Snart ska jag till Sverige.

På måndag åker jag till Sverige och hälsar på i tre veckor. Huvudanledningen är att jag ska göra research till ett nytt konstprojekt och filma Super 8. Det var del i mitt proposal för arbetsstipendiet jag fick för några veckor sedan (se förra inlägget). Sen ska jag ju såklart träffa familj och vänner också och så ska jag åka en sväng till Stockholm och bo hos Sofia i ett par dagar och gå på utställningar och kolla in hennes vintage/antikt butik i Gamla stan.

Sen ska jag även träffa Helena, Emmelie, Karin och Sofia hemma hos Helena mot slutet av vistelsen, så det ser jag också fram emot. Och så får jag hälsa på farmor på hemmet som hon just har flyttat till. Och så får jag se min kusin Emmas och Fräddäs son Douglas som redan är ett halvår men som jag aldrig träffat.

Jag ser verkligen fram emot att få komma igång ordentligt med konsten igen på heltid, för även om jag trivs på turistbyrån så är det ju inte vad jag allra helst vill göra. Jag har tänkt ut några platser som jag ska besöka och dokumentera. Ska bli så himla kul att jobba med min nya Super 8 kamera också! Julien var här för en stund sen och gav mig fyra filmer som jag redan betalat men som han inte hade hemma förra veckan när jag var hos honom och köpte kamera. Jag äger numera en Minolta XL 401


Enligt Julien har den mycket bra kvalitet, men är ändå lättviktig i jämförelse med de större tyngre Super 8 kamerorna och är därför perfekt att resa med. Jag har även köpt en vidvinkel linsadapter.


5 x Kodak Ektachrome 100D har jag införskaffat. Varje filmkasett räcker ca 3min 20 sek. och kostar 25 euro styck så man får filma sparsamt.
Jag är klar med min video "Travelling Through". Den där jag reser genom the causeway ut till Mutton Island. Det blev mycket jobbigare än jag tänkt mig. Jag fick nämligen krypa genom cementringarna en hel kilometer! och eftersom det var stop motion fick jag krypa en bit sen ta ett kort och så krypa nån halvmeter och ta ett till kort etc. Jobbigt, otrevligt och en skräck över att möjligtvis möta en råtta på vägen (eftersom folk sagt till mig att de sett råttor vid klipporna längs stranden) men som tur var så såg jag ingen. Sista biten förra söndagen kröp jag i tidvatten till midjan eftersom jag hade en så kort bit kvar och inte orkade med att gå hem och vänta i tre timmar på att vattnet skulle gå ut igen utan bara ville få det överstökat. Trodde att jag skulle få årets förkylning, och var livrädd att halka och doppa digitalkameran i saltvattnet, men jag klarade mig. Fast hela vägen hem lät det "schlop, scholp" i gummistövlarna.

Måste medge att jag är rätt nöjd med filmen ändå, även om det nog är ganska galet att krypa en kilometer i såna omständigheter, trots att det var uppdelat på fem tillfällen... Ska bli kul att se hur det ser ut i utställningen sen. Videon som är svartvit, ska projiceras på en cementvägg.När jag skulle gå hem så kom det en liten regnskur så jag fick se en fin regnbåge över stan. Jag såg nog en tre, fyra regnbågar den dagen för vädret var lite galet.

Den 24 september var det kulturnatten. Det var roligt att visa upp ateljéerna och det kom massor med folk.

Min ateljé.

Korridoren.

Det pågick massor med evenemang runt om i stan och även i flera andra städer, men eftersom allt håller på samtidigt så hinner man ju inte med så mycket, särskilt när man själv är del det hela, så enda andra stället vi hann med var Niland house gallery, stället där vi ska ställa ut under Tulca i November (där min video ska visas).


Eimear-Jean och Maeve C som också ska ställa ut med mig i Tulca utställningen kollar in lokalen.


Galway Arts Centre idag.

I torsdags var det två vernissager att gå på, både i Galway arts Centre och 126 galleriet. Eftersom jag jobbade till 6 och var hungrig, behövde byta om etc. så hann jag inte gå på den första i Galway Arts Centre, men 126 galleriet var bra och jag träffade en hel del folk jag känner. Blev dock lite mycket rödvin i Bar 8 och The Quays sen fast det blir lätt så. Idag hann jag iallafall med att gå och kolla i Galway Arts Centre. Det var två utställningar varav den ena var en soloutställning med Nicky Larkin. En video konstnär som jag ställde ut tillsammans med i Dublin '08 när Maeve curerade oss två. Jag gillade sättet det var installerat! Han är bra.Igår var jag och Sean på japanska Wa Café och åt middag (och jag firade att mitt jobb var slut för säsongen) och senare på kvällen var vi på bio och såg Back to the future. Den kom ut '85 men visar på bio igen eftersom det är 25 års jubileum. Sean hade sett den förr, men det hade inte jag. Den var bra, riktigt sådär feelgood aktig som man vill ha ibland!

Nästa gång ni hör från mig är jag nog i Sverige. Har inte varit där sen jul. Jag säger inte längre att jag ska åka "hem" för det här känns mer som hemma för mig nu för tiden. Det är ju här jag bott i över 6 år och här jag känner folk, vet hur saker och ting funkar etc. känner mig alltid lite smått bortkommen först när jag kommer till Sverige, vissa grejer man inte är van vid och sådär och folk pratar om sånt alla vet om men som inte jag känner till. Men det blir nog kul.RSS 2.0