Hello strangers!

Ja, jag lever, men den sista veckan har varit en av de mest påfrestande på mycket länge. Har jobbat konstant med att utveckla ett konstverk involverande screentryck ute i Lorg printmakers, tenngjutning etc. Hängt min separatutställning i EIGHT, packat och köpt lite mer sommaraktiga kläder till Teneriffa resan (vi åker imorgon), statement, dokumentation och en MASSA jobb med en ansökan etc. helt sanslöst! Men nu är väskorna packade och vernissagen som var nu ikväll var så himla rolig och flera personer jag inte sett på länge kom dit, däribland Sarah, Geraldine och Virag. Väldigt lyckat!


Eight. Konstbar och restaurang. De bjöd på gratis vin, ost och kaffe. De sponsrar alltid vernissagerna på 126 galleriet med vin och ost också och Live@8 performance och video nights äger rum där varannan månad etc. Schysst ställe!


Roisin hade just kommit hem från Australien, hade inte sett henne på ett tag och James, Galway City Councils arts officer kom också dit och prisade mina verk, lite kul att han har pratat en massa om hur mycket han gillar mina grejer på sistone.

Från vänster: Två av Seans kompisar, Sean, Aisling, Virag och Roisin. Bilderna tog jag precis i början så det kom mer folk sen. Utställningen pågår till 2 april och det är ett av stans absolut populäraste ställen så måga kommer att se grejerna vilket är bra.Alla åtta tavlorna medan de fortfarande hängde i ateljén. Nedan är de fyra tuschteckningarna på osträckt tavelduk som är med i reunion utställningen ute i Lorg Printmakers som öppnade den 11 februari. Det var också en kul kväll, efteråt var jag hemma hos Aisling och Fiona och drack cider och pratade konst och bestämde om screen trycket jag skulle göra och fick tips om tenngjutning av Fiona eftersom hon gick skulptur.


Vernissagen i Lòrg.


Alla bilderna var på mjukt underlag och hängde på klädsträck.


Här är tryckeri delen i Lorg där jag höll på med mitt screentryck i torsdags. Himla kul att trycka igen efter tre år, trots stressen med att få klart mitt projekt innan resan, eftersom deadlinen är medan jag är borta.

Sen har jag haft datorproblem mitt i alltihop också. Min mus har lagt av så nu måste jag ha ritplattan ikopplad hela tiden och använda pennan, vilket är ganska så bökigt i längden. Måste lämna in skrället på lagning när jag kommer tillbaka. Mac:en är från 2006 så den sjunger väl på sista versen men jag har inte råd med nån ny just nu! Dessutom så tar jag tillbaks det är med "skrälle" för det är min käraste, trognaste och mest oumbärliga ägodel jag har om man ska snacka materiella ting.

Jag måste också passa på och rekommendera PJ Harvey's nya "Let England Shake" lyssnade på den konstant på spotify i en vecka och igår köpte jag den för att lägga den till samlingen. Konceptalbum där temat är krig.

Jag har även lyssnat väldigt mycket på Cocteau Twins på sistone, jag gillar sånt där atmosfäriskt shoegaze grejs och älskar Mazzy Star, Yo La Tengo, Smashing Pumpkins Adore skiva etc. men detta band har jag inte vetat så mycket om förrän nu, men om ni har spotify- lyssna på Heaven or Las Vegas albumet. Bland det bästa jag hört! Passa även på att lyssna på Mogwai's nya Hardcore will never die, but you will. Sista låååånga låten "Music for a forgotten future" är fantastisk! Så, det är mina rekommendationer för tillfället.

Nu är det bäst att lägga sig så man orkar upp kl 5 imorgon. När jag kommer tillbaka så kommer jag förhoppningsvis att vara lite mindre blek, lite mer utvilad och så kommer vi att ha en ny regering, för det är val här på fredag.


RSS 2.0