Svartvit söndag i Galway.

Jag gick en liten promenad ner till Woodquay och tittade på svanar. Sen satt jag på Java's en stund och läste Nietzsche. Det är så söndagar ska vara.Senaste tavlorna!

Här är min senaste serie tavlor. De är baserade på stillbilder från mina animerade videor som jag gjort de senaste åren. De handlar om modernistisk arkitektur och sökandet efter Utopia, men på ett lekfullt sätt, eftersom det är uppbyggda scener istället för bilder ur verkligheten. Måste erkänna att de har varit himla roliga att göra och att jag är nöjd med dem. Jag kommer att jobba mer med uppbyggda miljöer att filma och måla efter, för jag känner att det är lite av min grej. Målningarna har samma namn som videon de är baserade på, förutom den stora som visar det uppbygda "setet". Vill ni kolla på videorna så går de att se på min hemsida: www.ceciliadanell.com i videosektionen.


"Nothing is different - everything has changed" 35x45 cm.


"Is this Utopia?" 35x45 cm.


"Regeneration project no. 1" 30x40 cm.


"Kitchen set - to solve a space issue" 76x96 cm

Här ser man storleksskillnaden:


Duken är en linne/bomulls mix som jag grundat och färgat mörkare med polymer emulsion och en blandning av olika färgers Indian ink. Ramarna jag spännt upp duken på är de jag köpte tillsågade i Evans i Dublin och satte ihop själv. Texten är Letraset rub off transfers.

Jag har jobbat med de här tavlorna de senaste två veckorna och den stora blev klar idag. De ska ställas ut i Mad art gallery i Dublin i juli i utställningen som jag, Shane och Carolyn arrangerar själva.Idag och igår har det varit nästan obekvämt varmt och kvavt. Och så är jag förkyld fortfarande vilket gör det ännu jobbigare, fast hellre det än regn. Igår var vi på en training day i Croke Park i Dublin med sommarpersonalen från landets turistbyråer. Kändes inte som att det var värt besväret eftersom jag hört allt det där förr, men kul att träffa folk man känner iallafall. Börjar jobba på måndag så imorgon är min sista lediga dag. Känns lite hiss men ännu mera diss.


Mina läsvanor

Här är en lista om mina läsvanor som jag hittade på den här bloggen:


Som läsare är jag: En som i stort sett aldrig läser nya böcker från bestseller listan. Jag läser mest äldre klassiker och böcker som har med kultur eller filosofi att göra. Lättviktiga chick-lit grejer har jag aldrig haft intresse av och jag gör det ofta svårt för mig genom att läsa gamla böcker som man måste ge tid och läsa noggrannt för att förstå.

Som bloggare är jag: Sporadisk. Jag bloggar bara när jag känner för det. I början försökte jag uppdatera varje dag men det blev för jobbigt att hålla på med det och dessutom tyckte jag inte att jag hade nog med intressanta grejer att dela med mig av och ville inte heller delge alla detaljer ur mitt liv på en blogg. Jag brukar läsa några få bloggar regelbundet men de går att räkna på en hand. Jag gillar inte att använda smileys eller förkortningar och liknande när jag bloggar utan försöker använda normalt skriftspråk.

Senast lästa bok: Frankenstein av Mary Shelley. Mycket bra!

Senast påbörjade bok: Anna Karenina, fast jag har bara ca 70 sidor kvar så den är nästan utläst. Min utgåva är tryckt 1888 och är helt underbar i sig själv och innehåller många ryska och franska fraser bevarade i texten (med översättning inom parentes).  Otroligt bra bok!!

Senast köpta bok/böcker: Jag köpte The Artist's Reality - Philosophies of art av Mark Rothko när jag var i Dublin för ett par veckor sedan. Började läsa i den på tåget hem och den är väldigt intressat.

Favoritdeckarförfattare: Jag läser aldrig deckare, har bara läst två i mitt liv vad jag vet, en Agatha Christie och Mankells Brandvägg när jag gick i högstadiet. Jag tyckte båda var bra men sen blev det ändå inga fler.

Jag läser allt av:
Franz Kafka. Han är min absoluta favoritförfattare.

Jag läser helst inte (genre/författare): Vad vi här kallar "Chick lit" = Lättviktiga romanshistorier för kvinnor. Jag läser inte heller grejer som är för mainstream eller som folk läser bara för att det toppar listorna och alla andra läser det.

Vid hyllan för fackböcker letar jag: Biografier om konstnärer, konstfilosofi, böcker som behandlar Visual perception, metaphysics etc.

Förutom svenska läser jag gärna: Jag läser i stort sett aldrig svenska böcker eftersom jag inte bor i Sverige och bara handlar engelskspråkiga böcker. Jag är så van att läsa på engelska att det inte gör någon skillnad för mig. Fast nu i födelsedagspresent så fick jag "Jack" av Ulf Lundell så den ska jag väl läsa nån gång.

Högst upp i min att-läsa-hög just nu ligger: Mark Rothko boken jag just köpte och så vill jag läsa ut en biografi om Andy Warhol som jag höll på med förra året och sen vill jag läsa Fredrik Nietsche och nån mer bok av Philip K. Dick.

Högst upp på min bok-önskelista-just nu står: Thus Spoke Zarathustra av Nietzsche.

När jag går på antikvariat letar jag alltid: Böcker om konst och poesi, eller gamla utgåvor av kända verk, men de är ofta dyra om man inte har tur vill säga.

Jag har ofta svårt att koncentrera mig på att läsa hemma eftersom jag då oftast hamnar framför datorn eller TV:n. När jag går och lägger mig är det ofta sent och jag är för trött. Däremot älskar jag att dricka kaffe och läsa på caféer. Under vinterhalvåret så brukar jag ha som ritual att spendera minst en timme om dagen på Java's franska café med att läsa och dricka kaffe. Det resulterar i att jag dricker alldeles för mycket kaffe...Djungelfesten - the lowdown.

I lördags fyllde Catriona 27 och hade djungelparty hemma hos sig. Det var ju det som vi dekorerat hennes hus till, målat masker etc. Jag hade ju även fått i uppgift att skapa en djungel-cd till festen, vilket jag också gjorde. Ni kan lyssna på de låtar jag tog med här på Spotify.Jag brukar alltid tycka att det är kul att baka något också så att folk får testa på svenska grejer. Tidigare har jag gjort t ex chokladbollar, syltkakor, köttbullar, havrerutor etc. Denna gång blev det kanelbullar eftersom jag fick en bok med bullrecept av mamma i födelsedagspresent. Tyvärr säljs ju inte pärlsocker här men jag tog strösocker istället. Asgoda blev de!

När jag väl kom dit med Sean så var stället verkligen en djungel! De hade hängt upp minst tre gånger å mycket dekorationer till! Alla gäster var imponerade.

Tyvärr så var inte partyt lika kul som man kan tro när man ser bilderna. Cat känner i ärlighetens namn för mycket folk. Eller känner och känner, man behöver knappt känna henne för att bli bjuden heller, så stället var totalt packat! Man kunde knappt röra sig och jag kände inte ens hälften av de som var där.

I ett hörn spelade en amerikansk kille lite gitarr, han är bra, men hördes knappt bland allt folk. Det var en plåga att försöka tränga sig fram till diskbänken för att fylla på mer vin kan jag säga. Mina bullar gick åt som smör åtminstone men stället var verkligen som en riktig djungel, hur varmt och fuktigt som helst. Sean blev inte kvar där så länge och jag hade nästan börjat fundera på att smita jag med efter ett tag, eftersom jag inte heller var helt i form med min förkylning, när Roisin och hennes brorsa dök upp som tur var. Hon hade sökt samma skola som jag och inte heller kommit in och vi pratade ett tag.

Cat och Rosin. Roisin och brorsan var klädda i riktig fez och safari hatt (som Cat provar).

Åh vad Catriona trivdes, hon sa gång på gång att det var en av de bästa dagarna i hennes liv. Jag för min del föredrog helt klart min egen födelsedagsfest. Vi var bara ca 14 pers så alla kunde prata, hade plats att sitta, maten räckte åt alla etc. Dessutom hade de bara på mitt djungelsoundtrack en liten stund och cd spelaren var så kass att det knappt hördes nåt ändå. Efter allt mitt klurande! men, men...

Sen anlände Anne Marie. Hade inte sett henne på evigheter och hon är verkligen något utöver det vanliga och stod genast ut från mänden klädd i en glittrig vintage klänning, med långt kritvitt hår och isblå ögon. Ovanligt för att vara irländare. (fick inget kort på henne). Hon spelar experimentell elektronisk musik, har också gått konsthögskola och det är hennes bror Paul som driver second hand skiv- och bokaffären där jag brukar handla. Gillar verkligen henne! Eftersom Roisin var tvungen att gå vidare till någon annan fest så var jag glad att ha Anne Marie att prata med eftersom vi har mycket mer gemensamt än vad jag har med flertalet andra som var där.

Jag hade gjort lite leopardfläckar dagen till ära (kortet togs hemma)

Vi hade en intressant konversation utanför ytterdörren eftersom det var så varmt därinne (Cat bor på bottenvåningen) och andra folk gick också ut och in. De andra pratade om att gå till Massimo's bar. Vi hade ingen jättelust att gå eftersom det stället är totalt överskattat och The Roisin är bra mycket bättre men de andra ville ju... Sen helt plötsligt vänder vi oss om och hela stället är övergivet och ytterdörren är låst! Alla andra hade lämnat partyt genom bakdörren och glömt bort oss! Vi hade inte märkt nåt eftersom musiken fortfarande spelade, lamporna var tända etc. Vi kollade in genom fönstret och tyckte att det var helknäppt! Dessutom hade de glömt fönstret öppet. Här är de flesta fönstren delade på mitten med en överdel som går att öppna utåt (likt en baggagelucka) och ett underfönster som inte går att öppna. Våra väskor och jackor var kvar där inne så vi fick bryta oss in genom att trixa oss in genom överfönstret. Vi tvingades trampa i Cats housemates blomkruka för att komma in (hon odlade några frön) och kunde ta våra grejer. Sen fick vi klättra ut igen eftersom det inte fanns nån nyckel till ytterdörren. Måste ha sett kul ut! Anne Marie tyckte att nu kunde de gott ha det när de glömt bort oss så hon klättrade in igen och snodde varsin flaska vin åt oss som plåster på såren. Vi skjöt iallafall igen fönstret så ingen riktig tjuv skulle ta sig in.

Catriona skämndes när hon fick höra av Anne Marie igår vad som hänt oss. Haha! Fast det gjorde inte oss så mycket för vi hade sällskap hem eftersom vi bor åt samma håll och det var roligare att hänga med henne än att gå till Massimo's.

Så ja, det blev en lite udda kväll.

Sen målade hon en varg.

Jag målade den här masken idag. Ska vara till Catrionas djungelfest imorgon. Först tänkte jag: finns vargar i djungeln? men så kom jag på att Mowgli växte ju upp bland vargar, så det finns ju så klart!

För övrigt håller jag på att bli sjuk. Näsan rinner, halsen värker, jag fryser och känner mig konstig i kroppen. Hoppas det inte är influensa! Det är så olägligt så det finns inte, jag tänker absolut inte missa festen imorgon!

Läste vidare i Anna Karenina i Java's har läst lite över halva nu. Gud så spännande, och bra, det går knappt att slita sig! Var även på turistbyrån och hämtade min uniform. Kul att träffa dem igen men jobbigt att bara ha en vecka av bohemliv kvar...

Det går förresten väldigt bra i ateljén just nu. Håller på med målning nummer tre till utställningen i Dublin med Shane och Carolyn. Har inte känts så här bra sen jag höll på med Maeves '(Un)Familiar' projekt runt jul!


En skrattande tiger.

Catriona fyller 27 på lördag och då blir det fest med djungeltema hemma hos henne. Därför var jag och två japanska tjejer som hon just lärt känna hemma hos henne på tisdagkvällen och hjälpte till att förvandla vardagsrummet till en djungel.

Tjejerna studerar engelska här och var väldigt tevliga, men det var lite svårt att göra sig förstådd ibland eftersom de inte förstod allt man sa trots att man pratade sakta. De hade också studerat konst förut, men i Japan och tyckte det var väldigt kul att lära känna oss och hjälpa till att dekorera.

Multitasking: jag målade, åt melon, cornflakes och försökte hålla reda på vilket som var penselvatten och vilket som var te.

Catriona hade tagit med några vita djurmasker från konstnärshandeln där hon jobbar och jag målade den ena. Jag satte till och med dit tänder i papp för att han skulle se farlig ut men den jäkeln skrattade hur man än målade honom!

Herre gud!

Jag infiltrerade honom bland bladen i sann Rousseau anda. Sen skulle jag vara med på bild och upptäckte då att vi hade samma flin...


Henri Rousseau.


Jag gjorde en blå blomma. Annars spenderade jag mesta tiden med att arrangera de kvistar som de andra klippt ut på väggen. Tyckte det var roligare än att klippa.

Så här mycket hann vi med innan klockan blev ett och det var dags att gå hem. Tjejerna skulle komma tillbaka till Catrionas igår kväll också och fortsätta dekorera men jag kunde inte eftersom jag har en serie målningar jag jobbar med i ateljén som inte kan vänta.

Jag har dock lovat att bränna en skiva med djungelmusik till på lördag. Har redan kommit på "I wanna be like you" från Djungelboken, "The Junge Line" med Joni Mitchell, "Jungle" med Electric Light Orchestra och "Jungle Fever" med Stevie Wonder. Kommer bli kanon! Jag ska även måla en till mask och baka någonting. Kommer bli svinbra!

Céad míle fáilte!

Jag börjar ju som bekant jobba på turistbyrån den 24 maj. Min supervisor Medbh ringde igår morse och frågade om jag kunde åka med dem på staff training i Dublin den 21 maj, så det ska jag göra. Gillar deras training dagar. Bäst var när jag började där sommaren 2006 eftersom alla nya medarbetare fick en fyra dagarn betald familiarisation tour då vi åkte till en massa sevärdheter i Galway/Mayo/Roscommon, åt middag, åkte båt på Killary fjord, gick på historisk guidning i Galway etc. väldigt trevligt!

Jag måste säga att jag gillar årets TV ad skarpt. Kolla in den här:Denna ad är för Irlands domestic market och jag har sett den på bio och TV. Den utländska marknaden sköts av "Tourism Ireland" men de samarbetar ju med Failte Ireland.
När jag ringde upp Maeve igår så svarade Aimee och jag blev put on hold och då spelade de samma låt som bakgrundsmusik. Himla mycket bättre än den gamla plinkade midifilen som de hade innan. Man blir liksom glad när man hör den låten. Bandet heter tydligen The Heathers och är från Dublin.

Om ni kollar noga så ser ni att den upplysta hästen från arts festival paraden är med i videon. Tur att jag fick in en fot där en gång i tiden för det är ju utan tvekan det bästa icke-konstrelaterade sommarjobbet jag kunde hitta här.

* Céad míle fáilte = a hundred thousand welcomes på iriska

En lördag


Byggde ihop mina kilramar som jag köpte igår i Dublin. Var i Woodies DIY och köpte häftor till häftpistolen, trälim och vinkelmått. Jäkla skit dock för trots att jag köpte samma märke och storlek på häftorna som jag haft innan så tycks de ha gjort om dem, för de är gjorda i tjockare material och aningen för smala för att pass i min häftpistol utan att fastna. Fan, måste kolla imorgon om jag kan hitta några som passar eller om jag måste köpa en ny pistoljäkel!Sen när jag gjort mitt dagsverke så var jag på lördagsmarknaden och köpte samosas av Hare Krishna killen.
Mmmmmmmm!


Mitt emot marknaden hade tredjeårseleverna på konsthögskolan sin vårutställning. När jag gick så hade vi den tillsammans som fjärde års (honours degree) studenterna, men det var inte riktigt nog med plats åt alla, så nu för tiden visar de separat utanför skolan och fjärdeårseleverna tar över hela skolan till Degree Showen i juni. Maeve i Galway arts centre hade hjälpt till att curatera utställningen.


Ord i en burk.
Min favorittavla på utställningen, hennes grejer handlade om böcker och ord.Detta är min f.d rival Toms flickväns tavlor (nedan). Väldigt lika Toms i stilen, alltså
väldigt noggranna i utförandet gällande materialet och minimalistiska och grå/vit färgskala.
Flera av tavlorna såg bättre ut på hemsidan de har än i verkligheten tyvärr... Vissa hade hällt på oljebaserad målarfärg för tjockt så det hade torkat knöligt och plastigt och en tjej hade sträckt tavelduken helt knöligt i hörnen. Gillar inte sånt!

Det var mer dåligt än bra i ärlighetens namn, men några av dem visade potential så ska bli kul att se vad de gör sen till degree showen i fyran.Sen gick jag till Java's och drack kaffe och läste i Anna Karenina (av Tolstoy). Köpte den boken för över ett år sen i Dun Loaghaire utanför Dublin men hade massa annat att läsa då så är först nu jag börjat läsa den. Jag är helt fast, jag älskar ju sen tidigare ryska författare. Fattar varföt Helena prisade den boken för några år sen! Men jag gör det lite svårare för mig själv eftersom jag har en utgåva tryckt åt 1888 och när jag jämfört den med nyare översättningar så är språket mer gammaldags och många ryska ord finns kvar i den engelska texten i kursiv stil med en ordlista längst bak. Fast jag tycker det är kul för det ger en mer autentisk läsupplevelse."In the first place, Anna, to tell the truth, I should not be very sorry if this marriage fell through. It would be vastly better for matters to stop where they are if Vronsky can fall in love with you in a single day"
"Ach! Bozhe moi! That would be so idiotic!" said Anna, and again an intense blush of satisfaction overspread her face at hearing the thought that occupied her expressed in words. "And that is why I go away, though I have made an enemy of Kitty whom I loved so dearly. But you will arrange that, Dolly? Da?"


(Bozhe moi! betyder "My God, Good heavens")

Nu på kvällen var jag och Sean och åt och drack en halvliter vin var i BK's Winebar, ett franskt bistro. Vi satt där och läste i våra böcker. Var där ett bra tag eftersom jag hann läsa ca 100 sidor. Man lever sig helt in i historien, en sån där bok man bara ser fram emot att läsa vidare i!


Sväng till Dublin.

Igår var jag och Sean en sväng till Dublin. Jag åkte för att jag behövde köpa konstnärsmaterial i K&M Evans. (Förr köpte jag det mesta i Cregal Art i Galway, men de har nästan inget av det jag behöver längre utan mest bara craft materials).

Först var jag på IMMA (Irish Museum Of Modern Art) medan Sean kollade in Collins Barracks där de har en utställning om Irlands frihetskrig som jag såg förra året och tyckte han skulle se eftersom de ställena ligger nära stationen. 


En konstnär höll på med en sandskulptur på innergården.


IMMA

De höll på och installerade en ny utställning i de stora gallerierna, men jag kollade på en utställning kring en avant garde kompositör som hette Morton Feldman. Han var vän med alla de stora New York modernisterna på 50-60 talet och de visade målningar som inspirerat honom/inspirerats av honom eller var dedikerade till honom. Jag är ett stort fan av denna konstepok och det var ett tag sen jag såg De Kooning, Jasper Johns, Mondrian, Rothko etc. så det var en bra utställning. Min favorit var denna:


'Painting' (1954) av Philip Guston. Stor och med fantastiska röda och orangea nyanser som inte gör sig hälften så bra på bild.

Sen promenerade jag in mot centrum och kollade in Irlands bidrag i förra Venedig-biennalen som visades i galleriet på NCAD (National College of Art and Design). Kennedy Browne (Sarah Browne och Gareth Kennedy) visade en text om tillverkningsmetoden av en blyertspenna (vart materialet kommit från, dess transport etc.) som översatts från ett språk till ett annat i Google translate (typ som Chinese whispers) och när det till sist översattes tillbaks till Engelska var texten totalt förändrad och liknade mer abstrakt poesi. De visade även en video av en kvinna på en balkong högt över Dublins skyline som frenetiskt vässade en penna tills bara suddänden fanns kvar. Det handlade om språk, globalisering, identitet. Jag gillade det!Jag hann även med att kolla in Cross Gallery på Francis Street innan det var dags att möta upp Shane och kolla på Mad Art gallery bakom the Custom House där han, jag och Carolyn ska hyra in oss och ställa ut i juli.


Galleriet var större än vad jag trodde och vi ska hyra båda rummen, så det finns gott om plats. Vi ska ha ett urbant tema på utställningen och jag har beslutat att göra en serie målningar baserade på mina animerade videor, något som jag aldrig gjort förut. Kommer ha fullt upp eftersom jag inte ens börjat måla än då jag varit tvungen att göra klart Dock Discourse tavlorna och även måste måla ett par till tavlor till Berlin serien innan Arts Festival utställningen... Shane har redan många tavlor klara från sin interim MA utställning han hade nyligen, och hans är digitala tryck, så de går fortare att göra än målningar.

Efter att ha följt Shane till bussen (han bor i Rathmines) så åt jag Sushi med Sean innan vi delade på oss ännu en gång så jag kunde gå och köpa konstmaterial. Tur att man känner Dublin som sin egen ficka, så man slipper slösa tid på att leta efter ställen, för en dag går ganska fort.


På väg genom Temple Bar.

Ha'Penny bridge.

Jag köpte material för 1000kr. Sved verkligen i plånboken men jag hade inget val för utan material kan man ju inte jobba!

Köpte:
* 1,5 m linne/canvas mix duk. (ca 2m i bredd)
* Low odour solvent
* Refined linseed oil
* Matte Copolymer medium
* Tillsågade träbitar att sätta ihop till kilramar.
- 2 st 12"x16"
- 2 st 14"x18"
- 1 st 30"x38"

Sen hade vi så mycket att bära att det inte gick att gå så mycket mer, så vi fikade och sen åkte vi i god tid till stationen och tog tåget hem kvart över 7. I vår vagn satt ett gäng franska killar i min ålder och hade fest (var troligtvis en svensexa för de hade alla knytit en liten röd sjal runt halsen och hade vita tröjor, den urfranska stereotypen). De skrålade marseillaisen och ett antal andra franska sånger och innan vi kom till Galway så gjorde de sit ups på golvet. Var både kul och irriterande på samma gång!


Jag spenderade min tid på tåget med att läsa denna bok som jag köpte på IMMA.

Sean drack kaffe.Just The Same

Igår morse fick jag inspiration att skriva den här låten. Den kom till mig så snabbt att jag själv knappt hann med. Sen sent på kvällen pysslade jag med att spela in den. Hoppas ni tycker om den!

Utdrag ur texten:

"And rain falls in sheets outside the window
a misty, murky day to crown this love
and 'this is the way it is in this part of the world', you said
I’m sorry but I must have forgot

I had a way of breaking your cycles and distorting your circles
I looked at the seagulls, 'they fly low today', you said
'a storm is approaching I know, I can read it in the air
so let’s draw the curtains, let’s make the bed'

Purple Rain

Idag var jag på möte i Bar no. 8 med Aoife, Jim, Roisin och Cian om Dock Discourse utställningen. Vernissagen kommer att vara den 10 juni och det har visat sig att jag kommer att vara den enda som visar målningar, det andra är video, installation, foto etc. och dessutom så är de ju stora, så då kommer de ju att synas ännu mer. Känns som att bitarna börjar falla på plats och vi har lovats ett spread i lokaltidningen, eventuellt samarbete med ett galleri på annan ort etc. så det låter lovande!
Existentiell graffiti funnen på vägen till Bar no. 8

Nu på kvällen har jag slagit på stort och gjort kikärtssallad och stekt marinerad tofu. Sååå gott! Innan dess gick jag dock en promenad kring Shantalla Road och Taylor's Hill.


Det grönskar i trädgårdarna kring Taylors Hill och Sea Road, stans finare kvarter, och körsbärsblommen föll som snö till marken. Vackert.

I Simon Shopens skyltfönster stod denna tekanna. Tänk att servera te i den.

Den lagliga graffitiväggen bakom the Roisin ändras ständigt.

Hoppas värmen kan infinna sig nu snart också. Det är inte direkt kallt här, men man behöver ju ändå jacka när man är ute.

Den stora är klar.

Spenderade några timmar i ateljén även idag och är nu mer eller mindre klar med min andra och sista stora tavla till Dock Discourse utställningen nästa månad. Längtar efter att uppdaterna min hemsida med alla nya tavlor från Dock projektet samt (Un)familiar projektet som visades i Syracuse och ska visas i Galway Arts centre i sommar. Vill dock att det ska vara en överraskning för de som går på vernissagerna, så att de inte har sett allt innan, så därför måste jag vänta. Jag brukar ju lägga upp grejer här på bloggen efterhand, men det är för att det är en svensk blogg som utställningsbesökarna här på Irland inte läser, min engelska, ganska sporadiska hemsideblogg har jag bara uppdaterat med kryptiska close ups och ateljébilder sista halvåret.


Utsikt från Hynes car park. 100x100 cm.

Detalj:


Ateljén med alla Dock Discourse tavlorna:


Hoppas att de gör sig bra nere på 126 galleriet sen då.


När jag kom hem så upptäckte jag att det kanske är hög tid att plocka bort påskgräset. Kycklingarna ser ut att ha dött åtminstone! I'm the worst housewife som Sean brukar säga... haha!Utsikten nedanför vårt fönster alldeles nyss.

Sean har gått till sin local The Salt House för att ta en pint med Eoin så jag ska nog göra te, äta ett par ballerinakex och kolla på 2001: a space oddyssey som jag fick i födelsedagspresent. Var åratal sen jag såg den!


Vilken fin skrothög!

Igår målade jag hela kvällen i ateljén, gick först hem runt 11. Fredagen spenderades på samma sätt, gick först hem halv ett. Nu låter jag ju skitambitiös, men till saken hör att jag inte lyckades komma igång förrän runt fyra på eftermiddagen och dessutom hade någon timmes kafferast i Java's med Sean runt sju på kvällen då jag även läste ut min Frankenstein bok. Kan inte låta bli att tycka lite synd om monstret, trots att han var så nedrig, för egentligen så ville han ju bara bli vän med människorna (fast det sket sig ju).


Detalj. Skrothögen målade jag dit igår.

Målade en bra bit på min stora tavla, börjar bli klar snart, fast måste vänta tills det torkar innan jag kan fixa till några mer smågrejer. Känns så befriande att måla stort igen istället för småpillet jag hållit på med på sistone. Borde börja på tavlorna till Dublin utställningen, men måste vänta tills jag får tag i ogrundad linneduk, för det säljs inte här i stan. Jag och Sean ska åka till Dublin över dagen på fredag har vi sagt, så jag får handla lite konstnärsmaterial etc. men det är ju nästan en hel vecka dit!


Greta Garbo i Drottning Christina.

Igår natt såg jag även den sista Garbo filmen i mitt box set, Ninotchka. Ska nog se om ett par av dem inom en snar framtid för de är ju så bra! Kom inte i säng förrän efter klockan fyra de sista två kvällarna, inte konstigt att jag sov till 12. Strax efter fyra varje morgon tycker några fåglar utanför badrumsfönstret att det är okej att börja kvittra och störa. Tror det låter som ett bo med ungar för de tjattrar som sjutton. Bäst att lägga sig innan de vaknar i natt.

RSS 2.0