr är det sällan varmt nog att bära linne här. Hoppas denna sommar inte blir lika regnig som den förra...

Det är mycket ruffles, frills och randigt i vårens mode har jag märkt. Jag låg dock steget före som i höstas köpte den snyggaste ruffle blusen någonsin!

image207 image209

Lilla bilden är från vår Christmas Ball i college. Det är flera lager med spets och fluff. Blusen köptes i en liten butik i Temple bar, Dublin.

image210
Silke blue, 38 pund. Snygg!

image211 image212
65 pund. Annorlunda med häftig gul rand. Gillar även dessa Leather trainers för 65 pund.
image213
Gillar snittet på denna militärinspirerade jacka för 60 pund, men skulle hellre sett att den kommit i mörkblått eller svart.

image214image215
Trench jacket 60 pund, stripey military jacket 65 pund. Oooh så snygga!!! håller på och funderar på vårjacka för tillfället. Gillar jackor med definierad midja. Eftersom jag har smal midja men kurviga höfter så gillar inte jag toppar, jackor etc som är helt raka.







Jag som virtuell modell på H&Ms hemsida

www.hm.com har jag upptäckt att det finns en massa att titta på förutom vårens mode. De har cityguider till flera storstäder och roligast av allt: man kan ladda upp en bild på sitt eget huvud och sen prova en massa olika klädesplagg för att se hur det ser ut ihop. Här är två exempel från vårens kollektion:

image201 image200
Ska nog ta en sväng dit när jag åker till Dublin nästa vecka. Även om jag just var i två olika H&M butiker i London för tre veckor sedan. Men tror inte de hade fått in allting då. Ska se om jag hittar något linne och sommarklänning samt utsvängda jeans. Är så glad att den trenden är tillbaka för jag har aldrig gillat skinny jeans eftersom det får mina inte helt trådsmala ben att se onödigt tjocka ut. Dock har de börjat passa mig bättre nu när jag gått ner lite i vikt.

Har i allafall städat hela lägenheten inför inspektionen imorgon så det känns skönt.

Två pinnstolar för 80 spänn

Jag gick till St Vincent DePaul's i morse och kollade efter gamla möbler till min 70 tals installation till Degree showen i college. Som jag nämnt tidigare så är det inte så lätt att hitta såna grejer här.

St Vincent's är en välgörenhetsaffär vars möbelavdelning är öppen på onsdagar och torsdagar. Det är bara ett rum med en massa gamla möbler inkastade, men ibland kan man ha tur att hitta något. Jag köpte dessa två pinnstolar för 8 euro (paret).

image196

Lapparna på sitsen satte jag dit så att ingen skulle ta dem (mitt namn osv). Jag lyckades på något sätt bära stolarna till Eyre square där jag tog bussen ut till College, så nu står de i min atelje. Några hjälpsamma människor på bussen hjälpte till att bära en av stolarna när jag skulle in och ut :)

Sen spenderades en timme med att hälla färg på min målarduk, det ska bli ett underlager som jag sen ska måla över så att det bara syns lite svagt.

image197
Jag har inte mått så bra idag. Huvudvärk och bihålorna värker. Tror jag håller på att få influensa. Usch vad jag hatar att vara sjuk!!!

Åkte in till stan runt halv 2 och gick till mitt japanska cafe Kappa Ya och åt dagens miso soup med risbollar och rostat grönt te till. Asgott som vanligt! Sen gick jag förbi en annan välgörenhetsaffär där jag hittade några koppas och tallrikar i pressat 70-tals glas. Vet att mamma har en form i samma mönster hemma, vi hade alltid chips o popcorn i den när vi var små :). Köpte även några gula plastbyttor att ha som matlådor, för locket har försvunnit till min matlåda.

image198
var även på Charlie Byrne's second hand bookshop och köpte två Tyska övningsböcker. Jag har gett mig sjutton på att jag ska lära mig Tyska eftersom jag vill kunna tre språk. Läste Franska i skolan men minns inget nu, och så hade vi tyska i 1,5 år i gymnasiet, men det är inte mycket jag minns längre. Nu har jag i allafall köpt en läsebok och en övningsbok i nybörjartyska för att repetera grunderna, plus att jag lånat band med mer avancerade dialoger på biblioteket samt en bok med engelsk/tysk text, alltså varje sida står först på tyska o sen på engelska. När jag gått klart college i sommar så har jag tänkt att gå en kvällskurs i tyska.

I skolan så tyckte jag alltid att engelska var roligast så jag koncentrerade mig bara på det, men nu kan jag ju det flytande efter att ha bott här i 4 år, och om man jobbar med turism/på museum etc i Sverige så vill de alltid att man kan tre språk... Skulle alltså vara bra om jag kunde lära mig Tyska. Enda jag drar mig för är grammatiken, minns att jag tyckte det var så svårt i gymnasiet. Jag hatar grammatik i alla språk och lär mig helst genom att bara prata och lyssna istället för att rabbla äckliga formler... Var därför franskan inte gick så bra, för vi hade bara grammatik!

Måste gå till grönsaksaffären och köpa lite grejer till soppan jag ska laga ikväll. Jag mår inte alls bra, känner mig kraftlös och nacken värker. Måste dock städa lägenheten ikväll också, för vi har lägenetsinspektion klockan 9 imorgon... Hatar att hyresbolaget måste inspektera allas lägenheter var 3dje-4e månad. Det gör de inte i Sverige vad jag vet.

Rapport från helgens St Patricks firande bland annat

image182
I kyrkan på Jacob Mattews dop. Det var hela familjen Locke med släktingar från England etc och några bekanta. Det är äldsta systers Angelas första barn. Han är utvecklingsstörd (Downes syndrom) och måste ha en hjärt operation om några månader. Men de tycker inte mindre om honom för det. Jag beundrar dem, för jag vet inte hur jag själv skulle reagera om mitt barn var handikappat... jag hoppas att jag skulle kunna hantera det.



image184
Helgens outfits:
Lördag kväll:
Kofta: MQ märket Stockholm.
Jeans: second hand, färgade svart/grå.
Jumper: Bikbok

image185
Söndag (Dop):
Klänning: Beyond Retro, London.
Lila nylonstrumpor: American apparell
Gult skärp: Vero Moda
Örhängen: Misoui, Linköping

St patricks day blev trevlig trots att jag inte drack någonting. Vi träffade Lisas familj (seans brorsas tjej) och seans mamma och gick till Morans bar där jag drack citronvatten medan Seans mamma skämtade om det faktum att jag inte kunde dricka på paddy's day. Vi gick dock därifrån ganska snart eftersom vi ville leta reda på Anthony eller Locke familjen eller någon annan vi kände. Vi trodde paraden skulle gå uppför Bridge street, men sen gjorde den inte det så vi missade det mesta, men vi brydde oss inte så mycket för Westport paraden är rätt kass. Andra halvan består bara av en massa företag som åker runt i bilar och gör reklam...

Jag var på lite dåligt humör först. Vi hittade ingen vi kände och jag kunde ju ändå inte dricka så det kändes mest segt och jobbigt. Men sen hörde vi från Anthony som var på ett cafe med sin syster och hennes man så vi pratade lite med dem. Det fanns dock inte plats att sitta för alla så vi gick till ett annat cafe med bara Anthony där jag drack svartavinbärs te. Locke familjen träffade vi pa när vi gick in för de var just på väg ut då.


image191

Sen gick vi till Clew Bay Hotell och åt middag. Anthony hade en gratismiddag att äta där så därför gick vi dit. Pratade lite med ägaren Darren Madden. Han känner oss, jag gjorde ju praktik där i 3 veckor när jag fortfarande gick på gymnasiet (2004), men de har byggt om rätt mycket sen dess. Jag åt grekisk sallad (utan feta ost) och bakad potatis. Det var gott. Vi pratade med Seans föräldrars grannar som också var där.

Sen drack vi supergott pepparmint och citron te och vid 8 gick vi hem. Sean gick tillbaka in till stan och stannade ute resten av kvällen och pratade med lite folk han känner som han inte sett på länge nu när han bor i Galway. Jag slappade hemma och kollade på Alien 3 som gick på TV. Jag var rätt stolt över mig själv som inte drack, trots att alla andra gjorde det, och åt sallad och potatis när de flesta andra skulle ha ätit fish and chips eller burgers. Min nyttiga livsstil håller än!

Idag hade jag sovmorgon i Westport medan Sean var tvungen att ta 7 bussen för han började jobba klockan 11. Vädret var riktigt vårigt och varmt så jag han med en promenad in till stan innan det var dags att ta 3 bussen tillbaka till Galway. När jag kom tillbaka hit så gick jag på en 1 timme promenad runt västsidan av staden. Det var skönt att röra på sig lite :)

Bilder från Westport

Min mage känns dock inget vidare igen... Jag åt havregrynsgröt till frukost för det fanns inget annat hemma hos Seans föräldrar eftersom flingorna jag tagit med var slut. Undrar om det är därför... Sen drack jag ett par glas sojamjölk också, kanske blev för mycket... Attans, vad är det för fel på mig!?

Happy Paddy's day!

Nu sitter jag pa ett internet cafe i Westport och vantar pa att paraden ska borja. Ar val inget att bli overdrivet exhalterad over, samma varje ar... men vi ska val traffa nagra vi kanner i allafall sa forhoppningsvis blir det trevligt. De tycker ju att jag ar helkonstig som inte dricker alls denna arets suparhelg nummer ett ;) Men jag haller fortfarande pa med min detox och jag kanner inte for att dricka, spy och vara bakis heller for den delen. Vet inte varfor, men det lockar mig inte sa mycket langre. Ett gott rodvin eller ett glas whiskey eller en god coctail duger bra for mig. Ol, mar jag mest daligt av. Och jag som alltid drack ol forr...

image181

Igar var vi pa dop. Det var trevligt, aven om ceremonin i kyrkan var lite seg. De hade buffee i Westport woods hotell efter och allihop frossade ol, pommes, friterade kycklingvingar, sandwiches etc. Sjalv drack jag en kanna decaf kaffe, en kanna gront te och at nagra oatcakes och mandlar som jag tagit med mig. De tittade lite konstigt pa mig haha!!

Kande mig i allafall snygg i en bla vintage klanning fran Beyond Retro i London och ett gult balte.

Pratade med Seans syster Laura i telefonen. Har inte pratat med henne (bara skrivit) sen hon flyttade till Afrika (Swaziland) i augusti sa det var kul. Jag saknar henne massor och om nu jag saknar henne, sa ar det inget mot vad Seans familj gor...

Lagade min egen majspasta med gronsaker till middag igar for Seans mamma gjorde friterade pommes och kyckling och det varken kunde eller ville jag ata. Hon var lite putt att jag inte kunde dela en flaska vin med henne eller ens ata smoothien hon gjorde, hehe

Sean var ute sent med en kompis och var bakis idag, sa han ska inte dricka mycket idag sager han. Keith, brorsan kom hem precis fore Sean och jag horde honom spendera en halvtimme med att spy pa toaletten. Men knappast att han lar sig, han kommer att dricka fran morgon till kvall idag anda ;)

Slan! (bye in Irish)

Nu åker vi till Westport

Nu ska vi till Westport över helgen, så blir kanske inte att jag bloggar förrän efter Paddy's day eftersom Seans föräldrar inte har internet.

Måste packa mina grejer nu för om en halvtimma ska vi till bussen. Ska bli kul. Middag med Anthony och Sean Mc Fadden ikväll, dop imorgon och så Paddy's day på måndag.

Ha en trevlig helg!!

Vi ska på dop på söndag

Jag lagade mat förut av alla grönsaker vi hade i kylen, för vi ska till Westport hela helgen fram till tisdag så allt hade blivit förstört annars. Är ju St Patrick's day på måndag.

Lagade iallafall en röra med kokt potatis, sötpotatis och morot tillsammans med paprika, rödlök, gröna bönor, persilja, ingefära, indiska kryddor, chili och vitlök. Lade även i soya mjölk och soya yoghurt och det blev asgott! Gjorde även några majskolvs bitar under grillen. De var goda men jag hade majsbitar mellan varenda tand efter, ugh! Sean gillade maten i allafall och så tände jag några ljus. De som bodde här innan oss lämnade kvar en massa ljus. Allt som fattades var en flaska rödvin, men det för ju inte jag dricka nu :(

Vi ska till indiska restaurangen med Anthony och Sean McFadden på lördag. Ska bli trevligt, men vet inte vad jag ska äta som varken innehåller ägg eller mjölkprodukter eller smör... Får se hur det går.

Sen på söndag har vi blivit bjudna på Angelas och James bebis dop. Vi har inte träffat barnet än och jag har aldrig träffat Angelas pojkvän heller. Jakob som pojken heter har Downs syndrom, och måste även ha en hjärtoperation vid 5 månaders ålder. Han är ca 1,5  månader nu. Förr umgicks vi rätt mycket med familjen Locke, både angelas föräldrar som Sean känner väl, Angela och hennes förre pojkvän Darragh, eftersom han är Anthony, Seans bästa kompis systerson. Så alla familjerna brukade alltid träffas på partyn hemma hos Angela när någon fyllde år, Halloween osv. De var alltid roliga eftersom alla man kände i Westport brukade komma dit... Det är några år sedan nu.... Blev lite tyst efter att de gjorde slut eftersom familjerna inte kom bra överens efter det, men nu tycks de ha kommit över det eftersom både Angela och Darragh har nya partners etc.

Enda jobbiga med dopfesten är att efteråt ska vi ses i Westport woods hotell och då blir det nog pints och finger food. De är rätt överviktiga i Locke familjen så de kommer garanterat att ha chips, sausage rolls etc. och jag kommer inte att kunna äta något av det...

Jag ska ju inte dricka på Paddy's day heller. De kommer tycka att jag är helt fel i huvet, men jag vill inte förstöra allt mitt jobb med detoxen på en enda helg... Måste även ta med mina egna flingor och soyamjölk till Seans föräldrars hus för annars kan jag inte åta frukost. De kommer säkert att äta fry up på söndag, toast etc och sånt kan jag verkligen inte äta nu. Seans mamma kommer nog tycka att jag är jobbig för hon är väldigt överviktig och försöker alltid bjuda på kakor, efterrätter, söndagsstek etc. och nu när jag säger att jag håller på med en detox diet så kommer hon undra varför jag ska hålla på o fåna med sånt, jag som är så smal jämfört med henne... Men jag ska inte ge med mig, det ska jag inte!


Stina Nordenstam skivan aldrig beställd...

Jag som har väntat och undrat varför jag inte fått min Stina Nordenstam "This is" CD trots att jag beställde den för en månad sedan, Nu kollade jag upp det och upptäckte att jag aldrig fått något confirmation nr skickat i mailen. Det var lite krångel med sidan när jag beställde och alltså har beställningen aldrig gått igenom! Jag kollade min bank balance och inga pengar har dragits heller... nu har Hotstuff inte den skivan längre.

"This is" som kom ut 2001 är jättesvår att få tag på, trots att den är superbra, eftersom Stina bytte skivbolag direkt efter releasen och den inte trycks mer. Nu hade jag i allafall sån tur att jag  kunde få tag på den på ett annat ställe. Hoppas jag vinner den bara.

 

Tom fick i allafall inte bättre betyg än jag

Åkte en sväng till college idag (sista dagen innan påsklovet) för att kolla vad jag fick för betyg på våra assessments. Jag fick 68%, lägsta jag fått sen tvåan. Annars har jag alltid legat på 70 och vid jul fick jag 72... men får trösta mig med att ingen annan fick över 68 förutom min rival Tom som också fick 68. Tur som sjutton att han inte fick mer än jag för han är så himla dryg! Men lärarna tror väl att de peppar oss mer till degree showen om de ger oss låga betyg och klagar på allt nu. Kanske inte så smart tänkt för det kan ju ha motsatt effekt...

Stod i min atelje och skvallrade med Geraldine och Loretto i nästan en timme. De är två vuxenstudenter och hur trevliga som helst. Vi snackade lite skit om vissa, men det får man göra när det sker orättvisa saker. T ex att Tom är Deirdres gullebarn och fick en hel atelje att hänga sina tavlor i på förra årets vårutställning, trots att alla andra treor bara fick 2 meter väggplats var!!! sen så fattar inte jag varför alla de konstnärer som kommer någonstans, får bäst betyg etc nästan alltid är de mest arroganta, som trampar på alla andra för att få sin vilja fram, är allmänt ignorenta etc. Jag vill vara en konstnär som är duktig och som det går bra för men som samtidigt är ödmjuk och omtyckt. Finns de???

Kolla bara på Paddy i trean. Han får alltid högst betyg i skolan (trots att jag inte förstår vad som är så speciellt med hans rinnande färg på rå tavelduk...) och sen trampar han helt på alla andra och gör sig osams med folk och pratar knappt med de andra treorna för han är ju "så mycket bättre än dem". Minns att alla hatade honom i tvåan för att han snodde folks taveldukar och målade over dem o sa att han trott att de ändå skulle slängas för att de stod i ett förrådsrum! Eller Tom som klampar in i andra folks ateljeer och säger åt folk att vara tysta för att han inte kan koncentrera sig. Trots att folk bara pratar i SIN EGEN studio! Eller Selma, som jag för övrigt tycker är trevlig, men tydligen så var hon skitjobbig att dela atelje med förra året eftersom hon inte ville bli störd alls, bara framhävde sig själv etc.


Var i stan innan skolan och betalade elräkningen och ntl (tv/telefon/internet) räkningen. Skönt att ha det överstökat i allafall. Blodsugare, säger jag bara!

På vägen hem gick jag till en musik affär och hämtade ut en pedal som Seans pappa Frank bett mig hämta.

Blev helt dränkt för det har regnat i ett streck hela dagen och jag tog inget paraply för de är ändå värdelösa på de trånga trottoarerna för man stöter bara ihop med folk och sen har man ingen stans att göra av det blöta paraplyet plus att de alltid vänder sig ut och in... Enda gången jag använder dem är om jag är finklädd och ska någonstans t ex till jobbet eller om det verkligen spöregnar. När man ska hem så kan man ju ändå byta om hemma.image180

Nä nu ska jag äta mina apple crings. 72 kalorier per påse och enbart äpplen och kanel i påsen. Svingoda!!!

Ane Bruns nya signerade skiva kom med posten!

Jag har inte gjort så värst mycket idag. Först satt jag och slöade med datorn i några timmar mitt på dagen och sen cyklade jag till gymet där jag spenderade ca 2 timmar. Körde cross trainer i 30 min, step maskin 10min, rodde 5 min och gjorde sitt ups, stretchade + 5 olika styrka maskiner. Gick bra och jag kände mig duktig :)

Sen handlade jag mer soya mjölk och yoghurt i Dunnes och hälsokostaffären och köpte en massa apelsiner och äpplen som jag lade i den fina fruktskålen jag köpte i förrgår.

Blev så glad när jag kollade i brevlådan för Ane Bruns nya skiva som jag förbeställde från Bengans hade kommit! Om man beställde den via hennes hemsida innan releasen så fick man ett signerat exemplar :) Var ju lite rädd att den inte skulle komma fram eftersom mammas paket kom bort i posten och likaså LP skivan från e-bay. Men den här kom lyckligtvis!

image177

Skivan är jättebra, men jag hade redan hört alla låtarna på hennes myspace förra veckan så inga överraskningar direkt. Inget slår dock A temporary dive, en av de bästa skivor som någonsin gjorts. Jag hittade den i en second hand affär i Dublin för ett år sedan och gav den till Seans syrra Laura så hon skulle få höra lite skandinavisk musik. Hon gillar Stina Nordenstam, Tori Amos etc så det passade bra, för hon älskar den skivan och har sagt massor med gånger hur mycket hon gillar den. Ane spelar förresten i Dublin i maj så jag kanske ska dit, har inte bestämt mig än. Jag har ju aldrig sett henne live eftersom jag bor här.

image178

Såhär gott åt jag för ett tag sedan. Sallad och den kvarvarande sushi rullen som jag gjort igår kväll. Tog lite för mycket wasabi på bara, så det gjorde ont i näsan hehe ;)

Veckorevyns frisyrtest

Här går det att se hur jag kunde se ut i några olika kändisars frisyrer. Jag är inte värsta kändis nörden så därför kan jag inte ens namnen på alla, men jag känner i allafall igen dem ;)

Sen hör det kanske till att bilden på mig (förutom första fotot) ser helt för jävlig ut eftersom jag tog den med webb kameran nu på morgonen, men det bjuder jag på. Alla andra kort på mig hade ju lugg, så de funkade ju inte...

image163 image164
Amy Winehouse
image165 image166
Audrey Tatou
image167 image168
Jennifer Aniston Victoria Beckham
image169 image170
Rhianna                                                        Nicole Richie
image171image172
Lucy Liu Mischa Barton
image173 image174
Kate Moss Jessica Simpson

Efter detta måste jag konstatera att jag passar bäst i mörkt hår, trots att min riktiga hårfärg är cendre, och att jag bör ha lugg...

Annars väntar jag på att det ska sluta spöregna så att jag kan gå ock träna, jag hatar det här skitvädret!

Köpte en CD med Irländska bandet Autamata idag

Hade lyssnat på deras musik på myspace i väntan på skivan. Eller, ja det är flera som spelar och sjunger som gäster, men egentligen är det bara en person, Ken McHugh som spelar flera instrument och skriver alla låtar. Väldigt bra!

Skivan finns inte i Sverige för de är bara på en indie label, men kolla in http://www.myspace.com/autamata
för att se hur det låter! "Watching the world go by" har snurrat flitigt i CD spelaren nu i eftermiddag.

image160

Omslagsbilden är målad av en irländsk konstnär som heter Jimmy Lawlor och bor utanför Westport. Han är känd för sina fantasibilder som ofta leker med ordspråk, olika kända byggnader i städer m.m Han öppnade en samlingsutställning med lokala konstnärer i Westport 2004 som Sean var med i.

Åkte in till skolan idag men det var ju ett slöseri med tid eftersom de inte var klara med våra assessments, och jag som trodde de skulle ha betygen uppe. Fionna sa att de andra lärarna inte var där idag och att de inte skulle vara klara tills fredag! Berättade det för Sarah och Maria när jag stötte ihop med dem i matsalen, så vi åt och satt och pratade ett tag i brist på annat att göra. Sen kom Chloe också så vi pratade med henne med.

Det är en grej i Kennedys club ikväll som är ordnad av the Textiles society, de kanske skulle gå men det ska inte jag. Gillar inte kennedys så mycket och numera när man går på college grejer så är det mest bara ettor och tvåor som man typ aldrig sett förr eller i allafall inte känner som är asfulla och fular sig och själv känner man knappt ingen. Annat var det förra året, eller när vi gick i tvåan, då var det alltid en massa folk man kände och jättekul... Och så kände vi en del folk i trean och fyran då, bla mina housemates. Nu finns det inte så många på skolan att umgås med, förutom folk i min klass och några andra fyror.  De i andra och tredje året är inte så kul. Det är flera som inte kom in i fyran från min klass som saknas och så väldigt många trevliga fyror från förra året som jag brukade prata med. *snyft* dem ser jag ju aldrig nu!

När jag kom hem så gjorde jag sushi som jag ska äta nu, men den är inte lika god som äkta sushi, för jag använde oskalat ris och lade inget socker i vinägern så de har inte den där särskilda sushi smaken. Lade heller inte i någon fisk utan bara kokta gröna bönor, morötter och gurka i strimlor samt lite ingefära och tahini inrullat i nori blad. Ska smaksätta med lite wasabi också så blir det nog gott ändå.

Jag är heeelt beroende av sushi och längtar tills den dag jag lever i Stockholm eller London och kan gå på sushi barer hela tiden!!

Den som finns här i stan är inte the real deal eftersom de bara gör 3 sorters sushi rullar: teriyaki chicken, smoked salmon och vegetarisk (med omelett). Ingen rå fisk alltså. Men jag gillar det ändå, är lätt mitt favoritcafe i stan för det är hur mysigt som helst!

image161
Bilden kommer från en site jag hittade som visar hur man gör sushi, men det visste jag redan ;) www.mare.ee/indrek/sushi/

Är ju helt ledig den här veckan visar det sig då. Well... ska till Westport på lördag-tisdag morgon för Sean är ledig och det är ju St Patricks day. Paraden här i stan går dock precis nedanför vårt fönster, så på ett sätt skulle det vara kul att kolla på den här, men alla mina skolkompisar ska ju hem till sina städer och våra vänner och Seans familj är ju i Westport så det är ju ingen mening med att stanna nere i Galway då.

Ska i allafall till Dublin på påsklovet, åker ju aldrig dit numera när inte Laura (seans syrra) bor där. Hon är i Afrika i 2 år. Känns som om jag är i London oftare än Dublin, näe, jag var faktiskt där före jul och shoppade med Sean en gång. Oj, det påminner mig att jag måste gå till universitetet (jag går på tekniska högskolan) imorgon och förnya mitt student travelcard, annars kommer tåget att kosta 42 euro istället för 28!!!

Nu sms:ade just Sarah o frågade om jag skulle med ut, men jag tackade nej. Sean har hyrt en film och jag ska äta min sushi nu. mmmmmmm......

Orkanvindar och fallande tak-skiffer

Det är helt för jäkligt väder ute! Värsta orkanvindarna, spöregn och Sean hörde att skifferplattor föll ner från huset mitt emot. Jag vågar aldrig gå på den sidan av gatan för takplattorna har hängt lösa på flera ställen (det är ett övergivet hus) och det kan ju falla ner och döda någon!

De sa på nyheterna att det skulle bli vindstyrkor på över 100 km/timmen och jag tror dem. Fy, skulle inte falla mig in att gå utanför dörren i natt!


En Jag dag

Idag har hag haft en "jag dag" och bara brytt mig om mig själv :)

Jag kollade i några second hand (välgörenhets) affärer och köpte en 60 tals fruktskål och en View master, som var så populära när jag var liten (jag hade dock aldrig någon själv) Den har flera roliga brickor med Ducktales, Bambi, Räddningspatrullen, snövit m.m

image158 image159
Model J - Red Belgium made (1975-1994)

sen gick jag till stadsbiblioteket och skaffade medlemskap och där lånade jag kassettband med en tyska kurs, eftersom jag skulle vilja lära mig det. Läste ju tyska en gång i tiden i gymnasiet men det var bara nybörjar och det blev inte så mycket med det till slut. Lånade även en bok med noveller där varje sida står både på tyska och engelska.

Lånade även en bok om olika sätt att ta hand om sin kropp på insidan så att det reflekteras på utsidan. Dvs vad man ska äta för att få i sig alla vitaminer, vilka krämer, makeup etc man ska välja beroende på skinn och ansiktsform och en massa annat.

Jag gick sedan till sushi restaurangen Kappa Ya och åt dagens miso soup, rostat grönt te och en sushi rulle. den var vegetarisk med omelett i, så jag pillade bort omeletten och åt resten, det var asgott! Satt där länge och fick påfyllning i tekannan två gånger (det får man alltid gratis där) medan jag läste i boken.

Sen gick jag till Boots och köpte en detangle kam (pliggarna sitter glesare och omlott så att det går lättare att reda ut hår), mousse, en skin firming creme, en body brush, och hårborttagningsmedel. Det kostade 400 kr, så det sved lite i plånboken, men det var grejer jag behövde.

Sen har jag haft mini spa här hemma och dushat och haft i en hårmask då jag lindade plastfolie runt huvudet för att den skulle verka bättre och använt body brushen, fuktighetskräm i ansiktet och firming lotion etc. Efteråt lagade jag majs och grönsaks (glutenfri) pasta med tofu, spenat, chili, groddar, persilje, soyamjölk, rödlök och vitlöks röra med mexikanska kryddor och kumin. Det var gott!


Idag ska jag inte till skolan

För vi har assessments hela dagen så det går inte att göra någonting i allafall. Hade lite sovmorgon till 10.20 så nu har jag ätit min favoritfrukost bestende av sockerfria cornflakes, goji bär och sockerfri soyamjölk och soyayoghurt blandat. mmmm...

Vädret är växlande, sol och moln om vartannat. Ska ta en sväng till second hand shopen runt kvarteret och se om de har fått in något intressant. Sen ska jag till stadsbiblioteket och skaffa medlemskap. Har ju aldrig behövts innan eftersom jag lånat alla böcker på skolbiblioteket, men ska se om de har några böcker om Galways arkitektur till en kort uppsats jag ska skriva till en online journal.

Har slått fast att jag skiter fullständigt i om min mage blir lite uppsvälld av att äta gluten, jag kan bara inte med glutenfritt bröd! Jag försökte göra bröd igår kväll med brunt rismjöl, majsmjöl, bakpulver, soyamjölk, soyayoghurt, ägg subsitut, salt och vatten. Först lyckades jag lägga i lite för mycket salt, men förutom det så smakade det ändå helt förjävligt! Jag mår illa av att ens tänka på att äta dem, fast jag gjorde degen kladdig så att de inte skulle bli för hårda etc. Tror att det beror en del på att jag inte kunde lägga i socker, jäst eller riktiga ägg, men ändå!

Mjölkfritt ska jag nog försöka leva i allafall för jag älskar osötat Alpro soya mjölk och osötad soyayoghurt och laktosintolerans går i släkten, och jag känner mig bättre när jag inte dricker mjölk. Kommer dock fortsätta äta grejer som använder mjölkprodukter i tillverkningen, för jag är ju inte vegan, och jag är ju inte helt intolerant heller.


Killing time (och nya målningar)

Nu sitter jag i skolan och forsoker doda lite tid i vantan pa en forelasning med den utstallningsansvariga pa IMMA (Irish Museum of Modern art). Ska bli intressant, men vi har ju assessments idag, sa gor absolut ingenting...

Igar malade jag tre sma bilder, for jag tyckte inte att jag hade gjort allt jag tankt till vara assessments. Mamma ringde pa kvallen, sa vi pratade i ett par timmar. Var ett trevligt avbrott, men sen satt jag till halv 2 och malade... Blev ratt nojd, sa det var vart det.

Akte in till skolan lite tidigare sa att jag kunde satta upp bilderna pa vaggen i studion och skriva ut mitt statement. Hade inga sticky pads utan satte en massa frystejp, sa jag ar lite nervos att de ska ramla ner nar som helst...

Sen fikade vi och Lorraine och Debbie som var i Rom forra veckan med Art History gruppen berattade om sin resa m.m Vem som helst fick anmala sig, men mest ar det for forsta ars eleverna. Har dock aldrig akt pa deras organiserade resor for konsthistorie lararna foljer med och undervisar m.m och man maste betala deras lon etc. sa fast det bara ar 4 dagar pa ganska daligt hotell sa kostar det nastan 5000 kr, nej, da aker jag hellre sjalv!

 Har aldrig varit i Italien sa fragade de andra vart jag skulle aka: Rom, Florens eller Venedig? Lorraine tyckte Rom, hon sa att hon alskade det. Geraldine sa Venedig for det ar sa romaniskt och Sarah sa Florence for att det ar sa fullt med konstverk och lugnare an Rom, sen sa hon att hon tyckte att granderna i Venedig ar for klaustrofobiska. Sa dar blev jag ju inte klokare direkt!!!

image155

image156

image157

1. Alby
2. Masmo
3. Rinkeby
17.5 x 17.5 cm

Bilder från ett soligt men kallt Galway

Sean och jag har anmält oss till WWF för att bli isbjörnsfaddrar. Det kostar bara 100 kr i månaden och det är det verkligen värt. Jag tycker det är hemskt att de håller på att utrotas pga de smältande glaciärerna och Seans favoritdjur är björnen, så vi tyckte att det var en bra ide.

Kom just hem från en promenad ut till salthill längs havet och sedan hem en annan väg, för det var jättekallt och blåsigt, men soligt mesta delen i allafall. Vädret är rätt ostadigt med regnskurar då och då, men vi klarade oss i allafall.
Min nya favoritfrukost är osötade cornfalkes med osötat soyamjölk eller soya yoghurt och goji bär. Asgott efter den osmakliga millet och quinoa gröten jag ätit i några dagar.



image152

Den röda kappan är ju assnygg!!

image153

image154

Igår var jag i skolan större delen av dagen. Dokumenterade mina målningar i fotostudion, så de finns nu på min hemsida www.ceciliadanell.com och fixade i ordning lite i ateljen  men jag ska spendera resten av dagen idag med att måla ett par till små bilder för jag vill ha lite mer gjort till våra assessments imorgon.

Mamma skrev att hon ringer ikväll, har inte pratat med dem på nästan 2 veckor så det ska bli kul.

Bilder på min modell


Här kommer ett par bilder på modellen av rummet jag vill bygga till utställningen: (Lånade skolans digitalkamera över helgen, därav den bra kvaliteten)


image145

Jag spenderade dagen i college med att städa studion, färdigställa modellen och fixa iordning de flesta grejerna för våra assessments på måndag. Deirdre kom in och kollade (en av våra tutors) hon gillade vissa grejer med blderna men inte andra, som vanligt, men en bild gilar gon tydligen massor, en jag gjorde med en stol och en TV för när hon lämnade studion så sa hon att om jag nånsin funderade på att sälja den så ville hon köpa den! Blev lite paff när hon sa det.

image147
Kollade runt lite i stan och gick till the City Museum för textilstudenternas vernissage. Hade varit så himla mycket publicitet både i tidningen och i skolan så blev lite besviken när det bara visade sig vara några få saker på trappavsatsen till tredje våningen. Kände i stort sett ingen där heller så jag smet redan innan öppningstalet.

Gick hem och bakade gluten, smör och ägg fri paj. Har aldrig bakat glutenfritt förr, använde quinoa och brunt rismjöl. Blev ganska gummiliknande och olikt vanlig deg. Tycker synd om de som är glutenintoleranta för degen var helt smaklös, men fyllningen blev desto gidare med krossade tomater, kikärtor, majs, spenat, tofu, chili, ingefära etc. Så blev ändå gott.
image146

Galway arts centre vernissage

Gick på vernissagen klockan 6. Det var trevligt, pratade lite med co-ordinatorn Maeve om utställningen med 3rd year paint students som hon är curator för. Sen träffade jag min tutor Fionna och Philippa Sutherland, en konstnär som vi hade lite i tvåan och som hade tavlor med i utställningen, hon är sååå trevlig, frågade massor om mina grejer, vad jag jobbar med, att hon verkligen gillade det jag gjorde förra degreeshowen etc. Hon är ju kompis med Fionna så hon berättade att vi har rätt mycket just nu med assessments nästa vecka och så, men att jag gjort en så bra video före jul som Philippa bara måste se. Va, är så superglad att Fionna faktiskt sagt så mycket positivt om mig på en och samma dag!

Träffade även Austin, dataläraren. Han är på alla vernissager :) Imorgon är det vernissage igen i the City Museum med 3rd year textiles students och den öppnar han, och sen på måndag är det vernissage i skolan med Maeves 3rd year paint exhibition.

Höll på med min lilla rumsmodell. Blir galen för jag har en bild i mitt huvud av hur jag vill ha installationen men detta land var ju så fattigt på 60-70 talet att ingen ägde några designprylar, så det går ju inte att få tag på något jämfört med Sverige/England.... Vad jag vill ha är skalet till en gammal TV som jag kan sätta en ny monitor i och en snygg soffa och soffbord, alternativt matsalsbord och stolar.

image139 image141

image142
Joooo, drömma går ju!

Kräks snart på att jag blivit av med 4 (!!!!) saker i posten. Törs aldrig mer skicka efter något. Antingen så snor någon grejerna på posten, eller så är det någon som stjäl det ur vår brevlåda, och brevbäraren kommer ju först vid lunchtid så kan aldrig vara hemma o vänta på honom. Min lp skiva jag vann p e-bay för en månad sedan har inte kommit, trots att jag vet att säljaren skickat den (han erbjöd sig tom att refunda beloppet), min efterlängtade Stina Nordenstam skiva som är så svår att få tag på har inte kommit, mammas paket med telefonladdaren jag glömde i sverige och godis från tysklandsresan har inte kommit, materialproverna från england har inte kommit. fan, fan vad sur jag blir! Ringde posten förra veckan men de sa att de inget kan göra utan ett tracking nr, men dessa är ju inte rekommenderade!!!

Har ju även skickat efter en signerad Ane Brun skiva som släpps nu i dagarna, så får väl inte den heller förstås...
Testade ett nypp sätt att poppa popcorn ikväll, nyttigast möjliga:
Tag en microvågssäker skål, täck botten med popcornskärnor, täck över (stramt) med plastfolie, poppa i micron på full effekt ca 3 min. Det funkar, och ingen olja behövs, men de smakar i stort sett inget, så det blev till att salta en del :)

I natt drömde jag om sushi!

Hade värsta lustiga drömmen i natt. Drömde att jag var i Tokyo med Sean och att vi bodde på något hotell. Det såg dock inte ut som de bilder jag sett från japan utan mer som någon europeisk storstad. Jag var så sur att jag inte hade någon kamera med mig eftersom jag ville ta kort på allt jag såg. Jag knallade iväg från hotellet och blev lite orolig att jag inte skulle hitta tillbaka. I varje gathörn och i varje affär sålde de SUSHI i alla de former och jag tyckte det var helt fantastiskt, men skulle vänta till lunchtiden innan jag åt något (!) Jag kollade på en Nikon D80 kamera som bara kostade 400 tokyo dollar (vad nu det är) men visste inte om det var jättebilligt eller inte eftersom jag inte visste valutakursen så jag köpte den inte.

Sen helt plötsligt så var det en massa folk från gymnasiet där, bla Anna Frisk, och vi skulle göra praktik på ett fint hotell där. Vi var i receptionen och de sa till oss hur vi skulle svara i telefon m.m och det verkade ganska lätt. men sen visade de på kartan flera andra hotell som vi behövde känna till eftersom vi skulle ge ut telefonnummer och visa vägen till dem och då blev jag orolig för jag kunde ju verkligen inte den här stan. Haha, lusig dröm, var bara tvungen att skriva ner den!

Blev så galet sugen på sushi nu, det är verkligen det godaste som finns!!! Väntar på att matsalen ska bli lite lugnare så jag kan äta, är typ kö till microvågsugnen nu... Talade med Fionna (en av våra tutors) och blev glad över att hon faktiskt var väldigt positiv och gillade mina små tavlor massor etc. Tänk vad sånt hjälper! Håller dessutom på att tillverka en modell av rummet jag ska använda i slututställningen nu. Är rätt nöjd så här långt!

Fick en hel påse Goji berries av Sarah, hon får visst nån allergisk reaktion när hon äter dem. De kostar ju typ 100 kr annars så det var snällt. Maria är sur för Fionna gillade inte hennes lunga som hon målat på en vägg och tyckte att den såg ut som ett träd, så nu håller hon på och gör om den.


Vegetariska burgare och kanonkap

Nu har jag precis lagat middag. Har aldrig lagat eller lärt mig så mycket om mat som jag har senaste veckan tack vare min diet :) Det är en bra diet för man behöver inte svälta utan kan äta vanliga portioner, minus allt socker, kött, fisk, mejeriprodukter och gluten. Gluten slutade jag bara äta helt idag. Jag hade tidigare bytt vetemjöl mot spelt mjöl, men har fortfarande kännt mig bloated, (vad det nu heter på svenska) och gasig i magen. Gick till hälsokostaffären på morgonen och frågade om de hade något särskilt preparat man kunde ta för att få magen mer i balans och vi pratade lite om min diet och hon tyckte att det var väldigt bra att jag prövar att ta bort mejeriprodukter och sa till mig att testa en vecka att bara äta glutenfritt.

Kan alltså inte ha min havregrynsgröt på morgonen eller använda mitt spelt mjöl som jag just börjat gilla... Köpte Quinoa, hel och flakes och millet flakes. testade att blanda de båda och göra gröt, det sväller mycket mer och är jätteklibbigt men går att äta.

Målade en till liten bild i skolan (se gårdagens inlägg) och så hade vi möte med klassen för vi är så sura på att Geraldine, en kvinna vi hade som lärare i ettan ska organisera vår degree show och inte har någon koll! Vi hade räknat ut att om vi trycker 600 kataloger och säljer i stort sett alla så betalar de för sig själv och det räcker om vi betalar 200 kr var för publicitet, öppningsvin och tilltugg etc. Förra året tryckte de 1000 och sålde bara hälften. Vi hade även httat en tjej som gick i fyran förra året som hade erbjudit sig att designa katalogen åt oss. Men nej, nu har Geraldine bestämt att vi visst ska trycka 1000 kataloger och att en av datalärarna ska designa katalogen istället och helt plötsligt kräver hon 1000 kr var av oss! Många har inte råd att betala så mycket eftersom vi har så mycket materialkostnader i samband med utställningen och HUR kan hon få det till att kosta så mycket?! Vi sa att i så fall vill vi inte ha någon katalog utan tänker trycka vykort och dela ut istället (vilket många av oss tänkt göra ändå), vi ska be våra lärare att prata med henne om att vår klass är emot katalogen, nu börjar kriget hehe!

Kollade i mina vanliga second hand affärer i min del av stan och gjorde värsta kapet: ett serveringsbord från 60 talet, skitsnyggt! (10 euro) Det ska jag ha med i min installation till utställningen. Var även i secondhand bok och skivaffären och killen där hade en jättefin bok om retro prylar som jag köpte (8 euro). Han snackade en massa med mig om retro grejer när han fick veta att jag var intresserad av det och pratade om hur mycket det finns att shoppa i Brighton. (Helena, hallå, nu åker vi dit va!?) och så visade han mig en skithäftig portabel lp spelare som han köpt för 200 kr och som har en grej så man kan stapla 5 skivor och spela dem en efter en automatiskt. Han sa att jag kan få låna den till utställningen om jag vill, men det törs jag nog inte, tänk om nån idiot skulle ha sönder den! (jag ska göra en installation i ett rum med retro prylar). Han gav mig även en badge på köpet för han såg att jag hade en massa på väskan.


Sen har jag gjort veggo burgare som jag kom på receptet till själv.

Cissis vegetariska burgare
(gluten, ägg, laktos fria)

1 stor morot
1 stor potatis
färsk chili
färsk ingefära
färsk celeri
1 kopp kikärtor
2 klyftor vitlök
millet eller quinoa flakes/mjöl

kryddor:
salt
peppar
paprika
kumin
koriander

Riv morot och potatis (grova delen av rivjärnet) Lägg i skål med lite vatten och värm i mikron i ett par minuter så att det mjuknar lite. Häll av vattnet i en sil, se till att pressa ur allt. Mosa kikärtorna, riv vitlök, ingefära, celleri och chili och lägg i och rör samman allting. Krydda efter smak och pressa samman till bollar som du sedan plattar till burgar storlek. Doppa i millet eller quinoa mjöl. Stek i stekpanna med olivolja i några minuter på varje sida.





Måla, måla hela dagen!

Idag har jag målat två små bilder, skiva med linneduk på och oljefärg har jag använt. Det är två motiv från Fittja.
image136

Alla har mycket att göra eftersom det är assessments på måndag. Annars blev jag Maria o Sarah lite sura på sculpture folket för tydligen ska de ut i natt men sa inte ett ord till oss o frågade om vi ville med medan Maria gck och frågade alla dem sist vi skulle ut! Deras ateljeer är ju i samma korridor som våra och vi pratar jämt med dem så de hade absolut ingen anledning att inte fråga. Ja, vi ska väl inte fråga dem nästa gång vi går ut helt enket...

Är också så jävla trött på Tom i min klass. Han gör så himla svår, filosofisk, minimalistisk konst och tycker att han står över alla andra. Han är ju på samma nivå som lärarna minst och en riktig konstnär medan vi andra bara är amatörer typ. Värsta är att lärarna älskar honom och han är så jävla självupptagen hela tiden. Nu har han och hans kompis Dee fått för sig att de inte kan koncentrera sig för att vi pratar för högt i ateljeerna. Men hallå, det är inte ett klassrum, man måste väl få prata när man jobbar, vi står ju inte bara o snackar skit utan pratar ofta om olika grejer vi gör etc! Han har klagat till lärarna så nu har de sagt till oss att vi måste vara mycket tystare och kan prata i matsalen istället, bara för att det är Tom så får han bestämma över alla, borde det inte vara majoriteten som bestämmer?!!

Blir så jävla trött! Han gick tillochmed in i Cat, Geraldine och Roisins atelje o sa att Geraldine skulle vara lite tystare så han kunde jobba. Ger är typ mammas ålder och världens snällaste, så hon sa såklart ingenting till honom utan blev bara så paff. Han skiter fullständigt i om han gör sig osams med hela klassen för han står ju över oss i allafall. Förr tyckte jag de andra var lite väl hårda i orden när de talade om honom men nu håller jag faktiskt med, han är så himla jobbig, o lärarna, särskilt Deirdre bara äääälskar allt han gör. Han jobbar bara i vitt och ljusgult etc. och pressar färg genom nät och gör tjocka enfärgade lager som krackelerar etc. Sen läser han värsta filosofiska grejerna om hur moln inte finns för att de inte går att ta på etc och tror han är något. Han kommer snart få slut på ideer hoppas jag!

'There will be blood' rekommenderas!

Kom just tillbaka från Galway Omniplex efter att ha sett 'There will be blood' med Sean. Jag förstår varför Daniel Day Lewis fick best actor Oscarn med den rollen. Han var verkligen, obarmhärtig, skruvad, skitig, konstig och ändå hejade man på honom genom större delen av filmen. Paul Dano var också riktigt bra som den jobbige frikyrko pastorn som försöker driva ut djävulen ur reumatiska händer etc.

Han var med i The Ballad of Jack and Rose och Little Miss sunshine också, den förstnämnde var även Daniel Day Lewis med i och båda är jättebra!
image133

I år har jag sett tre filmer på bio: No country for Old men, Juno och There will be blood de är bland de bästa jag sett och rekommenderas! Jag älskar verkligen att gå på bio, slår dvd alla gånger eftersom vi har en så dålig tv, är ju lite skillnad om man har värsta surround systemet och stor wide screen tv.

I skolan gjorde jag några radikala förändringar på mina två tavlor eftersom jag inte var helt nöjd med dem och lärarna hade klagat på några grejer, så jag hällde färg på de ställena. De kommer antingen att älska eller hata det, troligen det sistnämnda ;)

image134

image135

Idag när jag vaknade och kollade ut genom fönstret så snöade det, men det låg inte kvar. Vädret har varit jobbigt ostadigt hela dagen. Maria kunde inte komma till skolan förrän på seneftermiddagen, för hon var insnöad i Swinford i Mayo, me där är det ju alltid kallare än här. Med 'insnöad' så menas att det var några cm snö som gjorde att hon inte tordes åka ända till galway eftersom de enbart har sommardäck på bilarna här, så inte svensk innebörd av ordet direkt ;)

Du är inte klok Madicken!

Nu har jag kollat på min julklappsfilm en andra gång. Älskar Astrid Lindgrens berättelser sen så länge jag kan minnan. När jag var riktigt liten så var det Pippi Långstrump, sen när jag var ca 5 år så tyckte jag så mycket om Ronja och Emil i Lönneberga. När jag var 7 år och just hade börjat skolan och lärt mig läsa så älskade jag Madicken och lånade alla böckerna på biblioteket och i bokbussen. Jag älskade när mamma knöt en madicken-tofs på mig och jag kunde ha min fina madicken-klänning med spets på mig. :) Jag önskade att jag var kompis med tant Nilsson och Alva för de verkade vara så snälla och jag har alltid sett upp till starka och snälla kvinnor under hela min uppväxt. Vi skaffade får när jag var 6 år och en döpte jag till Madicken, hon levde i åratal och var det snällaste fåret vi någonsin haft. Hon blev nog 13 år enligt mina beräkningar :)

Så här ser de ut nu, Birgitta Andersson och Lis Nilheim:
image131

image132

De senaste åren har jag börjat kolla på Astrid Lindgren filmer igen och börjat upptäcka ett och annat som man inte märkte som barn, saker som bara vuxna förstår. Det är det som är så bra, att det funkar för alla åldrar. Mina favoriter är Ronja Rövardotter och Madicken, men jag tycker även bra om Emil i Lönneberga och Rasmus på Luffen. Alan Edwall var verkligen en himla bra skådespelare! Jag önskade mig även Ur-Pippi boken i födelsedagspresent förra året, det var kul att läsa den första versionen av Pippi.

Jag minns för två år sedan när jag fick Ronja i julklapp och tittade på den när jag var här på Irland. Jag grät för att jag saknade Sverige och skogen och språket...nu blir jag inte sådär sentimental längre, för nu vet jag att det bara är fyra månader kvar i skolan och sen kan jag göra hur jag vill. Frågan är bara hur snart jag vill flytta tillbaka, om jag kommer ångra mig, om jag kommer att sakna en massa saker här på samma sätt som jag saknat Sverige, om jag kommer dröja kvar här länge innan jag bestämmer mig...

Under tiden har jag filmerna att titta på:
* Ronja
*Bröderna Lejonhjärta
*alla Rena Rama Rolf avsnitt
*Morrhår och ärtor
*Mitt liv som hund
*Populärmusik från Vittula
*Torsk på Tallinn
*Ondskan
*Kim novak badade aldrig i Genesarets sjö
*Wallander-steget efter
*Parlamentet vol.1
* Kråkguldet
*Sällskapsresan boxen
*Tillsammans
*Mio min mio
*Madicken

Det finns ingenting som piggar upp så mycket när man känner sig nere som att sätta på en svensk film man verkligen tycker om. (Jag var aldrig så här patriotisk innan jag flyttade utomlands!)

Voluntärdag i Galway arts centre

Som jag skrivit tidigare så frågade jag Maeve Mulrennan, utställningssamordnaren för Galway Arts Centre, om jag kunde hjälpa till nästa gång de skulle hänga en utställning etc. Det ligger rakt över gatan från där vi bor och jag ville lära mig lite om hur de jobbar i ett galleri. Hon sa att hon tyckte att det var jättekul att jag frågade, för ingen annan har gjort det förr och så skulle de byta utställningar idag, söndag, så det passade bra.

Jag kom dit runt 11.40 och fick först hjälpa till med att slå in alla målningar från den tidigare utställningen i bubblewrap och kriva på vem som skulle ha dem. Det var en med en massa landskapsbilder gjorda av olika konstnärer under deras residencies på ön Inishlacken. Några skulle vidare till utställningar på en av Aran öarna och sen till New York.

Efter att det var klart så tog vi fram alla bilder till den nya utställningen som handlar om olika konstnärers respons till ämnet teckning, dvs, alla tavlorna är teckningar eller etsningar etc. En kvinna som heter Philippa Sutherland och var lecturer på vår skola i några veckor i tvåan är med samt några andra rätt kända folk. En kille, berättade hon, har Irlands största samling av Andy Warhol prints, men det är inte officiellt. Han jobbade i Warhols The Factory under hans storhetstid och tryckte hans bilder. Så himla coolt!

En konstnär som heter Rosie McGurran var där och hjälpte till också, hon hade tavlor med i utställningen vi tog ner och är tydligen den som ordnat residency grejen på Inishlacken. Jag minns henne från first year när hon hade en workshop med oss om landskapsmåleri och visade en stor mural hon gjort i Universitetets nya byggnad.

Vi hade en plan att gå efter som visade var alla tavlor skulle placeras och vi ställde dem där de skulle vara, men de skulle inte hängas än och vi lämnade bubblewrapen på dem eftersom en äldre man som är deras tehnician höll på och fyllde igen hål i väggarna etc och han skulle mäta och sätta upp dem sen.

Maeve tyckte det var jätteschysst att jag hjälpt till, för annars skulle hon ha fått göra allting själv och så gav hon mig 300 kr som tack :) så det var snällt! Hon gav mig några invites för öppningen på torsdag, så då ska jag självklart dit. Jag gick hem runt 3 på eftermiddagen.
---------------------

Igår gjorde jag inte så mycket. Kände mig väldigt nere på morgonen, både pga skolan och dieten.

Jag gick in till stan med Sean o köpte lite grönsaker på marknaden, men det var verkligen skitjobbigt att inte kunna köpa någon falafel eller sushi som jag vanligtvis gör på en lördag där pga min diet. Sen gick vi till ett cafe, men jag kunde inte dricka örtteet jag köpt för det var för sött, och jag ska inte äta eller dricka någonting sött... Sen köpte jag en vegetarisk kokbok i en bokaffär.

För er som inte vet så har jag kört en diet sen i tisdags som innebär att jag inte äter någonting innehållande:
* koffein
*alkohol
* djurprodukter (ink. kött, fisk, mjölk, smör, ägg...)
* svamp/ jäst
* vetemjöl
(jag äter bara fullkorns spelt, havrekli, flax frön)
*söta frukter (t ex bananer, vindruvor, persikor, plommon, äpplen..)
*socker/sirap/sötningsmedel (svårast av allt, för allting som är tillagat innehåller socker eller sirap. Kolla bara på innehållsförteckningen nästa gång du köper knäckebröd, yoghurt, buljongtärningar, soppa eller annat som man tror är nyttigt, allting innehåller socker!)

Detta betyder att jag bara kan köpa råvaror och sen göra min egen soppa, stekpannebröd, speltpasta, sallad etc. Det är jobbigt för det betyder att jag inte kan äta ute över huvud taget och inte köpa annat än råvaror. Anledningen till denna 'detox' är att jag vill få bort allt socker och skadliga ämnen såsom kaffein ur min kropp. Att inte äta svamp eller jäst ska leda till att min tarm blir av med en massa bakterier, att inte äta mejeri eller djurprodukter ska också rensa ur mitt system är det tänkt. Tror faktiskt att jag ska sluta äta mejeriprodukter helt och hållet efter detta eftersom min mage och tarm känns mycket lugnare och bättre. Ska ta kalktabletter istället och äta veganprodukter och sojamjölk istället. Ska dock fortsätta att äta ägg och använda mjölk och grädde i bakning och matlagning, men väldigt fettsnåla alternativ och sparsamt.

Igår eftermiddag gjorde jag stekpannebröd med hummus och sallad, det var gott! Surfade nätet, kollade lite på ett par Ducktales episoder och även på Rena Rama Rolf - Mirakelmanicken. jag höll på att vika mig dubbel av skratt, det är nog bland det roligaste som någonsin gjorts! Sean fattade så klart ingenting när han gick förbi eftersom han inte förstår vad de säger, han retar sig bara på signaturmelodin!


Sen läste jag lite i iRobot och lade mig tidigt för en gångs skull. Superbra bok!

RSS 2.0