En vecka och två tavlor senare...

Yet another busy week is coming to an end.
Förra fredagen gjorde jag soundtracket till videon till Syracuse utställningen, efter att ha haft möte med Maeve på förmiddagen. Videon blev helt klar på lördagen till min stora förtjusning och efter en del trassel lyckades jag konvertera den till NTSC format och bränna kopior i båda formaten som jag gav till Maeve på måndagen. Hon var väldigt nöjd med videon visade sig så det var kul att höra! Videon heter "Doubles" och ifrågasätter original och kopior och hur vi kan skilja dem åt. Ämnet vi skapat kring är split personalities and the experiences of a body double, kallat autoscopic phenomena. Ska bli kul att få visa upp den, kommer nog att hamna på min hemsida så småningom men inte förrän efter utställningen...Spenderade hela veckan i ateljén med att måla två tavlor till utställningen baserade på modellerna jag använt i videon. Vid det här laget är jag van vid att jobba hårt och leva på beans on toast och burksoppa när jag kommer hem vid 10 och inte orkar laga mat. Trivs ganska bra när jag har fullt upp faktiskt, förutom att min kropp sa ifrån runt mitten av veckan. Trötthet och ledvärk som antagligen kom sig av vitaminbrist när jag inte ätit särskilt varierad kost de senaste dagarna och jobbat mycket. Sista två dagarna har jag fixat till det genom att äta järn och D vitamin tabletter och riktig middag.Blev iallafall klar med de två tavlorna i tid och jag är så glad att allt är färdigt! Gjorde den sista klart igår kväll. Först hade jag lite ångest för att jag var tvungen att måla i akryl och jag gillar igentligen inte det så mycket utan fördrar olja och hade inte använt mina akrylfärger på två år. Olja skulle inte hinna torka i tid innan deadlinen så det var därför. Efter lite frustration i början så kom jag in på det efter ett tag och jag är nöjd med resultatet. Phew!

Igår eftermiddag var jag i Galway Arts Centre på en presentation av deras pågående utställning och sen efteråt fikade jag med Aideen och Maeve i caféet bredvid och diskuterade Docks projektet. Idag på eftermiddagen har jag och Aideen haft möte med 126 galleriet om projektet och förhoppningsvis kan vi ha möte med Aoife snarast möjligt. Behöver strukturera upp det hela mer inför utställningen i sommar.

I onsdags var det Live @ Bar no.8 igen och det var.... intressant. En performance och video konstnär underhöll oss i en timme och efteråt funderade jag en del på vad konst igentligen är. Men vissa delar var bra och de flesta andra verkade älska det.

Har blivit en hel del fika i Java's också på sistone, när man behöver en liten paus i sitt skapande. Och så håller jag på och skriver i en dagbok om mitt liv som konstnär. Privat, men om hundra år kanske min "journal" blir lika känd som den av Eugene Delacroix som jag läser för tillfället, haha! Väldigt intressant att läsa hans tankar från 1820 - 1850 talet och se att så mycket är lika som man själv tänker och arbetar.

I förmiddags packade jag upp och kollade på mina större tavlor som jag målade 2007. Kul att se och jämföra eftersom de varit inpackade i emballage i nästan två år. Kan se att jag blivit säkrare och mer noggrann i min teknik i färgpåläggning, kanter etc. men gillar ändå tavlorna. Längtar efter att måla stort igen, men har inte kunnat göra det på sistone eftersom jag varit involverad i grupprojekt där stora grejer inte fått plats/kunnat transporteras. Har två 1x1m ramar som står och väntar på mig i ateljen sen ett år tillbaka så ska nog ta och sträcka duk över den ena nästa vecka och måla något på den bara för min egen skull, baserat på det här projektet.

På måndag ska jag lämna in tavlorna till Maeve och på tisdag skickas vår crate till USA. Vernissagen i Syracuse blir den 18 mars. I'm excited!!


Så här blev de. Akryl och indian ink på linneduk.

Nu ska jag och Sean en sväng till Java's och dricka te och läsa vidare i våra böcker.

Pass This On - The Knife cover

Ok så jag är ingen musiker direkt, men jag tycker det är kul att spela och sjunga. Igår kväll spelade jag in en cover på Pass This On med The Knife. Jag använde min metallophone som jag köpte förra helgen och min nya mikrofon.

Enjoy!


 

Kan förresten inte bärga mig tills deras nya electro opera skiva släpps! Kommer garanterat att köpa den!

 

Nu har jag fått iväg alla tre ansökningarna till skolorna i Glasgow och London. Får se om jag blir kallad på portfoliointervju sen då...

 

Sean stack till Westport igår kväll men jag hade så mycket att göra att jag fick skippa det. Ska ha möte med Maeve imorgon förmiddag och vill ha större delen av video till utställningen klar då och så var jag ju tvungen att skriva klart och skicka ansökningarna.

 

Igår kväll kollade jag på Frida, ni vet filmen med Salma Hayek om Frida Kahlo. Hade sett den för flera år sen och hittade den i DVD hyllan. Bättre än vad jag mindes den! Köpte även "Det sjunde inseglet" för 10 euro idag. Billigt med tanke på vad jag sett den filmen säljas för förr. Bergman är bra.

 


I'm back!!

Jag hade en fin jul hemma i Sverige. Om ni vill se lite bilder så finns de på bilddagboken, heter "foggynotion" där. Träffade Helena, Sofia, Emmelie och Karin när jag var hemma, trevligt som alltid! Har tagit en liten paus från bloggen, har tröttnat på att berätta om allt jag gör som en dagbok, utan kommer bara att uppdatera när jag känner för i fortsättningen. Har så fullt upp just nu med jobb till utställningarna jag ska vara med i och skolorna jag ska ansöka till att det kommer först.

Sista två veckorna sen jag kom tillbaka hit har jag hållit på med editing av videon jag håller på och gör till Syracuse utställningen. Har fått jobba hemma sedan en vecka tillbaka eftersom vi inte har nån el i ateljéerna pga nåt klanteri med en obetald elräkning och killen som sköter om det är i Californien (don't get me started...). Filmade en hel del när jag var i Sverige och nu har jag spenderat helgen med att bygga två modeller av en jaktkoja och ett jakttorn som jag filmat och ska klippa ihop med de riktiga miljöerna. Glasspinnar, frigolit och kvistar ligger kringspridda i hela köket, blir alltid kaos när jag är mitt uppe i nånting, haha!


Riktig vs. modell.

Jag och Sean var i Dublin i fredags. Jag köpte en metallophone (xylophone) och bead drum för att göra ljudeffekter till videon och väntar för tillfället på att få en USB mikrofon levererad från Tyskland. En Samson CO1U, som ska vara väldigt bra så den ser jag fram emot!

I Dublin var jag även inne på Harlequin och hittade denna vintagekappa från 70-talet med ärmar i fuskpäls. Jag är mycket nöjd!


I onsdags hängde jag en soloutställning i Ard Bia Nimmo's här i Galway. Ett café och restaurang populärt bland konstfolk (däribland mina f.d college tutors som råkade vara där och äta lunch just när jag hängde utställningen). Stället har även olika konstevenemang, hantverksmarknad etc. på övervåningen och ägaren Aoibheann har tidigare ägt gallerier i Galway och Berlin, så man kan säga att det är den mest prestigefyllda café/restauranglokalen i stan att ställa ut i. Jag visar ca 10 tavlor från tre olika projekt, däribland tre stora tavlor från vårutställningen. Kul att få visa dem igen för trodde bara att de skulle få stå här hemma och samla damm. Har fått massor av positiva kommentarer om mina grejer och blev listad på www.irland.com som en av 12 "things to do at the weekend" grejer i landet. Fråga mig inte hur det kom med, men kul iallafall!Har bara ett par veckor på mig att få klart grejerna till utställningen i USA nu, så får jobba på bäst jag kan, men kul är det! Sen måste jag tänka på vad jag ska hitta på som proposal till Docks project utställningen i 126 galleriet här i stan i juni. Fick även veta att jag sålde 7 av 10 tavlor i "10x10" utställningen i The White Room före jul, så det är jag mycket nöjd med! Förra året hade jag inget på gång och nu hinner jag knappt med!


RSS 2.0