Jag och min drake

Jag dör! Jag har inget att säga. Satt hela kvällen till 11 och animerade igår, och nu ikväll gör jag samma sak. Mina ögon är fyrkantiga, jag är hungrig och ännu är jag inte klar. Jäkla drake att ta tid alltså!

Jag har inget liv! Eller så kan det ju vara så att det här är det bästa livet... för det ska bli så kul att visa upp den på launchen av docks projektet nästa vecka. 

Rödvin på en filt och encounter with Tom

Igår var en jobbförmiddag från helvetet igen, var inte fullt lika bakis som efter Catrionas födelsedag, men fick ändå springa och spy två gånger på jobbet och en gång på morgonen innan. Vad fasen är fel på min mage!!?? tål fan inte alkohol. Annars mådde jag inte sååå illa, var mest bara magen som spökade. Antagligen för att jag inte åt någon ordentlig kvällsmat innan vi började dricka.

Det skulle alltså vara vår vanliga Hitchcock filmkväll hos Cat, men när jag kom dit vid nio så var vädret så fint att Cat och en tjej hon just lärt känna som heter Ann-Marie satt ute på en filt nära hennes hus och drack rödvin. Det blev en mycket trevlig kväll på filten, en till flaska rödvin och ett par cider som vi delade på. Det är vid såna tillfällen som man inte märker att man blir full, haha!

Ann-Marie är förresten syster till Paul som driver Bell Book and Candle där jag samma förmiddag köpte Stone Roses skivan. Jag har sett henne där men kände henne inte. Hon var hur trevlig som helst och kände till och gillade min konst som hon sett på min hemsida och på vårutställningen. Fick även veta att det är hennes uncle som driver Ernies greengrocer runt hörnet från Bell Book and Candle och kom på att jag sett henne jobba där också, för hon jobbar på båda ställena lite sporadiskt. Annars är hon konstnär och experimentell musiker och kan hur mycket som helst om musik och vintage kläder etc. Hon har jobbat i en vintage affär etc.

Minns en gång i våras när jag handlade i Ernie's och hon var i kassan och sa att hon tyckte jättemycket om min konst, och jag blev lite ställd för jag kände ju inte henne och visste inte hur i fasiken hon kunde veta vem jag var (jag är ju ingen kändis direkt). Men det var ju alltså hon kom jag på sen. Jag hade gett Paul ett vykort innan vårutställningen förra året med min hemsideadress och hon hade kollat in den och även sett utställningen.

Igår kväll skulle jag jobba med animationen men var så himla trött. Fikade med Sarah och hennes pojkvän på Java's efter jobbet och det var trevligt att se henne igen.

Idag har jag jobbat 9-6 men är nu ledig i 4 dagar woohoo! Måste dock säga att jag trivs så himal bra på jobbet just nu. Älskar mina arbetskamrater och kommer så himla bra överens med Medbh, min supervisor också. Fick höra av henne att Mickael Jacksom dött i morse. Missade det igår kväll eftersom jag inte såg nyheterna. Hon sa att det kändes så mysko, för hennes brorsa som dog i en bilolycka i början av maj var jättestort Michael Jackson fan och hon tog med honom på en konsert när han var ca 10 och hon var runt 15. När Michael Jackson steg upp genom golvet och konserten började så blev han så extatisk att han svimmade, två gånger till och med! Hon tyckte att det kändes konstigt för nu var både han och Michel döda...

Verkar som om hon och brodern stod varandra väldigt nära. Han var snickare och byggde bokhyllorna och bordet som vi har i fikarummet. "Finns mycket här på kontoret som påminner mig om honom" sade hon. Måste vara så hemskt för henne. Medbh... tycker så mycket om henne så det känns så tråkigt.

Nu sitter jag iallafall i ateljén och borde börja få nånting gjort känner jag. Åh, just det. Åt lunch i McSwiggan's bar idag eftersom vi fick en 50% discount voucher. Då upptäckte jag att min gamla klasskompis (och fd rival) Tom jobbade där. Vi var de två som slogs om bästa betygen kan man säga och i slutändan fick jag bättre än honom och blev Student of the year. Samtidigt trodde alltid han och Dee att de var bättre än alla andra. Det blev att vi andra snackade en hel del skit om dem pga deras "översittarfasoner" men nu får jag lägga av med det för både Tom och Dee har varit trevliga mot mig nu när jag träffat dem nyligen och Tom var så himla trevlig i McSwiggans idag och sade att han verkligen gillat målningarna jag visade i Ocean Race utställningen osv. Och Dee har ju också ateljé i Engage och visade runt mig första gången jag var här. Måste ju komma överens med dem eftersom vi har många gemensamma vänner inom konstvärlden. Och nu när vi inte är "rivaler" längre så kan man ju slappna av lite mer.  Han hade fått studio resicency grejen i Galway Arts Centre i augusti, jag sa att jag också blivit tillfrågad men fick tacka nej eftersom jag redan hade ateljé samt jobbar då. Han var rätt imponerad av att jag fått pengarna att åka till Berlin också, så det var helt ok.

Sen glömde jag mitt paraply vilket han upptäckte, så det var snällt! Fast minns att jag tyckte att han var jättechysst när vi var i Köln i trean men sen blev han jobbig igen, så vi kommer väl aldrig att bli bästisar direkt ;)


Quadrophenia och Stone Roses

Vädret har varit varmt och kvavt de två senaste dagarna. Idag är dock bättre än igår. Jag jobbad en kort dag idag, 12.15 till 2.45. De stängde redan 3 för stock take, men det slapp ju jag vara med på, även om det inte gör mig något att räkna lite varor, har ju gjort det ett antal gånger vid det här laget.

Träffade på John Smits som har en avbetalningsplan på min ena tavla. Han gav mig 30 euro till och har så här långt betalat 150 euro av 400. Gick till yoghurt caféet och köpte frusen yoghurt med bär igen och åt vid floden och sen drack jag ett glas Budweiser på uteserveringen vid Jury's Inn vid floden och läste vidare i Lolita. Snacka om bra bok! Såg ju filmen förra året och båda är bra, men boken är nog ändå bättre.

Nu har jag jobbat vidare med min animation och snart ska jag till Catriona för vår onsdags Hitchcock kväll. Får se vilken film det blir ikväll!

Var i min favoritsecondhandaffär Bell Book And Candle innan jobbet och fick tag på "The Stone Roses - Garage flower" Hade aldrig sett den skivan förut men det är tidiga inspelningar från 1985 innan de blev kända som släpptes 1996. Bra, men ljudkvaliteten är väl inte den bästa, tydligen släpptes skivan utan samtycke från dem, och är nog rätt ovanlig.


Killen som har affären är alltid trevlig och ger mig lite rabatt, gillar min musikstil (Sparklehorse, Björk, T.Rex, Mazzy Star, Radiohead, Stoneroses etc) och brukar prata med mig. Han frågade om jag kände till filmen Quadrophenia. Det gjorde jag, den handlar om mods kulturen i Brighton till ett soundtrack av The Who (gjord 1979). Min kompis Helena har sagt att den är himla bra (hon bodde i Brighton i ett tag) och jag har velat se den ett bra tag. Han sa att han hade hört insider information att den ska visas under filmfestivalen som börjar den 7 juli. Så jäkla yes!  (Broschyrerna hade nämligen inte släppts än).

Sen när jag kom till jobbet så hade festivalbroschyrerna just anlänt. Quadrophenia går klockan 1 på torsdagen den 9 juli. Jag bad Medbh om ledigt så att jag kunde se filmen och det fick jag, tur att hon är så jäkla schysst! Så nu blir det Quadrophenia på bio och några andra filmer med hoppas jag.

Dessutom är det klart att Sean får ledigt från jobbet andra veckan i september så att han också kan komma till Berlin i några dagar. Så de dagar han är där ska vi kolla på sevärdheter (han vill se de krigshistoriska monumenten, muren etc.) och sen när jag är själv ska jag göra konst research. Ser fram emot det som fasen!

Marianne, en av mina jobbarkompisar från Schweiz åkte till London nu ikväll för att gå på Shakespeare imorgon. Börjar få lite London abstinens, har inte varit där sen februari förra året. Måste nog söka masters där så jag får bo där ett tag. Marianne sade att hon kunde se mig som Londonbo.

Och imorgon ska jag fika med Sarah efter jobbet. Känner att jag trivs bra med det mesta just nu!

Vad jag gjorde igår (och idag)

Igår kom jag hem så sent att jag aldrig hade ork att uppdatera. Först gick ju jag och Sean en promenad runt Terryland och sen åt vi frusen yoghurt med hallon och jordgubbar (så himla gott!) på nya Yoghurt caféet vid cross street.


Yoghurten ser precis ut som mjukglass i konsistensen men är såklart mycket nyttigare eftersom det bara är naturell yoghurt.

Sen gick jag till ateljén och fortsatte jobba med animationen. Gick även en sväng till Hynes Yard car park vid the docks och tog lite polaroidbilder. Jag tog en serie på 9 bilder igår som jag skrev tid och datum på, tog 9 bilder där på lördagen också. Sen satte jag upp dem som en tidslinje på ateljéväggen.
Jag älskar polaroider. Fast det vet ni väl redan.En dikt jag skrev för några dagar sedan och ett foto jag tog upp i parkeringshuset för några veckor sedan finns också på ateljéväggen.

Idag har jag jobbat hela dagen. Började redan 8.45 eftersom vi har ett morgonmöte på måndagar innan vi öppnar 9. Hann inte äta frukost och kände mig helt astrött hela morgonen. Sen var jag tvungen att gå till AutoCad kursen nu på kvällen 7 till 10 också. Upptäckte att vårt projekt måste vara klart till nästa måndag  så jag vet ju vad jag ska göra i helgen då... (suck). Och så måste jag ju få klart animationen denna veckan också. Dessutom har vi ju vår Hitchcock kväll hos Cat på onsdag, jag har möte med Maeve någon av kvällarna och så vill Sarah träffas och fika också. Allt händer alltid på samma gång!

Kommer dock inte kunna åka till Cork med Catriona i helgen som hon frågade för jag måste göra klart mina båda projekt. Fast på ett sätt gör det inte så mycket för om jag åker så kommer jag vara så otäckt trött sen på jobbet eftersom det blir så många timmar på buss, fest hela natten etc. Så det får bli en annan gång.

Nu måste jag i säng för jag är så vansinnigt trött. Jag jobbar jämt känns det som, antingen turistbyrån, AutoCad grejen eller animationen... det tröttar ut.

Födelsedagsfest hos Aoife

Igår jobbade jag i ateljén större delen av eftermiddagen och lyckades få ihop några sekunder på animationen. Tar sån tid, men snart är den klar. När den bara rör sog framåt så går det förhållandevis snabbt, men när kroppen ska vrida sig runt så tar det evigheter att få till.

Har 35 sekunder nu iallafall och tror att den kommer stanna på runt 40. Måste jobba mer med den nu i eftermiddag för den måste bli klar den här veckan så jag kan fokusera på nästa grej. Den har animationssekvensen skulle ha varit klar för länge sen om det inte vore för att jag jobbar nästan jämt. Måste även få klart AutoCad projektet, så måste jobba på det ikväll också. Känns som att jag alltid sitter framför datorn, inklusive på jobbet...

Ska iallafall gå en promenad nu med Sean, för han är också ledig, runt universitetet bort till terryland och kolla på kaninerna i djuraffären. Har lite djurabstinens båda två.

Min outfit igår.
Igår var jag ju på Aoifes födelsedagsfest. Hon fyllde visst 25. Jag trodde att hon var närmare 30. Inte för att hon ser gammal ut direkt, men för att de andra tjejerna i Docks projektet som hon är nära vän med, Jenny och Aideen är runt 30, så då antog jag att de var samma ålder eftersom de kände varann när de var yngre. Hon hade massor med mat: Potatis, sallader, oliver, mozzarella, nachos etc. så jag blev proppmätt! Upptäckte att jag inte kände EN ENDA person förutom Aoife. Trodde att kanske någon mer jag känner skulle komma, men icke. Pratade lite med några olika tjejer och de var trevliga, men sen runt 11(jag kom dit halv 9) blev huset packat med folk och de var alla vänner eller hade träffats förut, så jag gick till Java's och fikade med Sean istället, för det blir lite jobbigt i längden när alla står eller sitter i grupper och pratar om gemensamma händelser man inte själv har en aning om. Aoife var så snäll iallafall och gav mig installationsdisken till en tidigare version av AutoCad som jag ska försöka installera eftersom testlicensen har gått ut på den jag har.

Nu i veckan ska jag ha ett möte med Maeve i Galway Arts centre om utställningen där nästa år. Jag vill inte säga för mycket än innan det är klart, men det låter lovande iallafall. Förhoppningsvis kommer utställningen turnera till ett par andra ställen också. Men tänker inte försäga mig om vart utifall det inte blir av...

Det blev midsommar iallafall

Trodde ju inte att det skulle bli något firande igår eftersom både jag och Sean jobbad hela dagen, men sen när jag var på väg hem från jobbet så såg jag att de sålde, söta, goda små jordgubbar på McCambridge's och då fick jag ett infall och köpte lax och färskpotatis där också. Sen dukade jag upp med min lilla midsommarstång som mamma skickade med mig när jag flyttade till irland 5 juni 2004.
   "Ta med den här lilla midsommarstången så får du sätta fram den sen på midsommar" minns jag att mamma sa. Den har stått i fönstret i sovrummet i ett par år och banden börjar bli lite blekta. Men det är väl som Doris sa i Jönssonligan:
"Det finns vissa saker en inte kan köpa för pengar - ett minne av Sverige!"Mamma hade skickat två servetter i paketet med boken.

Maten var klar precis klar när Sean kom hem. Det enda jag saknade var senapssås som jag inte fick tag på eftersom jag inte hade tid att gå till någon stor matvarubutik, så det fick bli lite grovkornig senap med laxen, som inte passade fullt så bra. Gräddfil hade också varit gott, men det finns inte här.

Sean var nöjd och glad. Jag drack lite av min Bushmills whiskey jag har kvar sen min resa till Nordirland i februari, och sen åt vi jordgubbar och vispgrädde till efterått. Åh så söta och goda de var! Idag är ju sommarsolståndet så det firar de som tror på the pagan religion (druider och sånt) här på irland. De tänder eldar, spelar trummor och går till standing stones och stencirklar m.m och ser solen gå upp. Vet att de firar ute vid St Brigid's gardens, men dit kan man ju inte ta sig utan bil. Dessutom ska jag ju på Aoife's fest ikväll.

På turistbyrån kom jag att prata med två tanter om midsommarfirande eftersom de frågade om var de hade firanden på irland och jag kollade upp det på datorn. Då helt plötsligt såg vi två blonda tjejer med stora blomsterkransar i håret gå ut genom dörren och de trodde att det var några som skulle till något pagan firande. Då sade Edel som pratat med tjejerna att de var svenskar och då berättade jag för dem om svenskt midsommarfirande och de tyckte att det verkade väldigt trevligt. "Sweden must be so beautiful this time of year!" sade de. De måste ha varit utanför stan nånstans och plockat blommorna för kransarna var helt otroligt fina med klöver och prästkragar etc och såna blommor växer inte här i närheten.

Sen efter middagen igår kväll åkte vi till Eye Cinema och såg "Maria Larssons underbara ögonblick" (Everlasting moments heter den på engelska). Den vann guldbagge för bästa svenska film och bästa manliga och kvinliga huvudroll och jag förstår varför. Så otroligt himla fin den var! Handlade om svåra saker men var samtidigt så hoppfull och vacker. Och jag som älskar fotografi förstod hennes lycka av att se bilderna framkallas i mörkrummet etc.

Så det blev en riktig svenskdag trots allt.

hackig franska och pakethämtning.


Min lugg börjar bli lång. Har inte bestämt om jag ska klippa den igen eller ha snedlugg. Som det är just nu måste jag spreja ihjäl den varje morgon för att inte ha håret i ögonen när jag jobbar. Hår i ögonen, a  big no-no!

Idag hade jag en kort dag i info kiosken. Höll på att komma för sent. Gick först upp 25 min över 11 och började kvart över 12, och jag var tvungen att ta mig till turistbyrån för att byta om och sen till kiosken. Som tur var hade jag tänkt ta cykeln för att senare kunna cykla till post centret utanför stan, så det gjorde att jag hann i tid.

Var nästan inga kunder så jag var glad att jag slapp sitta där och bli uttråkad hela dagen. Kom två franska tanter och frågade om jag talade franska. Jag sade för första gången att jag förstod lite grann. Jag har nämligen läst på lite fraser och ord sista veckan så mina kassa gymnasiefranska börjar komma tillbaka till mig. Annars vågar jag aldrig säga det för då börjar de babbla och jag fattar ju bara enkla meningar och kan inte riktigt få ihop meningar själv utan mer lösryckta ord och fraser blandat med engelska. Dessutom skäms man inför de andra medarbetarna när de hör hur man traglar sig fram men nu i kiosken vågade jag. Konstigt nog förstod jag det mesta av vad de sade och lyckades sälja biljetter till en Connemara tur på franska och visa vart deras B&B låg etc. Kände mig lite stolt efter, trots att jag nog inte sade något rätt grammatiskt haha! Men de förstod ju iallafall, och det var ju bra eftersom de hade typ noll engelska. Borde ta tag i att lära mig franska och/eller tyska ordentligt nån gång så man faktiskt kan prata språken.

Sen cyklade jag ut till Mail centret vid Tuam Road. Det ligger flera kilometer bort så det tog mig ca en halvtimme varje riktning och var lite läskigt att köra igenom ett par flerfiliga rondeller eftersom bilarna kom så snabbt. Men, jag tog mig dit och fick med mig paketet från mamma och pappa. Det är förresten National cycling week här denna vecka, så nu kan man ju säga att jag deltagit. Blir sällan att jag cyklar annars för det är så mycket trafik och sen bor vi ju i centrum och där är det mest gågator och enkelriktat som hindrar en från att cykla ändå, så jag går mest.

Paketet innehöll midsommarhälsningar och födelsedagskort till Sean. Dessutom var det en bok på engelska om svenska traditioner och en massa typiska svenska recept som hör till de olika högtiderna som lax, sill, jansson, köttbullar, semlor, pepparkakor, jordgubbstårta etc. Bra att det är på engelska också för då kan man visa boken för folk här.

Ska laga något typiskt svenskt nån dag när jag får tid. Blir dock inte imorgon, för jag jobbar 9-6 och Sean jobbat 11-7 så blir inget midsommarfirande. Däremot har vi tänkt ut något svenskt att göra. En Svensk film med Mikael Persbrandt som heter "Everlasting moments" (Maria Larssons eviga ögonblick) öppnar på biorafen här i stan imorgon, så den ska vi gå på. Verkar vara himla bra att döma av trailern iallafall. Någon som sett den? I år har de visat två svenska filmer på bion här: denna och så Låt den rätte komma in. Skitbra, för det har de aldrig gjort förr när jag bott här (förutom en på filmfestivalen förra året, men det var inte på den vanliga biografen).

Nu på kvällen har jag kollat på "One flew over the cuckoo's nest" En av mina favoritfilmer helt klart. Såg ju den på teatern här i stan förra året också. Tur att det är sista dagen jag jobbar imorgon innan jag är ledig, för man blir så himla trött av att jobba så många dagar i sträck. Hade tänkt jobba med animationen på kvällen men jag orkade bara inte, och det är sånt precisionsarbete att man måste koncentrera sig en massa, så det får bli på lördag istället. Måste ju få det klart snart!

En katt under motorhuven

Här är några bilder från den här tiden förra året som jag hittade på Catriona's facebook. Synd att min fina tapet bara fick sitta uppe i två veckor (var del i vårutställningen). Skulle gärna ha den som fondvägg här hemma, men när man hyr lägenhet här så får man ju varken måla eller tapetsera så det är kasst, för våra väggar är så tråkiga.
Har jobbat hela dagen igen. Försökte träna in de tre nya tjejerna som börjat: Carol, Ann-Marie och Saidbh. De är väldigt trevliga men det är ju så mycket att lära sig så vet knappt i vilken ände man ska börja. De båda bokningssystemen för boende och biljetter, var alla broschyrer finns i de olika skåpen, var man hittar de olika busstidtabellerna, hur skrivarna funkar och vilken som används till vad, skillnaden mellan det stora antalet sightseeing turer och vad de erbjuder, var de olika hotellen och B&Bna ligger, fakta om små saker som inte många känner till men folk ändå frågar om.... ja listan kan göras oändlig. Trots att det är fjärde sommaren jag jobbar där så tycker jag att jag lär mig något nytt varje dag. Folk frågar alltid om så mycket småsaker som man måste ta reda på som inte tillhör de självklara "turistattraktionerna".

Känner mig rätt bra på jobbet nu faktiskt. Allt flyter på, känner att jag kan 99% av det folk frågar om, klarar ut det mesta på ett snabbt och smidigt sätt och sitter inne på väldigt mycket information. Är en bra känsla. Minns när jag jobbade där i början. Då var man så nervös att svara i telefonen, att göra fel med bokningarna, fick fråga kollegorna hela tiden etc. Känner jobbarkompisarna så bra också och skämtar alltid om knäppa saker och roliga/konstiga kunder. Idag hade vi en episod med en man som körde från en stad som ligger nån halvtimme från Galway och hörde något jama. Han hade en kattunge under motorhuven upptäckte han när han parkerade vid turistbyrån och antog att den hörde till det B&B där han bott. Katten försvann under en annan bil och han kunde inte få tag i den. Han kom in på turistbyrån och köpte en dyr Guinness handduk att fånga den i och en burk sardiner för att locka den! Om han fångade den skulle han köra tillbaka den till B&B:et Vi fick aldrig veta om den kom till rätta eller ej, men en stund senare var hans bil borta så vi hoppas på ett lyckligt slut och att katten kom hem igen.

Det är ju Seans födelsedag idag, så han har varit ute på puben större delen av kvällen. Men vi var ju ute igår kväll och jag kände inte för att dricka idag igen. Och så var jag ju ute med turistbyrån i måndags så jag stannade hemma. Var tänkt att jag skulle gå på min AutoCad kurs idag eftersom jag missade det på måndagen. Jag ringde dem och frågade om jag kunde vara med onsdagsgruppen men då sa mannen jag pratade med att onsdagsgruppen slutade förra veckan eftersom vår måndagsgrupp blivit fördröjd pga bank holiday och påskhelgen. Nu har jag inget program att jobba med för min licens har gått ut (tänkte att jag kunde ha fått en ny av läraren idag) så nu kan jag inte jobba med projektet på hela veckan!

Birthday boy och Bar boot sale

Imorgon är det Seans födelsedag, och eftersom jag har min kurs imorgon kväll så bjöd jag honom på middag på Indiska restaurangen på vår gata nu ikväll. Det var väldigt gott men oj så mätt jag blev! Ändå åt jag inte upp allt! Lite obekväm känsla. Efteråt gick vi till Blue Note och tog en drink. Jag drack en Bailey's för jag var för mätt för en pint. Vi ahde inte så mycket pengar eftersom bankomaten i närheten inte funkade, och så drack jag ju en del igår, så vi gick hem sen.


Det satt inga andra i vår del av puben eftersom vi var där redan vid 9, så jag ställde kameran på en bänkrygg och tog kort på oss, haha!

Har ju förresten glömt att berätta att jag var på en Beer boot sale i Bierhaus i söndags kväll. Det var som en liten lopps inne i puben med folk som sålde böcker, kläder, smycken etc. som de ville bli av med. Det höll på från 2-8 men jag jobbade till 6 så jag gick bara förbi en snabbis för att se vad de hade, jag var inte där för att hänga och dricka öl denna gång eftersom jag var tvungen att jobba med min AutoCad ritning på kvällen. Hittade några bra grejer iallafall:

* Två screentryckta näsdukar/dukar för 1 euro.
* Två böcker: en med mordhistorier sammanställda av Hitchcock och en biografi om 60 talet av Andy Warhol för 4 euro
* Fyra rice crispie buns för 1 euro
* Ett par örhängen för två euro
* Ett stjärn-hårspänne för en euro.

Braaaa köp!!


För någon vecka sedan öppnade ett Yoghurt café i Galway. De gör frusen yoghurt som ser ut som mjukglass men är nyttigare och så får man färsk frukt till. Jag testade det med blåbär i lördags. Det var gott, inte lika sött som glass men ett bra nyttigare alternativ!Vid floden i lördags. Det var så fint väder! Nu ska det visst bli regnigt och ruskigt i ett par dagar, det regnade nu på kvällen när vi gick hem. Vilken tur att vi åkte på båtturen igår kväll!

Corrib Princess

Idag var en sån där dag när man är glad att man jobbar för Failte Ireland (Galway tourist office) eftersom man får gratis treats från olika ställen lite då och då. I kväll fick vi en gratis båttur med Corrib princess som går på River corrib. Turen går från Woodquay och tar ca 1,5 timmar. Man går upp till Lough Corrib och sen tillbaka igen. Det var ett gäng av oss som åkte efter jobbet och vädret var underbart.

Innan vi lämnade Woodquay. katedralen i bakgrunden och de tyska praktikanterna.

Ombord. Vi fick en massa vin. De kom hela tiden och fyllde på våra glas.

Akter

Menlo castle


När båten vände tillbaka mot Galway gick vi och satte oss på nedrevåningen och blev serverade mat i form av oliver, lax, brown bread, spansk omelett, nötter etc. Vi fick även Irish coffe och After eight mints. Gott med tanke på att vi inte hann äta efter att jobbet.

Sen drog Gary fram gitarren och det blev att jag spelade ett par låtar. Efter det var vi tillbaka i hamn så vi gick ner till Bierhaus runt hörnet från där vi bor och fortsatte dricka och prata. Några av de andra funderade på att gå till en nattklubb, men jag gick hem runt halv 12. Jobbar ju 9 imorgon och känner inte för att vara bakis som sjutton imorgon. Himla trevlig kväll iallafall. Nu kommer vi alla att rekommendera Corrib Cruises ännu mer i fortsättningen!

Polaroid Love

Jag alskar ju som bekant polaroidbilder. Har inte haft tillgang till en scanner pa ett ar, men nu finns det en vid den gemensamma datorn i Engage studios, sa jag satt och scannade in lite polaroidbilder jag tagit de senaste tva aren. De flesta av de jag lagt upp har ar fran sommaren 2007 nar min familj var har och halsade pa. Det var valdigt trevligt! Jag onskar att de kunde komma tillbaka och halsa pa snart, men det kommer nog inte handa den har sommaren heller.
De var har precis lagom sa att de bade kunde kolla pa varutstallningen i konsthogskolan och fira Seans 30 ars dag.Det ar nagot sarskilt med polaroidbilder anda. Storleken, samt det faktum att det bara finns en bild, det gar ju inte att gora flera som med t ex negativ eller digitala bilder och detta gor dem till sma skatter. Jag bevarar mina i en liten chokladask.

Annars ar det mest bara jobb... Jag jobbar 10 dagar i strack och ar inte ledig forran nasta lordag-sondag. Snacka om kasst schema! Igar var jag i ateljen och jobbade till kvart i 11 pa kvallen och lamnade kvar datorn dar, sa nu anvander jag Seans, det ar darfor det inte finns nagra svenska tecken. Nu snart nar Sean kommer hem fran jobbet har vi planerat att ga ut och ta oss en drink och prata lite. Kanske blir BK's winebar. Vi har ju knappt setts pa evigheter fast vi bor ihop eftersom bada jobbar och jag har haft fullt upp pa kvallarna med olika saker och han har varit i Westport i tva dagar.

Pa onsdag ar det hans fodelsedag. Maste hitta pa nagon present. Bast ar att bara fraga vad han vill ha haha!

Praktikanter och fuskstadning

Sitter i info kiosken pa Eyre Square och har det trakigt. Tva tyska gymnasieelever ar hos oss pa praktik i tre veckor. Ena tjejen var med mig i kiosken idag. Hon var trevlig, men det ar ju inte precis latt for henne att hjalpa turister nar hon sjalv kom till Irland for forsta gangen for bara nagra dagar sedan och bara har varit i Galway centrum men ingen annan stans sa har langt. Darfor fick jag halla oronen oppna for nastan varje turist som kom till hennes lucka behovde hon hjalp med, de maste ju ha undrat  varfor hon jobbade dar nar hon inte visste nagonting haha!

Det ar ju skillnad med de nya som borjar sommarjobba har och sa for de bor ju har, har akt pa en Familiarisation tour av regionen etc. De fyra nya som ska borja ar pa sin Fam. tour just nu.

Ikvall kommer Catriona och nagra mer(?) hem till mig for att kolla pa Hitchcock. Det blev andrade planer for hon far inte ta hem besokare till sig langre pga ett utsparat house party for ett par veckor sedan da polisen kom... Darfor textade hon mig igar kvall och fragade om det gick bra hemma hos mig istallet. Enda grejen ar att vart hus ser ut som en soptipp, minst sagt, med klader overallt, berg med saker pa borden etc. sa jag kommer fa panikstada lite nu ikvall innan Cat kommer!

Slutar 7 och Cat kommer halv 9, sa har inte sa mycket  tid pa mig men far fuskstada och vraka in alla klader i garderoben haha!

Nu slutar jag snart!

Primal Scream!

De spelar under Galway Arts Festival i juli. Det är en triple bill med David Holmes, Spiritualised och så dem i the big top (typ som ett stort cirkustält) den 24 Juli. Först tyckte jag inte att jag hade råd, biljetten kostade nämligen 45 euro, men så såg jag idag att jag hade fått in pengar på kontot så då tänkte jag att vad fasen, nån stor konsert måste man ju unna sig varje sommar, särskilt när de spelar fem minuters gångväg från där vi bor!

Förra året blev det ju Radiohead i Dublin, i år blir det Primal Scream. Måste erkänna att jag faktiskt inte ägde en enda av deras skivor tills idag, även om jag gillat Higher Than the Sun, Loaded etc. men när jag lyssnade på lite låtar på iTunes så kände jag ju igen hur många som helst och de är ju så himla bra!!

Sitter i ateljén nu och fösöker jobba lite. Var i amnesty caféet och åt lunch förut och skickade även ett tack kort till stiftelsen som gav mig konststipendiet. Jag passade även på att köpa Primal Screams mästerverk Screamadelica på HMV och sitter nu och lyssnar in mig lite. Yay, ska bli så kul!I kväll måste jag hem till Aoife och försöka kopiera över autocad ritningen av Galway Docks, för filen fanns inte på min USB, trots att jag var med när hon kopierade den, så antingen är det något konstigt med hennes dator eller så kopierade hon fel. Var lite snopet när jag skulle jobba med den på AutoCad kursen igår.. Jaja, imorgon blir det Hitchcock kväll igen. The Birds denna gång.


Vårutställning och trevligheter

Igår var det vernissage på konsthögskolan i Galway, så självklart ville vi ilumni studenter dit för att kolla in vad de fått ihop i år. Det var tänkt att jag och Cat skulle promenera ut dit tillsammans runt 1, men hon ville jobba lite mer på en taval hon håller på med innan hon gick, så jag gick själv och hon dök inte upp förrän halv 4.

Tur att jag kom tidigt, för då hade jag tid att ta mig en ordentlig titt på allt som visades innan det blev proppat med folk. I år var det lite annorlunda, för förr har alltid både tredje års (Bachelor) eleverna och fjärde års (BA Honours) eleverna trängts om utrymmet, men nu hade de ändrat så att det bara var fjärde års eleverna som ställde ut i vårutställningen och sen hade de olika tredje års klasserna haft andra utställningar, t ex keramikeleverna hade en grej i Galway City Museum i maj, paint eleverna hade en utställning i hallen efter påsk etc. Det gjorde att det fanns mycket mer plats åt alla, men också att det var lite mindre folk eftersom tredjeårselevernas familjer inte var där.


Jackie O'Neill. Jag och Cat blev så himla imponerade av hennes söta textilier, kaniner, fåglar, nypon etc. Påminde oss om "Watership down" (Den långa flykten). Jag som älskar kaniner!

Flora Feist, som gick i min klass under vårt Foundation year, men tog ett års ledigt och nu slutade fyran i textil. Hon hade designat jättefina tyger baserade på labyrinter och ryska kyrktorn.


Benny Williams, en kvinna som är kompis med Rosin, Cat och dem och som jag känner litegrann. Hon har verkligen utvecklats, för jag minns att jag inte tyckte hon var så särskilt bra i tvåan och nu var hon en av de bästa paint studenterna enligt mig.

Jag hann med att prata med en hel del personer jag känner, däribland Aideen Barry och Jennifer Cunningham som är med i Docks projektet, Loretto som gick i vår klass, mina förra tutors Mike, Deirdre och Fionna som var väldigt glada att höra att jag fått utvecklings stipendiet och ateljén sen jag såg dem sist. Deirdre ville att jag skulle e-maila henne så skulle hon skicka information om någon hon känner i Berlin som kanske kan hyra ut ett rum till mig när jag åker dit. Fionna, var dock trevligast utan dem, när jag träffade henne på övervåningen, känns alltid kul när man har något att berätta för dem.


När Catriona kom så gick vi en sväng ihop och kollade. Vi pratade med Jackie och Orla som hon känner och beundrade deras verk, massor av folk vi pratade med nämnde min utställning förra året och hur de tyckte den var så bra etc. så den måste ju ha gjort avtryck iallafall när alla känner igen mig genom "ja, men det var ju du som hade de där retro tapeterna och videon som jag tyckte var så bra!" haha! De känner mig genom mina verk och inte personligen ;)

De bilder jag visat här var mina favoriter, men över lag tycker jag inte riktigt att utställningen var lika bra som vårt år. Textiles och print hade bra grejer, men var lite besviken på paint, för det var bara någon enstaka grej som tilltalade mig. Kändes som att man sett mycket av det förut och att många grejer var gjorda på ett sätt som påminde för mycket om andra grejer/inte var tilltalande i sitt utförande etc. Däremot var det ju bättre upplagt med bara fjärde års elever, men var ändå lite sämre än andra år måste jag ändå säga.

Efteråt promenerade jag och Cat in till stan och handlade lite mat på Dunnes och sen gjorde vi två goda sallader som vi satt och åt på hennes uteplats i kvällssolen. Det blev en sallad med rödlök, tonfisk och äpple, och en med jordgubbar, broccoli och cheddar. Den sistnämnda var såååå god, och enkel, så den måste jag göra själv nån gång. Hade aldrig trott att jordgubbar, broccoli och cheddar skulle passa så bra ihop!

Vi drack lite vitt vin och Cats kompis Joanne, som jag vet att jag sett, för hon gick året över oss, men inte kände kom. Hon var jättetrevlig så sen gick de och köpte vodka och apelsin och cranberry juice medan jag gick hem och hämtade en tröja och bytte skor och sen satte vi oss vid Spanish arch och drack lite och träffade på Lucy coh John och några andra bekanta från college. Det var fest i Nimmo's senare på kvällen arrangerad av några på skolan, så vi gick dit och betalade 50 spänn för att komma in. Det var skitkasst, för vi kände ingen, musiken var dålig och alkoholen var dyr, så vi gick rätt snabbt vidare till The Rosin. Där satt vi i beer garden och rökte mentol cigaretter och pratade och sen dansade vi på nedrevåningen. Mitt i alltihop kom en irländsk kille som kunde Svenska och frågade Joanne om jag var svensk. Hur kunde han veta det kan man ju undra då "jo hon har sån där retro stil när hon dansar som svenskar har" svarade han. Ahhh men ursäkta, men hur fan dansar en svensk då? Och hur skulle jag kunna veta hur svenskar dansar, jag som aldrig går ut i Sverige? Hmmm?! Han kom iallafall och pratade med mig på perfekt svenska och först fattade jag inte, för han sa "är du svensk?" på svenska och då sa jag "ja, är du också svensk?" Då svarade han "nä, jag är Irländsk" så då fattade inte jag om han kunde svenska eller bara hade lärt sig typ en fras.

Han studerade tydligen i Lund och hade bott där i fyra år. "Alla tror att jag är svensk för att jag har bra svenska" sa han, "ja, det är ju lite lustigt, sa jag, för alla tror att jag är irländare för att jag har bra engelska" haha! Han var trevlig, men va fan, jag behöver ingen som stöter på mig när jag har Sean ju!

Sen dök Cats nya pojkvän upp, en afrikansk gatukonstnär och musiker som jag sett måla vid Shop street men inte känner. Han var väl ok, men ite riktigt min typ. Han är dessutom 38! fast det syns inte, men ändå, då är ju inte Seans 31 så gammalt i sammanhanget...

Runt halv 2 fick jag nog och gick och köpte chips i Winnie's till mig och Sean och gick hem. En trevlig kväll och dag hade det varit iallafall!

Terminator snart


Sitter i ateljén och animerar igen. Jobbade 12.15 till 3 och sen kollade jag runt lite på stan efter en tröja. Hittade en svart cardigan på Vero Moda som jag lade undan, men den kostade 250 kr, och jag lovade mig själv att inte köpa något förrän jag får in pengar på kontot nästa gång, så det får vänta... Kallt och regnigt har det blivit, vi som hade sånt underbart väder i en vecka! Klädde mig inte varmt nog i morse, och paraplyet har jag självklart tappat bort!

Ikväll ska vi på bio och se nya Terminator filmen. Det ser jag verkligen fram emot, för jag gillar de första två, särskilt tvåan! Trean däremot har jag inte mycket för, men den här ska visst vara bättre, och Christian Bale är ju så bra!

Imorgon ska jag på Degree showen på Konsthögskolan. Ska ha min blommiga klänning jag köpte nyligen, men självklatt kommer det att regna och vara kallt när man äntligen vill vara lite fin.

En yaaaayyy dag, helt klart!!!

Idag är en sån himla YAAAAYYY dag!!! Det låg två brev i brevlådan i morse när jag skulle till jobbet. I det första stod det att jag blivit uttagen till en stor samlingsutställning som ska äga rum i Galway arts centre, Galway city museum och The University Hospital i Augusti.

Det andra brevet var från Liljesonska stiftelsen i Motala som skrev att jag tilldelats ett stipendium på 15 000 kr(!!!!). Det är en fond för unga östgöta-konstnärers vidareutbildning, så i min ansökan skrev jag att jag ville göra en studieresa till Berlin i ett par veckor, så nu blir det BERLIIIIN i September!!! Är så jävla glad så det är inte sant!


Träffade John som betalade deposit på min tavla förra veckan och fick 500kr till på avbetalningen. Det firade jag med att gå till Boots och skriva ut lite foton från Volvo Ocean Race och så var jag i McCambridge's och köpte oliver, dolmatas, bröd och plommon som jag nu sitter och äter i ateljén.

Har aldrig varit i Berlin och i stort sett alla jag känner pratar alltid om hur mycket den stan skulle passa min stil både gällande second hand och vintage grejer, arkitektur och konst så jag ser fram emot att åka dit så jäkla mycket!!!


Ikväll spelar Hothouse Flowers nere vid the docks så jag ska nog gå dit en sväng sen eftersom det är sista kvällen på Volvo Ocean Race festivalen eftersom båtarna åker imorgon eftermiddag.

Ett Hitchcock mord och ett riktigt mord.

Sitter uppe i ateljén nu på min lunchrast och äter blomkolssoppa. Försöker hitta billiga middagsalternativ, och take away soppa med brown bread kostar 2.60 euro i McCambridge's så det är bra för min plånbok. Låmnade kvar datorn här i ateljén igår kväll så därför gick jag hit på rasten. Jobbar till 6 och sen ska jag till The House Hotell på möte med konstgruppen där vi håller på med projektet om the Galway docks.

Igår kväll hade vi vår första Hitchcock kväll hemma hos Catriona. Hon bad mig ta med några olika Hitchkock filmer att välja på och vi såg "Rear Window" (Fönster mot gården), som är en av mina favoriter. Aisling och Caroline var lite tveksamma först och trodde inte att de skulle gilla "gamla filmer" men de tyckte den var asbra! Nästa vecka ska vår Hitchcock expert Geraldine komma och berätta lite om honom innan filmen. :)

Igår hände förresten något hemskt. När jag gick till jobbet på morgonen så såg jag att gatan mellan Shop street och Eyre Square var avspärrad med polistejp och det var ett tält uppsatt på andra sidan. En kille som var på Karma nightclub hade blivit knivmördad precis utanför lite efter två på natten. http://www.rte.ie/news/2009/0603/galway.html
De hade ett forensic team där som undersökte området hela dagen och vi fick fullt sjå att förklara för turisterna i Info Kiosken vad som hänt och att bussarna nu inte gick i den riktingen etc. Usch, killen var bara 20 år och ingen bråkstake alls enligt alla som kände honom, se vet inte hur det kan ha gått till. De letar just nu efter mördaren. Har aldrig gillat Karma nightclub, hade en house mate för ett par år sedan som stod och köade där och blev nedslagen så hans ansikte belv så svullet att han knappt kunde se någonting i en vecka, det såg för jävligt ut!

Bortsett från detta så är vädret fortfarande fint, om än inte fullt så varmt och jag ser fram emot helgen eftersom jag jobbar till 4 på fredag, bara 12-3 på lördag och är ledig söndag, måndag, tisdag. På söndag ska jag på vårutställningen i konsthögskolan och kommer säkert få se en hel del kända ansikten där.
 


Sommar och pubar och trevliga saker

Hade inte tid att uppdatera igår. Jag jobbade med min animation i ateljén hela kvällen. Värmeböljan fortsätter, fortfarande 26 grader och solsken! Kan knappt tro att det är sant! Igår var jag ledig så jag strosade runt stan och gjorde trevliga saker som att:
* Dricka kaffe utanför Café Luna med Sean och läsa vidare i Macbeth boken.
* Äta chokladdoppad mjukglass i Eyre Square

*Titta på Galway hooker båtarna i Race Village

* Äta en sushirulle till lunch nere vid The Long walk

* Kolla in utställningarna i Galway City museum (och utsikten)


Och så jobba i studion och prata lite med Jim och Aine och de hjälpte mig att får wireless att fungera i studion också. Fanns en kod att hämta på den gemensamma Mac:en.

Idag har jag jobbat hela dagen. Kände mig väldigt nöjd med min insats för jag jag löste varje problem eller förfrågan jag ställdes inför och var så trevlig att jag gjorde många turister glada. "You look very Irish" sa en amerikansk man när han just skulle gå. "But I'm actually Swedish" sa jag, och det hade han aldrig trott, haha! Har nog delvis med mitt röda hår att göra ;)

På kvällen var Sean på sin poesikurs i Galway Arts centre och sen efteråt gick vi en promenad till Terryland eftersom han skulle lämna igen en tysk film som vi kollade på igår. Sen fortsatte vi och gick en promenad runt Bohermore. Det var så varmt att jag kunde ha t-shirt trots att det var sent på kvällen. Sen gjorde vi en "spur of the moment" grej och tog oss en pint i O'Connel's vid Eyre Square för de har en av stans största beer gardens och det passade ju perfekt en varm sommarkväll som denna. Sean hade aldrig varit där förr, men jag var där en gång förra året med folk från turistbyrån. Om man inte vet om det så kan man inte tro att de har en så stor gård bakom själva puben eftersom det är höga murar runtomkring.


Jag har förresten goda nyheter: jag skickade ju in ansökningar till Galway arts centre för ett par veckor sedan och de måste ha varit bra, för Maeve e-mailade mig igår och sade att hon vill ha med mig i en grupputställning där nästa år. Jag blev även erbjuden en ateljé där för augusti månad. Grejen är att de ska ha ett ateljéprogram med fyra konstnärer som får ateljéer i Arts Centret i 4 veckor i Augusti, som ett residency. Jag ansökte ju innan jag fick ateljé med Engage. Jag var dock tvungen att tacka nej, dels för att jag redan har en ateljé, men mest för att man inte får några pengar under residency perioden och jag skulle ju i så fall få sluta turistbyrån en månad tidigare pga detta. Det betyder att jag skulle förlora ca 17 000 kr samt inte ha någon inkomst alls under Augusti månad eftersom jag inte kan få a-kassa för en månad när jag inte är tillgänglig för jobbsökande. Så detta tillåter inte min ekonomiska situation. Känns iallafall bra att höra att jag skulle ha fått ateljén om jag velat och att hon skrev "I can definitely see us working together in the future", och att jag får vara med i en utställning nån gång nästa år. För Galway Arts Centre är faktiskt rätt prestigefyllt ändå.

Berättade om utställningen för min supervisor Medbh och då sa hon:
"It's great talking to you, cause there's always good news with you!"
Är det så? Kanske...

RSS 2.0