Min målning är i tidningen!

När jag kom till jobbet idag (jobbade 1-6) så sa de andra att de sett min tavla i tidningen. Det var mer än vad jag själv hade gjort, men de hade satt upp sidan på anslagstavlan i fikarummet. Det är en artikel i lokaltidningen Galway Independent där det är en intervju med Maeve Mulrennan, curatorn för Galway Arts Centre. Hon pratar om hur det är ställt med konsten i landet, och hur det är synd att det börjar bli så mycket nedskärningar i statliga bidrag p.g.a ekonomin. Hon pratar även om utställningen som öppnade igår.

Det är tre bilder med i artikeln. En är Siobhan Piercy's (print lecturer på konsthögskolan), en är Emer-Jeans och en är MIN.

Kul att de valde just min tavla till artikeln! det gjorde min dag kan man säga!
Annars var det stressigt nog på jobbet. Skitväder och Race Week och inga B&B eller hotell kvar i centrum. Men jag hann iallafall göra 5 bokningar på min halvdag, så det gör att jag kom upp lite på listan i vår bokningstävling. Varje vecka tävlar vi nämligen om vem som gör flest bokningar och den som vinner får välja sina lediga dagar nästföljande vecka. Men, det är mest prestigen i sig som räknas. Tyvärr har jag aldrig chans att vinna, för det finns några permanent staff som aldrig är i kiosken eller cash pointen, och därför har de ju mer tid på sig att boka, och så handlar det ju om ren tur också, om turisten som kommer fram till just en själv vill boka boende eller bara boka biljetter, veta var sevärdheterna är etc. Är väl bra på sätt och vis att vi räknar bokningarna för det betyder att vi anstränger oss mer att få folk att boka, och då tjänar vi ju mer pengar (fast själva får vi ingen kommission). Men samtidigt är det lite jobbigt, för man vill ju inte komma sist och ha bara 1-2 bokningar när andra har 10-15, för det är ju inte det det kommer an på utan kvaliteten på servicen. Och jag är iallafall en av de som kan mest när det gäller lokalkännedom!
Ealaíon at Lúnasa vernissage idag!

Idag (eller igår, för nu är det ju efter midnatt) så var det vernissage för samlingsutställningen Ealaíon at Lúnasa (konst i augusti) som äger rum i Galway. Jag jobbade i kiosken med Ann Marie men hade fått byta tider så jag kunde få sluta redan klockan 5 så jag skulle hinna till alla vernissagerna.

Första stoppet var Galway University Hospital. Det var tänkt att mina två tavlor skulle hänga där och att videon skulle visas i Arts centret, men som tur var hade Maeve ändrat sig och placerat alla mina verk tillsammans i Arts Centret. Det var jag glad över, för det är ett finare och mer prestigefyllt ställe än att hänga i sjukhuskorridoren.

Här är en tavla av min kompis Jennifer (hon med sköldpaddorna) Visst är hon bra?!

Vi fick kaffe och kakor och kollade på konsten där och chefen för sjukhusets arts scheme höll tal.
Sen gick vi vidare till Galway City Museum. Där var det mycket mer folk.
Det enda jobbiga var att det var så himla varmt där inne! Ingen luftkonditionering, solen låg på och så massor med folk. Museichefen höll lite tal där och Maeve höll sitt andra öppningstal. I talet nämnde hon om mig som "har fötterna både i konst och turismbranschen" och pratade om hur jag sagt att vi ofta får frågor från turister om utställningar med Galway konstnärer och nu hade vi tre ställen att skicka dem till. Haha, bara för att jag pratade med henne om det innan.

Declan Holloway. Printmaker och lecturer på konsthögskolan. Han var den petigaste krokiläraren, men också den duktigaste. Sädär riktigt old school, fast på ett bra sätt.

Museet från utsidan. Det byggdes för bara ca 3 år sedan. Minns när det öppnade, tror vi skulle börja trean då. Innan fanns ett gammalt museum men det stängde nog precis när jag flyttade hit.

Sen var det dags att gå till Galway Arts Centre klockan 7.

Nedrevåningen av Galway Arts Centre. Utställningen var jättebra, och det säger jag inte för att jag var med, utan för att den verkligen var varierad och för att många duktiga konstnärer jag känner igen var med.

Kevin Mooney. Gillade dessa speciellt.

Mittengalleriet, övervåningen.

Övervåningen i rummet där mina grejer var. Det kom mycket folk, trots att det var Ladies Day, the busiest day of Galway Races. Men uppenbarligen är det inte alla som gillar gallopptävlingar.

Min animation. "Nothing is different - everything has changed" Norma (till höger) gick i min klass förut och visade två tavlor.

Ruth (i mitten) kollar in min video.


Mina två tavlor. Det har alltid varit en dröm att få ställa ut i Galway arts centre, särskilt eftersom det är stans huvudgalleri och vi bor mitt emot. Så jag var både stolt och glad att se mina tavlor och videon där. Många kom fram till mig och sade hur mycket de gillade mina grejer, vilket kändes himla kul!

Eimear-Jean (blond) Hon är duktig printmaker och jobbar som print technician på konsthögskolan. Lärde känna henne i fyran när jag höll på med screentryck, hiimla trevlig!


Plötsligt kom en svensk kvinna fram och pratade med mig. Hon sade att hon såg direkt att mina bilder måste föreställa Sverige, så hon tog reda på vem jag var. Hon har bott på Irland i 6 år och jobbat som arkeolog, men nu finns ju inga jobb som vi alla vet, så hon jobbar nu i en klädbutik. Hon gillade verkligen mina grejer och sa att de gav henne längtan till Sverige. Hon hade bott i Stockholm förut. Himla trevlig var hon!
Vi bor ju rakt över gatan så Sean kom över sen också och kollade och drack lite gratisvin. Jag är så himla nöjd med kvällen, var verkligen kul, och nu ska ju verken visas där hela Augusti.

Nu på kvällen har jag och Sean kollat på svenska Wallander (den men Krister Henriksson) för den serien har börjat gå på måndagar och torsdagar på BBC4. Gillar att svenska filmer har börjat visas mycket mer här på sistone. Beror nog på att den brittiska Wallanderserien gick bra, så nu visar de den svenska också. Missade i måndags, men såg förra torsdagen också. Kul tycker jag!!

Eftermiddagstur till Oughterard

Var ledig igår och idag och kände för att åka nånstans. Hade inte varit utanför stan sen i Maj(!) Är ju ett bra tag, men det har ju varit så mycket på gång i Galway hela tiden att jag inte ens tänkt på det. Har ju varit jobb i ateljén, film festival, arts festival etc. först tänkte jag åka till en ö och stanna över natt, men så var vädret så blåsigt och regnigt igår att jag inte hade nån lust, och idag var det lite ostadigt också.

Iallafall så tog jag bussen till Oughterard klockan 1. Det är en by som ligger 30 min från Galway i Connemara på vägen till Clifden. Hade bara åkt igenom där förut men aldrig stannat. Var vandringsklädd, så jag ville gå lite när jag var där.

Först kollade jag på kyrkorna. Här är den protestantiska.

Sen köpte jag lite matsäck i form av banan och pannkakor och började gå längs floden mot The Western way. Det är en lång vandringsled genom Connemara och upp förbi Westport som tar flera dagar, men jag ville bara gå en bit och sen vända tillbaka.

Första biten av leden går på vanlig väg men efter några km blir det visst en board walk genom kärr och hedmark.

När jag gått ett par km så kom jag till en forest park som heter Newvillage. där fanns en skylt som visade en loop man kunde gå som var 5 km. Jag tyckte det kunde vara trevligt att gå i skogen, så jag vek av på den vägen istället.

Forest parken var ju inte så som man tänker sig Connemara, utan påminde mer om trakten norr om Nykyrka där jag vuxit upp. Fick lite Sverigekänsla där faktiskt. Första gången jag hörde sus av tallar sedan i julas.

Jag gick i evigheter kändes det som, och det var bara skog. Dessutom sluttade vägen svagt uppför nästan hela tiden så det gjorde det hela lite jobbigare.

Till slut kom jag till en öppning i skogen och där fanns en sjö. Är ju mer så här Connemara ser ut.

Där stannade jag och fikade.

Sen kom jag ut på den vanliga bilvägen och där hade man utsikt över Lough Corrib.


Ett par bänkar fanns det där också.

Sen kom jag tillbaka till stället där Newvillage walken började. Jag läste skylten lite noggrannare och såg att vägen jag gått var 6.5km och inte fem, för det var den kortare stigen. Tyckte ju att det verkade längre än 5km. Jag gick slingan som syns i ytterkant av det gröna skogsområdet.

Det var ju ett par km till början av loopen så sammanlagt gick jag nog ca 1 mil.

När jag kom tillbaka så behövde jag vila lite, och så var det en timme tills min buss skulle komma så jag gick in på den här puben.

Där åt jag en portion chips, drack en Guinness och kollade lite på Galway Races på TV. Det är det trevliga på Irland att om man är ute och vandrar, blir trött eller blöt etc. så kan man alltid hitta en pub någonstans där man kan värma sig, ta sig en pint etc. Nu blev ju inte jag blöt, för det regnade bara några små skurar på några sekunder vardera, men tyckte ändå att det var trevligt att ta sig en pint.

Hoppas jag lyckas pricka in ett par andra lediga dagar med skapligt väder så jag kan åka till Inisbofin, en ö utanför Clifden.

En ny favoritbar upptäcktes idag!

Idag spenderades större delen av dagen med att uppdatera min hemsida. Tog evigheter att få till en fil av min animation som var liten nog att ladda streamen snabbt, men ändå stor nog att inte pixla sig. Löste sig till slut, men tog även tid att uppdatera menyerna, framsidan, cvn etc. Klockan 16.30 var jag iallafall klar.

Här kan ni se min nya animation:
www.ceciliadanell.com/videodocks.html

Sen ville jag ju ut ur lägenheten ett tag (satt fortfarande i pyjamasbrallorna) och så var jag hungrig eftersom jag inte ätit någon lunch så jag gick för att kolla efter något ställe att äta och sitta och läsa en stund. Gick förbi Amnesty och Java's, men känns som att jag alltid är där så jag ville prova något annat ställe. Gick in och ut på ett antal pubar och kollade på menyerna, men de flesta slutade just servera lunch vid 5 och sen blev kvällsmenyn för dyr för vad jag hade i åtanke. Gick in och ut på King's Head, O'Neachtain's, The Quays, Spanish Arch hotel etc. i alla ställena var det mysig stämning och en massa folk som följe Galway Races på TV. Hade gärna tagit en pint där men nu gällde det ju mat.

Till slut kom jag till the Town House Bar vid the quay. Den hette förut Bazaar och hade kolonialtema med växter, zebramönster, bambu etc. Hade aldrig varit där sen det gjordes om i våras, men Sarah hade sagt att hon gillade stället. När man går förbi utanför så ser det bara ut som vilken modern bar som helst, men nu tänkte jag att jag kan väl gå in här också.

Döm om min förvåning när jag klev rakt in i VÄRLDENS COOLASTE BAR (eller ja nästan). Hela stället är inrett enbart i retro tapeter, soffor, möbler, memorabilia, lampor. Jag satte mig på övervåningen där det inte satt någon annan och hela stället fick mig att vilja ta mitt pick och pack och flytta in där! Det var mer som ett vardagsrum än en bar och på väggarna fanns planscher med Pink Floyd, The Clash, The Who, en 60-tals djurmönstrad cocktailbar, vitrinskåp, vinylklädda soffor, tavla med gråtande barn (så typiskt 60-tal) soffbord med kakelplattor... Ja jag blev lite till mig när jag såg allt det där!Jag åt god soppa och sandwich och läste i min Andy Warhol biografi, som passade som handsken i den miljön. Hela stället var bara åhhhh! Ska verkligen dit igen! Precis så vill ju jag bo ju!!!!


Attans att Sarah inte nämnde varför hon gillade The Town house, utan bara sa att det var en av hennes favoritbarer sådär i förbigående. Annars hade jag ju kunnat upptäcka det här stället för flera veckor sen! Sånt här älskar jag alltså!

Är med i samlingsutställning nästa vecka

Alltså vilken himla asbra vecka det här har varit!

 
Penguin Café Orchestra, konstutställningar, Arts festival paraden, Live @ bar no. 8, Docks Project launchen, Primal Scream...

Trivs så bra när det händer så mycket kul.

Mer kul blir det dessutom för på torsdag den 30 är det vernissage för en samlingsutställning som jag är med i. Den heter "Ealaion at Lunasa" (konst i augusti) och äger rum i Galway University hospital, the City Museum och Galway arts centre.
Jag visar två tavlor och en animerad video (Den med IKEA burkarna som jag gjorde i våras). Mina grejer ska visat i the University hospital och Galway Arts Centre. Jag har alltid velat visa i arts centret, så nu blir alltså första gången.

Var flera hundra som ansökte och de har valt ut ca 45 konstnärer. Norma som gick i min klass kom också med, och likaså gjorde Ruth Le Gear och Jennifer Cunningham som jag känner.

På hemsidan rullar några bilder som ett bildspel, varav en av dem är mina:


Kolla in: www.galwayartscentre.com/visual.html

Lyckades byta så jag får sluta fem och kan gå på vernissagen, för jag skulle egentligen ha jobbat till 7 på torsdag. Först börjar vi i sjukhuset klockan 5, sen museet klockan 6 och sist arts centret klockan 7. Ska bli kul!!!


Primal Scream konsert!!

I fredags den 24 var det så dags för Primal Scream konserten i festivaltältet i Galway som jag sett fram emot.
Jag gick bara på två saker i festivalen, denna konsert och så Penguin Café Orchestra som jag såg föregående fredag, och som var asbra för den delen. Jennifer kom med mig och Sean till Penguin konserten för hon hade också fått gratisbiljett, fast i sista stund.

På tal om gratis. Gary på jobbet fick två gratis biljetter till U2 i Dublin samma kväll (den 22:a) av en kvinna som jobbar på övervåningen (kontorsdelen) i turistbyrån och inte kunde gå. Glad i hågen tog han bussen till Dublin, gav andra biljetten till Ian som bor i Dublin och jobbade med oss fram till förra året och så gick de ihop. Flyt va?! Men jag var ju på U2 i Dublin 2005 och har blivit så trött på Bono, så jag ville hellre se Primal Scream.

Scream klädd
Bröderna Colum och Phil från jobbet skulle på scream de med, men lyckades inte hitta dem. Först var de sena och sen när jag väl fått bra plats precis framme vid scenen så ville jag inte lämna den för att leta efter dem. När jag går på konsert är jag främst där för musiken så gör inget om jag är själv.

Först spelade Spiritualized. jag kände inte riktigt till dem men de var bra.

Sen var det en dj som spelade ett tag medan de byggde om scenen så jag passade på att springa på toa och äta en nutella crepe.


Det var en underbar kväll, trots att det regnade tidigare. Men vi var ju inomhus ändå i tältet.

Jag fick jättebra plats, andra person från staketet, i mitten. Sä här nära var jag:
Tog mest kort i början, för sen var det strobe lighting, rök och publiken (inklusive jag själv) var helt galna och hoppade så mycket att man inte hade en chans att ha kameran still.


Det var så bra så det finns fan inte! Vilken adrenalinkick! De körde mycket nyare låtar, så kände inte igen alla, men även klassiker som Loaded och Swastika eyes. De var imponerade av vilken bra publik vi var. Fanns en del rave typer där såklart, och några ungdomar som stod bredvid mig vid räcket tog extacy och blev helt off their heads. Folk knuffades och röjde rätt rejält framme där jag var, men det var bara att hoppa med och knuffas tillbaka, för jag tänkte inte bli nedträngd till en sämre plats haha! Dessutom var det nån idiot (antagligen drogad) som hoppade över stängslet och upp på scenen i bara ett par steg under Swastika eyes. Han var så snabb att vakterna inte ens hann reagera och Bobby Gillespie (sångaren) lyfte upp mike standet mot honom i självförsvar, men då kom vakterna och drog iväg honom.

När det var slut så var det som att vakna upp ur nåt slags tillstånd. Kändes helt sjukt att komma ut i friska luften och lugnet efter att ha trängts bland alla svettiga kroppar där inne. Måste bara säga att Primal Scream är för jävla coola. Är väldigt svag för den där skinny rockbands looken med axellångt hår och 70 tals skjorta. Och Mani från Stone Roses är ju med i Primal Scream och Stone Roses är (var) ju med asbra.


Efteråt gick jag in till Java's och fikade med Sean, för han ringde och sa att ha var där

Jag var alldeles slut efter konserten och det var minst sagt jobbigt att jobba klockan 9 igår. Jag var inte bakis, drack bara en öl eftersom jag prioriterade att få bra plats framme vid scenen framför att köa i den evighetslånga kön vid öltältet, men gud så trött jag var. Och på morgonen var mina öron fortfarande inte helt återställda, utan jag hörde alla ljusa toner tydligare, vilket kändes lite konstigt. Men som tur är blev min hörsel normal efter ett tag.

Ojojoj att det var värt det säger jag bara!

Docks Project Launch

I torsdags den 23 var den stora dagen i bar no 8. Jag och jennifer Cunningham visade videor och Aoife, curatorn höll ett litet tal och launchade hemsidan.

kolla in www.dockdiscourse.com


Det dök upp bra med folk, vilket var kul med tanke på att många av dem redan varit på live @ 8 eventet kvällen innan.
Roisin Coyle hade med sig olikfärgade pappersark och involverade både oss och besökarna i att vika origamibåtar. John Smits som håller på och betalar av min tavla dök upp, även Catriona kom, vilket jag blev mycket glad över, Lisa Sweeney vars utställning i Norman Villa jag sett på lördagen, Maeve från arts centret, Sean och många andra. Många kom upp efteråt och berömde mig för videon. De tyckte att den var väldigt kul! (Jag ska lägga upp den på min hemsida så fort jag får tid.)

Sen när vi vikt en massa båtar så gick vi ut till kajen utanför och sjösatte dem. Tidvattnet var ovanligt högt, vilket var bra för oss.

Ruth Le Gear till höger (också medlem i Engage studios) och jennifer i blå klänning.

Curator Aoife i röd kjol.

Lisa Sweeney i grön kappa och Roisin bakom henne.


Lyckad kväll och kul att få visa upp videon efter allt slit!


Live @ Bar no.8 och sköldpaddor

På onsdagen den 22 var jag hemma hos Jennifer Cunningham och gjorde video editing tillsammans med henne. Vi skulle ha launchen av vårt Docks projekt på torsdagkvällen, så vi lade ihop hennes video, några foton jag tagit och min senaste animation (den med draken ni vet) i en loop som skulle spela under kvällen.

Hade det väldigt trevligt hemma hos Jenny kan tilläggas. Hon bor ofta i Dublin när hon är bildlärare där på olika ställen, men nu under sommaren bor hon hos föräldrarna vid universitetet. Vilket underbart hem. Så kreativt och mysigt! Hennes stora tavlor hängde uppe överallt. Den ljusa matsalen var omgjord till ett rum där hon brukar hålla konstcirklar och måla själv. Hon hade en jättetrevlig jack russel, bjöd på kaffe och croissants, visade foton från när hon varit i Sverige och vi drack mer kaffe ute på den stora uteplatsen medan videon gjorde rendering. (vad är motsvarigheten till render på svenska förresten?)

Hon hade även två sköldpaddor som heter Speedy och Gonzales. De var jättetama, och när hon tog ut dem ut terrariet och lät dem springa på golvet så var de snabbare än jag trott och nafsade i ett snöre och drog i det som en hund skulle göra haha! Hade aldrig klappat en sköldpadda förr så jag var helt fascinerad. Det var som att hålla ett föremål och ett djur på samma gång eftersom de är hårda, haha!Sen på kvällen var det dags för ännu ett Live @ bar no. 8 event. Det är en återkommande videokonst kväll som alltid är kul att gå på. Denna gång var den curaterad av en konstnär som heter Louise Manifold. Jenny visade sin nya video som ägde rum i ett ödehus i Dublin där det påstås spöka. Väldigt bra!
Pratade med Aoife, som var förväntansfull inför vår launch nästa kväll och Maeve från arts centret, som jag hade möte med i ateljén förra fredagen. Hon hade gett mig en text att läsa om out of body experiences, doubles och phantom limbs. Den underhöll mig under några fikastunder under veckan, mycket intressant!

Senare på kvällen dök Sean upp också, efter att ha varit på en poetry reading i Westside library.

Arts Festival Parade dagen

Förra söndagen den 19 juli var det dags för det årliga spektaklet i stan. Macnas är en grupp som ordnar en parad med ett visst tema varje Arts festival och även medverkar i St Patrick's day paraden i Galway.

På eftermiddagen innan paraden så vaktade jag vår utställning i ateljéerna i Engage. Var väldigt segt för alla andra i hela stan kollade på en gaelic match mellan Galway och Mayo, så hade bara en enda familj som besökare...

I år var temat Orfeo i underjorden. Även om inte paraden var så lång i år (berodde troligen på att de floats som tillverkats i år var väldigt tidskrävande) så var det häftigt att se och gillade den mer organsiska känslan bättre än glitter och hög musik som det var förra året.

Några gick förbi vårt fönster på väg till samlingsplatsen.

Vid kanalen på väg till rådhuskorsningen där vi tittade. Bra val av plats.


Väntan. Hela stan är verkligen ute så fort det är parad. Folk här älskar parader. Jag älskar att ta kort på parader!Hur jäkla cool är inte den hästen då?! Benen rörde sig så det såg ut som att den gick.


På väg hem. Folk överallt.

Kul att se var det!

After 9 days of procrastinating...

This is beyond the joke by this stage...

Hmmm när uppdaterade jag sist? Let's see... förra fredagen den sjuttonde. Jag har inte ens någon bra ursäkt. Kan inte säga att jag inte haft något att blogga om, snarare har det varit tvärt om. Har haft för mycket bilder att lägga upp och grejer att berätta om så jag har dragit mig för det eftersom jag inte haft så mycket tid.

Jag tänkte skriva några inlägg för att uppdatera er om de största händelserna under veckan som gått:

LÖRDAG DEN 18 JUNI - ARTS FESTIVAL UTSTÄLLNINGAR

Jag var ledig lördag-söndag så på lördagen gick jag en liten utställningsrunda i stan. Först var jag i the Pink Cottage på Henry Street. En cool gammal halvrutten stuga med halmtak där de brukar ha olika utställningar då ock då, men den är alldeles för sunkig för att bo i. Atmosfären passar perfekt för video och sound art.Sen gick jag till Norman Villa Gallery i Lower Salthill och kollade på Lisa Sweeney's solo utställning. Skulle ha gått på vernissagen på tordagen, men jag jobbade till 7 så jag missade den. Pratade med henne på onsdagen och ville gärna se hennes grejer.

Gillade verkligen hennes pastelliga tavlor, fågelbon och små titthus, varav den ena innehöll en staty av jungfru maria, och sen när jag kollade in åt sidan i titthålet så stirrade ett uppstoppat huvud av en hare på mig. Snacka om att jag blev skrämd haha!

Sen åt jag en mjukglass och promenerade bort till universitetet där det var en utställning med Lorg Printmakers.


Detta var min favorit:

"A Scrapyard of dreams" av Chris Ploughman. Gillar vad den försöker illustrera.

Sen gick jag till Amnesty cafét och fikade med Sean och hans bästa kompis Anthony som var uppe i Galway från Westport över dagen (kors i taket) händer inte ofta så fick ta tillfället i akt! haha!

Och så köpte jag en liten anslagstavla i Simon shopen för 2 euro som jag genast var tvungen att hitta någon användning för så jag hängde den i ateljén.Och vi lever för konsten

I onsdags kväll var jag på två olika vernissager. Först Lars Laumanns utställning i Galway arts Centre. Han är norrman men utställningen handlade om svenska Eija-Riita Berliner-Mauer som är gift med Berlinmuren. Knasigt, men hon existerar verkligen. Hittade artiklar om henne på internet också. Haha!

Sen var vi i 126 galleriet på en annan vernissage men jag fattade aldrig exact vad det handlade om, mer än att det var en massa 60 tals fotografier på afroamerikaner. Pratade mest med Lisa Sweeney som bjöd mig till hennes vernissage följande dag och åt en massa god pepparkornsost. Aoife, från docks projektet dök också upp och vi fortsatte till Bar no. 8 där hennes kompis slöt upp och vi hade det revligt där ett bra tag innan vi gick vidare till Quay street där vi träffade på Eimear-Jean utanför O'Neachtains och pratade med henne ett tag. Väntade på att några street performers skulle komma förbi, men sen fick vi veta att de ändrat tiden till tidigare på kvällen. Väldigt trevligt var det iallafall!

Igår skulle jag ha gått på Lisas vernissage i Noman Villa gallery, men den började 6 och jag hade glömt att jag jobbade i info kiosken till 7 så när jag väl kom hem så var det för sent. Ska ta en sväng dit imorgon istället. Imorgon har jag en massa utställningar jag måste beta av när jag äntligen är ledig: Universitetet, City museet, Norman Villa...

Men ikväll ska vi iallafall på konsert med Penguin Café Orchestra jag och Sean, som jag fick gratisbiljetter till. Ska bli kul!

Nu idag klockan 4 hade jag möte i ateljén med Maeve, Galway Arts Centre curatorn om en utställning som hon ska curatera nästa år. Hon gav mig lite material att läsa, då hon vill att vi ska jobba kring drömmar, illusioner och out of body experiences. Jag tycker att sånt är väldigt intressant, och hon vill att vi ska involvera dessa grejer i vår egen konst, så inte så att vi måste skapa något helt nytt som inte representerar oss, utan mer göra vår egen tolkning av temat och få det att anknyta till det vi vanligtvis gör. Nu ska jag inte säga det här innan det blivit spikat, men hon är i förhandlingar med att visa utställningen i ett arts centre nära Dublin och kanske ett i New York, vilket skulle vara assupermegakul om det blir så!

Så jag är definitivt på!

Igår hittade jag en bok om mardrömmar i konsten, Fuselli: The nightmare. Gillar gotiska grejer, även om det inte kommer igen så mycket i min egen konst (finns redan för många jag känner som jobbar med sånt) men det är intressant att läsa om.

Nu ska jag gå och fika nånstans och läsa en forskningsrapport om out of body experiences som Maeve gav mig. En professor i neuroscience som hon var på föreläsning med i Berlin hade skickat den till henne.

Vernissage i Engage studios

Ursäkta än en gång att det inte blivit mycket uppdatering på senaste tiden. Jobbar och har fullt upp med olika saker mesta tiden. Sist jag skrev hade jag just varit på Quadrophenia på Galway Film festival, jag gick sedan på ett par till filmer; premiären av en irländsk film som heter "One hundred mornings" som var himla bra, och skådespelarna var där etc. Gick även på en screening med olika stop motion kortfilmer som var asbra också på söndagkvällen.

Idag hade vi vernissage i Engage studios av en utställning som pågår under Galway arts festival. Jag visar mina tre senaste målningar, de två jag visat här på bloggen innan och en tredje jag hunnit göra sen dess. Flera av oss hade även våra ateljéer öppna så folk kunde kolla där inne också. Sean var där och jag pratade med lite olika folk som jag inte haft chansen att prata med tidigare som har ateljé på samma ställe som mig eller har någon annan anknytning till konstvärlden. Fick mycket bra feedback av nya ordföranden för G126 gallery som spenderade lång tid inne i min ateljé och kollade på allt, så det var kul.Maria Brennans tusen pappersbåtar.

Angela O'Brien


Mina tre

Min senaste tavla som jag gjorde i fredags.


Maria Brennans ateljé

Virag Varga


Min ateljé

Jag och mina tavlorFick gratisbiljetter från jobbet. Man fick välja en grej var att få två biljetter till. Upptäckte att man kunde ha fått biljetter till de större gigen med Primal Scream, David Gray och Bon Iver också. Sucks a bit när man redan beställt biljett till Primal scream och betalat 47 euro för den... Men Penguin Cafe Orchestra ska vara bra iallafall, så ser fram emot att gå på det ändå.

Efter vernissagen åt jag och Sean middag på BK's wine bar. Jag åt min vanliga potatisomelett. Gott! Det är visst frankrikes nationaldag idag så vi fick ett gratis glas vin för att fira.
Imorgon är det vernissage i Galway Arts Centre och G126 galleriet. På lördag är det vernissage i Universitetet med Lorg printmakers och idag var jag även och kollade in utställningarna i the festival box office på lunchrasten. Jag gillar Galway Arts Festival, konst och kultur överallt.

Quadrophenia och långsinta människor...

Precis som alla har sagt så var Quadrophenia hur bra som helst! Ibland lever ju inte filmer upp till förväntningar men den här gjorde verkligen det! Jag var säkert en av de få i biosalongen som inte sett den förr. Tycker att det är kul att se lite äldre filmer på bio och inte bara nya. Slår verkligen att kolla på TVn särskilt med tanke på att vi varken har platt tv eller surround.

Catriona kunde inte följa med tyvärr eftersom hon fick jobba och Ann-Marie var i England, men såg hennes bror Paul på sin vespa som hastigast. var några stycken mods med vespor där efteråt, men de försvann rätt snabbt, så pratade inte med någon. Träffade istället på John som håller på med avbetalningen på min målning, han hade textat och ville betala 50 euro till idag, så dem pengarna fick jag. Han har betalat halva tavlan nu. Måste verkligen ha gillat den eftersom han har så lite pengar och även kreditkortskulder men ändå envisas med att köpa en tavla på avbetalning. När jag kom tillbaka in till stan åt jag sen lunch på Java's för en del av hans avbetalningspeng.

Pratade med Catriona upp i konstnärshandeln en bra stund. Bland annat om att någon idiot försökt brta sig in i ateljéerna igår natt. Ytterdörren är alltid låst efter 6 men av någon anledning had enågon glömt låsa/någon hade nyckel och hade lyckats ta sig in. Våra ateljéer är på tredje våningen och även där uppe finns en dörr med kodlås. Dörren har glas, sånt som har sånt där förstärknings nät inuti, och personen hade försökt krossa glaset, för det var alldeles splittrat men hade ändå inte gett vika. Dörren var lite trasig men hade inte gått upp. Det var tydligen folk i ateljeerna som hörde oväsen och rusade ut och då hade personen stuckit. Tur att jag inte var där igår kväll för annars brukar jag ju vara där sent på kvällarna. Hade blivit skiträdd! Känns lite läskigt eftersom jag ofta är där sent och när man går hem är man ofta sista personen som går och hela korridoren är nersläckt och man får treva sig fram. Känns otäckt att tänka om man skulle träffa på någon där i mörkret...

Jim skulle iallafall byta koden på vår dörr och börja använda den nedfällbara shuttern och vi ska börja ta en annan dörr ut som går genom kontoret bredvid. Känns lite konstigt att behöva låsa shuttern på tredje våningen när folk är där inne, men hellre det än att något sånt här händer igen...

När jag pratat med Catriona så gick jag hem för att byta om och skulle sen gå och jobba lite i ateljén. Då stötte jag ihop med Aoife, curatorn för Docks projektet vid ett gathörn och vi blev stående där och pratade i nära på en halvtimme. Sen när jag kom hem var jag hungrig så då lagade jag mat och blev väldigt fördröjt. Gjorde ett nytt försök att gå till ateljén vid 8, men tog inte med datorn. När jag väl kom dit kom jag ihåg att jag hade bilden jag skulle måla ifrån på datorn så det sket sig. Orkade inte gå hem igen så jag gick till Java's och läste vidare i min bok och drack ett glas rödvin. Sean kom också dit sen senare.

Haha, hmmmm när jag satt där och läste så satte sig en blond tjej och en kille vid bordet bredvid. Först tänkte jag inte på det, men så såg jag i ögonvrån att det var den svenska tjejen som jag blev osams med här i Galway för två år sedan och inte har pratat med sen dess. (Om ni vill läsa om bakgrunden till det hela så kolla in första inlägget jag skrev i den här bloggen: här för jag orkar inte gå in på det). Iallafall så struntar väl jag i henne, jag menar det där var ju så länge sen så det har jag kommit över för länge sen. Om hon sagt hej skulle jag ha sagt hej liksom. Men vissa kommer visst aldrig över grejer, för ur ögonvrån såg jag hur hon petade till sin pojkvän och sneglade åt mitt håll för att liksom säga "gud, ser du vem som sitter där?!" på ett diskret sätt. Jag låtsades inte om att jag sett dem utan förtsatte att läsa i boken. Då kom servitrisen fram men hon började vända och vrida på sig och sa att hon ville ha mer tid på sig. Under tiden märkte jag hur hon tisslade och tasslade med pojkvännen för att övertala honom om att de skulle gå, trots att han verkade vilja fika. Sen till slut fick hon sin vilja igenom och de smet ut innan servitrisen hann komma tillbaka. Hmmm, snacka om att hon verkade obekväm. Ok att borden var bredvid varandra, men jag sket väl i om de satt där eller inte. Jag såg henne i en affär en gång för ett år sen och sa hej men då kollade hon bara åt ett annat håll, så nu skulle jag bara ha låtsat som om jag inte kände dem i så fall, om det är så hon vill ha det. Dessutom var min bok så bra, så det var inte svårt att se upptagen ut haha! Vaddå långsint, det har ju liksom gått två år. Är jag en sån otäck människa enligt henne att vi inte ens kan sitta på samma café? Det är ju nästan skrattretande! Okej att det var jag som sade upp vänskapen, men hon var den som var otrevlig och fick mig att göra det. Som sagt, läs mitt gamla inlägg om det här verklar lite förvirrande.

Sen kan man ju undra varför jag ens ägnar henne en sån här stor del av mitt blogginlägg. Men det är bara för att jag blir så retad på folk som är så här löjliga två år senare och dessutom klassar mig som världens värsta människa trots att det verkligen är helt oförtjänt. Vissa folk är man glad att man inte är vän med, seriöst!Mitt rätta jag

Ibland när jag tillbringat för många dagar i jobbuniform och minimal make up så måste jag återuppbringa mitt konstnärsjag och klä mig därefter. Gillar att gå runt på stan i såna kläder som representerar mig. Lyssna på musik som jag gillar och läsa och dricka kaffe på caféer. Idag är en sån dag. Jag är ledig men tar en paus från målandet. Istället har jag läst lite i Ways of Looking av John Berger. (En mycket bra bok) och druckit kaffe på The Budding Café på Sea road. Älskar mina kvarter med second hand affärerna, Ernie's greengrocer, Bell Book and Candle, Simon Shopen och de coola barerna.

Det var rea på Topshop härom dagen så jag köpte en lång randig skjorta och en kort blazer för under halva priset. Blazern kostade 22 euro (har kostat 89) och skjortan kostade också 22 (har kostat 45). Jag lyckas alltid göra kap. För att inte se för dressig ut så har jag en fjäderbrosch på jackan, gula converse aktiga skor och grå mönstrade byxor (kompletta med färgstänk).


Gjorde 60-tals make up med målade ögonfransar.

Var inne och pratade med Ann-Marie's bror Paul i Bell Book and Candle och vi pratade ett bra tag om Quadrophenia som vi båda ska gå ock se på filmfestivalen imorgon. Han berättade att den filmen definierade hans ungdom och att han var i Brighton med sin flickvän nu på senare år och besökte alla ställen från filmen och bodde på ett hotell vid the promenade som är med i filmen! Nu vil jag se den helt galet mycket, särskilt eftersom Helena rekommenderade den till mig redan för flera år sedan. Han ska köra till biografen med sin vespa och det kommer nog att dyka upp en hel del mods kan jag tro. Så coolt!


Köpte två Primal Scream skivor av honom också, så jag har lite mer att lyssna på än bar Screamadelica. Känner mig oerhört peppad inför den konserten om två veckor också!!! Nu ska jag gå göra något annat trevligt och sen senare ska jag gå på nån film på filmfestivalen.

Klar med en till målning

Gjorde klart en till målning idag. Satt uppe hela kvällen igår, lämnade inte ateljén förrän 2.00 på natten och jobbade i info kiosken idag så var ganska så trött imorse. Som tur är jobbar jag bara en kort dag, 12.15-3.00 imorgon.


Anledningen att jag satt hela fredag och lördag kväll och jobbade, och även några timmar nu ikväll är att vi var tvugna att lämna in saker som vi vill ställa ut i en öppen studio utstälning under Galway arts festival denna vecka, och idag är det ju söndag. Blev som tur var klar iallafall. Ska göra en till i serien i samma storlek som kanske också får vara med.

Sean har åkt till Westport i ett par dagar så jag är ensam hemma. Typiskt. När han var här senaste dagarna så var jag i ateljén och sen nu när jag äntligen var hemma "redan" kvart över 10 så är inte han hemma...

En produktiv men tröttsam helg har jag haft iallafall.

Målat hela kvällen.

Minns inte när jag sist varit såhär oaktiv på bloggen. Men har inte haft tid eller lust och då får det hellre vara ett par dagar.

Igår var vi och åt gratis på Jury's Inn hotel med folk från jobbet. De visade runt oss på hotellet och gav oss ägghalvor och grejer till förrätt och sen fick vi vin och lax, bakad potatis, ris, grönsaker etc till huvudrätt och morotskaka, cheesecake och kaffe efter det. Först hade jag inte tänkt gå eftersom jag var där på en liknande grej förra året, men eftersom jag inte hade nån mat hemma så tänkte jag att jag lika gärna kunde gå dit och gratisäta lite haha!

Idag har jag varit i studion hela kvällen. Den här målningen har jag hunnit göra av en trasig air conditioning unit på taket till Hynes yard Car park. Är lite smånöjd faktiskt. Första målningen jag gjort i ateljén eftersom jag höll på med animationen innan.

Så här ser det ut här inne nu. Måste städa iordning lite och tvätta penslarna:

(---)
Ahh, haha nu har jag fått officiell approval på min målning haha :) Chattar lite med folk på twitter, bla Sharon Corr och lade upp en länk på målningen och när hon såg den skrev hon:

"That's fabulous cecilia!" Haha, nu är jag glad!


I förrgår hade vi Hitchcock kväll hos Catriona som planerat. Hon hade lagat god mat och sen åt vi en massa popcorn och kollade på "Mannen som visste för mycket" Det var hon, jag, Siobhan och Caroline. Såå trevligt!

Innan jag gick dit hann jag även med att rita av ett annat foto från Hynes Car park med färgpennor:


Tycker dock knappt att jag ser Sean alls, trots att vi bor ihop. Vi jobbar hela dagarna båda två och sen är jag i ateljén hela kvällarna. Det är verkligen hårdkörning för min del just nu!

Liten uppdatering.

Det verkar vara bloggtorka i allmänhet hos folk. Själv har jag inte så mycket att skriva om heller. Var ju ledig i fyra dagar men mesta tiden spenderades med att göra klart min animation och att fixa ihop AutoCad projektet eftersom vi hade kursavslutning i måndags.

Animationen är nu klar, håller bara på att jobbar lite med soundtracket. Har ju varit så totalt uppslukad av den där draken i flera veckor så nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra istället haha! Får väl börja måla eller hitta på något i ateljén ;)

Skulle ha möte med Maeve igår om en utställning, men hon var sjuk, så kanske blir idag eller senare. Blir ingen launch av docks projektet på lördag eftersom det var många som inte kunde, men förhoppningsvis hittar vi ett datum som funkar bättre.

Ska hem till Catriona ikväll. Hon ville att vi skulle komma och äta hos henne vid 8 och sen se Hitchcock. Kan nog bli trevligt!

Jobbar 12.15-3.00 idag så inte illa. Spelade förresten in en cover version av en låt av Sharon Corr och lade upp på Youtube. Hon släpper ett soloalbum snart och även om jag inte är något Corrs fan längre (jag var jättestort fan av dem i tonåren) så var hon alltid min favorit och det är kul att höra att hon gör sin egen grej nu. Dessutom är hon himla bra, och trevlig! Iallafall så måste hon ha gillat min version av låten för hon lade till den bland sina favoriter på hennes officiella youtube kanal så nu kan massor med folk se den. Yay!


RSS 2.0