Adventsgudstjänst och lussebullar

Första advent idag. Under dagen var det soligt och kallt, frost under natten. Jag gick en promenad i en timme och köpte ingredienser till lussebullarna. Sen stickade jag en stund innan jag gick till en adventsgudstjänst i St Nicholas church. Det är den protestantiska kyrkan i stan och en av de äldsta i landet som ännu är i funktion. Har aldrig varit på gudstjänst där förut.  Jag är ju inte religiös, men tycker om att gå till kyrkan när det är mysigt med ljus på julen, höra på fin musik m.m Ikväll var det en candlelight mass. Alla fick varsitt ljus att hålla i handen (ungefär som tärnorna brukar ha fast mindre ljus). Sen sjöng kören sånger (de sjöng jättefint).  Jag har bara varit på ett par katolska mässor sen jag flyttade hit med Seans föräldrar, men jag föredrar den protestantiska versionen, antagligen för att man känner igen sig mer, men även för att det är så mycket böner, välsignelser och ritualer på en katolsk mässa medan på den protestantiska så sjunger man och spelar mer och det föredrar jag. På de katolska mässorna jag varit på har man inte sjungit alls (fast de gör det ibland).

Sen på kvällen hade jag att välja på att gå till filmklubben eller baka lussekatter och jag valde det sistnämnda, för jag ville leva kvar i julstämningen som jag fått in från kyrkan och alla ljusdekorationer i stan. Jag hängde upp ljusslingan hemma, tog fram lite mer pynt som jag glömt och nu bakar jag för fullt.  Enda är att det jäser som bara attan för jästen här är starkare än i sverige och jag lyckas alltid ta för mycket!




Hängde upp några julkort från tidigare år på ett snöre.


Jag gjorde en nejlikeapelsin också och det luktar såååå juligt!

Just nu kollar jag på Wallander medan jag bakar. Är den engelska versionen som just sänds första avsnittet på BBC. De var ju i Sverige och filmade, bra serie verkar det vara, men det känns ändå inte som att de är i sverige eftersom de pratar engelska, fast alla har ju svenska namn förstås. Peter Branagh som spelar Wallander passar för rollen, liknar Lassgård lite fast inte lika tjock ;)



Igår hade jag det så mysigt så! Kollade på tredje Star Wars filmen (eller episod 6 som den numera kallas) och måste säga att gamla Star Wars är mina absoluta feelgood filmer.  Andra tjejer kollar på chick flicks, mina feelgod filmer är Star Wars ;)

Hade änglaspelet tänt igår också, urmysigt!


Britney Spears, xfactor och stickning...

Jag har stickat i 6(!) timmar och nästan gjort klart en vante. Sade jag att jag inte stickar så snabbt ;) men jag blir faktiskt nöjd. resultatet kommer imorgon.

Under tiden kollar jag på The X-factor. Storbritanniens version av Idol, med konceptets grundare Simon Cowell som en av juryn. Idag har de Britney Spears tema. Måste säga att några gjorde låtarna bättre än Britney själv (hon är såååå otäckt överskattad enligt mig). Alla sjunger ju live, inklusive pausunderhållningen Miley Cyrus (Hanna Montana). Sen till resultatshowen skulle Britney uppträda. Då tänker man ju att när ALLA andra sjunger live så kunde hon ju göra ett försök eftersom hennes framträdande i showen är världens största deal eftersom hon inte varit i England och uppträtt på 5 år. Jaha, självklart så mimar hon som vanligt, i OTAKT till musiken och alla är helt galna och tycker hon är fantastisk. Ja, men bara för att det är hon, för jag tror inte hon har röst nog att sjunga live och prioriterar helt klart dansen, så för mig är hon ett dansnummer live mer än sångerska. Det såg lite löjligt ut när man såg så tydligt att hon mimade och sen när programledaren skulle prata med henne efter så fick han räcka fram en mikrofon så hennes headset funkade ju självklart inte ;)

Jo, jag vet att hon är typ världens kändaste artist just nu och hon har ju återuppstått och ser nu ut som sitt gamla jag, grattis till henne. Men jag kan aldrig gilla henne ändå ;) fast hon är ju ett modernt fenomen, det måste man ju ändå hålla med om, och hon är rätt underhållande. Sen har hon ju röst på skivorna, så synd att hon ALDRIG vill sjunga live. Jag tycker att sång är bra mycket viktigare än dansrutiner hos en artist och jag skulle aldrig kunna gå och betala för att se en konsert som inte är live. Men det kanske bara är jag...

Det börjar dra ihop sig mot jul

Idag var jag på en liten julmarknad inne i St Patrick's college. Var mest barngrejer och en masa raffles och sånt, men köpte iallafall två goda chokladrutor för bara 20 cent styck.



Det var lördagsmarknad vid kyrkan mitt emot som vanligt. Där hittade jag en bur med jättesöta kaniner. 20 euro styck. Åhhh, om man kunde ha köpt en!





Jag handlade Seans julklapp (ett TV spel) och han handlade min, Pink Floyd filmen "The Wall". Han ska dock få hitta nåt mer åt mig eftersom den var så billig. Vi drack även kaffe utanför Amnesty International och jag kollade runt i tre olika affärer tills jag hittade rätt garn och stickor som jag var ute efter. Vi åt sedan indisk buffé på Spice Corner och jag köpte saffran m.m i hälsokostaffärer. Här säljer de bara hel saffan, så man får kämpa lite med att försöka mala sönder den och så får man ha mer än vad man tror eftersom den färdigmalda är mycket mer koncentrerad. Imorgon ska det iallafall bli lussebullar!

Jag var även i den tyska leksaksaffären och köpte små tunna ljus till vårt änglaspel, för de säljs ingen annan stans. Oj, nu kom just en störskur utanför fönstret, det som var så soligt och kallt idag. Ja, man slutar aldrig förvånas över det irländska vädret!

Sean har gått för att ta ett par pints med några jobbarkompisar nu på eftermiddagen och ikväll har de sitt Christmas party, så då ska jag kolla på tredje gamla Star Wars filmen har jag tänkt. Innan dess ska jag börja sticka lite. Ska kolla på ett par vantar jag har och försöka improvisera lite.



Jag såg nämligen ett par galet snygga bruna och gröna stickade vantar i Oxfam shopen, men de kostade 32 euro, så nu har jag tänkt att göra mina egna. Hrmm, kan nog gå hur som helst!

Önskar at jag hade lite julmusik att lyssna på när jag ska baka sen, förr har jag alltid lånat ett par skivor av Seans mamma, men jag har inga nu...

Sticka_virka

Jag känner så otroligt mycket för att sticka eller virka så här i vintermörkret. Jag kan sticka och virka litegrann, men har aldrig följt något mönster utan bara improviserat så jag vet inte vad sakerna heter och så. Därför tror jag att jag ska önska mig en stick eller virkbok i julklapp. Känns inte som att jag kommer ha tid att sticka stora grejer, eftersom det tar evigheter när man är nybörjare, men skulle vara kul att göra lite accessoarer. Skulle så gärna vilja lära mig att virka fina mönster så att man kunde göra lampskärmar, sjalar etc. Jag hittade en så otäckt snygg blogg alldeles nyss. Det är en tjej som virkar en massa coola mjukisdjur, leksaker, imitationer av maträtter osv. Tror hon ska ge ut en virkbok så småningom.
http://virkverket.blogspot.com/

Kolla så jäkla coola grejer hon gjort:




Uuuhhh, sånt vill jag med kunna! Jag virkade en massa kläder åt mina dockor när jag var 6-7 år. Det var totalt improviserat, men jag måste ha varit ganska så kreativ för jag fick ihop både skor, mössor och klänningar! När jag gick i högstadiet så stickade jag ett par Lovikka vantar, men jag följde fel mönster så de blev bamse stora, typ passade min pappas händer! och så gjorde jag en egen klädkollektion som projekt i nian där vi skulle sy upp ett av plaggen, så jag gjorde en röd jumper i vanligt tyg och med orangea stickade ärmar som breddade sig nedåt och en guldblomma på sidan. Jag fick MVG trots att månag av de andra tjejerna kune mycket mer olika tekniker och sånt än mig (Jag hade träslöjd i sjuan och åttan), för läraren tyckte det såg så häftigt ut haha! MEN, det var ju simpla improvisations_saker, nu vill jag lära mig följa mönster också. Ska kanske gå ock kolla i syaffären imorgon om jag kan köpa ett par stickor och lite garn. Enda jag har hemma är de jättetjocka strumpstickorna jag använde till lovikka vantarna och glömde lämna tillbaka till skolan ;) Dessutom fattas en sticka.

Cyklade ut till Leisureland i Salthill och simmade 30 längder. Det var precis vad jag hann, för jag kom dit halv 2 och allmänhetens badperiod var över klockan 2 eftersom de hade skollektioner sen. Hade aldrig varit där förut, har bara simmat i Westport eller Kingfisher club förut, men leisureland tar bara 4.50 euro för arbetslösa medan vuxenpriset på alla andra ställen är 8 euro. Var dock tvungen att tvätta håret hemma efteråt, trots att jag tagit med shampo, för deras duschar var ju helt hemska! Tänk er så som man ser på film när de spolar av folk i fängelser med högtryckstvätt, typ så kändes det! Duschstrålen var så hård att det stack som nålar i skinnet, obehagligaste duschen jag varit med om! Gjorde skitont! De hade duschar som inte var i bås med dörr, och där såg jag att några tvättade håret, men då måste man behålla badkläderna på, för omklädningsrummen är samma för tjejer och killar och när man byter kläder får man gå in i hytter. Så är det på Kingfisher NUIG också. Föredrar när det är uppdelat kille/tjej. Tycker också bättre om att som i Sverige ha bastun i omklädningsrummet. På Irland är alltid bastun ute vid bassängen och både för killar och tjejer, så man får sitta där med badkläder utan handduk, och så är den inte varm nog heller, men här var det iallafall varmare än i någon annan bastu jag varit i sen jag flyttade hit.

På vägen hem stannade jag på Anton's och åt djävulskt god tomatsoppa och brownbread. Killen ringde också från Social Welfare kontoret och sa att han skickar en check åt mig med pengar och att jag ska signa on på posten den 10 december. Wooohoo, nu får jag pengar!!! Så jäkla gött att ansökan gick igenom!!! Vågade inte fråga hur mycket, men en sådär 8-10 000 hoppas jag på eftersom jag varit inskriven hos dem sen 29 september.

Ikväll ska jag o Sean gå till Bar no. 8





Swazi- Laura

Folk ringer alltid och väcker mig! Igår ringde en säljare från DN eftersom jag läst deras nättidning i en 2 månaders trial. Hon snackade in mig på att fortsätta prenumerera på den i 6 mån för 400kr. Hon sa att om jag flyttar till Sverige inom den tiden så kan jag byta till papperstidningen gratis om jag vill. Var tydligen rabatt, för annars kostar ett år runt 3000kr. Så, även om jag inte läser den varje dag så blev jag övertalad ;)

Sen idag ringde telefonen 9.30, då hade jag just vaknat och jag hatar att svara när man har sån där raspig röst. Jag ringde tillbaka ett par minuter senare istället, det var the social welfare office och de sa att de blandat ihop kopian på mitt pass med någon annan så jag var tvungen att komma in och ta med passet så de kunde göra en ny kopia. Klantigt! Killen var iallafall väldigt trevlig. Han sa att han skulle göra klart mitt ärende idag och det lät som att jag skulle få lite pengar trots allt. Hoppas det!

Jag åt frukost och gick dit klockan 10, tog bara ett par minuter, är så mycket lättare när man har ett namn att nämna, en person som ska hjälpa en, för då får man hjälp snabbt och slipper köa.

Nu har jag läst ett låååångt mail från Seans syster Laura i Swaziland. Hon skriver inte ofta men när hon gör det så är det oftast uppdateringar hon skickar till alla vänner och familj som behandlar jobbet, situationen i landet, vad hon gör på fritide etc. Intressant läsning. Hon jobbar som Community developer för en organisation i Mbabane (huvudstaden) och har bott där sen augusti 2007. De jobbar med olika projekt, t ex just nu så håller de på med olika grupper med barn och deras vårdnadshavare (varav många inte är släkt eftersom de riktiga föräldrarna dött i aids) och får dem att leka, sjunga etc. för att komma varandra närmare och för barnen att lära sig saker. De håller även på med projekt där de hägnar in mark och bygger trädgårdar vid olika center etc. Hon jobbar på en Swazi organisation, så hon är enda vita personen på sitt jobb, så det är inte en europeisk hjälporganisation utan landets egen. Men hon är med i UNICEF projekt och olika saker också.

Nu ska jag nog ta mig till Leisureland ute i Salthill och simma tror jag, det var ett bra tag sen, och så får man rabatt när man är arbetslös såg jag ;)

Irländska jultraditioner

Fick förfrågan av Tina att berätta vad för slags adventsljusstake man har på Irland. Nu för tiden så finns i stort sett bara den sort som vi har i Sverige, alltså en rad ljus med antingen träbotten i V-form eller mer sofistikerad krom osv. Det har blivit vanligare de allra sista åren, för första julen jag var här 2004 kan jag inte minnas att jag såg särskilt många såna.

Traditionellt sett så har de haft ett enda ljus, som ser mer "verklighetstroget" ut i fönstret. Det kommer sig av den gamla traditionen att tända ett ljus i fönstret på julnatten för att guida Josef och jungfru maria, och även i gamla tider när det var förbjudet för katolska präster att ha mässa så indikerade ett ljus i fönstret att det var katoliker som bode där och att han var välkommen in till dem för att "say mass".  Sen byttes det såklart mot elljusstakar, Seans mamma har fortfarande en gammaldags elektrisk ljusstake kvar. Tyvärr har jag ingen bild på den, men den står på ett halvt vedträ i björk och har låtsasbarr och blommor runtomkring.

Här är ett par exempel jag hittade på internet:





Tycker det är lite synd att det knappt verkar gå att få tag på de här traditionella ljusstakarna längre för jag tycker att de är fina :) Nu för tiden har julen här på irland tyvärr blivit lite för "tacky" glöm halmänglar, hemmagjort pynt, hembakade kakor och smakfulla dekorationer. Här är det spretiga plastgranar, fula, billiga kulor, neonblinkande lampkreationer och fiberoptiska snögubbar som gäller!

Här är det som om julen ska vara lite "dålig smak" hos de flesta, man tycker att det liksom hör till. Trots att det finns riktiga granar att köpa så regerar plastgranarna eftersom man slipper barr. Nästan ingen bakar julkakor och godis m.m utan allt köps och det enda det hela går ut på är att ha ett stort Christmas party med jobbet, sen festa som fasen på julafton, sen öppna sina presenter när man vaknar på morgonen (ingen gemensam klapputdelning utan alla öppnar dem när de vaknar på bakisjuldagen) och sen slapp framför TVn och kalkon eller stek till middag...

De tycker alltid att vi svenskar verkar så ambitiösa. Förra julen tog jag med pepparkakor och lussebullar till mina klasskompisar på fikarasten och de var helt imponerade av att vi i Sverige håller på och bakar en massa osv. Jag tycker om traditionell jul med en vacker äkta julgran med fina glaskulor och pynt som gått i generationer, hemmagjort godis och pepparkakor, omsorgsfullt inslagna paket, halmänglar, broderade dukar, paketöppning tillsammans med resten av familjen etc. Däremot har vistelsen här fått mig att t ex kunna tänka mig olika färgade lampor i julbelysningen, vilket mamma inte vill höra talas om, hon gillar bara vita ljus som har formen av stearinljus, och hon vill inte ens ha ljusslinga i granen.

Jag vet att det är många som har plastgran, men för mig så är det inte riktig jul om man inte känner den där doften av gran och hyacint. Jag är ganska traditionell när det gäller julen så det är därför jag aldrig kännt mig lockad att stanna kvar på Irland över julhelgen...

Mina föräldrars julgran. Den klär mamma av tradition när vi gått och lagt oss på kvällen för att det ska vara en överrasking sen när man vaknar på julaftonsmorgonen.



Uppe granen. Vi har två granar. Det hela kommer sig av att när vi var små så hittade vi en massa julpynt som min gammelfarmor hade med sig från amerika, som vi ville använda och så gjorde vi en massa pynt i skolan som vi ville ha med i granen som inte passade i den mer sofistikerade nere granen, så då fick vi en egen gran på övervåningen som vi fick klä som vi ville. Självklart måste vi fortfarande ha två granar!



Seans föräldrars gran:
Fem ljusslingor och pyntad tills det inte finns några lediga grenar kvar. Jag brukar hjälpa till att klä den och det är är rätt kul! Vi brukar skratta gott åt alla ljusslingor som nyckfullt bara fungerar när de behagar och hur lång tid det faktiskt tar att "veckla ut" en plastgran och böja alla grenar rätt, något jag inte räknat med innan jag fick erfara Hastings granen.



 Seans familj har, trots sin kaotiska julgran faktiskt en hel del gammalt julpynt som hängt med i åratal, även om det inte betyder gammalt = smakfullt, och minnen som väcks när man plockar fram grejerna och jag gillar faktiskt deras gran också. Även om Marys smak i vissa fall kan diskuteras, särskilt när hon köpte en vit fiberoptisk gran utan barr som blinkar i knasiga färger och ställde den i pappa Franks musikrum men var tvungen att flytta den för att han hatade den så mycket. Notera också att man här oftast sätter en "fairy" på toppen av granen, inte en stjärna. Julkrubban står under granen och vi skrattade gott för ett par år sedan när Mary såg att jesusbarnets ansikte var smutsigt, så hon tog en trasa med lite rengöringsmedel och vips så följde färgen på ansiktet med, så nu är halva ansiktet normalt och halva helt vitt, så vi brukar vända den sidan inåt...

Närbild:

Svenska adventsljusstakar

Sitter och kollar på lunchnyheterna. Allt de pratar om är bara den ekonomiska krisen, hur byggföretagen inte har råd att betala löner åt folk, fabriker i Galway ska stänga etc... Det här landet ligger ganska så illa till.

Inspektionen i morse gick bra. Hon tyckt att det var så hemtrevligt hos oss (tänk om hon varit här för 4 dagar sen) och gillade mina tavlor :) Kom upp tidigare än vanligt eftersom hon kom 9.30. Vid 10 gick jag o Sean till Amnesty cafét och drack kaffe innan han skulle till jobbet 11 och sen köpte jag en fin julkula för 20 kr på Dunnes och gick en promenad till Salthill och handlade mat på Super Valu. Nu äter jag soppa och brown bread.

Jag såg en massa svenskimporterade adventsljusstakar och jag fick en sån där ÅÅÅHHH känsla och köpte nästan en för 15 euro, men sen tänkte jag att det är ju ganska dumt eftersom jag åker hem över jul plus att det bara betyder att vi har mer att flytta ju mer vi köper.


Här bor vi.


Lite julpynt.


Hittade en IKEA duk jag aldrig använt. Apelsinerna köpte jag mest för färgens skull.


Köket är städat och fint.


TV spels hörnan och vagnen med mina målargrejer




Mina tavlor

Skrivbordet. Visst är heltäckningsmattan ful förresten ;) Vår lägenhet är väl inte precis svensk standard, men den är rätt mysig ändå, om man bortser från att det dundrar som 100 elefanter när grannarna går på övervåningen och att det växer mögel på köksväggen vid fönstret och färgen hänger i stora flagor vid badkaret ;) Våra nya grannar fattar jag inte vad de håller på med, de typ hoppar upp och ner så man tror att de ska gå genom taket, rumlar med möbler, springer upp och ner i trapporna, slamrar med grejer etc. Iofs så var förra grannarna nästan ännu jobbigare, killen had en keyboard som han inte kunde spela på och dunderhögtalare, så han satte på nån takt och hade sen på samma takt i flera timmar och därimellan hörde man lite dåligt klinkande på tangenterna. Känns inte som att vi bor i olika lägenheter utan mer som om man bara stängt dörren om ett annat rum, så lyhört är det...

haha! Men nu är det julfint iallafall så nu kan de komma och inspektera hur mycket de vill!

Nöjd med min insats

Idag har jag varit så himla bra! Jag har städat hela lägenheten och torkat damm på varenda hylla (tror inte det blivit gjort sen vi flyttade in förra året) :/ och så har jag köpt en fin julstjärna i målat silver att hänga i fönstret och en röd julstjärna (blomma) att ha på bordet. Jag har satt en fin löpare jag aldrig använt på soffbordet och kastat massor med broschyrer och papper som man inte behöver men har sparat ändå. Om ni bara visste hur det såg ut här innan...

Jag har även varit på banken och betalat elräkningen och kabel TV/internet räkningen. Nu väntar jag på att vattenberedaren ska värma vattnet så jag kan diska och sen ska Sean dammsuga när han kommer hem senare. Julfint ska det bli!

Nu ska jag nog spela lite Sonic the Hedgehog så länge!

Hemresan bokad!

Jag har bokat resan hem över jul nu. Åker den 15 december och kommer tillbaka den 16 januari tillsammans med Sean som kommer till sverige 11 januari. Haha, fuck everything else, nu är det bokat!

Innan jag tordes boka så gick jag till the social welfare office för att fylla i en blankett om att jag ska lämna landet på semester. Man får två veckors semester på ett kalenderår stod det på lappen, för man måste ju gå till posten varje vecka för att "sign on" och få ut sin veckoersättning. De kan hålla pengarna i 2 veckor om man är borta, men inte mer än så alltså. Jag fick då en snilleblixt och tänkte att jag kanske hade hittat ett kryphål, för om jag åkte den 17 dec, som först var tanken, så var det precis två veckor kvar på det året (söndagar räknas inte) och sen kunde väl de andra två veckorna räknas till nästa kalenerår, för det är ju ett nytt år. Så jobbar dem inte tydligen, så min snilleblixt var inte så snillrik trots allt. Första tanten var så jävla otrevlig att jag höll på att börja tjuta, helt oförstående och försökte bara vifta bort mig så hon kunde ta en ny kund.

Fick ta en ny kölapp till current claims kön och försöka med dem istället, finns inte bara en utan TVÅ bitches som jobbar på social welfare kontoret som man inte vill få! Kön tog en timma så jag tog min kölapp och kollade lite i affären under tiden, men det går ju inte att slappna av när man inte vet hur fort numren ropas upp. Den tanten var lite trevligare, men konstaterade att mitt claim är pending för tillfället, så är ju inte ens säkert att det går igenom, men jag kunde inte förvänta mig att få pengar för alla fyra veckorna. Jag sa att det inte gjorde så mycket, bara jag inte förlorade mina benefits när jag kom tillbaka sen. Hon sa att hon inte kunde lova något, men att de i så fall skulle höra av sig till mig. Jag försökte förklara att jag inte planerat att stanna så länge om det ine varit för att min fiancé inte kunde få ledigt förrän 11-16 januari... "I appreciate your circumstances but there's nothing I can do about that..." Jag lämnade iallafall lappen och tänkte att nu skiter jag i det här, jag kanske inte får några pengar ändå, så jag bestämde mig för att boka, de vet ju att jag ska åka nu iallafall så jag myglar ju inte och åker till ett annat land och får benefits från irland, som många östeuropeer gör har jag hört, det var skriverier om hur vissa flyttar hem till sina länder efter att ha jobbat i Irland ett tag och sen tar de billiga Ryanair flyg hit då och då när de behöver visa sig för att skriva in sig och låtsas att de bor här men jobbar hemma plus får benefits.

Jag var tvungen att texta Maria som jag jobbade med på turistbyrån för att fråga vilken dag man ska signa på postkontoret (om jag hinner bli inskriven innan jul), för om det inte var i början av veckan (det är en torsdag) så skulle ju ingen märka om jag åkte den 15 december istället eftersom flyget den dagen är 500kr billigare än den 17 plus att jag kommer fram mitt på dagen istället för på kvällen vilket är trevligare, trots att jag måste ta den jäkla nattbussen från Galway till Dublin klockan 2 på natten igen, jag som aldrig lyckas sova på den! Men 500 kr är ju alltid något. Om jag åkt senare, t ex den 22 (fanns bara 15, 17 och 22 kvar) så kostade det 1000kr mer! Nu kom jag undan med 890 kr tur och retur. Inte farligt! 

Nu håller jag på och försöker städa lägenheten till inspektionen på onsdag. Hyresvärden har alltid en inspektion varje halvår och det såg helt för jävligt ut med alla mina målargrejer, högar med kläder osv. Försöker städa mer noga den här gången, sätta in viktiga papper i pärmar istället för bara en rörig hög osv så det tar ett tag. Som tur är har jag ju imorgon på mig också. Hatar att städa, men mår ännu sämre när det är stökigt egentligen, för man blir liksom på dåligt humör av att kolla på allt skräp överallt. Det är faktiskt lite bra med inspektion så man kommer till skott. Ska passa på att julpynta sen när det är städat också, för det är ju första advent på söndag.


Mysiga julgranar vid Yes Flower shop.


Korsningen Cross street - Quay street.


Jag köpte Simpsons makaronen i greengrocern på Sean road. Tyckte de var lite häftiga. Nu har jag just ätit en veggie burgare och makaroner. Barnsligt roligt att leta upp de olika ansiktena och doppa dem i ketchup. Är ingen stor Simpson fantast, men ska nog köpa med mig såna åt brorsan om de nu inte redan finns i sverige, det kanske de gör?



Jag köpte en lite söt Bambi i Simon shopen också. Jag samlar på bambis och kaniner (men bara om de är söta och passande). Samlar på snälla robotar också (alltså inga mördar maskiner utan typ R2-D2, Marwin, Wall-E etc) Skulle hemskt gärna vilja ha C3-PO, han är min favorit i Star Wars gällande dialogen, för R2 säger ju inte så mycket, han är mest bara söt. Jag gillar bara de gamla filmerna, kollade på den allra först för två veckor sen och tvåan i fredags :)



Förresten, har alla hemma snö nu? Har hört ordet snö nämnas ganska mycket både på bloggar och facebook sista två dagarna. Klaga inte, jag bor på ett ställe där det aldrig blir snö, högst lite snöblask som smälter på ett par timmar ca i gång om året...

Grattis pappa 60 år!



* Jag vill ha snö
* Jag vill vara hos min familj
* jag vill klappa min kanin
* jag vill dricka vin med H
* jag vill boka flyget hem
* jag vill hitta ett jobb
* jag vill få pengar av the Social Welfare office
* Jag vill veta när utställningen ska vara
* jag vill höra av dem jag saknar
* jag vill bli full utan att må dåligt dagen efter
* Jag vill att vår lägenhet ska vara städar och fin
* jag vill julpynta
* Jag vill inte få Seans förkylning (är redan på väg)
* Jag vill sluta må illa
* Jag vill att pappas present skulle ha kommit på hans födelsedag och inte efter
* Jag vill göra något nytt utan att förlora allt jag har
* Jag vill ha råd att åka någonstans
* Jag vill shoppa i London
* Jag vill ha fönster med adventsljusstake i
* Jag vill att de ska ha julkalender på TVn här
* jag vill se snö under gatlampans sken, inte regnvåt asfalt
* Jag vill få visshet, inte osäkerhet
* jag vill slippa åka buss på skumpiga slingriga vägar från Westport till Galway ikväll
* Jag vill få brev och inte räkningar
* Jag vill att mormor ska bli sams med mamma (men inte genom att sopa allt under mattan)
* Jag vill betyda mer för andra männinskor
* Jag vill komma till ett stadie då jag inte behöver skriva fåniga listor...

Idag åt vi lunch med Seans föräldrar i The Helm. De bjöd eftersom jag haft min graduation och klarat college. Drack Guinnes till och åt Banoffee till efterrätt. Jag vart så mätt att jag fortfarande mår illa. Det är regnrusk ute. Sean snörvlar och snyter sig och hans mamma har somnat på soffan. Snart måste vi ta bussen tillbaka till westport. Hatar den resvägen. Tar över 2 timmar på slingriga skumpiga vägar och bussarna är slitna med äckliga tuggummin fastkletade vid alla handtag och antingen för kallt eller för varmt.

Jag vill vara hemma i min säng nu. Hoppas mamma, pappa och Johnny får det trevligt i Linköping ikväll med middag och show. Tror de sa att de ska se Ulla Skoog och Viba Femba.



Retina-Dazzling

Anthony kom inte till restaurangen sen. Han har så dålig ekonomi att han inte kunde prioritera att äta ute. Vi ska förhoppningsvis fika med honom imorgon istället. Sean McFadden kom iallafall och vi hade det trevligt och pratade en massa om historia (vi har alla intresse för det och har läst olika historiska skildringar på sistone). Jag åt aubergin och paprika curry med chapati bread och ris och drack rödvin. Sen gick vi till McGing's och jag tog ett glas vin till. Vi satt vid brasan och det var mysigt.

Här står jag i väntan på att Sean McF skulle hämta bilen och köra hem oss eftersom det börjat regna. Min Sean hade sprungit till Super Valus Off Licence för att köpa ett par öl innan stängningsdags vid 10, klockan var här 3 minuter i 10.

Igår skrev jag en dikt, eller egentligen en låttext, men jag har inte kommit på någon melodi än. Är iallafall ganska nöjd med den så hoppas att jag lyckas få ihop någonting så småningom.

RETINA-DAZZLING

Your red mouth
you’re clutching that cigarette
we are legs dangling off the ledge
we are smoky breath
fur-collar coats
and your shadow plays on the wall behind you

You’re fidgeting, settling down
stroking a strand of your hair from your face
so gracefully
I kick your foot playfully
it’s just us: you and me
and you’re retina-dazzling
I am watching quietly

My bohemian life
your standing at the door
eyes wide with excitement
at seeing me again
I fall back, blow off a smile
wish we could remain
I don’t want to deal with those feelings of loss again

Hush now, don’t you start
to think too far ahead
make it complicated
I want this moment only
the cold
your smoldering cigarette
the dark waters far below
the things I wont let you think about too much
the hard part
the leaving

And we share the same taste in so many things
the same defiance
vintage style entanglement
but the world doesn’t take this into account
when it keeps turning
your eyes are burning
you’re retina-dazzling

But there’s always that distance
the way we grow too quickly
the way life doesn’t allow for happy accidents
too many bleak moments
I want to grasp what I can
and show you what we have
but you blow your smoke
leaning over the railing
and I look into the darkness down below
if it means you’ll stop shining like this
then may we never grow.

Hos Seans föräldrar

Seans mamma ligger på soffan och kollar på Reeling in the years, ett program där varje avsnitt visar ett år i musik och bilder med text som berättar. Är ganska intressant att se olika händelser från Irland på 70-80 talet. Bomber, demonstrationer, dålig ekonomi, kravaller, kriser, politiker, Margaret Thatcher, IRA.... Det är 1983 idag.

Tur att Seans bror Keith skaffade wireless internet förra året, för förr hade de inget internet när man var där på helgen och då blir jag lite rstlös för jag är smått beroende av att kolla min email, facebook etc. så då fick vi alltid gå till något internet café och betala hutlösa priser.

Vi kom hit vid två och fikade på Gavin's café. Sean betalade min kaffe, soppa och brown bread. Ikväll ska han betala min middag på Nepalesiska restaurangen vid floden. Han har gått och blivit riktigt generös. :) Vi ska träffa Sean McFadden och Anthony där klockan 8. vet inte om jag ska ha på mig klänningen jag tog med eller bara mina byxor och tröja. Men byxorna är för fula för att gå ut en lördags kväll, med målarfläckar på dem och uttöjda knän. Nej, det får nog bli klänningen, trots att den nog är för fin istället. Vi ska jag bara till restaurangen.

Vi måste åka hem imorgon kväll igen, för Sean jobbar klockan 11 på måndag och det är så jobbigt att ta 7 bussen på morgonen, hela dagen är förstörd sen för att man är så trött... Förstår inte hur jag klarade att ta bussen klockan 7 varje morgon när jag gick i gymnasiet i Vadstena. Först en buss från oss till Bona, trots att bussen vi fick byta till gick förbi vår hållplats men inte stannade för att det var en express buss, och sen byte nere vid Platensgatan för att ta 610 till Vadstena. Vi kom dit klockan 8 och skolan började 20 över... College började i allafall först klockan 10. Det var lagom.


Rapunzel, let your hair down.

Idag har varit en slapp dag. Har bara fikat och fixat hela dagen. Först kollade jag upp en massa flygbiljetter hem över jul. Slutade med att jag bokade Seans resa 11-16 januari, för fanns bara flyg vissa dagar med Ryanair och han är ju bara ledig då, så lika bra att boka. jag kan ju vara lite mer flexibel, men slutade med att jag inte bokade än. Jag hade tänkt boka 17 december, men det var 500 kr dyrare än 15 dec. som var enda andra datumet som fanns från Dublin, förutom 22, vilket är för sent. Samtidigt känns det lite långt: 15 dec till 16 jan. för jag skulle gärna vilja veta hur länge man är tillåten att vara borta när man är on the dole som jag nog kommer vara då, för man måste ju hämta ut sina pengar på posten varje vecka, men de kan hålla dem en viss tid om man fyller i en blankett att man ska på semester och jag vill gärna veta hur länge det gäller. Om det kniper får jag väl åka via Stansted, men det blir dyrare eftersom man då måste checka in väskorna två gånger och de jävlarna har ju höjt priset till typ 200 kr per väska per flyg... askasst! Om jag köper enkelbiljett den 17 kostar det ca 88 euro med tax etc. om jag bokar den 15 till 16 januari så får jag tur och retur för samma pris. Måste bestämma mig. Samtidigt känns det lite tidigt att komma redan den 15 för då jobbar alla i min familj etc. och kompisarna går i skolan än osv.

Pappa fyller 60 på söndag. Idiot som jag är så hade jag glömt att skicka födelsedagspresent i tid (har hänt förr kan tilläggas) så nu kommer han först få den i början av nästa vecka... :( Köpte iallafall Tom Waits - Closing time skivan, en rolig godis mus i en låda (eftersom pappa brukar skjuta möss med luftgevär i stallet och vi ofta skämtar om att han är musjägare) och ett kort. Köpte ju en resa till Tyskland till mamma och pappa när mamma fyllde 50 i januari, så pappas present är också delvis den resan, kom vi överens om.

Köpe även The Band's andra självbetitlade album som jag lyssnar på nu (man fick två skivor för 15 euro) vet inte om jag ska ge bort det som julklapp eller behålla det. Kan ju alltid bränna det åt mig, men samtidigt gillar jag med The Band, ska nog behålla det för de är så jäkla bra. Älskar musik från sent 60-tal/ tidigt 70 tal!. Köpte även en julklapp åt mamma i en second hand affär: en tjock biografi om Van Morrisson, hennes stora favorit.

Sen var jag och åt sushi och en bulle i Wa Café och sen kom Sean dit på sin rast och vi gick till Amnesty cafét och drack kaffe innan han skulle tillbaka till jobbet igen. Jag läste ut Pink Floyd boken, kändes lite sorgligt, för den var så jäkla bra!

Kollade även på julskyltningen i Brown Thomas' skyltfönster. De gör alltid så fin julskyltning. I år var det olika sagor: Rapunzel, rödluvan, prinsessan på ärten, törnrosa etc. Skitsnyggt. Tog ett par kort på det:


Prinsessan på ärten



Rödluvan



Fäärdig!

Nu är tavlan färdig. Jag tog ut den på bakgården för att få till ett foto med bra ljus. Så här ser den ut:


Tommy Hilfigers autograf

Gratis är gott heter det ju, så jag köade till mig Tommy Hilfigers autograf i en fin tweed notebook idag.

Det hela började med att jag var tvungen att gå till Social Welfare kontoret. Gick upp redan 9 för att gå dit halv 10 så att jag slapp värsta köerna vid lunchtid. Då hittade jag naturligtvis inte lappen jag skulle dit och lämna och efter att ha letat i 2 timmar och vänt upp och ner på halva lägenheten så hittade jag den i pärmen där jag kollade allra först men inte såg den! Kom iväg runt 11.15 och beredde mig på att få köa i evigheter så hade en bok med mig. Väl där träffade jag både Maria, Aoife och Suzanne från turistbyrån haha, vilket sammanträffande, så jag och Suz köade ihop. Var trevligt att prata med henne, så tiden gick fortare. Jag var i en kö för current claims, så gick iallafall fortare än repeat claims. Suz sa att de ska till Massimo's bar ikväll, så kanske ska dit med dem.

Sen köpte jag sallad i Gourmet tart Company och eftersom jag läst i tidningen att Tommy Hilfiger skulle komma till butiken i stan idag så visste jag vad det var frågan om när jag såg vakterna och mattan vid affären, så jag bestämde mig för att vänta för att få syn på honom. Han anlände i en svart BMW. Kändes som lite kontrast att komma från alla fattiga i social welfare kontoret till glassigt rika Hilfiger och alla snofsiga VIP personer som anlände till butiken ;)


Här anländer Hilfiger.

Sen tänkte jag att gratis är ju bra nu när man inte har så mycket pengar, så jag ville gärna ha den där autografen och notebooken också, så jag ställde mig i kö i ca 45 minuter innan man blev insläppt några i taget i affären och där fick man en autograf. Boken är faktiskt väldigt fin, så glad att jag gick dit, men känns nästan lite löjligt, för jag handlar ju aldrig där haha! Har ett par Hilfiger jeans jag köpte för 50 spänn på second hand, trots att de var oanvända. Då skulle nog min brorsa ha uppskattat det mer ;) Men tycker också att herrkläderna de gör är finare än damkläderna.





Nu är jag hemma och har just ätit min sallad och chattar med brorsan på Adium (msn).

Autografen:



Min nya animation:

Regeneration project #1 heter den. Filmen ska egentligen gå i en loop. Det var den som visades i Bar no. 8 igår.


Angående det sura äpplet

Hade så jäkla kul i Bar no 8 ikväll. Var där runt 8 och träffade på Philip, Kieran och Shane bland andra och vi pratade en massa om konst, inspelningen av albumet Phil håller på med med sitt band etc. Det fanns ett 15 tal TV apparater utplacerade i rummet och man kunde gå runt och kolla på olika videor. Kieran hann se min video, men efter ca halva kvällen så bytte de videor till såna som folk hade haft med sig, så de andra missade min, så jag har lovat att ladda upp den till min hemsida.

Jag drack ett par glas rödvin och såg en hel del intressanta grejer, bla utdrag från en häftig stumfilm som heter Metropolis. Jag gick hem lite efter 11.

Fick ett brev från the dole office att jag måste gå till dem och lämna in min p45 lapp, annars kan de inte gå vidare med min ansökan. As också, de sade inget om att jag behövde lämna in den när jag var hos dem för ca 6 veckor sen! De fick mig ju att få ett brev från förra arbetsgivaren om hur mycket jag jobbat etc (p45 är en lapp man får när man slutar ett jobb som säger hur länge man jobbat, lön, hur mycket skatt man betalat etc. och jag hade inte fått den ännu när jag ansökte om arbetslöshets ersättning). Jaha, då är det bara att gå dit och sätta sig och köa i en sisådär 3 timmar igen! Shane sa att han hört på nyheterna att kön gått utanför dörren nyligen, så det blir bara fler arbetslösa... Men, jag är i akut behov av pengar så det är bara att bita i det sura äpplet.

Sådär alldeles nästan klar

Nu har jag gjort ett antal små finjusteringar på tavlan och allt som återstår är att fylla i ett lager till med blått på himlen. Hjälp, klockan är redan över halv 4, jag som skulle gå och äta lunch runt halv tre hade jag tänkt.

Har inte gjort så mycket annat idag faktiskt. Lyssnat på Electric Light Orchestra och pillat med små detaljer, gått ifrån, kollat, tänkt, fixat något mer etc. Ikväll ska jag till Bar no. 8.


Dagens framsteg med målningen



Nu börjar det komma samman. Inte klar än, men snart. Blixten speglar sig i färgen så det är ett kasst kort, eftersom det är kväll. Ska se hur det ser ut i dagsljus imorgon och göra några finjusteringar.

Förresten, för de som läst förra inlägget så kan jag tillägga att jag gick och köpte en ny lampa och då funkade det, så lampan jag hade var trasig. Puh! Har haft det rätt kul under eftermiddagen: lyssnat på Bob Marley och målat. Nu har jag lagat wok med nudlar och kollat på Top Model. Ganska nöjd med dagen, nu väntar jag bara på att Sean ska komma hem.

Just ja, igår kom jag på att Sean laddade ner Sonic the hedgehog åt mig på x-boxen förra året (Sega originalet). Jag som inte haft ett enda spel att spela sen PS2 pajade så jag inte kunde köra SSX 3 längre (enda spelet jag hade, för Sean har bara krigsspel), så jag satt och körde Sonic på kvällen tills jag inte kunde komma längre (min brorsa var väl en sådär 9-10 år när han varvade det, men jag har varken intresse eller tålamod för att köra om banor på TV spel så har aldrig varit så jättebra, men kom rätt långt iallafall. Laddade även ner Sonic 2 och körde det tills jag blev sur och stängde av haha! Inget slår de gamla plattformsspelen i mina ögon. Gillar att uppleva gamla minnen och plugga in min brorsas gamla Sega när jag är hemma hos dem och köra Musse och Kalle spelet (World of illusions), Greendog, James Pond, Zoom, Quack shot etc. Någon som minns dem?

Jäkla lampa!

Nu har jag varit hurtig och varit ute och gått i över en timma. Jag gick runt Taylors Hill, Westside och till universitetet där jag kollade på en utställning som är del i Tulca. Vädret är fint idag, moln och lite sol, inte alls regntunga skyar som vi haft de sista dagarna. Lampan gick just i köket så nu måste jag klättra upp och försöka byta den. Hatar de här lamporna som man måste trycka in i sockeln och vrida ur haket, ibland trycker man så man tror lampan ska gå sönder för att de inte går i eller liksom har fastnat. Mycket bättre med skruvlamporna vi har i Sverige. Minns första huset jag bodde i i ettan på högskolan, var tvungen att fråga en kille som var där hur man byter lampa för jag hade aldrig sett såna lampsocklar förr, haha. Liksom "ursäkta, men hur byter man glödlampa?" haha!

(----) Nu har jag bytt lampa men helvetet funkar ju ändå inte! Antingen var lampan jag hade trasig eller så är det fel på ledningen... Hoppas inte på det sistnämnda för då måste landlorden komma hit och här som ser ut som ett bombnedslag med alla mina målargrejer, i så fall måste jag ju städa bort allt sånt... buhu!



Såg lite fin graffiti vid den lagliga väggen i gränden mellan Bierhaus och Paradis club (en herrklubb).




Den nedre är Halloween graffiti, står "Happy Halloween" nedandör ;)

Live @ bar no. 8 på onsdag!

Fick just mail från Maeve i Galway arts centre och de ska visa videon som jag ansökte med förra veckan på onsdag i Bar no. 8. Det är månadens Live @ 8 event, så ska bli kul att få visa vad man gjort! Mitt namn nämns också i massutskicket till alla på deras email lista, så det är ju alltid bra att synas lite.

Videon heter: "Regeneration project #1" och är en ca 2 minuter lång animation som går i en loop. För dem som följt min blogg de senaste veckorna så är det videon som jag jobbade med när jag animerade en fluga som kryper över skärmen och sockerbitar som byggs och rasas.

Här är postern:







Med tomatsoppa i magen och färg på tröjan

Jag målade ett par timmar idag innan jag var tvungen att skynda mig in till Shop street innan banken stängde för att casha min check jag fick på graduation dagen och glömt bort att casha hela veckan som var. Sen handlade jag lite på Super Valu och åt en sen lunch på Anton's café på Father Griffin rd (klockan var närmare halv 5). Jag åt tomat och chilli soppa med brown bread och drack te ur en otroligt vacker kopp som jag var tvungen att ta kort på. Väldigt 50-tal.



Jag uppgraderade till iTunes 8 och det är skitbra, för det har en funktion som heter Genius, så om man väljer en låt och sen klickar på Genius knappen så skapar den en playlist baserad på den låten med låtar som passar ihop gällande musikstil/mood etc. och det har fått fram asbra kombinationer hittills. Mycket bättre än att bara köra på vanliga shuffle för då får jag alltid upp en massa låtar som jag inte känner för att lyssna på just då, men nu får jag rock and roll, electro playlists etc.

Så här långt har jag kommit de senaste två dagarna. Kanske inte ser mycket ut, men det tar så jäkla lång tid... Färgerna är starkare i verkligheten, men går att se på ett ungefär iallafall.


Emmas Gluck

Nu mår jag lite bättre. Ringde mamma sen och de kom precis hem från Örebrotravet. De blev trea med Ketty och förra lördagen vann hon sitt första lopp, så det är kul för hon galloperade bort sig flera gånger innan dess.

Jag gick till filmklubben (trots att jag inte kände för det) och blev positivt överraskad, filmen var verkligen bra. Den var tysk och heter Emmas Gluck. Handlar om en tjej som är grisbonde och bor själv på en gammaldags gård. En dag kraschar en kille sin bil precis där (bilen glider över åkern och landar på hennes gårdsplan). Han har har just fått veta att han ska dö i cancer och har stulit pengar som hans bilhandlar kollega lurat åt sig svart och stuckit i en stulen bil. Hans plan var att åka till Mexico och skita i allt men han ändrar sig och kör med flit av vägen istället. Tjejen tar hand om killen och snor pengarna och låtsas att de brann upp i bilen eftersom hon är på väg att förlora gården då hon är pank. Det hela utvecklas till en kärlekshistoria, som skuggas av det faktum att killen vet att han snart ska dö... Kolla in trailern.



Måste säga att tysk film blir man sällan besviken på, finns hur många bra tyska filmer som helst. Här är mina favoriter, fantastiskt bra filmer allihop!!

* The Lives of others (Das Leben der anderen)
* Downfall (Hitler- Undergången)
* The Edukators (Die Fetten Jahre sind vorbei)
* Good-Bye Lenin

Jag vill veta!!!

Idag känns som en allmänt kass dag. Grå och trist som de flesta andra dagar, så det är inte därför. Skulle fortsätta måla på talan större delen av eftermiddagen var det tänkt men det gick verkligen trögt idag. Hade varken ork eller inspiration, så efter att ha tvingat mig till att jobba i ett par timmar så lade jag av sen, mitt i alltihop. Känns inte som någon bra ide att tvinga sig när man inte har ork, för då känns det som att man slarvar eftersom man inte orkar tänka och koncentrera sig nog.

Sean är duktig. Han har varit ute och sprungit i 45 minuter, tvättat och vikt tvätt. Vad fan gör jag då. Kollar runt på internet och inget finns det att kolla på heller för nästan ingen verkar göra något idag så inga bloggar är uppdaterade, ingen aktivitet på facebook etc...

Borde inte tjura för igår kväll var det faktiskt jättetrevligt. Jag drack vin och åt japanska tofuburgare med sallad och rice balls med Sean på Wá café och sen var vi i Bar no. 8 och drack mer vin och jag åt några salta butter beans som var rätt goda, men sen blev jag så mätt för det var tänkt att vi två skulle dela på skålen, men Sean tyckte inte om dem. Gick hem tidigt eftersom vi gått ut redan efter 6 och sen låg jag och läste i Pink Floyd boken resten av kvällen.

Idag får jag inte glömma filmklubben klockan 8, glömde det förra veckan... Måste ju få lite valuta för pengarna, har bara gått två ggr och det är bara två gånger kvar och medlemsskapet kostade 350 kr.

Jag hatar dessutom att vänta! Jag skrev till IMOCA galleriet i tisdags och frågade om de satt ett datum för utställningen än men inte fått något svar. Typiskt att de ska ha den antingen i december eller januari men inte har bestämt sig och jag vill ju åka hem till Sverige och det måste bokas snarast! Kollade på SAS och Ryanair och det börjar redan bli ont om platser så om jag inte bokar snart får jag trassla mig hem via England eller nån annanstans bara för att de inte kan få arslet ur vagnen och bestämma ett datum för utställningen så att jag VET! Önskar att jag hade något visst datum att se fram emot, typ "15 december DÅ ÅKER JAG TILL SVERIGE" och så kan man planera runt det. Jag vill ju inte att de ska ha utställningen i mitten av januari helst för då måste jag ju åka tillbaka hit igen just den veckan Sean har bokat att åka till Sverige (11-17 jan) eftersom det är enda lediga han kan ta.

Jag vill VETA vad jag ska göra efter jul också. Inte ett jävla ord från the dole office här så man vet om man får nån jäkla ersättning, och inte ett enda jobb man kan söka i Sverige, och det är inte så kul att bo här och hela tiden fundera och kolla på andra alternativ och inte kan planera något som ska ske om några månader här eftersom man inte vet om man kommer bo här då. Och efter jul kommer alla mine PENGAR ATT VARA SLUT så då måste vi flytta varesig vi vill eller inte och om jag flyttar tillbaka till sverige då så får jag ju ingen arbetslöshets ersättning eller något eftersom jag inte jobbat i det landet... Och till Stockholm eller någon annanstans har jag ju inte råd att flytta själv utan några pengar osv.

Allt är så jävla sämst! Ursäkta, men jag är inte på världens bästa humör... Kanske ska ringa och störa mamma lite... var ju en vecka sen vi pratade. Jag vill träffa min familj! Jag vill fika mammas bullar vid köksbordet och dricka pappas starka kaffe och spela Sega Megadrive med min brorsa. Jag har inte sett dem sen första veckan i januari, INGEN, varken familj, släkt eller kompisar från Sverige har jag träffat på ett år....

Nu börjar saknaden fan i mig  bli för stor!


Måla och stå i.

Idag har jag äntligen kommit igång att måla på min stora tavla. Har tagit några dagar av förberedelser som vanligt. Måndag: åkte och beställde träbitar till ramen. Tisdag: hämtade de tillsågade träbitarna och limmade och spikade ihop ramen som fick torka över natten. Onsdag: spände upp tavelduken och grundade den. Torsdag: grundade tavelduken igen och hällde ut blobben i mitten som fick torka över natten. Fredag: Tonade ner blobben med några lager vit färg och fyllde i kanterna med masking fluid och ritade upp motivet. Lördag: började måla.

Puh!



Syns kanske inte så bra eftersom jag var tvungen att fota från sidan så att blixten inte skulle reflekteras i färgen...

Vaknade i morse av att Sean ropade att vårt köksbord hade kollapsat! Han satt där och åt frukost när han plötsligt fick båda bordsskivorna i knät! Det är ett gammalst kasst bord som hör till lägenheten (som alla våra andra sub-standard möbler) och benen hade sakta men säkert lirkats loss ur träpluggarna som de var ihopsatta med tills de vek sig. Såg ju inte vi eftersom vi hade en stor vaxduk över. Så, jag fick raskt hoppa ur sängen och hjälpa Sean att hamra ihop bordet igen (han hade vänt det uppochner). Kan säga att jag är den händiga av oss två, så utan min hjälp hade han nog inte fått ihop det, men jag råkade slå honom på tummen med kroken på hammaren, så då var han inte så glad!

Sen gick vi en promenad till Liosban för att kolla i Kenny's bookshop eftersom jag lovat Sean att ta med honom dit då jag berättat hur många böcker de har om historia. Vi blev bjudna på kaffe där och Sean köpte med sig fyra böcker om Ryska Tsaren, finska vinterkriget, Sovjet under andra världskriget och en om ryska vapen. Han har redan hunnit läsa ut den ena. Har nog aldrig sett någon som läser så mycket! Vi fikade på Amnesty cafét efteråt och satt och läste ett tag (jag hade med mig boken jag köpt om Tjeckoslovakien för några dagar sedan). Sen gick jag hem och målade och Sean gick till ett annat cafe och drack kaffe och läste igen. Undrar hur många koppar kaffe han druckit idag??

Nu alldeles snart ska vi iallafall till Wa Café nere vid the Docks (japanska cafét) för de har öppet till nio på helgen och äta middag. De har just fått alkohol rättigheter, så ska ta mig ett glas vin också. Blir nog trevligt!

Det är ju kaninpäls!

Sean kom hem nu på efter jobbet och hade en liten present med sig till mig. Det var en hjort vi sett i ett skyltfönster för någon vecka sedan som jag tyckt var gullig och en liten ekorre. Han sa att det var en examen present eftersom han inte gett mig något förra veckan. Det var väl gulligt?

Enda jobbiga är att de är gjorda av äkta päls. Hjorten tycks vara gjord av kopäls, så det bryr jag mig inte så mycket om men ekorren är defenitivt gjord av kaninpäls. Jag känner igen fluffigheten. Naawww, stackars kanin som fick bli en ekorre! åh, skulle inte ha köpt den själv om jag sett det (se tidigare inlägg om min kaninkärlek). Buhuhu, jag som är vegetarian och här sitter en kanin-ekorre på min hylla. Jag skulle inte kunna ha kanin eller ekorrpäls eller liknande för jag skulle bara få bilder i huvudet av hur de små söta djuren flås på sitt skinn. Det var därför jag slutade äta kött i februari eftersom jag alltid fick såna äckliga bilder i huvet av kycklingar som hängde upphängda på löpande band och lamm och grisar som slaktades etc. Har inget emot de som äter kött och kan tillaga kött åt andra (och jag äter fisk, så riktig vegetarian är jag väl inte) men pga. att jag alltid fick såna otäcka bilder i huvet som fick mig att tappa matlusten och för att jag har fobi för fett och sentrådar i maten så mår jag bättre så här.  Jag äter heller inga bakverk eller godis med gelatin i.

De är söta, men jag vågar knappt klappa ekorrens svans, för det är som att klappa en död kanin. Jag är larvig, jag vet!


Lunch date

Idag har jag målat några tunna lager vit färg över "blobben" på tavlan för att tona ner den lite och sen täckt över kanterna med masking fluid som jag alltid gör så att man kan måla mer fritt omkring den och sen bara dra bort masking fluiden som torkar som en plasthinna.

Sean hade sagt att han skulle gå till japanska cafét vid the docks och jag hade först inte tänkt äta lunch ute, men sen gick jag dit precis före två för jag tänkte överraska honom när han kom dit på lunchrasten sen. men så dök han inte upp utan hade visst gått till en kinesisk restaurang istället.... Han kom dit en stund senare och drack kaffe iallafall innan han gick tillbaka till jobet och jag drack kaffe och åt en cibatta sando med tofu och sallad. Vi som var där först fick även en liten gratis dessert medan vi väntade på lunchen, det var någon slags stekt brödskiva med honung och äppleklyftos. Asgott! de är så snälla där!
Jag satt och läste Visual Artist's Newssheet som jag fick i posten idag. Det är en tidning alla medlemmar i Visual Artists Ireland får varannan månad. Där hittade jag två artiklar skrivna av min förra tutor Blaise Drummond som pratade om hans liv som konstnär i lantliga county Longford och en artikel av min förra klasskamrat Loretto Loney som också pratade om hur det finns för få möjligheter för konstnärer i mitten av Irland.

Kollade på lite annonser om residencys och utställningar och hittade kanske en eller två jag kan ansöka till.

Gillar verkligen Blaises målarstil, men trots att alla tyckte att vi hade så mycket gemensamt då vi båda är intresserade av modernism så var han rätt svår att ha som tutor och delgav mig inga yrkeshemligheter precis. Han kom bara in i ateljen och satte sig och kollade på ens grejer utan att säga något och sen ställde han alltid en massa kryptiska frågor om varför och hur man gjort en viss sak. Sen var han sällan där när man behövde honom och sa lätt lite sarkastiska grejer, inte så mycket till mig kanske, men till Maria som var i samma atelje som alltid blev helt röd i ansiktet ;) Han lärde mig några värdefulla grejer ändå: vilken den bästa primern var, vad man kunde blanda i akryl och oljefärger för att få annan konsistens och hur man viker hörnen på målarduk man spänt. dessutom var han den som faktiskt gillade iden att jag skulle göra en installation med tapet till utställningen då de andra tutorerna var tveksamma (innan de ändrade sig till min fördel för att jag inte gav mig). Dock fick jag nog mer konkret hjälp av Deirdre och Mike, trots att de var rätt jobbiga ibland. Speciellt Mike för han blev så ultrakritisk av allas arbeten sista terminen, antagligen för att pusha oss men istället tryckte han ner oss i skoskaften...

Fick iallafall veta att Blaise var ett fan av Sparklehorse på 90 talet (när han såg att jag hade dem på iPoden). Är lite arg på mig själv också för att jag aldrig riktigt kunde hålla igång en diskussion med honom utan svarade mest ja och nej när han frågade något, skulle ha försökt lära känna honom mer när jag kunde. Han är ju faktiskt en av Irlands största nutida konstnärer...





Sen var jag i Powell's konstnärshandel och köpte mer masking fluid och pratade med Catriona och sa att jag tyckte att vi skulle ta upp det där med att ha Lunch dates en gång i veckan några från klassen så man håller kontakten, för det började vi med en gång i september, men sen blev det inget mer med det. Det tyckte hon också så hon skulle höra av sig till några andra och sen ska vi ta det någon dag nästa vecka. Känner att jag har lite abstinens på att träffa folk nu när jag varken jobbar eller går i skolan, förr, även om man inte gjorde saker så ofta med folk på fritiden, så pratade man ju alltid en massa på jobbet och i skolan. Saknar våra fika diskussioner i kafeterian i college och våra frukost möten... Det kunde bli mycket snack och ingen verkstad allt för ofta ;) haha! Vi hade ju nämligen inga fasta lektionstider förutom då och då när vi hade tutorials eller workshops så vi tog rast lite när det passade, besökte varandras ateljeer etc...

Nu ska jag skissa upp motivet på min tavla innan det skymmer. Hatar att inte ha vettig belysning i lägenheten! Har en dagsljus lampa i sovrummet, men den är inte stark nog så skenet blir lite gråblått och i köket är ljuset för gult. När man sen kollar på de färger man målat i dagsljus så är de inte så som man tänkt sig. Svårt att skilja på små variationer i blå och gröna nyanser etc... Skitirriterande! Skulle helst vilja ha lysrör men det finns ju inte i en lägenhet ;)

Känn er utmanade.

Jag kände mig manad att anta en utmaning som jag sett gå runt i en massa bloggar på sistone

reglerna är lätta och följande: - länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg. - berätta 7 saker om dig, både alldagliga och knäppa.

1. Jag slösar en massa tid på att kolla runt på internet vad andra folk gör istället för att göra något med min egen tid istället, särskilt folk som bor i min hemstad, trots att jag inte direkt känner dem men vi kanske gick i samma skola. En del av det tror jag är för att se vad jag kanske skulle ha gjort om jag bott kvar där istället.

2. Jag kollar på Top Model repriser de flesta kvällar när jag äter kvällsmat, trots att jag alltid säger till mig själv att jag inte bryr mig om den här omgången när en ny serie sätter igång, men sen följer jag det ändå.

3. Jag har ofta svårt att komma igång med att göra vissa saker, men sen när jag väl håller på så blir jag så fanatisk att jag glömmer äta och göra andra saker och kan inte sluta förrän jag gjort det färdigt. T ex om jag målar, läser, jobbar med hemsidan etc. Jag kan också bli helt fixerad vid ett visst band och lyssnar då bara på deras skivor i flera dagar... Detta går nog i familjen, för min bror blir likadan, han har i omgångar varit fanatisk på kampsportfilmer och köpte hur många som helst, fotboll; spelade, kollade på och pratade om det hela tiden, Iron Maiden, spelade deras skivor non stop etc. så vi är rätt lika så.

4. Jag vill kunna flera språk än engenska och svenska och säger alltid till mig själv att jag ska gå en kurs i franska eller tyska för att lära mig det en gång för alla etc. men sen blir det aldrig av för jag kommer på hur jobbigt det är med all gramatik och att jag har en massa andra saker jag hellre gör på min fritid. Dock har jag inom senaste året köpt flera tyskaböcker men kommer aldrig igång att faktiskt plugga... Har alltid hatat grammatik men gillat att lära mig genom att lyssna och prata vilket gjorde att engelska passade mig perfekt.

5. Jag vill flytta tillbaka till Sverige men samtidigt får jag nästan kalla fötter när jag tänker på det och tror att jag kommer att sakna sånt jag inte hade vett att uppskatta här när jag väl flyttar. För ett år sedan hade jag en period då jag inte kunde vänta på att college skulle vara slut så jag kunde flytta hem och nu har det redan gått ett halvår sen dess och jag är kvar. Är lite rädd för att allt ska vara noggrannt, byråkratiskt och jobbigt i Sverige eftersom jag inte bott där sen gymnasiet, samtidigt längtar jag efter alla svenska grejer och årstiderna. Sen tänker jag med att det kanske blir trist att flytta hem för då är man ju inte "hon som bor utomlands" längre utan bara vanlig ;) och så kanske jag borde bo i England eller nån stans också när man är ung och har chansen....

6. Jag gör ingenting halvhjärtat när det gäller saker som man kan vinna eller få betyg eller omdömen i. Jag är så självgod att jag älskar när jag jag får bra betyg och uppmärksamhet och vill alltid stå ut från mängden så folk lägger märket till just mig. Samtidigt hatar jag att skryta utan väntar tills någon berömmer mig istället.

7. Mitt favoritdjur är kanin och det tycker alla låter larvigt, för det är ju ett "barn-djur". Jag har en kanin på mina föräldrar gård som heter Så Liten och som jag saknar nästan lika mycket som min familj. Han klättrar upp på ens axel och kan hoppa uppför trapporna. Jag går ofta till djuraffärer för att kolla på kaniner bara för att konstatera att ingen är så söt som min kanin!


Jag utmanar: iambafucin, enoughisenough,  Tina - Art and clothes, eilemme och alla andra som känner sig manade.

I min galna värld

I min värld häller jag målarfärg på en duk mitt på köksgolvet. Disken är inte diskad, det står tavlor och dukar överallt. Datorn spelar bra musik och jag sjunger med. Mörkret faller på allt det gråa utanför och jag hoppar hinderbana över dukarna som ligger och torkar på sovrumsgolvet och sandpapprar grundad tavelduk så det flyger damm i min redan dammiga lägenhet. Jag åt sushi på Kappa-Ya tidigare och är glad för att jag är produktiv och full av ideer, just den här veckan.




Flowers in December

Idag har jag varit duktig. Först grundade jag min sträckta linneduk med glue size (så att oljefärgen inte äter upp duken trots att man inte grundar ordentligt med färg). Sen grundade jag mina andra två mindre tavlor och sist men inte minst sträckte jag duk över min 120x120 cm ram jag byggde igår. Grundade även den första lagret och sen var jag vrålhungrig för klockan var tjugo i tre, så då gick jag till An Tobar Nua cafét på vår gata och åt omelett, toast, beans och hash brown (hash brown är typ som en trekantig potatisbulle för den som inte vet).






Sen gick jag en sväng till Sea road och kollade i mina second hand affärer. Köpte ett par äpplen i greengrocern och sen hittade jag Mazzy Star - Among my swan i Bell Book and candle (skiv och bokaffären vid The Crane bar). Lyssnar på den just nu och de är ju så bra!! Sångaren och låtskrivaren heter Hope Sandoval och jag har en av hennes/deras förra skivor (She hangs brightly). Har fått en ny favoritlåt: Flowers in December. Lyssna in den här:




Fy fan vad bra!! Lyssna, lyssna, lyssna!!! Undrar om de håller på än? Skivorna jag har är från 1990 och 1996... 90-talet hade så mycket bra musik som håller än: Radiohead, Mazzy Star, Stina Nordenstam, Ani DiFranco, The Cardigans, Jeff Buckley, Jewel, Katell Keineg, Oasis, Tori Amos.... ja listan kan göras låååång!

(---)
Oj, hörde nyss en lätt knack på dörren och sen hur någon började prova olika nycklar i låset. Fan, Sean är ju på jobbet tänkte jag. Öppnade dörren och en gubbe i jobbarkläder stod utanför. "Is this number 17??" "No, it's that one beside us, we're number 18" sa jag och han ursäktade sig. Finns ju varken namn eller nummer på våra lägenhetsdörrar (som för övrigt är som vanliga, tunna rumsdörrar som allt hörs igenom), är inte så lätt att vara hantverkare här inte!

Nu ska jag nog gå en liten kort promenad innan det blir helt mörkt, för jag har inte rört på mig så mycket idag.


Smådjur och stretchers

Jag tog en promenad ut till Liosban istället för att ta bussen idag eftersom det var soligt mitt på dagen. På vägen stannade jag i Petworld och kollade in smådjuren. De hade såna roliga små chinchillas som sprang som idioter och massor med kaniner och hamstrar.



Sööööta!



Huset var proppfullt med sovande hamstrar.

Kollade på några ormar, sköldpaddor och kameleonter också. Jag är inte rädd för ormar, spindlar och sånt men skulle inte kunna ha en orm av den enkla aledningen att man måste mata den med andra mindre djur. De riktigt stora ger de råttor och kaniner, fy fan vad äckligt, råttor hatar jag verkligen! De säljer frusna vita råttor och hårlösa musungar i lösvikt där. Uaaagghhh!! Brrrr!!


Vi hade typ 40 kaniner när jag var liten, pappa födde upp dem och sålde till folk. Ibland var han tvungen att slakta några stycken och han kände en kille i stan som köpte några av dem djupfrysta som ormmat. Törs man knappt nämna för folk dock för de tycker att det låter hemskt. Men det är inte för inte som det finns ett talesätt som heter "Kn*lla som kaniner" så man måste avliva endel då och då. Inte dem som jag och brorsan hade som våra egna då förstås.

Sen när jag kom till woodcut stället så var det naturligtvis lunchstängt (jag glömmer alltid sånt) så gick till Kenny's bookshop igen och fördrev en timme. Köpte en bok med korta noveller av Franz Kafka. Nu har jag 3 böcker med hans verk.

När jag väl kom till Woodcut för att hämta mina träbitar så hade det blivit ett missförstånd så han hade bara fattat (och tagit betalt för) att han skulle göra vinklingen på träet, men inte skära till 45 graders hörn eller mäta till bitarna (som jag menat), jag hade sagt att jag skulle sätta ihop dem själv men han trodde jag skulle såga dem själv också. Först tog jag de två långa listerna och gick och tänkte att jag har en såg hemma så det kanske går, men så tänkte jag att det kommer ju bli jättesvårt att få rakt och min såg är för stora tänder på för att få snyggt, så jag gick tillbaka till honom och frågade om han kunde göra det. Det skulle kosta 10 euro extra och ta en timme sa han. Jag gick ner till Wellpark och köpte trälim och kände hur jag sakta men säkert slösade bort hela dagen på den här skiten. När jag kom tillbaka en timme senare var träbitarna osågade och gubben pratade i telefon. När han såg mig så fick han eld i röven och sågade till dem på stört, tog ca 2 minuter!

Försökte spika ihop dem nu när jag kom hem, men tavlan kommer bli 120x120 cm så de var för stora och svåra att hålla när man spikade så nu försöker jag limma ihop bitarna först med "the glue that's stronger than the wood" som det står på flaskan och då kanske det för hoppningsvis sitter still när jag ska spika iallafall.

Skulle möta Sean i stan på hans lunchrast men det blev inget för jag var fast ute i Liosban! Nu kostade ramen 25 euro, hoppas bara dukfan räcker nu när det blev större än mad jag tänkt. Måste genast testa...


Tutorial: att spänna tavelduk

Nu har jag spenderat ett par timmar med att göra en tutorial som visar hur man sträcker tavelduk. En väldigt behändig kunskap för konstnärer. Håll till godo:

_______________________________________________________________

________________________________________________________________

________________________________________________________________

____________________________________________________________



______________________________________________________________


______________________________________________________________

___________________________________________________________________

Hoppas denna tutorial var till hjälp för den som vill lära sig att sträcka tavelduk. Man kan antingen köpa "billigare" ramar med redan sträckt duk av dålig kvalitet som man tar loss och sträcker sin egen, beställa bitar på vissa konstnärshandlar, online, hos snickare etc. och sen sätta ihop ramen själv eller så kan man köpa träbitar och såga till dem själv. För att sätta ihop träbitarna så är bästa sättet att sätta fast dem i ett städ eller gärna en 90 graders vinklad mall man kan göra, men jag har för tillfället igetdera, så går att ta spjärn mot en vägg också. Limma med trälim och spika i långa spikar från sidan.

Man kan också kolla efter billiga skräptavlor på loppisar etc. och använda ramarna de är sträckta på.  Eller så kan man ju leja någon som kan sånt här och som kan göra ramarna åt en, men det kan vara svårt att hitta någon samt kosta en del. Vissa ramaffärer gör det, men det kan ofta bli lika dyrt som att köpa en färdigsträckt duk på ram. Personligen föredrar jag egenhändigt sträckt och grundad duk framför den färdiga köpta. Ofta bättre, tjockare kvalitet och ser mer "professionellt" ut enligt mig. Men, man tager vad man haver.

En exkursion till Galways utkanter

Idag var jag tvungen att ta bussen till Liosban industrial estate för att lämna in min video till Live @ Bar no. 8 uttagningen. de som blir valda visas på monitors under eventet i slutet av månaden. Åt lunch på O'Brien's sandwich bar medan jag väntade på att Lorg printmakers skulle öppna efter lunchen, för det var där bidragen skulle lämnas.

Jag var även på Woodcut och beställde trä till en 1x1 meter stretcher. Jag får bygga ihop den själv. Han hade iallafall grejer för att såga till lutningen på träbitarna som canvasen ska vila på. Det skulle kosta 15 euro med trä och arbete och jag ska hämta det imorgon, även om han textade mig senare och sa att de var klara men då var det för sent för att hämta dem ändå.

I samma industrial estate ligger Whiteroom gallery, vars innehavare köpte en av mina bilder på degree showen i trean (men det minns han nog inte) och kollade på en utställning. Jag var även i Kenny's Bookshop som förut låg i centrum men nu har flyttat ut hit. De är rena guldgruvan om man letar efter gamla, ovanliga böcker. De hade en hel hylla med kommunist litteratur, både historia och propaganda och riktigt ovanliga grejer. Inte för att jag är kommunist, men jag tycker att det är intressant att lära sig om. Jag köpte en bok om Soviets invasion i Tjeckoslovakien 1968 eftersom jag håller på och jobbar med Prag arkitektur etc. så tycker jag det är intressant att lära sig mer om landet. Jag hittade även en bok om Modernistisk arkitektur från 60 talet som verkar riktigt intressant.



Sen gick jag  till Cregal Art ute i Mervue och köpte tavelduk. Den kostar 14.95 euro metern, jag köpte en och en halv. Höjden på rullen är dock runt två meter, så man får ju ändå en hel del. Så, trä och duk till en 1x1 meter tavla kommer att kosta ca 25 euro. Iallafall bättre än att köpa en färdigsträckt duk på ram i samma storlek, för de kostade visst 45 euro (minst). Kollade på färdigsträckta taveldukar, men alla de stora är så dyra, så de enda jag kan tänka mig spendera på är de små. Tänk att man knappt hade vett att uppskatta hur bra man hade det i college när John "The wood guy" tillverkade alla stretchers man behövde efter att ha fått en beställningslapp påskriven av en tutor och sen när man fick all canvas gratis av vår technician Davey, OCH gratis Orange zest, whiting, rabbit skin glue och primer.... *suck* vilken extra utgift allt det är.

Min tanke längre fram är att skaffa en vinkelsåg så jag kan köpa egna trälister och skära till min egna stretchers, och istället för att anlita någon för att göra lutningen på plankan så kan man köpa tunna, tunna trekantiga lister och sätta runt ytterkanten. Det gjorde trä-gubben i skolan när han gjorde stora stretchers.

Jag köpte två mindre stretchers på Eason's på vägen hem som jag ska sträcka ny duk på, precis som igår. Jag har tänkt att måla en större tavla som består av flera olika stretchers istället för en stor. Här testar jag dem på väggen, de två vita har inte blivit omsträckta än.




För övrigt så var det total jävla storm idag. Hatar det, för det är så obehagligt och jobbigt när man knappt kan stå upprätt och hår och halsduk bara virvlar runt skallen på en! Det regnade lite också, men jag klarade mig i stort sett mellan de värsta skurarna. Skulle säga "jäkla novemberväder" men så kom jag att tänka på att det regnade ju hela sommaren också ;)

Min näsa för affärer.

Idag har jag och Sean haft en slapp söndag. Vi skulle gå en promenad var tanken, men det har varit störtskurar och blåst hela dagen. Igår natt var det värsta hagelskurarna jag sett på länge.

På eftermiddagen gick vi en sväng in till stan och kollade i Eason's. Jag skulle se vad taveldukarna kostade. Egentligen är det bara ramen som duken är sträckt på som jag är ute efter då duken är papperstunn och kass. Jag sträcker istället min egen linne eller segelduk. Där hittade jag en ram där det var ett hål i duken. Perfekt, tänkte jag, då kanske jag kan snacka till mig en liten bargain. Så jag gick upp till disken och sa att de kommer nog inte att kunna sälja den här till nån annan, för det är hål i den, så kan jag få rabatt? Hon frågade chefen så jag fick 20% rabatt. Alltid något, för jag ville ju inte ha duken ändå.

Utanför stod några folk och hade matdemonstration, de är del i "Make food, not war" och ger ut gratis mat på stan ibland. Jag gav en liten donation och tog en tallrik med blandad sallad och ris. Det var gott, men just då började det regna och blåsa så lyckades få i mig hälften i lä vid en ingång och sen fick vi skynda till Java's coffée shop dit vi egentligen var på väg. Jag beställde en kanna med kanel och ingefärste, men jag tyckte inte om det, så ångrade mig lite. Åt en scone där och sen satt jag och Sean och läste i våra böcker en stund.

Sen på vägen hem gick jag in i Zhiwago records och kollade lite på rea grejer. Hittade Jenny Wilsons skiva där för 4 euro och Pink Floyd - Live at Pompeii - the director's cut. Hade tänkt önska mig den i julklapp, men den kostade bara 7 euro och jag har varit så sugen på att se den nu ett tag sen jag började läsa Pink Floyd boken.

Vi såg Jenny Wilson live i the Roisin Dubh, 2006 tror jag att det var, minns inte riktigt, hon är bra.

Sen köpte jag micro popcorn så ska poppa det senare och kolla på Pink Floyd DVDn. Synd att vi bara har en vanlig kass liten TV, skulle passat bra hemma hos mina föräldrar med stor wide screen och surround... Får väl ta med den vid jul.




När jag kom hem så sträckte jag en linneduk på ramen jag köpte. Imorgon måste jag åka ut till Liosban och lämna in min video och ansökan till Live @ Bar no. 8. Måste även kolla om det går att få trä tillskuret till stretchers i wood cut stället där ute också. 

Bloggkolla in mig

Follow my blog with bloglovin´

Nu har jag skaffat bloggkoll. Så ska se om det kan ge mig lite mer trafik :) Ni får gärna lägga till mig om ni finner mitt liv intressant!

Tulca talk



Jag passade på att kolla in två av utställningarna i Tulca - season of visual arts nu ieftermiddag. Jag var i The Pink cottage och sen i Merchants road och kollade. Det fanns en hel del bra grejer, bla en video av Jun Nguyen-Hatsushiba. En japansk konstnär som filmat personer som körde rickshaws under vattnet. såg skitcoolt ut.



Jag fastnade även för en uppstoppad skata som var omgiven av neonljus av Niamh McCann. Jag älskar äkta neonljus, skulle vilja skulptera min egen neonskylt om jag någon gång får chansen.


Klockan 6 var det en föreläsning i Merchant's road av curatorerna på Pallas Heights i Dublin. Det är en konstgrupp som hade studior i tomma lägenheter i hus som så småningom skulle rivas. De andra lägenheterna bodde familjer fortfarande i, och  de ordnade utställningar etc. Nu har de dock fått flytta och hitta andra ställen att vara på. De pratade om artist led initiatives etc. Det var rätt intressant. Innan Tulca var jag på An Tobar Nua och åt en panini och läste i Pink Floyd boken igen. Det är en så bra bok så jag vill knappt att det ska ta slut, så därför läser jag bara i den när jag sitter på caféer m.m och därför tar det lite tid ;)

Nu har jag just ätit fruktsallad och två veggie burgare och slökollar lite på the Xfactor medan jag surfar olika bloggar.

Skriet, svenska flaggan och kina-vin.

Det blev en rolig kväll igår. Jag gick till Massimo's bar för att träffa de andra runt halv 11, där blev det snart full rulle med många kända ansikten och det var kul att träffa alla.


Här är vi ute i massimo's smoking area: ?, Joe, Ronan, Mitch, Sarah, Maria och jag


Aisling och Lucy.

Jag pratade med Lucy och John (pojkvän, gick båda på min skola) om utställningen jag ska ha, deras liv i Dublin etc. och fick några bra tips från Lucy. De är så trevliga så synd att man inte träffar dem så ofta...

Oisin, jag och Emma
Vi stannade i baren till stängningstid och sen blev det prat om ett House Party i Wellpark. Jag ville hänga på eftersom det var sista gången vi alla är samlade så här så då vill man ju inte gå hem direkt. Då kan man ju undra vart man får tag på alkohol klockan halv 3 en fredagkväll, men tydligen finns det en Chinese takeaway i våra kvarter som säljer flaskor med vin i smyg till efterfestare, så en massa folk gick dit och köpte vin. Helt olagligt är det ju, självklart, för alla Off Licence ställen som säljer alkohol i det här landet har lag på att de måste stänga klockan 10 haha!

Jag, Maria och Sarah tog en taxi till 51 Wellpark. Jag bodde i dem kvarteren i tvåan, för det ligger nära skolan och upptäckte att jag faktiskt var ock kollade på ett rum i precis det huset i den vevan men inte tog det för att det såg ut som ett bombnedslag (inte för att huset jag sedan bodde i var mycket bättre). Vi visste inte riktigt vem som faktiskt bodde i huset och det var nersläckt när vi kom dit så vi satt på trottoaren och åt prawn crackers till några fler dök upp och sen blev det rätt bra drag där inne efter ett tag. Ryktades om att några av husets invånare låg och sov på övervåningn. How inconsiderate! ;)

Jag, Sarah och Kieran roade oss med att köra Wii sports. Det var riktigt kul faktiskt, hade aldrig kört det förr. Såna TV spel gillar jag! Huset var rörigt som dessa slags hus alltid är. De som bodde där hade kanske ett band, för det fanns trumset, gitarrer och keyboards i vardagsrummet. De hade ett stort berg med CD skivor på golvet, alla utan fodral och ingen gick att spela för de hackade konstant. Det hängde en stor svensk flagga och en tavla av Edvard Munchs "skriet" på ena väggen och de hade en bur med någon råtta eller hamser på köksbordet! Undrar om någon som bodde där var svensk?

Bizarrt nog kom vår photography lecturer dit och var snorfull och partysugen. Och helt plötsligt var Marias ex Donal där också, trots att han varken gått på vår skola eller känner någon av våra kompisar så fattar inte hur han hamnade där. Maria tyckte inte det var så kul... Jag drack bara en cider på hela kvällen eftersom jag var trött på att slösa tid på att vara bakfull följande dag, men det gick bra ändå. Jag och Maria tog en taxi hem vid halv 5 på morgonen. Det hade varit en trevlig och lite bizarr kväll.

Paint student of the year.

Det var jag som vann det prestigefyllda priset sen. Vad glad jag blev när jag läste mitt namn i programmet :D

I varje disciplin får den student med bäst betyg utmärkelsen Student of the year, I Paint klasses så sponsras priset av AIB (Allied Irish Bank). Jag fick gå upp och motta en check på 3000kr och ta kort tillsammans med rektorn och en representant från banken. Massor med folk kom och gratulerade mig eftersåt och jag var så stolt! Det är inte pengarna utan meriten att ha vunnit som betyder mest. Det passar bra i min CV hehe!

Innan vi skulle gå in i salen

Innan dess så fick vi lyssna till ett långt tal av rektorn och några andra i skolledningen och så var det betygsutdelning, Det går till så att man är utplacerad i salen efter klasslistan och sen får varje rad gå upp i tur och ordning klassvis och så säger de varje persons namn och man får gå upp på en liten runway och ta emot betygsdiplomet ur rektorns hand. Det var dock ingen nyhet för mig, för vi gjorde ju samma sak förra året när vi mottog vår Bachelors degree, Honours degreen är ju ett påbyggnadsår. Jag träffade på både Fintan, Brid och Aimee som jag jobbat med på turistbyrån också eftersom de gått Heritage studies och det är ju också ett arts ämne så de hade sin utdelning samtidigt som oss. Särskilt Fintan såg rätt impad ut när jag fick student of the year och det var lite kul för han har ju alltid trott att han själv är så bra nu när han är manager etc. och inte riktigt räknat med mig eftersom jag är konst student ;)

Med Sarah och Maria efteråt.
Tom's kompis Dee blev Sculpture student of the year, och jag vet att Tom allt bra gärna hade velat bli paint student, eftersom de två alltid trodde att de var bäst och lite för mer än alla andra. Men jag tog hem det istället, så jäkla gött! En av mina förra lecturers, Fionna kom upp till mig efter och gratulerade och pratade lite, det var trevligt. Hon är en av de få som jag kunde prata väldigt bra med på slutet och som jag gärna pratar med om jag träffar på någonstans. Deirdre var lite för patronising, som att hon alltid visste bäst och skulle ge råd (även om endel råd var väldigt bra), Fionna behandlar en mer som en jämlike, vilket är skönt.

Sen gick jag och Sean och åt på Cactus Jack's, en trevlig mexikansk restaurang vi inte varit på förut. Det var jättegott. Nu är vi hemma och väntar på att höra av de andra om och vart de ska gå ut senare.


Med mitt betygsdiplom

Today's my graduation!

Det blev en blåsig och regnig dag som jag trott. Men vi ska beställa en taxi så vi slipper bli blöta. Har skickat ner Sean till konditoriet för att köpa något gott till fikat och sen är det dags att börja göra sig iordning. Själva ceremonin är halv 5.

Hoppas det blir kul!!!


Jobberbjudande och hårkatastrof

Idag har det varit så regnigt och ruskigt på eftermidagen/kvällen, så med min vanliga tur så ser det väl ut så imorgon också när man ska vara uppklädd och fin.... Var ok väder innan dock, så jag hade ut mina tavlor på bakgården och tog kort till hemsidan (http://www.ceciliadanell.com).



Sen, efter att ha fixat och beskurit bilderna och uppdaterat hemsidan så gick jag till An Tobar Nua, det kristna fiket på vår gata. Är inte kristen, men brukar gå dit för de har billig och god mat! Man får en megamugg med kaffe och kan hämta mer hur mycket man vill gratis. Jag åt en burrito och satt och läste i Pink Floyd boken i nån timme och sen gick jag till Penney's för att möta Sean efter jobbet. Där köpte jag tights till imorgon och sen gick vi och köpte en ny skjorta till Sean som han kan ha imorgon, för han hade ingen fin långärmad, bara kortärmade. Sen gick han till Amnesty fiket medan jag stretade bort till Radisson SAS och i regnet och blåsten (det stora paraplyet vände sig ut och in och jag trodde aldrig jag skulle få bukt med skiten!). Väl där hämtade jag ut min förbokade svarta kappa och hatt till imorgon och sen gick jag till Boots och köpte ett läppstift och en locktång (en billig för 100kr eftersom jag bara ska ha den imorgon). Läppstiftet ska jag bara gnugga lite på läpparna så de får lite färg, för när jag har mycket läppstift så ser jag så tillgjord ut. Matchar mitt hår bra, så är mycket nöjd.

Sen hände en liten katastrof. Jag skulle testa locktångs helvetet. Helst hade jag velat ha en sån där som man nyper fast håret med och rullar, men de kostade runt 300kr och jag ville inte slösa för mycket pengar så jag köpte en billighets skit som ser ut som en piggborste. Jag hettade upp den och rullade håret. Det satt fast! Helvete, trodde jag skulle få klippa av det. Höll nog på i en halvtimme och försökte få loss det, men det var helt intrasslat, som en klump. Till slut fick jag loss det men massa hår föll av och så är nog den hårslingan liiiite bränd nu skulle jag tro, för det tog ju ett tag för järnet att kylas ner efter att jag dragit ur kontakten... Nu ska jag försöka få bort alla piggar utom en rad så kanske det funkar. Mitt hår är så tunnt och trasslar sig lätt, så det är inte gjort för såna uppfinningar!

Jag fick ett jobberbjudande också och jag är fortfarande i valet och kvalet. Aileen som jag jobbade med förr hade blivit erbjuden jobb som receptionist på The House Hotel. Mitt favorithotell i stan som är ett jättemysigt boutique hotell med lobby som känns som ett vardagsrum, morgonrock och tofflor åt alla gäster etc. Jag har varit där ett par gånger på konst evenemang. Eftersom Aileen tydligen ska flytta till Australien efter jul och nu ska flytta hem till sin familj i Louisburgh tills dess så kunde hon inte ta jobbet men berättade om mig för managern och hon blev jätteintresserad och ville att jag skulle ansöka direkt. Det är heltid och 9.40 Euro i timmen. Hur fan ska jag göra?! Det är ett bra jobb och helt klart stans trevligaste hotell. Samtidigt ska jag ju ha utställningen i Dublin snart och om jag börjar jobba heltid så hinner jag ju inte måla och fixa allt till den. Sen ska jag ju åka hem vid jul och de kommer säkert inte att vilja ge mig 4 v ledigt. Om det varit januari hade jag tackat ja, men nu??? Aileen tyckte att jag skulle söka och säga att jag vill åka hem vid jul för de kanske kunde ordna så jag får det i så fall. Men heltid, från och med nu... Min kloka hjärnhalva säger att jag borde ta det för jag har ju snart inga pengar. Min dumma bohemjärnhalva säger att jag vill leva slappisliv lite till och ägna mig åt konsten och kunna vara mer flexibel med min julresa samt Dublin grejen, för jag kanske kan få något tillskott i kassan av stipendiet jag sökt?

Fan också! Ska bestämma mig tills på lördag...

Kors i taket, jag har klippt mig!

Idag var en bra dag! Jag vaknade och kollade på nyheterna att Obama vunnit valet. Känns som att de flesta är glada idag. Enda jag är lite orolig för är att någon rasist eller arg stödjare av irakkriget ska försöka skjuta honom. Hörde ett par som diskuterade det på stan också, så hoppas verkligen inte att det finns nån sån idiot! Enda är väl att nyheterna fokuserar lite väl mycket på att han är svart, vet att det är sensationellt, men de borde ändå fokusera mindre på det och mer på politiken. Men nu får alla vara glada ett tag innan allvaret börjar. Bush is sooo last season.

Jag var i varenda skoaffär i stan idag och kollade på skor och höll på att bli galen för jag hittade inget jag ville köpa. Ville helst att de skulle kosta under tusenlappen och i stort sett alla fina par var jättedyra. Tillslut så var jag iallafall i Topshop (räddaren i nöden) och där hittade jag ett par skor som är både snygga och bekväma (för att ha klack). De var gräddvita, så fastnade för dem direkt, för om man har svarta skor och svarta tajts så syns de ju knappt. De kostade 84 euro, så gick för att betala, men då sa expediten att de bara kostade 30 euro, för de hade tydligen sko rea, som jag missat. Och sen fick jag 10% studentrabatt eftersom jag har mitt travelcard, så det blev bara 27 euro, snacka om kap!

Sen var jag och klippte mig också på Connaught college of hairdressing som ligger bakom turistbyrån, några på jobbet har rekommenderat det stället förr. Jag kände nämligen inte för att betala 400-500kr för att toppa håret lite. De har elever som instrueras av vanliga frisörer och därför kostar det bara 10 euro per klippning. Skitbra! Jag hade inte klippt mig sen förra julen då mamma toppade mitt hår, för jag har dragit mig för att gå eftersom frisörer alltid klagar på hur slitet mitt hår är och hur jag borde klippa axellångt etc. Men nu behövdes det verkligen, för jag har kännt mig som en hippie med mina risiga toppar på sistone, var nästan så jag skämdes över skicket på mitt hår när jag var i Dublin sist.

De klippte över en decimeter, det är inte så kul, eftersom det räckte nästan till midjan innan, men jag var så illa tvungen, för jag behövde bli av med allt det slitna. Först hade de jobb som vanligt med att reda ut mitt hår efter tvätten. Det blir som toviga klumpar, men tillslut fick de ut det. Hemma blir det inte så, men det är för att jag står och duschar så håret hänger rakt, men hos frissan så knölar de med håret i handfatet och allt tovar ihop sig. Förr har jag ofta insisterat på att de bara sprejar mitt hår med vatten, men nu tänkte jag att de kan få tvätta det så slipper jag hemma sen.

Blev nöjd iallafall, inget radikalt direkt, men de klippte luggen, lite lager runt ansiktet och tog en decimeter runt om.

Tjejen som klippte mig var skittrevlig och pratade en massa, hon bor i Dublin så måste åka fram och tillbaka varje dag när hon tränar eftersom hon har två barn. Hon hade afro hår och sa att hennes som har värsta stora krullet, hehe!

Så, nu är min jakt över: har klänning, jacka, skor och håret är klippt. Enda jag behöver köpa nu är nya tights.


Ikväll ska vi till Galway Omniplex och kolla på Bond. Ska bli kul! Är lite tradition att alltid gå på nya bondfilmen, så det vill jag inte missa, även om jag hört lite mixed reviews om den här.

Valvaka

Kollar lite på valvakan på CNN. Ska inte stanna uppe och kolla, men ska bli intressant att se om världen har förändrats när jag vaknar imorgon. Hoppas, hoppas att Obama kan ta hem det.

Har pratat med mamma i telefonen hela kvällen. En sån släkt man har, kan aldrig sluta förundras... Jag är fortfarande väldigt glad för min nya jacka. Nu ska jag fundera vidare på vilka skor jag vill ha till på fredag. 

Är så nöjd med min nya kappa!

Idag gick jag en liten promenad längs Corrib river, ut till Terryland där jag skulle kolla efter skor och kappa. Det var en sån där trevlig höstdag som är lite kylig, men inte för kall, och lite smått disigt grå sådär så att träden riktigt lyser.





Jag hittade en kappa i Miss Selfridge för 130 euro (ca 1300 kr) och blev helt kär, särskilt i den avtagbara fuskpälskragen. Men som alltid så vågade jag inte slå till direkt utan jag gick för att tänka över saken, för det är ju ändå en hel del pengar. Jag gick tillbaka in till stan där jag mötte Sean på japanska Wa Café nere vid The Docks eftersom han var på lunch mellan 2 och 3.

Sen gick jag hela vägen tillbaka ut till Terryland, men jag mellanlandade på några ställen i stan bara för att vara säker på att jag inte missade någon snyggare kappa där, men det gjorde jag inte! Jag kollade även in ett par Vaga Bond stövletter som är både fina och bekväma, men de kostar 1000kr, så har inte heeelt bestämt mig än. Ska tänka över det tills imorgon.


Ute i Terryland så bytte jag om till nya jackan så fort jag köpt den för att känna på om jag trivs i den (lämnade prislappen på för det är öppet köp i en månad). Det första som fick mig att tveka när jag först såg den var att den är lite i tunnaste laget för svensk vinter när jag åker hem sen till jul, men så jämförde jag med min blå kappa, och den har inte heller något foder utan bara glansigt tyg på insidan och den hade jag ju vid jul för 2 år sedan så det är bara att ha halsduk och tjock tröja så ska det nog gå bra. Jag är sååå nöjd! Kolla:



Det var lite tur i oturen att någon stal min andra jacka, för då fick jag en anledning att köpa en ny. Jag var lite snål innan och ville inte kosta på en ny då jag köpt den jag hade året innan och den fortfarande var snygg och passade bra och mina finanser inte är de bästa, men mamma har satt in 2000kr på mitt konto som jag skulle få köpa något för till graduation dagen, så jag använder de pengarna, även om allt det jag har/ska shoppa senaste veckan nog kommer gå på närmare 3500kr, och jag som är arbetslös och allting! ;)

Träffade på min fd jobbarkompis Maria på stan, hon har inte heller hittat nåt jobb än, men de drar ju till Korea i två år för att jobba som engelskalärare i februari, så hon bryr sig inte så mycket och så vill hon vara hemma hos familjen i Meath vid jul eftersom hon kommer missa nästa jul. Säger detsamma, jag vill inte ha något jobb innan jul ändå eftersom jag vill åka hem och hälsa på. Hon sa att hon inte heller hört från social welfare kontoret om våra pengar, men sa att någon sagt att det kan ta 6-7 veckor, och det var ju 4 veckor sen jag var där.

Nu har jag just ätit en bit pumpapaj. Jag gjorde paj sen i söndags kväll, det glömde jag nämna och skar ut ansikte i pumpan och allting (bättre sent än aldrig) och den är så otroligt god! Nu spelar affärerna julmusik. Det är för tidigt, eller?! Fast det ska bli allt bra mysigt med jul, och för en gångs skull kan jag njuta av förberedelserna utan att vara helt överhopad med skolarbete, uppsatser m.m


Ska se om IMOCA utställningen blir före eller efter jul. Hoppas curatorn hör av sig snart. Jag ansökte om jobb på Victoria & Albert museum i London igår. Men de har nog hundratals sökande som alla andra. Jag siktar nog för högt, hehe, alla ställen jag ansökt till har haft hundratals sökande så inte konstigt man inte får nåt. Fick email idag av Eskilstuna kommun som sa att tjänsten jag sökte på konstmuseet där i august (!) blivit tillsatt, snacka om sega! De hade haft 450 ansökande eller nåt. Trodde inte det var sååå många! Fan jävla recession, typiskt att det inträffar i alla lämder just nu när jag slutat college och vill ha jobb!

Lite mer om mig.


Vad heter du?

Cecilia Charlott Danell
Vart bor du?
Lägenhet i Galway, Irland.

När är du född?

14 april 1985
Beskriv din stil med 3 ord?
vintage, färgglad, fin.
Vad innebär mode för dig?

Tar jag inspiration ifrån, men gillar inte att följa det slaviskt eftersom jag inte vill se ut som alla andra. Jag gillar att blanda mode från olika epoker, t ex vintage klänningar från 50-60 talet, stickade tröjor från 70 talet, nyare grejer etc. Jag gillar när man ibland lyckas ligga lite före eller precis i början av en trend, t ex man har en snygg rutig kjol några månader innan alla andra börjar ha rutiga kjolar osv. :)

Vilka är dina favoritaffärer, butiker?

Top shop och H&M blir det oftast bland high street butikerna, men jag älskar bra second hand butiker mest av allt, t ex Beyond Retro i London och Sthlm, Wild Child och Harlequin i Dublin etc. 


Shoppar du second hand?

Det svarade jag ju på i förra frågan egentligen, jag gillar att fynda second hand, glädjen över att hitta något riktigt unikt och snyggt. Tyvärr finns inga bra second hand butiker i Galway, bara två runt mitt kvarter som mest har tantkläder och 90 tals möbler, men nån gång kan de få in nåt bra, bla en amerikansk militärrock jag köpte där för 150 kr och i Army and Navy stores, som säljer militär grejer second hand så kostar samma rock 950 kr!

Vilken är din favoritdesigner?
Har ingen direkt favoritdesigner... finns mycket snyggt men det är oftast utanför min prisnivå, så jag tar inspiration från dem istället och hittar egna kombinationer... men finns ett märke som heter SkunkFunk som gör skitsnygga väskor och jackor etc.
Vad är din favorit i höst?
Stor stickad halsduk, tröja med fladdermusvings-ärmar, vintage klänningar (alltid)
Hur mycket shoppar du för i månaden?

Varierar beroende på finanserna, ibland bara en femhundring, ibland ett par tusen, så svårt att säga.

Dyraste plagget respektive billigaste?
Hmmmm en jacka mamma betalade i gymnasiet som kostade 2500kr, billigaste är väl strumpor på Penney's, 5 par för 30 spänn.

Tror du att du kommer att kunna shoppa lika mycket om 10 år som du gör idag?
Hoppas det, för idag kan jag ju inte påstå att jag kan shoppa sådär väldigt mycket...

Brukar du tröstshoppa?

Nej, inte direkt, jag shoppar mest för att jag hittar nåt jag gillar, för att jag behöver nåt visst plagg eller för att jag är i en annan stad etc. Jag är väldigt velig eftersom jag inte har så mycket pengar att röra mig med (har varit fattig student i 4 år, nu arbetslös), så jag provar ofta en massa saker jag aldrig köper i slutändan, och funderar rätt mycket innan jag köper nåt, så blir inte så många impulsköp, förutom om det är rea.

Högklackat eller lågklackat?

Mitt emellan, har svårt att gå i jättehöga klackar, men har ofta Mary janes när jag går ut, mina ben ser mycket bättre ut i klack än i pumps. Har inte klack till vardags dock utan trainers.


Vilken är din drömväska?

Det vet jag först när jag ser den. Skulle inte lägga 15000kr på en märkesväska direkt. Då skulle jag hellre spendera på en ny systemkamera eller något. Behöver hitta en ny väska nu dock, för min väska har gått sönder i dragkedjan, har några andra, men det är ju alltid trevligare med något nytt...

Vilket blir ditt nästa köp?
Ny jacka (för att jag söp bort den gamla) och ett par nya skor till vår graduation.

Vilka är dina stilikoner?

Av nutida modeller måste jag nog säga Kate Moss, trots alla skriverier om henne, för hon ser sådär careless-snygg ut, och Nina Persson gillar jag med. Sen gillar jag äldre ikoner som Audrey Hepburn, Greta Garbo etc. Och Stina Nordenstam klär sig snyggt på de bilder jag sett.


När upptäckte du ditt intresse för mode?

Var nog i tvåan i gymnasiet som jag började hitta min egen stil lite. När jag var yngre än så så tyckte jag att shopping var rätt långtråkigt och gillade mest bara att kolla i skivaffärer och sånt. Då vart det mest jeans och tröja och mamma brukade ofta vara med mig och shoppa, haha! Jag började shoppa second hand på Myrorna och sånt och återanvända lite av min mammas och andras gamla kläder. Sen när jag var i Dublin i trean så drog Laura (seans syster) runt mig till en massa coola affärer och jag köpte en vintage klänning till studenten och sen dess har jag alltid älskat second hand shopping. När jag började college så klädde jag mig väldigt färgglatt, men jag har tonat ner det lite nu så att det ser stilfullt men ändå lite quirky ut eller så.


Vad vill du jobba med i framtiden?

Konstnär, grafisk designer eller lecturer på en konsthögskola...

Favoritplagg just nu?

Sticketröjan jag köpte i Dublin i onsdags och klänningen jag sydde om som jag ska ha på mig på fredag. Gillar min orangea halsduk också!
Favoritaccessoarer?

Örhängen, gillar stora örhängen i plast eller olika färgade pärlor, stenar etc. och så gillar jag mina vintage handväskor, har en tre-fyra stycken jag verkligen gillar, men de är för små att ha till vardags, så dem har jag bara om jag ska gå ut.


Kära jacka, R.I.P...

Nu har jag varit i The Roisin och kollat efter jackan jag också. De hade en hög med leftovers, men den fanns inte där. Fanns inte vid scenen heller självklart, eftersom det området städas och de hade ju ett band som spelade där igår kväll också. Så, det är bara att inse fakta, nån jävel har snott min jacka... Jag kommer aldrig att få se den mer, ALDRIG!!!



Jag vet att jag hade funderat på att köpa en ny vinterjacka ändå, men just nu har jag inte så mycket pengar och de kostar minst en tusenlapp. De enda två jag har nu är två äldre kappor jag hade för några år sedan, en lång mörkblå och en dubbelknäppt grön, men jag vill inte ha på mig dem!!! Fan också! Detta är helt klart det sämsta med hela helgen!

Fy fan vad dum jag är!

Jag blir så trött på mig själv och ingen behöver tycka synd om mig för det förtjänar jag inte! Kan börja med att säga att det inte blev någon pumpapaj. Min jacka har jag lyckats förlora och det tog över 35 timmar för mig att komma över den värsta baksmälla jag någonsin upplevt. Tadá! Min Halloween i ett nötskal!

Det hela började fredag kväll. Då var allt på topp: pratade med mamma i telefon om hennes finlandsresa, sen klädde jag ut mig och blev riktigt nöjd med min utstyrsel:


Jag skulle föreställa ett mördat flickspöke. Var mäkta nöjd med mina lösögonfransar och nattsärk och gick sedan till Shanes hus runt kvart över 10. Där var festen i full gång. Det var en massa folk där jag inte kände, men några folk från skolan var ialafall där, även om de inte var nära vänner till mig och så pratade jag en hel del med Joe och Phil som jag känner lite bättre. Catriona kom först väldigt sent eftersom hon var hemma och färgade håret med henna som tar evigheter. (Jag vet, för det är det jag använder).



Jag hade med mig en 350 ml flaska Smirnoff vodka och tranbärsjuice, men de enda glasen som fanns att tillgå var pint glas, så när man hällde i lite vodka i glaset så syntes det ju knappt, så det blev hela tiden att jag hällde på mer än vad jag borde...hällde på mer tanbärsjuice, toppade upp med lite mer vodka etc... fick även en läskig shot som heter brain haemorrage och verkligen ser ut som det också! Baileys i botten och sen nåt mer över som gör att baileysen stiger men lämnar kvar som äckliga trådar ner i glaset. Vi pratade och hade det trevligt och efter 12 gick vi vidare mot The Roisin Dubh. Då började jag märka att jag hade svårt att gå normalt och borde egentligen gå hem, men eftersom Catriona just dykt upp så ville jag ju spendera lite tid med henne så jag följde med. Väl där så lämnade vi våra jackor nere vid scenen och gick sen upp till deras beer garden som är på taket. Där var det fullt med folk och jag hade bara varit där ett par minuter när jag fick den där otäcka "vattniga" känslan i munnen som betyder att man nog snart måste spy. Jag mumlade nåt om att jag "kommer tillbaka snart" men toakön var gigantisk så jag lyckades pressa mig nerför trappen istället, hela tiden livrädd att jag skulle spy på någon. Jag kollade in mot dansgolvet men jag skulle aldrig lyckas ta mig in dit och hämta jackan, så dåligt som jag mådde utan jag raglade ut och bestämde mig för att gå hem. Som tur är så bor vi bara 3 min väg därifrån. Ändå lyckades jag få för mig att köpa en påse pommes på vägen hem, jag var knappast var i stånd att äta dem! Sen tog jag mig hem och kollapsade på soffan innan jag sekunden senare fick kasta mig in på toan och spy.

När jag sedan lade mig i sängen så var det som om hela min kropp domnade bort. Jag kunde inte röra mig, kunde inte forma ord med min mun... Grannarna hade ett houseparty som också det gick vilt till så det satt folk och rökte i trappan och ramlade runt och hade sig, så någon råkade trycka på brandlarmet. Sean gick ut för att se om det brann på riktigt eller vad det var frågan om. Hörde som i dvala hur huslarmet gick med sin tinnitusgälla ton men jag var glad att det inte brann för jag hade aldrig lyckats ta mig ut på egen hand, Sean hade nog fått bära mig. Läskig tanke!

Larmet gick på och av några gånger och till slut kom bovärden och stängde av och pratade med festfolket eller vad han nu gjorde.

Efter det fick jag lida alla helvetets kval i över ett dygn. Kan bespara er detaljerna, men vaknade runt 1 av att huvudet höll på att sprängas och under hela eftermiddagen fick jag spy gång på gång. Var alldeles uttorkad av törst, men så fort jag drack en klunk så fick jag spy. På kvällen försökte jag äta en cream cracker men den kom upp igen och då var klockan halv 12 på natten! Gårdagen är en dag jag helst vill glömma. Jag låg i sängen i över ett dygn. Nu på söndagsmorgonen så vågade jag mig på att dricka lite blåbärssoppa och äta några riskakor och nu på eftermiddagen vid tre har jag just fått i mig lite färdigpasta med carbonara sås. Samtidigt är jag hela tiden osäker på om magen kommer klara av att jag äter eller inte...

Förr är nog den längsta baksmälla jag haft varat till 8 på kvällen följande dag, nu varade den till lunchtid på söndagen! Sean hittade och gjorde sig av med resten av vodkan och han sa att jag druckit över halva flaskan, jag räknade ut att det är detsamma som ca 6 vanliga vodkadrinkar på puben. Så mycket har jag aldrig druckit förr, inte vodka! Min jacka är borta också, för Sean gick för att kolla efter den igår kväll men kunde inte hitta den någonstans bland de kvarglömda grejerna. Jag känner mig som en jävla tonåring som inte kan hantera sprit, kunde jag inte ha tänkt lite på hur mycket jag drack, jag vet ju att jag inte tål mycket alkohål! Kvällen var kul så länge den varade, men allt det överskuggas ju nu av allt det andra. Jag ska inte dricka på ett bra tag, känner verkligen inte för det. Kommer nog att hålla mig nykter på graduation dagen på fredag, kanske tar ett glas vin högst men fan inget supande! Fy fan alltså.....

RSS 2.0