Äntligen ny banner.

Ser ni att jag bytt banner på toppen av sidan? Tyckte det var lite dags, den gamla var nämligen från 2008...

Nu har jag trixat ihop det som representerar min vardag. Från vänster till höger:

* Java's coffe shop i Galway - Jag och Sean är där så ofta att vi till och med har våra egna crèpes, som servitrisen skämtsamt kallar the Sean crèpe och the Cecilia crèpe. Jag läste 22 böcker förra året och minst 90% av dem var lästa på Java's. Om jag nånsin blir känd och ska skriva en sån där "Thank You" grej så ska jag nämna Java's, de är dessutom öppna till 3 på morgonen och har vinrättigheter...

* En tavla - Ja jag är ju konstnär, och den var en av mina favoriter från förra året.

* Jag i rutig skjorta - Jag har en förkärlek till 70-tals skjortor och även grunge modet på 90 talet.

* Böcker - Jag läser varje dag. Det är min ritual och avbrott från ateljén. Och det är genom böckerna jag får inspiration och intryck till mitt skapande. Och så lär man sig massor. Jag förstår mig inte på såna folk som aldrig läst en bok, de vet inte vad de går miste om (se rekommendationer i förra inlägget)

* Svart kaffe - Väldigt svart, utan vare sig mjölk eller socker. Det började med ett par koppar på Java's varje dag. Numera har jag även en egen kaffebryggare i ateljén. Utan kaffe kan jag inte leva, typ. Men min mage tycker inte alltid som jag.

I onsdags var vi i Bar 8 på Live @ 8 eventet som är varannan månad. Den här gången var min kompis Jennie curator och hade valt videoprogrammet. Himla kul att prata med folk man känner och dricka lite vin. Sen hade de nån slags gratis foccaccia också! Här är ett kort från hennes facebook:


Jag till höger.Allt det bra och det bästa.

I'm baaack!
Om ni vill läsa lite mer om vad som inspirerar mig i ateljén just nu så kan ni kolla in ett inlägg jag skrev i min blogg jag har på hemsidan: http://www.ceciliadanell.com/blog.html

Jag har gjort en massa sedan jag kom tillbaka till Galway. Jag har målat fyra tavlor till i Super 8 serien, det blev 8 sammanlagt. De ska ställas ut i en soloutställning i Bar 8 i Galway, vernissage den 22 februari. Så det blir en himla massa åttor.

Här är den sista tavlan jag gjorde klart i måndags. Super 8 filmen har jag lämnat till Julien som ska överföra den till DV band så jag kan göra DVD av den också. Den heter "You had another skin" Serien med tavlor från filmen går under samma namn.

Iallafall, innan dess så ska jag vara med i en grupputställning i Lorg Printmakers galleri i Galway som har vernissage 11 februari. Det är några av 2008 års avgångselever från vår konsthögskola som ska ställa ut. Jag ritade fyra bläckteckningar på osträckt tavelduk innan jul som ska visas.


Dimma för några kvällar sedan.

Annars så har jag en annan sensationsnyhet. Jag ska nämligen en vecka till Teneriffa 23 feb - 2 mars. Det är väl i stort sett det mest otippade man kan tänka sig eftersom jag är mer en London/Berlin semester person, men det är en överraskning år Seans mamma (eftersom hon fyllt 60) Så hans föräldrar, vi två, syster Laura, bror Keith, syster Carol med man och tre barn och så moster Kathleen ska åka. Seans mamma ringde i förrgår och jag fick bita mig i tungan ett par gånger för att inte råka försäga mig. Jag känner mig som den svagaste länken! Men det ska bli kul och annorlunda och jag kanske till och med blir lite solbränd, jag som varit blek de senaste sex åren. Och så finns det visst ett vulkanberg där man kan bestiga och sånt där. Dessutom betalar Sean och hans pappa det mesta eftersom jag annars inte skulle haft råd. Fast resan är inte så dyr ändå. Trevlans!


Jag fick just tillbaka mina diabilder från labbet i Leeds idag med. Jag hade börjat tro att de kommit bort, phew! och så blev de bättre än vad jag vågat hoppas också. Himla kul! Och nu håller jag på med en designgrej  i datorn men det är lite hysh-hysh än så länge, för det är ett projekt jag tror kan bli väldigt lyckat om jag får till det som jag tänkt.

Min slide viewer som jag köpte för typ 5 spänn på återvinningen.Är det någon mer som sett Black Swan förresten? Snyggare filmposters får man nog leta efter. Jag gick och såg den i tisdags. Det var lång kö ut genom biografentrén och smockfullt. och den hade redan gått sedan fredagen... Jag tycker att den var väldigt bra, men svår att se, och absolut inte för alla. Det var väldigt delade meningar om filmen hörde jag efteråt och killarna verkade hata den medan tjejerna tyckte den var äcklig haha. Men jag hoppas verkligen Nathalie Portman får en oscar för rollen för det är verkligen hennes film, eftersom det handlar nästan uteslutande om hennes karaktärs ångest, pressen att vara duktig och perfekt som leder till hallucinationer och schizoida symptom. Filmen är extremt realistisk i sättet den visar knakande leder, spruckna naglar, svett, närbilder etc. och de som har stora ångestgrejer om sin kropp kanske inte borde se den... eftersom jag biter på naglarna så har jag lite av en fobi för blödande nagelband, rivet skinn etc. så jag mådde lite dåligt efter. Men jag hoppas att det här inte avskräcker er för den är verkligen bra, fast svårtittad.


Förresten, kollade just Oscarsnomineringarna och jag önskar så in i norden att best animated feature går till The Illusionist, en fantastisk fransk film om en trollkarl som flyttar till Edinburgh och bor med en flicka. Båda är ensamma och förstår inte varandras språk. Såg den på filmfestivalen i Galway i somras och den är helt magisk, bland det mest underbara man kan se! Fast det blir säkert en av de två större filmerna som vinner.

Jag har ett stort intresse för hur människor fungerar mentalt, psykologiska problem, existentialism, drömmar, det omedvetna, gränsen mellan jaget och den andra ("the other"), metaforer som beskriver mentala tillstånd (t ex huset som en metafor för jaget) och filosofisk sci-fi som tar upp the human condition. Jag läser mycket och ser mycket filmer som har med sånt att göra och det utgör grunden för mitt konstnärskap också.

Några av mina favoritböcker på temat:
* Do Androids dream of electric sheep? - Philip K. Dick (bästa sci-fi boken någonsin, blev filmen Blade Runner)
* Kallocain - Karin Boye
* Det omedvetna - C.G Jung
* Intimacy - J.P Sartre
* The Divided Self - R.D Laing
* The Castle - Franz Kafka
* The Existential Imagination - From de Sade to Satre - ed. F R Karl & L Hamalian
* Frankenstein - Mary Shelley
* The Double - Fyodor Dostoyevsky
* The Bell Jar - Sylvia Plath
* De Profundis and other writings - Oscar Wilde


Några favoritfilmer på temat:
* Persona, Vargtimmen och Det sjunde inseglet - Ingmar Bergman
* Blade Runner
* Mulholland Drive och Twin Peaks - David Lynch
* Metropolis - Fritz Lang
* The Matrix
* Forbidden Planet
* Queen Christina - Greta Garbo
* One flew over the cuckoo's nest
* A clockwork orange
* Terminator 2
* Rear Window, The Birds, Psycho - Hitchcock


ALLA rekommenderas, så, nu vet ni det!

Den julen, den julen.

Julen kom och gick och jag spenderade två veckor i Sverige, men nu är jag tillbaka i Galway sen i lördags kväll. Det blev en minst sagt händelserik och krånglig färd både till och från Sverige den här gången. För att göra en lång historia kort så kan jag berätta att jag skulle åka den 21 december. När vi närmade oss Dublin hamnade vi mitt i en snöstorm, det blev ca 15 cm snö och flygplatsen stängde, totalkaos. Skulle få boka om flyget gratis men det fanns inga lediga platser på något flyg förrän i början av januari, även via andra flygplatser. Bokade ett flyg till Oslo till den 23 dec. (det fick jag dock betala själv eftersom det var till en annan destination och det var dyrt, men det var det enda stället i hela skandinavien jag hade möjlight att ta mig till).

Sen bokade jag in mig på ett hotell i Temple Bar i Dublin i två nätter (förhoppningsvis kommer Ryanair att betala det). Gick runt hela den 22 dec och fotade ett snöfyllt Dublin. Sen den 23 höll jag tummarna för att flyget skulle gå, men när vi gått på planet 7.45 så började det snöa, vi fick vänta ombord i 2 timmar på en av-isningsmaskin, när den äntligen kom stängde flygplatsen i 4 timmar för snöröjning. Vi fick gå av planet, vänta utan att veta hur det skulle gå, flera plan ställdes in. Vi fick ny påstigningstid kl. 13.00. Gick på planet, då fattades 20 pers, kunde inte åka innan de antingen hittats eller deras väskor burits av. Väntade även på av-isningsmaskinen igen. Två timmar förflöt, det började snöa kraftigt igen. Alla hade ångest, minst sagt. Vi fick start tid klockan 15.00. Då var det snöstorm igen, vi trodde alla att nu skulle de stänga innan vi hann iväg. Vi kunde till slut lyfta, 10 min senare stängdes flygplatsen för resten av dagen. Kom till Norge 7 timmar försenade klockan 18.00 och hann med en hårsmån med sista tåget till Göteborg. Pappa och brorsan fick åka till Göteborg och hämta mig mitt i natten. Vi kom hem till Motala kl halv 4 på julaftonsmorgonen. Tre dagar tog det att komma hem, men det har nog aldrig varit så uppskattat!


Liberties, Dublin.

St Stephen's Green, Dublin.

Pub, Dublin.

Jag hade en jättebra jul iallafall, även om föräldrarnas hus var lite upp och ner då de höll på att renovera klart köket och vi var väldigt trötta på julafton. Träffade släkt och vänner och grannar och allt det där som hör till. Brorsan åkte till London med några kompisar de sista fyra dagarna, så då gjorde jag lite trevliga saker med bara mamma och pappa, som att åka på Mjölby nyårsrevy, grilla korv på pinnar i vår vedspis (det snöade för mycket för att tända en brasa ute), och fika, fika, fika i oändlighet.

Jag fick inte mindre än tre ugglor!

Hemma hos Emmelie med tjejerna. Väldigt trevligt!


Sen blev resan tillbaka den 8 jan. inte heller helt smärtfri... Vi fick nämligen fel på bilen och blev stående på E4:an mellan Linköping och Norrköping på väg till flygplatsen. Först trodde vi att det var bensinstopp och att det hade blivit nåt fel på bensinmätaren eftersom den visat halv tank och mamma och pappa båda använt bilen och därför inte hade koll på hur mycket de kört. Vi fick vänta på en bärgningsbil i en timme, och han hällde i bensin och fick igång bilen, men sen när vi skulle tanka på en mack efteråt så var tanken nästan full, så det var inte soppatorsk utan en isklump, orsakad av väderomslaget. Som tur var hade vi åkt tidigare än vanligt eftersom brorsan kom tillbaka från London samma dag så tanken var att vi skulle fika med honom innan jag åkte, men nu blev det inte tid till det. Men jag kom med planet iallafall. Jäklar, jag ska nog inte resa på ett litet tag nu haha!

P.s fotona är vanliga digitalfoton, jag har bara slängt in dem i Poladroid (ett gratisprogram som gör foton till fejkpolaroidkort) och klippt bort kanterna.

RSS 2.0