Handarbete och förberedelser.

Jag vaknade i morse och kom på att jag glömt köpa flingor, så hade ingen frukost hemma. Visserligen var klockan runt 12, men jag var uppe sent och sydde på klänningen jag ska ha till vår graduation. Blir lätt lite fanatisk när jag sätter igång med något och kan inte sluta förrän det är klart... Sydde in sidorna eftersom den var två nr för stor, gjorde om och satte spets kring kragen och satte spets kring ärmarna. Blev faktiskt väldigt nöjd, trots att jag fick göra det för hand då jag inte har någon symaskin. Men när jag åker hem i ju ska jag lägga ett par innersömmar så att inte tyget repar upp sig så småningom.

Så här såg klänningen ut innan. Dålig passoform men såg att den hade potential:


Efteråt ser den ut så här:

Jag känner mig så händig, hehe! Nu är iallafall mitt outfit bekymmer löst för nästa fredag.

Jag gick till Arabica och drack te och åt en bagel med Sean innan han skulle till jobbet klockan 1. Där träffade jag även Maeve Curtis och hennes sambo. De frågade lite hur det går med konsten och sådär och när jag sa att jag fått en utställning i Dublin så blev hon så glad för min skull att hon gav mig en kram. Hon blev ju student of the year förra året (hon gick året över mig) och det har gått bra för henne sen dess, men hon bryr sig verkligen om hur det går för mig, vilket är väldigt trevligt, man blir liksom glad av att se henne :)

Sen gick jag och kollade efter vit make up i några affärer i stan men det var slut överallt, för jag var inte nöjd med cremen jag köpt igår. Var inne hos Catriona i Powell's och hon letade rätt på numret till Smyth's Toystore ute i Terryland så jag kunde kolla med dem. Men det visade sig sen att de sålt slut också. Jag gick hem och skulle kolla upp vilka ingredienser jag behöver till pumpapajen när Catriona ringde och frågade om jag var ute i terryland, för hon ville färga håret svart henna till ikväll och hälsokost affärerna i stan hade ingen kvar, så hon hade ringt den i Terryland och de hade lagt undan två paket till henne men hon jobbar till 6. Jag var då snäll och erbjöd mig att cykla ut dit för att hämta färgen åt henne, så kunde jag ju köpa ingredienserna i Tesco där istället. Sagt och gjort, jag cyklade ut med min ryggsäck och kom hem med väskan fullproppad med grejer, bla. vodka och tranbärsjuice till ikväll, och så Catrionas grejer som jag gav henne på vägen hem. Tror inte jag kommer hinna eller orka göra klart pumpapajen idag, för jag måste ju hinna göra mig iordning också, men ska iallafall gröpa ur pumpan och koka pumpaköttet så man har det gjort. Jag testade även att sminka mig med en målarpensel och att späda ut det vita med lite vatten och då gick det att få det mycket jämnare, så jag ska göra så ikväl sen.

Ser fram emot att spöka ut mig, bilder kommer!

Pumpor och nattlinnen

Nu har jag spenderat hela eftermiddagen med att leta i affärer och gå ärenden. Jag var i Galway property management och betalade hyran, betalade tv/internet/telefon räkningen på posten, letade efter ett nattlinne att ha imorgon etc etc.

Jag var på Hickey's fabrics och köpte spets till kragen på min klänning, nu återstår bara att sy dit den för hand, ser jag inte fram emot! Det var jättekö inne i tygaffären, har aldrig sett det förr, men det är bara för att alla skulle köpa tråd, band etc. till sina Halloween utstyrslar. Var kalabalik i The Joke Shop också, men det hade jag räknat med, för jag var där förra året ;) Lyckades iallafall få tag på en vit smink kräm till ansiktet och fejk blod, men det fanns inget vitt puder, men då fick jag en snilleblixt och gick och köpte baby talc puder på apoteket. Nu kommer mitt ansikte lukta som ros (för det gör pudret) haha!

Mindre lycka hade jag med nattlinnet, var i massor av affärer både vanliga och second hand och kollade efter en skapligt billig vit särk/klänning/nattlinne men fanns inget enbart i vitt. Till slut kom jag på att kolla i Twice as nice, en liten butik som säljer spetsdukar m.m och de hade jättefina, men de kostade 500kr, så det var för dyrt för Halloween. (Önskar att jag haft mitt gamla Lucia linne här), men så kom jag på att kolla i Galway Woolen Mills, en turistaffär som säljer irländska sticketröjor etc och de hade såna här gammaldags nattlinnen för 30 euro, så då köpte jag ett där, skulle ju knappast hitta ett billigare liksom, eller snarare, de fanns ju bara där och i Twice as nice för jag hade verkligen varit öööööverallt!

Skyltfönstret till blomaffären på Cross street.

Var i greengrocern på Sea road tidigare också och köpte en jättestor pumpa för 6.50 euro. Mannen i affären är trevlig, han började släpa fram fler pumpor från förrådsrummet så jag hade fler att välja på. En tjej som jobbade där sa att hon sett min animation och tyckte den var jättebra. Har aldrig pratat med henne förr så vart lite paff, men hon sa att en vän till henne hade berättat om och visat den för henne och jag slår vad om att det är snubben i skivaffären bredvid, för jag gav honom mitt vykort när vi skulle ha vårutställningen och vi kom att prata om konst en gång :)

Var i Powell's konstnärshandel och pratade med Catriona också,
men det var lite svårt, för hon hade massor med kunder. Hann iallafall bestämma att vi ska gå ihop till Shanes imorgon kväll, han bor bara ett par hundra meter från mig visade det sig, i ett av de små husen i Nun's island, så vi ska ses vid Galway arms Inn som ligger på hörnet lite efter 8. Jag är glad att jag har min utstyrsel fixad så man slipper stressa runt imorgon.

Imorgon ska jag baka pumpa paj på dagen, et måste för den är otäckt god, och nu firar jag redan lite i förskott, för jag äter några chokladpraliner från Bewley's och dricker take away kaffe från Arabica. Kaffe ska vara starkt och svart, föredrar bryggt eller nymalet kaffe framför pulverkaffe och vattenkokare, det har ingen smak i jämförelse. När jag flyttar tillbaka till Sverige så ska jag skaffa mig en kaffebryggare!

Shop til you drop dead on a rainy street in Dublin

Nu är jag hemma från Dublin. Är så jäkla trött! Kan bero på att jag bara sov 2,5 timmar igår natt. Kom i säng jättesent eftersom jag ville måla klart bilden jag höll på med (gjorde en massa finjusteringar som tog tid). Sen var jag tvungen att bränna en CD med min video och några bilder om nu han i galleriet ville se något jag jobbat med nu på sistone (bäst att vara förberedd ifall att tänkte jag).  Det visade sig dock vara onödigt. Gick iallafall och lade mig vid kvart i 3 och sen pratade jag och Sean en massa och kunde inte somna förrän halv 4, för konstigt nog kände jag mig inte trött. Sen fick jag gå upp klockan 6 eftersom tåget gick 7.15. Det var första gånger jag sett frost den här hösten, för fälten var alldeles vita i närheten av Dublin.

Väl i Dublin åkte jag ut till Blackhorse (gillar namnet på den förorten) och kollade på IMOCA galleriet, det var skitstort, större än jag tänkt mig. Ett rum var mer som ett "vanligt" galleri men sen på baksidan hade de ett stort rum med målade leka block väggar och skylights och alla takstommar synliga (en f.d industrilokal). Den såg lite rough around the edges ut och var skitstor så man fick sån lust att hitta på en massa grejer där, skulle passa med megastora, färgglada målningar där, tror knappt mina små skulle synas. Curatorn (som inte var där idag) ska iallafall kontakta oss snart och börja föra dialog om vad vi ska visa, hur etc. Ska bli spännande! Är så arg att jag inte har tillgång till en studio där jag kunde kladda en massa på stora dukar, men har inte ens råd att köpa material till sånt som det är nu. Typiskt, för annars är alltid platsen ett bekymmer i ett galleri och så nu får man fria händer och skulle kunna visa stora verk och så har jag inte möjlighet att jobba med några.... bläääh!


Blackhorse main street.

Sen bar det av in till stan och shopping som bara attan, för jag ville ju helst hitta en klänning till graduation dagen och en Halloween outfit. Shit vad svårt det var att hitta något. Fanns en massa vanliga snygga jumprar, tröjor etc, men jag ville ju ha något särskilt, som skulle vara till fint och det var som gjort! Fel årstid för klänningar, helt klart, finns bara lite svarta, silkiga nyårsblåsor och sånt.

Först var jag iallafall i H&M, eftersom det ligger närmast Luas stoppet, och roade mig i deras provrum.

Så här var jag klädd idag.



Gillade tröjan men kom på att jag redan har ett par svarta tröjor, så det fick vara.


Den här köpte jag däremot, gillade knapparna och detaljen runt omkring, men det syns dåligt...

När jag kom ut ur H&M spöregnade det och jag ångrade lite att jag inte köpt paraplyet som jag stått och kollat på vid kassan, men jag drog ner mössan över öronen och knallade på. Kollade i Wild Child och Harlequin, de två bästa second hand klädaffärerna men de hade inget jag gillade... Kollade på massa andra ställen med men de hade mest snofsiga mainstream grejer och jag ville hitta något som stack ut lite. Kom slutligen till Topshop och deras recycle avdelning där de sytt om gamla kläder till nya. (Skulle jag med kunna göra om jag bara haft en jävla symaskin så skulle man tjäna 600 spänn!) Nedanstående outfit blev jag helt kär i, men halsduken hade jag köpt på H&M, är riktigt nöjd med den. Gillade verkligen färgerna, men blusen var för vid (syns inte på bilden) och kjolen var konstigt sydd i överkanten så att den puffade ut vid höfterna och jag vill ju inte att de ska se bredare ut än vad de gör, heh! De var skapligt dyra också för att vara en omsydd gammal skjorta och en kjol, 600 kr styck, och jag tänkte inte precis betala över 1500 kr för en outfit som inte ens passade så det blev ingen affär där. Sorgligt! MEN, jag har ju halsduken (försöker trösta mig själv).


Klockan började dra ihop sig, redan 3 och ingen affär gjort (förutom saker jag köpt som inte hade med det jag var där för att köpa att göra). Började bli hungrig så jag gick till AYA och åt löpande band sushi igen. Sååå gott!

Mitt i min shoppinrunda träffade jag Colette i George's arcade. Hon är i Dublin under veckan eftersom hon, Carina och några till som går/gick textiles i college är med i en knit and stitch utställning/mässa i the RDS. Hin kommer tyvärr inte till Shanes fest på fredag för hon måste stanna uppe i Dublin och vara i the RDS hela veckan. Synd att jag inte hade tid att åka ut och kolla på deras grejer.

Slutligen kollade i en butik som har samma märken som Pagan i Galway och ligger runt hörnet från AYA. Där hittade jag en snygg kortärmad skjorta med dubbelknäppning och volang där nere, röd. Tyvärr blev det inget kort på den för expediten stod och trampade utanför provrummet och jag ville inte att hon skulle höra en massa kameraklick där innifrån ;)

Men det var ju bara en HALV outfit, ve och fasa, nu behövdes ju en kjol också i så fall och det kunde jag inte hitta någon som passade med skjortan. Till slut gick jag in på Flip i Temple Bar och de hade lite rea för tydligen ska de stänga, så jag hittade en stickad vintage tröja med fladdermus ärmar och så köpte jag en klänning, som är en storlek för stor, mest för att jag gillade tyget. Så nu vet jag inte om jag ska sy om klänningen och ha på mig den, eller hitta ne kjol och ha på mig blusen. Har ju ingen symaskin, vilket grämer mig något enormt, för jag gillar att sy om kläder. Har ingen lust att lämna in klänningen på alteration heller, för minimi priset de tar är 300 kr och det behövs bara två sömmar på sidorna som tar 5 min att sy dit. Kanske ska vara snåljåp och pilla med det för hand istället men det kommer ta år och dag. Det fattas något för att ge klänningen det lilla extra, så om jag är riktigt ambitios så kanske jag syr dit lite frills uppe vid kragen eller något. Ska se vad de har för spetsar i tygaffären imorgon.

Oh, och jag är så nöjd för jag hittade värsta perfekta julklappen till någon också, men det kan jag inte nämna om med risk för att den kanske läser.


Örhängen och ögonfransar (de svarta)  jag ska ha på graduation dagen. De enorma orangea ska jag ha på Halloweenfesten på fredag. Hittade ingen utstyrsel till det sen, för jag vill inte betala massor för något som bara ska användas en gång när jag ha så dåligt med pengar, så ska se om jag hittar en lång vit spets nattsärk så ska jag gå som mördad-tjej-som-stigit-upp-från-de-döda men bleksiktig hy och orangea ögonfransar (på nedre fransraden). Såg några nattsärkar (typ som lucia linnen) men de kostade över 300 kr och jag vill helst komma billigare undan så fingers crossed för Galways second hand affärer imorgon, de har ju överraskat förr.



Mönstret på den stickade vintage tröjan.


Mönstret på klänningen. Som inte är i användbart skick just nu. Hur jag än gör så skapar jag arbete åt mig själv, två halva outfits och ingen Halloween utstyrsel, det är frukten av min dag i Dublin!!

"Jag är allergisk mot min pojkvän"

Nu har jag målat klart bilden som jag började på tidigare idag. Fotot är inget bra eftersom det är taget på kvällen så ska ta ordentliga kort utomhus en annan dag på de tavlor jag gjort nyligen.



Jag har kollat lite på TV under tiden, bla ett program om embarassing teenage bodies. Var en massa ungdomar med olika pinsamma problem som fick komma och prata med en läkare och kolla upp det. En tjej kom in och sa att hon var allergisk mot sin pojkvän. "Nu förstår jag inte riktigt..." sa läkaren. "Jooo... för när vi har sex så får jag som blåsor i underlivet efteråt" "Du har aldrig tänkt på att testa dig för en sexually transmittable disease?" "Nej?!" Det var faktiskt rätt roligt.


Middag: strimlad veggie burgare och äggsallad. Gott!!

Dublin imorgon

Nu har jag bokat tågbiljetter online så jag slipper köa på morgonen. Är glad så länge mitt student travel card är giltigt (expires 31 december) för då kostar biljetten 28 euro, jämfört med 42 euro för vuxen. Men de har i allafall sänkt priserna om man bokar online, förr fanns ju inte den möjligheten. Nu kostar vuxenbiljetter 32 online, så det är ju bra! Förr kunde man inte köpa i förväg utan fick köa på stationen på morgonen, man kom alltid med, men nu är tågen fulla ibland och nästan alla platser är reserverade av internet bokningar. De har en liten display med passagerarens namn vid varje bokat säte. Behöver ju inte gå så tidigt hemifrån när det är förbokat.

Ringde chefen för IMOCA gallery där jag ska ställa ut i december och frågade om det gick bra att komma och kolla på galleriet imorgon på förmiddagen. Det gick jättebra sa han, så det ska jag göraa först eftersom det ligger på samma sida stan som Heuston station, måste ta Luas (spårväg) till Blackhorse, så det ligger en bit ut, men det ska visst vara lätt att hitta.

Har inte varit i Dublin sen min utställning i Crow gallery i juli så ska bli kul! Då var jag ju där några gånger ganska tätt, för att köpa klänning till skolvernissagen, gå på Radiohead konserten och så utställningen. Nu blir det väl också att åka några gånger för måste träffa dem igen sen och prata mer i detalj om utställningen, och sen för att hänga tavlorna och sen antagligen till vernissagen...  Ska bli kul iallafall!!

Ska ta 7.15 tåget så är jag där strax före 10 och sen åka hem 19.15 på kvällen, så jag hinner med allt, ska ju köpa två outfits också, en till graduation dagen och en till Halloween. Hoppas jag hitta något.
Förresten så har jag blivit lite nojjig nu, för jag läste brevet jag fick igår mer noggrannt och där står att jag nominerats till Student of the year, alltså inte att jag fått det, så tänk om någon annan får det! Låter kanske själviskt men jag tycker jag är värd det mest. Jag fcik högst betyg och av oss 4 som fick distinction så är två äldre damer, så jag som är ung har en längre karriär framför mig, samt att jag snart är pank och VERKLIGEN behöver prispengarna medan de har det gott ställt. Men sen har vi ju Tom också och han blev ju recenserad av en stor konstkritiker och gör masters direkt, så tänk om de tycker han förtjänar det mer bara för det!! Jag vill veta i förväg, fuck suspense!!!

Köpte sallad på Gourmet tart company till lunch. Finns två saker jag är beroende av och det är deras sallad och så sushi, men det ska jag äta imorgon minsann! Jag satt ute på en stenbänk och åt, för det är ju bara takeaway och jädrar vad kallt det var, benen domnade nästan bort. Riktigt råkall dag. Har hållit på och målat i ett par timmar med, så ska fortsätta med det. Drack en stor kopp kaffe på Arabica på vår gata innan jag gic hem och läste några sidor i Pink Floyd boken. Synd att den är så tjock och tung att släpa med, annars skulle den varit perfekt att läsa på tåget. Nu tar jag nog med "Utopia" och läser, den är ett banbrytande verk av Sir Thomas More som myntade hela det uttrycket, så eftersom jag jobbar med utopiska visioner etc i min konst så kände jag att jag måste ha läst den. Men språket är rätt jobbigt, för den skrevs på 1600 talet. Inte mer än 100 sidor dock som tur är :)



AYA - Hit ska jag nog imorgon!

Det blir Halloweenfest i år också!

Shane skrev till mig och bjöd mig till Halloweenfest hemma hos honom på fredag :D Jag som trodde att det inte skulle bli nåt i år eftersom jag inte hört något. Nu måste jag bara hitta på en utstyrsel. Lättare sagt än gjort. Skulle vilja ha stora färgglada lösögonfransar, men de finns inte här i Galway vad jag vet så det blir bara om jag åker till Dublin innan. Det är dock inte bestämt än.

Så här såg jag ut förra året, men då var festen skit, skolfest i Kennedys, som är en skit klubb, så vi gick hem tidigt...


Aisling, till vänster, ska också dit och Catriona och Colette med! Nu är jag glad!!

Gick en promenad förut, det var soligt och fint och jag fotograferade en oljetanker som skulle in i hamnen.



Och Quay området:



Fler kort finns på bilddagboken, för det tar sån tid att ladda upp dem...

Kollar på serie ett av första säsongen av America's next Top Model, är lite kul att se hur det började.

Jag är för feg för skräckisar

Jag såg just att min gamla klasskompis Karin väntar barn. Grattis till henne! En annan gymnasie kompis, Anna, fick barn nyligen. Är jätteglad för deras skull men själv skulle jag inte kunna se mig själv som mamma än på ett tag. Jag är för oorganiserad och har för mycket på gång för att ha all den tid som krävs med ett barn. Och så känner jag mig så barnslig själv att jag inte kan tänka mig själv i rollen som mamma. Men om några år känns det nog annorlunda :)

Jag var uppe tidigt idag (med mina mått mätt) redan 9.30 vaknade jag. Skulle gå en promenad, men så regnade det en skur som vanligt, men nu kanske det klarnar upp så man kan gå en sväng.

Väntar på att Sean ska komma hem också med brevet från college om vår graduation. Jag har redan bokat min utstyrsel i förväg, alltså den svarta kappan och hatten, för då slipper man köa så länge sen. Hoppas det blir lika kul som förra året. Men alla de som var med då kommer ju inte vara med nu eftersom Alanna, Greg, Ger etc. inte gick fjärde året plus att de som gick året över oss som jag känner inte kommer vara med nu. Ska iallafall inte bli så full i år som jag blev sist. Dagen efter var minst sagt plågsam och jag fick gå hem tidigt för jag kunde knappt stå på benen. De hade nämligen specialpris på White russian, 30 kr styck, stora med jordgubbe på kanten och jag hade nog tre såna och så delade jag och sean på en flaska vin på middagen innan som jag glömde ta med i beräkningarna etc. så till slut kunde jag inte prata med någon och gick ut ur Blue Note och trodde jag skulle få spy, men det gjorde jag inte. Klant!

Har skaffat en bilddagbok också. Som om jag inte var med i nog med communities och grejer. Där heter jag foggynotion.bilddagboken.se ville inte heta som mitt namn som jag oftast gör, så tog en sångtitel från The Velvet Underground.

Filmen Asylum var bra igår men lite obehaglig, för man visste hela tiden att saker och ting skulle spåra ut. Sen kollade jag på ett program om pesten på History Channel där de pratade om att det bara är en tidsfråga innan något liknande virus bryter ut igen och att vi inte kommer vara beredda och sen efter två obehagliga saker så fick jag en så obehaglig känsla, så jag var tvungen att dra täcket upp till näsan och lyssna på hela Sol Seppys skiva innan jag somnade. Jag gillar inte att vara själv hemma när man får obehagliga tankar. Särskilt som vi bor i ett gammalt hus från 1800 talet som är omgjort till lägenheter och när det är mörkt ute i hallen så får man ibland en äcklig tanke att man ser något i ögonvrån etc. Hatar att jag har så livlig fantasi! Jag kan absolut inte kolla på skräckfilmer, om jag över huvudtaget ska det så måste det vara tillsammans med minst två andra personer. Och nu vid Halloween går det skräckfilmer på massor av kanaler. The Omen och Saw III gick på TV igår kväll, men knappast att jag tänkte kolla på sånt när jag är ensam hemma!

Nu skiner solen igen så ska nog skynda mig ut!

Sunday Times

Nu är jag tillbaka från en liten promenad. Hade tänkt att gå i minst en timme, det såg soligt och fint ut (även om jag såg mörka moln på himlen) jag hann bara gå i en kvart och sen började det spöregna och storma, inte så kul! Jag sprang i regnet bort till katedralen och sen gick jag in på Boots och köpte vitamintabletter och deodorant, för det var slut.

Jäkla väder till att vara nyckfullt! Men jag får faktiskt skylla mig själv, för när jag vaknade var det soligt så om jag inte hade varit uppe halva natten så hade jag hunnit gå på förmiddagen. Nu vaknade jag inte förrän klockan ett. Gick inte och lade mig förrän tre nya tiden, vilket är som fyra, eftersom vi ställde om klockorna. Jag hade glömt att dator klockan ställer om sig själv, så när jag kollade och den var två så tänkte jag att nu är ju klockan bara ett egentligen, eftersom de ställs om, så jag kan vara uppe lite till, men då var den ju faktiskt tre enligt gamla tiden...

Sean ringde, han ska hälsa på Locke familjen ikväll så han kommer inte hem förrän imorgon. Snyft, själv den här kvällen med. Men jag ska ju på filmklubben klockan 8, så det blir nog kul. Filmen den här veckan heter (...går ock kollar) (...) kollade just i programmet och det är ingen film ikväll! Typiskt nog har de uppehåll den här veckan av någon anledning. Då får jag väl kolla på filmen jag köpte istället. Asylum heter den och kan nog vara bra.

Känner för att köpa lite nya snygga höstkläder men jag har ju inte råd egentligen nu när jag inte har någon inkomst. Jag ska iallafall åka till Dublin antingen på tisdag eller onsdag och försöka hitta något att ha på mig till vår graduation. Mamma sa dessutom att hon ska sätta in 1000kr på mitt konto så jag kan köpa något fint att ha på mig eftersom hon inte kan vara där. Min plan är att hitta en klänning (helst vintage) och ett par skor/stövletter. Skorna ska få kosta en tusenlapp och klänningen likaså, om det blir pengar över ska jag köpa jackan jag såg i Topshop (se inlägg längre ner).

Ska också tvinga mig att äta nyttigt nu i några veckor, saknar min figur jag hade i våras när jag inte åt socker på 6 veckor och tränade mycket. Så radikal ska jag inte vara nu, men dra ner på skräp och sötsaker och äta mest soppor, sallader och fettsnåla grejer så jag slipper klämma ner mig i byxorna när jag åker hem till jul!

Jag har köpt Sunday Times, det var ett tag sen, så nu ska jag läsa alla bilagorna och äta grönsakssoppan jag köpt.

Oh yeah!

Nu har jag snöat in totalt!

På gatan utanför tjoar fulla och festgalna människor för fullt. Själv sitter jag här i min ensamhet en lördagkväll och animerar en fluga. Ja, ni hörde rätt, det låter kanske lite absurt, men jag ville ha en fluga som går över bildskärmen i min animation som jag håller på med. Först försökte jag luska ut hur en fluga rör sig, sen animerade jag rörelse loopen och sen har jag klistrat in flugan i varje frame i filmen där jag vill ha den. Tog några timmar...

Under tiden lyssnade jag på The Alan Parsons Project, Björk och Bloc Partys första skiva som helt klart är den bästa.

Innan dess så läste jag i Pink Floyd boken i ett par timmar, den är så bra att man knappt kan sluta läsa! Under tiden lyssnade jag igenom hela deras Animals, Dark side of the moon och The Wall skivor (fast Dark side hade jag på band, för vinylen är hemma i Sverige). Jag längtar efter att lyssna på vinylskivor men jag har ju ingen spelare här. Gillar den varma tonen och suset/knastret som inte finns på digitala skivor/mp3. Jag samlade en hel del skivor i gymnasiet med Pink Floyd, U2, Suzanne Vega etc. gjorde några riktiga fynd i en affär som fans i Vadstena förr och hette Vinylgrottan. Han hade ALLT! och sålde vinylerna för bara 30-40 kr styck, jämfört med alla andra ställen som tar uppåt 200kr styck för att de är ovanliga. Var nog därför som han fick stänga också...

Hade kännt för att gå ut ikväll. Inte till en nattklubb utan bara till en pub med trevliga människor, men det finns ingen att gå ut med här i Galway just nu. Mina förra klasskompisar har flyttat tillbaka till sina hemstäder eller andra ställen, Helena är i Sverige, Catriona vet jag inte om hon kommit hem från Berlin än eller ej, Carina har flyttat till London, Sean är i Westport etc... Några av f.d jobbarkompisarna finns väl kvar, men tycker inte att jag har så mycket gemensamt med dem, så nu när vi inte jobbar ihop längre så blir det inte att man ses. De trevligaste var iallafall Donal och Suzanne, men Suzanne ser jag iallafall imorgon kväll på filmklubben, för vi är ju båda medlemmar. Är ofta så med mig, jag känner en massa folk genom jobb, skola etc och när något ordnas genom jobbet eller skolan så är det kul att umgås och vi har trevligt, men sen så har alla sitt gäng med bästa vänner som jag inte känner som de umgås med sen när man inte jobbar eller pluggar ihop längre och jag har svårt att komma in mig bland såna vänkretsar.

Det finns flera personer som jag träffar ibland, men ingen som jag blir sådär riktigt nära vän med som man umgås väldigt ofta med. Jag var mycket med Maria och Sarah i college och en del nu efter, men samtidigt har vi så olika smak när det gäller olika saker, speciellt musik. Maria älskar nattklubbar där hon kan dansa till senaste Britney Spears singeln medan jag föredrar live musik, 60-70 tals rock, Radiohead etc. och att gå till pubar framför nattklubbar. Sen är ju Sarah och Maria så nära vänner så jag känner mig ofta som tredje hjulet eller nåt. Catriona är trevlig, men hon hänger mest med Colette, Phil, Shane mfl. de går mest på hard core konserter och känner varann bra från college innan jag lärde känna dem. Gillar att umgås med Catriona själv, för då har vi massor att prata om, men hon är svårfångad då hon alltid har fullt upp med fritidsaktiviteter, kurser och vänner jag inte känner.

Jag gillar verkligen Helena, men henne träffar jag ju bara ett par gånger om året och det är verkligen synd, för hon är den jag känner att jag kan prata mest med, om viktiga saker, och hon och jag har väldigt liknande smak gällande musik, vintage kläder etc. Men hon bor ju i Sverige och jag bor här och det är svårt att hålla kontakten... Hon har ju sina vänner hemma som hon umgås med eftersom jag aldrig är där, och det känns som att tiden bara går och går och jag kommer aldrig hem och hälsar på.  Hoppas resan ihop som vi pratat om blir av någon gång. Hon är den jag saknar mest hemma i Sverige, förutom familjen förstås. Men jag önskar att vi kunde höras av oftare...

Jag vet inte vad som händer efter jul... det är ju bara 2 månader dit! Ska jag stanna kvar i Sverige? och gjöra vad då i så fall? Det finns ju inga jobb i Motala och Stockholm är ju inte lätt att flytta till heller, jobb och boende måste skaffas och Sean får bli kvar i Irland så länge (och då kommer jag ju sakna honom MASSOR). Om jag kommer tillbaka hit så kommer vi ju inte ha lägenheten kvar och jag får bo i ett sketet rum i ett delat hus igen. Och var ska jag då hålla på med konsten?! Jag ansökte inte till ateljen som utannonserades förra veckan för jag har snart inga pengar och det kostar minst 300 kr i veckan och då måste jag ju betala de veckor jag åker hem också, det blir dyrt i längden... Det finna knappt några jobb alls här nu när ekonomin rasat och jag har lovat mig själv att inte tillbringa en sommar till här (Har varit här 3 somrar i rad och de sista två har det regnat i stort sett varje dag). Och jag känner inte för att jobba en fjärde sommar på turistbyrån. Nån variation måste jag få! Ska försöka söka in till Beckmans eller Konstfack i Stockholm till hösten, men vad ska jag göra tills dess? Sen pratade Sean och Anthony om att flytta till London, men det är ju inte helt lätt för både mig och Sean att skaffa jobb där och flytta. Jag vill inte slava i en restaurang etc. bara för att kunna bo i London, då vill jag ha något bättre jobb, men det verkar som förgjort att få jobb på gallerierna där.

Puh! Nu ska jag inte grilla min hjärna mer. Nu ska jag nog tänka på att gå och lägga mig och imorgon är en nu dag, om inte fullt så regnig hoppas jag och då kan jag ta nya tag. Nu blev det här väldigt långt och djupt, men jag har inte kännt mig nere annars idag, jag tyckte faktiskt att det var kul att jobba med animationen och läsa Floyd boken och äta sushi i Kappa-Ya, även om jag fick magknip efteråt eftersom jag glömt äta på så många timmar och sushi och miso soup är väl rätt svårsmält...

Rain, glorious rain!

Idag är det riktigt ruskväder. Skulle kunna kalla det riktigt höstväder, om det inte vore så att i stort sett hela sommaren såg lika dan ut ;) Hade tänkt ta mig en sväng till marknaden, men det veti fasen om man vågar sig ut i det här regnet!

Mitt fina röda paraply med vita prickar från H&M i London har ju dragit sin sista suck det med, en av pinnarna gick av efter att ha vänt sig ut och in för många gånger. Det är som förgjordat med paraplyer här, speciellt när man ska korsa en av broarna, för då vill de alltid vända sig ut och in. De första två åren jag bodde här hade jag inte ens något paraply, jag gav upp och fann mig i att bli blöt istället ;)

Sean har övergivit mig och åkt till Westport över helgen, men han kommer hem imorgon kväll. Jag har suttit och kollat lite på daft.ie på annonser, för vi letar dubbelrum så vi kan flytta från lägenheten eftersom vi inte har råd att bo kvar nu när jag inte jobbar. Det är med blandade känslor dock, för jag föredrar att bo själv än att dela med en massa andra folk man inte känner. Jag har bott med en massa olika när jag gick i college, och vissa var trevliga medan andra var minst sagt konstiga, som den franske knarkaren som landlorden fick kasta ut tillslut...

Men, om jag nu ska åka hem i några veckor vid jul så vill jag att Sean ska ha hittat ett rum tills dess så att jag slipper betala hyra när jag inte ens är här, för 4000 kr i månaden är mycket pengar när man inte har någon inkomst, för social welfare kontoret jobbar så sakta så de har inte gått igenom min ansökan än, så dem får jag nog inte höra av på ett tag, eftersom det är så många arbetslösa just nu som måste gås igenom.

Ska iallafall låta bli att hitta jobb före jul, för då får man ju inget ledigt, här jobbar ju de flesta på julafton och sen kanske man får 3 dagar ledigt efter jul eller nåt, och det går inte jag med på, som inte varit hemma sen förra julen!

Är ju graduation den 7 november. Har inte fått mitt brev om det som alla andra fått i vanlig ordning. Antingen har de skickat det till sverige eller så till Seans föräldrars adress. Mamma är ju i Finland, annars skulle hon nog ringa om det kommit hem till oss, men pappa tänker väl inte på sånt. Men har nog kommit till seans föräldrar, hoppas jag, för dit kom mitt preliminära betygsbesked i juni.

Borde kanske ta mig i kragen och jobba lite med konsten nu idag då.

Kiss the girl

Jag gick en promenad ut till Extravision i Terryland idag och de brukar sälja f.d hyrfilmer för bara 3.99 euro styck, jag köpte två för 7 euro. Kalla mig barnslig, men jag köpte The Little Mermaid (2 disc special ed.), för jag gillar Disney filmer, speciellt de man minns från när man var liten så som Skönheten och odjuret, Lilla sjöjungfrun, Bernard och Bianca, Alice i Underlandet, Djungelboken, Robin Hood etc. och så köpte jag Asylum, med Ian McKellen som jag hört ska vara bra.

Sen har jag målat en till liten tavla på smörpapper till min serie, så här blev den: (Den till vänster gjorde jag idag, den andra gjorde jag igår).



Nu ska jag kolla på Lilla sjöjungfrun och äta äppelringar, skojigt! Hoppas nu bara den funkar som den ska, för det är rätt mycket repor på den eftersom den hyrts ut till barn och de kan ju aldrig handskas med någonting försiktigt ;)

Förresten, höll på att skratta ihjäl mig, för i extramaterialet så finns det en modern version av "Kiss the girl" med en amerikansk high school tjej i Hanna Montana stuk, alla småtjejer älskar den nog när de hör den för den är riktigt catchy! haha


Att måla på smörpapper

jag har börjat en serie små tavlor på smörpapper. Idag gjorde jag tavla nummer två.

Så här blev det, men fotot är väl inte det bästa. Det är en detalj från ett foto jag tog i Prag.



Maeve skickade meddelande till mig om att Tulca har sin programme launch i The House Hotel idag. Jag blev ju ändå inte uttagen till den utställningen, men kanske ska gå ändå, för mina verk ska iallafall vara med i en gratis katalog som en kille publicerar som konstprojekt och vad jag fattar så ska den vara tillgänglig under Tulca.

Världens skitväder idag, regn och stormvindar. De har spärrat av på andra sidan gatan eftersom skifferplattorna på taket av det öde huset faller ner när det blåser och får man en sån i huvet så dör man nog. Såg att det låg ett par krossade på gatan, men det är inte första gången, för några månader sedan när det blåste låg det massor med krossade plattor på gatan. Jag har sett hur illa det är med taket på "pigeon mansion" som jag kallar huset ända sedan vi flyttade in, eftersom vi bor uppe i takhöjd, på tredje våningen. Jag har sen dess försökt låta bli att gå där.
Tog just kort på det, så här illa är det:



Jag lyssnar på Syd Barrett och funderar på vad jag ska måla härnäst.

En död råtta från Kina

Lyssnar just nu på Ryan Adams version av Wonderwall. Har inte hört just den versionen förr, men den griper liksom tag i mig, som en viss känsla, som slingrar sig run en.



Ringde hem till Sverige förut eftersom jag ville fråga Johnny om hur det funkar med xbox live och hur man registrerar sig etc. Men sen när jag fick reda på att det kostar en hel del så tror jag inte det är nån ide, för Sean kör mest själv ändå, han ville bara testa det lite. Pratade med Johnny om musik, folks allmänt dåliga musiksmak (förlåt alla ni som diggar Britney etc.), om filmer etc. Så pratade jag en stund med mamma innan det om hennes finlandsresa imorgon och om olika grejer hon ska ta med till Hilkka etc. och sen sist fick jag några goda skratt med pappa som berättade om några vänner till honom och deras tokiga ideer.

Sean berättade om nåt så äckligt som hände på hans jobb. Han jobbar ju på Penney's (Primark) och alla deras kläder tillverkas i typ Kina, Indien etc. och idag när de skulle öppna inkomna varukartonger så hittade de en stor död råtta i ena kartonger, som låd där stinkande i fosterställning på toppen av klädhögen och det var en massa råttbajs runtomkring! Fy fan, jag skulle ha dött, jag hatar råttor!! De tog naturligtvis inte ut kläderna utan måste skicka tillbaka lådan, vaddå, skicka tillbaka råttan till Kina??? Den kan ju ha haft någon sjukdom med sig eller nåt.

"Det kanske är en pestråtta!" skämtade Sean till arbetskamraterna. Jag vet att de brukade hitta döda möss och råttor i hans förra jobb, för då jobbade han på ett ställe där de sålde djurfoder etc. men i en klädaffär tror man ju att man ska gå säker!

Annars så mår jag mycket bättre idag, så jag åt lunch på fiket vid kanalen och kollade lite i affärer på eftermiddagen. Hittade en skitsnygg jacka (inte vinterjacka direkt utan mer en man skulle ha om man ska ut, med svart volang runt sidan.), men den kostade 1000 kr så jag hade inte råd, och så måste jag vänta tills jag åker till Dublin för att kolla på kläder till vår graduation, men om den passar till vad mer jag nu ska ha på mig så kanske jag köper den på topshop där, man vet aldrig!


Fatta vad snygg den är, jag VILL HA DEN!

Sean diskar, jag surfar

Jag lyckas alltid få Sean till att diska, utan knappt någon övertalning alls. Egentligen var det väl min tur, men eftersom jag är sjuk så gör han det :) Jag har spenderat HELA dagen på soffan. Så slappt och segt. Först kollade jag på Sällskapsresan SOS, kände för att kolla på något lättsamt och kul. Sen har jag sett på The Paul O'Grady show och Australias next top model och nu kollar jag på Later with Jools Holland, där bla Bloc Party spelar. Älskar The Paul O'Grady show. Det är ett eftermiddags underhållnings program på Channel 4 och hans studio är så mysig och han är så gemytlig med sin Liverpool accent och sin hund så man blir bara så glad av att kolla på det! Jools Holland är en känd artist i England och han bjuder alltid in en massa kända artister till sitt program som är en studio live show där i stort sett alla kända artister dyker upp förr eller senare. Idag är Bloc Party, Keane mfl. där och sist jag kollade var Metallica där.

Jag har även jobbat lite med animationen (med betoning på lite) och gått till Daybreak där jag köpte en sandwich, crackers och tic tacs. Jag har fortfarande huvudvärk och är täppt, men tror jag börjar bli lite bättre för jag behöver inte snyta mig lika ofta längre, så imorgon kanske jag kan våga mig på en liten promenad, för än så länge har jag fått nästan som yrsel av att bara gå till affären, men det gick iallafall lite bättre idag än igår.

Och ja, Sarah har skaffat en hundvalp som heter Ludo. Awwww!!! hon fick den i lördags och ska skicka kort på den på facebook, jag vill med ha en hund!

Konstnären Syd Barrett

Att Syd Barrett var en duktig och fantasifull musiker råder inga tvivel om, men hans talang som konstnär är kanske inte lika välkänd. Han gick på konsthögskolor i Cambridge och London (fram tills Pink Floyd slog igenom) och när han sedan drog sig tillbaka då hans mentala hälsa inte var den allra bästa så spenderade han sin tid fram till sin död 2006 med att måla. Alla sa att han var en talang i skolan, men att han samtidigt ofta satte sig upp mot lärarna eller, lämnade en lektion om han inte tyckte om vad de gjorde etc. så han var ganska excentrisk. Här är några bilder han målat:





Han växlade ofta mellan olika stilar (abstrakt, porträtt, "barnsligt" etc) så han visade att han var kapabel att göra många olika saker, samtidigt som han nog inte riktigt hittat sin egen stil. Han gjorde även omslagen till bandets tidiga singlar och baksidan av The Piper at the gates of dawn.


iPod på bloggen

Nu har jag fixat en flash spelare på bloggen så nu kan den som är intresserad höra på en massa bra musik som jag gillar! Jag har ju sån bra musiksmak, eller hur! (obs! man måste gå till startsidan, den finns inte om man klickar på enskilda inlägg...)

Jag har gjort en ny banner på toppen av sidan som jag är nöjd med, så blev mycket snyggare om jag får säga det själv. Är fortfarande sjuk och tror inte jag är på bättringsvägen än. Måste nog dricka en till lemsip innan jag går och lägger mig, för huvudet är som en sten...

Förkyyyld!

Vad jag hatar att vara sjuk! Jag har varit helt täppt i näsan och haft huvudvärk hela dagen. På förmiddagen var det soligt så jag trodde att jag skulle kunna våga mig på en liten promenad eftersom jag inte var utanför dörren igår. Jag gick till apoteket tvärs över gatan för att köpa Lemsip, men bara av att gå dit kände jag mig febrig och nästan svimfärdig, så jag fick gå hem igen.

Sen har jag tillbringat hela dagen på soffan och i sängen. Kollat på TV, hållit på med datorn och läst i Pink Floyd boken. Jag hatar att slösa tid på att vara sjuk när jag egentligen borde måla!!!

Pratade med mamma i 4 timmar (!) igår, man märker inte hur mycket tiden går när man ligger i sängen och pratar. Jag försöker tjata på dem att skaffa skype, men mamma gillar inte datorer så hon vill inte ha det säger hon, men det är ju oftast dem som ringer upp så de betalar ;) Dessutom så har de bara en gammal skräpdator de fått av en kompis, för laptopen gick sönder och de väntar på att köpa en ny.

Mamma ska ju till Finland på torsdag och hälsa på mormors syster Hilkka som fyller 80 år om ett par veckor. Det ser hon fram emot för hon har inte varit hemma hos dem i Espoo på hur många år som helst, sist vi såg dem var på släktträffen i Karstula 2001 och innan dess var de i Sverige några gånger. Jag var ju och hälsade på dem -99 med mormor och kusinerna, men då var inte mamma med, så hon har nog inte varit hemma hos dem sen innan vi föddes tror jag ;) Dock var hon där massor när hon var ung på somrarna och sådär så hon vill passa på att spendera lite tid själv med dem innan Hilkka och Voli blir för gamla. Hoppas hon får det trevligt!


Still från min animation

Warjatka

Tur att min mamma inte tävlade med sin häst i Polen haha!

Hästen jag visade bild på i förra inlägget som mina föräldrar hade i åratal hetter Warjatka. Hon köptes av en hästhandlare de kände på 70 talet som just varit i Polen och hämtat hem hästar. Hon var nu inte från polen, men han hade lärt sig ett par ord där så han hade döpt hästen till Warjatka. När mina föräldrar frågade vad det betydde så sa han att han hört att det betydde "lilla dumbom". Så, de hade kvar det namnet för de tyckte att det var lite annorlunda.

När jag gick i ettan på gymnasiet så var det en polsk tjej som var teacher's aid till vår engelskalärare på skolan i ett år och jag kom bra överens med henne. En dag sa jag att vi hade en häst som hade ett polskt namn och sa att jag hört att det betydde "lilla dumbom" och om det stämde. Då brast hon ut i skratt och skakade på huvudet och sa att det var då det minsta man kunde säga! men hon ville inte säga vad det betydde. Så jag förstod då att det var lite fulare än så.

Idag kollade jag upp på internet och ordet finns inte i några vanliga ordlistor, men warjatka (eller wariatka) betyder "idiot/galen person. Variationen wariatkowo är slang för mentalsjukhus. hahahahaha! Så om man säger att någon är wariatka, då är den verkligen dum i huvet. eller t om mentalt störd ;)

Han hästhandlaren visste säkert om det!

And the years just pass us by

Hittade några bilder på en webbsida jag hade när jag gick i gymnasiet. Man har visst förändrats mer än vad man tror på 5 år. Sean ser så annorlunda ut han med. Jag hittade ett kort på oss i mitt rum när han var i Sverige och hälsade på för första gången, efter att vi blivit tillsammans på min resa till Irland i augusti 2003. Kortet togs i oktober 2003, då gick jag i trean på gymnasiet :)



Kolla bara på skillnaden, det här kortet togs på Staropramen bryggeriet i Prag i september i år, särskilt Sean har förändrats:



Jag hittade också några andra gamla foton:

Här är jag som 16 åring (skolavslutningen i 9an) med vår älskade Warjatka, mammas och pappas häst som de hade från det hon var föl tills hon blev 28 år. Jag brukade rida henne när jag inte kunde rida ponnyn längre.


Här är en bild jag gjorde av Caroline i The Corrs, 2002 var jag ett stort fan av dem och brukade rita av bandmedlemmarna etc :)


Här är en bild jag ritade som tack-kort till illustratören Christina Alvner (som ritat massor i Kamratposten, jycken i Aftonbladet etc.) efter att jag besökt och intervjuat henne i hennes atelje på Söder i ettan av gymnasiet...


Här är mitt skolkort från ettan i gymnasiet hehe!

Här är jag igår!

Känner mig inte helt bra. Har huvudvärk och känner mig lite hängig så kanske är något virus... Sean var ute och tog en öl och tog med sig en Aero chokladkaka hem till mig :) Har legat på soffan hela kvällen och läst i Pink Floyd boken och kollat på X-Factor (Englands motsvarighet till idol). Det var dock roligare när Sharon Osbourne var i juryn för några år sedan för hon blev alltid så osams med Simon Cowell. De har ju rätt annorlunda koncept också: att alla jurymedlemmar är managers för en kategori: boys 14-25, girls 14-24, groups och over 25s. Det betyder att åldrsspridningen på de tävlande är större. Grupperna går det sällan bra för dock, det var bara andra veckan nu och redan har båda girl banden åkt ut. De har ofta tema veckor, som t ex ikväll var alla tvungna att sjunga en Michael Jackson låt (har samma på American Idol med teman). Tycker inte alltid att det är så kul men ändå. De har inte heller något live band utan sjunger till ett backing track, men har ofta dansare etc.

Hoppas jag mår bättre imorgon för nu måste jag hinna måla lite, ligger efter som bara den!

Goodie, baddie or a bollox?

Sean läser mycket historiska böcker, han är jätteintresserad av WWII men också av 1600-1800 talet. Just nu läser han om Marlborugh. Vi skrattade så mycket , för enligt Sean så kan man kategorisera historiska regenter, generaler och ledare i tre grupper: Goodie, Baddie or Bollox. För att bena ut begreppen så citerar jag Sean:

"Well, napoleon was a bit of a baddie, but I still admire him in some ways"
"Cromwell, oh he was a bollox!"

Jag vet inte om jag har någon influensa på gång men jag kände mig helt orkeslös imorse och kunde inte gå ur sängen förrän klockan 12, kändes som om jag kunnat fortsätta sova hela dagen! Ändå var jag inte uppe så himla sent och hade inte druckit heller...

Vi gick en promenad runt Taylors hill och Salthill på eftermiddagen, det var soligt och fint, men lite ostadigt, för det kom ett par droppar regn.


Våra kvarter

Sen har jag skickat jobbansökan till Primark i London för Seans räkning för vi har pratat mer och mer om att flytta till London ett tag innan vi flyttar till Sverige och Sean jobbar ju på Primarks irländska kedja, Penneys. Vi är lite trötta på Galway vid det här laget, finns inga jobb och jag har ju bott här i 4 år nu, så känns som att man vill göra något annat (även om jag kommer att sakna det såklart, för det är ju hemma nu). Jag vill ju flytta till Stockholm, men det kanske får vänta tills jag börjar studera där, tidigast nästa höst, för det finns ju inte så mycket jobb där heller och Sean skulle ha ca noll chans att få jobb när han inte har någon utbildning och inte kan svenska heller, förutom några få fraser. Han vill ju studera svenska, men det går ju inte att flytta dit och studera i flera månader utan inkomst, så då tänkte vi att om han/vi flyttar till London först så kan han ju läsa svenska där, för där finns det ju svenska klasser, medan han jobbar och sen när han lärt sig lite mer så kan han ju flytta till Sverige. Skulle även vara lättare och billigare att åka hem och hälsa på. Dessutom kan ju inte jag flytta till Sthlm själv utan honom eftersom jag inte klarar att betala hyran själv, om jag inte får ett studentboende förstås, så känns ändå som att det kommer bli tidigast i höst. Samtidigt har jag alltid velat bo ett tag i London, och om man flyttar till Sverige och köper möbler, skaffar lägenhet etc. så blir det ju omständigare att komma sig för att flytta utomlands igen, medan nu har vi ju chansen efter att vi gjort oss av med den här lägenehten och satt våra saker i ett self storage lager.

Vårt hus, det gråa


Vi har tänkt sätta det mesta i self storage tills vi kommer på ett sätt att flytta det till Sverige så billigt som möjligt och när vi vet säkert att vi vill flytta dit, för allt det vi har får ju inte plats i ett litet rum. Self storage kostar ca 90 kr i veckan och det kan man ju stå ut med. Där skulle jag i så fall sätta mina tavlor, böcker, vissa kläder, second hand prylar jag samlat etc. Känns som att när vi väl flyttar ur lägenheten före jul så är jag klar med Galway, för då kommer vi bara få hyra ett rum i ett hus och om man ändå ska det skulle jag hellre göra det i London. Dessutom har Irlands ekonomi kraschat och det finns inga jobb här.

Igår var jag på FAS och regsitrerade mig som jobbsökande. Hade sagt till mig på social welfare kontoret att göra det, men fattar inte varför, för hon konstaterade bara att jobbletandet får jag göra själv och det finns nog inga jobb inom turism vid den här årstiden ändå. Puh! trodde de skulle tvinga mig att ta något skitjobb som de gör i Sverige och jag som vill vara ledig runt jul så jag kan åka hem.


Igår hittade jag engelska versionen av Bröderna Lejonhjärta (The Borthers Lionheart) i Simon shopen och i stort sett sträckläste hela boken. Den är ju SÅ BRA! Kan inte låta bli att fälla några tårar när jag läser den (eller kollar på filmen, fast boken är bättre).  Stod i boken att den var en gåva till några irländska barn (brevvänner?) från en svensk tjej i Åkersberga :)


Talar ni Svenska?

Idag jobbar Sean från 1-9, så jag var och fikade med honom på Amnesty caféet på innan han skulle till jobbet. sen gick jag till Powell's konstnärshandel för att köpa stretchers, och trodde att jag skulle få prata med Catriona, eftersom hon jobbar där. Men då fick jag veta att hon åkt till Berlin i en vecka, tjejen där sa att hon skulle åka med en kompis och jag slår vad till 100% om att det är Colette eftersom hon bott i Berlin ett tag och ofta åker dit och hälsar på. Jag vill också dit! Catriona och de var ju där på sommaren också en sväng efter Florence om jag inte minns fel. Hon sa att jag bara måste dit för det är helt i min stil med alla retro grejer och second hand affärer. Måste, måste när jag får råd!

Jag åt lunch på Kappa-Ya, min vanliga sushi, och läste vidare i Pink Floyd boken. Nu har jag kommit till delen då Syd Barrett blivit sinnesrubbad och de funderar på att sparka honom ur bandet. Tragiskt, för han var ju så bra innan det gick utför.

När jag kom hem klistrade jag dit lösögonfransar på nedre delen av ögat och tog några kort i Clockwork Orange anda. hehe, så här blev den bästa:


Sen fixade jag med den lilla videosnutten jag jobbade med igår, men jag måste ju redigera varenda bild och det är ca 200 bilder... gaaah!!!

Nu på kvällen gick jag en promenad innan det blev mörkt runt förbi sjukhuset och ut till Terryland där jag kollade på skor i Galway shopping centre (men köpte inget såklart) och sen handlade jag lite mat, CD-R etc på Tesco innan jag gick hem.

Jag laddade ner ett dataprogram till Sean igår och brände det just på CD så nu funkar det att köra. Det är ett Teach yourself Swedish program så att han kommer igång med att lära sig svenska igen, för han har inte pluggat något på flera månader, tror han är så uttråkad med boken och CDn han har så det kanske kan vara kul att göra lite interaktiva övningar istället. Ska se vad han tycker nu när han kommer hem snart. Han var jätteambitiös när han just varit i sverige sist, men nu är det ju två år sedan, och när man inte hör språket eller besöker landet så svalnar ju självklart intresset. Trots att jag försökt locka med svenska filmer och tidningar etc ;)


Irya's Playground och Syd Barrett


Igår råkade jag av en händelse snubbla över ett otroligt bra svenskt band som heter Irya's Playground. Sångerskan heter Irya Gmeyner och är en av grundarna av Cirkus cirkör. Hon gav ut en EP under namnet "Irya Gmeyner- The basement takes from Textilgatan 7" tidigt i år och nu har debutskivan just släppts under bandnamnet Irya's Playground. Man kan ladda ner EPn på Itunes för 22.50 så det gjorde jag just. Min favorit är Be my angel som är lite trip hop, liknande Portishead etc.

Finns bara den här videon på Youtube, men vill ni höra fler låtar så kolla in myspace sidan: http://www.myspace.com/iryamusic

Nu är det nog med reklam, haha, så till vad jag haft för mig idag då.

Jag har animerat sockerbitar som blir till en byggnad och sen kraschar. Jag gick till Super Valu och köpte tre paket bitsocker och kakor (som jag tänkt animera, men sen gjorde jag inte det). Det såg nog lite ut som om jag hade någon ätstörning: bara 3 sockerpaket och ett stort kakpaket ;)

Var även i stan och drack kaffe och läste i Pink Floyd boken. Den är så himla intressant att man inte vill lägga ifrån mig den. Särskilt början där det handlar mycket om Syd Barrett. Han var helt klart världshistoriens snyggaste rockstjärna, helt ofattbart!




Så här blev tavlan sen


Jag målade i fläcken eftersom jag tyckte att det såg så blekt ut.

Läste ut Kafkas Processen igår, så himla bra bok! Har läst den och Metomorfosen, vill läsa mer av honom.

Igår köpte jag en tjock biografi om Pink Floyd för 5 euro som heter Pigs might fly - the inside story of Pink Floyd. Har läst en bit i den och den är jätteintressant och väldigt noggrannt berättar om deras ungdom etc.

Nu måste jag gå och köpa något att äta för jag är jättehungrig och har inte varit utanför dörren än. Var tänkt att jag skulle städa men så började jag läsa istället. Har dock lovat mig själv att jag måste få lit eordning här inne idag, för det har verkligen "gone beyond the joke" så att säga. Snubblar över saker hela tiden eftersom det är grejer överallt. Törs inte visa kort för då skickar de väl Kim and Aggie på mig! (De har ett program där de städar upp folks hem).

Jag åkte inte till Dublin idag som planerat för utställningen har blivit uppskjuten till början av December och så vill de träffa oss alla tillsammans och diskutera vad vi vill visa etc. så får vänta lite.

Nä, nu blir det Daybreak affären och veggie wrap för mig.

XXY

Jag ska iväg snart till The Town hall theatre, för jag är ju medlem i filmklubben och ikväll visas XXY, en argentinsk film om en familj som får ett barn som är hermafrodit, alltså personens kön är både kvinnligt och manligt och de måste bestämma om de ska låta barnet växa upp som pojke eller flicka.

En kille som jag jobbade med på turistbyrån som heter Andrew har avskedsfest i Bar no. 8 nu samma tid (ska hem till Australien), men jag ska gå på filmen istället och kanske träffa dem sen, men jag får se. Han är väl trevlig, men har aldrig pratat så mycket med honom direkt, och så missade jag filmen förra veckan, så jag vill ju få lite valuta för mitt medlemsskap.

Målade hela eftermiddagen så har inte varit utanför dörren än. Hade en hel del problem med att få ihop olika saker på tavlan så jag suddade ut, målade på igen, och höll på och testade grejer i evigheter tills jag blev någorlunda nöjd. Och så skar jag mig i fingret också när jag skar i en linoleum platta, och det blödde massor, vilket var rätt fascinerande, för det gjorde inte ont. Men nu har jag plåster iallafall.

Helena skrev och tackade för kortet jag skickade från Prag, visste inte om det kom fram eftersom jag chansade med hennes adress, men tydligen hade hon sms:at ett tack till mig men antagligen skickat till mitt svenska nr av misstag för jag hade inte fått det. Hon hade lagt upp snygga svartvita foton på facebook igår, då slog det mig igen hur mycket jag saknar henne. Hon frågade när jag kommer hem. Jag vill träffa henne NU! Men det går inte så får vackert vänta till i jul...

Så bra, så bra!

Har inte haft så här kul i Westport på länge! Kathleen är fortfarande här och idag har vi också spelat kort, men den här gången vann jag tillbaka en hel hög med 5 cent mynt, så tror jag går jämt upp nu :)

På förmiddagen och tidiga eftermiddagen var Mary och Kathleen i Castlebar och shoppade och hälsade på andra systern Eileen. Jag passade på att gå och simma och simmade 40 längder. Westport Leisure park är min favoritpool, särskilt en dag som denna när det är nästan tomt.

På onsdagseftermiddagen, promenad runt Westport då vädret var bra, vilket det inte har varit igår eller idag.

På kvällen gick jag och Sean och fikade med Anthony i Clew Bay hotel och vi pratade en massa om framtidsplaner etc. och sen gick de två och åt middag på indiska restaurangen, men jag gick hem istället för Mary hade lagat mat till mig och jag måste spara pengar, så kan inte äta ute hela tiden, och så ville jag ge dem lite tid att prata själva också, för annars blir det lätt att jag och Anthony kommer igång och pratar om datorer, design etc. som Sean inte vet nåt om så han blir lite utanför, för jag och Anthony kan prata hur mycket som helst ibland... haha

Westport från sin bästa sida

Frank spelade i The Helm ikväll, så jag Kathleen och Mary gick ut senare på kvällen, fick skjuts dit av Keiths (Sean's brors) kompis. Vi hade trevligt och fick oss många goda skratt, de är för roliga alltså!! Jag drack tre vodka och tranbärs juice och nu sitter jag i köket och Kathleen lägger patiens, Mary har gått och lagt sig och Sean kollar på TV. Ska nog lägga mig snart jag med.

Bite my hole

"you know all these poets like your man who won the nobel prize, and Kavanagh, they're all the same, so depressing: 'Stony soil, bite my hole', that sort of thing"

Tror inte jag har skrattat så mycket på länge som jag har idag och  igår kväll. Idag har jag, Seans mamma och moster Kathleen suttit runt köksbordet och spelat kort. Vi spelade med 20 och 5 cent mynt och i slutändan vann jag mer än jag satsat. Kathleen brukar bo här ett par dagar i veckan sedan hon skiljde sig eftersom hon bor ute på landet annars och hon och Mary brukar åka på bingo ihop etc. och så är de sällskap åt varandra. Det är så kul med Kathleen och Mary, de retas alltid och man får sig alltid ett gott skratt! Mary älskar spel, så hon går verkligen in för det.

Var tvungna att avsluta innan frank kommer hem från jobbet så han inte ser oss sitta och spela kort, dricka kaffe och äta chips mitt på blanka dagen, med Kathleen i morgonrock. haha!

Jag ska iallafall gå och simma nu när Mary ändå ska in till stan och handla, för det regnar så jag vill inte gå. Igår var det hur fint som helst och jag och Sean gick vår obligatoriska promenad runt The Quay.

Till Westport i ett par dagar

Nu ska vi snart ta bussen till Westport, ska dit i ett par dagar är det tänkt. Men först måste jag till musikaffären och köpa en pedal till Franks (Seans pappas) akustiska gitarr som han ringde om igår. Jag har haft hans ena gitarr på lån i ett år nu och aldrig kommit mig för att stränga om den, och nu finns inga mer ursäkter för bassträngarna låter helt döda. Ska passa på och fråga honom vilka strängar som passar bäst till just den gitarren, det finns ju så många och han borde ju ha luskat ut vilka som låter bäst. Ska nog iallfall hitta några med medium gauge, för jag vill inte att de ska vara för hårda att spela.

Sean var just schysst och diskade all disken. Vi kom just fram till att han är mer huslig än jag för det är nästan alltid han som diskar och tvättar kläder (för att han har mer smutsiga kläder än jag och sen brukar han slänga med mina). Och det är ofta han som kommer sig för att dammsuga också. Vilken dålig housewife jag är, skämms på mig! Men som jag sa "Doing the dishes doesn't agree with" "But then you have to to the hoovering!" "Hmmm hoovering doesn't quite agree with me either..." Förresten så tänker jag inte dammsuga förrän jag har målat klart för nu står det färgburkar överallt och plastskynket jag lägger ut hade torkad vit färg på det så nu ligger det små vita färgflagor överallt.

Näää nää, ska väl klä mig så att jag kan gå till Modern Music och fixa den där pedalen nu då.

3 timmars väntan i the social welfare office!

Ja, arbetslösa ska ha det svårt, så svårt att få några benefits att de ger upp och går hem innan det blir deras tur! Så verkar de iallafall tänka i the office of Social and Family affairs. Jag kom dit 11.50 på förmiddagen och trodde att jag kanske skulle få vänta i 1 timma som sist, men neeej då, jag fattar inte varför jag klagade förra veckan för nu fick jag vänta i tre (!!!) timmar innan mitt nummer kom upp. De var på 410 när jag kom dit och jag fick 482. De har 5 bås som betjänar folk med new or repeat claims men vad jag inte visste var att alla utom ett bås gick på lunch i över en timme klockan halv 1 så det blev inte min tur förrän klockan 3.

Som tur var hade jag köpt dagens Irish Independent som jag lusläste och så lyssnade jag på min iPod, men fick nästan stickor i röven av att sitta på samma jäkla trästol i tre timmar.  Till slut var det iallafall min tur och tjejen var faktiskt väldigt trevlig för omväxlings skull. Hon kollade alla mina ID handlingar, proof of address, brev från turistbyrån om när jag började och slutade hos dem, brev från skolan om mina terminstider etc. Hon sa att jag är berättigad till student benefits, vilka uppgår till ca 170 euro i veckan. Inte katigt, men ska försöka leva sparsamt så jag slipper leta jobb innan jul eftersom jag vill åka hem hela december och hälsa på i Sverige och om jag jobbar får jag bara 4 dagar ledigt. Måste iallafall registrera mig i Fas kontoret (arbetsförmedlingen), men som tur är så är de inte lika hårda som i Sverige när det gäller att söka jobb.

Nu måste jag iallafall "försöka" hitta jobb, för de kommer att vilja se bevis då och då på att jag sökt jobb. Ska försöka söka grejer jag inte tror att jag får så att jag slipper jobba, men kommer säkert få jobb bara för det. Jag vill ju ha tid på mig att måla nu eftersom jag har en utställning om 4 veckor, så jag har inte tid att jobba innan dess, och sen är det så nära jul så det känns lite lönlöst, för alla ställen vill ha Christmas staff då och de får inget ledigt runt jul, förutom 3-4 dagar högst.

Jag måste iallafall gå till postkontoret varje vecka för att "sign on" och få mina benefits, om man inte kommer den dagen så missar men den veckans utbetalning. Jag får heller inte lämna landet utan att meddela dem, så om jag ska på semester t ex så måste jag fylla i en blankett som säger exakt vilka dagar jag ska vara borta och då kan de hålla utbetalningen ett litet tag. Om jag åker hem vid jul har jag dock funderat på att bara köpa en enkelbiljett och sen se vad jag ska göra, om jag ska stanna i Sverige eller åka tillbaka sen i januari. Ända är att jag i så fall förlorar min welfare och att vi måste flytta för Sean kan inte betala hyran själv.

MEN, jag är iallafall glad att jag får någonting för om de bett mig komma tillbaks ännu en gång med fler papper hade jag blivit galen, särskilt efter 3 timmars väntan! Förresten, är det inte löjligt att man måste ha 2 sorters ID att visa, pass räcker inte utan man måste också visa bankkort eller körkort etc. Jag menar, ett pass är väl det som verkligen visar vem man är, och det som gäller om man reser etc, så varför skulle nu det inte räcka som ID, särskilt när man redan styrkt sitt namn med brev från förra jobbet, räkningar etc, jag bara undrar??!!

Jag och Sean gick sedan en promenad runt Lough Atalia (en sjö) och gick förbi Dun Na Mara i Renmore där jag bodde första året i college. Kan knappt fatta att det redan gått 4 år sedan dess. Det känns som ett annat liv!

Nähäpp, ska väl försöka måla lite till nu då...

I am Sam

Jag kollade just på I am Sam på TV, vilken bra film!! Blev alldeles rörd!

Handlar om en man (Sean Pen) som är handikappad och har ett intellekt som en 7 åring. Han är ensam förälder åt en dotter (Dakota Fanning) som börjar bli smartare än honom och socialtjänsten vill ta ifrån honom vårdnader eftersom de inte tycker att han passar som förälder. Han får hjälp av en advokat (Michelle Pfeiffer) som visar sig ha sina egna familjeproblem i kampen att återfå vårdnaden om dottern. Mycket sevärd!

Jag åt jordgubbar och vaniljglass också. Det var gott, förutom att jordgubbarna inte smakade så mycket, men det hade jag inte förväntat mig att de skulle göra vid den här årstiden.

Sean kom hem från sin dagstur till Dublin. Jag ska väl dit i början på nästa vecka antagligen så jag får kolla på det där galleriet jag ska ställa ut i. Typiskt nog kan jag inte gå på vernissagen för det är samma dag som våran college Graduation och den vill man ju inte missa eftersom det är sista chansen att träffa en stor del av de förra skolkompisarna.


Pappersarbete och annat

Idag har jag målat lite mer på min tavla. Jag har även varit iväg till college för att se om jag kunde få pappren om mina terminstider. Efter mycket om och men fick jag dem. De hade svårt att hitta någon dokumentation om när vi gick i college 2006, tydlingen slänger de sånt!

Sen var jag till turistbyrån och fick Eve att skriva ut en ny lapp som säger vilken dag jag började och slutade hos dem. Imorgon ska jag gå till social welfare kontoret och se vad de säger. Egentligen ville de ju ha min P45 också, men den får jag inte än på några veckor eftersom min sista lön och semesterersättning inte betalats ut än (jag slutade den 28 sept och lönen betalas ut den 25e så har 3 dagar kvar att få.)

Så här ser tavlan ut så långt: måste ta lite paus nu innan jag klantar bort mig!




Måla_jobba_tänka?!

Jag spenderade eftermiddagen med att måla ett hus med lägenheter. Kanske inte ser mycket ut, men sånt där precisionsarbete tar både tid och kraft. Är iallafall nöjd med hur det ser ut så här långt och man får ta det bit för bit för om man håller på för länge så blir iallafall jag slarvig för man orkar inte koncentrera sig, så nu blir det nya tag imorgon!
Känns som värsta befrielsen att inte jobba så man äntligen kan måla igen, och om jag nu får student credits från the social welfare office så tänker jag inte försöka hitta jobb förrän efter utställningen fär jag har ju bara 4 veckor på mig och om jag jobbar så hinner jag ju inte måla! Jag har ju lite pengar iallafall eftersom jag fick lön förra veckan så om jag är sparsam så ska det nog gå. Jag och Sean pratade förresten om att jag kanske ska skita i att hitta jobb före jul, för då får man ju knappt något ledigt vid jul, bara 4 dagar eller något, och eftersom jag inte varit hemma på ett år så funderar jag på att kanske åka hem hela december istället och så kan vi flytta ur lägenheten då och hitta ett rum som Sean kan flytta in i när jag är borta så vi slipper ha så dyr hyra och sen kan jag leta jobb igen efter jul. Kanske blir så.




Sen har jag pratat med mamma i telefon på kvällen och grattat Johnny på 21 års dagen. Grattis brorsan!

Kaninen var död!

Nu är jag i full färd med att måla. Killen som är chef för galleriet i Dublin mailade mig igen och sa att jag får så mycket plats jag vill, så nu måste jag verkligen få ihop något! Gick promenad runt Terryland med sean och gick förbi Petworld för jag gillar att kolla på djuren (kaninerna) i djuraffären nu när jag inte kan ha några egna djur.

Vi såg en fläckig kanin som låg ner konstigt med ögat öppet. Jag tänkte att antingen så är han död eller väldigt sjuk, för de sovet ju inte med ögat öppet! Vi gick en sväng och kollade på reptilerna men när vi kom tillbaka så låg han likadant så då gick jag till kassan och sade till dem att jag trodde att en av deras kaniner var död.

En tjej gick och kollade och jag hade rätt, den var död och stel som en pinne när hon lyfte upp den. Fy vad hemskt! Skulle inte ha gått dit för det var så sorgligt att se den döda kaninen, trots att jag inte ens kände den att jag inte kunde sluta tänka på det på en lång stund efter.... De öppnade just när vi kom dit (öppnar 12 på en söndag) så de hade väl inte hunnit kolla till djuren än och missat att han dött över natten... stackaren, tur att ingen unge just köpt den om den var sjuk så att den dog direkt hemma hos dem.

Sen fikade vi i shopping centret och jag köpte jordnötter med skal, jordgubbar och ärtor på Tesco och sen gick vi hem och jag har målat sen dess.

Oh my god I'm thrilled!

Jag fick just förfrågan om att ha min andra utställning i Dublin!!! I somras var jag shortlisted för ett ateljestipendium med IMOCA (Irish museum of contemporary art) det är en ny organisation, inte att förväxla med moderna museet. Det var 5 pers från hela Irland som valdes och jag var en av dem. Jag fick inte atelje stipendiet, det gick till en annan person, men nu fick jag just ett e-mail där de frågar om jag vill ställa ut under Launchen av deras nya galleri och kontor i november eftersom de gillade mina grejer så mycket! De vill gärna ha med verk av oss all fem som var shortlistade om vi vill vara med. Ska självklart tacka ja imorgon!

Wow! Det här behövde jag verkligen! Måste åka dit sen någon dag och kolla på galleriet ville dem så man vet dimensioner och vad som får plats etc.

This sooo made my day!

Sean klarade att springa 10 miles (15km)!

Det är världens sämsta väder idag, regn och blåst! Men Sean var inte den som tänkte ge sig, så han deltog ändå i the Galway Bay 10 mile run och kom runt hela slingan ut förbi Salthill ock Knocknacarra på 1,5 timmar. Bra gjort, för han har aldrig sprungit så långt förut! Skulle aldrig klara det själv haha!
Inne i tältet innan starten


Southpark, precis efter starten

Jag snodde åt mig en gratis kaffe i tältet och kollade på starten, sen gick jag hem i lite över en timme och fortsatte jobba med min målarduk och åt lasagne på golvet och lyssnade på Broder Daniel.


Jag gick sen tillbaka för att se honom gå i mål, men det gick fortare än jag trott så jag missade honom med några minuter och när jag kom dit så hade han redan fått mottaga sin medalj och var nöjd och glad.


Jag är stolt över honom!

Nu ska jag vara hans vilja till mötes och gå och äta på Tulsi indiska restaurang, för vi sa att han skulle få välja vart vi skulle gå och äta om han klarade loppet :)

Kråkguldet

Det fick bli Kråkguldet ikväll. Jag fick den DVDn i julklapp av Johnny förra året. Han kommer alltid på någon bra film eller boxset att ge till mig, särskilt sånt man minns från förr. Men så är han filmfantast också och har flera hundra DVD filmer.
Året innan gav han mig Sällskapsresorna boxen. Jag sträckkollade på alla Kråkguldet avsnitten nu ikväll och åt kinder choklas och en liten Salt and vinegar Pringles. Mys!

Kråkguldet är en av mina favoritbarnfilmer, är så mysig och spännande stämning. Vi har ofta kollat på den vid jul för mamma älskar den filmen!

Stötte ihop med Dee i affären, hon sa att hon just var på väg till vernissagen i Bierhaus och just kom från en annan öppning i Nora Barnacle house, inte förrän efteråt mindes jag att hon själv var med i utställningen för jag frågade bara vad hon tyckt om utställningen igår. Frågade även hur det går för Tom i Dublin (han går fine art Masters på NCAD) och hon sa att han också var i Bierhaus ikväll. Sade att jag var upptagen men skulle ta en titt på utstälningen imorgon ("upptagen" med att kolla på film) men jag orkade bara inte gå dit och höra Toms skryt om hur bra det går i Dublin och bla bla, han är bara för mycket och jag orkade inte med det ikväll. Dee och Tom klarar man bara i små doser. Man kan ju inte gå på vernissager jämt heller!

Nä, nu ska jag sova!

Älgar, simning och löjliga papper

Det var skönt att simma idag, men tyvärr kostar det 80 kr varje gång så kan inte gå för ofta...

Kollade in cafeterian på universitetet och åt en macka där efteråt.

Var även i min förra skola (konsthögskolan) och bad att få papper ifyllda om mina terminstider jag studerat etc. att lämna in för att få arbetslös ersättning. Det måste vara från 2006 för de går efter skatteåret för 2 år sedan i sin bedömning. Tjejen där sa att hon inte ens visste om hon hade kvar någon info om detta, men skulle kolla upp det åt mig och så fick jag återkomma på måndag.

Har gjort några vita lager på färgfläcken på min tavla (finputsning) så jag kan börja måla på riktigt imorgon. Och imorgon ja, då har Sean sin charity run för Cancer care west. De ska springa 10 miles (15 km) tror aldrig han sprungit så långt förut så ska bli intressant att se om han klarar det! Hoppas vädret inte är för hemskt iallafall.



Hade tänkt att se Apollo 13 på TV ikväll, men sen kom jag på att vi inte har den kanalen. Nu vet jag inte vad jag ska se... går inga andra filmer jag vill kolla på... och de jag har har jag sett. Igår kväll såg jag "A dry white season" om apartheid i Sydafrika på 70 talet. Den var bra men otäck.

Jag ska nog kila ner till cornershoppen och köpa något onyttigt också.

Vi kollade på "The real monarch of the glen" idag igen, gick förra veckan och handlade om hur en rik man har köpt en stor estate i Skottland och har byggt ett reservat dit han tar olika djur som funnits där förr men utrotats. Så han flög dit två älgkalvar (stora kalvar) från norra Sverige och det svenska paret som fött upp dem följde med i planet. Tanten påminde om min mamma när hon gulle-pratade med älgarna i transporten, så gör mamma med våra hästar :)

Städhumör??!!

Hur orkar folk spendera sin lediga tid med att städa och plocka iordning? Hur kan man vara på "städhumör?" Är det något fel på mig, jag jobbar inte ens och ändå är lägenheten en enda röra. Visst är det trevligt när det ser snyggt ut hemma men det är ju inte det första jag tänker på att göra. När jag håller på med något så plockar jag aldrig undan efter mig. Och så tycker jag inte om att kasta saker heller....

Det finns ju roligare saker att göra, och jag får alltid infall då jag måste hitta/göra en viss sak och sen när det är gjort så orkar jag inte städa upp.

Nu ska jag gå och simma istället!

Ett helt år sen jag var i Stockholm!

Precis vid den här tiden förra året var jag i Stockholm och gjorde research till mitt examensprojekt om modernistisk arkitektur. Jag bodde hos Ragnhild och åkte runt till en massa olika förorter och fotade med skolans underbara Hasselblad medium format kamera. Jag besökte Moderna museet, Stadsmuseet, Kulturhuset och Nationalmuseum, var på bio och såg Ett öga rött, handlade en massa second hand prylar och en snygg vintage klänning jag senare hade på mig på vår Graduation ceremoni... Jag åt sushi både vid Hötorget och plattan, strosade runt på söder, knäppte 8 rullar film, köpte Anna Järvinens skiva, lyckades äta 3 kanelbullar på kanelbullens dag och besökte en familj som Ragnhild känner som bor i en våning på Kungsholmen och bodde sedan i deras vindsrum de sista två nätterna, eftersom det var så långt att åka fram och tillbaka till Alby hela tiden, och kände mig som Karlsson på taket.

sen tog jag tåget hem till Motala (eller till Linköping då, fick skjuts sista biten) den 5 oktober, som ju är min brorsas födelsedag :)

Nu saknar jag Söder, kanelbullar, mammas tårta, läsa Metro på tunnelbanan, kolla i second hand affärer, svenska TV program... och ja allt det här triggades bara för att jag läste om kanelbullens dag och minns hur jag satt i Gamla stan och åt kanelbullar... Buhu ge mig Stockholm nu!!!


Samtidigt kan jag inte bara åka hem, även om nu skulle vara passande då jag inte har något jobb längre, men jag kan ju inte bara lämna allt här och om jag åker hem och hälsar på nu så kommer det bara att kännas jobbigt att åka tillbaka när man inte har något ordnat här. Dessutom så jobbar ju alla eller går i skolan, så känns inte som att det skulle finnas tid att hitta på så mycket och så är ju hälften av min släkt osams, så finns inte så många att besöka...

Något annat jag saknar (eller någon) är min kanin Så Liten (aka Såssi), han kommer säkert inte leva länge till då han redan är 7 år och 4 år har jag bott utomlands och knappt kunnat se honom... och det känns som ett slöseri med ett kaninliv då han är den snällaste och bästa kanin jag haft och tro mig, jag har haft måånga kaniner i mina da´r!!

Jag vid nybrokajen för ett år sedan:


Jag idag:


Och så kaniiinen:

Heartbeats



Jose Gonzales - Cover



The Knife - Original

Gillar båda, men måste säga att jag föredrar Knife versionen. De är ett av de bästa banden någonsin! José är bra om man är på det humöret, men blir lite tråkig i längden eftersom allt låter ungefär likadant. Heartbeats är dock bästa låten på hans skiva. Jag har haft The Knife - Pass this on som ringtone i över ett år så varje gång jag hör den låten nu så tror jag det är mobilen som ringer!

Skulle så gärna vilja se dem live! hade som mål förut att se Radiohead och Nina Hynes live och dem har jag sett nu, sä kvar på min önskelista över liveband är The Knife och Stina Nordenstam (men den sistnämnda lär nog aldrig inträffa)

På Jose's version kan jag iallafall låtsas sjunga duett med honom i högre stämma (samma som Knife versionen) :)


Band jag sett live:

* Radiohead
   - Bat for lashes (support)
*Bloc Party
* U2
  - Snow Patrol (support)
* Coldplay
  - Interpol (support)
* Nina Hynes
* Gemma Hayes
* JJ72
* Jenny Wilson
* Suburban kids with biblical names
* Lars Winnerbäck
* Miss Li
* The Cardigans
* Camera Obscura
* The Corrs
  - Picturehouse (support)
* David Kitt
* The Frames
* The Hives
* Katell Keineg
* Ann Scott
* Lisa Loeb
* Tinariwen
* Van Morrison
* Wallis Bird

Sen har jag sett otaliga andra band på olika klubbar, som support, på stadsfestivaler när jag var liten etc. som jag inte vet namnet på/minns och säkert några till jag glömmer bort här. Ett flertal av de band jag sett är stora på Irland men inte i Sverige så flera av namnen i listan känns nog inte igen...

Ja men skit i det då!!!!!!

Hade ju ansökt till fotoaffären i Satlhill eftersom de behövde folk. Hade inte hört något från dem och jag ansökte förra fredagen så jag gick en promenad dit och frågade om tjänsten var tillsatt redan. Ja, sa tjejen, de anställde någon för två dagar sedan. Jag kollade bakom henne och såg en liten brunhårig tjej som såg ut att vara flera år yngre än mig som fick en genomgång om hur hon skulle kolla på fotona på dataskärmen.

Nej, nej de vill VERKLIGEN INTE ha någon som har jättestort intresse för fotografi och redan kan en massa om kameror, kan svartvit framkallning och vill lära sig mer. Nej, de vill ha någon liten tjej som kanske har erfarenhet av att jobba i affär eller har läst business i college eller något, trots att hon säkert inte kan något om fotografi... De vill inte ha en person som verkligen älskar fotografi och jättegärna hade velat ha ett sånt jobb. Nej, de kallade mig inte ens till intervju. Och så vill de säkert ha Irländare hellre än utlänningar om de får välja också, men jag har ju bara bott här i 4,5 år och kan flytande engelska...

Jag det där gjorde ju inte precis min dag...

Jag åt soppa på en pub på min gata och sen har jag hällt en massa grön färg på min stora målarduk som jag hoppas ska torka snart. Läste annonserna i Galway advertiser men fanns inget jag kunde ansöka till som jag faktiskt skulle ha chans att få, bara receptionist och bar jobb med flera års erfarenhet....

Och så är det värsta regniga och ruskiga dagen så jag täker då inte gå runt till ställen och dela ut CV i det här vädret, och är det ens någon mening när man aldrig ens får svar på sina ansökningar, trots att jag ansökt till flera jobb där jag hade rätt kvalifikationer, erfarenhet etc...

Fuck this!


Jag och Collum dricker Guinnes i O'Connel's beer garden i söndags efter min sista dag på turistbyrån.


Fem Snabba om kändisskap

Hittade de här frågorna på Blogg.se sidan så här kommer mina svar:

1.
När anser du att man är en kändis?
2. Vad skulle du helst vilja vara känd för?
3. Du skulle få en heldag med en kändis. Vem skulle du välja?
4. Vilken kändis tycker du är en bra förebild och varför?
5. Vad tror du är det mest negativa med att vara känd?

1. När folk för en stor diskussion om små oviktiga saker man gjort när man själv inte är närvarande. När man blir igenkänd och folk man inte träffat förr kommer fram och vill prata med en. När man känns igen av folk från olika bakgrund och inte bara de som har specialintresse för ens ämne.

2. Jag skulle vilja vara känd som konstnär, självklart! Men det är en lång väg från att kännas igen av insatta i konstkretsarna till att vara så stor att vanligt folk känner igen en. I stort sett inga konstnärer känns igen på stan t ex. Folk känner till deras tavlor men vet inte hur personen bakom bilderna ser ut. Skulle gärna vilja vara känd som illustratör eller designer också.

3. Hmmm... jag är ingen sån där person som blir lätt star-struck och många halvkända folk från TV program, såpor, idol etc. skulle jag inte ens känna igen eller bry mig särskilt mycket om jag såg trots att massa andra folk blir helt till sig om de träffar dem. Jag skulle nog slå på stort och vilja spendera en dag men en stor kändis i så fall... så man liksom får valuta för det hela, eller med en  konstnär jag ser upp till så man kan lära sig en massa av dem. Då väljer jag Laura Owens (konstnär) eller Thom York (Radioheads frontman) för han är ett Geni, eller Stina Nordenstam för hon är så mystisk eftersom hon nästan aldrig ger intervjuer så jag skulle vilja veta mer om henne och se om hon håller på med någon ny skiva eller inte!

4. Hmmm... de flesta musikerna är väl inga jättebra förebilder, men jag gillar inte när folk är sådär helylle och låtsas att de är hur duktiga och ordentliga som helst för antingen så är det bara båg (som med Britney Spears) eller så är de urtråkiga. Men idrottsprofiler verkar ju vara bra förebilder för många folk, taggar dem till att träna hårdare, vara sunda och så, men jag är ingen sportfantast så jag har aldrig haft någon idrotts förebild och jag följer ingen sport.

5. När man är så känd att man inte kan gå någonstans utan att bli förföljd, fotograferad etc. Att man alltid måste se snygg och perfekt ut för annars kommer det en massa fula bilder på en i skvallerpressen där de zoomar in på finnar och sånt och säger hur ful man blivit. Att folk skriver saker som inte är sanna bara för att sälja tidningar. Om någon ska skriva skvaller om mig så vill jag iallafall att det ska vara sant!


Sen så retar jag mig något enormt på en massa låtsas-kändisar som är helt vanliga idioter utan vare sig ambitioner (förutom att bli kända) eller intellekt som är med i olika sjuka doku såpor etc. och helt plötsligt så är he "kända" och ska vara med överallt och får massa pengar för intervjuer, fans, flera sidor i skvallertidningar etc. och sen några månader senare är de borta. Ett exempel är de två blåsta blonda tvillingarna som var med i engelska Big Brother förra året. De varken fattade eller kunde någonting och plötsligt var de "kända". Däremot är jag imponerad av folk som genom hårt arbete och viljestyrka jobbat sig upp och gör ett bra jobb som de även är kända för, t ex duktiga skådespelare, programledare, reportrar, musiker etc. Folk som lägger ner sin själ i det de gör förtjänar verkligen sitt kändisskap.

Sån där konstnärs stereotyp

Jag var ute och gick och sprang en sväng i mörket efter middagen. Det behövdes. Ska träna lite imorgon också, men sen blir det rödvin och vernissage på kvällen med Catriona.

Mig och rödvin, vi har levt lite i symbios på sistone. Och det har bara blivit så, inte för att det råkar vara en sån där konstnärs stereotyp...

Jag har läst lite mer i Antik och Auktion. Kollat På Grey's Anatomy (repriser) och undrat varför jag aldrig följer det när jag egentligen gillar det.

Nu måste jag grunda min tavelduk ett lager till så jag kan börja måla imorgon. Oh yeah! Ser fram emot det!

Sträcka tavelduk och äta lasagne

Idag har faktiskt varit en riktigt trevlig dag. Jag bestämde mig igår kväll för att ändra inställning, lägga jobbletandet på hyllan i ett par dagar och ha kul istället. Jag gick upp klockan 9 och ville gå och träna på morgonen men efter att ha ringt och kollat upp alla gym och pooler i stan så fick jag bekräftat att de de enda tiderna jag kunde simma var 2-4 på eftermiddagen eller 8-10 på kvällen när man inte är medlem, så blev ingen morgonträning tyvärr.

Jag spenderade då morgonen med att sträcka tavelduk på en stretcher som jag hade kvar från college. Jag hade målat en tavla på den som jag verkligen inte gillade så jag skar loss och slängde tavlan när jag flyttade ur ateljen i college och sparade ramen. Det var lite bökigt att hålla till på sovrumsgolvet men jag tänkte inte låta det stoppa mig!


Finished stretching the canvas


Grundar tavelduken

Jag fick brev av mamma och hon skickade lite kort och en Antik och Auktion tidning. Hon läser alltid dem och i det här numret var det flera intressanta artiklar om kuratorer på olika svenska gallerier och om konstnären Helmer Osslund, som bla inspirerat Mamma Andersson och han är (var) jättebra! Jag åt en wrap och soppa på det kristna cafét på hörnet av vår gata medan jag läste. De gör billig mat bara man kan stå ut med att lyssna på amerikansk kristen rockmusik medan man äter *cringe* Men det kom in ett helt gäng secondary school studenter som hade lunchrast och de förde sånt jäkla väsen att det nästan blev olidligt till slut. De är såååå omogna! De knuffas, skriker och larvar sig som 10 åringar!

Sen kom jag på att jag måste skicka iväg en present till Johnny (brorsan) idag för han fyller 21 på söndag och annars hinner det inte fram. Jag hittade Edvard Scissorhands i min favvo second hand skivaffär för 5 euro och sen köpte jag Jose Gonzales Veneer för 5 euro men fick båda för 9 euro för killen där ger mig alltid lite rabatt, så det är schysst!

Jag brände en skiva till mamma med lite låtar av Suzanne Vega, Portishead, Sparklehorse och Tori Amos eftersom hon frågade i brevet om jag kunde rekommendera någon musik, eller upptäckt någon artist på sistone. Hon gillar att hänga med i vad jag och Johnny lyssnar på för musik och Johnny hade haft Metallica maraton med henne härom dagen så nu har hon hört alla Metallica skivor och hon gillar dem :)

Filmen blir dock ingen överraskning för Johnny har över 300 filmer så jag visste inte om han hade den så var tvungen att ringa och fråga för säkerhets skull. Skickade även ett kort, en liten Guinness reklam skylt från turistbyrån, ett par chokladbitar och så en fotokopia på artikeln från Circa som skrevs om mig för mamma ville läsa den.

Sen gick jag till posten och sen handlade jag och nu på kvällen har jag lagat vegetarisk lasagne. Har aldrig gjort lasagne förut och det blev gott!

RSS 2.0