If you read this I'll give it to you (but then you must wear it)

Har aldrig sett en längre kö i mitt liv! Var nere i Mervue, nästan mitt emot konsthögskolan för att anmäla mig till en FÁS course. Det är träningskurser för arbetslösa eller folk som vill skola om sig, lära sig datorer, svetsning osv. Min handläggare hade frågat mig i februari om nån av kvällskurserna skulle intressera mig för när jag är arbetslös så betalar de avgiften som annars är 200 euro. Man var dock tvungen att gå dit vid 7 idag och skriva in sig eftersom det var först till kvarn.

Jag skulle ta bussen kvart över 6, för hon hade sagt att det var bra att vara tidigt ute. När jag gick till busshållplatsen så ringde min förra klasskompis Maria, för hon skulle också skriva in sig på en kurs i att starta eget företag. Jag skulle skriva in mig på en nybörjarkurs i AutoCAD (alltså computer aided design). Hon var redan där och sa att kön redan var skitlång trots att klockan bara var 6. Jag tog en buss och stressade dit och när jag kom fram vid 20 över 6 så ringlade kön runt hela byggnaden, märks att det finns många arbetslösa nu!

Jag såg aldrig till Maria för hon var längre fram i kön. Efter nån timme fick jag till slut skriva in mig på kursen. Den går måndagkvällar från klockan 7-10 i 10 veckor och börjar nästa vecka. Det är ju gratis, så kan ju inte skada att lära sig lite nytt. Tur att jag inte kom senare dock, för de sista i kön fick vända och gå hem för det fanns inga platser kvar...

Just ja, var lite kul på bussen ut dit: jag har haft en pin badge på min väska i över ett år som jag fick gratis på en konstutställning en gång. Det stod "If you read this I'll give it to you - (but then you must wear it)" på den. Hittils har ingen velat ha den, men plötsligt sade en kille som satt ner bredvid där jag stod:

"So can I have it?" och pekade på badgen.  Då kunde jag ju inte gärna neka, så jag tog loss den och gav den till honom och han satte den på tröjan. Sen började han prata en massa om att det var en så cool idé att ha saker som liksom gick runt från person till person på det här sättet, och att han hört om nån stad där det fanns cyklar som man kunde använda som man ville och sen lämna nån stans så nästa person kunde ha den ett tag. Man skulle dela grejer, det var bra att vara solidarisk bla bla bla... Han var nog lite hippe aktig, eller inte riktigt, men väldigt laid back iallafall och "wired to the sky" som Seans mamma skulle ha sagt för sen fortsatte han prata om hur det vore så coolt om t ex den här bussen var fri så vem som ville kunde köra den vart de ville, eller om man hade ett flygplan, så kunde vem som helst få flyga det. "Men det är väl inte helt lätt att flyga ett flygplan iallafall?" försökte jag, men han var liksom helt uppfylld av sin utopiska solidaritetstanke så jag var glad att jag skulle av bussen just då för jag kände inte för att vänta på att höra vad som skulle komma efter flygplanet! Han tackade så mycket för badgen och sade att det skulle bli spännande att se om nån skulle vilja ha den av honom.

"He's defenitely on drugs!" var Seans kommentar när jag berättade, haha!

Men vet ni vad, jag var ju så smart på den där utställningen den där gången, så jag tog TVÅ badges, så jag har en kvar moahahahaha jag är bäst!


Som ett valskelett

Idag när jag vaknade och kollade ut genom fönstret så var det något som inte stämde. Det var fel utsikt liksom. Jag är van att se ett stort grått tak med ett par duvor på toppen. Först fattade jag ingenting (för man känner sig ju lätt lite vilsen i den sekunden man vakar) men så såg jag att ett par byggjobbare höll på att plocka av hela skiffertaket på ödehuset mitt emot.

Jag har en helt ny utsikt.Det blev ingen promenad sen igår kväll. Jag var helt utsvulten, så jag gick ner till corner shopen och köpte pasta sås och lagade vegetarisk spaghetti bolognese. Sen blev det mörkt. Gick till The Salthouse och tog ett par paints efter 10 nån gång. Det var trevligt. Sean ska gå med i en beer club där, då ska de träffas en gång i månaden och testa olika utländska ölsorter etc. Kan ju vara lite kul, för han gillar att prova olika typer av öl och inte bara samma jämt.

Jag idag

Nu har jag varit och tagit kort uppe på mina parkeringshustak igen. Men jag besparar er de bilderna för ni är säkert inte lika intresserade av närbilder på flagnande färg, hustak och parkeringsrutor som jag är.

Jag drack en kopp kaffe på Amnesty caféet, men jag märker att jag kommit in i en ny fas. Jag går liksom igenom olika stadier och under några veckors tid har jag varit i ett dricka-kaffe-i-evigheter-och-läsa-bok stadie. Nu lockar det inte fullt så mycket längre eftersom jag har så mycket att styra med konstprojektet, diverse ansökningar, fixa klart det sista på min animation etc. så jag har inte ro att bara sitta och läsa i evigheter (och inte tid för den delen heller) så de sista dagarna har jag hellre suttit och kladdat i min notebook än att ens ta upp boken ur väskan. Det är inte Tjechovs fel, han är ju skitbra, det är bara jag som kommit in i ett nytt stadie. Det går som i vågor sånt här för mig.

Nu måste jag äta nåt för jag vill hinna gå en liten promenad innan det blir mörkt och sen kanske gå och ta en pint med Sean. Han visste inte om han skulle ut med sina jobbarkompisar eller ej, så får se hur det blir.

Jag visar er de här bilderna på mig istället som jag tog alldeles nyss:
 


Dockning av Dagmar Theresa


Den här oljetankern har man sett ett flertal gånger. Vi spanade ofta efter den när vi gjorde projektet om Galway Docks i trean på konsthögskolan. Minns att Maria (eller om det var Sarah?) filmade när den åkte genom slussporten och att vi andra tog kort när den anlände. Nu är hon inte någon nyhet längre. Men stor och röd är hon, och hon lyser fint i kvällssolen.

Jag mötte Aoife, Jennifer och Aideen vid hamnen vid 7, fast Aideen åkte hem nästan direkt för hon mådde inte så bra. Anledningen att vi träffades 7 var att det då strax skulle bli mörkt så att Aideen skulle kunna prova sin projektor och hur det funkade att projicera på en av tankarna. Men när vi bestämde det i torsdag så hade vi alldeles glömt bort att det byttes till sommartid natten till idag och därför inte alls var skymning runt 7 utan soligt och fint... Jag, Aoife och Jennie gick iallafall runt i nån halvtimme och tog kort på vad som helst som föll oss in. (Innan dess hade jag också gått en sväng innan jag mötte dem och fotat lite på skrothögen och grävmaskinerna och kranarna).


Jag tog kort på alllt och inget

Aoife fotar på


Sen gick iallafall solen ner, så då gick vi till the House Hotell i närheten och drack te och Jennie visade en video hon filmat av hamnen runt jul när det var is och de kollade igenom vad jag gjort i min notebook och vi pratade lite om idéer. Det var trevligt!
Innan dess var jag och Sean i Wa Café och åt. Jag åt sushi rulle och marinerad tofu biff, mycket gott! Sen satt jag där och ritade och skrev lite i min notebook och gick sedan alltså en sväng och tog kort eftersom Wa Café ligger vid hamnen och jag ändå skulle träffa de andra snart.
Nu på kvällen har jag kollat på Lilla Sjöjungfrun och öppnat påsen med Kexchoklad som jag köpte på IKEA. Jag är en sucker för tecknad film!

Jag har sagt det förut, men jag är så jäkla glad att vara del i det här projektet för det är så himla kul och inspirerande och alla är så trevliga!

Förresten så sålde jag en (kanske två?) tavla till en bekant hemma i Sverige idag, fast han kommer inte få den förrän i slutet av sommaren eftersom den är del i Stockholm serien och om jag får chansen vill jag gärna ställa ut dem tillsammans. Det är den med alla grenarna framför ni vet.

Umeå open, var var jag??!!

Fan vad jag önskar att jag hade varit i Umeå tors-lörd den här veckan, för då pågick Umeå Open. Till saken hör att jag aldrig varit i Umeå, men fy fan, det hade liksom varit den ultimata grejen för mig för jag gillar banne hur många som helst av de som spelade:

* Fever Ray
* The Hives
* Jay Reatard
* Soundtrack of our lives
* Jenny Wilson
* Tiger Lou
etc...

Så jäkla åhhh liksom! Lyssnade just på Jay Reatard på myspace, asbra! Men ingen konsert på Irland tyvärr... Fever Ray, Jay Reatard kom hiiiit, jag vill gå på konsert!!!

Idag har jag ätit äggmackor med Kalles Kaviar, så otroligt jävla asgott det var! Har inte ätit kaviar på flera år... Och så blev äggen helt perfekta också, mörkgula i mitten men inte lösa. Igår satt jag uppe till halv 4 och jobbade med animationen (när jag kommer in i något så fastnar jag lätt) men då var ju klockan egentligen halv 5, för man skulle ju ställa om klockorna. Det hade jag faktiskt glömt när jag vaknade i morse, känns ju som att halva dan har gått när man förlorar en timme.

Klockan 7 i kväll ska vi i Docks gruppen iallafall ses och gå en promenad runt området och kolla. Hoppas det inte regnar för det ser lite ostadigt ut...

Vad gjorde ni under er timme då?


Jag satt och ritade på lite idéer för Docks projektet.

Kanske blir en animation, men måste göra klart den jag håller på med först. Håller på och jobbar med den just nu... Nån som sett Metropolis? I så fall vet ni vart jag fått idén.

Utsikt över stan.

Idag har jag varit ute och rekat lite mer för Docks projektet. Först var jag tillbaka i Hynes Yard parkeringshuset och tog kort från de olika våningsplanen på de stora oljetankerna.


Sen hittade jag ett till tak att gå upp på, nämligen parkeringshuset i anslutning till Eyre Square shopping centre (där inne jobbar Sean). Det hade inte mindre än 7 våningar och jag tycker att det är så himla spännande att springa i trapporna ända upp på de här parkeringshusen för man får se stan från en helt annan vinkel än man är van.

The Docks hållet


Centrum hållet

Kan tillägga att det kändes oerhört mysko att sedan ta hissen ner till Dunnes Stores och bli utsläppt mitt i deras klädavdelning som var helt packad med folk. Kändes nästan surrealistiskt, som att bli teleporterad ungefär. Jag hade ju gått in i parkeringshuset bakvägen och inte ens varit i den delen av centrum och helt plötsligt så stod man där bland allt folk och kände sig vilsen tills man fick tillbaka fattningen.

Det är ju rena skammen att jag bott här i snart fem år och ändå aldrig varit uppe på något av dessa parkeringshustak förrän denna vecka. Ack ja...

Nu har jag köpt lite grönsaker på marknaden och måste börja laga middag för min mage skriker efter att endast ätit lite soppa i Café Luna tidigare.Jag var uppe på Hynes taket igår också. Då lekte jag lite med att ta bilder av min egen skugga. Jag har även skrivit ut några av dagens bilder och klistrat in i min notebook. Känns kul att jobba med ett projekt som ligger nära där man bor så man kan gå tillbaka till stället så ofta man vill när man får nån idé, vill hämta mer material etc. Sista 2 åren har jag ju hållit på med mitt förortsprojekt i Sverige, och då har jag ju bara kunnat vara där i några dagar och ta kort osv. och sen har jag ju fått klara mig på det research materialet utan att kunna gå tillbaka och samla mer material när jag vill...

Glöm nu inte Earth Hour

Förra året så deltog jag och Sean i Earth hour. Så här skrev jag i bloggen då.

Då hade inte Sverige hakat på än vad jag vet, men de pratade mycket om det här på Irland. De säger ju dock att man ska stänga av lamporna i en timme, men vi trodde det skulle vara lite mer hard core så vi stängde av alla apparater som var på standby, elementen etc. Allt utom kyl och frys :)

Måste komma ihåg att göra det ikväll också. Om ni läser mitt inlägg från idag förra året så står det att vi hade planerat att ha en earth hour en gång i veckan, för att det var så avkopplande och meditativt att inte ha en massa ljud och grejer omkring en utan bara sitta och läsa vid levande ljus, men sen blev det aldrig så av någon anledning, jag vi tänkte aldrig på att göra det helt enkelt...

Det blev BK's winebar, en halvliterskaraff med rödvin, potatisomelett och en banan flamberad i rom sen igår kväll. Trevligt det också!

Java's finns inte!

Jag gick förbi där förut och det är bara en byggarbetsplats... de har inte ens blivit halvfärdiga och lappen i fönstret om att de skulle ha återinvigning idag var borttagen. Det var som om all förväntan bara rann ur mig, jag hade ju sett fram emot att gå dit som en galning...


Jag var nere vid The Docks en sväng innan den tråkiga upptäckten och tog kort uppifrån parkeringshusets tak med min polaroidkamera. Sen var jag i konstnärshandeln och köpte en ny notebook som jag ska använda till enbart det här projektet. Aoife sa nämligen att hon funderar på att ha med alla våra olika notebooks som del i utställningen. Jag var på Boots och skrev ut några foton och köpte även Fever Ray skivan på HMV Jag satte mig sedan på Kappa-Ya och åt en sushi rulle medan jag klistrade in fotona i boken och skrev lite anteckningar. Jag gillar att börja i en ny anteckningsbok. Gillar det mer än att fylla upp de jag redan har tyvärr, fast nu var det ju så illa tvunget ;)

Snart kommer Sean hem. Måste hitta på nåt annat ställe att gå ut till, för nu ska jag banne mig gå ut och äta något och dricka rödvin iallafall, för jag var så inställd på det! Kanske ska föreslå BK's.


Lyssnar för övrigt på Fever Ray albumet nu. Jag får en sån där åhhhh känsla för att det är så otroligt bra. Ääääälskar sån musik! Och för omväxlings skull så väntade jag med att tjuvlyssna på låtarna innan skivan kom ut. Annars brukar man ju alltid kunna göra det på youtube, myspace, bandets hemsida etc. men jag hörde bara några sekunder på iTunes och konstaterade att det var bra och sen ville jag vänta tills skivan släpptes, så man skulle få in den där förväntan som man fick på den gamla goda tiden när man inte kunde lyssna online eller ladda ner. Var länge sedan jag längtade så mycket efter ett skivsläpp och köpte skivan direkt på release dagen. Vet att den var ute i Sverige redan för några veckor sen, men den som väntar på nåt gott...

Karta över min stad

Idag släpptes Fever Rays skiva här, så ska strax gå till HMV och köpa den. Sen i kväll ska vi återinviga Java's kan knappt vänta! Fatta hur mycket jag saknat det stället på bara 1,5 vecka!


Här ser ni en karta över centrala Galway där jag har ritat ut några av de ställen som nämns ofta i bloggen, så att ni ska se lite hur de ligger geografiskt.

Det tar bara 10 minuter att gå från mig till stationen om man går i rask takt, så det är inte så stort. Sen är det ju megastora villa och radhusförorter som breder ut sig vida omkring, så allt som allt finns här ca 70 000 invånare. Är dock väldigt glad att bo i centrum, är ju här allt händer.

Nu ska jag gå då.

En närmare titt på mina medresenärer på tåget.

Roisin Coyle:


www.romyillustrations.com

Jennifer Cunningham:http://www.myspace.com/128645137

Aideen Barry:Hon står verkligen ut från mängden. Ser gotisk ut i sitt stora korpsvarta hår, röda läppstift och svarta kläder eller vackra klänningar. Om man kunde vara hälften så framgångsrik som hon en dag så skulle man vara glad :) Hon har utställningar och residencies över hela världen.
www.aideenbarry.com

Aoife Considine: (arkitekt/curator)

http://www.kilkennyadvertiser.com/galway/article/7772

De här tjejerna är helt ruskigt bra, så nu fan har jag något att leva upp till alltså!

Day out i Dublin med konstnärerna

Hade en jättebra dag idag!
Åkte tåget till Dublin 9.15. De andra konstnärerna som är med i Docks projektet skulle också ta samma tåg, men jag visste ju inte hur de såg ut eftersom jag inte kände dem, och då är det ju inte så lätt att hitta dem bland allt folk ;) så jag satte mig själv och tänkte att jag kommer ju ändå träffa dem på Museum of modern art (IMMA) så gör ju inte så mycket. Var nästan lite glad över det eftersom det kändes lite nervöst att spendera nästan 3 timmar på ett tåg med folk man inte känner men som känner varann.

Kom till IMMA iallafall men hittade ingen där, så blev nästan lite rädd att jag tagit fel på dagen. Sen kom de gående iallafall en kvart senare än jag och jag kände igen dem direkt, delvis för att Aideen Barry var med, som är en välkänd konstnär här i Galway som just nu har en soloshow i Galway arts centre, har haft lectures på vårt college, är representativ för Visual Artists Ireland West regionen, har varit på NASA nyligen och spelat in videor i tyngdlöshet osv. Så jag kände igen henne men hon kände inte mig så att säga ;)

De var iallafall hur trevliga som helst, särskilt Aoifa, cutarorn som berättade lite om projektet för mig, och sen hade vi möte i cafét där och diskuterade projektet och våra planer innan det var dags för lunch. Alla andra konstnärer som var närvarande är i 30 års åldern, gick ut college för flera år sedan (de flesta har gjort masters) och jag känner igen deras namn från olika utställningar och sammanhang där de varit med. Så det kändes som ett stort privilegie att få vara delaktig i projektet. Lilla jag liksom, som bara slutade college förra året....

Aoife är arkitekt och har studerat arkitektur i London. Nu finns det tyvärr inga jobb för arkitekter med den dåliga ekonomin och hon är även konstintresserad och därför curaterar hon det här projektet. Jag är liksom helt i mitt element. En männsika som har Alvar Aalto som stora idol, bygger arkitektmodeller, kan allt om arkitekturens historia... sen Aideen som är hur trevlig som helst och vars arbete och drivkraft jag beundrar något enormt, Jennifer Cunningham som håller på med printmaking och är svinduktig, Roisin Coyle som gör helt fantastiska fantasiillustrationer med kaniner etc, Jim Ricks som är chairperson för G126 konstföreningen som jag också är medlem i och även är ansvarig för Engage art studios... Ja, skapligt bra gäng liksom.

IMMAs gård där det visades en gigantisk video av James Coleman.
Vi kollade på utställningarna i IMMA och sen slöt ett par till tjejer upp (vi är 15 personer, ca 8 kunde komma idag) och Aoife skulle prata om projektet med dem etc. Klockan hade redan hunnit bli två, så jag ville sticka in till centrum en stund och kolla lite. Jag gick in från IMMA, via Francis street där jag kollade i Monster Truck gallery eftersom Jim var med i en gruppshow där, samt i Cross Gallery där jag såg några fantastiska arkitekturbilder från kina i en fotoutställning:

Sen gick jag förbi Dublin castle och in till George's street området där jag åt supersupersupergod sallad på ett organiskt takeaway café bakom the arcade, för jag åt bara lite soppa till lunch.

Efter att ha kollat runt lite så blev klockan nästan 6 och tåget skulle gå 7.15. Jag ville äta nåt innan tågresan så jag gick och velade tills jag till slut gick in på Gruel, ett ställe nära Abbey theatre mitt emot Dublin Castle som Seans syster Laura visade mig för några år sen. De har jättegod mat och jag har varit där ett par gånger. När jag kom in så satt Aideen, Aoife, Jennifer och Roisin där, snacka om sammanträffande eller öde haha, verkligen random! Så då åt jag med dem och vi hade jättetrevligt. Vi pratade en hel del om Sverige, Jennifer har varit i Örebrotrakten hos några hon känner 2 ggr och Aideen ställde ut på Moderna museet i höstas. De tyckte det fanns så mycket bra med Sverige som de var avis på: design, IKEA; snö, bra sommarväder, bättre skola/dagis etc. De sa att de gärna skulle flytta dit om det inte var för att det är så svårt att få jobb om man inte kan svenska. :)

Sen tog vi en taxi till stationen för vi blev lite sena och sen hade vi jättekul på tåget. Pratade en massa och Aideen hade med sin laptop och visade animations grejer hon gjort nyligen och så ville Jennifer lära sig hur man gör stop motion animation så hon och Aideen gjorde ett litet projekt med webbkameran i IStopmotion på deras bord med en digitalkamera som flyttade sig och spottade ut ett pappersark där det ritades en Bassetts lakrits godis som sedan mixade mellan den ritade och den riktiga huller om buller. Det blev lite skakigt eftersom tåget rörde sig, men det var kul!

Aideen och Jennifer animerar på bordet
Jag hade köpt en bok om fantastiska arkitekturprojekt som aldrig realiserats i The secret book and record store och den kollade vi i och det visade sig att den var skriven av en av Aoifes lecturers i college.

Vår curator Aoife
Nu ska vi träffas vid the docks på söndag kväll ock gå en vandring i området och diskutera olika platser och möjligheter.
En sån himla, himla bra dag det blev! Jag ser fram emot det här projektet så himla mycket, och en massa nya vänner får jag på köpet, det är så kul för vi har så mycket gemensamt gällande intressen, åsikter etc. och det är så kul att lära känna folk som kommit lite längre i sin karriär och inte bara college folk :)


Att jag slösar tid på sånt här

Lovar du att vara ärlig? Ja

Du heter: Cecilia Charlott Danell

Smeknamn:  Cissi, Cat

Låt som när du är ledsen sörjer till?: Varierar, men nån lugn lite sorglig låt med t ex Ane Brun, Stina Nordenstam, Philip Glass eller Lisa Loeb funkar nog.

Beroende av: Fika på caféer, internet

Vad tror folk om dig?: Att jag är duktig på det jag gör, vissa folk är lite avundsjuka för de tycker att jag verkar så "lyckad" med bra betyg, bra på att måla osv. De tycker att jag är snäll mot alla och lite blyg för att jag inte pratar så mycket.

Stämmer det?: Det stämmer att jag alltid varit bra i skolan och att det gått bra för mig i olika sammanhang men håller inte med om att jag skulle vara mer lyckad än andra människor. Jag har också mina problem, har inget jobb, känner mig väldigt nere ibland, har inte så många vänner som jag egentligen skulle vilja. Jag vet inte om jag är så direkt blyg, jag tycker inte att blyg och tystlåten är samma sak, men jag är inte så pratglad som vissa folk i olika situationer där jag inte känner så många etc. men om jag är med mina vänner så kan jag leva ut mer, men jag är aldrig festens mittpunkt, det är inte jag liksom.

Vad får du oftast komplimanger för?: Min klädsmak/stil och saker jag målat etc.

Vad säger du för att imponera på någon?: Gillar inte att imponera genom att skryta, köra name dropping etc. men vill gärna uppfattas som trevlig, ödmjuk och kunnig.

Hur imponerar man på dig?: Genom att bjuda på sig själv, ha humor, vara osjälvisk och fråga om hur andra har det och inte bara prata om sig själv, ge och ta liksom ;)
Brukar du skratta för dig själv?: Ja jämt, när jag kollar på klipp på Youtube, eller Parlamentet, Mia och Klara, Rena Rama Rolf, Robert Gustavsson etc. Jag skrattar nästan mer när jag är själv haha

Vad står det i ditt senast inkomna SMS?: C u then xoxo

Var bor du?: I centrala Galway.

Trivs du där?: Rätt så. Gillar området och att vi har vår egen lägenhet och slipper dela med andra, men gillar inte att hyran är så hög när stället är så gammalt och slitet.

Äger du några converse: Nej, men 3 som ser ut ungefär som converse.

Sprit, cider, vin eller öl: Rödvin alla gånger, men jag kan dricka de andra grejerna med om det är t ex Kopparbergs cider, Guinness osv.

Brukar du bli för full: I stort sett aldrig men har haft några ggr när jag mått oerhört dåligt nästkommande dag bla Halloween '08, Graduation dagen '07 och efter att ha gjort Dublin med Seans syrra '05.

Vad har du för mobil operatör: Irländska Three

Är du allergisk mot något: Nej, men tror att jag är pyttelite känslig mot damm eftersom jag ofta får lite huvudvärk när jag dammsuger etc och det är väldigt dammigt.

Har du haft sex idag: Nähä

Hur svarar du i mobilen: "Hello?", "Hi Sean" eller "ja, det är Cissi"

Vem ringde du senast?: Tror det var Sean, smsar oftast kompisarna

Vad sa den du senast pratade med i telefonen: Att han var i Wa Café och åt lunch och frågade om jag ville komma dit men jag hade redan ätit.

Antal timmar sömn inatt: Ehhh ca 7

Sov du ensam: Nej med Sean

Brukar du komma i tid: Jag brukade göra det, men den irländska mentaliteten har smugit sig på så nu kommer jag alltid några minuter sent, hur jag än försöker. Dessutom om folk säger att man ska träffas i en pub kl 9 så är det ingen idé att gå dit förrän 10 för ingen kommer innan dess ändå ;)

När mår du bra: När jag lyckas med sånt jag gör, när jag umgås med vänner och familj och bara har det trevligt (fikar, går promenader, tar en öl etc.) När jag går promenader i naturen hemma hos mamma och pappa i Sverige.

När blev du fotad senast: Minns inte, tar oftast kort på mig själv om det ska va nåt ;) men Maria och Aoife tog kort på oss i Blue Note i slutet av feb. minns jag.

Hur känner du dig nu: Trött och våndas för att behöva gå upp tidigt imorgon...

Vanligaste färg på dina kläder: Färgglatt, mycket rött, orange, gult etc. med lite svart, vitt, mörkblått och grått för att späda ut det hela ;)
Vad tycker du om fötter: Gillar inte för stora fötter så mina 38or är lagom ;) men har inte så mycket emot fötter så länge de inte stinker eller är täckta med hår som de i sagan om ringen.

Vad saknar du: Min familj, kompisar i Sverige, Seans syster Laura, mina djur.

Hade du en bra kväll igår: Pratade med mamma, så det var trevligt men lite jobbigt sen senare...

Favorit dryck på morgonen: Vatten, dricker nästan bara vatten hemma.

Rakar du benen: Ja

När brukar du oftast gå och lägga dig: Runt ett kanske

Är du blyg?:När jag inte känner folk eller i jobbiga situationer, men har blivit mycket bättre på att anstränga mig och vara social och prata.

Sysslar du med någon idrott: Inte regelbundet, men ibland simmar jag  eller springer och så gilllar jag att gå långa promenader. Brukade träna på gym men har inte råd nu.

Vill du hellre ha mail än brev: Mail är snabbt och smidigt men finns inget bättre än att få fina brev och vykort.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Har inte upplevt det själv men det existerar säkert

Har du spytt offentligt: Nej, men så fort jag kommit hem... Trodde jag skulle spy i en taxi en gång men klarade mig som väl var.

Vad skulle du göra om du vore kille/tjej för en dag: Det alla andra också skulle prova: ha sex.

Är du nöjd med ditt liv: Mer nöjd än missnöjd, men ändå inte fullkomligt tillfreds.

Är du bortskämd: Nej, det tycker jag faktiskt inte. Är ingen som hjälper mig med saker utan jag får kämpa mig till det själv, men jag är bortskämd med att ha det ganska lätt för mig när jag gör olika saker.

Vad gör du i morgon: Tar tåget till Dublin och går på Museum of Modern art med konstgruppen jag ska jobba ihop med.

Vad är det värsta du vet?: Äckliga lukter (mitt luktsinne är nåt utöver det vanliga), falska människor, folk som lovar att man ska göra saker eller hjälpa en med något och sen sviker de utan att varken bry sig eller skämmas över det.

Hur mycket pengar brukar du slösa på en vecka?: Ca 1500kr, om man räknar in allt utom hyra tror jag...

Vilken kändis tycker du är en bra förebild?: Vet inte, de kändisar jag gillar mest är inte så bra förebilder kanske...

Vad längtar du till?: Att vara med i en utställning av nåt slag, att bo någon annanstans, till att Java's ska öppna igen.

Har du bra vänner och äkta vänskap?: Ja, fast har svårt att komma folk riktigt nära, vilket jag är lite besviken på.

Vad använder du för shampoo?: Burt's bees organic shampoo

Vad är det finaste du fått?: Kärlek, saker som är valda och gjorda med omtanke, kan vara allt från ett fint brev till ett armband, till en noga utvald skiva etc. En särskild plats i mitt hjärta kommer alltid Claddagh ringen att ha som Sean gav mig när vi just blivit ihop 2003.

En speciell dag du minns: 29 augusti 2005 när jag och Sean förlovade oss, studenten 2004, vernissagedagen för vårutställningen 2007 och 2008.

Hur gammal är du: 23 år, men fyller 24 om knappt 3 veckor

Tycker du om någon just nu: Ja, tycker om Sean mest och sen tycker jag om Maeve som jag pratade med nu i kväll i bar no. 8 för att hon är en så otroligt fin människa och alltid bryr sig och ger goda råd och så tycker jag om Catriona och Sarah och Helena för att de är så snälla och också bryr sig och öppnar sig för en och så tycker jag om min familj och bla bla bla...

Du samlar på: Massor med grejer: skivor, bra böcker, beer mats, vykort från utställningar, retro prylar etc...

Gröna eller röda äppeln: Röda, men bara om de är hårda, gillar inte mjuka, mjöliga äpplen!

Vem ringer du när du är arg/ledsen: mamma

Gillar du golf: har aldrig testat men tvivlar på att jag skule ha tålamod för sånt precisionsarbete, minigolv är lite kul dock.

Vilken tid gick du upp idag: 10

Har du sovit i din egna säng inatt: Ja

Har du strumpor på dig nu: Ja, de knäppa med gröna grodor på

Är det okej att gråta: jaa det är okej och ärligt att gråta. Jag gråter när det behövs, men är ingen sån där blödig person som gråter för minsta lilla utan när jag gråter så gör det verkligen ont i mig.

När grät du senast: Dagen jag kom tillbaka hit från Sverige. Kändes jobbigt att lämna allt igen och så regnade det, jag visste inte om jag skulle kunna få fortsatt a-kassa och allt kändes skit.

Vad skulle du göra om du vann en miljon: Spara för framtiden (en miljon kronor är ju så lite, får man ju inte ens ett hus för), men skulle unna mig en långresa och lite nya grejer.

Bär du glasögon eller linser: Nej, har perfekt syn.

Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder: Nej, det är stilen och inte märket som räknas.

När går du upp ur sängen en helgmorgon: 11 kanske? Vardag och helg flyter ofta samman för mig nu är jag inte jobbar.

Har du piercing: Hål i öronen.

Vill du gifta dig: Ja, men det är ingen brådska och jag vill ha ett rätt litet bröllop, fast ändå vackert med en vacker klänning, fint ställe på sommaren etc.

Vill du ha barn: Ja, men alsolut inte snart och inte det första jag längtar till.

Solar du ofta: Har aldrig solat solarium. Förr solade jag ute på sommaren men i det här landet är man kroniskt blek ;)

Är du bra på att laga mat: Jag är mitt emellan, bra på vissa grejer. Nästan bättre på att baka dock.

Är du flygrädd: Ibland kan jag bli lite rädd och börja tänka olika scenarion, men det är inte så farligt.

Hur vig är du: Väldigt ovig

Är du musikalisk?: Jag har lätt för musik, att hitta rätt ton på instrument efter gehör etc. men har aldrig tränat nåt särskilt eftersom jag alltid satsat på konst istället, men sjunger för att det är kul och spelar lite gitarr. Om jag gått in för det tror jag att jag hade kunnat bli bra på nåt instrument.

Vad dricker du helst när du är törstig: Vatten, slår allt!

Vilken är din favoritglass: Vanilj med dajmbitar, mango

Tror du på ett liv efter döden: Skulle önska att det fanns, men är lite skeptisk.

Tycker du om sushi: Älskar sushi!

Vad äter du helst när du ser på film: Popcorn eller nåt godis som går rätt sakta så man kan dra ut på det lite, typ lösgodis.

Bor dina föräldrar tillsammans: Ja, de är gifta.

Har du tandläkarskräck: Nej, men gillar inte att gå dit eftersom jag haft dåliga erfarenheter där de lagt bedövningen på fel ställe, lagat hål fel så det gjort ont i flera veckor efter etc.

Är du morgon- eller kvällsmänniska: Kvällsmänniska helt klart, men blir arg på mig själv för att jag slösar bort morgontimmarna på att sova också.

Vilken ögonfärg har du: Blå/grå

Har du någon gång gråtit dej till sömns: Ja det har hänt
Biter du på naglarna: Ja, och ser inte så fint ut nej.

Röker du: Nej.. eller nån gång när jag festar eller inte mår så bra över något

Hur ofta tränar/motionerar du: Just nu är det inte ofta nog, går promenad några gånger i veckan.

Senaste låt du hörde: "Release me" med Oh Laura


Våffeldag blev pannkaksdag

Jag kände för våfflor, men utan våffeljärn kommer man ingen vart, så jag gick ner till corner shopen och köpte ägg och mjölk och nu gör jag pannkakor istället. Mmmmm!


Visste ni förresten att på Irland har man inte sylt på pannkakorna utan socker och pressad citron. Om ni inte har provat det så gör't för det är jättegott!

Jag vet två saker som ni bör testa om ni inte gjort:
* Pressa citron på pannkakor
* Ha vinäger på pommes frites

You don't know what you're missing!

Att leva med konst konstant

Artist statement:
I am interested in the modernist architects' visions of utopia and how the disappointment that the ideal can never be met leads to a kind of detachment from the place we're in now. How we go about our everyday lives but secretly long to be elsewhere.
    In my work I explore notions of otherness, of observing but not quite belonging and the feeling of detachment from a place that may be shared by natives and foreigners alike. I want to show the quiet, ruminating spaces that silently stand there while we dream away and forget to look, because they have become so common, so everyday to us that we take them for granted, and they're only a temporary stop on a journey that is meant to take us elsewhere.
    I want my work to be bright and colourful, to show these spaces the way that the architects once intended them, but also point to a certain uncanny air that the viewer may or may not pick up on. Over the last two years my main source of inspiration have been a number of Stockholm suburbs.Nu har jag tackat ja till inbjudan om networking grejen i Galway city museum genom att skicka in exempel på min konst, statement och biography. Har även hunnit med att boka tågbiljetter tills imorgon, fika med Maria, vilket var trevligt, signa i welfare kontoret, hämta ut min a-kassa på posten, druckit kaffe och läst vidare i Anton Tjechov boken och ikväll är det bar No. 8. Kan inte vänta tills Java's öppnar igen på fredag. De har inte förstört stället, bara målat väggarna och fixat köket etc (gick förbi idag) och så har de lagt till nya grejer på menyn, bla en fruktsallad med ckokladspåner på. Jajaja! De ska ha återinvigning och jazzkväll där på fredag så då måste jag och Sean absolut dit i god tid så vi får bord, hoppas det inte blir för fult bara...


Senaste tillskottet bland målningarna

Det blev inget bloggat igår. Jag målade under eftermiddagen och hade tänkt att uppdatera med målningen när den var klar, men så blev det mörkt och då blir det inga bra kort och sen ringde mamma.

Här är iallafall målningen som jag gjorde igår:
"The stillness after the train" (olja på duk, 40x51 cm)

Någon som känner igen vilken förort detta är?

Nu måste jag snart gå in till stan, för jag ska träffa Maria och äta lunch vid halv ett, för hon är i stan i några dagar och sen är det signing på welfare kontoret klockan 2. Måste även skicka en ansökan om att vara med i ett networking event mellan konstnärer och curatorer i Galway city museum den 3 april. Så måste jag boka tågbiljetter till Dublin för imorgon.

Såg att A Camp spelar på The Academy i Dublin 29 April, har god lust att åka och se dem faktiskt. Jag och Sean var på The Cardigans i The Ambassador i Dublin 2006, det var himla bra!

Att läsa gamla, vackra böcker som luktar på ett speciellt sätt.

Nu i kväll har jag målat på en ny tavla och lyssnat på Syd Barrett. Kan det bli bättre?!
Här är en detalj av tavlan:

Jag har även suttit på ett för mig alldeles nytt café och läst. Älskar författare som levde på 1800 och början av 1900 talet. Tänk Anton Tjechov, Leo Tolstoy, Franz Kafka och Oscar Wilde...


Det är så underbart att läsa en gammal bok som är typsatt för hand och där bokstäverna liksom är nedtryckta lite grann i papperet. Och läs detta underbara stycke. Får det dig inte att vilja läsa vidare?


Är helt fantastiskt att läsa dessa historier om Ryssland på 1800-talet. Uppgörelser, vilda kosacker, dårhus, misär, och sköna vädinnor på värdshus där det dricks vodka i massor.


Annars har jag hållit mig inne större delen av dagen för jag kunde knappt gå i morse eftersom jag hade sån himla skoskav på hela hälen. Träffade ju som bekant Catriona och Aisling igår kväll och vi bestämde oss för att gå en promenad. Jag hade ett par converse liknande skor som inte var lämpade för att gå flera km till änden av Salthills strandpromenad och tillbaka igen, så kunde knappt gå sen. Men det var mycket trevligt och vi hade så många intressanta diskussioner att man knappt märkte hur långt vi faktiskt gick. Sen kollade vi på Muriel's wedding som gick på TV hemma hos Catriona med hennes housemates.

När jag kom hem så låg jag i sängen och tittade jag på ett par bra program på SVT play. Så himla bra att det finns nu, för då kan jag ju kolla på hela svenska program. Synd att TV4s service inte funkar utanför Sveriges gränser för hade gärna följt Parlamentet också... Sån skillnad mot när jag flyttade utomlands och inte hade dator eller nåt. Nu läser jag DN på nätet, kollar på svenska program, håller kontakt med folk via blogg och facebook. Helt otroligt! För tre år sen försökte jag få in Radio Sweden på långvågen ibland för att över huvud taget höra Svenska talas! Var underbart att ibland ligga under täcket i mitt rum i Tara Grove och höra den susande långvågen och sändningarna sent på kvällen om politik och aktuella händelser, som försvann i ett raspande när man minst anade det och nån fransk eller holländsk kanal kom in istället.

Söndag.

Jag blir så lat när Sean är hemma. Om han sitter med datorn så kan ju inte jag städa, för det ska ju vara rättvist. När han är här så är det så lätt att be honom att diska, för jag lagade ju maten, eller tömma soporna, för det är så mörkt och otäckt att gå ner till sopcontainern i garaget, eller tvätta toan för att det är äckligt... Nu får jag göra allting själv för han är borta hela helgen och jag vill att allt ska vara fint när han kommer tillbaka så att han blir imponerad. Jag var nere och tömde soporna för andra gången sedan vi flyttade in idag, trots att vi bott här sedan slutet av augusti 2007.

Jag har tid att tänka och plocka med saker och somna med stereon på som jag alltid brukade göra förr när jag bodde i mina studentrum. Det är inte det att jag vill vara ensam, aldrig i livet att jag vill vara utan honom i längden, men det är bra för mig att få ta lite ansvar för saker utan att alltid dela upp allt mellan oss. Som mamma sa, jag borde ju göra mer hemma nu när jag är arbetslös och han jobbar heltid. Jag har ju liksom inga ursäkter som säger att jag inte 'hinner med' att hålla ordning hemma. Men man kan ju inte städa hela dagarna heller, då hinner man ju inte med att sitta och läsa på caféer, spela gitarr, måla, slökolla på vad alla andra har för sig på internet och kolla på bra filmer.Ikväll ska jag hem till Catriona runt 7. Roisin och Aisling kommer antagligen också dit och vi ska kolla på nån film är väl tanken. Irland vann visst Rugby RBS 6 nations igår i Cardiff. Jag missade allt ståhej för jag städade ju här hemma. Och så har jag ingen koll på fotboll, rugby, gaelic och sånt, märker mest efteråt hur det står på alla löpsedlar och att folk firar.

Så fort jag rör på mig känns det i musklerna på sidan av magen idag. Märks att jag inte sprungit på länge.
Sean kommer imorgon förmiddag.

Konsten att vara effektiv.

Jag är väl inte direkt känd för mina housewife egenskaper precis, och lever för det mesta i ett bombnedslag. Den här helgen när Sean är i Westport har jag dock överträffat mig själv: jag jobbade nästan hela dagen, för så lång tid tar det när det ser ut som det gjorde hemma hos oss.

Jag bäddade om i sängen och började plocka iordning lite igår, sen idag fortsatte jag plocka iordning, tvättade kläder, dammsög, sorterade hyllan i badrummet, tvättade badkar etc, sorterade min kaotiska köksbänk, städade och slängde massor utgångna torrvaror ur köksskåpet, fick användning för mina fina IKEA burkar som jag tömde över diverse téer, ris, bönor etc i och diskade. Phew blev först klar runt 8 på kvällen, är helt slut!

På eftermiddagen var jag en liten sväng på stan och åt en pea curry på marknaden, drack en kopp kaffe på Amnesty cafét, pratade med Catriona i konstnärshandeln och så köpte jag tyska påskägg och påskliljor att piffa upp med här hemma innan det var tillbaka till städningen. Ska hitta på något med Catriona imorgon, antingen fika, gå promenad eller träffas hemma hos mig. Beror på vädret, vilken tid och huruvida Roisin ska träffa henne imorgon också.

Kan hända att jag tar ut påsken lite i förskott, men kunde inte låta bli att köpa pappägg när jag såg dem, för här finns ju annars bara chokladägg.

Här är alla de tavlor som jag gjort sedan jag kom tillbaka hit efter jul.
I morse var jag även ute och sprang. I och för sig inte så långt, men man får börja försiktigt när man inte sprungit på nästan ett halvår (!) Gillar inte ens att springa men måste verkligen försöka komma i  form lite nu när jag inte har råd att vara medlem på gymet längre som jag gick till hela förra våren...

Bytte ut min plansch från U2 konserten '05 mot en målning av Mucha som jag köpte i Prag. Älskar den!

Ovanpå tvättmaskinen var det förut ett berg av olika förpackningar med mjöl, te, pasta etc. (har väldigt få förvaringsutrymmen). Men jag tömde skåpet med torrvaror på en massa utgångna grejer och fick plats att stoppa in allt mjöl etc. och resten lade jag prydligt i IKEA burkarna som jag använde till min animation.

Vårfint
Nu går jag bara runt och njuter av hur fint det är här hemma, och så har jag köpt några pro markers som jag använde nu i kväll. De är ju jättebra! Har sett dem i några olika illustrationsbloggar så var själv tvungen att prova.

Är fotograferad med blixt på kvällen så ingen jättebra färgåtergivning...

En helt vanlig fredag

Idag har jag inte så mycket att blogga om. Var stan och åt soppa på Amnesty cafét och läste ut Tolstoy boken. Vädret var soligt och fint idag också, men inte fullt så varmt. Skulle köpa Fever Ray albumet som jag trodde släpptes igår, men det kommer inte hit förrän nästa fredag... Var även i min second hand affär Bell book and candle och köpte ett Ramones samlingsalbum för 5 euro. Typiskt nog är det ett hack i ena låten...

Sen har jag städa lite (måste dammsuga imorgon) och spelat in en version av Regina Spektors - Us.
 

Sean har åkt till Westport över helgen så jag är själv. Har just kollat på rapport på SVT play, Robban sa att de nämnde irlands finanskris, så därför kollade jag. 1000 pers blir arbetslösa varje dag här, kasst va?!

Nu ska jag se om jag kan hitta nån bra film att kolla på

Flickan och kråkanSofia Karlsson - Flickan och Kråkan

Jag är helt kär i den här låten idag. Jag bor ju inte i Sverige, så därför hänger jag inte med riktigt och har aldrig hört talas om Sofie Karlsson, men av en händelse råkade jag på den här låten idag. Känner igen att jag hört Mikael Wiehes version nån gång för åratal sen, men tycker den här är så fin.

Gillar visor och folkmusik, så tycker hon är bra. Skönt med lite musik på svenska för omväxlings skull. Hon får svenska att låta riktigt fint. Jag spelade låten själv på gitarr förut idag...

Utsikt från ett tak

Jag gjorde lite rekning infär Docks projektet på seneftermiddagen efter att ha druckit kaffe i Amnesy caféet. Försökte hitta bra ställen att ta kort ifrån, har fått för mig att jag vill ta bilder ovanifrån och sen måla ifrån, så jag smög upp till femte våningen i parkeringshuset på Merchant's road, och där uppe på taket hade man jättebra utsikt. Helst skulle jag vilja komma upp på tak eller olika utsiktspunkter från olika vinklar, men de andra husen verkar man inte kunna komma upp på taket i eftersom de bara är lägenheter... Bra att få lite överblick och inspiration iallafall. Hade inte systemkameran med mig utan bara lilla digitalkameran, så de är mest testbilder.Sen gick jag runt lite på marken också och tog kort för att fundera vidare.


Nu på kvällen gick jag och Sean ut, först till Bar no. 8 för en drink och sen vidare till BK's winebar där jag åt en crepe eftersom jag redan ätit middag och sean åt Boef Bourgignon. Vi delade på en karaff rödvin, pratade och läste lite, så det var trevligt. Börjar dock bli lite smått irriterad på Leo Tolstoy och hans syn på konsten... Men han levde ju för 100 år sen...

Tolstoy tyckte t ex att all konst som var "imitationer" t ex att man ritade av en krokimodell etc var perverserad icke-konst, och endast konst som stämde med religiösa ideal, kom från hjärtat på konstnären och var god var bra konst. Den skulle beröra betraktaren på djupet på ett universalt sätt som alla kunde förstå, t ex historier ur bibeln om godhet och förbarmande. Alltså förkastade han alla konstutbildningar för konst kunde inte läras ut enligt honom utan bara komma inifrån. Me hur ska man då kunna bli skicklig om man bara ska lära sig i sin ensamhet utan lärare? Han gillade bara "sentimental" konst som alla kunde förstå, t ex en kvinna som sörjer sin man som dött i kriget, eller landskap, eller bönder som jobbar etc. Och sån konst som bara bildade kunde förstå var inte konst, för den var inte för proletariatet etc. Intressant att läsa men man blir smått irriterad! haha

Ny målning

Nu har jag spenderat hela dagen med att måla en ny tavla.
Jag började igår med att förbereda den brun/gröna grunden och sen måla dit alla grenar med masking fluid (ni vet sån där folk brukar använda när de målar akvarell)

Sen målade jag dit motivet. Då såg det ut så här:


Sen till det spännande; att dra bort plasten:


Så här blev resultatet:

Nu ska jag ut i vårsolen, har ju jobbat hela dagen med detta så har inte hunnit ut än och lunch har jag glömt att äta också...

Utflykt till en slottsruin

Idag gjorde jag världens bästa cykelutflykt till slottsruinen vid Corrib river. Jag cyklade ut längs Dyke Road, men sen var det en bra bit ut på landsbygden, och jag tog fel vid en korsning så det blev en liten detour, men sen hittade jag dit. Så himla vackert det var! Först kom jag till en liten hamn vid floden där det fanns en kyrkogård, och sen kunde man följa en liten stig bort till slottet. Fick gå igenom en vacker skogsdunge, trotsa lite kärrmark och ett par stenmurar (allemansrätten finns ju inte här, men det såg rätt upptrampat ut).
Väl där tog jag en massa kort och fikade på min sandwich och saft som jag hade med mig. Det var så otroligt varmt att jag fick släpa på jackan för man kunde gå i skjorta. Nu på kvällen när solen gått ner är det 14 grader så var säkert runt 20 grader i solen. Kändes som det brukar göra i början av maj i Sverige ungefär!


"In loving memory of Florence".

När jag kom tillbaka till kyrkogårdsgrinden så satt det ett gäng killar på parkbänken där jag kedjat fast cykeln. "You smoke hash?" frågade de, för de satt där och rökte på, haha! Jag tackade vackert nej och  cyklade hemåt längs den slingrande landsvägen. Fanns även skräp, spår efter flera lägereldar, kvarlämnade skor och tröjor etc. spritt kring ruinen, så det är säkert en hel del folk som håller till där då och då.

Det var inte så långt hem när man åkte rätt väg. Nu på seneftermiddagen har jag börjat på en ny tavla och grundat ett par dukar. Märker att det blivit en himla massa bilder i bloggen på sistone, men jag kan liksom inte låta bli! Tänk om vädret alltid var så här liksom...

Me in a nutshell!

Gud jag tror jag skrattar hjäl mig! Tydligen så stod min fd klasskompis Shane och kollade på paraden precis under vårt fönster. Jag såg honom inte ens, även om han tydligen är en av personerna som jag fotograferade precis nedanför på gatan. Kolla vad han tog på mig!
Fy fan, är ju jag i ett nötskal liksom, kameran i högsta hugg som alltid!
HAHAHAHAHA!

Jävla paparazzi liksom ;)

Ingrids tuppkaka

Nu på kvällen så försökte jag mig på att baka Ingrids enkla recept på tuppkaka (hade bara 1 ägg så gjorde halv sats).
Hon sade att man kunde lägga i vad som helst som man har hemma så jag lade i kakao och skivad banan. Väldigt lätt och snabbt gick det och den blev faktiskt riktigt god! Enda jag ska tänka på är att lägga i lite mindre mjöl nästa gång, för när jag lade i kakaon så var ju det som extra mjöl i konsistenesen så den blev kanske lite torrare än vad som är tanken, men kommer garanterat att baka den igen.


Jag och Sean gick en liten promenad när han kom hem också. Jag är nöjd med min St Patricks day, trots att jag inte är ute och härjar på stan som alla andra.

St patrick's afternoon

Efter paraden satt jag och kollade igenom lite grejer på datorn etc. och sen gjorde jag en ny frisyr på mig innan jag gick en sväng på stan. Hade sett i en tidning hur de satt en tofs och sen flätat håret och virat det runt skallen, så det gjorde jag:Jag gick ner till the quay som är precis nära oss. Där var det packat med folk kan jag lova:


Det knäppa är att då och då börjar alla tjoa, så det låter som publiken på en fotbollsmatch ungefär, av just ingen anledning alls. När jag hörde det enda hem till oss först så trodde jag att de pågick nåt särskilt evenemang eftersom alla skrek, men nej, de sitter bara där och festar och så tjoar alla då och då ;)

Gick ett varv men träffade inte en enda jag känner, så jag gick runt lite längs gågatan där det också var fullt med folk, och sen hamnade jag på Java's av någon konstig anledning...

Så det blev en decaf coffee, glass med frukt och The Irish Independent för min del istället. Så det var ljug att igår var sista gången på Java's före ombyggnaden, för jag hann ju dit idag också!

Det är helt fantastiskt väder, årets varmaste dag. Soligt, ljummet och somrigt. Verkar som att alla köar vid Off Licence ställena och köper öl och dricker ute för jag gick in på ett par pubar i våra kvarter för att se mig om lite och de var nästan tomma, fast folk börjar väl dra sig ditåt nu när solen går ner, senare i kväll kommer man inte ens komma in genom dörren. Nu kommer Sean hem snart.

St Patrick's day parade i Galway

Jag vaknade klockan 12(!) idag efter att ha drömt ett par minst sagt egendomliga drömmar. Då hörde jag hur folk redan började samlas på gatan nedanför så paraden skulle just börja. Jag Tog en snabbdush och drog fram kameran. Fick användning av alla mina 3 objektiv och tog över 200 kort. Det var själva fotograferandet osm var det roliga för mig! Vädret är helt sanslöst fint: soligt och varmt. Alla barn var glada och paraden var jättebra, för det är ju trots allt mest en familjegrej. Irländarna älskar sina parader, har ju parad under Galway Arts festival också. Jag var nöjd som kunde se allt från mitt fönster och slapp stå och trängas på gatan. Tycker att jag fick endel bra kort, så jag låter dem tala för sig själv:


Sydafrikanska föreningen

Irländska barn i sin bästa utstyrselIndiska föreniningen

Falun Dafa föreningen


The Order of MaltaSådär, nu har ni också fått er en dos av grönklädda irländare :)

Det blev bio sen

Det blev både och sen. Jag hann prata i 40 minuter med mamma i telefonen, men sen när Sean skulle gå till bion så fick jag sån lust att gå jag med, så det blev ett hastigt hej då och sen fick vi ta en taxi för att hinna.

Gran Torino var riktigt bra, så jag är glad att jag gick!

På vägen hem stannade vi till i Java's för sista gången innan ombyggnaden. Jag tog en baileys coffe men det var så himla sliskigt att jag ångrar att jag inte bara tog en vanlig kaffe istället. Mitt emot ringlade en kö runt hela kvarteret till central park night club, en full kille stod och pissade på en husvägg runt hörnet så pisset rann i en rännil just där vi skulle gå, och folk betedde sig som småbarn och det låg tomma glas och burkar lite varstans. Och Paddy's day är ju först imorgon... Ja, en helt överskattad dag i min mening. Det började som ett firande av Irlands frihet och har urartat till ett jag-kan-bli-fullast-och-spy-i-ett-gathörn spektakel. Uuuush!

Kommer defenitivt inte att gå ut imorgon kväll iallafall, men paraden på dagen ska jag iallafall kolla på för den går ju som sagt förbi nedanför vårt fönster.

En parentes: Jag räknade just hur många CD skivor jag har, och utan att räkna singlarna så har jag en sisådär 250 stycken. Inte illa va?! Jag köper jämt skivor! Roligare att ha en samling än att ladda ner allt, men nästan inga köper jag dock till fullpris, utan ofta när de sjunkit lite i pris eller på second hand. En skiva kan jag dock knappt vänta på att köpa den 19e: Fever Ray (hon i The Knife ni vet) alltså vad jag älskar the Knife! Och i födelsedagspresent ska jag önska mig en reissue av Radioheads Pablo Honey med en massa extra material och outtakes och grejer.

Sparriswrap


Nu har jag lagat (och ätit) en god och nyttig middag (i bakgrunden syns mitt Burts Bees shampoo som jag köpte sen).

* Sparris
* gröna bönor
* körsbärstomater
* tofu
* solros och pumpafrön
* persilja

Jag kokade sparrisen och bönorna så de blev mjuka.
Sen fräste jag tofun med lite soya och tog ut dem, och sedan fräste jag tomaterna, hävde i sparrisen, bönorna och tofun, hällde på lite solrosfrön och blandade i grön pesto och persilja.

Sen åt jag det i multi-seed wraps. Asgott!


Nu väntar jag på att mamma ska ringa. Var tänkt först att jag och Sean skulle gå på bio på Gran Torino, men nu är jag inte sådär jättepepp och tror jag hellre vill prata med mamma, för hon hade försökt ringa igår kväll också, men då var ju vi i Westport, så Sean ska gå själv.

Var ska jag nu fika då??

Usch, idag när jag och Sean fikade på Java's (jag åt en sandwich och en cupcake med grön icing eftersom det är Paddy's weekend). Ja, iallafall, då så upptäckte jag en lapp i fönstret som säger att de ska ha stängt från onsdagden 18e till fredag den 26e mars för RENOVERING! Jag är helt förstörd! Tänk om de pajar världens bästa café genom att renovera sönder det till nåt nytt flashigt ställe som ser ut som hundra andra ställen... Och vart ska jag nu gå och fika och läsa i en hel vecka??!!

Den vita färgen på väggarna har lite smutsmärken och skrapmärken på sina ställen, så det kunde de ju måla om, men hoppas att de inte tar bort det lenslitna trägolvet, stolarna och borden och skåpen med viner och teburkar... Jag har lite smått panik över detta. Jag har sett allt för många ställen renoveras = förstöras i mina dár... Ett av dem var Clew Bay hotel där jag praktiserade 2004, ett annat var Mount Herbert hotel i Dublin, ett tredje var Roisin Dubh puben. Dessa ställen är inte dåliga nu, men den där lite luggslitna och mysiga charmen är helt borta.

Konstigt nog har jag sett flera svenskar i Java's på sistone. I fredags satt två tjejer i 30 års åldern där och fikade, det verkade som att de bodde här. Idag var det ett äldre par och deras dotter i 30 års åldern som satt vid bordet bredvid, men de var helt klart turister, antagligen kommit för att fira St Patricks day helgen. Som turist skulle jag dock ALDRIG åka hit just över St Patrick's day. Ok, kan väl vara lite kul att se paraden och så, men alla pubar och gator är helt packade, hotellen är dyrare, folk är fulla överallt och bär sig åt etc. Så jag skulle hellre åka när det inte är nån sån där stor helgdag eller så. Blir nog inte mycket Paddy's day firande för min del. Sean jobbar och jag har ingen att träffa... Brukar vara annat när vi varit i Westport de andra åren. Då har vi varit på puben med Seans familj och vart man än gått så har man träffat på en massa folk man känner, eftersom det är en så liten stad. Här i galway kommer det nog bara bli jobbigt och packat med folk. Ska iallafall kolla lite på paraden för den går förbi nedanför vårt fönster. Tycker st Patricks day mest bara är kul om man är i nåns hemstad med familj, vänner etc. Om man inte känner folk så är det helt klart överskattat och nästan alla jag känner bor ju inte i Galway just nu eller så har jag inte hört av dem på ett tag och då vet jag ju inte vad de ska göra imorgon och orkar inte försöka styra upp nåt, för det är så fullt överallt att man knappt kan ta sig fram och alla är så fulla att man knappt kan prata ändå...

Äh, vi får se vad som händer.

Längs gamla järnvägen i Westport

Tillbaka i Galway nu efter att ha spenderat större delen av förmiddagen på två olika bussar. Fick ett mail fran Aoife, curatorn för projektet om the Galway docks som jag är med i. Det är tal om att vi som är med kanske ska göra en dagsutflykt till Museum of Modern art i Dublin för att lära känna varandra. Jag känner bara 2 pers utav ca 10, det är Niall som producerad konst brochyren jag är med i och Eimear Jean som var print technician i college, och så Aideen Barry som vi var på vernissagen för i Galway arts centre förra torsdagen, fast jag känner henne inte direkt personligen, men har träffat på henne ett antal gånger. Nu var ju jag just i Dublin, men eftersom jag är ny till projektet så vill jag ju gärna hänga med på vad de nu organiserar så man kommer in sig i gänget lite. Dessutom så var vi ju aldrig på IMMA museet sist.


Igår gick jag och Sean en promenad i väntan på maten. (Hans mamma lagade Sunday roast och jag fick lax). Vi gick upp till the old railway line walk, och gick förbi avspärrningen och ut på det som är kvar av rälsen och fram till lokstallarna vid järnvägsstationen. Där får man ju egentligen inte vara, så vi hade tur att ingen var ute på plattformen, för då hade de nog sagt till oss, men vi hade ingen lust att gå tillbaka igen. Jag hatar att gå promenader där man tvingas vända och gå samma väg tillbaka. Jag gör alltid allt jag kan för att min promenad, var den än är ska gå i en cirkel haha.

Här ser man Westport bakom björnbärssnåren, och här nedan ser ni mig.


Nu är jag hungrig och vi har ingen mat hemma, så ska gå en sväng till hälsokostaffären och köpa nytt shampoo. Jag använder bara Burt's Bees numera, och det finns ju endast där. Måste handla mat också, och blir väl att jag stannar och fikar nån stans på vägen, är för hungrig för att först gå och handla och sen gå hem och laga det...
McGings with the boys

Jäklar vilken bra kväll det blev igår! Maten var god och sällskapet var trevligt. Jag, Anthony och Sean x2 lekte en lek vid bordet, det är skitkul: man tar något obetydligt objekt, t ex en tandpetare eller nyckelring eller vad som helst och sen skickar man runt den och så ska alla komma på olika användningsområden för den (vi började med en ihålig plasttandpetare): "This is a sleeping bag for ants..." sen säger den andra "But... it can also be a means for snorting cocaine..." "But.. it can be used to stick a flower into to keep it steady in a flower arrangement" "But... it can be used as a paddle for a very small boat" osv. Man får verkligen smabbt komma på fantasifulla lösningar när man får objektet.

Sen gick vi till McGings bar. Där var det packat med folk, men vi hade tur och fick tag i sittplatser när några gick. Sen satt vi där och pratade och hade hur trevligt som helst till stängningstid. Jag hade otroligt intressanta diskussioner med Anthony om konst, folks beteende, att spela gitarr etc etc. Han och jag kommer väldigt bra överens och har mycket gemensamt, så det är kul och så känner vi ju alla varann så himla bra också, jag tänker knappt på att jag är enda tjejen ;) Jag tänker aldrig heller på att jag är så mycket yngre än dem, tycker ofta att jag har mer gemensamt med dem än män i min egen ålder och vi har massor av roliga saker att prata om, och så är Sean McFadden och Anthony bra på att bejaka sina barnsligare sidor haha, så vi har mycket kul! Sean är 41 och Anthony är 37 och min Sean är ju 31 och jag bara 23... men jag har ju känt dem i 5-6 år så.

Jag och Anthony, kortet togs med min webbkamera 2007.
Seans kompis Paul kom också och pratade med oss på slutet, det var han som hade klippt Sean på morgonen. Jag var för mätt efter middagen för att dricka, så jag drack bara ett glas Guinness, men Sean blev lite full haha, sen snarkade han så högt att jag inte kunde somna förrän halv 5... Enda gången han snarkar är är han här full!

Därför blev det att jag sov till 12 idag... Men det är ju söndag, så vad gör det!

p.s Blandbandet jag gjorde i ett tidigare inlägg har jag nu gjort som en länk i ett nytt fönster, eftersom jag inte lyckades få det att sluta spela automatiskt när man gick in på sidan. (Trots att jag ändrade koden till att ta bort autoplay, men skiten ville ändå inte funka rätt).

Vår i Westport

Nu är vi i Westport. Vi kom hit runt 10 igår kväll. Seans föräldrar var ute på The Helm eftersom hans pappa spelar där på fredagar så jag kollade på Comic Relief på BBC och sen på Chocolat, Johnny Depp är så jäkla hot i den filmen så jag såg den mest därför ;) fast den är bra!

Nu idag har Sean klippt sig hos sin kompis Paul the barber, och så har han varit ute och sprungit och sen har han och jag gått en promenad runt stan. Jag tog med kameran och tog några kort. Här är det riktig vår nu.

Vi fikade på Marlene's Chocolate Haven och sen ikväll ska vi träffa Anthony på Clew Bay hotel runt 7 och dricka kaffe och sen har vi bokat bord på nepalesiska restaurangen klockan 8.

 
Här har ni Westport idag: En rolig grenväxt på ett träd, tidvattnet är ute i Clew Bay, fåren i hagen vid Westport House och så ett urval av de vårblommor som blommar just nu.

Seans föräldrar har klippt grenar i trädgården och vi har hjälpt till att kasta dem över muren bakom huset och få dem att "smälta in" i omgivningen så att vi skulle slippa åka till tippen med dem :)

Och så fick jag just veta att våra grannar Robban och Mia ska komma till Irland och hälsa på i sommar, äntligen besök från Sverige, har varit väldigt dåligt med det sen jag flyttade hit. En massa folk som sagt att de velat komma men som aldrig gjort slag i saken, så kul, kul!

En fikafredag

Nu har jag lagt till några fler låtar så ni har ännu mer att lyssna på. Nina Hynes, Super Extra Bonus Party och Gemma Hayes är irländska Indie band som är rätt välkända här men inte så mycket utomlands. Sen har jag slängt in lite Stina Nordenstam, Ani DiFranco, Electric Light Orchestra, en till David Kitt låt, hans mest kända, Camera Obscura, Regina Spektors The Call från Narnia soundtracket, Bat For Lashes som var förband åt Radiohead etc.

Annars har det varit en riktig fika dag idag. Jag älskar att sitta själv och läsa och dricka kaffe på caféer. Många säger att de aldrig skulle kunna sätta sig ensamma på ett café för att det ser så ensamt ut, men jag gillar att sitta och läsa så, hemma kan jag sällan koncentrera mig på att läsa. Så, först drack jag kaffe och åt en sen frukost scone på Amnesty caféet, sen gick jag på stan lite, köpte take away salad i Gourmet Tart Company och sen drack jag kaffe och läste vidare i "What is art?" av Leo Tolstoy på Java's och så kom Sean dit en stund på sin rast också.

Igår kväll var jag också på Java's en sväng och åt en sandwich och läste lite, hade inte varit utanför dörren på hela dagen eftersom jag inte mått så bra... Smygtog ett par kort med mobilen. Älskar det cafée, och så är det öppet till 3 på morgonen!

Nu måste jag packa lite grejer för vi ska till Westport över helgen. Imorgon ska vi äta på Nepalesiska restaurangen med Anthony och Sean McFadden och fira lite att det var Sean McFs födelsedag förra veckan.

Enda är att jag känner mig så taskig som inte kan gå på Catrionas och deras vernissage imorgon eftersom jag sa att jag skulle komma. Hon messade mig i morse och sa att det skulle bli så kul att jag skulle komma etc. och så fick jag skriva tillbaka att jag inte kunde eftersom jag lovat Seans familj att åka och träffa dem och fira Seans kompis födelsedag eftersom vi inte sett dem på 5 veckor och Sean jobbar Paddy's day. Hon blev nog jättebesviken för hon svarade inte... får prata med henne nästa vecka.

Blandband

Mitt BLANDBAND

Nu tycker jag att ni ska lyssna på mitt blandband. Man byter låt med pilarna vid sidan av bandrullarna. De här låtarna passar mig idag känner jag :)

 

David Kitt som är först är välkänd på Irland, och han är faktiskt min kompis Donals kusin! Sen finns det ett stycke asbra Mike Oldfield sist, lite Smashing Pumpkins, Muse, Regina Spektor, Stone Roses, Smiths, Velvet Underground... ja bra grejer helt enkelt!


Ballerinakex


Här sitter jag just nu och har just druckit Lipton Blue fruit te från polska affären och ätit fyra Ballerinakex som jag köpte i Belfast. Har dragit mig för att öppna dem, men nu idag tänkte jag att idag är en sån skitdag så jag förtjänar dem. Jag hade sån jävla mensvärk att jag inte ens kunde gå ur sängen på hela förmiddagen. Sen låg jag och läste ut en kort bok jag höll på med, helt jävla sjuk var den, inte att rekommendera, till 14.30 och nu försöker jag jobba lite med min animation. Känner mig inte alls i form.

Igår kväll var det dock trevligt. Sean kollade på Man Utd matchen och sen gick vi till puben på hörnet och pratade till stängningstid klockan 12. Jag drack 2 pints guinness och sen på vägen hem köpte vi chips med massor med salt och vinäger i Winnie's, bästa chippern i stan! Inte helt nyttigt men oh så gott.

Hasselbladsporr


Jag älskar dig, jag vill ha dig, jag vill känna din tyngd i mina händer, dra ut filmhållaren, rulla på filmen utochin och sätta tillbaka den igen. Titta ner i view findern, mäta ljuset med den medhavda ljusmätaren, göra inställningar, dra ut plåtskivan, trycka på avtryckaren och höra det dova klicket. Rulla fram nästa bit av filmen och göra om samma sak igen. Jag vill göra det med dig, jag vill ha dig, förstår du inte!!

Fick sån otrolig längtan efter denna kamera nu helt plötsligt, men den tillhörde skolan... När jag flyttar till Stockholm ska jag samla ihop pengar och köpa en Hasselblad. Hoppas de aldrig slutar framkalla film för då dör jag!

Ett retrokollageNu har jag suttit en stund och samlat ihop några vintage grejer som jag gärna skulle ha i mitt hem. I många fall är dessa bara exempel på den typ av grej och kanske inte exakt vad jag vill ha. Det dumma är ju, som jag sagt förr att vintage har blivit på modet på sistone och därav jättedyrt och i många fall mycket exklusivt. Det retar mig lite att det är så, för själv har jag hållt på och gått på loppisar och myrorna etc. i 9 år minst och alltid gillat att kolla i böcker om 50, 60 och 70 talen.

Från början var jag dock mest intresserad av riktigt färgglada saker och mest av allt plastgrejer. Just nu är jag mer intresserad av teak, porslin, ryamattor, lampor etc.

Och så inte att förglömma, så ska jag använda den tapet som är bakgrund i bloggen och som jag har 9 rullar av.

I mitt framtida hem ska det finnas plats för böcker, konst och musik.

Jag är så himla sugen på att gå på konsert. Det var verkligen evigheter sen! Sist var ju nån gång i november på ett Pink Floyd tribute band och sista konserten med något av mina favoritband var ju Radiohead i juni! Så här får det inte hålla på! Jag har kollat upp en massa konserter, men det är inte en enda artist/band som jag verkligen gillar som spelar inom den närmaste framtiden. Förr var det ju alltid nån, men just nu finns det inte en enda. Jag hänger inte heller med riktigt med de allra nyaste banden, så det är så många jag inte känner igen heller. Men visst kan det vara kul att gå på ett bra band man inte känner till, men inget slår den där förväntansfulla känslan när man väntar på att en av ens favoritband ska komma ut på scenen.


Nu har jag just kommit hem från stan och ätit beans on toast, som är helt klart underskattat. Jag skrev en ansökan om studioplats i Artspace studios i Galway, för jag saknar som fan att inte ha en ateljé. De hade inga platser just nu men förhoppningsvis kanske man kan komma in där så småningom, om det inte dröjer allt för länge för då bor jag väl inte kvar.

Jag var på posten och hämtade veckans och förra veckans a-kassa och när jag lämnat ansökan till Artspace så gick jag till Kenny's Bookshop som ligger i närheten. De hade 50% rabatt på allt, så jag fick min bokrea till slut :)

Då kunde man ju liksom köpa DUBBELT så mycket. Jag hittade flera bra böcker och det slutade med att jag köpte allihop, för det är ju ingen mening med att komma tillbaka och köpa resten av böckerna om några veckor när rean är slut och man får betala fullpris...

Det blev följande:
* En stor konstbok om Gordon Matta Clark (en av mina favoritkonstnärer som jag skrev om i min thesis)
* "What is art?" av Leo Tolstoy i originalutgåva från 1905
* "The Horse stealer and other stories" av Anton Tchehov från 1925.

Om jag sen lyckades läsa hälften av alla fantastiska böcker jag köper hela tiden så skulle det vara jättebra. Jag fantiserar om mitt framtida hem så som jag önskar att det såg ut. Jag vill bo i en stor våning med trägolv i en stad, inte på landet. Jag ska ha massor med retroprylar och möbler. 60 tals lampor, 50 tals bord, vackra gardiner, fina tekoppar, en vintage LP spelare och en megaskivsamling och så bokhyllor där böckerna står indelade efter ämne: konstböcker, konsttidningar, historiska böcker, romaner, barnböcker... Bredvid ska det stå en skön fåtölj och jag ska ha en sån där vacker läslampa som är på en böjd trästång och vars kupa ser ut som en blomma och så ska det finnas stora hörlurar med lång sladd som går från LP spelaren eller stereon så att man kan sitta ostört och läsa och lyssna. I ett intilliggande rum ska jag ha min atelje. Där ska det finnas nog med plats att jobba med stora saker och golvet ska vara intäckt och väggarna vita så det gör inget om jag klistrar upp grejer eller spiller färg. Om man är själv hemma så kan man lämna dörren på glänt till vardagsrummet så kan man höra musiken in i ateljen. I ateljen ska det vara varmt och mysigt och stå en lampa i fönstret. Därinne ska även finnas plats för min dator och arbetsbord.

Det är precis så jag önskar att man kunde bo. Hoppas, hoppas hoppas att åtminstone en bråkdel av det där blir sanning en gång...

Man slutar aldrig att förvånas!!!

Idag träffade jag Maria, Sarah och Geraldine och vi fikade i Providence Café. Det är där Catriona, Roisin, Maggie och en till tjej har sin utställning som har vernissage på lördag, men tavlorna var redan hängda så vi kollade på dem. Maggie är en vuxenstudent, precis som Geraldine, och hon gick med oss i trean på konsthögskolan men hon kom inte in i fyran, vilket Ger gjorde. Sist jag såg hennes målningar så var det små abstrakta tavlor där hon klistrade kollage av rutiga tygbitar och droppade lackfärg i plumpar etc. på en beige bakgrund. Jag har inte sett vad hon gjort på snart två år. Jag fick en smärre chock när jag såg hennes bidrag till utställningen...

Geraldine är en urtrevlig och väldigt intressant människa. Hon jobbade förr som kartograf på University of Ireland i Galway, har ett stort intresse för Alfred Hitchkock och Franz Kafka (bra smak där!) och hennes examens projekt handlade om att hon målade olika landskap ur Hitchkock filmer och försökte få fram en viss olustig känsla med dimma, etc. Jag tyckte hennes grejer var jättebra. Här kommer några exempel, men färgerna är ännu bättre i verkligheten:

Sen idag när jag såg Maggies målningar så var det nästan pinsamt. Hon hade TOTALT och SKAMLÖST kopierat Geraldines stil. Exakt samma färgskala och sparsmakade motiv, till och med ett flygplan som flög och var gjort med exakt samma teknik, dvs att hon hade ett ljusare lager under och sen suddade bort överlagret för att få fram vingarna. Jag menar, man kan väl influeras av andra människor men det här var ett totalt PLAGIAT. Och vi som gått i samma klass och allting och de som är vänner... Både jag Maria, och Sarah tänkte exakt samma sak när vi såg det, utan att någon sade nånting så var det enda vi kunde tänka att hon kopierat Ger.

Som tur är så var inte hennes bilder lika bra som Gers, man såg att hon liksom "ansträngt sig" mer för att få det att se ut på ett visst sätt medan Gers har mer känsla och ser lättare och mindre forcerade ut. Men det är ju helt sjukt, för andra folk kan ju lika gärna tro att det är Ger som kopierar Maggie och inte tvärt om. Maggie, Cat och Roisin hade frågat Ger om hon ville vara med i utställningen med dem, men hon tackade nej, vilket de uppfattade som väldigt konstigt eftersom de är vänner. Men, det hade ju inte direkt passat om två konstnärer visat så liknande bilder i en utställning, då skulle ju alla ha trott att de är värsta bundisarna och sitter och målar samma saker ihop i brist på annat. Tycker synd om Ger, för nu vill hon ändra stil helt så att folk inte förknippar henne med Maggies grejer, för Maggie har ett par till utställningar hon ska vara med i snart när samma grejer kommer visas upp igen. Jag visste inte detta, men tydligen har detta pågått en längre tid. I college om Ger gjorde research om nån viss ganska okänd konstnär så vips hade Maggie skrivit om honom också i sin notebook, och när Ger hade en abstrakt period i trean när hon hällde färg på tavlan så gjorde Maggie nåt liknande... Fan, har hon ingen egen fantas? eller litar hon inte på sin egen förmåga.

Ger får väl se det som en komplimang att Maggie vill vara som hon, men det knäppa är att Maggie absolut vägrar erkänna att hon härmar Ger utan påstår att hon alltid har varit intresserad av vissa saker eller gjort på ett visst sätt, fast man ser helt klart att det är stulet. Nu har Ger blivit sån att om Maggie kommer och hälsar på så gömmer hon sitt research material och skuffar undan nya tavlor etc. så inte Maggie ska få en massa "inspiration" och så försöker hon ta avstånd från henne sakta men säkert så att hon inte ska veta vad hon håller på med för tillfället och då kanske hon förhoppningsvis lägger av och hittar någon annan att härma istället.

Tycker bara det känns så jävla sjukt! Jag menar, det finns ju många okända konstnärer, särskilt studenter, som i brist på annat härmar en känd konstnär för att de ser upp till dem så mycket, men då går det ju iallafall att genomskåda för att man känner igen den kända personen, men Maggie och Ger är ju på samma nivå, båda mer eller mindre okända, och då blir det ju så dumt för folk vet ju då inte att Maggie egentligen härmar sin "kompis" hela tiden.

Blir nog att jag åker till Westport istället för att gå på vernissagen på lördag. Kommer kännas jävligt olustigt att träffa Maggie och kolla på tavlorna som inte är nåt annat än plagiat. Nu har jag ju sett utställningen iallafall och ska hälsa Catriona att jag tycker att hennes och Roisins grejer var bra...

Hur känner ni andra inför sånt här? Får man härma andra på det här viset och sen låtsas som ingenting?!

Seanpoleon

Sean är väldigt historieintresserad. Han läste i stort sett allt som gick att få tag på om Andra Världskriget, men det senaste halvåret har hans stora intresse varit att studera Napoleon. Har har läst mängder med böcker, sett dokumentärfilmer etc. och nu håller han även på att skriver en biografi om Napoleon. Han studerar inte på nån skola eller så, utan han skriver mest för att träna själv och för att han tycker att det är kul och så ska han väl ge uppsatsen till sina vänner att läsa sen är tanken.

Jag hade inget för mig igår kväll, så jag hittade ett foto på Sean som jag målade dit kläder på så han blev klädd likadant som Napoleon. Haha, han tyckte att det såg rätt coolt ut när jag visade honom ;)

Haha, vad tycks :D

Editing och story-boardingEn liten sneak preview av vad jag håller på med. Försöker komma på vad mer som ska läggas till etc.

Van Morrison och mamma.

Fan, vet ni vad jag drömde i natt?! Jag drömde att jag och mamma var på semester i Belfast, och så frågade hon en taxichaufför om han kunde skjutsa oss till det området där Van Morrison bor, för att hon är så stort fan av honom. Det var kväll och vi åkte jättelänge, till nåt område långt norr om centrum och taxametern tickade på upp till 11 pund, som vi tyckte blev rätt dyrt. Fan, det var ju här i närheten den där Real IRA skjutningen ägde rum! tänkte jag och blev lite rädd. Taxikillen släppte av oss i ett radhusområde som bestod av små låga hus utan trappor, typ som ett äldreboende. Vi gick fram till dörren där han och hans fru bodde och jag ville bara att vi skulle ta ett kort på huset, men då ringde mamma på och en liten tant öppnade. Det var hans fru. Då stod Van där bredvid henne helt plötsligt och han var en jätteliten gubbe och såg riktigt timid ut och sa ingenting medan frun prata. Sen ville mamma ta kort på henne och Van så han lunkade med ut på gården och jag tog fram kameran. Jag tog kortet men det blev alldeles mörkt för blixten var så svag. Jag kom på att jag ställt in svagare blixt på kameran, men det här var inte min systemkamera utan den vanliga lilla kameran, så jag visste inte vilken knapp jag skulle trycka på för att ändra på det, och då började Van röra på sig, så jag hann inte ta något mer kort.

Som tur var så väntade taximannen på oss, så vi kunde åka tillbaka direkt efter och jag tänkte att fan vad coolt, att vi träffat Van Morrison. Men tyckte det var konstigt att han bodde i det lilla radhuset, han som var typ rik stjärna... Haha vilken dröm va?!


Måste ha blandat ihop en massa saker, för jag och mamma pratade i telefon igår kväll och vi pratade bla om IRA grejen, och så var ju jag i Belfast nyligen och Van Morrison är därifrån. Jaja, i verkliga livet så är mamma iallafall ett jättestort fan av Van. (haha, rimmar ju). Hon har väl i stort sett alla skivor, lyssnar jämt på honom etc. men han är ju en sån himla surgubbe privat så man nästan retar sig. Minns när vi var på hans konsert i Göteborg 2003. Han var jättebra, men sen orkade han inte ens bry sig om att göra nåt extranummer trots att alla stod upp och klappade skitlänge... jävla gubbe haha!
Men, måste hålla med om att mycket han gjort är bra. Sean har kommit på att han är precis lik Sam Spud, figuren på irländska chipsmärket Taytos påsar. Vi skickade en sån påse till mamma för några veckor sen bara för att retas ;)


Van Morrison?


Sam Spud?

Nya skor

Nu har jag varit i stan ett tag. Jag gick till Apple affären för att köpa nya hörlurar till min iPod, för senaste halvåret har jag använt ett par gamla svarta hörlurar då mina egentliga ipod hörlurar hade gått sönder, och dessa hade inte särskilt bra ljud. Särskilt gitarrljud lät för högt och ringde i öronen, och sen idag så kunde jag inte ens hitta dem (det kanske var en hint) så nu tänkte jag att jag skulle kosta på mig nya vita apple hörlurar. Kostade 29 euro, så inte helt billiga, men jag älskar Apple, skulle aldrig kunna ha någon annan dator efter att ha haft en mac i över 2 år, så nu matchar ju iallafall hörlurarna igen.

Kollade även i ett par skoaffärer, för jag är på jakt efter nya vardagsskor. När jag fram till 19 års ålder bodde i Sverige så tror jag aldrig att det inträffade att jag totalt slet ut ett par skor. Man hade ju så många olika för olika årstider: kängor på hösten och vårvintern, fodrade vinterstövlar när det var som kallast och snöigast och sneakers/gympaskor och sandaler på sommaren. Varje vår fick man välja ett par vårskor som mamma betalade, så det  lev nya varje år utan att de gamla var utslitna. Nu är det ju så att på den här ön finns ju bara två sorters väder: regn eller uppehåll (då det ofta är molnigt men folk ändå kallar det "fint väder" för att de är så glada att det åtminstone inte regnar).

Därför blir det att man bara har sneakers på sig året runt till vardags. Vinterstövlar och sånt känns lite onödigt när det varken är särskilt kallt eller snö (även om jag har haft Ugg liknande skor för några år sen och snow boots lite då och då förra vintern). Men, eftersom det blir samma skor dag ut och dag in, förutom när man går ut och har på sig heels, så sliter man ut skorna så totalt. Precis ett år räcker ett par skor innan de bokstavligt talat börjar falla sönder efter allt nötande på asfalten. Då är sulan blanksliten på sina ställen och hälen börjar spricka sönder så att de börjar läcka. Detta stadie har nu mina 25th anniversary Reebok skor som jag köpte i London i februari förra året kommit till. Men de är ju så sköna, så det är minsann inte lätt att hitta skor som är snygga och sköna på samma gång. Iallafall inte i den här stan, just nu.

Idag hittade jag iallafall ett par höga svarta skor av märket Sugar & Tommy för bara 10 euro. Är inga jag kommer ha varje dag, för även om jag tycker converse modellen är snygg så är de i ärlighetens namn inte så fotriktiga när man går mycket, och jag gillar att gå promenader etc.

Kunde inte låta bli när de bara kostade 10 euro iallafall, så jag är rätt nöjd med mitt köp.

Där ser ni hörlurarna också på bild. Mycket bättre ljud.

Sen fikade jag dagens soppa och kaffe i Amnesty cafét och Sean kom in där och fikade en stund på sin lunchrast också. Nä, nu måste jag få nånting produktivt gjort känner jag. Har laddat upp med en påde ricecrackers och allt.

P.s Ni har säkert hört om dödsskjutningarna i Nordirland av Real IRA. Jävla as, jag var ju där för precis 2 veckor sedan! Mamma sa att nu får jag minsann inte åka dit för henne mer, så tur att jag redan hann vara där innan det här hände. Sä jävla synd att det börjas igen, just när landet börjat komma på fötter, få fler turister etc. Nu kommer ju ingen våga åka dit om de börjar bråka igen och det som är så himla fint där (se tidigare inlägg i bloggen från min resa). As alltså säger jag bara!

En inte ett skit dag

Idag har jag inte gjort nånting. Gick först ur sängen 12.30 för jag var så otroligt trött efter att ha varit uppe väldigt sent 4 nätter i rad. Jag och Sean skulle gå en promenad, men när vi kom ut så flög fiskmåsarna lågt över floden och himlen såg mörk ut. "Fåglarna flyger lågt, då betyder det att det kommer bli dåligt väder, antagligen storm". Sa jag och Sean tyckte att jag kunde mer än vädergubbarna, för bara en kvart senare blev det stormvindar och regn. Usch, sökte skydd i Java's men där var alla bord upptagna så vi fick gå och kolla i bla Charlie Byrne's bookshop innan vi återvände till Java's och då fick vi plats där. Satt där och fikade och jag läste kulturbilagan i Sunday Times ett tag.

Sen gick jag hem och Sean tog en promenad trots den kalla blåsten och det ostadiga vädret. Nu har jag kollat upp lite olika utbildningar i Sverige och försöker fundera på vad jag ska söka som plan b om jag inte kommer in på curator utbildningen. Men, det är inte lätt. Har inte lång tid på mig nu heller, för 15 april är sista dagen.

Samtidigt ska jag ansöka till ett residency i Galway arts centre med ateljeplats för augusti månad, och om jag skulle få det så skulle det vara en jättebra chans och merit för mig. Men OM jag nu kommer in på utbildningen så börjar ju den 24 augusti, och man vill ju inte missa introduktionsveckorna precis! Jävla skit att svenska högskolor och universitet alltid börjar i augusti och inte i mitten av september som här. Augusti är ju fortfarande sommar, då är man ju upptagen med sommarjobb, konstprojekt etc. och så kanske man måste flytta mitt i allt också! Och när man flyttar mellan länder såhär så är det ju inget litet företag precis.

Samtidigt vill jag ju inte skita i att gå nån utbildning i höst, för vad ska jag annars göra i ett år till? Min a-kassa räcker bara till slutet av september och om jag ska söka in igen så måste jag i så fall vänta tills nästa höst eftersom det jag vill gå bara startar på hösten, och då kommer jag sitta i skiten sen och få ta nåt jäkla skitjobb ändå och slita ihjäl mig och inte ha nån tid för konsten.... men när jag flyttar så kommer jag ju sakna Galway och irland som in i helvete, och bara glömma bort allt dåligt väder och sunkiga hus och jobblöshet och bara minnas pubkvällarna och Java's och naturen och alla kul grejer... samtidigt kan jag ju inte bara vara kvar här i evigheter för här finns inget sånt jobb som jag vill ha och ekonomin är i botten och boendet är dyrt och...

Fy vad jag hatar sånt här!

Catriona.


Nu har jag suttit i ett par timmar och ritat av ett foto av min kompis Catriona från vernissagedagen av vårutställningen förra året. Jag är rätt nöjd faktiskt. Bilden är, precis som de båda föregående ritade i photoshop med min drawing tablet, men helt för hand självklart. För er som inte vet så har man en ritplatta som är kopplad till datorn och en penna som man ritar med på plattan, så det är precis som att rita för hand bara att det det registreras direkt in i datorn så man slipper scanna. Tycker det beror på lite, ibland är det kul att rita med ritplatta och ibland är det roligare för hand. Ritplattan är ju bra när man illustrerar grejer, men bilden existerar ju bara i datorn (om man ite gör en utskrft), så det funkar ju inte så bra om man t ex ska sälja eller ställa ut grejer ;)

Nu ska jag och Sean ut och äta på indiska restaurangen vid änden av vår gata. Tur att det inte är långt för det är både blåsigt och regnigt ute...

Björk?
Detta ska iallafall föreställa en ung Björk från omslaget av Debut.

Blev inget Westport idag. Kom på att jag måste hämta min tavla från 126 utställningen och idag är sista dagen och de är bara öppna från 1-6 och då kommer vi inte till Westport förrän kvällen och så regnar det och vi har inte fått tag i Seans kompis Anthony iallafall och det kostar 250 kr med bussen bara för en dag och en kväll då vi ändå inte ska göra nåt. Så, vi åker dit nästa helg istället och så tar vi busspengarna och går ut och äter middag för här ikväll istället. Sounds like a plan to me!

Fika med Sarah och Ger

Hade en väldigt trevlig eftermiddag idag. Träffade Sarah på Java's halv 2 och vi drack te, åt scone och pratade i en timme tills Geraldine dök upp och sen satt vi tre och pratade i ytterligare en timme. Har nog aldrig druckit såna mängder te på en och samma gång! Vi beställde tre stora kannor. Fick mig iallafall en ordentlig catch-up med Sarah. Har ju bara träffat henne två gånger sen i somras, senast var på vår graduation i början av november. Fick veta att hennes mamma har bröstcancer, vilket de upptäckte före jul, så hon genomgår chemo nu. Stackars Sarah, hon skulle flytta upp till Galway från Cork efter jul, för både hon och Maria (som också var i samma ateljé som vi i college) har pojkvänner i Galway. Men nu när hennes mamma blev sjuk så ville hon vara hemma tills hon blev bättre, och så har hon en lillebror som går i lågstadiet, så hon har fått ta hand om honom nu när mamman inte orkat. Som tur är så gör de framsteg med behandlingen så förhoppningsvis blir hon bra. Usch, tänk om något sånt skulle hända min mamma... då skulle jag flytta hem på stört. Skulle aldrig orka med att bo här om hon var hemma och var sjuk.


Geraldine, Sarah och jag. (korten är från förra våren)

Sen gick jag och Sarah en sväng till Penney's för att se om vi kunde få syn på Sean, men han var på rast just då. Nu på kvällen har jag kollat på Rasmus på Luffen. Fy fasen vad bra den filmen är! Åh, var så värt att ladda ner den (nu blir jag väl stämd för att säga det) och vänta i timtal på att ladda och sedan bränna, eftersom min dator var så seg på att koda den inför bränningen. Jag är ingen sån som laddar ner mycket grejer, men såna där svenska filmer osv. är ju omöjligt att få tag på här, fast jag kommer att köpa DVDn så småningom och lägga till min samling, filmer och musik som jag verkligen gillar vill jag nämligen ha den köpta versionen att lägga till samlingarna.

Här är några filmer/böcker/saker som jag tycker är asbra och som jag äger men som vissa säkert skulle klassa som barnsliga eller larviga, men inte jag inte. Det är min fantasi, drömmar, verklighetsflykt och nostalgi som får mig att ta mig igenom jobbigare stunder, men som även är en stor inspiration och glädje för mig:

*The Chronicles of Narnia samlingsvolym * Båda de nya Narnia filmerna * Alice in Wonderland/Through the looking-glass bok * Alice in Wonderland DVD * Duck Tales samlingsvolym * Wallace and Gromit kortfilmer + Curse of the were rabbit DVD * Madicken 2DVD box * Ronja Rövardotter DVD * Vi på Saltkråkan DVDbox * Kråkguldet DVD * Watership down bok + DVD * Wizard of Oz bok * The Little Mermaid DVD * Bröderna Lejonhjärta DVD * The Brothers Lionheart (engelsk översättning) bok * Ur-Pippi bok * Pingu DVD collection * Winnie The Pooh samlingsvolym * Kullamannen DVD * Emil i Lönneberga och Emil och Griseknoen DVD * Mio min mio DVD * Ture Sventon julkalender DVD * E.T docka * R2-D2, R5-D2, Wall-e, Eve och Marwin robotar...


Ja, det är det jag kan komma på, och det här är inte grejer som jag har kvar sen jag var mindre utan sånt jag köpt/fått de senaste åren. Finns säkert mer, sen har jag ju mina Star Wars, Lord of the rings, Matrix, Charlie and The Chocolate factory, Edward Scissorhands etc. filmer, men de är ju vuxemfilmer med.

Jaja, allt ska inte ska vara så seriöst hela tiden, gillar när saker är magiska och fantastiska och mysigt spännande.

Dorothy among the poppies

När sällskapet räddat sig ur floden så befinner de sig i ett stort vallmofält som de måste korsa för att ta sig tillbaka till the yellow brick road som leder till The Emerald city. Men vallmonas tunga och giftiga doft gör att de som vistas där för länge somnar och sover för alltid om ingen kommer till deras räddning.


Detalj:


"Now it is well known that when there are many of these flowers together their odor is so powerful that anyone who breathes it falls asleep, and if the sleeper is not carried away from the scent of the flowers he sleeps on and on forever." (The Wizard of Oz).

Jag kanske borde ägna mig mer åt illustration? gör ju inte illustrationer så ofta, men det är riktigt kul! När jag var liten så ville jag alltid bli barnboksillustratör. Men sen gick jag ju konsthögskola och då var det bara "seriös konst" som gällde och inte illustration, men jag gillar båda...

p.s jag läste ut hela boken igår sen när jag var på BK's och den är ju hur bra som helst. Har aldrig läst den förr, bara sett filmen när jag var ca 10 år, så mindes inte så mycket.

Gårdagen bara flög förbi.

Jag gick upp intet ont anande och begav mig till posten för att hämta ut min a-kassa för veckan. Men tji fick jag, de hade fryst mitt konto för att jag inte varit på signing i welfare kontoret förra onsdagen (sist jag var där svimmade jag ju haha) så jag fick gå dit för att prata med dom och få mina pengar. Jag tog en kölapp som var nr 864, då var de bara på nr 760. Det här tar minst en timme tänkte jag och kollade i Charlie Byrnes bookshop under tiden, där jag hittade en jättefin volym av The Wizard of Oz. Ni som känner mig vet att jag älskar barnböcker, har ju köpt Narnia, Winnie the Pooh och Alice in Wonderland de senaste åren, så den fick det bli för 6 euro, ville ju dessutom ha något att läsa medan jag väntade.

Visst är den fin?!

Jag fikade i Amnesty cafét, där jag även hörde dem prata om att det skulle para en "Public cake competition" i stadsmuseet klockan 4 och att man fick äta en massa gratis fika om man kom dit, så då spetsade jag såklart öronen ;). Kom tillbaka till Welfare kontoret efter exakt en timme och då var de på nr 820, så då satte jag mig och läste tills det var min tur. Bredvid mig satt en man och läste "The iron cross" nån krigsbok, och han tittade lite konstigt på mig när jag satt och läste en barnbok, men skiter väl jag i, bara för att andra inte har nån fantasi! Tydligen får man ingen lapp om signing längre utan det står skrivet längst ner på postens kvitto när nästa datum är. Ingen hade sagt det till mig! Så nu får jag först mina pengar nästa vecka. Tur att jag inte är pank!

Sen åt jag på japanska cafét. Var meningen att jag skulle träffa Sean där på hans lunch, men det missade jag ju såklart när jag var tvungen att köa i 2 timmar... Efteråt begav jag mig till Galway City Museum som ligger precis runt hörnet och där var det fullt med folk. Det är Fairtrade fortnight, så Amnesty och Oxfam hade arrangerat detta, som var en öppen tävling för vem som ville vara med. De hade skurit upp tårtorna/kakorna i pyttebitar och sen fick vi gå på ett led och smaka var och en av dem och sen rösta på vilken vi tyckte var godast. Var mest olika slags chokladkakor, eftersom de flesta nog förknippar choklad med fairtrade, men även cheesecake, äppelkaka och en fantastisk chocolate mousse, som var den jag röstade på. Min favorit kom tvåa i tävlingen. Det var iallafall roligt och gott att vara med och rösta, har aldrig smakat så många varianter på brownies och kladdkaka på en och samma gång, kände mig som en riktit connaisseur ;)Sen gick jag hem en liten stund och sen efter 6 var det vernissage i Galway arts Centre med konstnären Aideen Barry som slutade samma konsthögskola som jag fem år innan mig. Hon är nu en av irlands mest kända unga konstnärer och fick förra året betalat en resa av the arts council till NASA space station där hon fick pröva på att flyta runt i tyngdlöshet och göra ett videoverk om det. Snacka om att det går bra för vissa ;) Utställningen var bra, även om det var svårt att se grejerna för det var packat med folk. Träffade på min förra klasskompis Nora där som jag inte sett på evigheter, och Selma som gick året över mig och sen var en hel del andra där som jag känner lite grann, men kände mig inte så oerhört social så efter att ha pratat ett tag med de båda ovannämnda så smet jag hem. Jag hade nämligen precis börjat med en illustration från en av scenerna i The Wizard of Oz boken som jag ville hem och fortsätta med.

Jag jobbade med den till klockan 21.30 och sen tog Sean med mig ut till BK's winebar och vi beställde in en halvliters karaff vin var och satt sen och läste och drack vin resten av kvällen. Jag dricker rött och Sean vitt så därför går det ju inte att dela. Men oh, en halvliter är ju rätt mycket, så jag kände av det när jag kom hem vid halv 1. Fick en sån otrolig energi att jag absolut inte kunde gå och lägga mig, så jag satte mig vid datorn och gjorde klart illustrationen, och små pyttiga pedanterier hit och dit fick mig att stanna uppe till 4 och sen när jag väl lade mig så kunde jag inte somna på ett bra tag... så det blev sent igår och det känner jag av idag kan jag säga! Så apologies för att jag inte uppdaterade igår, men det hanns helt enkelt inte med!

Måste snart göra mig iordning för 13.30 ska jag möta Sarah, Catriona och kanske Geraldine i Java's, ska bli så himla kul! Och imorgon ska vi till Westport över helgen.

Så här just nu
In the eye

Igår bestämde jag mig för att gå på bio mitt på dagen. Jag ville se The Reader som Kate Winslet vann sin Oscar för och den visas tydligen bara på dagtid i Eye Cinema, som ligger i wellpark där jag bodde förr. De är också lite billigare än Galway Omniplex som ligger närmare oss. Minns att det var särskilt billigt om man var student, för då gick det att gå för 5-6 euro på vardagar men bara 4 euro på tisdagar före 20.30, "Ruby Tuesday - student Tuesday" kallar dem det. Om man inte var student skulle det kosta 7.25 på en vardag. Jag halade självklart fram mitt gamla utgångna studentkort och bad om en studentbiljett, och eftersom vårt college glömde skriva dit en "expiry date" på kortet, utan bara ett "issue date" som var i september 2007, så kan jag ju låtsas att jag får använda samma kort i två år på skolan (funkar för de som inte riktigt har koll) så jag fick min 4 euro studentbiljett. Haha, billig bio! Man får inte vara dum ;)

Eye Cinema har fin utsikt över Lough Atalia. Hit gick jag minst en gång i veckan när jag bodde 2 min därifrån och inte hade DVD spelare etc.
Filmen var förresten riktigt bra. Men när jag tänker efter så har just Kate Winslet varit med i många filmer där hon går runt eller visar sig naken, särskilt med ryggen vänd ;) Gör det en hel del här och även i Holy Smoke och Little Children bla. haha! Bra var hon iallafall, värd sin Oscar.

Sen hade det klarnat upp lite efter filmen, men gud så råkallt det var, det var så rått att det värkte i mina bihålor när jag gick ut (händer inte så ofta i Sverige).  Jag promenerade iallafall till Terryland där jag handlade lite frukt och grönsaker på Tesco och så var jag i Extravision och kunde inte hålla mig utan köpte Narnia - Prince Caspian som fd hyrfilm, eftersom jag kollade på ettan kvällen innan. Har köpt en del fd hyrfilmer på Extravision, bla första Narniafilmen.

Efter kvällsmaten när Sean kommit hem så gick vi till Blue Note där jag drack ett glas rödvin. Det var trevligt men lite kallt, för vi satt precis vid dörren ut till deras Beer garden. När vi kom hem så kollade jag på Narnia, fast ettan är bättre, som jag sa tidigare.

Sarah textade och hon kommer till Galway på fredag så då ska vi ta en fika, har ju inte sett henne sen vår graduation! Hon skulle fråga Catriona och Geraldine också så kanske blir lite som en mini reunion. Ser jag fram emot!

Bild jag hittade på min mobilkamera från Januari. Såg nästan spöklikt ut med kranarna i dimman. Är precis bredvid Cregal art där jag just hade varit och beställt kilramar.

Valutakurser

Svenska kronan är just nu rekordlåg mot euron. Förr när jag bott här har det alltid gått ca 9.30 kr på en euro. Nu går det hela 11.53 kr på en euro. Tur att jag inte lever på svenskt studielån just nu för då skulle det ju inte räcka nånstans.

Vår hyra är 775 euro. Förr var det ungefär lika med 7000 kr, ock även om det var mycket så var det ju ändå lite mindre än att bara lägga en nolla efter euro beloppet. Nu, hör och häpna är 775 euro lika med 8 939 kr! Det är ju nästan 9000kr! Fy helvete vad mycket!

Däremot är ju min social welfare payment då: 204 euro = 2 351 kr. Så där tjänar jag ju 300 i veckan, men det har jag ju ingen nytta av för här är ju allt lika dyrt ;) Som det är nu borde man jäklar bo i England. Minns när Helena bodde i Brighton, då var deras hyra 600 pund, och på den tiden var ju det ungefär 8 500 kr, eller 860 euro. Nu är 600 pund 7 691 kr, MEN bara 667 euro. Det är ju nästan samma! Så har man kronor och åker till England så tjänar man inte så mycket, men har man euron, som vi, så tjänar man mer!

Sånt här med valutakurser hit och dit är ju väldigt föränderligt, men typiskt att kronan är så låg nu, eller ja, inte så typiskt, för då betyder det att min studielånsåterbetalning blir mindre. Jag fick det förresten nedsatt från 13 000kr till 6 000 kr.

Ahhh, pengar pengar... fan vad de alltid ställer till det.

Idag är en riktig jäkla skitdag vädermässigt. Ungefär som det var varje dag förra sommaren. Men nu har man ju blivit bortskämd med en hel månad av i stort sett uppehåll, så då har man nästan lyckats glömma hur hemskt det är när det spöregnar hela dagen.

Slänger in en dagens.

Dagens vill ha: Pengar
Dagens klädsel: mörkgul sticketröja, bruna byxor, röd jumper.
Dagens frisyr: slarvknut
Dagens händelse: animerat, promenerat, stekt omelett och kollat på Little miss sunshine... ingen stor händelse precis.
Dagens låt: Regina Spektor - The Call
Dagens saknad: pengar och konkreta framtidsplaner
Dagens dummaste: Att vädret var trist
Dagens sjuka: inget
Dagens drog: Grönt te
Dagens roligaste: Little Miss Sunshine (tack vare att jag läste Ingrids blogg och ville se den igen)
Dagens favorit: Sean (enda person jag träffat) och så Regina Spektors Narnialåt (se ovan)
Dagens godis: morötter
Dagens humör: Ganska bra
Dagens väder: Mulet, regnskurar och några få minuter solsken.
Dagens gärning: Jag var snäll mot min plånbok och spenderade inte en cent på hela dagen.
Dagens irritation: Att jag är så seg på att komma igång med grejer
Dagens frågetecken: Om man säger A får man väl säga B?? (gällande uteblivna svar på vissa grejer...)


Nu ska jag se första delen av Narnia, blev så sugen när jag hörde den där låten (fast den är ju med i tvåan). Tycker dock ettan är bäst, tvåan var mest bara strider, ettan är så mysig när de upptäcker Narnia etc. Jag älskar Narnia böckerna. Läste allihop när jag gick i trean och sen läste jag om dem på engelska (har en stor volym med alla böcker i en) när första filmen kom ut.

&hearts


Idag har jag en "no spend day". Jag har alltså beslutat att idag ska jag inte göra av med en enda cent. Än så länge har jag lyckats. Lagade min egen lunch bestående av asgod grönsaksomelett. Annars så brukar jag ju alltid fika nånstans eller köpa lunch i stan varje dag eftersom det är trevligt att komma ut lite när man inte jobbar. Men nu måste jag hålla i slantarna. Nu ska jag gå en promenad och inte ens ta med mig plånboken.

Kylskåpsmagneten är från Louise Bourgeoise utställningen på Tate modern 2007.

...and it's contagiousJag har haft den här låten på hjärnan i en vecka, ända sen jag kom hem med Regina Spektor skivan från Belfast. Den finns med på "Soviet Kitch" som jag fick på vinyl i julklapp men den är ju hemma i Sverige. Skivan jag köpte heter "Mary Anne meets the gravediggers and other short stories by Regina Spektor". Det är en blandning av låtar från hennes två första skivor, men mest från den första. Tycker videon är så bra den med så kolla in den!

Igår kväll satt jag på Java's café med laptopen i två timmar och åt Amuse Gueule's (franska tapas) och drack Merlot och skrev på en artikel om utställningen i Ormeau Baths Gallery i Belfast. Ska skriva om den och Niamh McCann utställningen och beroende på vilken som blir best så ska jag skicka den bästa till curatorprograms ansökan.

Förresten så har jag blivit rekommenderad av Niall Moore (som producerade Brochure publikationen jag är med i) till curatorn av ett konstprojekt i Galway. Det handlar om The Galway Docklands, och vi ska skapa utifrån det temat och förhoppningsvis ska det resultera i en utställning lagom till Galway Ocean Race stoppet i Galway. Hamnen ska ju byggas om och de stora oljetankerna ska tas bort så småningom etc. Om det nu blir en utställning av detta så kommer det ju vara hur mycket folk som helst i Galway den veckan som kollar på det! Niamh, curatorn, ville iallafall jättegärna ha med mig. Är ett gäng mer etablerade konstnärer med (som slutade konsthögskolan för några år sen) varav några jag känner igen för att de gått på min skola. Så, det låter spännande helt klart!

Nu ska jag fortsätta jobba på animationen...

Söndag efter Dublin

Jag och Sean var uppe med tuppen igår. Tog bussen till Dublin redan 6.30, samma som jag tog förra helgen när jag skulle vidare till Belfast. Vi åt snabb frukost på McDonalds (hade inte tid att hitta nåt bättre ställe) och sen tog jag Luas (spårvagnen) ut till förorten Blackhorse där IMOCA och Moxie studios ligger.

Vid luasstoppet i stan.
De hade en open studio day så man fick kolla runt och se lite av deras konst etc. Pratade med Bear, vilket namn va, men han är amerikan ;) han hade ju sagt att han ville ha med mig i en utställning under hösten men sen blev det ju inget av och nu sa han att han inte har nåt med IMOCA att göra längre för de har en anställd curator som bestämmer om utställningarna, han nämnde inte ens om att vi pratat om en utställning, men kände sig kanske lite obekväm  när jag kom(?). Iallafall så höll jag käften och pratade bara lite om ateljeerna etc. Han verkade tro att jag var intresserad av att flytta till Dublin och hyra av dem men de kostar 2500kr i månaden, men tjena, sen ska man betala vanlig hyra också, så knappast troligt! Vill ju inte bränna sina broar med folk genom att säga för mycket, men jag är besviken över att utställningen aldrig blev av och att de aldrig ens hörde av sig över huvud taget, särskilt som en hel del folk jag känner fick reda på att jag skulle vara med...

Jaja, sen åkte jag iallafall tillbaka in till stan för att gå på några utställningar.
Först köpte jag ett par grejer i konstnärshandeln K&M evans och sen gick jag ut till Douglas Hyde gallery vid Trinity College och kollade på Mamma Andersson utställningen. Hon är verkligen en av mina favoriter!

Jag gillar att gå på utställningar så mycket mer än att bara kolla på bilderna jag gillar i en bok, för där kan jag alltid studera noga vad för slags teknik konstnären använt etc. och sånt får man bra tips ifrån.

Sean gjorde sin egen grej medan jag gick på utställningarna. Han kollade i några olika bokhandlar, satt på ett par olika caféer och läste etc. och sen skulle vi ses och äta lunch ihop runt 2.

Innan dess hann jag med att gå ut till Green on Red gallery som ligger mitt emot Pearse station. Ett av mina favoritgallerier i Dublin eftersom det är lite New York känsla över det med röda tegelväggar, stora fönster, synliga stålbjälkar etc. Där visade Niamh McCann som är en av mina Irländska favoritkonstnärer. Det är den utställningen som jag tänkt recensera inför högskole ansökan. Jag såg henne på Tulca utställningen i Galway i November och tyckte hennes skulpterade neonljus och uppstoppade skata var så häftiga. Här fanns en till uppstoppad skata, med rävsvans denna gång och tavlor som kommenterade på samhällsgrejer som ekonomiska nedgången, amerikanska presidentvalet etc. men ändå är det som en egen sagovärld med hjortar och skator etc.

Sen träffade jag Sean vid Ha'penny bridge och gick och åt i Epicurian foodhall. Sean tog kinesisk buffé och jag tog grekisk buffée. Den grekiska var himla god med dolmatas, massa sallad, tsatsiki, ris etc. Efteråt delade vi på oss igen och jag gick till Temple bar gallery. Innan dess kollade jag på bokmarknaden som de har på temple bar square varje lördag och började prata med killen som stod och sålde. Han visade sig också vara konstnär, hade studerat i Sligo och nyligen ställt ut i en grupputställning i Ormond Baths Gallery i Belfast, där var ju jag förra veckan. Det slutade med att jag gav honom mitt visit-vykort och han visade bild på sina grejer på mobilen och sen köpte jag boken "One flew over the cuckoo's nest" av honom, så det var trevligt. Sen kollade jag på en utställning i Temple Bar Gallery som även den hade belfastanknytning: Det var en nordirländsk konstnär som tagit kort på stora bål som protestanterna bygger av lastpallat och bildäck för att hylla Battle of the boyne 11 juli. Han hade åkt runt i olika förorter och tagit kort på de olika bålen innan de skulle tändas. Många hade irländska flaggor och dockor med irländska tröjor på sig som skulle förgås i elden. Lite hatiskt eller?

Sen gick jag bort till Cow's lane och sucktade lite efter de svindyra men svinsnygga retromöblerna i ett par butiker som ligger där.

Sen råkade jag på en elbox som bär min kompis Shane's konstverk. Han gick i min klass först men bytte till printmaking sista året. Han var med i nån tävling där konstverk skulle pryda elboxar runt om i Dublin. Hade sett nåt kort på hans förut men inte vetat var det var, nu vet jag. Den ligger mitt emot Dublin Castle vid Dame street.

Shane O'Connor (SOC)
Sen kollade jag en snabbis i några affärer. Bla. var jag i Road Records, en affär som ligger på baksidan av George's arcade och ska stänga snart. De har varit en knutpunkt för olika okända/alternativa band som har kunnat sälja egentillverkade skivor mot provision där. Jag köpte två skivor jag inte hade en aning om vad det var (för där känner man inte till mycket precis). Köpte dem enbart för att fodralen var coola. Den ena var sydd av artisten själv och skivan är minimalistiska electroljud. Rätt bra faktiskt. Den andra skivan är en indie rock, men fodralet är bättre än musiken, det är som ett polaroidfoto, både fram och baksida! Ibland måste man köpa musik bara för fodralet. Iallafall så är det fodralen som ofta fångar min uppmärksamhet i skivaffärer (om jag inte letar efter något särskilt vill säga).Mamma Andersson katalogen och Gökboet. Douglas Hyde producerar så fina kataoger, de är hardback böcker i olika färger, alla samma format, så om man köper kataloger från flera utställningar så får man en vacker boksamling. (fast det har inte jag gjort).

Vid 6 träffade jag Sean i Stephens Green shopping centre och promenerade bort till Busaras. Vår buss gick klockan 7, så vi fikade kaffe och scone på stationen. Vi kom fram till att Sean hunnit med att dricka 7 koppar kaffe under dagen. Tur att han har stålmage, jag får lite ont i magen av 2 stora koppar kaffe på en dag...

En fullspäckad dag blev det för min del, medan Sean mest satt och fikade och kollade i några affärer. Han försökte gå till the History museum, men det var stängt tyvärr. Vi kom hem runt 22.40.

Nu idag har vi gått en liten promenad, fikat i Java's och så har jag ätit den godaste curryn som lagas av en Hahre Krishna gubbe som har en gul vagn på marknaden vid St Nicholas church lördag/söndag. Kön brukar vara aslång på lördagar men idag var det lugnt.

RSS 2.0