Värmebölja och besöksrekord

Den här helgen har det varit så ofattbart mycket folk i Galway så det är svårt att få grepp om. Har aldrig sett något liknande! Förr tyckte jag att det var mycket folk under Galway Races i Juli, då Quay street brukar vara helt full, men detta är mycket större. Igår kväll var Shop och Quay street helt smockfyllda, samtidigt som hamnen var full med folk, och det även var folk ute vid Salthill. Att det dessutom är en värmebölja denna helg med fint väder och minst 26 grader så gjorde det att folk vallfärdade till stränderna vid Salthill.

Igår jobbade jag och Marianne i info kiosken och det var så mycket folk att vi knappt han prata med varandra på hela dagen. Normalt sett brukar det vara ca 250 besökare på en dag, igår var det nära 600 besökare!!

Shop street lördag eftermiddag.

Eyre Square.

Info kiosken där jag spenderade gårdagen. Det var soligt större delen av dagen, men solen gick visst i moln just när jag tog bilderna! Halv 12 var det flyguppvisning med Red Arrow från England, så vi flydde ut ur kiosken och stod utanför och kollade i några minuter.

När jag äntligen stängde klockan 8 på kvällen så var jag helt slut i hjärnan och orkade knappt prata haha! Kände mig helt klibbig av den tryckande hettan också, men efter en dusch och en god fetasallad hemma så gick jag och Sean en promenad in till the docks och lyssnade på slutet av Sharon Shannon konserten. Sista låten var "Galway Girl" så alla sjöng självklart med, haha!


(Mundy som sjunger här sjöng inte igår kväll).


Var bjuden på fest i Cats hus, men jag orkade bara inte festa eftersom jag var så otroligt trött efter jobbet och den tryckande värmen, och så hade jag ju träffat henne kvällen innan. Det blev att jag och Sean fikade på Java's och sen gick jag och lade mig redan klockan 12 medan resten av staden festade ihjäl sig...

Idag var jag jättetrött på morgonen också, trots att jag lagt mig rätt tidigt och inte druckit något. Jag jobbade 12.15 - 15.00 och det var alldeles för varmt inne på turistbyrån för vår air conditioning är visst trasig. Har ju inte behövts hittils i år haha!
När jag slutade och gick hem så var det så varmt att man höll på att svettas ihjäl, trots att jag bara hade på mig den kortärmade jobbskjortan, så fanns bara en sak att göra: gå till stranden.

Jag bytte om hemma och köpte vatten och en wrap i Super Valu och sen vandrade jag ut till Salthill där det fullkomligt kryllade av folk.En svensk tjej och en Irländsk kille hade akrobatuppvisning.


Sommar!!! Det var så varmt så vinden gav inte ens någon svalka. Men det var ju iallafall lite svalare vid stranden än inne i stan.

Tänk om det alltid var så här på sommaren i Irland. Då skulle man ju inte behöva sakna svensk sommar...

Jag låg där och läste och solade i lite över en timme och sen gick jag en sväng till Perk's funfair på andra sidan vägen och åt sockervadd. Åhh vilken härlig vecka det har varit!

Sen strosade jag hem och gick förbi South Park där Circus Gerbola har varit hela veckan och matade cirkushästarna med lite gräs.


Förresten, kolla in Volvo Ocean race programmet på TV4 imorgon kväll, jag garanterar att de kommer visa från Galway!

Det är helt otroligt hur lyckat det här Ocean Race stoppet har blivit. Det kunde lika hjärna ha spöregnat hela tiden och allt hade skitit sig med tanke på att det är nästan bara utomhusevenemang. Tack vädergudarna!

Fredag kväll hos Cat

Igår kväll gick jag till Cats hus efter halv 9. Drack ett par Kopparbergs päroncider och pratade med henne, Aisling, en kille osm hon delar hus med och en annan kille hon känner från Cork. De var väldigt trevliga! Nån gång före 10, när Cats jobbarkompis Caroline också hade anlänt, så gick vi till festivalområdet, som ligger precis runt hörnet från Cat's hus för att se om The Coronas var något att ha. Vi hörde inte så mycket för musiken var inte hög nog att överrösta folkmassan vi rörde oss i rätt långt från scenen. Det var extremt svårt att ta sig fram och vi försökte leta efter Sarah och hennes kompisar, men när vi kom till det ställe där de sist befann sig så fick jag en text att de rört sig till andra änden av festivalområdet, så då gav vi upp och stannade där vi var.

Caroline, Aisling och Cat.
Vi råkade på Geraldine och hennes dotter och berättade om våra planer på att ha en Hitchcock kväll varje onsdag från och med nu. Ger är ju lite Hitchkock expert eftersom hon skrev sin thesis om honom, så hon lovade att berätta om honom i samband med en av filmvisningarna. Jag ska ta med filmerna, för jag har ju ett Hitchcock boxset med 14 av hans filmer.


Tyckte inte musiken var så hög som på en vanlig festival, tydligen måste man vara närmare scenen för att höra ordentligt, för där vi var hörde man mest en dov rythm men inte hur låten var.

Caroline, Cat och jag.

Vi hann inte vara där så länge innan det var över. Alla måste lämna området redan vid elva, tydligen för att det är en stadsfestival och de måste ta hänsyn till de boende. Då gick alla tuuuuusentals människor in till stan och försökte ta sig in på någon pub, eller iallafall bli serverade inne på en pub så de kunde stå utanför och dricka i plastmuggar. Vi gick hem till Cats ett tag eftersom de andra ville dricka lite där innan de gick vidare. Jag hoppade över att dricka något mer, för jag ville inte var bakis idag. Vi hittade aldrig Sarah och dem, för sen var de tydligen i The Roisin och vi var hemma hos Cat, så det får bli en annan gång. Nu bor hon ju här, så kan ju träffas oftare än vi brukade iallafall.

Cat och Aisling hade köpt en hoola hoop nyligen, så vi testade våra skills och jag var inte så himla dålig, trots att jag inte prövat en på minst 10 år. Vi hittade på nicknames åt varandra och höll på att skratta ihjäl oss. Runt 12 ville de andra vidare till bar 903 uppe vid Eyre Square, men jag gick hem istället, hade ändå varit en himla trevlig kväll.


Ikväll ska Catriona ha ett stort house party hemma hos sig, men jag vet inte om jag orkar gå. Jag jobbar ju i info kiosken till 8 ikväll och då lär jag ju vara skapligt trött, känner mig redan jättetrött, och arbetsdagen har inte börjat än. Puh!

En drake i parken

Idag kom solen och värmen. Hoppas det fortsätter såhär hela Bank Holiday helgen så kan det bli helt fantastiskt! Kommer att krylla av folk i Galway imorgon när In-Port Racet och en massa andra grejer pågår. Åhhh önskar att jag var ledig och kunde ta mig ut till Salthill och kolla på båtarna, dansa på Ladie's beach till Dj:n Mr Whippy som dyker upp på sommaren ibland och spelar skivor ur en ombyggd ice cream van och se hur det går med sandslottstävlingen. Men, icke. Jag måste jobba i info kiosken på Eyre Square från 11-8 imorgon. Blir nog inte så illa ändå. Marianne håller mig sällskap och det är min första gång där denna sommar.

Här är lite kultbilder från Galway som jag tog på min lunchrast idag:


Eyre Square. Info kiosken skymtar under trädet längst till vänster.


Eyre Square

Igår kom det en drake till Eyre Square, som markerar starten av the Green Dragon Route som är en promenad från Eyre Square till Salthill för barnfamiljer med underhållning på vägen.

Abbeygate Street. På väg till Amnesty Shopen där jag satt vid ett bord utanför och åt lunch. De hade ett erbjudande där man fick dagens bagel för 4.50 euro, och om man köpte kaffe/te till det så fick man valfri dessert gratis, så jag åt en skiva morotskaka och läste lite Macbeth.


Nu ska jag snart hem till Catriona, hon har visst bjudit över lite folk. Sarah och några mer skulle till konserten vid hamnen ikväll och frågade om jag ville med, så kanske går dit senare. textade Cat och sa att hon kunde höra av sig till Sarah men har inte fått svar så får se vad som händer sen.

Jag vill att varje, varje, varje dag den här sommaren ska vara som idag!

Tänk vad lite sol kan göra

Idag var det lika mycket folk som ringde oss på turistbyrån som igår, om inte värre! Jag väntar med bävan på morgondagen... Accommodation for Saturday, ja tjena, får boka in folk i Oughterard som ligger 25 min från Galway vid det här laget! Är precis som Race Week i Juli, eller the August Bank Holiday. Många utländska turister som inte hört om Galway Ocean Race blir besvikna som vanligt vid dessa helger och evenemang.

Nu ikväll var vädret helt underbart. Solsken och äntligen lite värme. Det har ju varit lite småkallt hela veckan. Jag var först på vernissage i Galway Arts centre, kom precis på slutet eftersom jag var tvungen att hinna äta och byta om efter jobbet innan jag gick dit. Sen gick jag på vernissage i 126 Galleriet och sist såg jag Jennifers video screening i bar no. 8. Alltsammans var rätt okej på det hela taget, men inte på långa vägar så kul som vernissagen i 126 för ett par veckor sedan. Var inte så många som jag kände där ikväll, så jag pratade bara med Maeve från Galway arts centre, Jennifer och en tjej som också är medlem i engage studios och som jag inte minns namnet på. Bar no. 8 var helt packad med folk eftersom den ligger nere vid hamnen, så man kunde knappt röra sig där inne och det var mest okända ansikten, så efter en stund gick jag hem.

Mellan 126 och Bar no. 8 gick jag en sväng och åt en twister glass och gick upp på min takparkering och tog lite kort i kvällsolen. Det var trevligt att bara strosa runt lite och insupa atmosfären. En gäng på balkongen precis nedanför satt och grillade så den underbara lukten av grillat hängde i luften och mängder med båtar rörde sig runt hamnen och Galway bay. Ahhhh...Masterna till de sju yachter som hela den här tillställningen handlar om.


Min stad.


Jag vill bosätta mig i min ateljé.

Hann inte med att blogga igår. Jag var ledig så jag gick några vändor fram och tillbaka till ateljén med grejer. Sen besökte jag en utställning i Nun's island theatre som är del i Volvo Ocean Race art trail. Den var så himla bra! Maeve hade curaterat den och det var olika videor på temat utopia.

Sen skyndade jag tillbaka till ateljén för att träffa en kille som ville köpa en tavla av mig. Han känner två av de andra i ateljé kollektivet, jag vet vilka de är, men känner dem inte personligen. Det är ju ca 20 konstnärer i Engage art studios och man ser bara nån enstaka perosn varje gång man är där eftersom folk kommer och går olika tider, vissa är där rätt sällan samt folk jobbar inne i sina ateljéer där man inte ser dem.

Killen, som heter John, ville helst köpa alla tavlorna jag ställde ut, men han hade inte så mycket pengar så han valde ut sin favorit, "I'd brush the winter by" och köpte den på avbetalning. Den kostar 400 euro, sä han ska betala 50 euro i veckan.


Min del i Engage studios Ocean Race utställning. Jag sålde bilden i mitten.
Sen spenderade jag ca 3 timmar med att jobba med min animation. Gick så mycket bättre än att jobba hemma eftersom jag inte hade en massa grejer att distraheras av i form av TV, gitarr, internet etc. Sen gick jag hem och åt och senare på kvällen gick jag tillbaka och jobbade i ca 1,5 timmar till. Kom inte hem förrän efter 10 på kvällen.

Mina bästa böckerDet är så mysigt så jag vill nästan bo där. Drack peppermint tea, åt japanese cracker mix och lyssnade på Mazzy Star. Ahhh jag vill vara där jämt!

Idag har jag jobbat hela dagen. Telefonerna gick varma hela dagen och alla ville ha boende för lördag kväll, info om Ocean Racet etc. Vid ett tillfälle slog det nästan rekord. Det var bara jag och Collum vid info disken och båda höll på och hjälpte folk att boka boende och det var kö, i samma stund meddelade Marie i receptionen över PA systemet: "Calls on line one, two and three for accommodation and line 4 för information, please!" ahhhh som tur var tog min supervisor ett samtal på kontoret, fintan vid souvenirkassan tog ett annat etc. men vaddå stress liksom!

Fick lön idag men det drogs hög emergency tax eftersom min skatt inte har blivit fixad än. Dessutom jobbade jag ju bara knappt 3 veckor på den här månaden så jag fick bara 890 euro! Normalt sett brukar jag få ca 1650 euro... Fan, måste ju betala hyran på fredag och studielånet och elräkningen och senare ateljéhyran innan nästa pay check. Allt det kommer kosta 700 euro! Måste nästan fråga mamma och pappa om de kan låna mig 2000kr till studelånet, för det blir lite kris annars!

Imorgon blir det vernissage maraton. Först öppnar en utställning i Galway Arts centre med Jim Ricks och en holländsk konstnär klockan 6, sen är det vernissage i 126 galleriet klockan 8 och sen ska Jennifer Cunningham ha video screening i Bar no. 8 klockan 9. Men innan dess ska jag jobba 9-6...

Öppningsceremonin från takparkeringen

Lite bilder från Volvo Ocean Race öppningsceremoni i Galway.

Jag gick till öppningsceremonin klockan 10.00 på söndagkvällen utrustad med systemkameran och stativet och chansade på att det skulle gå att ta sig upp till taket på parkeringshuset för att kolla. Det var öppet, så det gick och flera andra hade tänkt samma tanke. Det kändes som om nästan hela stan var ute!

Jag är dock sån att när det är något stort evenemang som detta eller t ex paraden på St Patrick's day så föredrar jag att vara iklädd rollen som fotograf och dokumentera det hela istället för att vimla med folket. Jag hade lärt mig av lördagens kalla kväll att klä mig varmt så jag hade varm tröja, scarf och mössa. Det gjorde att jag slapp frysa uppe på taket och kunde ta en massa kort.

De hade underhållning i form av trummor, irländsk folkmusik etc. och tal från premiärministern, borgmästaren och konferenciéren Hector som är en irländskspråkig TV personlighet som bor i Galway.

Trevligt för de som bor i dessa lägenheter. De satt på balkongerna och drack vin och tittade.Själva höjdpunkten var en gammal fiskebåt som utsmyckats till en svan och kom glidande in i hamnen. På båten befann sig the Galway Tenors som sjöng och så hade de fyrverkerier som sprutade från båten. Olika småbåtar slöt upp som sedan bogserade ut båten igen och de tände flares som de satt och viftade med (ni vet såna där nödraketer).

Det var rätt häftigt att se skådespelet som utspelade sig där nere.

När jag kom hem runt 12 så kände jag inte för att sova direkt, så jag kollade på ett par avsnitt i Narnia serien och poppade popcorn. Idag var jag helt som död, kunde inte komma ur sängen förrän klockan 1. Jag var ju inte uppe sååå länge utan det är nog mest för att jag haft så mycket på gång de senaste dagarna med jobb, Ocean race, ateljéinflyttningen etc.

Ikväll har jag min AutoCad kurs igen så måste fundera på mitt projekt tills dess. Känner inte för det just nu...

Fotografering med en minister.

Turistbyrån var rätt lugn idag. Det berodde på att alla var nere vid hamnen, för där var det verkligen full rulle! Jag gick vägen förbi hamnen på vägen till jobbet för att ta kort på de nyanlända båtarna. Träffade på min jobarkompis Marianne där som tänkt samma tanke.

Irlands båt The Green Dragon.

Ericsson 3, en av de svenska båtarna. Denna har mestadels svensk besättning. Ledaren Ericsson 4 tillhör samma "stall" men har en internationell besättning.

Detta är Discover Ireland tältet. Där jobbar marketing folk från vår turistbyrå och några andra delar av landet och cheferna gillar att hänga där också har jag märkt. Jag fick hoppa in och jobba där i ett par timmar på eftermiddagen och ta hand om Ireland's East ståndet i ett tag eftersom de inte hade nog med folk. Det var mängder med besökare och sen kom ministern för Arts, sports and tourism på besök och vi fick ställa upp på foton för tidningen tillsammans med honom.

Jag fick ha på mig en skitsnygg grön discover Ireland jacka, ett turistbyrå pass runt halsen och en grön Discover Ireland Ocean race tröja som jag antar att vi får behålla sen eftersom vi alla har fått varsin. Jackan får dock olika personer dela på. Man känner sig lite viktig när man går genom stan i den utstyrseln haha!


De hade olika evenemang på dagen, på lunchrasten såg jag denna svanbåt. Jag var nere och åt falafel vid ett av marknadsstånden och det var väldigt gott! Sean hade visst också varit nere och smakat tysk bratwurst från två olika försäljare.

I kväll är det stor invigning med fyrverkerier och tal från ministern och musik. Finns också en skapligt stor chans att An Teaoseach (premiärministern) Brian Cowen kommer att närvara. Kanske ska gå och kolla sen för fyrverkeriernas skull.

Gick förbi Zhivago's på vägen hem och de hade specialerbjudande, fyra DVDer för 25 euro. Jag hittade några favoriter och ett par nya som jag köpte:
* Narnia BBC serien som gick på TV när jag var liten
* One flew over the Cuckoo's nest
* To kill a mockingbird
* Children of men.

Nu har jag lite att kolla på!!! Så är jag ledig i morgon och på tisdag, så det känns bra!

Jag ber så mycket om ursäkt om det blir lite mycket docks och båtar i mina inlägg, men det är ju det som allting kretsar kring just nu, och särskilt när man jobbar med turism så ser man ju inte så mycket annat i Galway för tillfället ;)

So far so good och snart kommer båtarna

I morse var det regnigt och ruskigt och alla trodde att första Volvo Ocean Race dagen skulle bli helkass, men tji fick vi, för det klarnade upp och framåt kvällen sken solen. Jag jobbade 9-6 och missade öppningen av Engage studios utställningen klockan 4, men jag gick dit på lunchen samt efter 6 och pratade lite med Austin, David, Jim och de som var kvar. Det hade tydligen varit en hel del folk, men stod ingen info vid varje tavla så man fick typ gissa sig till vems som var vems eftersom allt inte stod skrivet i ordning på listan man fick, och så hade de skrivit fel på titeln till en av mina tavlor, men jaja, ska väl inte klaga, för jag hade en intressent som lämnade sitt nummer och vill besöka min atelje längre ram och se mer av min konst och kanske köpa.

Runt 20.20 gav jag mig sedan in till hamnen för att kolla runt lite och fota och äta något. Slutade med att det blev en portion chips med vinäger. Det var en hel del folk ute, påminde lite om The Galway Races eller Paddy's day med en massa folk längs hela gågatan, ungdomar vid the Spanish arch etc. Kändes lite surrealistiskt att vandra längs docks området och se hur det är så totalt förändrat.

Privata yachter


Kajen, längs hela sidorna finns mat, souvenir och hanterverksstånd etc.

The dome. Den simulerar tydligen hur det är att vara på en race båt.

De har satt upp stora konstverk på husväggarna. Det ser målat ut, men det är nån slags klisterplast tydligen. Ser iallafall snyggt ut!

Quay street. Full rulle och rickshaws som alltid en lördag.

Tur att det inte regnade!

Först spelade ett lokalt band som heter The Deans, minns att de spelade i matsalen i college en gång för flera år sedan. Jag var inte framme och lyssnade dock utan hörde dem bara på avstånd. Sen spelade the headliners Kilá. Alla irländare jag vet som är lite hippie aktiga gillar Kilá, fast de är ju inte de enda ;) Jag väntade på Sarah och Maria som jag skulle möta men de blev lite sena, men till slut kom de tillsammans med Sarahs pojkvän som var schysst och köpte mig en pint i öltältet. Det kändes lite som att vara på en festival.

Enda dåliga var att det blev så satans kallt när solen gått ner. och det började mörkna. Jag stod och huttrade, att hålla en iskall pint i handen gjorde ju inte saken bättre! Skulle ha tagit på mig en vam tröja om jag vetat men det är ju inte lätt at veta när solen skiner när man går hemifrån.

Alanna och Sarah som jag delade ateljé med en gång i tiden. Sarah har precis hittat boende i Salthill och flyttar upp alla sina grejer den kommande veckan, hon bor dessutom alldeles nära där Maria bor så det är ju asbra!

Sarahs pojkvän (som jag inte minns namnet på) och hon.

Och så jag med på ett kort. När musiken var slut kom Sean och träffade oss. Det var för kallt för att stanna ute så mycket längre eftersom vi inte var klädda för det, så jag och Sean bestämde oss för att gå och ta en fika i Java's när de andra skulle vidare till Central Park eller Cuba nattklubb. dels jobbar jag 9 imorgon och kände inte för att dansa halva natten, dels så var det så mycket folk ute att man knappt skulle komma in ändå och dessutom så är jag inget fan av någon av de nattklubbarna. Jag föredrar The Roisin med lite mer udda musik istället för mainstream R&B hits etc. Men kommer säkert ändå att hamna där på fredag eftersom det är Sarah's födelsedag på tisdag som hon tänker fira på fredag och dessutom så spelar ett Dublin band i Race byn som heter Coronas och vars medlemmar Alanna känner den kvällen. Typiskt nog så ska jag självklart jobba dagen efter igeeen! Alltid så bra tajming liksom...

Och nu ser jag här på hemsidan att första tävlingsbåten kommer att anlända till hamnen om 10 min. Många ska nog dit och heja fram båtarna, fast det är 1.00 på natten, först hade jag funderat lite svagt på att gå dit eftersom vi bor rätt nära men jag är för trött för att orka bry mig.

God natt!

Bordet är fixat! Och Volvo Ocean Race imorgon.

Nu är det nära. Imorgon smäller det, då börjar Galways Volvo Ocean Race firande. Båtarna har dock blivit lite försenade, ja en av dem krockade till och med med en val häromdagen! Så de är först väntade ca klockan 2 på söndagmorgonen. Men det hindrar inte festligheterna från att kicka off. Gick förbi hamnen på vägen hem idag och det mesta är färdigt, gud, känner knappt igen stället jämfört med någon månad sedan!

Det är här racebåtarna ska lägga till sen. Scenen syns i bakgrunden.
Ska träffa Alanna och Sarah som kommer upp till Galway imorgon kväll, och kanske spana in livemusiken nere vid hamnen. Kilá spelar och de är rätt röjiga, iallafall när jag såg dem live i Victoria Hotel 2004.Det var full rulle på jobbet och Volvo grejen har inte ens börjat än! Trots detta hann jag även med att uppdatera all info om färjor till de olika öarna i våra desk folders. Skrev om dem i Word istället för att ha de röriga tabellerna från de olika hemsidorna, för de var svåra att tyda på sina håll.

Nu på kvällen fikade jag avocadosallad och ciabatta på Java's med Sean, och sen ringde killen jag skulle få bordet av och sa att han kunde leverera det till min ateljé senare på kvällen, så jag satt därför där och läste i nästan 2 timmar tills han dök upp. Bordet gick med en hårsmån in genom dörren coh var hur tungt som helst, men killen var asschysst och bar upp det på ryggen ända till min ateljé på tredje våningen, jag kunde knappt lyfta det från marken så jag var rädd att det skulle ta kål på honom! Och så var det ju gratis också!!!

Det är aningen för lågt, så ska skaffa fyra tegelstenar eller dylikt och sätta under benen, men skivan är helt perfekt!! Så himla glad att det är fixat!

Imorgon öppnar dessutom vår utställning i korridoren och hallen till Engage studios. Victoria ville ha med alla fem bilderna som jag föreslog, de är från Stockholms projektet jag gjorde tidigare på våren. Ska ta kort så ni får se sen. Många av de andra konstnärerna hade spunnit vidare på Ocean Race grejen och skapat saker med havs och båttema, men jag fick ju först veta att jag skulle få vara med i förrgår, plus att havslandskap inte är min grej heller, och docks fotona vill jag ju spara till vår urställning efter sommaren. Är ändå himla glad att få visa mina grejer för det kan nog bli en hel del besökare under dessa två veckor eftersom ateljéerna ligger precis bredvid gågatan. Foton kommer.

Bilder från ateljén

Jag spenderade ett par timmar mitt på dagen med att skriva en ansökan till Claremorris open exhibition, var helt säker på att det var den 29e imorgon, av någon anledning och det är deadlinen. Men, det är ju först nästa vecka, kom jag på när jag bränt skivorna, skrivit ut ansökan i ett internet café och skickat iväg alltsammans. Kunde kanske ha gjort något mer genomtänkt om jag haft en vecka till på mig, men känner jag mig själv rätt så hade jag väl suttit likadant nästa tordag morgon istället eftersom jag alltid skjuter på allt, haha!

Gick ut till Woodies DIY i Terryland och köpte brackets, (ni vet såna där vinkelgrejer man har när man sätter upp hyllor, vet inte vad de heter på svenska) och ett litet vattenpass. Sen lyckades jag skruva upp en hylla ovanför handfatet i ateljén så jag kan ha lite böcker och grejer där. Det är gipsskiva, så Jim var osäker på om det kommer hålla, men det känns stadigt iallafall så får hoppas det inte ger med sig sen och halva väggen bryts loss!

Tog ett par kort med mobilkameran. Tanken är att bordet ska stå till höger om handfatet sen och så har jag de andra väggarna lediga till att måla.

Hyllan var en del av en TV bänk vi hade i Seans lägenhet i Westport.

Bortre hörnet. Ateljén är ca 12 kvadratmeter stor, men det är lite svårt att få en uppfattning när man tar kort. Det är bra att fönstret sitter högt upp, för då kan man använda hela den väggen till att måla. Det var nackdelen med skolans ateljéer, för även om fönstren var stora och fina, så betydde det att i stort sett en hel vägg gick till spillo, samt att man fick solen i ögonen när man satt där och jobbade på eftermiddagarna.

När jag just skulle gå så träffade jag på Maeve och Victoria från Galway arts centre som var uppe och pratade lite med Jim och Aine. Det är visst Victoria som ska curera utställningen i hallen som vi ska ha, jag känner henne inte men har sett henne ofta eftersom hon jobbar i receptionen i arts centret.

Fick även kontakt med en kille via Galway freecycle. Ni vet de där internet grupperna där man kan söka efter eller ge bort oönskade saker gratis. Han sa att han har ett bord jag kan få och att han kan leverera det också nån kväll, så det låter jättebra. Först trodde jag inte att jag skulle kunna ta det för han sa att det är 2ft"6 brett och dörren till ateljén är så bred så då kanske den inte går in, men han sa att det går in genom en standard dörr och Aine trodde också att det skulle gå. Hoppas det inte är för tungt bara, för det ska ju upp till tredje våningen!


Fram och tillbaka i solen

Hade det himla trevligt hemma hos Catriona igår kväll. Hon bjöd på cupcakes, fig rolls, chokladpraliner och te i kanna. Vi kollade på säsongsavslutningen av Desperate Housewives. Måste säga att det var väldigt bra! Kollade på det lite förr men har inte sett ett enda avsnitt på över ett år. Sist jag tittade så var det en svart familj som gömde nån kille hos sig. Det är visste evigheter sen enligt Cat och Aisling.

Det var dubbla episoder, så när det var slut vid 11 så gick Aisling hem och sen stannade jag kvar och pratade med Cat. Vi hade det så mysigt med filtar, låtsas-eldstaden tänd, te och godis så jag blev kvar där till halv 2, man märkte verkligen inte att tiden gick!

Idag har jag gått fram och tillbaka till min ateljé några gånger med min tool box, färger, penslar, konstböcker och några mindre tavlor. Pratade med Jim och han sa att jag får ha med ett par grejer i en utställning de ska ha i hallen under Volvo Ocean Race, så det är bra! Kan inte börja jobba där inne än dock, för jag har inte fått tag på något bord. Var nere i St Vincent De Paul återvinningen, men de hade inga bord kvar, man måste visst köa där vid 9 för folk roffar åt sig allt som kommer in så snabbt. Såg ett skrivbord i Simon Shopen men det var stort och klumpigt så fanns ingen chans att jag skulle kunna bära det ända bort till ateljen eftersom det ligger en bit bort, och sen upp till fjärde våningen! Helst vill jag hitta ett litet lätt bord med stålram. Och billigt dessutom!

Letandet fortsätter.

Pratade med en tjej som tydligen har ateljén bredvid mig i trappan och vi kände igen varandra för hon är servitris i det japanska caféet vi brukar gå till. Åt sallad i Amnesty shopen mitt emot och stötte på Sean som var på lunch och också skulle fika där, och sen åt jag en mjukglass och läste ut min bok nere vid floden och gick sedan och kollade i katedralen, för det var länge sedan jag var där inne. Tycker ändå bättre om St Nicholas church, för den är gammal och fin. Katedralen ska se pampig och lite gammal ut i stilen men den byggdes faktiskt på 60 talet!


Såhär önskar jag att resten av sommaren skulle vara: Solsken, värme, atejé, kaffe utanför Amnesty caféet.

Träffade Medbh igen och fick nycklarna till studion

Jag fick en välbehövlig sovmorgon i morse eftersom jag bara jobbade 12.15 - 2.45 idag. När jag kom till jobbet så var min supervisor Medbh där. Hennes bror dog ju i en bilolycka för bara två veckor sedan, och jag var inte säker på om hon skulle komma tillbaka till jobbet än eller vänta till efter Volvo Ocean race, men hon ville börja jobba lite igen "to keep her mind off things", är väl bäst att försöka komma in i vardagen igen antar jag, för annars går man nog bara hemma och tänker på det som hänt...

Jag var så glad att se henne, för jag tycker verkligen bra om henne, men hon såg så ledsen ut, jag menar sådär riktigt ledsen inombords så att man själv blir alldeles illa berörd. Jag kunde inte sluta tänka på det när jag satt vid souvenirkassan och önskade att det funnits något jag kunde göra. På eftermiddagen jobbade hon i växeln uppe vid receptionen, för att slippa det hektiska info desk arbetet. Jag gick upp och pratade lite med henne efter att jag slutat för dagen, det var bra att få prata med henne lite själv. Hon frågade hur det går med konsten och jag berättade om ateljén. Hon är samma ålder som Sean och bra vän med en print technician vi hade i college som heter Lynne och som köpte en av mina tavlor i trean, så hon är alltid intresserad av hur det går för mig och var schysst förra året och gav mig flera dagar ledigt när jag skulle göra olika konst grejer.

Sen gick jag och tog ut pengar och fick nycklarna till min Atelje av Jim och betalade hyran och depositen. Så nu är ateljén verkligen min pch jag kan komma och gå som jag vill. Ska börja flytta över grejer dit imorgon.

Ingången till ateljéerna till vänster, vi är högst upp i byggnaden. Amnesty caféet till höger.

Efteråt drack jag kaffe i Amnesty caféet mitt emot och åkte upp till båda takparkeringarna för att ta kort på byggandet till Volvo Ocean Race. Nu på kvällen har jag gått en promenad till Grattan beach och tagit lite kort och snart ska jag till Catriona och kolla på Desperate Housewives och fika! Inte för att jag brukar följa det, men det spelar ingen roll.

Racebyn byggs.

Grattan BeachRugby/Gaelic plan i Southpark.

När vädret är fint så älskar jag den här stan och just nu är jag så himla glad. Jag har ett jobb, en ateljé, lär mig AutoCad, bara jobbarkompisar, fina konstnärsvänner, bra fester, Catriona jobbar i konstnärshandeln just runt hörnet från ateljén, Amnesty cafét och Java's ligger på gatorna bredvid, jag bor bara 10 min därifrån, det är sommar...

Trött och fattig

Vilken lång dag! Först jobbade jag från 9.00- 18.00. Sen hade jag min AutoCad kurs från 19.00-22.00. Snacka om att jag har grillat hjärnan.

Det var massor med folk på lunchen och bara tre personer, varav Marianne började jobba idag, så hon behövde hjälp med en massa. Hon jobbade med mig för två somrar sedan, men 2 år är lång tid och hela kontoret har ju byggts om sen dess dessutom. Hade en lista på massa telefon enquiries att gå igenom, långdragna accommodation bokningar i andra änden av landet etc. Men ändå så kändes det kul. Måste säga att man känner sig rätt stolt när man vet så mycket som folk frågar om, är snabb på att boka, leta upp saker, det flyter på fast det är stressigt och man skämtar med jobbarkompisarna emellanåt. Förra sommaren tyckte jag det var sååå segt att jobba direkt efter college, men nu när jag varit arbetslös i 7 månader så är det faktiskt kul igen, och sen nu när vi inte är så många så har man mer ansvar och känner att man verkligen gör nytta.

Autocad kursen gick bra, förstår inte hur de andra har så svårt att fatta lärarens instruktioner bara. Känns lite irriterande att vara den enda som fattar hela tiden och så fort man ritat grejen han sagt så får man sitta och vänta i 5 min medan han går runt och visar och förklarar för alla andra... Nästa vecka måste vi ha kommit på ett projekt som vi ska jobba med de sista 5 veckorna. Det kan vara allt från en husritning, ta med ett objekt och göra en ritning av det, en trädgårds design etc. Vet i fasen vad jag ska hitta på...

Har hamnat i något av en finansiell kris dessutom, trots att jag jobbar och sliter som fasen.

Har bara 500 euro på mitt konto just nu och får inte lön förrän i slutet av månaden, typ den 29e (om det funkar som det ska, för förra året försenades min lön först månaden).

Detta är mina utgifter:

* Ateljehyra: 138 euro (måste betalas imorgon)
* Ateljedeposition: 138 euro (måste betalas imorgon)

* Telefon/internet: 130 euro (glömde låta mamma, som har billigare telefon, ringa upp och pratade i 3,5 timmar, där gick 35 euro, skit!!! Måste betalas senast 21maj)
* Lägenhetshyra: 300 euro. (kan vänta tills 30 maj senast)
* CSN Studielån: 200 euro (hade glömt att det där helveteslånet måste betalas senast 29 maj, och jag har ju redan fått nedsättning och uppskov så det går ju inte att få igen!!!)
_
Sen måste jag ju för fasiken äta också! Och Sean har också jättelite pengar på sitt konto just nu...
________________________

Så det ser ju jäkligt sämst ut, eller hur?!

Kan skjuta på hyran och CSN tills jag får lön förhoppningsvis, men allt det andra måste betalas innan. Helvete också! Hade verkligen inte räknat med CSN lånet och att teleräkningen skulle vara så hög. Det är min tur att betala den för Sean betalar elräkningen som är lika hög.

Min egna ateljé

Idag var jag och kollade på min blivande atelje. Var meningen att Jim skulle möta mig vid 11 innan jag skulle jobba 12 och visa runt mig, men glömde lägga in hans nummer på mobilen så kunde inte ringa honom när han inte dök upp (han hade varit ute kvällen innan och försovit sig, som jag gissade). Då kom Dee som också har studio där och släppte in mig och visade runt mig lite. Nu får jag helt enkelt lägga alla irriterande tankar om henne och Tom och deras "vi är mycket bättre än er" fasoner i college åt sidan eftersom vi är i samma ateljékollektiv och hon är vän med så många andra jag känner. (Fast det inkluderar inte kompisarna från min förra klass haha), och idag var hon himla trevlig.

Ateljén är inte superstor, men den räcker lagom, det ska nog gå att göra det riktigt mysigt och produktivt där när jag får dit bord, stol, utrustning m.m Hyran är 138 euro i månaden, den blir ca 350 kr i veckan. Som det är nu så går det ju att betala eftersom jag jobbar, men om jag ska leva på welfare och behålla både studion och lägenheten sen senare så kommer jag bara få 500kr i veckan till mat och kläder, och det funkar inte, men jag vägrar blicka framåt utan tänker ändå ta den, för billigare ateljé än så går ändå inte att hitta. I Dublin kostar de över 3000kr i månaden... Om jag lägger undan lite pengar nu när jag jobbar över sommaren så kan jag ju ta av dem sen i höst om det kniper också.


Träffade till slut Jim efter jobbet vid 3 och han visade runt mig igen och vi bestäme att jag ska komma på tisdag och betala månadens hyra plus en månad deposit. Tur att jag hinner få lön innan lägenhetshyran ska betalas också...

Men åh, jag är så himla glad att äntligen ha en ateljé, nästan ett helt år efter att jag slutade college!
Nu ska jag fiffla lite med AutoCad, har äntligen installerat trial verisonen vi fick av vår lärare förra veckan på Seans dator, för det funkar ju bara till Windows och jag är ju en Mac person.

Kolla in hemsidan: www.engageartstudios.com Förr var byggnaden en katedral, så adressen är Cathedral Building, Middle street. Det finns några häftiga små Gotiska skulpturer på ytterväggarna. Jag lägger upp bilder av ateljén sen när jag flyttat in. Dessutom så har Maeve Curtis sin ateljé mitt emot min, och henne tycker jag så bra om, så det är perfekt! Ska bli så skönt att ha sitt alldeles egna rum som man kan använda eller stöka till hur man vill. I College delade vi ju alltid ateljéerna på 3-4 personer och man hade bara ett hörn och en vägg.

My own undoing

Catrionas fest blev väldigt lyckad igår, trots att varken Sarah eller Maria lyckades komma. Maria jobbade sin första dag som servitris på the Harbour hotel idag, så hon var tvungen att åka hem till Mayo och fixa arbetskläder igår. Sarah hörde vi inte ifrån, så antar att hon var tillbaka i Cork igen och inte lyckades med house hunten.

Som tur var så var Geraldine där, hon som är i min mammas ålder men gick i vår klass och är allas vår favorit. Vi två pratade mest eftersom vi satt på samma soffa, och sen kom Shane och Roisin och hennes blivande man, en kille med långt hår och skägg, baseball cap och ett par dreads som hon ska gifta sig med nästa vecka, kan knappt tro det, haha!

Pratade såklart med Catriona också och med Aisling och Aoife som jag lärt känna genom henne förra året. Hon hade bett de som ville att ta med något ätbart, så jag slog på stort och bakade chokladbollar, vissa med kokos och vissa med strössel och tog med en stor burk till festen. Alla var imponerade och tyckte de var jättegoda. Ungefär lika imponerade som de varit av mina köttbullar, lussekatter och pepparkakor förr haha, svensk mat är grejer det ;)Aisling i förgrunden.

Aisling och Shane smakar mina chokladbollar.

Sen åkte Geraldine hem så jag pratade med två vänner till Cat som jag aldrig träffat förr, men tydligen så var de housemates för något år sedan. Vi pratade om Sverige, för tjejen hade varit i Malmö och killen skulle just till Stockholm, om Volvo Ocean Race och mitt jobb etc. men vid det laget var jag rejält överförfriskad. Jag hade nämligen tagit med en flaska rödvin. Hade inte tänkt att dricka hela, utan köpte den mest för att en hel flaska kostade 8 euro och en halv flaska 6, så då kunde jag ju lika gärna köpa en hel tänkte jag, ekonomisk som jag är.  Så kollade jag till och jag hade druckit upp hela flaskan. Yeeesh, jag som skulle jobba 9 idag och inte hade tänkt dricka så mycket. Då skulle alla vidare till the Roisin Dubh, och jag som först tänkt gå hem hängde på för det hade ju redan skitit sig och jag kunde ju lika gärna vara full där inne som hemma, för jag hatar att gå och lägga mig när allt bara snurrar ändå.

Roisin, Geraldine och Catriona
Först skulle jag inte få bli insläppt av vakten (så dålig var jag väl inte?) men fick komma in till slut och hann dansa lite med Cat, hälsa på Emma i beer garden området, rökte ett par cigg fast jag inte ens röker och sen tappade jag bort Catriona och jag tyckte det var hög tid att gå hem.

Självklart snurrade det och jag mådde som jag förtjänade när jag lade mig. Och som vanligt när jag dricker för mycket så fick jag spy ett par gånger (besparar er detaljerna, men det var rött som blod!).


Cat (och några fler?) hade gjort en massa dekorationer och hängt upp.

Var helt förjävligt att jobba imorse kan jag ju säga. Kände mig helt snurrig och illamående, men hade turen som var schemalagd att jobba vid souvenirkassan först, för det är ju bra mycket lugnare och enklare än att vara vid info disken. Var livrädd att jag skulle behöva spy igen, särskilt då souvenirkassan ligger på andra sidan rummet och om man ska springa till toan så måste man korsa hela lokalen och sen gå in förbi kontoret och köket. Rätt långt alltså. Var rädd att jag skulle få ta till papperskorgen rakt framför näsan på en kund, för det kände som om det var på väg ett par gånger. Iskallt var det också och jag hade glömt ta på mig min fleecetröja. Som tur var kom Daniela förbi och sa att hon kunde passa kassan om jag gick och hämtade fleecen. När jag ändå var inne i omklädningsrummet så fick jag spy, och fy fan vad äcklig jag kände mig när jag kom ut till kassan med spysmak i munnen och spylukt i näsan! Det är verkligen det värsta som finns!!! Spenderade mesta tiden på att kocentrera mig och inte göra några häftiga rörelser och ända vara trevlig mot kunderna. Mina ögon hade svårt att fokusera och jag såg nog inte rolig ut!!

Collum var schysst och bytte med mig så jag fick ta hans pass i kassan också, så jag spenderade hela förmiddagen där. Sen när det blev lunch vågade jag knappt äta, men lyckade få i mig en croissant och lite granatäpplejuice. Sen blev det souvenirkassan igen och sen när jag äntligen fick vara vid info disken så var klockan 3 och jag var i stort sett återställd och resten av dagen gick utan problem. Men fy fasen säger jag bara, jag ska tänka mig för både en och två gånger innan jag blir carried away och dricker en massa när jag ska jobba tidigt nästa dag, särskilt med tanke på att min mage är så jäkla känslig. Men får skylla på att vi hade så trevligt och att rödvin är så lättdrucket.

Så här såg jag ut igår, idag skulle jag inte drömma om att ta ett kort på mig själv haha!

På vägen hem efter jobbet testade jag Burger King som öppnade i shopping centret för ett tag sedan. Undrar varför man alltid gillar skräpmat på bakisdagar haha! Sean har åkt till Westport i ett par dagar för han var ledig nu i helgen. Nu har jag börjat kolla på Eurovisionen medan jag skriver detta, så kanske ska poppa lite popcorn sen, trots att det är sånt skit! Irlands bidrag sket det sig ju för som vanligt så här lär ju ingen bry sig, och tycker inte direkt om Sveriges heller, tycker framträdandet gick sådär, tror inte att techno ice queen intrycket går hem så bra, fast det återstår väl att se. Ska nog kolla på BBC sändningen istället för RTÉ, det är Graham Norton som presenterar och han är ju rätt bra, Terry Wogan har slutat!

Imorgon ska jag träffa Jim vid 11 och kolla in min nya ateljé, och sen jobbar jag 12.15 - 3 så det ska väl inte vara så farligt.
Jag är fortfarande inte hundraprocentig och allt är my own undoing så inget att tycka synd om sig själv direkt, bara konstatera att det varken är första eller sista gången.

Ypsilon, ygreck, commercial eller vad fasen??!!

Nu på kvällen har jag lekt med olika inställningar på kameran, med blixten i kraftig osync och snurrandes runt rummet.
Då kan man få såna här effekter. Så ingen photoshop inblandad.

Vi var ju på en press briefing idag om Volvo Ocean Race. Det var bra för vi var tvungna att stänga kontoret och kunde ha lite rast från allt turistinformerande. De berättade lite var sakerna ska vara i race village området, och en tjej spelade exempel på musiken som livebanden ska spela. Inget band jag är sådär särskilt excited about, men jazzbanden kan nog vara bra, och The Stunning och Hothouse flowers hade ju några hits för flera år sedan. Känns som om de flesta band de fått in har spelat ut sin roll lite. Jag menar The Stunning, Hothouse flowers, Aslan... think Ireland 2000-2002. Sen har de två You're a star band, (irlands svar på idol) och det är väl inte min grej direkt. Men det är ju gratis och tydligen ska det vara mycket traditionell musik också, Kila är nog de jag tycker ska bli roligast att se, jag var på deras konsert 2004.

Retar mig dock lite på att de dels knappt har någon detaljerad info om vissa grejer som vi vill veta, att hemsidan är helt rörig och att den enda konsten de gick med på att visa är saker med havs och båtanknytning. Hmmmm....

Jennifer Cunningham (som är med i vårt docks projekt) var inne och lämnade broschyrer till en målarkurs hon ska ha i sommar. Hon frågade på Ocean race kontoret om hon fick lämna ett par flyers där eftersom det ska pågå just då, men oj, det fick hon ju absoluuuut inte. Taskmörtar! De var ju tydligen rätt otrevliga när Aoife och Aideen hade möte med dem om att inkludera vårt konstprojekt i racefestivalen.

Jaja, jag har ju liksom foten i två läger. Dels jobbar jag med turistinfo och kommer vara delaktig i Race grejen, och dels retar jag mig på att de inte är mer intresserade av att ha med konst-events eller andra kulturgrejer i festivalen utan bara visa trevliga saker med havsmotiv och inte var så trevliga mot mina vänner när de var i kontakt med dem.

Tydligen måste vi på turistbyrån bemanna ett stånd nere vid Race byn sen och ge ut information. Sen ska racekommittén ha sina egna voluntärer som också ska bemanna info pointer, men de kommer ju inte få en bråkdel av den träning vi har eftersom de bara är voluntärer, så frågan är hur mycket de kommer veta. De kommer nog bara berätta om vad som pågår den dagen medan vi ska ge info om turistmål i regionen och sånt med.

Träffade även på Gaynor Locke, mamman i familjen Locke som vi känner i Westport. Hon jobbar för Westport House på somrarna så hon och en tjej åkte runt och delade ut broschyrer i regionen. Hon blev överraskad att se mig bakom disken eftersom hon glömt att jag jobbar där. De lämnade in en låda broschyrer och det var trevligt att se henne!

I övrigt dog vi nästan av stress, och det här är inget mot hur det kommer bli om en vecka. Kö vid informationen, alldeles för lite personal (resten av sommarpersonalen börjar först nästa vecka eller senare), under lunchen blir vi bara 3 pers varav en i souvenirkassan vilket är alldeles för lite när Marie i receptionen också går på lunch och vi måste sköta switchen också. Så telefonerna ringer som idioter, folk vill ha info som vi måste ringa andra för att få reda på, man tar den som ringdes telefonnummer och har helt plötsligt tre pers som man måste ringa upp med info, samtidigt som kön växer och sen ringer folk från övervåningen coh vill att vi ska ta reda på grejer de kunde kolla upp själva om de bara försökte... Och så ringer en fransk kvinna som knappt kan ett ord engelska och vill boka boende och när jag säger att en tjej som pratar franska kan ringa upp henne så fattar hon inte "ne pas comprend..." då vill hon att jag ska ta hennes e-mail adress och skriva till henne istället. Jaha, braaaaa att hon läser upp hela adressen på franska och heter nåt i stil med jacqueline jasquequegexueejfh-ljvv och uttalar varje bokstav på franska och jag vet inte om hon menar snabel a, punkt, mellanstreck eller vad fasen. Till slut ger jag upp och tvingar ut Daniela från lunchrummet så hon får prata med henne.  Gaaah, multitasking heter det och det är vi fan bra på!

Imorgon blir det mer av det goda. Fast på kvällen ska jag på Catrionas fest, så det ser jag fram emot!


Studio offer!

Jag fick just världens bästa nyhet!!! Jag har blivit erbjuden en atelje i Engage studios på middle street. Mitt emot Amnesty shopen, mitt i centrum, i samma studiokollektiv som Jim, Maeve, Cherie och dem!! Wooohooo ATT jag tackar jag!

Typiskt just nu när jag jobbar hela dagarna, men jag ska dit på kvällarna och när jag är ledig. Jag måste bara!

Värmland, vikingar, Volvo...

Halvkollar lite på en film som heter The Vikings från 1958. Storslagen som filmer var på den tiden. I filmmusiken spelas "Ack Värmeland du sköna" Kanske inte så viking, men åh så fint!

Jag åt just en jättegod middag. Var på Tesco och handlade lite igår när jag köpt klänningen. Tesco är min favoritmataffär, har mycket mer grönsaker etc. än vad Dunnes har, synd att det ligger så långt bort att man aldrig kan köpa för mycket eftersom det blir så tungt att bära.

Gjorde pasta med mange touts, körsbärstomater, chestnut mushrooms, basilika, färsk ingefära, pesto och vitlök. Sååå gott! Har så det räcker till imorgon också, för Sean lär ju inte vilja ha nåt när han kommer hem för han hatar svamp! Och jag som älskar svamp!

Imorgon kommer vi stänga turistbyrån mellan 13.00-15.30 för vi ska på en presskonferens om Volvo Ocean Race. Överallt i stan håller de på och målar, städar gatorna och fixar iordning på olika sätt. Det stannar i Galway 23 maj - 6 juni och åker sedan vidare till Göteborg. Kommer nog vara många svenskar i krokarna under dem veckorna!


Här är ett kort som Jim Ricks tog under 126 galleriöppningen i lördags och har lagt upp på Facebook. Om ni kollar noga så kan ni se mig stå där och prata med Michaele Cutaya. (Jag har knut i håret). En sån himla bra kväll det var!

Nu väntar jag på att Sean ska komma hem så vi kan gå en promenad och sen om jag hinner ska jag hennafärga håret. Annars får det vänta tills imorgon.

Årets första sommarklänning

Jag gick en promenad ut till Terryland för att lämna tillbaka en film till hyrbutiken som Sean hyrde igår men som det var en repa i så det gick inte att kolla klart. Jag fick pengarna tillbaka. Då passade jag på att kolla på skrivare i Curry's. Skulle verkligen behöva köpa en skrivare, för jämt när jag gör mina ansökningar så måste jag springa ner till internet caféet och varje gång kostar det minst 15 spänn pga deras grundavgift som är 1 euro, även om man bara är där i 2 sekunder.
Innan dess spenderade jag flera timmar på att fixa ihop en ansökan till ett konststipendie för folk med östgötaanknytning, man behövde skicka med personbevis och som tur är kan man ladda ner dem på internet med e-legitimation så var tvungen att gå och köpa batteri till min säkerhetsdosa så jag kunde fixa legitimation på Swedbanks hemsida, skriva ut och fotokopiera papper och allt som hör till, puh!

Jag är lite i valet och kvalet. Antingen kan jag köpa en skrivare/scanner för 69 euro som verkar rätt bra (Epson på extrapris) eller så kan jag köpa en symaskin på Argos för 84 euro. Skulle så himla gärna vilja ha en symaskin för att kunna göra ändringar på second hand kläder och sånt. Var så bra förr när jag kunde använda mammas. Har för närvarande en klänning som behöver tas in längs hela sidorna och gör jag det för hand så tar det evigheter och blir inte lika bra, och lämnar jag in den för alteration kostar det ca 400kr, mer än klänningen är värd. Föreställer mig att jag kommer att sy väskor, applikationer, kuddar etc. Men frågan är om jag kommer ha tid och lust att använda den så mycket, och så är det ju det där vanliga "måste jag göra mig av med den när jag flyttar?" scenariot. Samma gäller skrivaren. Jag tänker ofta att det skulle vara bra att skriva ut sina egna grejer, men sen tänker jag: "den är stor och klumpig och ganska "oflyttbar", och jag skriver ju bara ut lite ansökningar nån gång ibland och bläck är så dyrt så det kanske inte lönar sig att skriva ut foton själv? Samtidigt skulle det vara himla bra med en scanner, och den är ju inkluderad i skrivaren... Jag ska fortsätta att fundera vidare.

Gick en sväng i shopping centret intill och hittade tre otroligt fina sommarplagg på Dorothy Perkins. Den första var ett linne med 20/30-tals broderi runt kragen för 40 euro. (kom inte med på bild) Sen hittade jag två klänningar. Den första blev jag alldeles kär i tack vare kragen, men min kropp är ju typ päronformad och därför brukar jag försöka välja klänningar som markerar midjan istället för att vara alldeles raka eftersom det framhäver min figur bättre.
Därför fastnade jag för klänning nummer två. Ett jättevackert, somrigt tyg och ett rött sidenband runt magen. Var som gjord för mig! Nu när jag tjänar pengar igen så tyckte jag att jag kunde unna mig den för 55 euro och nu vet jag helt plötsligt alldeles säkert vad jag ska ha på mig på Catrionas fest på fredag!


Har ju i stort sett inte shoppat någonting alls på hela våren, bara några få saker i Belfast och ett par grejer i Dublin, men inte alls i samma utsträckning som jag brukar pga min ekonomi, men jag är ju känd bland mina vänner för att alltid ha på mig fina klänningar haha, klänningar är helt klart mitt favoritplagg, och särskilt vintage, så måste ju uppdatera garderoben lite nu till sommaren! Och dessa ser väldigt vintage ut, trots att de inte är det.

Ikväll ska Sean på en creative writing kurs i Galway arts centre och sen ska vi till BK's wine bar en sväng är tanken. Nu måste jag släppa ner fållen på mina jobbarbyxor för de är ett par cm för korta och det ser för jävligt ut!

Det bästa kvinliga

En gång förra året så gjorde jag ett inlägg om mina snygga Rock gudar från förr.
Nu tyckte jag att det var dags att sammanställa ett gäng kvinliga artister som jag beundrar hur mycket som helst! De gör jättebra musik och funkar som stilinspiration också. Ska kanske tillägga att gällande vissa av dem, t ex Jewel och Suzanne Vega så gillar mest bara deras första skivor och inte så mycket deras nya. Har ingen aning om vilka fotografer som tagit bilderna (förutom att Anton Corbijn tagit Zelmani bilden), men dem skulle jag egentligen vilja ge massor av credit också för att de tagit så himla fina bilder! Bilderna är presenterade utan inbördes ordning.


BJÖRK

SOL SEPPY (Sophie Michalitsianos, tidigare medlem i Sparklehorse)

ANI DIFRANCO

TORI AMOS

FEVER RAY (KARIN DREIJER ANDERSSON)

JEWEL

KATE BUSH

REGINA SPEKTOR

SUZANNE VEGA

BAT FOR LASHES (NATASHA KHAN)

KATELL KEINEG

A CAMP (NINA PERSSON)

NINA HYNES

PORTISHEAD (BETH GIBBONS)

SOPHIE ZELMANI

STINA NORDENSTAM

Party the 126 way

Nu hann jag inte med att skriva något på lördagen, och så började jag på ett utkast igår men så ringde mamma mitt i alltihop så uppdatringen kommer först idag. Usch vad lång tid det tagit!

Men åh vilken kul kväll jag hade i lördags! Först jobbade jag till 3. Fick sluta lite tidigare eftersom jag jobbade över en timme på fredagen. På kvällen var det vernissage och invigning av nya 126 galleriet nere vid The Docks. Bestämde mig i sista stund för att gå dit medan Sean gick på bio och såg "Låt den rätte komma in" som visas i Galway nu.

Det var en kille som hoppade hopprep skitlänge medan han läste poesi. Måste ha haft rätt bra kondis för han lät inte ett dugg andfådd! Han hoppade på en vit platta med två intilliggande fält med brun chalk pastel och när hopprepet nuddade färgen så gjorde den sedan avtryck på det vita så det blev som om han ritade med hopprepet. Var rätt coolt att se.

Det nya 126 galleriet på Queen street.
Jag träffade Aideén Barry där och pratade om hennes senaste utställning i Dun Laoghaire, turistbyrån, vårt docks projekt, mitt ateljéletande etc. Hon är så himla trevlig! Pratade lite med Jim Ricks om vårt projekt också, han är chairperson för 126, och så träffade jag på Michaele Cutaya. Det var hon som skrev artikeln om mig i Circa art review i höstas, så det var så jag lärde känna henne. Vi pratade även med Laura Brennan om oljetankarna (träffade ju henne när vi dokumenterade tankarna för ett par veckor sen). ja, vart man än väde sig så kände man igen folk!

Sen gick vi till Bar no. 8 där efterfesten skulle vara. Det var tänkt att jag bara skulle dit och ta en drink och sen gå hem eftersom jag skulle jobba 9 idag och det sket sig. Först hade jag druckit två fulla muggar vernissage rödvin och sen blev det två pints guinness, eftersom Michaele bjöd mig på en. Det var sån otroligt bra stämning. Alla var sådär lagom påverkade av alkoholen så det blev lätt att prata med varandra. Pratade med Michaelas vän som också är skribent bla. och så träffade jag på Maeve Curtis som är så himla trevlig och Jennifer Cunningham, som ska ha några konstkurser i sommar och pratade om möjligheten att lämna flyers på turistbyrån etc. Sen träffade jag en av mina förra college turots Fionna Murray. Hon är den som är lättast att prata med av alla tutors, de andra blir lätt lite svårt att prata med, man själv känner sig som eleven och den liksom står lite över en på nåt sätt. Med Fionna är det dock inte så, hon var så himla trevlig (vi båda hade ju druckit ett par pints så då blir det ju genast lättare att prata). Vi pratade om mina projekt, en utställning hon ska vara med i, mastersstudier i London etc. och sen när jag gick hem så var jag på så bra humör att jag nästan ville hoppa fram, haha (ni vet hur det kan bli).

Graffiti väggen nere vid the docks är klar. Blev bra tycker jag!

Det är längre ner på gatan som 126 galleriet ligger. Den här delen av stan håller på att utvecklas till ett konst kvarter, 126, bar no 8 där alla konstpartyn är, de ska bygga en art house cinema runt hörnet etc. Yay!

Inte så himla kul att jobba klockan 9 nästa morgon dock. Hade huvudvärk och påsar under ögonen haha! Men jag blev inte sjuk iallafall som tur var, för så mycket drack jag ju ändå inte. Det var förresten en väldigt lugn dag på jobbet igår så det gick rätt bra. Idag och imorgon är jag ledig, men jag har redan slösat bort halva dagen med att sova till 12. Jag gick ur sängen 12.15 och tänkte att "ja, nu går de på sin lunchrast på jobbet, attans också!" Fast jag behövde sova ut dels för att jag var så trött efter lördagen och sen för att jag ännu inte kunnat vänja mig vid att vakna halv 8 varje dag, och därför adrig lyckas komma i säng så tidigt som jag borde.

Ikväll har jag min AutoCad kurs igen, och så måste jag ansöka till en stipendie grej. Fan jag hatar att bara ansöka till grejer hela tiden, men måste försöka iallafall.

Overkligt

Alltså jävlar! Kollade på min ex grannes sida på facebook. Hon bor i Holland och studerar konst. Sen såg jag att hon helt plötsligt är hemma i Sverige, trots att det är mitt i terminen. Någon hade försvunnit... sökte på hennes svenska pojkväns namn på internet (som går samma utbildning som hon) och han är listad som en "missing person". Han har varit försvunnen sedan den 26 april när han var i Frankrike med några vänner. Hoppas för i helvete att inget allvarligt har hänt! Herre gud! Hon har visst åkt hem till Sverige pga vad som hänt och de har nån special unit inom polisen som jobbar med hans fall. Känner inte honom men hennes brorsa är min brors bästa kompis och vi bodde grannar, gick i samma skola etc.

Igår begravdes Medbhs bror som dog i bilolyckan i måndags, och samma dag dog en cancersjuk kille som hette Tim vars föräldrars blogg jag följt ett tag. Fy vad mycket hemskt som händer!


Annars har jag jobbat hela dagen. Skulle sluta 5 men en tjej var sjuk så jag fick jobba till 6. Sen har jag ätit sparris och broccoli till kvällsmat men har inte gjort mycket annat. Är tyvärr på väg att bli sjuk igen. Har haft som en stor klump i halsen hela dagen som gör ont och inte går att svälja och nu har jag börjat få huvudvärk också. Skit alltså, jag ska ju jobba hela helgen.

En kille jag pratade med på beach partyt vid vårutställningsvernissagen förra året gav mig en DVD med en dokumentär han gjort om en modernistisk byggnad i Dublin som heter Liberty Hall. Anledningen var min utställning och att vi kom att prata om modernistisk arkitektur etc. Jag kollade på den sen när jag kvicknat till efter nattens  fest och den var jätteintressant. Nu fick jag ett mail av honom idag att RTÉ 1 ska visa den på måndag kväll. Det är ju typ som SVT 1 i Sverige, och på bästa sändningstid, så well done to him! :)


And the landscape through the window is like: sch-ooo, sch-ooo

Genom det här county Mayo landskapet har jag nog färdats 5 000 gånger minst. Slingriga små vägar, pot holes, heder, buskar, grönt, grönt, gula buskar, regn på rutan, solen tittar fram i två sekunder, regn igen, skumpa upp och ner, åka igenom nån liten by, får, får, lammungar, en åsna, några kor, några hus, lamm med svarta huvuden, lamm med långa svansar, kalvar, en till by.... sådär håller det på i två timmar ungefär. Är iallafall roligare att åka den sträckan när man inte behöver göra det varje helg som jag fick göra förr och nu på våren kan man kolla på alla söta djur.

Jag fikade med Sean på samma café som jag var på igår med Mary där moster Kathleen jobbar så att han skulle få smaka morotskakan, den fick thumbs up. Sen kom Mary och drack kaffe med oss hon också. Där stötte vi även på Seans kusin Gemma som vi inte sett på två år minst och pratade med henne och fick oss några goda skratt.

Jag kollade runt lite på stan och köpte en spritsmojäng och en lunchlåda i en 2 euro shop.

Igår kväll hade vi förresten jättekul. Först var jag och Sean och hälsade på familjen Locke och pratade med dem till 10 på kvällen. Vi fick en burk sylt av Tony som han gjort. Han håller på och experimenterar för när han fått till den bra så ska han sälja den sen är det tänkt. Den var asgod, men lite lös kanske, provsmakade den nu ikväll.

Sen när vi kom hem så dröjde det inte länge förrän Kathleen och Mary kom hem från bingon så då spelade vi kort till 2 på natten. Det var kul även om jag inte tjänade någonting.

Sean är ju ledig hela veckan så han stannade kvar en extra natt och mötte upp Anthony och Sean McFadden på McGings igen nu på kvällen, men jag tog bussen tillbaka till Galway vid 6 för jag jobbar klockan 9 imorgon.

Vädret är helt för jäkligt, regnigt, ruskigt och stormigt och har varit så de senaste dagarna, fast vi har ju roat oss på annat sätt.

Westport i regnet

Är i Westport nu med Sean. Kom hit lite efter 8 igår kväll, tog bussen direkt efter jobbet. Vi gick till Nepalesiska restaurangen runt halv 10 och träffade Anthony där och sen efteråt tog vi en drink i McGing's bar och det var himla trevligt. Jag och Anthony pratade en del om Apple datorer, han funderar på att äntligen köpa en själv eftersom han vill börja utveckla applications för iPhone eftersom man kan tjäna rätt mycket pengar på sånt. :)

Idag är vädret ännu sämre än igår kväll, regn hela dagen och blåst. Sean var ändå ute och sprang, fattar inte att han orkar i sånt väder, haha! Själv åkte jag med Mary till stan och postade mitt signerade kontrakt till turistbyrån eftersom det skulle vara inne imorgon och jag är ju här då. Sen fikade vi i caféet där moster Kathleen jobbar och drack kaffe och åt varsin bit morotskaka. Asgod var den! Mary bad om en skiva som vi skulle dela, men då gav de oss världens största bit som var lika mycket som två normalstora bitar bara för att vi känner dem haha! Sen pratade vi lite med Kathleen och när vi kom hem så spelade vi lite kort om småpengar som vanligt. Det är bara ett turspel och inget om att tänka, men Mary spelade iallafall av mig alla mina småpengar!

Nu väntar vi på att middagen ska bli klar och snart kommer Kathleen hit efter jobbet eftersom de ska på bingo ikväll. Jag och Sean ska hälsa på hemma hos familjen Locke efter middagen.
Deeper Understanding

Nu måste jag jobba vidare med min animation. Måste få lite gjort på kvällarna när jag jobbar på dagarna... Glömde säga att jag köpte ett kasettpand med Kate Bush i bokhandeln i Dun Laoghaire. Hon är ju så himla bra och bandet kostade bara 1 euro. Hade inte kommit ihåg att lyssna på det så satte på sida B som det var framspolat till och låten "Deeper understanding" började. Den kom ut 1989 och känns väldigt aktuell idag. Ikväll fakiskt, när jag sitter vid min dator. Kate Bush är alltid så jävla före sin tid!


DEEPER UNDERSTANDING - KATE BUSH (1989)
As the people here grow colder
I turn to my computer
And spend my evenings with it
Like a friend.

I was loading a new programme
I had ordered from a magazine:

Are you lonely, are you lost?
This voice console is a must.
I press execute.

Hello, I know that youve been feeling tired.
I bring you love and deeper understanding.
Hello, I know that youre unhappy.
I bring you love and deeper understanding.

Well Ive never felt such pleasure.
Nothing else seemed to matter.
I neglected my bodily needs.

I did not eat, I did not sleep,
The intensity increasing,
til my family found me and intervened.

But I was lonely, I was lost,
Without my little black box.
I pick up the phone and go, execute.

Hello, I know that youve been feeling tired.
I bring you love and deeper understanding.
Hello, I know that youre unhappy.
I bring you love and deeper understanding.

I turn to my computer like a friend.
I need deeper understanding.
Give me deeper understanding.

Första dagen - och hemska saker

Första dagen på jobbet avklarad. Det var en regnig, otäck dag vädermässigt, så gjorde inte så mycket att jobba, men ändå gick dagen SÅ SAKTA. När man är ledig så hinner man ju inte blinka förrän klockan är runt 5 (kan ju bero på att jag sista tiden först gick upp runt 11 varje dag). Idag eftersom det var första dagen så fick jag spendera flera timmar i souvenirkassan och bara några kortare stunder vid info disken. Fast blev lite överraskad över hur snabbt man kom in i det, behövde inte bli visad nånting för jag mindes allt, kom till och med ihåg mina lösenord så fort jag satte mig vid datorn :)
Allting ser dessutom likadant ut.
 Så här ser det ut:
Måste dock ringa och få nya inlogningsuppgifter till datorn imorgon eftersom mitt huvudlösenord har gått ut och så ska jag visst få något kodkort till kassan istället för personliga koden vi annars brukat knappa in. Var inte så många som jobbade, inte alls som mitt i sommaren när det brukar vara massa personal, men var kul att återse Aimee, Marjorie, Collum och Dommo igen.

Fotot är från det länkade inlägget jag gjorde sista dagen jag jobbade på turistbyrån förra hösten. Då var jag helt bombsäker på att jag aldrig skulle jobba där mer. Att jag fortfarande skulle bo på Irland följande sommar verkade högst osannolikt och jag trodde att jag vid det här laget skulle bo i Sverige igen. Men man ska inte ropa hej för tidigt, för här var jag nu idag igen!


Dock överskuggades dagen av att vi fick hemska nyheter på morgonen... Vår huvud-supervisor Medbh, som för övrigt varit sjukskriven i en månad efter att ha brytit axeln när hon spelade rugby ringde på morgonen och var i chock och pratade helt osammanhängande, Collum som svarade blev helt upprörd av att höra henne. Hon sa att hennes bror varit i en bilolycka och kanske var död, men hon visste inte, men han hade svårt att uppfatta vad hon sa.

Senare var det på nyheterna på radio och hans namn nämndes och allting, han hade alltså avlidit. Tycker så otroligt synd om henne, så otroligt hemskt! Jag har ju aldrig träffat brodern, men flera av heltidspersonalen känner hennes familj bättre och alla pratade om det. Det lade ju lite sordi på stämningen är ju det minsta man kan säga...

Jag jobbar 10-6 imorgon också och sen ska jag och Sean ta kvart över 6 bussen till Westport eftersom jag är ledig onsdag-torsdag.

Born - nytt shoppingställe i Galway

Sista dagen i frihet idag då. Och den har jag slösat på att i stort sett inte göra nånting. Har surfat runt på datorn, lyssnat på A Camp, fikat på Java's med Sean och så har jag laddat ner Fucking Åmål som jag ska kolla på nu, var länge sen jag såg den filmen! :) Jag gick i sjuan -98 när den släpptes och minns att min skola hyrde bion i stan och lät alla högstadieelever gå och kolla. Det var kul, men minns att vi satt längst fram på hörnet så man såg inte så bra.

Spanade även in ett nytt shopping ställe som öppnat vid floden nära katedralen i Galway. Det heter Born och är lite liknande koncept som Urban Outfitters och PUB etc. med cool inredning och snygga grejer. De har lite merchandise men inte så mycket som de två jag nämnde och är inte riktigt så bra som dessa i utbudet men vad fasen, ett sånt här ställe har verkligen saknats i Galway iallafall!

Tog några bilder med mobilkameran:Herravdelningen på övervåningen. Ska se ut som en bilverkstad, och så hade de några fullt fungerande gamla arkadspel etc.

Herravdelningen. Man har dessutom jättefin utsikt över floden alldeles bredvid.


Jag tyckte det var bra att ha sett stället innan jag börjar på turistbyrån imorgon så man vet vad det är om folk frågar. Nu blir det att hänga med i allt som händer ett tag framöver. När jag jobbar där så måste jag alltid se till att läsa lokaltidningarna för att se vad som händer, om det är några evenemang etc. Värst är när folk frågar om olika sportgrejer, typ lokala gaelic- och fotbollsmatcher etc. för eftersom jag har noll intresse så glömmer jag hålla kolla på sånt.


Ani DiFranco cover och en tom grusplan

Idag har jag klippt ihop en liten video till en cover av Ani DiFrancos låt "32 Flavours" som jag spelade in igår. Jag filmade lite på DART tåget och i Dun Laoghaire så använde mig av de klippen.Annars har jag varit tillbaka vid the docks idag för första gången på en vecka nästan och tagit kort på grusplanen där tankarna stod. Och så har jag handlat och ätit sallad på gräsmattan vid kyrkan men det blåste för mycket för att det skulle vara trevligt.

Här stod dem.

Forthill utan tankar i bakgrunden.
Det var ett gäng ungdomar som målade graffiti på muren. Jag trodde att den skulle rivas så snart tankarna var borta, men de kanske ska ha kvar den under ocean racet och har anlitat ungdomarna att piffa upp den lite. Det skulle vara coolt i så fall! Kan ju också vara så att de får använda den som en laglig vägg innan den ska rivas, men eftersom de har ocean race och båtmotiv och sånt så kan man ju hoppas att det är till racet.


Nutiden kommer till oss också, bit för bit.

Nutiden har kommit till Number 18 Stonewater. Inte en dag för tidigt! Iiiiih, vi har nämligen fått en ny spis idag! Vår gamla spis (med betonong på GAMMAL, antagligen från 70 talet) pajade grillen på för ett par veckor sedan och eftersom det inte var mycket vits med att laga skrället så lovade bostads bolaget oss en ny spis. De skulle komma med den idag och jag sade att jag skulle vara hemma, så de kunde ringa så skulle jag öppna.

En gubbe ringde kvart över ett och frågade om vägbeskrivning och sa att han skulle komma om en halvtimme. När klockan blev kvart över tre blev jag smått förbannad när han inte dykt upp än. En av mina sista lediga dagar och där satt jag och slösade bort den, dessutom var jag tvungen att gå och betala hyran och hämta ut min uniform på Turistbyrån, så jag hade ju inte heeela dagen på mig. Jag gick ner till Galway Property Management, som ligger ca 2 dörran från oss, och sa att jag hade ärenden att uträtta och att gubben kunde väl hämta nycklarna från dem istället för att jag skulle vänta?!

Så blev det och jag gick till Turistbyrån. Oh no, kändes som om man aldrig lämnat stället när man gick in i omklädningsrummet för att prova ut byxorna och skjortan. Förut har jag alltid haft kjol, vilket jag inte tänkte välja den här sommaren, för de är snäva och om man är stressad så kan man inte gå fort i dem, så byxor är bra mycket bättre! Jag börjar klockan 10 på måndag, som jag väntat mig och är ledig onsdag-torsdag (tror jag att det var). Träffade på Aimee och det kändes faktiskt inte så hemskt som jag trott, tanken på att börja jobba igen alltså. Typiskt nog så har jag fått "äran" att bli den första av sommar personalen att få börja, för de andra börjar först den 18 maj. hade gärna haft två veckor till ledigt jag med, haha!

Sen åt jag soppa i Amnesty Caféet där de möblerat om och flyttat på kassan och gjort café delen större. När jag var där ringde gubben igen och jag sa att han kunde hämta nyckeln hos Property Managment stället. Sen ville inte jag gå hem direkt, eftersom de var där och installerade spisen just då, så jag gick en promenad runt Sathill istället och lyssnade på A camp skivan i iPoden. Det var soligt och fint, fast lite blåsigt och jag köpte en Twist glass som jag åt vid strandpromenaden och köpte Irish Times som hade ett foto på A Camp på nöjessidorna. De blev "Gig of the week" dessutom yaay!

Sen när jag vred om nyckeln i låset här hemma så var jag förväntansfull över hur de gått med spisen. Hade det funkat att koppla in den eller skulle hela lägenheten vara en enda röra när jag kom dit? När jag kom hem så såg jag att vi fått en fiiiin svart spis med glashäll och varmluftsugn. Samma lilla modell som den förra (får just inte plats med större ändå) men jättefin!


R.I.P gamla spis!

Välkommen NYA spis!!

Jag kollade igenom instruktionsboken och det stod att man skulle sätta på ugnen och grillen på full effekt i 15 minuter för att bränna ur avlagringar från lackeringen, så det gjorde jag och då passade jag på att göra Ingrids omtalade jordgubbskyssar.

Tyvärr blev de lite sura, för bären var inte så mogna och så använde jag 74% mörk choklad, så det blev inte sött nog. Kommer nog inte kunna äta upp dem, och det var ju lite synd för jag är säker på att de Ingrid gjorde var himla goda. Jag gjorde chokladdoppade jordgubbar till Catrionas födelsedagsfest i maj förra året och de blev godare eftersom jag blandade ljus och mörk choklad och sprinklade på lite vit choklad på toppen. Så antingen måste man ha mognare jordgubbar eller ljusare choklad, haha!Nu väntar jag bara på att tvättmaskinen ska gå sönder så vi kan få en ny sån också ;)

Dag 2 i Dublin och mer svenskheter

Jag hade ju hela torsdagen i Dublin också eftersom mitt tåg först gick 19.15. Jag kände inte för att bara springa runt i affärer hela dagen, dels för att jag var där och gjorde det för bara några veckor sedan och dels för att jag inte har så mycket pengar att spendera ändå.

Jag beslutade därför att ta DART tåget ner till Dun Laoghaire och kolla lite istället (uttalas Dun leary). Sist jag var där var sommaren -06 när jag åkte till Festival of World cultures med Sean och Laura.

Pearse Station. Lite trivia: det var här videon till The Corrs hit "Runaway" spelades in haha!


Dun Laoghaire är en finare förstad till Dublin som ligger vid havet söder om staden och därifrån kan man ta färjan till England bland annat och de har en stor marina, det här är huvudgatan. Jag strosade runt lite och kollade och återupplevde sedan gamla minnen genom att äta lunch på ett ställe som heter World Café. När jag och mamma var på semester på irland första gången 2002 så kände min lärare Ragnhild en kvinna som hette Ursula som studerat svenska i sverige och var guide i Dublin bland annat och vi fick därför bo hos henne en natt i Dun Laoghaire. Eftersom hon jobbade tidigt på morgonen så hade hon ritat en karta som ledde just till detta World Café, där hennes dotter jobbade och vi fick gratis frukost där.  Minns att mamma blev alldeles rörd när de sa att det var gratis efter att vi ätit en stor Irish breakfast var eftersom hon tyckte alla var så snälla mot oss :)

Det var kul att se stället igen, jag kände igen mig när jag kom dit, men minns inte hur dottern såg ut och tvivlar på att hon jobbar där än om det är så många år sedan.

Utsikt från caféet. Jag var i ett antikvariat mitt emot (där jag för övrigt köpte engelska versionen av Ängeln på sjunde trappsteget den där gången 2002). Där hittade jag till min förtjusning Leo Tolstoys Anna Karenina, som jag letat efter här i Galway men inte hittat. Det fanns flera versioner, pocket och en gammal, antagligen från 20-talet. Pocketversionerna hade nyare översättningar, så språket skiljde en hel del, men jag tog den gamla eftersom den var finast och dessutom påminde om Tolstoy boken jag läste nyligen, "What is art?" i språket. Kommer bli något att traggla sig igenom dock, inte direkt lättläst och ca 750 sidor ;)


Paviljong vid strandpromenaden.

Eftersom mig biljett gällde ända ut till Dalkey, så tog jag DARTen ut dit innan jag begav mig tillbaka till Dublin igen. Det blev bara en snabbis dock, för tågen gick bara varje halvtimme och jag ville inte spendera för länge där eftersm jag ville hinna med lite i Dublin också. Så det blev Daleky på 15 minuter kan man säga ;)

Dalkey
'
Slottet. Det är en mycket vacker by eller vad man ska kalla det. Hav på ena sidan och sluttningar på den andra. Det är här alla rika folk bor, såsom Enya, Bono och dem, så det är inte billigt precis, men jag förstår dem, för det är verkligen fint ;)


Utsikt från bron vid stationen.

Sen stack jag in till stan igen. Promenerade från Pearce station ner till Merrion square, och yiihooo, jag hittade ett sushi takeaway ställe där, precis runt hörnet från parliament buildings som jag aldrig vetat om förut, och tydligen har det funnits ett tag. Blev helt till mig! Men jag hade ju redan ätit, så det får bli nästa gång. Då, om vädret tillåter så ska jag köpa med mig sushi och sitta och äta i Merrion Square. Sushi King heter det och ligger på Baggot Street Lower.

Sen kollade jag en sväng på Topshop och köpte denna:

Den är från deras Boutique avdelning där de samarbetar med olika up and coming designers. Hade kostat 85 euro men var nedsänkt till 20, bra va?!

Kollade in Harlequin en snabbis, det är en second hand affär som har helt fantastiska klänningar, men de är dyra, kostar runt 800kr. Kostade på mig en klänning där till Vårutställningen förra året, men nu hade jag ju ingen anledning att köpa någon ;)
dessutom har jag ju klänningen från Belfast som jag måste sy om så jag kan använda den.
Gick igenom George's arcade och ner till IFI (Irish Film Institute) i Temple Bar och köpte en biljett till "Låt den rätte komma in" (Let the right one in) som visas där hela april. Hade så länge velat se den så det var ju perfekt!

Jag åt god soppa på Gruel innan det var dags för bion. Gillar det stället något enormt!Och ja, Låt den rätte komma in var precis så bra som alla sagt. Riktigt myste över att få se mina förorter och en massa snö, det var en sån där film som stannar med en ett tag efter att man lämnat biografen, så om ni inte sett den believe the hype.
Kändes lite lurt att komma ut i solskenet efteråt, lite som att man själv blivit en vampyr som inte tål solsken, haha!

Sen blev det super stressigt att hinna med mitt tåg, för jag hade räknat fel på tiden lite och trott att filmen skulle vara slut runt kvart över 6, men nu var den först slut 18.40 och mitt tåg gick 19.15 och jag var tvungen att skynda tillbaka till hostelet och hämta min ryggsäck, och sen skynda till Abbey street och ta LUASen till Heuston station, hade väl ca 3 min till godo ;) phew, svettigt!

Men åh så kul jag hade: museet konserten, Dun Laoghaire, Låt den rätte komma in, Gruel, sushi, strosa runt, ahh, jag gillar Dublin, just för att jag känner staden så bra och vet om så många bra ställen.


Anna Karenina, Eileen Gray och Kristofer Åström.

Det är en sak jag gillar med att bo utomlands, att det blir så speciellt och kul när man gör eller ser något som har med Sverige att göra. Om man bodde i Sverige så skulle man ju knappt bry sig men nu blir man alldeles glad innombords av att uppleva Svenskheter.

Några exempel är konserterna med The Hives, Jenny Wilson, Cardigans och A Camp jag sett i Dublin och London. Eller när jag var på en Svensk resturang i London och åt bullens varmkorv och potatismos, eller när jag var i den svenska matvaruafären i London eller IKEA i Belfast, eller när jag sett ett par svenska filmer på bio, eller när det visades ett program om Svenska älgar som skulle exporteras till Skottland på TV, eller när jag bakat lussebullar och pepparkakor, eller haft påskris, eller när jag hittade "Tillsammas" i en affär i Dublin förra året.... Ja, då får man nån sån där åhh Sverige känsla som man aldrig skulle få när man bor i Sverige, för då tycker man ju inte att ens eget land är nåt särskilt haha ;)

Förresten så glömde jag alldeles bort att det var valborgsmässoafton igår!! Slog mig först sent på kvällen. Kommer aldrig glömma 2004 när jag varit på praktik på Irland och flög hem just den dagen. När planet började gå ner för landning över skavsta så var det en sån underbar aprilkväll ock vart jag än såg så brann det stora majbrasor. Jag räknade säkert till en 30 stycken när vi flög in. Glömmer aldrig den synen. En vacker stilla vårkväll och så majbrasorna med sitt vackert flackande sken.


A Camp och Kristofer Åström konsert i Dublin!!!

Ja, vad ska jag säga mer än bara oh wow, vad glad jag är att jag åkte till Dublin i iallafall!

Tog tåget 10.50 så kom dit runt halv 2. Det första jag gjorde var att besöka Museum of Decorative Arts and Crafts som ligger i Collin's Barrack's nära Heuston Station. Har aldrig blivit av att jag besökt det tidigare men oh man, så mycket det fanns att se där. Spenderade nästan 3 timmar med att kolla på utställningar om Påskupproret 1916, irländska soldater i krig, silversmide, klädhistoria, japansk konst, 1960-tals haute couture, möbelhistoria etc. Bäst av allt var en utställning om Irländska modernistiska designern och arkitekten Eileen Gray. Hon bodde i Paris och var på flera sätt föregångare till t ex Le Corbusier, men bara för att hon var kvinna (surprise!) så fick hon inte det erkännande hon förtjänade förrän nu på senare år och manliga arkitekter tog åt sig äran för hennes idéer etc. Köpte en bok om henne som jag ska läsa.

Park nära stationen.

Museet är motsvarigheten till  Nordiska Museet i Stockholm, men med inslag från t ex militärmuseet och Stadsmuseet för att göra en jämförelse.

Sen tog jag spårvagnen in till centrum och checkade in på mitt hostel. Ashfield house heter det och är skitbra. Billigt och nära till allt, tredje gången jag bodde där. Självklart måste jag alltid äta sushi när jag har chansen eftersom det inte finns nån sushi restaurang i Galway, bara japanska caféer. därför blev ett besök på Yamamori Sushi nere vid Ormod Quay.


Sen kollade jag runt lite på H&M bland annat, men hittade inget särskilt, och det var lite småkallt eftersom jag lämnat min tröja på hostelet då det ofta blir rätt varmt i konsertlokaler så när dörrarna öppnade til The Academy 19.30 så gick jag in.

Lokalen tidigare under eftermiddagen när jag gick förbi.

När jag först kom dit så var det väl max 10 pers där och jag tänkte att fasiken, hoppas det kommer folk, för tänk om det blir en sån där pinsam konsert som är nästan folktom. Jag var en gång i The Roisin förra sommaren för att se Ann Scott, det var precis när skolorna slutat och alla college ungdomar hade flyttat hem. Det var tre personer i publiken, så jäkla pinsamt! Men, som tur var behövde jag inte oroa mig, det var bara det att folk, enligt typisk Irländsk anda droppade in rätt sent. Bra för mig dock, för eftersom jag var tidig så passade jag på att ställa mig vid staketet. Är glad för att det var en stående publik, för gillar inte att de flesta konsertlokaler alltid har sittande publik, för man vill ju stå när man hör bra musik!

Det var två förband. Först en amerikansk singer/songwriter tjej. Hon var rätt bra, men gillade inte att publiken var så oengagerad och spelade fel, blev frustrerad, fick skrattanfall etc. Minns inte vad hon hette.

Sen spelade Kristofer Åström. Har hört hans namn förut men kände inte till hans musik. Blir ju så när man bor utomlands länge att man inte hänger med i allt som pågår i Sverige. En låt kände jag igen, men gud så bra han var! Spelade själv på gitarr och sjöng en duett med Emm Gryner


Emm Gryner och Kristofer Åström


Sen var det bara att vänta in A Camp. Borden var täckta med spetsdukar, det hängde chinese lanterns i bakgruden och ljuset var mjukt orange/rött.

Sev var det dags, och jag säger bara Nina Persson. Har sett Cardigans i Dublin 2006, men nu var hon ännu bättre, hennes röst blir liksom bättre för varje år. Hon har nån slags utstrålning som en 40-tals filmstjärna och en stil att matcha det. Kvällen till ära var hon iklädd en svart jump suit, svarta klackskor med fyra straps och en fjäderkreation som hon tydligen gjort själv som böjer sig runt högra sidan av huvudet. Har alltid tyckt att The Cardigans är bättre live än på skiva, och samma gäller A Camp, de blir mycket rockigare och coolare på scenen.


Nina Persson och Kristofer Åström

Nathan Larson, tycker det blev en rätt bra bild!

Niklas Frisk och Nina Persson

Till en av mina favoritlåtar "Golden teeth and silver medals" som annars är en duett med Nikolai Dunger, så sjöng hon duett med den irländska artisten Mundy, som har haft en del hits här och det lät väldigt bra!


Vackra fjädrar

Ett fan kom och kastade upp en bukett tulpaner på scenen. De matchade väldigt bra. En fin gest, men hans kastteknik var väl inte den bästa. Men Nina lade dem på sitt bord.


Så här såg det ut egentligen, men var svårt att få bra bilder utan blixt. Men den här blev inte så suddig iallafall.


Sen efteråt hade de signering i merchandise båset utanför. De var hur trevliga som helst och såg till att alla som ville fick autografer. Det fanns typ inga vakter eller nånting, men irländare är kända för att sköta sig i såna sammanhang. haha, så det var ingen fara. Jag köpte Colonia på vinyl och fick den signerad och dedikerad. av alla tre. Nathan kunde bättre svenska än Sean dessutom haha ;)

Sen var jag ju tvungen att få ett typiskt fan kort taget haha, men usch så jag ser ut! Nina gör sig alltid bra på bild dock. Upptäckte på bilden att hon har en guldtand, haha, texten "Golden teeth and silver medals" makes more sense ;)

Den signerade skivan. Kränglade på plasten och orkade inte försöka ta av den igen när jag tog kortet.

Kan inte nog beskriva hur OTROLIGT bra kvällen var! Jag har ju gillat The Cardigans i åratal, särskilt "Long Gone Before Daylight" skivan, men jag har alllihop, så vet inte ens varför jag tvekade att gå på A Camp egentligen. Men det går lite från och till det där, ibland lyssnar jag massor på Cardigans och ibland glömmer jag bort dem ett tag, vilket var fallet på sistone. Och först tyckte jag inte att någon låt riktigt fastnade på A Camp skivan jag fick i födelsedagspresent och tyckte att Hello Saferide var bättre för att de låtarna satte sig på första lyssningen. Men nu är det tvärt om, A Camp är vinnaren i längden helt klart! Hello Saferide skivan är fortfarande bra, det är inte det, men gillade den mer när jag just fått den än jag gör nu.

Det finns otaliga skivor som jag har som fått "växa till sig" hos mig, däribland Radioheads "OK Computer, Madrugadas "The nightly disease" och Ani DiFrancos "Evolve" men de visade sig vara riktiga mästerverk som håller i längden. Vissa skivor som jag älskade från början som  t ex Marit Bergmans "I Think it's a rainbow" The Kooks "Inside in/inside out" och Wallis Birds "Spoons" gillar jag knappt längre...

Jag gillar musk som är välgjord och spännande, där man upptäcker nya små saker vid varje lyssning och som kan betyda olika saker för en beroende på vilken sinnestämning man är i. Visste förresten inte förrän igår att Niklas Frisk som är gitarrist i A Camp är med i Atomic swing. Dem gillade ju jag och mamma för massor med år sedan, men de hade visst nån ny skiva för inte så länge sen?

Alltså, tänk vad många bra svenska band det finns när man tänker på det!

RSS 2.0