Virkad blomma och skål (och dagens ditt och datt)

Mitt handarbete fortsätter. Igår gjorde jag en blomma som man kan ha som brosch eller i håret. Så här blev den:



Idag, efter att ha sytt dit pärlorna i mitten så gick jag till Social Welfare kontoret för att signa on, fick brev från dem igår. Förhoppningsvis får jag min check på fredag, kommer sitta bra! Särskilt med tanke på att jag får 198 euro i veckan och det är 8 veckor det är frågan om :)

Då passade jag på att ge min blomma en liten outing:


Igår satt jag och virkade lite på måfå medan jag kollade på TV. Först skulle det bli en stjärna, men sen gillade jag inte formen så jag fortsatte och det skulle bli en grytlapp, men jag lade till för många maskor så den blev inte platt, så då kom jag att tänka på Ingrids tips om att lägga en spetsduk i en skål med plastfolie och stryka lim på för att göra en skål utav den, så det gjorde jag.

Jag använde trälim, för det var det enda jag hade och det tar ju sin tid att torka helt, så för att hjälpa det på traven idag på förmiddagen när jag försökte hinna med ett par till lager så använde jag hårtorken. Men, jag kan ju luta hårtorken mot skålen så slipper jag hålla i den tänkte jag och så gick jag runt och grejade lite och sen när jag tittade till det hela några minuter senare så hade hettan från hårtorken bränt en stor brun fläck i limmet. Fan också, allt arbete åt skogen tänkte jag! För trälim går ju inte att skrapa bort precis, så hårt som det blir. Då kom jag på idén att gå ock köpa guldfärg, så det köpte jag samtidigt som jag var till social welfare kontoret. Jag är faktiskt rätt nöjd med resultatet. Tror att jag ska lägga något i skålen och kanske ge till pappa i julklapp. Känns som när jag gick i grundskolan och man alltid slöjdade och pysslade klappar till föräldrarna, men dels har jag ju lite tid nu när jag är arbetslös, och så har jag ju inte så mycket pengar att köpa för heller.




Det vita som syns är limmet som inte riktigt torkat, så skålen är grön egentligen (samma som blomman).

När Sean slutat jobbet gick vi en promenad. Vi var duktiga och gick både igår och idag, trots mörker, blåst och duggregn. På vägen hem handlade vi i Super Valu. Jag köpte ingredienser till pepparkaksdegen som jag gjort nu på kvällen. Den ska få stå över natten så ska jag baka sen imorgon. Egentligen tycker jag att degen är godare än pepparkakorna, men det tycker inte min mage...

Vet ni, jag köpte en Cadbury chokladkalender också! De har inte haft kalendrar tidigare år här, men nu har de börjat få in mer traditioner från andra länder. Haha, jag kunde inte låta bli. De kostade 3.10 styck, två för 5 euro.

"Sean, do you want one? it's two for 5 euros."

"That stuff's for kids! I'd rather get a bar"

"I knew you wouldn't want one, but I do cause I'm a child at heart!"

-----------

Så jäkla trött på grannar förresten! Idioterna som bor över oss trycker jämt på vår ringklocka vid porten eftersom de inte verkar veta vilken som är deras knapp och jämt när de får gäster så trycker alla på nr 18 fast de är nr 17, fast det står inget nummer vid deras knapp. Nyss höll jag på att bli tokig, jäkla ringande. Tillslut lyfte Sean luren och frågade om det var nr 17 de försökte buzza, men då svarade ingen för de blev visst just insläppta.  Sen så finns det ett kontor under oss och de verkar ha lånat ut sina lokaler till en kille som tränar fiol på helger och kvällar när de har stängt för nu som så många andra dagar hör man jävla fiolspelande som inte ens är någon låt utan bara övning av sektioner av någon irländsk melodi, men i slow motion takt, om och om igen. Gaaaahh! Låter som om han håller på i rummet intill! Förr trodde jag att det var puben över gatan de spelade i, men sen när jag gick förbi kontoret en gång så hörde jag musiken där innifrån och så har jag stött ihop med killen i trappen en gång. Grannar säger jag bara, jag ska spela svinhög musik så han kommer av sig eller nåt! :D

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Vad fint det blev med guldfärgen!! Lyckat misstag.

2008-12-03 @ 22:13:45
URL: http://enoughisenough.blogg.se/
Postat av: kajsa

Jag gillar verkligen verkligen blomman. Faktum är att bredvid mig har det legat på skrivbordet i ett år nu just små virkade kronblad som jag tänkt sätta ihop till en blomma. Det ska jag göra nu!

2008-12-05 @ 17:51:40
URL: http://aenigma.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0