A Camp i Dublin imorgon

Ugh vad trött jag är nu! Först har jag hållit på hela kvällen med att skriva klart mina ansökningar, skriva ut dem på ett internet café, bränna skivor med videor och bilder, dra fram skrivmaskinen (som är i väldigt dåligt skick, för vissa tangenter fastnar) och skriva en bildlista eftersom internet caféet var stängt när jag äntligen bestämt vilka grejer jag skulle ha med etc.  Så hoppas för tusan att det faller Maeve i smaken efter att ha slösat en hel dag på det.

Sen när allt detta ääääntligen var klart så var jag ju tvungen att boka boende, tåg och konstertbiljett till imorgon. För ja, jag tänkte vad fasen, var så länge sen jag var på nån bra konsert så jag sticker på A Camp i Dublin iallafall.


Nina Persson

Kom undan rätt billigt ändå.
* Hostelet kostar 10 euro för bädd i 6 bädds female dorm.
* A Camp biljetten kostade 16 euro.
* Tågbiljett tur och retur kostade 30 euro (jämfört med 48 euro normalpris) eftersom jag tog ett förmiddags istället för morgontåg och sista 19:15 tåget hem på torsdag.

Tredje gången i Dublin den här våren då.

Ska bli kul att göra nåt innan man börjar jobba igen!

Nu ska jag soooova!

Tanten på bildHaha, jag laddade in fotona jag tog igår på datorn. Då såg jag att galentanten kommit med i bild. Jag zoomade in och klippte bort det som var runtom. Kolla hur hon spanar ut genom sin ytterdörr hahahahaha!! Inte klokt ju! (se föregående inlägg on ni inte vet vem jag pratar om).

Nu måste jag skriva på en ansökan till Galway arts centre. Hatar att skriva ansökningar hela tiden, särskilt när det aldrig kommer nånting av det ändå!

En galen kärring

Idag blev jag inte lite paff kan jag säga. Jag jobbade först med animationen och sen mötte jag Sean i japanska caféet vid the Docks på hans lunchrast. Jag hade med mig kameran i väskan för jag hade tänkt kolla hur långt de kommit med tankarna när jag gick förbi in till hälsokostaffären sen.

Jag var ju inte där för att ta kort seriöst eftersom jag varken hade med kameraväskan eller stativet, men jag gick fram till korsningen vid hörnet av hamnen och knäppte ett par kort på när de svetsade loss bitar av tankarna. Det blev säkert bara 4 bilder eller så och sen vände jag och började gå. Då hörde jag någon ropa.

"Heeey, you there! Come here a minute!!!!"

Jag vände mig om och en ilsken tank kon springande efter mig. Det var samma tant som Aoifa pratat lite med i torsdags när vi var där nere och fotade. Hon bor precis där i ett av de gamla radhusen och hon sa att hon bott där i 35  år och klagade på att hennes granne minsann fått bli intervjuad på radio för at de bor precis vid tankarna men inte hade de frågat henne men om de nu frågade så skulle hon tacka nej för hon skulle minsann inte vara likadan som grannen för henne gillade hon inte och bla bla. Ja, hon var det iallafall så jag kände igen henne.

Jag stannade såklart upp och då började hon hytta med pekfingret i ansiktet på mig och skrek:

"I don't want any more fuckers around here taking photos, do you hear me?! There's nothing more for you to see here!!!"
"I'm not from a paper or anything" sa jag (för jag visste ju att det varit en del media där och grannen som var i radio och det)
"Just shove off vill ya, or I'll..."

Hennes ögon fullkomligt blixtrade av ilska och hon viftade med pekfingret. Ok tänkte jag och fortsatte gå, jag vart nästan full i skratt. Annars när folk skäller på en så blir man ju illa berörd och ledsen men det här var liksom "Jaha, vad var det just som hände?" Jag tyckte nästan det var lite komiskt! Men nu vill man ju inte gå tillbaka till det hörnet där kärringen bor iallafall för då kommer hon väl utrusande igen och blir galen. Hade lust att säga ett par väl valda ord till henne, men lät bli, för om jag sagt åt henne "to fuck off" så kunde ju hon säga att jag hade svurit åt henne med, så jag gick bara därifrån, men om det blir mer tjafs tänker jag säga till henne.

Och jag menar, det var ju inte som om jag tillbringade evigheter där och riggade upp stativ och utrustning och grejer utan jag tog ju bara upp kameran och knäppte ett par kort ;)
Chattade med Aoife senare på facebook och hon tyckte inte det var klokt. Men, hon verkar ju vara helknäpp iallafall, Aoife tror att hon är alkoholist.

Jaja. Nu på kvällen så var jag på min AutoCad kurs igen och idag gick det så himla bra. Fattade alla övningar och var den enda i gruppen som lyckades göra klart ritningen av en diskett som vi hade som uppgift. Även om jag inte gillar matte så är iallafall geometri den del av matten som jag gillade mest i skolan. Och så har jag alltid haft mer fallenhet för att tänka i former än i siffror och ekvationer.

Funderar på om jag ska ta tåget till Dublin på onsdag förmiddag och gå på A Camp konserten som är i The Academy på kvällen. I så fall får jag sova på hostelet jag brukar bo på över natten. Sean kan inte komma iallafall, men kanske känner för att göra nåt på mina sista lediga dagar. Som sagt, har inte bestämt mig till 100% än, men vi såg ju The Cardigans i Dublin 2006 och det var himla bra!

Regndag söndag


Hemkommen från stan och helt dyngsur. Typiskt irländskt väder! Kommer säkert regna hela sommaren, precis som förra året...

Åt en sen lunch med Sean i Java's när han slutat klockan fyra, och nu äter jag nötter och russin och ska bläddra lite i Creative Review som jag just köpt.

Åh förresten, satt och fixade ihop en sida för min konst i Facebook igår kväll, så om någon av er är på facebook och vill bli fans; sök bara på mitt namn, ok?
:)

Hårförändring?

Måste köpa hennafärg och färga om håret känner jag. Var ju december sist jag gjorde det.
Ibland undrar jag hur jag skulle se ut i vitblont hår. Vill inte vara vanligt blond, utan det skulle i så fall vara kritvitt. Men mitt redan slitna och tunna hår skulle inte klara en blekning om jag inte kapade det vid axlarna åtminstone. Och sen kanske det inte är riktigt jag heller.

Hellre då att jag skulle vilja ha knallrött hår, som går lite åt orange hållet. Men sånt får man ju bara om man bleker det först och där är ju samma dilemma. Mitt hår bara tovar sig på sistone och ibland undrar jag om det är värt att ha riktigt långt hår egentligen. Men jag vet att om jag klipper mig rätt kort så kommer jag att ångra det...


Lekte lite i Photoshop och målade dit hår på mig. alltid trevligt att se lite annorlunda ut, men jag tror inte jag skulle få jobba på Turistbyrån om jag såg ut som Bosco.

Attans!

Läsare:


Jag samlar på små saker

Jag samlar lite på kaniner när jag hittar några fina i diverse second hand affärer. Men de på andra bilden, som är en present från Sean och var köpta i Amnesty shopen kan vi fortfarande inte komma på om de ska föreställa katter eller kaniner, för jag har en annan kanin därifrån som har längre öron, och så finns det katter där som har kortare öron, men de här är liksom mitt emellan! Så jag kallar dem Rabbit-cats.

Jag åt lunch med Sean på ett café på vår gata som heter An Tobar Nua. Sen hittade jag de här tre jättefina små tavlorna för 3 euro i Simon shopen, kan man inte åka till Frankrike så får man ha lite Frankrike hemma istället:Visst är de fina, särskilt den första!
 
Jag och Sean har förresten bestämt att när jag slutat på turistbyrån (30 augusti) så har han en vecka ledigt i början av september så då sticker vi till Berlin den veckan! Så har man nåt att se fram emot under sommaren :)

Ikväll blir det jazz i Java's förresten, så självklart måste vi dit!

::: Kraftwerk och computerwelt skivan snurrar hemma hos mig just nu. Braaaa! :::

Expectation© Cecilia Danell 2009


Dagens exkursion
Killarna började posa och ville vara med på kort!

10 sista dagarna i frihet...

Jag har fått ett jobb nu. Sharon på turistbyrå hörde av sig och jag ska jobba där från 4 maj till 30 augusti. Det är väl bra för jag behöver verkligen pengar, men det betyder också slutet på spontan-fika i Java's eller Amnesty Caféet, att disponera sin dag som man vill och att ta sig ut till Docks området och göra research. Jag har ju bara 10 dagar av frihet kvar....

Sen blir det heltid, hjälpa vilsna turister och inte komma hem förrän 7 på kvällen och följa ett rullande schema där man ofta blir tillskriven 10 dagar på raken mellan sina lediga dagar... Och de trevligaste jobbarkompisarna kommer ju inte tillbaka i år. Men jag ska väl inte klaga. Jag har ju ett jobb, det är väl det som räknas i dessa tider.

Saker jag tycker om/ fascineras av

Blev en tur till BK's wine bar på kvällen. En karaff rödvin. Här är en lista som jag skrev ner för ett par dagar sedan på sånt som är fint och som jag gillar. Jag känner mig bättre nu.

* Modernistisk arkitektur

* Kala trädgrenar
* Skatbon
* Viewmaster hjul

* Hasselblad kameror
* lukten av oljefärg
* vintage klänningar
* grafiska mönster
* smart förpacknings design
* handskrivna brev
* polaroidbilder

* Star Wars memorabilia

* Svart kaffe
* Små skatter jag sparade när jag var liten
* elektroniska ljud
* bra jazzmusik
* 1940 - tals hår
* Gammaldags caféer
* Vinylskivor
* Pink Floyd original releases
* Välgjorda barnböcker
* Astrid Lindgren filmer
* Hitchkock
* Böcker om konstfilosofi och arkitektur
* Poesi som berör
* Skandinavisk design
* Bra utställningar som man minns länge
* Människor som bevarar barnet inom sig
* Att vakna och upptäcka att det är snö ute
* Att vakna och det är varmt och soligt ute
* Att vandra i en gammal, mossbeklädd skog
* Kaninungar
* Gamla fotografier
* Lyssna på bra musik på tåget
* Fika med nära vänner
* Få uppskattning för det jag gör
* Doften av vår i luften
* Att träffa någon man tycker mycket om men inte har sett på väldigt länge

ERIK AXEL KARLFELDT

EN LÖSERKARL
(---)
Hur var ditt liv? — Det var en storm och nöd
och kamp i en enda veva;
det var gäckad längtan och fåfäng glöd
och små glimtar ur molnens reva.
Jag är så glad att jag fått leva.

JAG ÄR EN SJUNGANDE RÖST
(---)
Jag är ett drivande blad i höstens vida rike
min levnad är en lek vid alla vindars kör.
Om jag stannar på ett berg eller drunknar i ett dike,
det vet jag ej, det bryr mig ej, det rår jag icke för.

TILL JUNGFRU CECILIA BÖLLJA
(---)
Så tag då min visbok Cecilia Böllja!
Jag vill ej fördölja
att sinnet är tungt, då jag räcker dig den.
Jag drömde i natt, att jag sjöng vid din sida,
jag vandrar vida,
sjung ensam och tänk på din ensamme vän!

En kass dag...

Var ju tänkt att det skulle bli en liten fest ikväll men det sket sig. Först hörde Sarah av sig igår och sa att hon inte kunde komma upp (hon bor ju nere i Cork) för hon hade just blivit anlitat att måla en väggmålning i ett barnrum den här veckan. Sen fick jag inget definitivt svar att de andra jag frågat och sen textade Catriona imorse och sa att henner syster kände sig nere så hon ville spendera lite tid med henne, så hon kunde inte heller komma. Då var det ju bara Maria och kanske Shane som hade kunnat komma, för Roisin vet man aldrig med och tydligen kunde inte Aisling heller, så då sket jag i det och sa att det var inställt. Först kände jag knappt för att ordna festen för ett par dagar sedan, men sen blev jag jättebesviken idag när det inte blev något, för jag kände för att gå ut och hitta på nåt...

Sean hade ju dessutom hjälpt till att diska, sortera tvätt m.m igår kväll och lägenheten började se okej ut igen. Synd att det aldrig går att ordna något för att folk aldrig kan! Tyckte det skulle ha varit kul om några man känner hade kunnat komma hem till oss för en gångs skull på förfest och inte bara träffas ute eller i deras delade hus, vår lägenhet ligger ju så lägligt och är rätt mysig, men vi får så sällan besök. Men, nu tänker jag inte försöka ordna något på ett bra tag känner jag! Blääää!

Hade ingen lust att göra något annat heller (dvs jobba med docks projektet) för dagen var ju tänkt till att få iordning och fixa här hemma, jag och Sean gick och åt lunch på japanska cafét istället och tog en liten promenad.

Sen kom jag på att jag måste hämta min a-kassa på posten för att det är onsdag och när jag läste på kvittot så såg jag att jag hade missat månadens signing i welfare kontoret som varit klockan 2 och nu var klockan redan 20 i fyra. Jag skyndade ner dit och köade vid luckan. När det blev min tur så var tanten jätteotrevlig och sa att jag hade minsann en tid att passa som var klockan två och det gick inte att komma när som helst på dagen! Då blev jag på ännu sämre humör, för om jag redan har en dålig dag och sen någon skäller på mig så har jag nästan lust att tjuta så hemskt känns det...

Gick iallafall och handlade lite i hälsokostaffären och tröståt sedan en hel chokladkaka när jag kom hem. Brukar inte göra det när jag är på dåligt humör, är ju inte världens bästa grej, men jag skiter i vilket!

Idag är nämligen en sån där allt är värdelöst dag. Mitt humör går mycket upp och ner, särskilt med tanke på att jag är arbetslös, inte vet hur framtiden ser ut osv. Vissa dagar känns allt jättebra och jag trivs jättebra här och sen andra dagar är allt bara skit, vädret är tråkigt och jag vill bara åka hem till mamma och pappa och gömma mig.

Det är så kasst när man tänker på det, för jag är egentligen ganska smart, jag menar jag har alltid haft bra betyg i skolan, lätt för att lära mig nya grejer, blev paint student of the  year på konsthögskolan etc. men sen får man aldrig chansen att visa vad man går för. Här har man gått arbetslös nu i ett halvår och även om jag skapar konst, fotar m.m så är det ingen som vill ge mig en utställning, eller betala mig för allt mitt slit. Jag fotar och målar och jobbar med Docks projektet helt gratis för det finns inga pengar att få någonstans, förutom 2000kr i veckan som man får från welfare kontoret dit man måste gå och köa titt som tätt och känna sig som nån jäkla tiggare. Och turistbyrån har jag inte hört ifrån så vet inte om jag får komma tillbaka dit i sommar heller.

Det känns så orättvist för jag har ju så mycket mer att ge, jag kan mycket om fotografi, jag har erfarenheter av turism och service, jag kan måla, animera litegrann, tänka ut kreativa idéer, har bra datorvana, bra på att skriva... Det känns som att man bara sitter inne på en massa idéer, kunskap och kreativitet som man ändå inte kan tjäna ett piss på medan en massa andra som (jag säger inte det här för att skryta, bara konstatera) kan bra mycket mindre än en själv om olika grejer får en massa uppdrag och jobb av olika slag för att de är bättre på att armbåga sig fram eller har de rätta kontakterna.

Less är vad jag blir...

Och alla tror att jag inte gör ett skit bara för att jag är arbetslös utan bara glider runt hela dagarna, men jag håller ju på med Docks projektet, jag höll på med stockholms målningarna, animationerna etc. Men det fattar ingen, utan de tror jag är för lat för att jobba eller nåt, men dels finns inga jobb och sen är det inte så kul när man har 4 års högskoleutbildning och annan erfarenhet att jobba som nån j*vla städerska eller på nån snabbmatsrestaurang precis...

Och så vet jag inte vad som kommer hända sen, för jag kommer ju inte få a-kassa så länge till och då måste jag hitta nåt skitjobb ändå, och så ville jag ju flytta tillbaka till Sverige förut, men sen sökte jag ju bara distanskurser på högskolan och om jag flyttar dit så får jag ju ingen ersättning alls utan måste jobba heltid, och jag vill inte ta ut mer studielån eftersom jag bara har 2 år kvar av det innan jag vet om jag vill göra masters, och Stockholm kan jag ju inte flytta till om jag inte studerar eller får nåt skapligt jobb, för boende är ju så himla svårt att få där, och samtidigt känner jag ingen där utan mina kompisar finns här (och ett par stycker i Motalatrakten där jag ändå inte vill bo). Har ju ansökt både till fotoaffär, fotograf för lokaltidningen etc. men inte fått något av det, annars hade det ju varit behändigt om man kunde haft nåt kreativt extrajobb och sen kunnat hålla på med konsten men nu med det här j*vla ekonomi helvetet, så funkar ju inget. Alla blir bara arbetslösa och kulturarbetarna får det ännu svårare. Kan inte läsa en tidning eller kolla på TV här utan att de nämner ordet "recession" minst en gång i varje mening. Det borde vara belagt med böter att använda det!!!

Förlåt, men jag var bara tvungen att få ur mig det här.

Danell på taket

Idag har jag spenderat större delen av dagen på takparkeringen vid the Docks. De rev en av de främre tankarna idag så jag hade i uppdrag av Aoife att dokumentera det. Ställde klockan att ringa 9 så jag hann klämma in 2 timmar av animering på förmiddagen innan jag skulle ut till hamnen. Var dock så otroligt trött sen vid 12 att jag var tvungen att ta ett par panodil för att få bort trött-huvudvärken.

Sen tog jag kort från bortsidan av hamnen när de lyft bort en del av tanken. Tydligen är de yttre gjorda av tjockare metall för de måste använda en skärbrännare (heter det så?) och ta bort bit för bit av tanken istället för att vika ihop den som de gjort med de andra.

Mitt i alltihop så sade någon mitt namn och det var tre av mina tutors från college som fått syn på mig. Mike, Austin och Gavin. De två sistnämnda har jag ju träffat på rätt nyligen, men Mike hade jag inte pratat med sen vi slutade, och han var ju min personal tutor också. Blir alltid lite awkward när jag träffar på honom, kan inte säga varför, men han blir alltid tyst och lite konstig själv, så inte helt lätt att prata med. Sen så är ju inte min hals helt bra än, och självklart var min röst helt hes när jag skulle prata med honom! men han frågade iallafall lite om vad jag gör, om jag bor kvar i Galway etc. sen kan väl Austin fylla i resten åt honom för honom träffar jag ju på varenda vernissage ;)

Jag åt lunch i Amnesty caféet och sen tog jag hissen upp på taket till Hynes car park. Där spenderade jag sedan resten av eftermiddagen med att arbeta med kameran, och få ut så mycket av den som bara går. Det kom fram två män till mig, först en i hamnen och sen en på cafét, och frågade om tips om kameraköp, hur mycket min kamera kostat etc. Vet att många har Canon EOS kameror, men jag är alltid trogen Nikon (fast jag har använt Canon mycket också i skolan). Jag är väl lite sådär, mac istället för pc, Nikon istället för Canon haha!Jag gillar inte att göra för mycket editing i photoshop, utan föredrar om man kan få till de mesta effekterna för hand med diverse filter, inställningar etc. Det är liksom mer hantverk över det hela då, och något jag fått träna på eftersom jag använt mig mest av analoga kameror.

Jag på parkeringstaket

Jag tog en serie svartvita kort med gult filter på min 70-300mm lins för att zooma in på olika detaljer och så använde jag min 28-100mm lins  med en röd plastbit som jag gjorde ett hål i och höll framför för att skapa en rätt häftig effekt i svartvitt.


Om ni vill se hela serien så kolla in min hemsida ::här::

Sen skrev jag ut några av bilderna i Boots på vägen hem och satte in i min notebook, uppdaterade min hemsida med de bästa bilderna och pratade med mamma i telefonen en stund.

Imorgon blir det städa utav bara sjutton, tur att Sean är ledig så han kan hjälpa mig.

Blää, magknip!

Idag har jag jobbat vidare med animationen. Efter allt slit har jag fått ihop hela 9 sekunder, yaaay, man får sån lön för mödan liksom ;)

Åt lunch med Sean i Wa Café och gick förbi hamnen för att se hur det går med tankarna. Aoife textade och ville att jag ska gå dit imorgon och dokumentera när de börjar riva främre raden med tankar. Synd att man inte vet när de börjar, för har varken tid eller lust att hänga där hela dagen. Vet inte heller om de ska ta ner den sista bakre tanken först eller börja med de främre direkt...

Har haft ont i magen och känt mig lite konstig hela dagen, hoppas jag inte får nån himla magsjuka mitt i alltihop! Särskilt nu när jag äntligen ska ha den där födelsedagsfesten på onsdag...

Var på AutoCad kursen nu på kvällen så är trött efter det. Trodde inte det skulle handla så här mycket om matte (jag hatar matte). Vi jobbade med geometri, mätning av vinklar, hur man räknar ut längden på ett sträck med nån jobbig formel, kvadratmillimetrar och jag vet inte vad gaaahh, jag hänger med så gott det går men alla de andra på kursen är ju byggjobbare, anläggare och arkitekter så de fattar sånt! Jag vill ju bara hitta på lite kartor och former på kul, inte jobba med sån här precisionsmätning... Sen var vi tvungna att fylla i ett papper om oss själva, vad för kvalifikationer vi har, yrke, varför vi valde att gå kursen etc. Jag skrev att jag är intresserad av arkitektur i mitt konstnärskap och att AutoCad kanske kan hjälpa mig i mitt konstnärliga arbete, haha!

Jag vet (och har vetat länge) varför jag inte valde att bli arkitekt trots mitt stora intresse för arkitektur, och det är för att det är så tekniskt, matematiskt och preciserat.

Usch jag har huvudvärk och magknip och hur mycket som helst att göra på två dagar. Måste göra klart animationssekvensen, städa lägenheten, baka nåt till festen, dokumentera rivningen av tankarna imorgon och fylla i grejer i min notebook... och allting tar ju sån tid, jobbigt när man inte är på topp fysiskt heller...

Animering igen

Det här håller jag på med just nu. Och så lyssnar jag på Pink Floyd. Först hade jag tänkt att han skulle se väldigt elak ut, men jag är inte så bra på elaka figurer...


Förut gick jag och Sean en promenad ner till PC world i Wellpark och köpte USB keys. Sen fikade vi på Java's en stund. Vädret är fint idag också, men inte fullt så varmt som igår.

En till lördag med vackert väder

Idag var det sånt underbart vårväder. Förra helgen så var det ju också soligt och fint, men då var vinden ändå lite kylig. Idag däremot kunde man gå i t-shirt utan problem. Våren är min favoritårstid på Irland. Det är då vi får mest solsken. Förstår inte varför de flesta turister alltid envisas med att komma i Juli, det är en av de regnigaste månaderna.

Sea Road

Det kryllar av rosa, blommande körsbärsträd över hela stan, koltrastarna sjunger, solen värmer, rosorna och maskrosorna blommar... Kan det bli mer vår än såhär?!


Änden av Abbeygate street
Jag gick en liten promenad i solskenet, men blev inte så långt som jag först tänkt eftersom jag var hungrig, så jag styrde mina steg mot lördagsmarknaden och köade en stund vid Govindas vegetarian food for peace, som drivs av en Hahre Krshna kille. Världens bästa Kitchiiri curry gör han iallafall, så inte undra på att kön blir rätt lång.


Sen satt jag och åt den vid kyrkan och lyssnade lite på en kammarorkester som spelade. De har visst nåt som heter Galway showcase nu helgen där olika företag visar upp sig, de har några kulturevenemang etc. för att marknadsföra staden inför Volvo Ocean Race.

Innan jag gick hem gick jag förbi south park i The Claddagh och hämtade lite grus att använda till modellen jag höll på att bygga. Där finns den här fina båten med ögon.


Sen gick jag hem och jobbade med min animation en stund. Animerade hur en av mina burk-tankar revs på samma sätt som de riktiga. Det är så kul att jobba med!Nu ska jag kolla på ett program där de försöker sammanföra skådespelarna från de första Star Wars filmerna. Jag älskar vintage star wars.

Diet Coke overload

Nu i kväll jobbar jag med min modell av oljetankarna vid hamnen. Det finns 11 tankar, och min modell ska visa hamnen så som det var igår, alltså med två tankar nertagna. Det betyder dock 9 burkar Diet Coke. Vi köper aldrig läskburkar, så hade inga tomburkar på lager heller. Sean dricker mycket Diet Coke, men bara i flaska och jag gillar inte läsk så mycket, särskilt inte Diet Coke, tycker det smakar så sliskigt. Igår köpte jag en burk Pepsi (som jag gillar bättre) och gjorde ett demolition test. Det gör det till 10 burkar.

Sean har fått i sig ett par, jag håller på och dricker en nu, och så har jag hällt innehållet av 3 burkar i en stor glasflaska. Det är ändå tre burkar kvar. Nu jäklar får han dricka på här alltså, Sean. Haha!Ja, jag får mina infall ibland...

Super raisin strength

Jag sov bort hela förmiddagen idag, för jag kom inte i säng förrän 3 eftersom jag höll på och fixade med mina två nya videoklipp, resizade, flyttade etc. Tog så lång tid för att min hårddisk är alldeles för full. Trots att jag lagt över massor av grejer på externa hårddisken och rensat ur så har jag bara 16 gig kvar... Men jag vill ju inte flytta bort alla foton och musik för jag hatar att ha externa inkopplad hela tiden, och så är den så klumpig att jag inte vill ta med mig den när jag ska nånstans. Dessutom är det nån himla bugg som gör att det inte funkar att flytta filer på över 4 gig (som min senaste animation i full kvalitet), så fick bränna ut den på skiva istället. Ahhh, blir galen på datorer ibland! Men har knappast råd att köpa nån ny mac inom the foreseeable future  för i så fall vill jag ha en pro, som kostar runt 20 000kr (min är från 2006, så får hålla ett tag till hoppas jag...)Jag var i stan och åt lunch på Java's med Sean och sen gick jag till biblioteket och lämnade tillbaka en föreläsnings serie, "European thought in the 19th century", på CD som jag fick andra kravet på idag och ändå har glömt lyssna på mer än första skivan, dumt! Fick böta 50c, som tur är så är det bara 10c per vecka, och inte 20c per dag som det var i vårt skolbibliotek!

Sen blev jag kvar på biblioteket i över en timma och kollade noggrannt in varenda hylla för att se om det fanns nåt intressant, så man vet var grejerna finns sen. Hittade en bok åt Sean "Swedish in three months", och en bok med bilder på arkitekturmodeller av kända arkitekter åt mig. Var även i järnhandeln och köpte en tång och super glue till mitt tank projekt. Nu måste jag bara få Sean att dricka ca 6 burkar Diet Coke också haha!

Handlade lite på Marks & Spencer på vägen hem. Var ett bra tag sen jag var där. Skulle aldrig kunna köpa alla matvaror där eftersom det är rätt dyrt (även om kvalitén är bäst i stan), så blir mest lite smågrejer. Köpte två små lådor med nigiri sushi, äpplen, falafel och så dessa små bedårande russinpaket. Så mycket bättre att ge barn än godis. Och de är ju så söta så man dör, med gullig små texter på varje paket. "It's not just food... it's M&S food" som de säger i reklamen.

And they keep tearing them down

Idag var jag tillbaka på samma ställe som igår och dokumenterade när de tog ner en till tank. Först så höll de bara på att städa upp järnskrotet från igår, så vi var inte säkra på att de skulle hinna med någon tank idag. Det kom en hel del gubbar från busscentralen och stationen i närheten (vi måste gå in bakom deras garage för att komma till utkiksplatsen). Pratade lite med några av dem som också tittade förundrat på vad som föregick nedanför. Tankarna har ju funnits här sen 1974, så de är verkligen en del av staden.

En av busschaufförerna betraktar vad som sker

Sen kom Jennifer dit för att filma lite och plötsligt dök en annan konstnär upp som gick året över mig i college och heter Laura Brennan och vi pratade ett tag tills Aoife dök upp. Då gick jag och åt lunch på Java's eftersom jag ville hinna det innan (och om) de började med en tank, för sen är man ju fast där ett bra tag. Aoife textade när jag just ätit klart och sa att de börjat, så då blev det att rusa tillbaka, få upp kameran på stativet, använda ett blått filter denna gång och dokumentera hur de rev tanken med ca 1000 foton, efter samma teknik som igår.

Jennie filmar
En pressfotograf som hette Joe dök upp och tog en massa kort och pratade massor med oss, han var väldigt trevlig och har tydligen även anlitats av Galway Harbour company för att dokumentera tankrivningen. Tänk om man själv kunde få sina foton i tidningen och betalt, vi tar ju liksom liknande kort från samma utkikspunkt ;) Jag hade iallafall sett hans kort i tidningen igår av de stora dumper truckarna som stod framför tankarna innan de började. Han var rätt fascinerad av hur jag kunde få ihop bilderna till en animation. Förstod inte att man kan göra det med en vanlig systemkamera, ta bilder så alltså, och han hade en Nikon D3 med superobjektiv, avis blir man då! Kommer nog se mer av honom för han ska dokumentera de andra tankarna också, och så kände han till mitt braiga ställe uppe på taket dit han också skulle och fota senare.

Blått filter var det idag. Ser nästan ut som att det var fint väder. Men för en gångs skull så vill jag inte ha solsken, iallafall inte när jag dokumenterar tankarna, för om man gör stopmotion och det blir soligt och molnigt om vartannat så ändras ljuset hela tiden.

Sen gick jag hem och satte ihop bilderna i iStopmotion. Är väldigt nöjd faktiskt! Klockan 6 gick jag så tvärs över gatan till Galway Arts Centre där Lee Welch öppnade sin solo show. Han var en av konstnärerna jag var shortlistade med för IMOCA awarden förra året, men ingen av oss vann ;) Showen var väl sådär, han hade bara samlat ihop några lp skivor, små böcker, ett vykort av Hitchkock etc. och ställde ut det väldigt sparsmakat, så var inget han tillverkat själv, förutom ett rum som var fyllt av väggar inuti, så som man kan bygga till t ex en videoinstallation, men det fanns ingen ingång, så det var något om " a space without a use" eller vad den hette. Jaja, pratade lite med Maeve Curtis, Jim, som sa att de kanske finns en studio ledig åt mig i Engage om en månad (HOPPAS), curator Maeve (som sa att hon också blivit sjuk efter networking grejen och några andra hon hört också, så måste ha varit något som gick) och sen kom Aideen Barry också och jag pratade med henne om Docks grejen och tankarna. Hon har varit upptagen med andra grejer hela veckan, så hon har inte kunnat dokumentera nåt, vilket grämde henne lite, men hon såg fram emot att se våra grejer.

Nu är jag hemma och ska just gå ner till Daybreak innan de stänger och köpa ett par läskburkar för att testa att klippa sönder dem på samma sätt som oljetankarna
för att se om jag eventuellt kan animera en sån sekvens senare.

Så himla kul är det alltså! Önskar bara att man fick nån lön för allt sitt slit också.

Ett monster tuggar i sig tanken

Idag har jag och Aoife trotsat det grå vädret med blåst och duggregnskurar för att dokumentera när de första olje tankarna nere vid the docks revs. Vi träffades på förmiddagen vid halv 12 och drack kaffe i Market Kitchen och pratade lite och sen tog Aoife med mig till ett bra utkiksställe som hon och Roisin varit på igår där man ser tankarna bakifrån. Man måste gå runt upp vid stationen och inn bakom bussparkeringen för att hitta dit. Vi såg då att de redan hunnit riva en tank utan att vi märkt det. Vi trodde att plåten skulle vara tjock och att de skulle få lyfta av som ringar för att ta ner dem, men det visade sig att de är gjorda av tunn plåtl som går lätt att klippa sönder och "vika ihop". Som att ha sönder en läskburk ungefär...

Vi gav oss då hem för att hämta grejer; jag skulle hem och hämta mitt kamerastativ och mer utrustning samt hämta a-kassan på posten på vägen och Aoife skulle ladda sitt kamerabatteri. När jag kom tillbaka nån timme senare så var demolition gubbarna på lunchrast, så jag gick upp till Forthill cemetary som ligger intill och tog lite kort. Jag hade tagit med mig filter och filterhållare, och använde dem lite. Det var en så gråmulen dag, så det rosaröda funkade bra.R.I.P oljetankarna...

Sen när gubbarna kom tillbaka så gick jag till utkiksstället igen och satte upp stativet och började göra en stop motion animation av när nästa tank revs. Dvs. jag knäppte ett nytt kort ca 1ggr/ sekund eller så. En fotograf från lokaltidningen kom till samma ställe där jag stod och tog kort och vi pratade lite, och sen kom Aoife tillbaka och filmade lite. Tidningsfotografen tyckte visst att det var kul att ta kort på längre håll med oss två i förgrunden, så vi kanske kommer i tidningen, man vet aldrig haha!

Till slut, när tanken var nästan riven så hade jag tagit 1300 kort och mitt minneskort var fullt. Jag hade även tappat känseln i armen och handen som hållt på avtryckaren i över en timme, både av ställningen och kylan. Fick täcka kameran med en plastkasse för det duggregnade och både Aoife och kameragubben gav upp innan mig. Tur i oturen att minneskortet blev fullt för jag hade knappt pallat mer. Kunde knappt använda fingrarna när jag skulle packa ihop utrustningen och hela min kropp hade stelnat till! Men, de resulterande korten var klart värt det!

Stills från animationen:

Både jag och Aoife tyckte det var hur häftigt som helst att se hur de rev tanken. Grävarens nafsande klo framträdde mer och mer som huvudet på ett monster som åt upp tanken och det kändes lite sjukt, för de där tankarna har ju varit där i evigheter, de är ju liksom en del av Galway.

Hoppas inte min förkylning blir värre nu när den nästan gått över, för det tog en bra stund att tina upp mig. På vägen hem var jag tvungen att gå in på Café Luna och äta soppa och dricka en stor kopp kaffe för att värma fingrarna. Där inne var det väldigt varmt som tur var.

Nu har jag satt ihop alla bilderna till en animation. Ser rätt häftigt ut måste jag säga. Beroende på vädret så ska jag försöka gå tillbaka imorgon och fota rivingen av en annan tank. De tycks hinna två per dag.

Fö'lsedag

Idag är det ju min dag, så jag fick födelsedagskort och de båda skivorna av Sean på morgonen innan han gick till jobbet. Sen skulle ju Sarah komma på fika klockan 2, så då tänkte jag att jag ville baka något, så jag slängde ihop cupcakes med kanel och kardemummasmak och schackrutor (mördegskakor). Det gick förvånansvärt fort faktiskt.


Sen är ju inte irländare kända för att komma i tid, och Maria var i stan också så Sarah skulle vänta på henne, men till slut dök de upp runt kvart i fyra. Vi hade det iallafall trevligt och drack te och åt mitt fikabröd som fick klart godkänt. Och så fick jag två gulliga små prydnadskatter i present också.
Det blir ingen fest på torsdag för Sarah och Maria kunde ju som bekant inte den dagen, och sen textade Cat i morse och sa att hon och Roisin inte heller kunde komma eftersom Mags tydligen har vernissage i Westmeath just den kvällen. Så, nu har festen senarelagts till nästa onsdag och då kan förhoppningsvis alla komma. Och så kanske man får en skymt att Maria och Sarah's pojkvänner då också?

Nu har jag levt på muffins och kakor hela dagen, så måste nog hitta någon riktig mat att äta... Borde även lämna tillbaka mina tre hyrfilmer, men det är ju en jag inte har sett än... Attans, får väl gå dit ut och be att få förlängt lån på den ena för jag vill verkligen se den.

Sean jobbar till 7. Har sparat ett par cupcakes till honom så då blir han nog glad.

Sean's treat

Det blev en trevlig kväll. Först åt vi middag på Asian Tea House. Det var dit vi hade velat gå på Valentine's day men inte fick bord. Maten var god, jag tog stir fried vegetables till huvudrätt och wontons med lax till förrätt. Sen skippade vi desserten där och gick till Java's som ligger alldeles i närheten och drack kaffe och åt varsin skiva carrot cake. Mycket gott! Efter det gick vi vidare till Blue Note och satt där till runt halv 12 och nu är vi hemma igen.Jag gick en liten promenad innan jag pratade med mamma tidigare på kvällen. Jag gick ut till änden på kajen vid Southpark, där har man utblick över Galways hamn och the long walk. Jag såg fem sälar som simmade vid hamninloppet. Har inte sett sälar här förut, bara ute på Aran öarna. Fast man såg ju bara huvudena, och så dök de och var borta jättelänge för att sedan komma upp nån helt annan stans, så var svårt att hålla koll på de rackarna.

Imorgon kommer Sarah hem till mig klockan 2 på födelsedagsfika. Trevligt!

Futuristic DocklandsHar ritat lite på en idé i Photoshop för Docks projektet. Tar sin lilla tid...

I kväll bjuder Sean mig på restaurang för att fira min födelsedag, som är imorgon. Hans mamma ringde i förmiddags och grattade, tror att hon trodde det var idag, eftersom Sean pratat om middagen, men det är ju för att min kurs egentligen skulle vara imorgon kväll, så Sean bokade om restaurangen till ikväll och sen ville han inte ändra en tredje gång.

Ska nog gå en lite kort promenad nu innan mamma ringer, för hon måste skicka in mina betyg om jag ska söka några kortare kurser på högskolan till hösten. Lutar rätt starkt åt distanskurser som det ser ut nu. Men bara för att jag känner så nu så är det ju inte säkert att jag känner likadant efter sommaren... Hatar att man måste bestämma sig så långt i förväg...

Ska iallafall inte söka curator masters som jag först tänkt. Känner inte för att bli curator, iallafall inte nu. Jag vill hellre koncentrera mig på min egen konst istället för att curatera andras grejer... funderar på att söka webbdesign kurser på distans istället, och spara mina sista studielånsveckor tills jag verkligen vet vad jag vill göra.

Mamma

Min mamma är rätt cool tycker jag. Hon är väldigt intresserad av konst, design, vintage och antikt och så har hon bra musiksmak också, och en väldigt varierad sådan.

Till hennes personliga favoritmusik hör Van Morrison, 70-tals funk och jazzmusik, speciellt då Monika Zetterlund, Sven Asmussen och Sven Zetterberg.  Men sen gillar hon sånt som jag och min brosa lyssnar på också, på senare år har hon börjat gilla hårdrock och metal och annat som min brorsa alltid spelar, t ex Metallica, Iron Maiden, The Hives och The Ramones, vilket man inte skulle kunna tro!

Visste ni förresten att det var hon som visste vem Hello Saferide var innan mig?! Hon studerade nämligen till lärare på Linköpings universitet för några år sedan, och då när Hello Saferide var ganska okänt, så spelade Annika ett gratisgig på campus för att promota en konsert som skulle vara på på något studentställe senare på kvällen och mamma tyckte det var jättebra och tog ett av hennes promovykort och satte upp på anslagstavlan hemma och pratade om hur bra hon var när hon ringde till mig på Irland. Tror att det var 8 september 2005 (googlade datumet).

Min mamma gick konst i 2 år på Lunnevads och Sörängens folkhögskolor och funderade på att söka till konsthögskola, men sen tog hennes andra stora intresse, nämligen hästar över och hon och pappa köpte en gård utanför Motala och bildade familj. Men hon har ändå alltd fortsatt att intressera sig för konst och kultur, gå på utställningar, prenumerera på Antik och Auktion etc. Hon tog alltid med oss till muséer när vi var små, målade, pysslade, skissade saker i trädgården på sommaren etc. Hon har alltid uppmuntrat mig i mitt skapande, men samtidigt har hon inte varit som vissa föräldrar att hon gillat allt man gör, utan varit mer kritisk och sagt att "det här är bra, men här kan du skugga lite mer," och "den här blev bättre än den andra" etc. så man lärde sig mer.

Mamma jobbade inte på 9 år när vi var små, utan var hemma och tog hand om hästarna och de andra djuren och hittade på en massa roliga saker med oss. Vi red, bakade, åkte på utflykter, hälsade på kusinerna etc. Mamma älskar barn och levde sig själv in i lekarna vi lekte. Därför gick jag heller varken på dagis eller lekis (för lekis var inte obligatoriskt före 1992). Sen fick hon dock börja jobba när jag var 8 år eftersom vår ekonomi inte tillät att hon var hemma mera. Pappa är snickare och det var just då när det var lågkonjunktur i början av 90-talet.

Det är nog mycket min mammas förtjänst att jag är bra på att bejaka mina kreativa sidor, gillar att måla, pyssla, baka och hitta på roliga och lite barnsliga saker. Och så är det så bra för vi kan alltid diskutera saker om konst, design, vintage prylar och musik.


Porträtt jag tog med skolans Hasselblad 501 i oktober -07.


Lord of the flies och Frank Lloyd Wright

Igår kväll så kollade jag och Sean på A Mighty Heart medan vi åt vårt påskgodis. Den var bra och en sann historia. Angelina Jolie är en fransk journalist i Pakistan vars man (som också är journalist, men amerikan) blir kidnappad när hon är i femte månaden. 

Senare på kvällen kollade jag på Lord of the flies från 1963. Den var väldigt bra och nyskapande för att vara gjord för så länge sedan. Det var otäckt när allt spårade ur och de började döda andra barn. Väldigt verklighetstrogen skildring! Rekommenderas! Har dock inte läst boken, fast hört en hel del om den genom åren. Piggy var dock så irriterande lillgammal så tillslut hade man nog blivit galen på honom själv! (fast inte gjort som dem förstås).Idag var vi i stan och jag valde ut ett par födelsedagspresenter som Sean köpte: Peter Doherty's nya skiva (hade aldrig trott att han skulle vara så bra, har ju mest hört skandaler om honom). Får mig att tänka lite på folk som Syd Barrett och Nick Drake. Jag valde även nyreleasen av Radioheads debut Pablo Honey, eftersom den innehåller massor av bonusmaterial i form av DVD, demos, unreleased tracks etc. Men jag ska få dem först på tisdag, annars får jag ju inga presenter på själva födelsedagen.

Sen fikade vi på Java's och läste lite. Och innan vi gick till stan läste jag ut boken om arkitekten Frank Lloyd Wright som jag fick i paketet igår. Trodde inte att hans liv var så händelserikt; hans andra fru blev t ex mördad tillsammans med sex andra personer av hans vaktmästare som gick bersärkagång och även brände ner hans hus. Gud!


Fallingwater är bara så grymt fint. Tänk att få åka dit och kolla alltså! Jag har varit i en villa ritad av Mies Van der Rohe utanför Dusseldorf och i ett par hus ritade av Victor Horta i Bryssel. Skulle vara en dröm att besöka några av de mest kända husen av Wright, Le Corbusier, Walter Gropius och Alvar Aalto. Ska jag se till att göra nån gång. Älskar hus och arkitektur!


 Nu sitter jag och kollar igenom foton och skriver lite i min notebook för Docks Projektet. Har ju missat en hel vecka nu när jag varit sjuk och Aoife sa att oljetankarna ska börja rivas redan på tisdag!

Påskpromenad i Galway


Gick först runt i hamnområdet en bra stund och tog kort till projektet medan jag lyssnade på Hello Saferide skivan i iPoden. De här gamla fiskebåtarna kommer nog motas bort lagom till Volvo ocean race. Den svarta var så underbart gammal och luktade gott av tjära i solen.
Middle Street


Abbeygate street.


Det är ju lördag, så självklart var marknaden på plats vid kyrkan. Det var så härligt vårigt, även om det blåste lite, så man var tvungen att ha jackan på sig.


På marknaden såg jag plötsligt några barn jag kände igen, och deras föräldrar som jag hört så mycket om men aldrig träffat. Det är lite mysko när man ser folk som man vet massor om och till och med har varit hemma hos och så vet de inte vem en själv är. Jag var nämligen vän med en svensk tjej som var Au Pair hemma hos dem under sommaren 2007 (men vi blev ovänner så småningom, en väldigt tråkig människa, men det ska jag inte gå in på här). Jag var iallafall hemma i huset där de bodde då och byggde Play Do lera med tvillingarna en gång. Undrar om barnen kände igen mig? Tyckte de tittade flera gånger...

Här har alla löven slått ut nu.
Jag stötte sedan ihop med Aoife, curatorn för Docks projektet och vi pratade en stund. Hon bjöd mig till en fest hemma hos henne ikväll, men jag ska inte gå för jag och Sean hade ju bestämt att ha en mysig hemmakväll med hyrfilm och påskgodis, och så är jag ju inte helt bra från förkylningen än så känner inte för att festa just ikväll, och så är det ju inga jag känner förutom hon och kanske nån mer...

Jag åt en macka på Java's och sen gick jag till Chartbusters i Terryland och hyrde tre äldre releaser i tre dagar för fem euro. Det blev: Lord of the flies, A mighty heart och Anatomy of a murder, en 50-tals klassiker med James Stewart som jag verkligen gillar sen jag sett honom i några Hitchkock filmer. Får se vilken Sean vill se i kväll så ser jag de andra senare i så fall.

Jag passade på att äta årets första mjukglass vid floden innan jag gick hem igen. En väldigt bra påskafton så här långt.

Påskafton och paketöppning

Jag var uppe tidigt idag, redan före 9 (har inte hänt på länge).
Först bakade jag Brown bread att ha till frukosten (se recept i förra inlägget) och sedan medan det gräddades så öppnade jag paketet från mamma och pappa som jag sparat på sen i torsdags.


Mamma hittar alltid så bra grejer. Vi fick ett påskkort och jag fick ett födelsedagskort. Jag fick Hello Saferide och A Camp skivorna som jag önskat mig, eftersom jag ville ha svenska skivor. Vidare fick jag en gullig liten löpare med kycklingar och ett nummer av Lilla Fridolf från mitt födelseår 1985 som mamma hittat på återvinningen, och så en bok om en av mina favoritarkitekter Frank Lloyd Wright som hon köpt på bokrean. Paketet innehöll även de två godispåsarna jag berättat om tidigare som jag ska ge till Sean. Synd bara att det är så jäkla dyrt att skicka paket från Sverige. Portot för dessa grejer gick på 152kr såg jag på frimärkena. Det är mycket billigare att skicka grejer härifrån och dit av nån anledning...

Sen kokade jag mig ett ägg och dukade upp en trevlig påskfrukost när brödet var klart.
Jag satt och läste Lilla Fridolf och lyssnade på de nya skivorna och hade det mysigt (de är väldigt bra).

Tänker alltid på pappa när jag läser såna serietidningar för pappa älskar Lilla Fridolf, Hagbard Handfaste, Knasen och alla dem som är med i tidningen. Synd att serier inte är lika populärt längre. Någon som minns tidningen Serieparaden? Min brorsa köpte alltid den när vi var små och jag älskade att läsa Kalle och Hobbe och Morrgan och Klös, men den gick i graven för några år sedan pga svikande läsarantal...

Haha, det här är grejer det: I Lilla Fridolf från -85 finns en fanclub som heter Toffelhjälteklubben där man kan bli medlem för 12 kr, de har en serie som heter Stålmormor  och i varje nummer kan en lycklig läsare vinna sig en Sodastream (var väldigt hippt just då, precis som för ett par år sedan).

Jag gillar förresten den här vitsen från klubbsidan:

- Du är gift med en konstnär...hur är det, egentligen?
- Jodå, inte så tokigt. Han målar och jag lagar mat, och sedan gissar vi vad det förestället!Irish Brown bread (soda bread) recept

Här kommer ett recept på Brown bread, som jag bakade till frukosten i morse. På Irland äter man praktiskt taget bara tre sorters bröd: brown bread, scones och rostfralla. Om man t ex beställer soppa på en restaurang/pub så får man alltid brown bread till, och det finns alltid med om man äter frukost på hotell/B&B också.Receptet här är översatt till svenska, men måtten är i gram (här använder man alltid våg istället för dl mått när man bakar)
Men det går bra att höfta till lite gällande mjölet och använda koppar istället (då gäller ca 1 del vetemjöl och 2 delar fullkornsmjöl).

Ingredienser för en brödkaka:

200 grader C.

* 450 g Fullkornsmjöl. (På Irland säljs "coarse wholemeal flour" som är väldigt grovt, om inte den svenska motsvarigheten är grov nog så kan man blanda i lite vetekli i mjölet så blir det ungefär samma)
* 175 g vetemjöl
* 1 överfull tesked bikarbonat (bread soda, därav namnet "soda bread")
* 1 tesked salt
* 4,5 - 5 dl filmjölk (Buttermilk heter den irländska motsvarigheten)

Blanda de torra ingredienserna och häll sedan i filmjölken. Se till så du får en fast men ändå lite geggig deg. Du kan antingen lägga den i en lång form som jag gjorde eller en rund kakform, vad du nu har hemma. Skär ett sträck i mitten an brödet om det är en lång form och ett kryss över brödet om det är en rund form. (Man kan också grädda på en plåt utan form om man vill det).

Grädda i nedredelen av ugnen i ca 45 minuter tills brödet fått färg runt om. Testa om det är färdigt genom att ta ut det ur formen, vända det upp och ner och knacka på botten. Om det låter ihåligt så är det klart.

Man kan göra samma bröd med olika slags mjöl, går att göra en white soda bread variant på bara vetemjöl, eller så kan man lägga i russin, då kallas visst brödet "Spotted dick" eller "spotted dog" (haha)

Servera brödet med sylt eller ost (även perfekt att doppa i soppa). Jag föredrar när det är lite ljummet, så jag värmer ofta skivorna litegrann.

Sådär, en liten smak av Irland alltså.

Långfredagskväll och invigning av ett kakfat

Efter att ha städat och diskat lite här hemma så gick jag och handlade. Sen blev det ägghalvor och hasselbackspotatis till kvällsmat. Väldigt gott! (Sean åt vegetariska burgare, för han gillar inte ägg).

Jag hann även med att göra chokladbollar medan potatisen var i ugnen, och så var det extrapris på jordgubbar, så jag bestämde mig för att inviga mitt fina kakfat som jag köpte för ca ett år sedan men aldrig har kommit mig för att använda eftersom jag aldrig har några fikagäster. (Här blir det alltid att man träffar folk i nån pub istället för på fika hemma).

Trots min förkylning så kan jag känna doften av jordgubbar, så nu blir det nog lite fika snart skulle jag tro. Hemma hos mina föräldrar har de middag med grannarna. Hade varit trevligt att vara där, men nu har jag ju gjort fint åt mig och Sean här istället.
Hoppas ni har en trevlig kväll!

Einsteins gåta

Jag fick fram svaret på Einsteins gåta. Tog en bra stund, men till slut fick jag ihop det rätt, haha, känner mig lite stolt faktiskt :)
Var bara tvungen att säga det. Någon mer som klarat den?


ALBERT EINSTEIN'S RIDDLE

ARE YOU IN THE TOP 2% OF INTELLIGENT PEOPLE IN THE WORLD? SOLVE THE RIDDLE AND FIND OUT.

There are no tricks, just pure logic, so good luck and don't give up.

1. In a street there are five houses, painted five different colours.
2. In each house lives a person of different nationality
3. These five homeowners each drink a different kind of beverage, smoke different brand of cigar and keep a different pet.

THE QUESTION: WHO OWNS THE FISH?

HINTS

1. The Brit lives in a red house.
2. The Swede keeps dogs as pets.
3. The Dane drinks tea.
4. The Green house is next to, and on the left of the White house.
5. The owner of the Green house drinks coffee.
6. The person who smokes Pall Mall rears birds.
7. The owner of the Yellow house smokes Dunhill.
8. The man living in the centre house drinks milk.
9. The Norwegian lives in the first house.
10. The man who smokes Blends lives next to the one who keeps cats.
11. The man who keeps horses lives next to the man who smokes Dunhill.
12. The man who smokes Blue Master drinks beer.
13. The German smokes Prince.
14. The Norwegian lives next to the blue house.
15. The man who smokes Blends has a neighbour who drinks water.

ALBERT EINSTEIN WROTE THIS RIDDLE EARLY DURING THE 19th CENTURY. HE SAID THAT 98% OF THE WORLD POPULATION WOULD NOT BE ABLE TO SOLVE IT.


Snacka om att bli diverted som vanligt, nu måste jag få ordning här hemma!

Påsk pose
GLAD PÅSK!
Nu måste jag ta tag i städningen här så det blir lite påskfint, och sen ska jag äta ägghalvor i kväll, minsann!

De är inte kloka de där svenskarna (men jag gillar't)

Min jobbiga förkylning gjorde att jag sov ända till klockan 2, vilket fick mig att känna att jag slösat bort större delen av dagen. Det spöregnade ute och jag drog mig för att gå ut och plocka kvistar till påskris. Att hitta nån björk kan man glömma det finns bara några enstaka i det här landet, men förra året bröt jag lite sly vid kanalen i närheten.

När det upphörde regna så vågade jag mig ut, men då upptäckte jag att den sly, som visst var al och lind och såna träd, hade slått ut med stora löv, och då passade det ju inte som påskris, så jag fick plocka några döda kvistar på marken istället, men det gick det med. Brukar inte sätta dem i vatten ändå eftersom så många är allergiska mot pollen. Sen när jag bar hem det så kändes det som att alla stirrade på mig. "Jaha, där går en sån där utlänning med konstiga traditioner" ungefär haha!

Sen fortsatte jag att måla ägg, och gjorde de tre Stig Lindberg äggen som finns i förra inlägget. Så här fint blev det:

Skapande verksamhet

Jag är rätt nöjd med mitt ris, trots att det inte är björkrisJag är stolt över att inte ha rört en endaste godis ur mitt påskägg ännu. Det är bara öppnat för att jag skulle ta kort.


Och så fanns det ett stort paket i brevlådan från mamma och pappa. Det är min födelsedagspresent, fast jag fyller ju inte förrän på tisdag. Eftersom det även innehåller en påskhälsning så ska jag vänta med att öppna det tills imorgon eller på lördag, vilket jag nu känner för. Synd bara att mamma lade i en påse Zoo och en påse Brio godis i paketet, och sen kom hon på att jag inte äter det eftersom jag inte äter gelatin sen ett år tillbaka, (hon berättade det när vi pratade i telefon i förrgår), men då får Sean lite att äta iallafall, han som älskar zoo!

Förkylningen är på bättringsvägen iallafall som tur är, även om jag fortfarande är alldeles hes när jag pratar. Snart kommer Sean hem från Westport. Undrar om han vill ta sig an jättedisken?

En Stig Lindberg ägg-kollektion

En av mina absoluta favoritdesigners genom tiderna är Stig Lindberg. De flesta av er har säkert sett flera av hans mönster och "Berså" är det mest välkända. Därför fortsatte jag mitt påskäggsmålande idag med att skapa en Stig Lindberg ägg-kollektion.
Askfatet Domino


Servisen Adam

Servisen Berså

Jag har målat påskägg

Jag tog mig in till stan och var på posten, apoteket, handlade några grejer i affären på hörnet och köpte klart godiset till mitt påskägg. Nu blir frågan om jag kommer kunna hålla mig till lördag... men ska försöka. När jag kom hem var jag helt slut, lederna värkte och jag var nästan lite snurrig. Blev lite mycket att gå när man är sjuk, och så är min röst så himla hes, så jag skämdes när jag skulle handla och knappt kunde prata, usch!

Sen drack jag lite Benylin (en receptfri hosta/täppt i näsan medicin) och då torkade min näsa upp lite grann och jag mådde aningen bättre så jag satte mig vid köksbordet och målade påskägg. Det tog sin lilla tid för jag gjorde väldigt noggranna ägg den här gången. Använde mina pro-markers, och så lite gouach till det gröna och gula eftersom jag inte hade de färgerna.


Ägget med cirklarna är inspirerat av ett mönster jag har på några IKEA glas (fast det är lite annorlunda och andra färger), sen gjorde jag ett Art Nouveau inspirerat ägg med slingrande stjälkar och blommor.


Det tredje ägget med träden är en hyllning till illustratören Pat Hutchins som jag tycker gör så himla fina barnböcker.


Imorgon ska försöka gå ut och plocka några kvistar jag kan ha som påskris och hänga äggen i. Förra året hade jag ett ris med fjädrar, men inga ägg. För 4-5 år sedan gjorde jag ett påskris hemma hos Seans föräldrar och målade ägg. De trodde inte jag var klok som hängde ägg i ett träd, som de sa. Men nu har den traditionen kommit hit från Tyskland på senare år så nu har flera affärer påskris med ägg i fönstren. Men det är ju inget som vanligt folk sätter upp, så som det är hemma. Men jag ska ha riktig Svensk påsk. Ägghalvor med Kalles kaviarblandning, pappägg med lösgodis och påskris. Älskar påsken!


Hoppas jag blir frisk snart så jag kan få iordning lite hemma, och får mina smaklökar att funka normalt igen.

Förkylda pannkakor

Usch, ännu sjukare nu! Hade en hemsk natt där jag vaknade hela tiden av att jag inte kunde andas, att jag hostade hela tiden och att huvudet värkte. Till slut gav jag upp och fick sitta upp och sova med en massa kuddar och då gick det lite bättre. Igår kväll pratade jag med mamma i telefon, men till slut fick jag ge upp för jag hade ingen röst kvar... Sen kollade jag på första halvan av Sagan om ringen extended version, eftersom jag drog mig för att gå att lägga mig pga mina bihålor.

Jag hade varken rismjölk eller bröd hemma så visste inte vad jag skulle äta till frukost (gillar inte vanlig mjölk i flingor etc.) så jag gjorde Amerikanska pannkakor istället. Jag blåste ur äggen så jag kan måla dem senare om jag orkar. Eller ja, lunch var det väl mera, för klockan var runt 12...


Vet dock inte om pannkakorna smakade gott eller ej, för mina smaklökar har dött, så det kändes som att äta luft... Ja hmmm, måste iallafall gå in till stan snart och hämta veckans a-kassa på posten och så måste jag förbi apoteket och köpa mer Lemsip och kanske Benylin cough and cold syrup eller något, för jag blir galen på det här! Och så har jag mens också, yeees vad bra allt känns!

En frusen sämstdag

Usch, ännu sjukare idag. Det var spöregn och riktigt skitväder hela natten och hela dagen idag. Det gjorde att det kändes riktigt kallt i lägenheten under natten, för jag hade stängt av elementen för ett par veckor sen för att det var för varmt. Nåja, att jag frös så mycket kan ju ha berott på att jag troligtvis hade feber också... Fick gå upp runt 4 och ta en actifed tablett för det kändes som om mina bihålor skulle sprängas när jag låg ner.. usch!

Byggjobbarna har tydligen hunnit med att täcka in takreglarna idag iallafall... Usch att vara byggjobbare i dåligt väder.

Usch, ush, ush! Regnigt, kallt och blåsigt...
Idag har jag suttit större delen av eftermiddagen med att strukturera om min hemsida. Själva utseendet är detsamma, men jag har ändrat om kategorierna till en egen video kategori där alla videor ligger (istället för på varje enskild projektsida som de gjorde förr), lagt till en sida för Docks Projektet, gjort nya länkar på framsidan etc.

Ska göra om layouten med så småningom, för det har varit likadant nu i över ett år, men ska vänta tills jag får ihop något riktigt bra, kanske göra ett flash intro etc. så detta får duga så länge: www.ceciliadanell.comDe presenterade nya budgeten idag på TV och den är väl dålig som vanligt... Vi arbetslösa ska få 2% mindre i veckan, men värst är det för arbetslösa under 20 år, för de ska få 50% mindre i veckan. Och så lite andra ändringar som jag inte orkade lyssna på.

Var nere i Daybreak och köpte frimärken så jag kunde posta påskkorten jag skrev igår. Vädret var så uselt så jag är glad att brevlådan ändå inte var så långt bort.

Synd att jag inte har en termometer för jag vet inte om jag fryser för att det är kallt inne eller för att jag är sjuk - eller både ock antagligen. Försöker laga lite kvällsmat nu och sen ska jag prata med mamma i telefon. Sean har övergett mig och åkt till Westport i ett par dagar. Uhu, känns lite tomt faktiskt...

AutoCad kurs

Idag var jag så himla sjuk på förmiddagen att jag knappt trodde att jag skulle kunna gå på kursen ikväll. Jag hade huvudvärk, näsan var helt täppt, halsen värkte (ja ni vet, det vanliga när man är förkyld), och kunde inte gå ur sängen förrän efter 12. Sen kollade jag på alla resterande Mia och Klara avsnitt. Måste nästan köpa dem på DVD för de är ju så otroligt bra! Jag har aldrig sett första serien (förutom några youtube klipp) så skulle gärna vilja se den också.Sen jobbade jag lite med förslag på omarrangeringar på min hemsida tills jag kom på att jag måste skicka påskkorten idag om de ska komma fram i tid. Jag gick till Cantec och skrev ut några exemplar av Dorothy kortet. och sen satt jag på Amnesty och skrev. Men då kom jag på att jag glömt ta med adresserna, och så var det för sent ändå, för klockan var ca 20 över 5 och sista tömning är halv 6... Så får skicka dem imorgon och hoppas på det bästa...

Sen blev det lite bråttom för klockan var nästan 6 och jag skulle på min kurs klockan 7 och hade inte hunnit äta, så det blev snabbt hem och fixa en dubbelmacka och sen iväg till bussen halv 7. Själva kursen var rätt kul. Är ju en Introduction to AutoCad, som är 3 timmar, varje måndagkväll. Jag tyckte man hann lära sig rätt mycket redan på första tillfället, även om det är ett rätt komplicerat dataprogram. Dock är jag ju rätt haj på datorer, så jag fattade snabbt och förde lite anteckningar. Vi fick alla presentera vilka vi var och vilken bakgrund vi hade, de flesta var byggjobbare, vägarbetare, arkitekter, inredare etc. Bara jag och en till tjej var konstnärer haha! Var förresten bara 3 tjejer och sen typ 20 killar och gubbar. De flesta var nog i min pappas ålder och en som satt bakom mig fattade ingenting utan gjorde fel på varenda övning - hallå, det stod ju att man skulle ha viss kunskap om datorer för att gå kursen....


Sånt jag kommer hålla på med de närmaste 10 veckorna.

Senare sen ska vi jobba med egna projekt och han visade häftiga exempel från tidigare kursdeltagare som utformat husritningar, designmönster etc. Jag kanske kan tillämpa det på Docks projektet på något sätt.

Ska få en trial version i 30 dagar att jobba med hemma också, men sen är det säkert skitdyrt att köpa tyvärr... Dåligt nog så är AutoCad enbart för Windows, men som tur är så har ju Sean en PC som jag kan få låna till läxorna vi ska få sen.

Enda dåliga är att bara för att nästa måndag är Bank Holiday så blir nästa tillfälle på min födelsedag! Det betyder att det inte blir någon middag för oss, utan Sean ska försöka boka om det till måndagkvällen istället. Sarah messade  idag och sa att hon inte kan komma till Galway den 16e (för festen) men att hon gärna vill att vi ska födelsedagsfika på tisdageftermiddagen eftersom hon är uppe hos sin pojkvän i Galway över påskhelgen.

Jag har ätit Actifed tabletter för att kunna klara av att gå på kursen (som torkar upp näsan, släpper huvudvärken etc), så egentligen är jag nog sjukare än jag känner mig. Och så ska nån jävla gubbe komma och kolla på vår spis imorgon. Den är ju typ stenålder, och sist jag skulle grilla veggie burgare i fredags så började det fräsa och det började slå ut gnistor från värmeslingar och den brändes nästan av på ett ställe och nu funkar inte grillen. Sean sa till Galway Property Management i morse, så nån skulle komma imorgon. Men har ingen aning om när, tänk om det blir tidigt, då måste jag ju gå upp tidigt fast jag är sjuk. Blev lite sur på Sean för att han inte kunde ha väntat med att säga till tills jag blev bättre. Har varit ett jäkla spring i vår lägenhet sista månaderna, fy fan, allt går sönder.... sprickor i väggarna, byte av lås... jaja, är ju inte vårt fel i allafall.

Oläglig förkylning...

Idag är en sån där dag som jag hade planerat att göra en massa saker - gå en långpromenad, jobba med idéer till Docks projektet etc. Men så vaknade jag i morse av att jag inte kunde svälja, så har åkt på nån himla halsinfektion som just håller på att bryta ut, och näsan börjar bli täppt den också. Jag sov till 12 eftersom jag hade sån huvudvärk att jag inte orkade gå upp, och som tur var hade jag en påse strawberry riquorice Läkerol kvar sen jag var i Sverige vid jul.

Sen satt jag bara och fifflade lite med datorn i några timmar innan det var tänkt att jag skulle fika med Sean i Java's men jag kom iväg så sent att han var tvungen att gå till jobbet (han jobbar 4-8 idag), så jag fick fika själv och läsa vidare i boken jag höll på med igår.

Sen handlade jag på Dunnes Stores, lite grönsaker och mat så man har hemma om det nu är så att jag blir mer sjuk så man inte orkar gå och handla då. Där träffade jag på Catriona och vi stod och pratade ett tag och det blev bestämt att jag ska ha min födelsedagsfest här hemma hos oss den 16e. Jag fyller ju den 14e, men tycker att en torsdag passar bättre, och så ska jag och Sean gå ut och äta på själva födelsedagen.

Här är ett kort från i torsdags då jag och Sean var ute och gick promenad runt Salthill, men så på vägen hem gick vi förbi Blue Note och det såg så himla mysigt ut genom fönstret med tända ljus i Jägermeister flaskor så vi blev lite distraherade och gick in och tog oss en drink. Min favoritpub, helt klart!Hoppas jag inte är för sjuk imorgon, för jag MÅSTE på min AutoCad kurs klockan 7. Är ju första gången och eftersom den är 3 timmar lång så hinner jag missa hur mycket som helst om jag inte går. Cat sa också att hon och Roisin ska på nån filmvisning på tisdag och sen på en storytelling kväll i The Cottage bar på onsdag, så om jag vill får jag hänga på. Jäkla förkylning vad olägligt! Men fick säkert nån bacill på det där Networking eventet i fredags för då träffade man ju och pratade med hur många som helst. Hoppas det bara är nån vanlig förkylning och inte influensa eller halsfluss, för de har jag inte tid med!

On art and life

Vi gjorde en trevlig upptäckt, jag och Sean, Java's var öppet nu på kvällen när vi gick förbi! Helt sanslöst vad jag saknat det stället på 2,5 veckor. Gick förbi mitt på dagen, det såg färdigt ut men var stängt, så vi chansade och gick ditåt på kvällen och då var det öppet. Det ser exakt likadant ut, enda de har gjort är att de målat om allting, men det är exakt samma färger (Jag kan pusta ut). Därför så tillbringade vi självklart vår kväll där för att ta igen vad vi missat.

De hade även några nya grejer på menyn. Jag åt sallad bestående av getost, jordgubbar, valnötter salladsblad, solrosfrön och senaps-vinaigrette. Såååå gott! Visste sen tidigare att jordgubbar och sån slags ost går bra ihop och valnötterna var liksom pricken över i. Annars gillar jag inte valnötter, men tillsammans med ost går det bra.

Sen var jag tvungen att prova en till ny grej "Coffe with sweet finger food" för 5 euro. Man fick då valfri kaffe (jag tog americana såklart) och sen ett fat med en chocolate chip cookie, en kula vaniljglass och en liten bit chokladkaka. Väldigt gott. Sen drack jag ett glas rödvin också. Blev nog ca 2,5 timmar där eftersom vi satt och läste. Jag läste i en bok av John Ruskin från mitten av 1800-talet som heter "On art and life". Väldigt intressant att läsa om hans uppfattning om konst, arkitektur etc. Han gillade gotisk arkitektur eftersom den var varierad och intressant, han gillade inte saker som var för monotona eller likadana, utan ville att arkitektur skulle vara lika verierad som konst. Tror han skulle ha dött om han sett modernismen sen i mitten av 1900-talet, haha!

Men han säger mycket bra, bland annat:

"It is not that men are ill fed, but that they have no pleasure in the work by which they make their bread, and therefore look to wealth as the only means of pleasure"


eller:

"You can teach a man to draw a straight line, and to cut one; to strike a curved line, and to carve it; and to copy and carve any number of given lines or forms, with admirable speed and perfect precision; and you find his work perfect of its kind: but you ask him to think about any of those forms, to consider if he cannot find any better in his own head, he stops; his execution becomes hesitating, he thinks, and ten to one he thinks wrong; ten to one he makes a mistake in the first touch he gives to his work as a thinking being. But you have made a man of him for all that. He was only a machine before, an animated tool.
   And observe, you are put to stern choice in this matter. You must either make a tool of the creature, or a man of him."Nu ska jag kolla på ett par till avsnitt av Mia och Klara på SVT play. Igår såg jag två, men har fortfarande några kvar att se. De är ju så bra!

Whiteboard animation

Idag har jag börjat jobba med nya animationen till Docks projektet. Jag köpte en whiteboard i Powells konstnärshandel och har testat att whiteboard animera lite nu på seneftermiddagen/kvällen. Det är himla kul faktiskt! Men önskar att jag hade tillgång till ett rum utan fönster med strålkastare så ljuset inte ändrades så lätt, för även om jag försöker täcka fönstren så är det ändå ljusare när solen skiner än när den går i moln osv. och det blir för stora kontraster. Och på kvällen går det inte heller, för jag har ingen riktbar lampa som är stark nog... Onskar man hade tillgång till skolans studio nu liksom, den använde jag ju jämt förr....

Åt lunch i Amnesty shopen och satt där och skissade lite på idéer också. Men nu måste jag göra det här ordentligt från början denna gång och göra storyboard etc. så jag kan vara effektiv.The role of the curator in the artist's career.

Åh gud! Så här trött mentalt sett har jag inte känt mig sen man hade nån riktigt jäkla stressdag då allt gick fel på jobbet förra sommaren ungefär - minst!

Det spöregnade i morse, hade jag inte väntat mig eftersom det varit fint i två dagar och även igår kväll då vi gick en trevlig promenad runt Salthill. Det var ju ett networking event mellan konstnärer och curatorer idag i Galway City Museum, så det är därför jag är så trött...

Kom dit runt 10.30 och vi fick kaffe och sen var det en panel discussion med curatorer eller konstnärer/curatorer (såna som gör både och) och de presenterade olika projekt de jobbat med och pratade lite om att vara curator från deras perspektiv. Det blev lite långt att sitta och lyssna i 2,5 timmar på en hård stol och så pratade de mest bara om sina egna projekt och inte så mycket om förhållandet curator - konstnär som var det man ville höra om.

Sen var det lunch ute i foajén. Det var lite snittar, kycklingklubbor etc, men fanns inte så mycket vegetariskt så jag åt bara ett par mini vårrullar och ett par bitar egg sandwich. Jag pratade med Maeve, Selma och en trevlig tjej som gått min skola men nu bor i Belfast och har gjort masters där, men jag minns inte hennes namn. En timme gick ändå ganska segt när man bara stod ute i foajén.

Sen samlades vi igen men denna gång delades vi upp i smågrupper med curatorer och konstnärer blandat och vi skulle diskutera tillsammans. Jag sa typ ingenting dock, för några få tjatade på hela tiden, bla en man som var skulptör och verkade helt bitter över att han ansökte till en massa grejer han aldrig kom med i och undrade varför inte curatorerna gillade hans grejer etc. Sen så pratade ju curatorerna i gruppen, bla Maeve från Galway arts centre om hur de jobbar och om vikten av att ta reda på hur galleriet man ansöker till ser ut så man vet vad man har att jobba med, att ibland kanske de visst gillar ens verk men ändå refuserar en för att det inte passar in med den idén som curatorn jobbar med osv. men det verkade ju inte den här mannen fatta *suck* jaja, jag hade ju inte så mycket att komma med ändå för alla andra hade åratal av erfarenhet och jag slutade ju college för inte ens ett år sen så jag kunde ju inte säga så mycket om mina erfarenheter med curatorer etc. utan lyssnade mest. Sen presenterade alla grupper vad de kommit fram till och vi diskuterade lite mer allihop och sen förflyttade vi oss till Bar no. 8.


Där skulle själva "speed dating" eventet äga rum. Vi hade fått fylla i 4-6 konstnärer eller curatorer som vi ville trätta och diskutera med. Sen gjorde de upp listor med folk två och två och så fick vi ca 10-15 minuter till att sälja oss själva/eller bara diskutera och sen bytte vi igen. Jag fick dock inte en enda av de jag fyllt i, för några av dem dök inte upp, en tjej hann jag bara prata med nån minut för hon var tvungen att ta ett tåg tillbak till Dublin och de som var curatorer för nåt större galleri hade alla kryssat i och ett par omgångar glömde de skriva i mitt namn så jag bara fick prata med nån random person som också blivit över... Det var ändå kul (fast lite jobbigt att prata om sina grejer på bara några minuter för främlingar). Jag pratade med en konstnärstjej som kryssat i mig för att hon gillade mina verk hon sett på hemsidan, med en artist/curator som jag visade min senaste animation och som visst sett lite av det jag gjort förr och gillade det, sen med Jim och Roisin som jag är i Docks projektet med för jag jag blev "odd one out" och  så med Maeve Curtis och Selma mellan omgångar, med Aine Phillips, en performance artist som är rätt etablerad här som nog var intressantast för hon vi hade en väldigt bra diskussion om modernistisk arkitektur etc och hon gav mig tips på några bra författare på ämnet att kolla upp. Jag pratade även med en tjej som håller i ett art event i Galway som heter Artisit? (de har en fundraiser kl 10 i kväll i stan men jag ORKAR bara inte ungås mer med folk, tyvärr!), så pratade jag med ElliotHarris - två konstnärer som också jobbar som curatorer etc. Ena tjejen tyckte att min animation såg väldigt "kommersiell" ut och att jag kanske borde syssla med kommersiella projekt. Jaha, hmmm. men annars gillade de mina grejer.  Pratade även med Monica från Visual Arists Ireland som organiserade det hela och med min förra tutor Deirdre som jag inte sett sen vi slutade college i våras. Hon sa att hon ville köpa en av mina små bilder från degree showen för hon hade pratat om det förra året men sen blev det aldrig av och nu hade hon just sett den ena tavlan i Brochure publikationen och blev påmind "oh, I didn't see it was you! You look very classy" sa hon haha. Men hon skulle vänta till juni för just nu hade hon inte riktigt råd. Hon tyckte även det var bra att jag kommit med i docks projektet med de mer etablerade konstnärerna. Förutom dessa nämnda personen pratade jag lite med några andra också emellan olika grejer, vissa var från galway men många var från Dublin och andra ställen, dock var inga från mitt år i college där idag (förutom Dee men hon var bara med lite på morgonen) utan de andra var mer etablerade konstnärer de flesta eller hade iallafall slutat college för några år sen. Det är felet med många i min förra klass, de är inte ens medlemmar i Visual Artists Ireland (som ger ut nyhetsutskick, ordnar grejer, skickar ut tidningar etc), kommer aldrig med på såna här grejer etc. Man måste fasen vara på hugget för att slå sig fram...

Vi blev två timmar fördröjda med eventet så vi var inte klara förrän 20.00 Jag var vrålhungrig och totalt slut. Dels för att man är lite spänd inför mötet med så många nya människor och måste vara social och anstränga sig hela tiden, prata om sig själv, lyssna på diskussionerna etc. och sen för att det var så himla LÅNGT. Men jag fick träffa en massa nya trevliga människor som man antagligen inte skulle ha träffat eller ens pratat med om man sett dem annars, men nu tvingades man liksom till det, och det är rätt bra ibland att bara kastas in i en situation för då har man inget val än att prata och vara trevlig liksom.

Köpte en chinese takeaway på vägen hem. Mina ögon är helt tunga och jag känner mig helt orkeslös... Ska nog kolla lite på TV och sen gå och sova tror jag... Good news förresten, Sean pratad med nån på Java's när han gick förbi och de ska försöka öppna igen den här helgen för de är nästan klara! Yaaay!


Fick en hel del beröm för mitt hår idag. Hade flätat två flätor runt huvet och hade resten i en stor knutgrej, Flera undrade om flätorna var mitt riktiga hår eller såna där hårband man kan köpa, haha!

Duvorna är hemlösa

Idag har jag stressat som tusan med att skriva ihop en ansökan till ett program för young curators i Nordirland. Var lite seg med att komma igång och sen var jag tvungen att stressa till internet caféet i närheten för att skriva ut det. Då var klockan 17.20 och jag fick sedan stressa till posten som ligger en bra bit bort för de tömmer lådorna klockan 17.30. Puh, jag hann precis!

Jag hade med datorn och satt och skrev på ansökan först i Café Luna och sen i Amnesty Caféet där jag mötte Sean på hans lunch och drack en gratis kaffe. Man får nämligen var tionde kaffe gratis och mitt stämpelkort var fullt. Det var soligt och fint, men efter att ha börjat med att sitta ute så flyttade vi in, för det var inte så varmt som jag trott i skuggan...

På vägen hem nu på kvällen så plockade jag åt mig veckans Galway Advertiser och där stod det en artikel om att de ska ta bort oljetankarna från hamnen i slutet av april. Tidigare hade de ju sagt att det skulle bli fördröjt till efter Galway Ocean Race och vi hade därför tänkt att projicera videor på tankarna under racet. Men nu får vi alltså tänka om. Jag kommer att sakna dem när de försvinner. Nu ska de bygga en race village där.

Igår morse tog de bort takstommen mitt emot. Det var en sån vacker rosa himmel så jag visste att det skulle bli fint idag. Det är vår taklampa som speglas i föstret och ingenting annat haha! Stackars duvorna som bodde där, de är helt vilsna och flyger omkring och sätter sig på vårt fönsterbläck...

Just ja, igår så ringde en tant från FÁS kontoret och sa att alla kvällskurser hade tyvärr blivit inställda "due to lack of funding". Jaha, då hade man alltså tagit sig ut till Mervue och köat i två timmar i onödan dagen innan! Kändes skapligt meningslöst och irriterande, särskilt när det finns så många arbetslösa som vill gå kurser. Sen ringde samma kvinna igen idag och sa att de hade fått funding i sista stund så nu skulle kurserna börja på måndag som planerat. Jaha, hmm ett jäkla ringande till alla 100 pers minst som bokat in sig på kurser... Tråkig uppgift liksom!

Nu väntar jag på att Sean ska komma hem så ska vi nog ut och gå en sväng för det är en så fin kväll.

Premiär för min nya animation!

Nu har jag äntligen fått ihop presentationen på webben med en watermark copyright i hörnet och upplagd genom flash istället för att ladda upp på vimeo eller youtube som jag gjort förut, eftersom jag vill copyright skydda den och jag läste nyligen att dessa sidor får nån slags automatisk rätt till videon genom sitt user agreement och jag vill att den ska behålla sitt värde. Därför är upplösningen begränsad och den har som sagt logon i hörnet. Men HÄR ÄR DEN gott folk!

Nothing is different - everything has changed
3:56 min

Följ denna länk:

 www.ceciliadanell.com/projectsthlm.html

Säg gärna vad ni tycker om den, för än så länge så är det bara Sean som har sett den. Beklagar att jag inte lyckades lägga in videon här.

RSS 2.0