To keep above the surface

Andra dagen som arbetslös. Spenderade hela morgonen med att fylla i en massa arbetslöshets papper och med att fixa fram Seans PPS nummer (som personnummer) och salary info och hitta en massa olika bank statements, proof of address, bevis på att jag försökt söka jobb etc.

Gick till turistbyrån och fick Medbh att skriva ut ett papper där det säger att jag slutat jobba hos dem och vilken dag i väntan på P45 blanketten (en blankett man får av sin arbetsgivare när man slutar som säger hur mycket skatt man betalt och hur länge man jobbat etc.) Sen gick jag och tog kölapp på the Citizens' information centre. (Där man ansöker om PPS nummer, får ut socialbidrag, arbetslöshets ersättning etc.) De var på nummer 510 och jag fick nummer 556!!! Klockan var tre och de stänger 4, fan vad segt och jag trodde inte jag skulle hinnas med, men de fortsatte fast klockan precis passerat 4 för att göra klart oss.

Hon sa att jag kan få student benefits men måste få påskrifter från college om när jag gick där och när jag slutade. Måste även vänta tills jag får min p45 form, för Medbh glömde skriva vilken dag jag börjat utan bara när jag slutat så det var inte bra nog... Hoppas de skickar den snart. Måste väl ta mig till skolan för att få det påskrivet då, hoppas jag kan smyga in obemärkt så jag slipper stöta ihop med någon av mina tutors så man måste börja berätta om vad man gör nu osv. när man inte gör något!!!

Catriona ringde, hon hade textat mig tidigare och frågat om jag ville fika med henne och Mags men jag var ju på socialkontoret så vi ska iallafall gå på vernissagen i Galway arts centre kl 6 på torsdag för Maeve Curtis och Selma som gick ut förra året ställer ut som del i den årliga Graduate showen, så ska bli kul att se och blir nog en hel del college folk där. Ska försöka att nosa upp någon som t ex Ben eller Austin och vara på dem lite mer om hur jag ska få tag på en atelje,  för de är säkert där.

Sen sa Cat att hon ska på en African drumming class klockan 8 som kostar 6 euro, så det kunde ju vara lite kul att gå på, så jag hänger nog på dem i så fall.

Känns som att jag inte gjort något vettigt idag, bara fyllt i dumma papper, betalat hyran och köat..

Försökte ringa mamma men ingen svarar som vanligt. Ringde Seans mamma i förmiddags eftersom jag skulle fråga om en grej när det gällde att fylla i papperen. Hon sa att de hade det jättetrevligt i Afrika. Hon och Carol var ju där och hälsade på Seans andra syrra Laura i 2 veckor. De hade hunnit med att se Swaziland, Mocambique och Sydafrika och varit på safari m.m låter kul minst sagt! Sen var ju hon och svärfar på semester i Kanarieöarna förra veckan och kom hem i söndags men några kompisar. Oj vad de semestrar!

Sean är ledig nästa vecka så vi ska dit på söndag iallafall.Tror jag håller på att bli sjuk, har ont i huvudet vid tinningarna och som en "slemklump" i halsen eller något.

Jag kände mig som ett nervöst vrak efter allt köande och jobbigheter idag, så jag som inte ens röker köpte ett paket Marlboro light och stod och tjuvrökte en cigarett på gården bakom vårat hus. Hjälpte inte ett dugg och gav mig bara en äcklig smak i munnen och näsan, men kände att jag var tvungen att göra något med mina händer. Nu har jag gömt dem och kommer bara ta fram dem om jag har något slags sammanbrott i framtiden, för jag ville inte bli rökare, det är en annan utgift jag inte behöver och om jag inte rökt förut så behöver jag väl för all del inte börja nu och förstöra mig!


Franska viner och tjeckisk öl

Vi hade en trevlig kväll på BK's winebar igår. Först blev det lite väl stressigt och surt att komma iväg. Sean pratade med en kompis i telefon och sen när vi skulle gå hade hav inte bytt om och hittade inte ens något skapligt att ha på sig eftersom hans snygga skjorta som jag trott att han skulle ha visst var i tvätten fortfarande sen Prag resan. Till slut fick han på sig en skjorta som är typ två storlekar för stor eftersom han har gått ner rätt mycket i vikt sen han köpte den för några år sedan. Jaja, fanns inget att göra åt det!

Vi kom iallafall inte sist så det gjorde inte så mycket. Jag åt moules frites (musslor och pommes) och så drack vi en massa rödvin. De andra åt en 3 course set menu men jag kunde inte ta den för de hade bara kötträtter på den menyn, så jag åt musslor och crepes till efterrätt och sean åt diced beef in red wine sauce. Väldigt gott! Sean kom bra överens med Fintan och Micheal, trots att han aldrig träffat någon från turistbyrån förut, så det var bra.


Aoife kollar hit!


Den andra Aoife, jag, Sean, Micheal, Fintan, Andrew och Suzanne


Av en händelse råkade Edel och hennes fästmas komma dit också, ovetandes om att vi var där. Hon är dotter till Maire som jobbar i receptionen och jobbade med oss under sommaren hon med. Så hon pratade med oss lite.

Sen gick vi vidare till Bierhaus och jag och Sean drack Staropramen (för vi var ju på det bryggeriet i Prag). huvet snurrade lite när jag gick och lade mig men det var inte sååå farligt som tur var för jag har bara pyttelite ont i huvudet idag men mår inget dåligt eller så, så det är skönt det.

Bierhaus

Tom, Maria, Micheal och Sean
Måste till turistbyrån för att få påskrivet av Medbh att jag slutat jobba där och sen har Maria erbjudit sig att gå med mig till Citizen information kontoret för att se om jag kan snacka till mig någon arbetslöshetsersättning. Tror inte så mycket på det eftersom de sa nej förut men vi får se...

Henna we go again!

Idag är min första dag som arbetslös. "Om jag inte alltid jobbade så skulle jag ha så himla mycket kul att göra, men nu hinner jag ingenting alls" Jo, precis så tänkte jag, men min första dag som arbetslös har faktiskt varit ganska seg. Man kan inte heller njuta av att vara ledig då man hela tiden har oron i bakhuvudet gällande vad jag ska göra, hur länge pengarna ska räcka, om jag kommer hitta ett jobb snart...

Jag var i stan och det var blåsigt och småkallt, men regnade i varje fall inte. Jag åt lunch på Coco cafe och träffade Sean där på hans lunchrast också eftersom att jag sade till honom att jag var där. Måste handla lite mat imorgon så att jag kan äta min egen lunch hemma. Är så van vid att antingen äta på café eller köpa med mig macka/sallad, men nu när man inte har något jobb så gäller det att hålla i slantarna...

Jag köpte iallafall Burt's Bees shampoo och conditioner, finns inget bättre shampo för mitt hår har jag kommit på, så trots att de kostar 110kr styck så får det vara värt det. Naturligt är alltid bäst. Köpte även en påse ny henna, så nu sitter jag med plastfolie runt huvudet och väntar på att det ska sätta sig i håret ordentligt. Första gången jag använde det så tyckte jag det var oerhört bökigt och geggigt (ser ut som grön/brunt bajs) men nu är det tredje gången jag använder det så det går mycket smidigare nu. Får se hur det blir den här gången, för mitt hår har blivit lite mörkare undan för undan så kommer nog inte att bli lika klar röd färg. Hoppas det tar bara, för jag hade inget shampoo hemma sista gångerna jag tvättade håret, så jag har använt Pantene brunette expression som jag köpte förra året och det är ju lite som en toning var gång man använder det och nyfärgat hår sägs inte vara bra att kombinera med henna. Men, 12 kr, som det kostade, kan man ju inte "go far wrong with".

har suttit och kollat på ett par avsnitt av Party of Five (Ensamma hemma) och spelat lite gitarr medan jag väntat på att hennan ska verka (vill ha i det 3 timmar) men nu har det nästan precis gått 3 timmar så är väl dags att skölja ur det.

Ikväll ska vi på en sista middag med folk från turistbyrån. Först skulle det bara bli några stycken av oss som kommer bäst överens, men sen så kändes det dumt att smyga med det inför de andra, för de skulle kanske få reda på det och känna sig utanför så Maria och Aoife bjöd alla så det var ju lika bra. Annars kunde man ju inte lägga upp bilder på facebook t ex för då skulle ju några andra som inte var bjudna se det... Jaja, är ingen jag tycker sååå illa om direkt men ett par som är lite jobbiga ibland bara.

Sean ska med han också för Maria frågade om han ville, han har ju aldrig träffat de andra. Jag väntar fortfarande på besked från Davitt photo om jag får komma på intervju eller ej. Typiskt nog har både Maria och Aisling (tror jag) ansökt till samma jobb och Maria har mycket mer erfarenhet än jag av affärsjobb m.m hon var t om supervisor på ett ställe. Men hon har ju inget intresse för fotografi och vill bara hitta ett jobb tills hon och pojkvännen och Aoife åker till Korea i ett år efter jul. (De ska vara engelskalärare där)... Om jag inte får det jobbet kommer jag ta vilket annat skit som helst för då ger jag upp, men jag vill vänta ett par dagar med att ansöka till cafeer och restauranger tills jag hör från dem, för annars kanske de ber mig att börja i t ex ett cafe direkt och då när man redan har tackat ja så är det ju för sent att ta det andra man hellre vill ha...

Nä nu ska jag väl gå och försöka få ut geggan ur håret då!

Galway turistbyrå - så ser det ut:

Igår jobbade jag min sista dag i huvudkontoret och idag jobbar jag min sista dag över huvud taget, en kort dag i info kioken med Suzanne. Jag passade på att ta några kort på min arbetsplats. Kommer att sakna det, det kommer jag!


Dörren till Norah, Mike och Dommo's rum (de har hand om souvernirerna och inkommande produkter och broschyrer.)
De är väl för sköna alltså!


Kontoret


I mitten finns bänkar där man kan sitta och datorer där man kan kolla upp information om sevärdheter m.m



Ingången och cash pointen där vi säljer souvenirer. Det ser mer stilrent ut sen de byggde om i vintras, förra sommaren var hela rummet fullproppat med souvenirhyllor, men nu har de bara några hyllor kvar i ytterkanterna och har gjort sittplatsen och info datorerna i mitten, vilket är mycket bättre.



Broschyrhyllorna



Informationsdisken. Nu är det rätt lugnt, men under sommaren hade vi 7 personer uppradade vid disken och så hade vi call centret på övervåningen. Nu sköter vi allt på samma plats här nere. Jag gjorde min sista bokning igår och tänkte att det här, det var sista gången jag bokade ett B&B på Gulliver systemet. Så jäkla konstig känsla...

Den här helgen är det Galway oyster festival så det mesta var fullbokat igår kväll. De har ett stort festivaltält nere vid Nimmo's pier och inträdet kostar över 1000 kronor, men då får man gratis mat, dryck och underhållning hela eftermiddagen och kvällen. Jag funderade på om jag skulle proväta ett ostron på marknaden men det blev inget till slut, tycker det verkar så läskigt. Donal fick gratis ostron i en pub och när jag frågade hur det smakade så sa han "Det är svårt att beskriva, men det smakar som havet ungefär" haha!

Marjorie, som syns här på bilden ovan sa att bara för att man slurpar ner dem levande så rörde sig runt i magen sen. Nu vet jag väl inte om det ligger så mycket sanning i det (de borde ju dödas av magsafterna) men det fick mig att ännu mindre vilja utsätta mig för en portion salt, levande slem! Det är väldigt få personer på Irland som jag vet som faktiskt har smakat ostron och än mindre som tycker om dem, men turisterna verkar tro att alla äter det här; Guinnes och ostron. Det är dock guideböckernas fel, jag minns när jag åkte till Irland först när jag var 17 och hade en guide bok sok skrev en massa om ostron och att man absolut inte fick missa det, jag trodde typ att varje pub serverade det så som det lät i boken hehe!

Possibly maybe

Jag jobbade min näst sista dag på turistbyrån idag. På lunchrasten lyckades jag precis på minuten med konststycket att köpa en wrap i Centra, sen ta bussen ut till Salthill och lämna min ansökan till ett jobb i Kodak centre där (stans bästa fotoaffär dit jag alltid brukar gå och framkalla mina bilder) och sen tillbaka igen. Alla som känner till hur opålitliga stadsbussarna är i Galway kan förstå att det var lite väl tajt eftersom bussen var försenad som vanligt, men jag hann precis tillbaka. Tur att jag lämnade min ansökan idag iallafall, för hon i affären sa att managern ska gå igenom dem nu i helgen och kalla folk till intervju i början av nästa vecka, så tur jag inte väntade till måndag när jag slutat på turistbyrån.

Jag kollade just på ett intressant program på BBC om en skotsk laird (nästan precis som de i Karl för sin kilt) och hur de åkte till Sverige till en älguppfödare för att de skulle importera älgar till deras stora naturreservat. De köpte två kalvar, de var söta!

Jag bad Medbh att skriva ett omdöme om mig från jobbet och hon skrev en halv sida om våra arbetsuppgifter och en massa bra grejer om mig så kände mig smickrad!

"I found Cecilia to be very hardworking, confident, trustworthy, patient, kind and very friendly. She also works very well under pressure. She is an excellent time keeper. Cecilia works very well with the public and also very well with her colleagues and is a brilliant team player. When she started here, we found her very easy to train and she adapted very easily to this busy office. She proved extremely reliable in all duties involved. I am confident that the experience she has gained will benefit her in her career and wish her every success."


Whoa, hoppas man kan få något jobb nu som frågar efter en referens så att man kan visa dem det här omdömet, hehe!

Jag hoppas, hoppas att jag har chans att få jobbet i foto affären för jag älskar att fotografera och har erfarenhet av en massa olika typer av kameror (35mm, digital, medium format etc) och tycker det verkar jätteintressant att lära sig att framkalla och skriva ut bilder och hjälpa duktiga fotografer i deras arbete. Davitt Photo Kodak Express är stans bästa fotoaffär, så alla konstnärer och yrkesfolk framkallar sina kort där också, för medium format är de jättebra  t ex och om man skulle få jobb där så skulle man få våra photography tutors från college som kunder. Men mest är det ju vanliga privatpersoner förstås. Jag kan ju mörkrums framkallning och sånt, men nu för tiden är det ju mest digitala utskrifter, så det är ju inte lika intressant som att göra vanlig framkallning, för det är ju lite spännande, och så är ju förgbilderna gjorda med moderna maskiner som en idiot kan sköta, men skulle vara bra mycket roligare än att jobba som servitris etc.

Så possibly maybe...

Lipton Blue fruit tea och idiotkunder

Jag köpte Lipton Blue Fruit tea i en polsk affär idag. Hade redan köpt det förra veckan, men då råkade Sean slänga påsen som det låg i, så det blidde inget. Lipton finns ju inte i vanliga matvarubutiker här. Bara doften fick mig att tänka på kvällsfika hemma på vår gård, frukt te i de vita och blå kopparna och svampmackor och rån med prästost. Mmmmm. Precis den här årstiden...


Var i info kiosken i Eyre square idag klockan 11-7. Hade en riktigt otrevlig kund. Han kom och ville veta var torrdockan och en slip way ska vara vid Volvo Ocean race nästa år och jag sa till honom att de inte gett oss sådan detajerad information än, och att de ska bygga om dock området tills dess. Han vägrade lyssna utan krävde att jag tog reda på det åt honom och sa att "du har ju en dator där, nåt måste det väl finnas i den!!" Jag försökte säga att om han går in i shopping centret så finns det ett Ocean race office där som kan svara på frågor men då sa han "jag vill inte veta var nåt jävla kontor ligger, jag vill ha reda på var torrdockan ska vara och du ska fixa fram den informationen åt mig! Jag kommer tillbaka imorgon och då vill jag ha reda på det!" Jag sa att jag jobbar inte där imorgon men då sa han att i så fall får jag lämna en lapp åt den som ska vara där och så stormade han iväg. Jävla idiot!

Jag ringde iallafall ocean race kontoret och berättade om mannens fråga och att han inte varit särskilt trevlig. Hon sade att det där är ju bara i planeringsstadiet än och inte ens hon visste säkert, och hon tyckte att det var tråkigt att folk skulle ha sån attityd. Hon skulle iallafall ge min e mail adress till en annan man där som kunde mejla mig lite info om det. Hon var jättetrevlig och fair play to them säger jag bara, för 15 minuter senare fick jag ett mail med en karta som visade var den tilltänkta torrdockan ska ligga samt en sidas info om planeringen kring race området. Moahaha, nu skulle han allt få se allt jag tagit reda på om han kom tillbaka tänte jag, men samtidigt är det inte så kul att ta reda på information åt otacksamma idioter.

Sen var jag på lunch och Aussie Andrew var i kiosken. Då kom mannen tillbaka och var lite sur först, men sen blev han visst helt paff när Andrew visade informationen som jag skrivit ut åt honom och han tackade så mycket och skickade tack åt mig också. Hahaha, där fick han allt se hur bra jag var!!

My view from the kiosk

Last few days in this outfit *sniff*

På lunchen gick jag till det nya japanska cafét nere vid the docks och åt sallad med olika japanska dressingar och deep fried tofu och en smoked salmon sushi roll. Asgott! De gör lite annorlunda saker mot Kappa Ya (det andra japanska cafét) och har mer olika desserter och smörgåsar m.m De väntar på en alkohol licens och ska sedan göra mer japanska tapas och antagligen ha kvällsöppet. Stod även att de gärna berättar mer om Japansk kultur och säljer ingredienser m.m Hoppas det går bra för dem!


Att överleva här (livet just nu)

Franz Kafka (Processen)
Mystiska konstfilmer
Galway social space
Lunchträff med tjejer från klassen
End of an era (turstbyrån)
jobbletande (doing my head in)
FAS kontoret (typ arbetsförmedlingen)
weigh and pay salad i Gourmet Tart Company
Rice milk, soyayoghurt, cornflakes och flax seeds till frukost
Top Model
Prags modernistiska arkitektur
Letande efter billigare boende (lite sporadiskt sådär)
Bly i dricksvattnet (så nu kan man inte dricka det IGEN!!!)


Röra i lägenheten
garderobsstädning och separationsångest
viljan att komma bort men gillar hemmakänslan man har här
ena stunden vill man alltid bo här och vara konstnär
nästa stund vill man flytta till Stockholm och studera
tredje stunden vill man bara skita i allt och åka hem till mamma och pappa
sushi rullar i Kappa Ya
hälsa på söta kaninen i djuraffären runt hörnet
köp tre äpplen betala för två i greengrocern på Sea road
Sean och hans jävla dataspel
jag och mitt jävla internet

Portishead - The Rip (favvolåt låt just nu)
Stina Nordenstam - Little star (favvolåt för alltid)
att jag alltid gjömmer vattna blommorna i tid
en massa broschyrer och papper jag borde sortera i pärmar och lådor
väntan på sista lönen på fredag
träffa jobbarkompisar från sommaren på lördag?
sakna och sakna ännu mera saker
känslor
en massa tankar hela tiden
se estetiska sammanhang, väga saker mot varandra
jämföra färger och former
jag gör det omedvetet
fult och fascinerande

Komplimanger för mina knähöga adidas skor
får mig att minnas Nina Hynes
jag saknar henne och vill också till Berlin
jag saknar de bra konserterna i The Roisin
med såna band jag känner till.

jag vill ha en atelje nu, nu nu
det är orättvist när andra har en
när jag tycker jag är mer värd en än dem
för att jag är ego
och för att det måste hända något nu
jag klarar inte att refuseras mera på ett tag nu

men ge mig ett jobb då
ge mig en atelje
spela bra låtar på radio för en gångs skull
visa filmer man inte redan sett
ingjut en liten gnutta hopp i mig
låt det soliga vädret hålla i sig
och få mig att glömma hur det alltid regnar så fort det blir fint i ett par dagar
om vi inte hade sånt selective memory så skulle vi inte överleva här

Live @ 8 och out of place

Jobbade idag igen. Kändes konstigt, fast jag bara varit borta i fyra dagar så har ju de fyra dagarna gått åt till att tänka, leta jobb osv, så det känns som om man har "one foot out the door" redan, trots att jag inte slutar där förrän på söndag. Har fortfarande inte hört från chefen på det där cafét där jag var på intervju i lördags, så han har säkert hittat någon annan eftersom jag inte kunde börja redna den här veckan.

Skulle med Catriona till Bar no. 8 ikväll, men hon textade i sista stund och sa att hon inte kunde komma för hon måste åka och kolla på något hus. Hon bor ju hos Aisling just nu och letar rum, och boende annonserna kommer ju ut på en onsdag så hon var tvungen att kolla ikväll. Inte hennes fel, är ju inget kul att leta boende direkt. Pratade lite med Maeve där och hon sa att hon fått jättebra feedback på utställningen hon curaterade i Dublin (som jag var med i) och att de verkligen gillat mina verk. Sen sa hon att hon just nu börjat fundera på att sätta ihop en grupputställning med recent graduates om något år i arts centret, och temat ska vara barn konst/lekfull konst så hon sa att det är ganska troligt att hon ber mig vara med i så fall, så det skulle ju vara kul! Hon syftar nog på min lego animation och samlade prylar. Hon frågade om jag fått någon atelje ordnad och jag berättade om min jobbiga situation och det höll hon ju med om, att måla vid köksbordet är ju inget man vill hålla på med någon längre tid! och så funkar det ju inte med stora tavlor heller.

Jonathan Sammon hade curaterat kvällens program och han hade valt ut en hel del bra grejer, bättre än många tidigare program. Bla en rolig animerad video som var gjord som graffiti på en massa murar (svårt att förklara) och videor som hade mycket med elektroniska rytmer och mörka tankar att göra. Han spelade t om Portishead i pausen, så vi hade mer liknande smak än många av de tidigare personer som gjort programmen, de har ofta varit lite för märkliga.

Tyvärr kände jag i stort sett ingen där och en massa folk droppade av efter att programmet var slut, sa hej till Austin som hastigast men sen gick jag hem redan halv 11. Det verkade vara en massa ettor och tvåor från konsthögskolan som jag aldrig sett för men de verkade alla känna varandra. Önskar att det funnits såna här grejer när vi gick i ettan och tvåan på skolan. Men då var alla mina klasskompisar på omogna och ville bara gå på dåliga nattklubbar etc. Ingenting konstrelaterat alls.

På måndag har några tjejer på jobbet frågat om jag vill med dem på middag i The Bridge mills restaurangen som ligger precis på hörnet av vårt kvarter, så det kan ju bli trevligt som avslutning på turistbyrå tiden.

På vägen hem idag såg jag förresten att en till japanskt cafe har öppnat! Precis vid hörnet av Merchants road och Sheridans. Ska nog testa att gå dit imorgon på lunchen, även om det är en bit att gå. Hoppas det går bra för dem dock, för det ligger ju lite out of the way så hoppas folk hittar dit. Kappa Ya, det andra japanska cafet går ju jättebra.




Så målar hon äntligen!

Idag tog jag äntligen fram mina oljefärger och penslar och målade en liten tavla baserad på ett foto jag tog vid en tunnelbanestation i Prag. Det kändes som om jag inte gjort något uppehåll i målandet sen college slutade, för det flöt på bra. Jag har en till duk kvar att måla på som jag grundat, så den kanske jag gör imorgon.


Mina målargrejer på köksbordet. Önskar att jag hade en atelje eller åtminstone att eget skrivbord. Finns ju ett skrivbord i sovrummet, men det tas upp av Seans dator och det finns ingen annan plats för den...


Så här blev bilden, men färgerna är bättre i verkligheten.

Innan jag målade så var jag på FAS kontoret och kollade jobbannonser, men hittade inga att ansöka till. Jag fikade även med Sean på Amnesty cafét och sen köpte jag brownbread i ett bageri och grönsaker i greengrocern runt kvarteret.

Nu på kvällen lagade jag champinjoner, plattärtor och kikärtor med buckwheat tagliatelle. Lade i en stor vitlöksklyfta (hackad) så det blev lite väl mycket vitlök så min andedräkt luktar nog mycket nu! Kollar på Canadas next top model just nu i brist på annat att göra.

Imorgon börjar min sista vecka med jobb på turistbyrån. Det kommer kännas konstigt att sluta...

Nu har jag designat en jumper

Jag var i stan och köpte en vit långärmad jumper förut och köpte en tygpenna i Powells. Där pratade jag även med Catriona om att gå till Bar no. 8 på onsdag eftersom det är Live @ 8 art event dags igen. Fikade i Amnesty shopen och läste lite Kafka och åt soppa och scone i Food for thought, men blev besviken för soppan var inte särskilt god och sconet var typ obakat... ska det vara så svårt att laga god mat... :(

Åter till tröj designen. Jag ritade en massa hus och mönster på tröjan nyss, så såhär blev det: Vad tycks?





Jag är ingen springare

Igår kväll pratade jag med mamma i ett par timmar. Vi pratade om jobb, om att skriva den perfekta CVn. (Hon har gått någon sån kurs nyligen, så vi jämförde våra CV) osv.

Sen gick jag och Sean till Tulsi, en indisk restaurang. Det var asgott, vi åt efterrätt också. Skulle inte det egentligen men så såg vi glassmenyn som var samma som vi alltid brukade äta för flera år sedan i Westport då vi alltid gick ut och åt tillsammans varje helg när jag kom dit (jag brukade ju åka dit varje helg när jag gick i skolan i Galway). Sen var jag så asmätt så man kunde ha rullat hem sig så jag fick lägga mig ner så fort jag kom hem, för det var direkt obehagligt! Ska nog inte gå ut och äta på ett bra tag nu, dels för att det kostar en hel del och dels för hälsan.

Imorse var jag inte det minsta hungrig, och det var ju förståeligt. Sean gick till jobbet och jag gjorde lite löjliga danser i sovrummet till en skiva med musik från Cuba som vi fått av Laura en gång i tiden. Tur att ingen såg mig!

Sen kollade jag lite boende annonser på www.daft.ie. Vi funderar starkt på att flytta från lägenheten till ett dubbelrum i ett delat hus så man kan spara lite pengar, eller iallafall inte behöva jobba hela tiden enbart för att betala hyran. Gillar vår bohemlägeneht på Dominick street, rakt över gatan från arts centret,  har det gångna året varit så glad över att slippa dela hus med andra. Men när hyran ligger på 775 euro i månaden (7500 kr) plus kabel tv och elräkning, så får man inga pengar över. Jag som trott att man skulle ha kunnat spara ihop lite pengar genom att jobba hela sommaren, men nej då, det är precis så det går ihop sig. Kollade på några rum och ett dubbelrum i centrum kostar runt 350-400 euro, men då delar man det ju på två personer. Nu betalar vi ju nästan 400 var!

MEN, om vi ska flytta och göra så så vill jag att det ska vara ett skapligt stort dubbelrum, ha eget badrum samt ligga centralt, så det är väl inte helt lätt att hitta. De flesta jag kollade på låg antingen i utkanten av stan eller så hade de inte en suite eller så ville de bara ha en person till rummet, inte ett par. Ska fortsätta hålla utkik iallafall.

Om man hade billigare hyra så kunde jag ju jobba deltid och hålla på med konsten resten av tiden, men som det är nu måste jag ju jobba heltid för att det ska gå ihop sig.

Efter att ha kollat upp rum så fick jag för mig att jag måste börja träna, för att äta och fetta till sig och knappt aldrig träna, förutom att gå då, det funkar inte! Så jag stack ut och sprang rundan runt southpark, det är väl en 2-3 km. Jag kom mot förmodan runt hela rundan, för jag har ju inte sprungit sen i maj, men jag märkte efteråt att jag knappast är på samma konditionsnivå, för jag var röd som en kräfta och det smakade lite blod i halsen. Måste jag alltid ta ut mig för mycket sen när det ska till? men jag ville ju se om jag klarade det... Egentligen gillar jag inte att springa. Sean springer ju en del och ska vara med i det där 15 km loppet den 4 oktober, men jag får verkligen tvinga mig när jag ska springa för jag tycker inte att det är roligt. Jag är liksom inte gjord för att springa. Då föredrar jag att träna på gym och simma, men om man går till gymet och inte är medlem så kostar det ju 90 kr per gång! så mycket har jag ingen lust att lägga! Var ju medlem i vintras så då gick jag en hel del och fick rätt bra kondition, men nu har jag inte råd att ta ut nytt medlemskap och så tror jag inte att jag kommer gå nog när jag jobbar heller, har så svårt att komma mig för att åka sent på kvällen efter jobbet, för då är man ju trött och vill ta det lugnt. Var lättare när man gick i skolan och slutade 4 för då kunde man gå direkt efter, innan kvälsmaten. Nu när man kommer hem så är klockan halv 7, man är hungrig, så då äter man, och sen måste man ju smälta maten innan man kan träna, så då blir klockan 9 och då känner man inte för det!  Nu för tiden blir det mest att jag går en promenad efter kvällsmaten typ varannan dag...

Nu måste jag till posten och betala el och kabel tv räkningarna...

Om konsten att städa sin garderob.

Igår skrev jag ett utkast som jag aldrig hann posta eftersom mamma ringde.

Så här lät det igår:

Jag gick en promenad i en timme förut, ut till Shantalla, Westside och Newcastle road. Kollade på oika typer av hus, jag kan aldrig sluta kolla på olika typer av arkitektur, design och små detaljer, bara för att jag är intresserad av sånt.


Nära Newcastle road

Newcastle road, ovanligt hus

Nya sport centret vid universitetet. Detta är pool delen. Synd bara att det är så dyrt att bli medlem när man inte får studentrabatt längre... vill ju träna men det är ju lite skillnad på 2000 kr om året som student, och 4000 kr som icke student...

Under the concourse på universitets området (NUIG), alltså inte där jag studerade. Men jag blir alltid inspirerad när jag ser campusets arkitektur.

Sen köpte jag en salad wrap i Daybreak och gick hem och sorterade in mina kläder i garderoben. Jag hade storröjning i garderoben igår (läs lördag). Vräkte ut allting och fick ihop en sopsäck som skulle slängas, främst gamla trasiga tröjor och byxor med en massa målarfärg på som jag sparat för att jag tänkt att jag kan måla i dem igen, men de såg så för jävliga ut så skulle aldrig våga visa mig offentligt i dem! Sen blev det en påse till med kläder som jag ska skänka till någon välgörenhetsaffär eller insamling. Det är grejer som går att ha men som jag inte vill ha längre, för jag kommer ändå aldrig att ha på mig dem. Tilläggas bör att jag har otroligt svårt att göra mig av med någonting. Trots att lag ALDRIG kommer att ha på mig vissa kläder igen, eller inte har någon anledning att spara en viss sak, så blir jag helt sentimental och tänker på en massa minnen man har till sakerna.

Exempel#1: En stickad röd och grå tröja som jag hade mycket under gymnasietiden. Det var så otroligt kallt i huset jag bodde i första året i college här på irland när vi inte hade någon olja, så mamma skickade den tröjan med posten till mig. Det är nu fyra år sedan. Har legat i botten av garderoben i minst ett år. Ska bort nu, ändå blir man lite sentimental.

Exempel#2: En skir blus med blommönster och ärmar som "hänger ner". Hade på mig den när jag träffade Sean andra kvällen när vi var på semester på Irland 2003 och har kort på honom och mig när jag har på mig den. Sentimental value: 10/10, kan inte slängas.

Exempel#3: Grå stickad tröja i något syntetmaterial som jag fick i födelsedagspresent precis innan jag skulle flytta till Irland 2004. Den var löst stickad i olika mönster och när jag hade på mig den så sade Sean en otroligt okänslig kommentar "What's that you're wearing, it looks like a net curtain!" (alltså en sån där spetsgardin som de ofta har för fönstren här för att skydda mot insyn) Eftersom vi inte känt varandra så länge så blev jag otroligt sårad att jag inte ville ha på mig den på ett år. (haha, idag skulle han få veta att han lever om han sa nåt sånt)  Men sen hade jag på mig den i allafall och Sean har bett tusen gånger om ursäkt. Jag ville slänga tröjan, för nu har jag aldrig på mig den, men Sean ville absolut spara den som minne... verdict: sparas.

Så där höll det alltså på... och jag mindes hur jag hade på mig en röd tröja när jag redovisade mitt projektarbete i trean på gymnasiet och att det var min favorittröja just då etc etc. Är det bara jag som minns när var och hur jag fått/använt varenda klädesplagg man äger???? Alla kläder jag äger har en historia; det var den jag köpte med Laura i Dublin, de där byxorna jag köpte på klassresan i tyskland, den där klänningen jag hade på skolavslutningen, den där skjortan som mamma skickade till min födelsedag, den där tröjan jag köpte i second hand affären i London...

Fääärdig! Ser kanske lite rörigt ut, men det är för att det hänger en del saker över stången eftersom jag inte har nog med galgar. Måste iallafall säga att jag har en färgglad garderob!

Ett minne av Sverige

JÖNNSONLIGAN
(På flygplatsen på väg till Mallorca)

Sickan - Doris, vi är miljonärer; du kan köpa vad som helst, när du vill, hur som helst, till vem som helst!

Doris - Jaaa du, men det finns vissa saker en inte kan köpa för pengar!

S- Hötorgskonst!

D - Nää du, ett minne av Sverige, med våra vackra insjöar...

S - Jaa, och våra fula förorter

D - Midsommarafton..

S - Minusgrader...

D - Kräftor..

S - Kronofogden...

D - Silvia...

S - Hon är ju tyska!

D - Näh! Det var det fräckaste!!! Hur kan du säga så??!!

S - Joooooo!

Kan verkligen inte sluta skratt år det klippet från Jönssonligan!!! Tycker det stämmer så bra, för alltihop hör ju till sverige och beroende på vilket humör man är på så kan man ta Doris eller Sickans sida  :D



Testjobba

Jag var på den kortaste intervjun någonsin idag. Det var i ett café på Eyre Street i Galway. Det tog typ 2 minuter, han sa sen att han ville att jag skulle testjobba där redan på måndag, men jag sade att jag har ju en vecka kvar på mitt nuvarande jobb. Det hade han missat på CVn sa han och blev lite tveksam, för han behövde ju folk NU. Sen frågade han om jag kunde testjobba på lördag, men jag sa att min sista dag på turistbyrån inte är förrän nästa söndag den 28. Han sa att han skulle ringa mig i veckan, men att han skulle fixa så att jag fick testjobba antagligen på måndagen den 29, och att han skulle "sort something out" så det skakade vi hand på. Undrar bara om det är många andra som ska testjobba också... bara för att man får testjobba så betyder det ju inte att man fått jobbet. Han hade ju haft flera intervjuer under veckan.

Egentligen är jag inte särskilt exalterad, jag vill egentligen inte jobba på cafe... stället ser trevligt ut om man skulle gå dit och äta lunch, men jag vet inte om det är så kul att jobba på, det se rätt stressigt ut. Han sa att han i stort sett bara var intresserad av min hotell och café erfarenhet på CVn, och det var ju jättelänge sedan. Hotellet jobbade jag ju på sommaren '04 och cafét var ju sporthallsfiket i Motala där jag jobbade lite helger och jullov under gymnasiet, och det var ju 2001-2002 eller nåt. Skulle bra mycket hellre ha ett jobb där det hade betydelse att jag har erfarenhet och kunskaper om kundbemötande, turism, konst, kreativitet etc. Det är ju min honours degree i konst och mina tre somrar för Failte Ireland som jag skulle vilja att de räknades hellre en ett hotelljobb from hell för 4 år sedan och jobb på ett sporthalls café för 6 år sedan... Men ett jobb är väl ett jobb antar jag.


Galway culture night

Oj vilken otroligt trevlig kväll det blev! Jag träffade Catriona vid Daybreak corner shop 6.20, så jag skyndade hem och bytte om efter jobbet. Sen gick vi till Galway arts centre och lyssnade lite på en tjej som spelade harpa jättefint. Kända låtar och inte irländsk musik. Vi passade även på att kolla på fotoutställningen som var där för Cat hade inte sett den.




Ruby Wallis foton

Sen gick vi till Norman Villa Gallery i Salthill och kollade. Det var sluttampen av en grupputställning som visades och vi var enda personerna där eftersom de inte var med i festivalprogrammet, så folk visst eantagligen inte att de de var öppna. De hade flera väldigt bra tavlor. Efter det gick vi till Galway city museum och såg en kille som gjorde en performance grej genom att ha samlat kartonger på gatorna i stan och nu byggde hus av dem framför museet. Vi kollade på museet men de hade inget särskilt på gång, bara de vanliga grejerna om galways historia (vilket inte är särskilt mycket) så vi kollade mest på utsikten från de stora fönstren.


Catriona i Norman Villa

Cat ringde Shane och han sa att han var ute i Lorg printmakers i Liosban estate för han är medlem där och visade lite grejer. Vi ville såklart dit och kolla så vi tog buss nr 3 ut dit och träffade Collette på bussen som också var på väg dit. Väl där fick vi en runtvisning av print studion av en tjej där och var sedan med på en jätteintressant print appreciation lecture där en tjej som heter Mave berättade om tryckerikonstens historia och sedan berättade och visade tryck hon gjort i olika tekniker och hur man går till väga. Sen visade en annan kille hur man etsar och gjorde ett test tryck. Vi drack rödvin och öl och åt snacks, för jag hade ju inte haft tid att äta kvällsmat. Vi pratad emed tjejen som driver printstudion om hur man blir medlem, vilket jag gärna vill bli snarast möjligt, för jag vill gärna använda deras screentryck avdeling, mörkrum och göra en kurs i etsning. Vi pratade med flera personer där och alla var hur trevliga som helst. Fick mig att få sån otrolig lust att börja jobba med konsten på allvar igen, nu vill jag skapa, NU, NU, Nu!!!! Har ju knappt kunnat göra något på hela sommaren....

Utsikt över the quay och the Spanish arch, Galway city museum

Sen gick ett gäng av oss över till Engage art studios och kollade runt där och Keith som gick året över mig i college förra året visade runt oss och jag blev introducerad till några personer och hörde mig för om hur jag skulle gå til väga för att få en studio. De har inga lediga för tillfället men sa att jag skulle fortsätta försöka. Jag pratade med en man som var med i deras kommitte och han kände igen mig eftersom han gillat min ansökan i våras, men tyvärr var det inte han som hade den slutliga rösten sa han, så jag hade ju inte fått plats där i våras för att så många sökte.

Print appreciation talk


I Lorg printmakers
Pratade med en urtrevlig tjej som hette Sarah och som jag, Cat och Roisin antagligen ska träffa i Galway social space någon dag, kanske för lunch. Jag vill ha socialbidrag och måla hela dagarna, haha!! Men i så fall måste vi flytta och jag trivs ju så bra här i lägenheten...

Imorgon har jag en jobbintervju med Renzo Café.... jag både vill och inte vill ha det jobbet...

Fintan, en kille på turistbyrån, fick just ett trainee manager jobb på Super Valu (stormarknad), fair play to him! Själv får man ta minimum wage jobs som det ser ut nu...

"Battle of Algiers" med Catriona

Idag träffade jag Catriona, Roisin och Mags för lunch, vi gick till the King's Head. Först hade vi tänkt gå till Market kitchen, men det var fullt där tyvärr. Kul att träffa några från college, har ju inte sett dem sen vernissagen, förutom Cat som jag stötte på i måndags. Vi fick stressa lite för vi träffades bara 40 min innan jag och Cat skulle tillbaka till jobbet igen.

Vi gick förbi Galway social space, typ en drogfri "ungdomsgård" men för vuxna ;) Det är i ett hus på Middle street och dit kan man komma och fika, umgås, spela spel, dricka kaffe, se på film m.m Varken jag eller Cat har vågat gå dit eftersom vi inte känt någon, men nu ikväll så visas en film där som heter "Battle of Algers" från 60 talet (fransk) så vi ska gå på den klockan åtta jag och hon. Ska bli kul!

På jobbet stressade jag nästan ihjäl mig, inte för att jobbet i sig var så stressigt utan för att jag emellan kunderna försökte skriva på en ansökan till ett internship med ett stort galleri i Dublin där man får lära sig om galleriarbete i 10 månader. Sista dagen är imorgon, så hoppas det kommer fram i tid... Blev väl inte världens mest genomtänkta ansökan, så får det garanterat inte...

Stock taking... and headwrecking

Idag hade vi inventering på jobbet, jag hade faktiskt glömt bort det, men vi stängde turistbyrån redan kvart i 4 och sen var dte bara att räkna leprechauns, önskestenar, vykort, drink underlägg, kramdjurs får och Guinness muggar... Vi trodde att vi kanske skulle hinna sluta lite tidigare än vanigt, men eftersom vi är många färre i personalen nu så blev det ändå att vi höll på till kvart i 6, så det var samma tid som vanligt.

Nu på kvällen har jag gått en 45 minuters promenad runt Shantalla. Vädret var soligt och fint, men nu är klockan kvart över 9 och det är mörkt redan. Hade några ganska påfrestande turister idag, hade två italienska damer som frågade en massa men sen när man skulle förklara så avbröt de konstant, hallå?? kan man få svara om folk nu vill veta saker?? Hade även två amerikanska damer och de var också jobbiga, för de ville ha reda på 10 saker samtidigt, och så fort man började kolla upp något så började de ställa nya frågor. Sen när jag började kolla upp busstidtabeller till Knock och Sligo så började de fråga en massa annat "Sorry, but can I just ask you one or two things while you're looking, cause you can do two things at once, can't you" aaarrrrgggh!! Sen bokade jag in dem på Trad on the prom showen ikväll (typ en mini Riverdance grej)  och de var så nöjda, men sen höll de på och tjafsade om viket slags boende de skulle boka, och till slut ville de bo i ett Guesthouse vid Salthill. Det kostade 40 euro styck  för ena tanten och hennes man i ett delat rum och 75 euro för andra tanten i ett single room. Jag ringde stället, men dottern i huset svarade och skulle kolla upp om de hade rum lediga och tog evigheter och missuppfattade vad jag ville boka hela tiden. Efter att ha frått hjärnan grillad i ca 45 minuter så gjorde jag mitt första bokningsmisstag på hela sommaren... jag glömde att ändra på datorn till ett dubbel och ett single occupancy rum när det kom upp som trippelrum utan klickade bara vidare och bokade in dem, så de betalade bara depositen för ett trippelrum, vilket betyder att när de anlände sen till guesthouset så måste ju tanten där ha sett misstaget så att de måste betala resten där. Kanske inte hela världen, för jag hade ju ändå bokat rätt rum när jag ringde, men det irriterar ändå mig, för jag hade klarat hela sommaren utan att göra några misstag. Men ibland blir det för mycket på en gång med hundra frågor, showbiljetter, och runsbokning, dessutom höll de på och stängde kontoret när jag gjorde klart bokningen...

Vid den här tiden på året kommer det mindre turister men de som kommer är jobbigare. De på sommaren vill bara ha reda på var huvudattraktionerna finns och är nöjda med det, men nu på höstkanten kommer alla hardcore turister och vill ha reda på var en massa obscura heritage grejer ligger som fairy rings, holy wells, shilee na gigs (stavning?) som är fruktbarhetssymboler på uråldriga byggnader. Det finns typ ingen information om var alla dessa saker ligger, så man får typ ringa runt och fråga sig fram, eller så finns de med i någon jäkla broschyr men sen finns inte platsen utmärkt på kartan, eller ligger jättelångt ut på landet dit det verkligen inte går nåra bussar, och självklart tror ju alla turister att man kan åka buss eller tåg till varenda liten håla, haha, man kan ju inte ens komma till Cliffs om moher om man inte tar 10.30 bussen och återvänder 13.30. för det går inga på eftermiddagen!

Cliffs of moher ja, eller som en Amerikansk turist sa en gång: "I've heard about this amaaazing place, it's called Mother of all cliffs!" hahahahahahahaha

Sean var just ute och sprang. Han tränar till en 10 mile (15 km) run som sponsras av Galway bay FM och går av stapeln  den 4 oktober. :)

Processen

Håller på och läser i Franz Kafkas Processen. Mycket bra bok! Kafka skrev om byråkrati, något jag fått uppleva idag.

Jag jobbade bara en kort dag idag, 12.15-3.00 så jag lyssnade på Melodikrysset lite på datorn på morgonen och lyckades lösa en del (det sändes faktiskt från Motala den här gången, vilket sammanträffande!) Har aldrig försökt lösa det på internet förut, och allt gick bra till spelaren slutade funka efter halva och det gick inte att komma tillbaka dit utan att lyssna igenom över en halvtimme som redan passerat, så det orkade jag verkligen inte! Känner ju inte igen så mycket ny svensk musik längre, minns dock när jag gick i 9an - början av gymnasiet. På den tiden lyssnade jag så mycket på radio så jag kände igen alla låtar. Jag och pappa brukade hjälpas åt med melodikrysset och han svarade på de gamla låtarna och jag på de nya och vi löste det varje gång! Annars brukade farmor och farfar alltid lyssna och skicka in när jag var liten, men sen när farfar dog -96 så tror jag inte farmor fortsatte.

Efter jobbet så köpte jag sallad och en liten vegetable quiche (en paj) och satt och åt det på kyrktrappan på middle street. Då stötte jag på Catriona!!! henne har jag inte sett sen vår utställnings öppning för hon har bott i Florens hela sommaren. Nu är hon dock tillbaka och jobbar i Powells musik och konstnärshandel igen. Vi pratade ett tag och hon berättade att Roisin förlovat sig och att de ska gifta sig i vår redan! Hon flyttade ju till sin moster i Christiania, men sen när hennes pojkvän ringde och friare så kastade hon sig på första bästa plan hem igen! De ska ha ett Pagan wedding, lite så som jag tror Amanda Locke hade för flera år sedan.

Catriona, Loretto och jag på vernissagen.
Jag ska träffa Catriona, Mags, Geraldine och kanske någon mer på torsdag för lunch tillsammans i The Skeff. Ska bli kul att träffa folk från klassen igen. Pratade även med Cat's kompis Aisling som hon bor hos just nu medan hon letar boende, hon är också trevlig men känner henne inte så bra. Catriona och de andra hade visst sett artikeln om min utställning i Circa, så de var lite impade, haha!

Sen gick jag till Citizen's information centret vid biblioteket. Det påminner om väntrummet i en buss eller tågstation med rader av stolar och "biljettluckor". Man fick ta en kölapp beroende på om man ville ha information, skulle få ut social welfare etc. och gå till olika luckor. Jag pratade med en tant i informations luckan och frågade om jag kunde få någon arbetslöshets ersättning eller annan ersättning om jag inte hann hitta jobb när jag slutar på turistbyrån. Hon kollade mina records på datorn och sa att jag inte var qualified for social welfare (som jag befarat) eftersom jag bara jobbat under sommaren, slltså inte länge nog, men hon sa att om jag fick en massa underskrifter från mitt college, från jobbet och hade med mig diverse adress och ID handlingar så kunde jag komma tillbaka den dag jag blir arbetslös (alltså efter den 28e) och se om jag kanske kunde få en liten så kallad "student ersättning" som man kunde få om man just studerat, men det var fortfarande inte säkert att jag kunde få det.

Jag gick sedan till FAS (typ arbetsförmedlingen) och kollade på deras annonser, för jag MÅSTE ju alltså hitta ett jobb eftersom jag inte får ersättning, och även om jag får den lilla studentersättningen så måste vi ju flytta för att det inte är nog för att betala hyran. Jag gick sen och lämnade min CV på ett café bredvid Corrib shopping centre, men managern var inte där så jag skulle komma tillbaka på onsdag, mycket mer hittade jag inte. Innan jobbet lämnade jag också min CV i en skoaffär som hade en lapp i fönstret där de sökte staff.

Usch vad jobbigt den här skiten är! Irriterande nog så får ju alla mina kompisar social welfare, men det beror dels på att de jobbat deltid under college tiden och dels på att de är irländare, det är nog strängare regler för utlänningar tror jag...

Blä, blä, kanske får flytta hem om det inte ordnar sig...

Moderna museet i Prag (12/09/08)

Vår sista dag i prag tog vi spårvagnen till Holsevice och Moderna museet. Det var en cool byggnad med öppen planlösning och massor att titta på. Det var en internationell triennal som pågick och så hade de ganska annorlunda avdelningar mot andra moderna museer jag varit på, bla en stor avdelning som bara visade Kinetisk konst, alltså tavlor och skulpturer som rör sig,  i ofta hypnotiska mönster, populärt på 60 talet.




En installation var en cool hiss som bestod av en glasbox och förde oss till femte våningen, så vi började uppifrån och ner. Sean har lite höjdskräck så han var nog inget fan av hissen ;)

Jag såg bilder av två konstnärer jag verkligen gillar, Egon Shiele och Gustav Klimt samt en stor avdelning med kubistisk konst, eftersom det var stort i Tjeckien.

Museet från utsidan.

Efteråt åt vi lunch i en mysig bokaffär/café. Jag åt en skitgod veggo wrap, kan tog samma fast med kyckling i, men han gillade den inte eftersom han inte gillar krämig dressing, och salladen var blandad med dressing... typiskt för jag älskade det! Sen skulle vi kolla vår e-mail där för de hade några datorer, men internetet var så jäkla segt att vi gav upp efter några minuter, och så gick det inte att skriva med deras annorlunda tangenter heller ;)

Vi begav oss tillbaka till centrum (gamla stan) och där ville jag gå och kolla efter en marionett docka, eftersom det är en av huvud souvenirerna från tjeckien och jag hade sett massor med fina. Vi var också i en engelsk bokaffär och Sean köpte böcker om Haubsburgska kungahuset och historia om kommunismen. Jag köpte Franz Kafkas Processen och sedan en bok med Bröderna Grimms sagor på ett antikvariat intill. Sen gick Sean till ett cafe och satt där och läste i en timme medan jag skyndade runt till en massa marionett affärer, de jag gillade bäst var så dyra, men tillslut hittade jag en fin, handgjord drottning för 600 kr.

Sen åt vi på ett café vid Karls bron (på Mala Strana sidan) och det var trevligt, trots att min pizza tyvärr inte var genombakad.

Efteråt gick vi upp några vindlande smågator tills vi hittade ett mysigt cafe/bar som hette Art Café och där satt vi och drack Staropramen och läse i våra böcker en lång stund. Några andra folk som var där hade med sig en gigantisk hund som hette Hamish som låg och sov på golvet.

Sen tog vi spårvagnen hem till hotellet och jag packade väskan och dushade medan Sean drack en sista öl i hotellbaren.




Min fina drottning!

Det kändes lite sorgligt att vår semester var slut för det var så himla trevligt! Vädret var helt underbart, jag gick i linne mesta tiden, och det var så otroligt fint i centrum, sen så var det kul att se andra delar av stan och museerna vi gick på. Jag rekommenderar verkligen att åka till Prag!

När vi landade i Dublin vid lunchtid på lördagen så sken solen, men när vi åkt en bit med bussen mot galway så mulnade det på och självklart så kom det några regnstänk så fort vi klev av bussen i Galway, som för övrigt var blött och grått och tycks så ha varit hela veckan när vi var borta.

Som Marjorie sa idag på jobbet "What's wrong with this country!?" Idag var för övrigt världens segaste dag på jobbet och jag tror jag var "suffering from the post-holiday blues". Det var Gary och Emers sista dag och call centret har nu stängt för säsongen så nu är det segare än nånsin, alla de jag gillar har slutat, vi har knappt några turister och får vara vid cash pointen eller info disken hela tiden, förut brukade ju call centret vara trevligt för man kunde snacka skit, lösa soduku och slippa träffa folk en stund, men nu är det slut på det :/

Är exakt två veckor kvar tills jag är jobblös, jag slutar ju den 28 september och har inte hört ett ord från något ställe jag ansökt till. Skit, orkar inte tänka på´t!!!

Groteska bebisar (11/09/08)

På torsdagen åkte vi in till centrum och kollade på Alfred Mucha museet. Han är känd för sina Art Nouveau posters han gjorde i slutet av 1800 och början av 1900 talet och jag köpte en som souvenir. Det var väldigt fina bilder. Jag har dock sett en hel del av hans grejer förr för Seans syrra och hennes dåvarande pojkvän var i prag 2004 och hade köpt en bok med massor av hans bilder och en stor poster.


Den här köpte jag, det är sommar (de 4 årstiderna serien).
Sen gick vi till Obecni dum som är stadens mest magnifika Art Nouvea bilding med väggmålningar av bla. Mucha, men dem kunde man inte se om man inte gick en guidad tur, så vi fikade i cafét istället. Resten är restaurang coh koncertsal etc.

Det var ett otroligt vackert sekelskiftes cafe.

Sen tog vi tunnelbanan till Zizkov som är en sliten stadsdel där vi skulle besöka ett krigsmuseum som Sean ville se, men det var strömavbrott nrä vi kom dit så det var stängt i 2 timmar. Vi vandrade då bort till TV tornet för att kolla medan vi väntade. På vägen såg vi nergångna, en gång vackra 1800 tals hus och modernistiska lägenheter. Det sägs att de riktigt bohemska bohemerna bor här. Jag tog lite kort till ett nytt konstprojekt om modernistisk arkitektur som jag ska börja med.



Vi åkte hiss upp i TV tornet och kollade på utsikten och åt lunch. Det var ett konstverk med groteska bebisar som kravlade uppför sidorna på tornet!

Utsikten var i allafall fin, men lunchen var väl inte jättegod. Jag tog tonfisk och äggsallad, men tonfisken var inte ens sönderdelad utan bara stora klumbar utpetade ur konservburken med små mjuka, vita ben, så jag pillade bort alltihop. Över lag så är inte maten så jättebra i Prag, jag menar den är ok, men ingen kulinarisk upplevelse direkt. Men den är iallafall billig. Om man äter lite längre från de stora turiststråken så kan man få en middag på kvällen för bara 80 kr och en halvliter öl för 15-20 kr. Det blir dock MYCKET dyrare längs turistgatan. Viss mat, bla pastan vi åt i Dynamo i Nove Mesto var supergod, men pizzan jag beställde var nästan rå i degen, tonfisken beskrev jag ju ovan och pastan med lax jag beställde en annan kväll var liiite väl smörig och gräddig. De har ingen direkt fikakultur heller gällande fikabröd och kakor. På vissa ställen, t ex Art Nouveau cafet fanns stort utbud, men de flesta andra cafeerna hade samma tre sorter: chokladkaka, äppelstrudel och honungskaka som inte såg jättelockande ut och roterade runt i ett glasskåp vid ingången. Fanns inga småkakor, bullar etc som i Skandinavien eller Tyskland bla. Matkulturen kan skyllas på kommunism-åren då det var så svårt att få tag på ingredienser att folk inte bakade kakor eller hade råd att laga fin mat etc.

Men det finns ju såklart dyrare restauranger, som gör bättre mat också, vi körde ju mest på budgetvarianten, under 160 kr per måltid, och stämningen och de mysiga utefiken väger helt klart upp tillkortakommandena i matväg. Men ölet däremot är jättegott och det är så otroligt mysigt på många av fiken, restaurangerna, pubarna och uteserveringarna att det inte gör så mycket.

Vi gick till armé museet efter tornet, och det var jättestort, men de hade inga förklaringar på engelska utan bara på tjeckiska så inga av de långa beskrivningarna gick ju att första så vi gick mest runt och kollade på en massa saker utan att fatta vad de använts till eller sammanhanget. Hade vi vetat att det bara stod på tjeckiska hade vi nog inte gått dit.

Sen tog vi tunnelbanan längre ut till några förorter där jag tog kort på modernistisk arkitektur till mitt kommande projekt. Det var kul att se lite andra delar, men det var nästan olidligt varmt!

Vi åkte tillbaka in till centrum och drack kaffe på ett supermysigt cafe som heter Montmartre där kafka och andra författare brukade träffas. Sen åt vi middag på en uteservering vid floden precis runt hörnet från Charles bridge.



Senare på kvällen gick vi till en trevlig jazzklubb som heter Agharta och hörde på ett bra band med en kvinnlig sångerska. jag drack Absolut pears med sprite för första gången (dock inte den sista).


Staropramen öl och danskar (10/9/08)

Vår andra dag i Prag började vi med att göra en guidad tur på Staropramen bryggeriet. Det var kul att se! Vi hamnade i en stor grupp med danskar. Över lag såg jag en himla massa danskar i Prag! Guiden var trevlig och visade det gamla bryggeriet och det nya moderna, men i det nya fick man inte ta kort p.g.a. "fear of industrial spies", haha! Det avslutades med provsmakning av öl. Mycket gott!


I Tjeckien verkar det som om varje pub väljer vilket ölmärke de ska vara lojala mot; Staropramen eller Pilsner Uruquel. Jag såg nog inte ett enda ställe som serverade båda två! Däremot hade de ofta ett par mindre ölsorter på menyn, men gällande giganterna måste man visst välja sida ;) Jag och Sean föredrog helt klart Staropramen, lager är godare än pilsner.

Efter guidningen tog vi spårvagnen in till Mala strana och gick den branta vägen upp till slottet och kollade, men det var helt packat med turister så vi hade ingen lust att gå in, utan åt glass och kollade på utsikten istället.



Sen gick vi in till Josefov, en del av gamla stan som var det judiska ghettot. Franz Kafka var ju jude så han växte upp där.
Vi kollade på den gamla judiska kyrkogården, har aldrig sett ett ställe med så många inklämda gravar, och så fikade vi på ett cafe som hette Franz Kafka.


Vi besökte även ett litet Franz Kafka museum inrymt i huset där han föddes.
Sen gick vi till Museum of communism, som faktiskt var väldigt intressant, särskilt nyhets reportagen som de visade från upproren i Prag precis innan berlinmuren föll och hur vinklad medias rapportering var.


Jag köpte en handväska i en second hand affär och en rysk rallybil leksak. Sean blev påpratad några olika krigsmedaljer i en antik/second hand affär. Eftersom vi hade köpt några grejer, så vi ville hem till hotellet och lämna påsarna och byta om innan vi gick ut och åt middag. Då såg vi att städerskorna hade ställt en flaska Bohemsk champagne på bordet och en lapp där det stod att det var en present. Vi drack hela flaskan direkt, för det var asgott! Anledningen till att de lämnat flaskan fick vi aldrig veta, men det kan bero på att de hade glömt att städa badrummet på vårt rum när vi först checkade in så att jag fick säga till i receptionen. Vi ville lämna lite dricks åt städerskorna, men räknade lite fel på den tjeckiska valutan, så vi gav för mycket, motsvarigheten till 80 kr i dricks följande morgon, och sen på flygplatsen när vi skulle hem så såg jag att flaskorna bara kostade 60 kr styck, haha!

Vi tog spårvagnen in till Nove Mesto, nya staden, och åt på en restaurang som var med i min guidebok som var lite 60 tals inspirerad och maten var jättegod. Sen gick vi till tre trevliga pubar, precis i närheten, bla en som hette Dog's bollox, som var Sean favorit pga namnet :) Min favorit var en som hette Velryba, med en väldigt ungdomlig atmosfär och roliga ödlefjäll målade på väggarna.

På vägen hem tog vi fel spårvagn två gånger, så vi fick gå tillbaka och ta tunnelbanan till slut. Vi åkte från ett ställe med flera korsningar och lyckades gå på spårvagnar med rätt nummer, men som ändå skulle åt fel håll ;)

Bohemia Praha! (Tisdag 9/9/08)

Nu är jag och Sean hemma från vår 5 dagars semester i Prag (eller 4 dagar knappt blev det ju där för reste av tiden reste vi ju). Vi kom dit på tisdagen vid lunchtid och checkade in på vårt hotel i Smichov, mitt emot Staropramen bryggeriet. Vi blev överraskade gällande vädret, trots att jag hört av en turist från tjeckien dagen innan jag åkte att de hade 30 grader varmt så trodde jag han överdrev lite men det var verkligen uppåt 30 grader och solsken! Hade nästan glömt hur det känns när det är riktigt varmt, man är ju inte så van med tanke på att vår Irländska sommar totalt regnade bort.

Vi gick en promenad upp till Mala Strana (lesser town) och tog en rep-dragen spårvagn upp till toppen av det grönskande berget nära slottet. Uppe på toppen kollade vi på en rosträdgård och ett mini Eiffeltorn med otrolig utsikt över stan.



 Sen gick vi in till Charles Bridge (en riktig turistfälla, men oj vad vackert). och tittade på alla porträttmålare som sitter längs hela bron. Vi vandrade runt lite i gamla stan, men var rätt trötta eftersom vi åkt från galway 1:45 på natten och knappt sovit något, så vi åt middag på en mexikansk restaurang nära hotellet och jag lade mig redan klockan 8.30.

Prague here we come!

Nu har vi packat väskorna och ska ta nattbussen till Dublin Airport 1.45 i natt. Flyget går 7.15. Ska bli så kul! Vi har verkligen förtjänat lite semester, och jag ska försöka att inte tänka på min jobb och pengasituation när jag är borta utan bara njuta av semestern!

Träffade på en tjeckisk kille på turistbyrån och han sa att de hade 30 grader varmt där nu, så har fått tvinga mig själv att packa linnen etc, trots att man gärna vill slänga med ett par tjocka tröjor med tanke på hur vädret är här i Galway,

Idag var jag så himla glad dessutom för jag fick tag i nya numret av Circa art review och det är en hel sidas recension om min del i vårutställningen, jag är enda eleven på min skola som blev recenserad, de valde en från varje konsthögskola. Går att läsa artikeln på min hemsida www.ceciliadanell.com

Visade den för Medbh och ett par andra på jobbet och hon tyckte det var skitcoolt och bra gjort, hon kunde inte sluta prata om det! Jag gillar min chef :)

Jag och Aileen satt i call centret hela eftermiddagen och svarade väl sammanlagt på ca 5 samtal så vi satt och sökte jobb hela tiden så jag fick ihop två ansökningar till the Tate och National Gallery i London. Chansen att få jobb där är väl lika med noll eftersom så många ansöker, men det kostar ju inte mer än ett frimärke att försöka ;)


Sidan om min konst i Circa, med en bild av installationen. Tog ett skräpkort med webbkameran, orkande inte börja trixa med digitalaren, har ju en del annat att göra nu när vi snart ska åka.

1,5 dagar i vackra Westport

Jag och Sean kom just hem från Westport. Igår var vädret faktiskt riktigt fint, soligt och bara lite moln. När vi kom dit med bussen så gick Sean ut och sprang en lång tur runt stan medan jag kollade lite i affärer och åt en mozarella och hummus wrap och kollade på en liten skivmässa i Matt Molloy's yardbar. Köpte dock inget, för det var mest LP skivor och trots att det fanns MASSOR jag velat ha så har ju ju ingen lp spelare här så det får vänta. Ska köpa en massa lp skivor om jag flyttar tillbaka till sverige för där har jag ju mina kära Pink Floyd, U2, Horslips, Electric Light orchestra och Suzanne Vega skivor som ligger och väntar på mig... och har så gjort de senaste 4 åren.




Väl uppe i Sean's föräldrars hus så kollade jag på deras nya porch (ingång) som de byggt, nya platt TVn och nya bilen som de köpte härom veckan. Det är en stor, sprillans ny Citroen combi så Frank har gott om plats att få med sig alla sina högtalare, förstärkare etc när han ska ut och spela. De bytte in den gamla bilen så fick den lite billigare på så sätt, men jag skulle aldrig lägga pengar på en bil som är årets modell, räcker bra med en som är 6-7 år gammal minst så man slipper betala så mycket.

Sen pratade jag med mamma i telefon och blev på lite dåligt humör eftersom vi diskuterade mina jobbalternativ, som inte är så många och tiden rinner iväg. Måste till FAS kontoret och se om jag kan få någon arbetslöshetsersättning och så måste jag gå runt till några ställen och dela ut CVn, fast det hinns ju aldrig med för jag jobbar ju alltid på vardagarna och helgerna är ju ställena stängda, eller så är inte cheferna där. Men jag får väl göra som Sean gjorde och springa runt på lunchrasten... blääääää!

Hon sa att om det inte ordnar sig så får jag väl flytta hem till dem och leta jobb hemifrån och försöka ta körkort under tiden. Men jag har ju inga pengar att ta körkort för och de har inte råd att låna mig pengar till det heller... fins ju INGA jobb i Motala heller och jag vill inte bo hos dem utan någon som helst inkomst... blir ju som att gå tillbaka i tiden tills jag var 18 och fortfarande bodde hemma och så bor de ju ute på landet så man blir ju liksom fast där ute när man inte har bil och de jobbar... kommer ju inte ens hem om man varit ute för taxi är ju svindyrt och de kan ju inte alltid hålla på och skjutsa. Samtidigt skulle det vara skönt att komma hem ett tag, så man slapp lägga alla pengar man har på skyhög hyra, men inte på det sättet... inte komma hem utan någonting och utan något att komma tillbaka till på irland heller... Ja, får väl se.

Gick iallafall ut till the Nepalese restaurant vid the mall river sen och träffade Anthony och Sean och det var faktiskt riktigt trevligt. Särskilt Anthony kommer jag så otroligt bra överens med, och jag saknar att inte kunna träffa honom oftare. Vi pratade lite på skoj om att flytta till London alla tre och hyra en lägenhet ihop. Anthony har svart bälte i karate och vill börja träna med stavar och vapen och sånt finns knappt alls på irland medan det finns massor av klubbar som gör sånt i London och han har varit där med karaten några gånger på sistone. Skulle gärna flytta dit ett tag jag med, men jag kan ändå inte se det bli mera än bara prat för Anthony bor ju hemma i huset hos sin gamla mamma och kommer nog inte vilja lämna henne så här på ålderns höst, och jag och Sean kommer nog inte lyckas få något skapligt jobb där heller. Skulle gärna flytta dit om jag fick jobb på ett av museerna eller gallerierna, men jag tänker inte flytta till London för att jobba som servitris för 5 pund i timmen direkt...

Sean McFadden och Anthony

Sen gick vi till McGing's bar och sen till Blue thunder chipper (de måste ha varit hungriga som ville ha chips också) men jag och Sean köpte inga. Vi satt och pratade utanför en stund och kollade på alla knacker typer som drygade sig och hängde utanför. Finns tyvärr för många scumbags i Westport nu för tiden, var trevligare atmosfär när vi gick ut där för fyra år sedan.

Idag gick jag och Sean en promenad runt the Quay och tillbaka till stan och fikade i The Creel på vägen. Nu är vi tillbaka hemma igen och jag jobbar imorgon, men sen på natten blir det att resa till Praaag!!!

Liknar ett sånt där "stilar på stan" kort de brukar ha i tidningen ;D
Kavaj: Lindex, Mössa, tights och väska: Penney's (Primark), skor: H&M, tröja: Vero Moda.


Sean har på sig:  Mössa: H&M, skor: aWear, jacka och byxor: Dunnes Stores T shirt: Penney's (primark).


Jag älskar blommorna de planterat i rabatterna i sommar, lite annorlunda mot de vanliga begoniorna etc.

The reek (Croagh Patrick), Irlands heliga berg.

Just ja, Frank ringde min mamma av misstag i morse för han såg deras nummer på telefon displayen och trodde att det var deras vänner i Holland som ringt, så han ringde upp och så var det ju mina föräldrars nummer eftersom jag pratade med dem på deras telefon igår. Så de pratade en stund, om min jobbsituation tydligen (vi sov då fortfarande) och mamma nämnde om att jag kanske borde flytta hem om det inte löser sig, så nu har väl det satt griller i huvudet på dem så att de tror att jag ska flytta hem, lämna Sean här och så kommer vårt förhållande kanske inte funka för att Sean inte får jobb i Sverige och inte kan flytta med... så nu hoppas de nog innerligt att jag hittar något jobb här och det snart ;)

Westport med grabbarna

Ensam tjej i Westport den här helgen då! Ska hem till Seans familj och sen gå ut till Indiska restaurangen med Sean McFadden och Anthony. Seans (alltså min Seans) mamma är ju i Swaziland och Sydafrika med Carol och hälsar på hans andra syster Laura som bor i Swaziland sedan ett år tillbaka. Därför är ju bara Frank och Keith hemma, men Keith ska väl ut med sina kompisar och Frank spelar ju varje lördagkväll i O'Grady's med Eamon.

 Vi måste tillbaka hit imorgon kväll för jag jobbar 8.45-6 på måndag så hinner inte ta morgonbussen. Har ju bara varit i Westport 2 gånger på 5 månader, nästan skandal ju! Först var jag där veckan efter min födelsedag i april och sen en gång i juni, men sen har jag och Sean varit lediga olika dagar och han har åkt dit några gånger när jag antingen jobbat eller haft andra grejer planerade.

Vill läsa Circa art magazine nu!!! Jag är ju med i en artikel i den tidningen, och den har just kommit ut men de hade inte fått in den i Galway än, hoppas jag kan få chans att läsa den innan jag åker till Prag för jag vill ju veta vad hon skrev om min utställning!

Håller på och laddar nya Portishead skivan till iPoden så man har något att lyssna på på bussen. Måste väl fixa iordning allt nu då... Just ja, igår ansökte jag till ett 4* hotell här i stan som receptionist. Har inget intresse för det jobbet, men min situation börjar ju bli lite desperat snart... Hotellet ligger lite på utkanten av stan, i Terryland, så det blir inte så kul att ta sig dit i vinterns mörker och regn när jag inte har körkort och det inte går bussar mellan dhär vi bor och hotellet... men får det nog inte ändå, det är ju värsta striden om jobben just nu och Maria på mitt jobb sa att hon ansökt till massor med ställen men inte fått ett enda svar och jag har ju inte hört ett knyst om jobbet i Sverige jag ansökte till heller. De kan väl åtminstone skriva och säga att tjänsten är tillsatt så min slipper undra...

One flew over the cuckoo's nest

Är hemma från teatern nu, fy fan vad bra det var!!! Helt klart en av de bästa pjäser jag sett! Teatergruppen är från Washington DC och det här var första datumet på deras Irland turné. Höll på att skratta ihjäl mig samtidigt som det ju är allvarliga saker de tar upp också, skådespelarna var otroligt duktiga, gillade speciellt tjejen som var Nurse Ratched, hon passade verkligen. Det var mer eller mindre fullsatt och vi gav dem stående ovationer på slutet.

Tur att det var några år sedan jag såg filmen med Jack Nicholson, för då slipper man jämföra så mycket utan kan ta pjäsen mer för vad den är.



Känner dock för att se filmen igen nu, så kanske kan låna den av Seans brorsa Keith, för han har den, fast vill gärna köpa den själv förstås så kanske gör det istället. Minns att jag såg den med Keith när jag bodde i Westport 2006.

Synd att Sean jobbade sent så han inte kunde komma, för han hade verkligen gillat den! Innan det var dags att gå till Galway Town hall theatre så åt jag en baguette med black olive tapenade, mozarella och sundried tomatoes i Java's på Abbeygate street och läste lite mer Freud. Älskar att sitta på Java's men man ska defenitivt inte gå dit om man har väldigt bråttom för servicen är rätt seg, var precis så jag hann äta. Däremot är det stället perfekt om man har en bok eller tidning och vill sitta där ett bra tag och läsa :)

Jobbet var det gamla vanliga, men nu är det lite sorgligt för nästan alla jag gillar har slutat... Aoife P jobbar sista veckan, så imorgon blir sista dagen jag jobbar med henne. Nu är bara såna som jag inte gillar lika mycket kvar, förutom Suzanne då för hon är skittrevlig, men Bronagh, Sinead, Mary, Reiltin och Vendola har alla slutat *snyft, snyft och dubbel snyft*

Men, men. Fick en gratid biljett till Dublin Airport tur och retur med Nestors (eller Go Bus som de bytt namn till) eftersom vi säljer deras biljetter, så roll on Tuesday för nu vill jag till Prag! :)


Shamrocks, fiskebåtar och en rosenkantad grotto.

En teatergrupp från Washington DC är i Galway den här veckan och spelar One flew over the cuckoo's nest i the Town hall theatre. Ringde och försökte skaffa biljetter till en preview som skulle vara idag eftersom Sean jobbar sent de andra dagarma och så var det billigare på previewen, men en av skådespelarna hade visst blivit sjuk så dagens föreställning var inställd. jag bokade därför biljett till mig själv imorgon istället. Ser fram emot det för jag älskar den filmen! Men tror ingen kan slå Jack Nicholson...

Gick en promenad runt the Claddagh och ut till salthill och tog en massa kort för att testa nya kameran lite mera. Det var fint väder, men rätt kallt. Har varit kyligt de sista dagarna och korta regnskurar med totalt spöregn. Jag har haft på mig kappan till och från jobbet. Undrar hur vädret kommer vara i Prag, om man behöver ta med sig kappan... Har ju ingen mitt emellan jacka, bara tunn sommarjacka och varm höst/vinterjacka, så jag är lite halvt på jakt efter en jacka.


En grotto vid the Claddagh church, det växte massor med fina rosor runtomkring.


En grotto är en riktig eller tillverkad grotta med figurer av bla Jungfru Maria, används som heliga platser av tillbedjan hos katoliker. Vissa grottos har uppkommit för att folk sägs ha sett Maria uppenbara sig för dem på den platsen (har sett såna i Spanien och vid Cliffs of Moher), men många, däribland denna byggs bara vid kyrkor, vägkorsningar etc som platser för tillbedjan.


Traditionella fiskebåtar


Husen vid "the long walk".

Grattan graffiti


vilket kliché kort!


Palmer i skymningen


Ett av alla de B&B som jag brukar boka i turistbyrån


Varför gör man så??


Father Griffin Road korsning, buss 1S mot Salthill.

Jag köpte Gouda ost i Super Valu på vägen hem, för jag var trött på Seans smaklösa, gräddiga ost han köpt, så nu har jag ätit cheese and crackers. Det är en sak jag saknar från sverige; vanlig god ost med lite smak i och som man kan hyvla. Här säljs det till 99% bara röd eller vit cheddar (nästan smaklös) i skivor eller små bitar som man får skära med kniv. Jag saknar prästost, boxholms ost etc. Det finns ju ostaffärer här, men de har mest gourmetostar som kostar massor och man får köpa i pyttebitar. Nä, ge mig en stor trekant med prästost alla gånger! Fast smoked gubben är faktiskt en god ost de har i Sheridan's cheesemongers som passar bra på kex.

Om jag någon gång skaffar barn

Jag är väl inte direkt mamma-material i det här läget, än så länge föredrar jag djur framför barn. Tycker om barn i små doser, men kan inte se mig själv som mamma på minst 5 år ;)

Iallafall, när vi nu skaffar barn, för det vill jag ha en dag, bara inte på ett tag, så finns det några namn jag har funderat på som jag gillar. Kravet för namnet vi väljer tycker jag ska vara att det går att uttala både för svenskar och irländare, eftersom de kommer att vara halvirländare. Sean vill ge barnen ett svenskt namn medan jag helst vill ge dem ett utländskt, eller ett ovanligt namn/ sago figurs namn. Är inget jättefan av de vanligare irländska namnes som t ex Aoife, Padraic, Fintan, Maeve etc, just för att de är så vanliga här, och sen finns det ju många som låter fint men ingen som inte är irländare skulle fatta hur de ska uttalas...

Några av namnen har jag gillat länge, andra hittade jag nu ikväll när jag kollade lite namnlistor på nätet :)

Här är mina favoriter (men jag kan ha glömt något):

FLICKA:

Winter
Willow
Alice
Dorothy
Lucy
Ruby
Evelyn
Bronwyn
Briony
Lily
Esther
Marion
Ariadne
Leonor
Ellen
Martha

POJKE:

Rowan
Rohan
Florian
Evan (Eimhin med irländsk stavning, men det skulle ingen svensk veta hur det uttalas)
Toryn
Frost
Ilian
Kettil
Linnar
Dylan
Blaine


Seans favoriter är Theodor och Marlene.

Nu är det hög tid att sova, Sean har redan somnat...

Kaffe i Massimo's

Jag gick en promenad med Sean när han kom hem från jobbet, bort till universitetssjukhuset och tillbaka till sea road. Där drack han en pint på Blue Note, men jag hade bestämt mig för att inte vara onyttig idag, så jag drack apelsinjuice istället. Ville ha kaffe, men det hade de inte. Sean gjorde en lite tur genom det Tjeckiska ölriket såhär innan resan redan, så han drack Staropramen, Budvar och Pilsner Uruquel (eller hur det stavas) och favoriten blev Staropramen, följt av pilsner uruquel. De andra två drack han i Massimo's för jag ville gå någonstans där de serverade kaffe, så det blev två muggar kaffe, prat och lite läsning ur en kort bok av Freud som handlar om hur kultur och religion påverkar oss. Jag köpte tre noveller av tre olika kända  tänkare som de sålde 2 för priset av en härom dagen.

Sean köpte chips i Winnies på vägen hem och det doftade chips och vinäger lång väg och jag kände mig hungrig. Men jag ville inte ge med mig eftersom jag hållit mig från att äta skräp hela dagen. Nu var jag dock jättehungrig och allt vi hade hemma var ändbiten av en multigrain loaf, som jag rostade och åt.

Tänk, innan jag flyttade hit så hade jag aldrig ätit vinäger på pommes, nu kan jag knappt äta dem utan!


Första höstdagen (hej då icke existerande sommar)

Nu är det höst då. Första september. Det börjar bli mörkt redan halv 9 på kvällen och studenterna börjar komma tillbaka. (College börjar nästa vecka för en del, men de flesta börjar runt den 15). Jag kände ett akut behov av att träna, har inte gjort det ordentligt på flera månader, bara gått lite promenader och så, men vädret har ju varit så värdelöst så har inte blivit så mycket av det heller. Sommaren liksom kom och gick utan att jag knappt märkte det. Det bara regnade och regnade och regnade... Idag var det soligt först, men sen kom den värsta störtskur jag sett på evigheter och det var så mycket vatten på gatan utanför turistbyrån att det stod över trottoarkanten!

Sean skulle ut och springa, men jag gillar inte att springa egentligen och så var det blåsigt och tråkigt, så jag bestämde mig för att känna in den nya sporthallen i Universitet. Jag var ju medlem av Crunch fitness gymet hela året, (fast blev inte att jag gick dit på sommaren), men nu är medlemskapet slut om 2 veckor och det har ju förresten slagit igen sedan en månad tillbaka och nu är det det nya gymet med nya ägare som gäller. Om man vill lösa nytt studenttmedlemskap där så kostar det 250 euro, men jag är ju inte student längre så då kostar ett år över 400 euro och det har jag ingen lust att betala, särskilt som jag inte vet om jag kommer bo här så länge till.

Pay as you go kostar 8 euro för antingen pool eller gym och 12 för båda, men då kan man bara gå vissa tider, så kvällstiden var 8.30 till 9.30 för non-members. Var skönt att simma, det var nog ett år sen sist eftersom det inte fanns pool i gamla gymet. Anläggningen är snygg och fräsch, men det var lite väl mycket folk i poolen, som vanligt när man bara får vara där en viss tid.

Jag bastade iallafall, men retar mig på att bastu i det här landet aldrig är varma nog! De sätter dem bara på 65-70 grader, och det spelar ingen roll hur mycket vatten man skvätter på, det är inte varmt nog ändå. Jag tycker att en bastu ska vara 80 grader minst, så varmt att man knappt klarar att sitta högst upp....

Eftersom jag kom dit vid 8 och inte fick gå in förrän halv 9 så cyklade jag runt lite på campus området och runt Corrib village. Önskar att mitt college hade haft lika coolt campus som NUIG...

Hatar att inte vara student mera, för man missar så mycket rabatter och grejer, men jag har iallafall mitt student travel card till årsskiftet, så jag försöker ofta visa fram det på olika ställen för att försöka få rabatt och det brukar funka i vanliga affärer ;)

RSS 2.0