Halloween och alla nya tavlor.

Idag köpte jag en pumpa av Anne-Marie's farbror Ernie i Ernie's Greengrocer på Sea road. Hon hade just kommit tillbaka från Berlin för några dagar sedan och skulle börja jobba sitt skift när jag kom dit, så vi pratade lite, men hon var ju tvungen att jobba så det blev inte lång stund.

Imorgon ska jag göra pumpapaj är tanken. Förra året blev det ju först gjort efter Halloween eftersom jag hade en liten incident med århudradets bakfylla och en förlorad jacka bla. Men förra Halloween har jag mer eller mindre förträngt vid det här laget!



I år vet jag inte riktigt vad som händer. Catriona textade mig för en liten stund sen och bjöd mig hem till henne imorgon kväll. Blir nog några stycken som ska äta, se film etc. Trevligare än att gå ut bara, för stan är så packad och galen ändå på Halloween, men man vet ju aldrig, vi kanske går ut en sväng sen senare också.

Jag målade klart min femte tavla till utställningen i december. Utställningen heter "10x10" och äger rum på White Room Gallery. Det är 10 konstnärer som blivit tillfrågade att göra 10 tavlor var som är 10x10 tum i storlek. Dessa ska sedan säljas för 100 euro styck. Serien som jag håller på med heter "Ever After" och är baserad på min resa till Berlin.

Den här gjorde jag klart idag:



De jag gjort tidigare är dessa:




Sådär ja, nu är det bara fem kvar.

Snacka om att det tar tid att göra när jag gör dem så pilliga! Men nu trivs jag något enormt med vad jag gör ändå måste jag säga. Har skaffat ett litet element till ateljén så jag slipper frysa, så där sitter jag för det mesta och målar medan jag lyssnar på musik på datorn, äter japanese cracker mix, dricker te, och är omgiven av sånt jag gillar som inspirerar mig.

So Tonight That I Might See

I tisdags kväll var jag med Sean på Fantastic Mr Fox. Vilken underbar film!!! Kan inte vänta tills den kommer på DVD så man kan få se extramaterial m.m Barnfilmerna är bättre än vuxenfilmerna på bio just nu. Up var också jättebra, men Mr Fox var allt strået vassare. Och så är ju George Clooney och Meryl Streep rösterna. Kan inte bli dåligt då! ;)

Igår kväll var jag på Hope Sandoval konsert i The Roisin. Träffade på en hel del folk jag kände där så det var kul! Hon var sångaren i ett av världens bästa band: Mazzy Star. Fantastiskt band som höll på på 90 talet. Nu körde hon bara solo grejer, köpte hennes nya soloskiva för ett par veckor sen så jag kunde lyssna in mig. Hon visade psykadeliska filmsekvenser som backdrop. Fick mig att tänka på Pink Floyd och Velvet Underground, och Stina Nordenstam. Några andra favoritband. Men hon är väldigt eccentrisk. Vill inte att publiken ska föra oväsen, hade lamporna släckta så man knappt kunde se henne, de stängde baren medan hon sjöng etc. Men MUSIKEN, det var ju den vi var där för. Vilken röst!

Här är Into Dust med Mazzy Star från deras album "So Tonight That I Might See" sånger som liksom kramar hjärtat i kroppen på en. Ni som bor i Sverige och har tillgång till Spotify kan säkert hitta både Mazzy Star och Hope Sandoval där om ni vill lyssna mer. Har alla tre album men frågan är om den ovannämnda inte är den bästa ändå. Låten Five String Serenade är en av mina absoluta favoriter, men den fanns inte på youtube.




Sean drack några pints med några jobbarkompisar och kom visst till The Roisin senare när konserten höll på och pratde med Eoin längst bak, men det visste inte jag, för jag var ju längre fram.


Höjdpunkter sen jag bloggade sist.

Nu börjar jag på ny kula igen. Ni kanske också har känt så när det gäller bloggande att ibland så händer det så himla, himla mycket att man knappt vet i vilken ände man ska börja, och sen kommer man efter några dagar med sina uppdateringar, och så kan man inte skriva om idag, förrän man har skrivit klart om de andra dagarna och sen bara hopar sig allt och man struntar i det istället. Så blev det iallafall för mig.

Jag hade så fantastiskt mycket att berätta om när jag var i Berlin, men ville inte sitta varje kväll och skriva i bloggen. Jag tog så många fina kort som jag ville visa, och sen åkte jag till Sverige i två veckor och då hände det en massa där också, men det kunde jag ju inte skriva om förrän jag skrivit klart om Berlin... Ja, sen följde mamma med mig till Irland i en vecka och det var jättetrevligt det med.

Och sen efter det har jag målat en massa i ateljén till en utställning som jag ska vara med i i december här i Galway. Och det har jag ju inte heller sagt här i bloggen... och så firade vi Seans pappas retirement med stor fest i Westport, och hans syster Laura var hemma från Afrika och hälsade på för första gången på 1,5 år.

Därför har jag gjort så här att jag har laddat upp bilderna i bilddagboken, för det är ingen idé att ens försöka blogga om allt jag hunnit med sen sist. Så ni får kolla in foggynotion.bilddagboken.se för där finns alla bilderna från de två gångna månaderna.

Och så börjar jag på ny kula här i bloggen helt enkelt.

Detta är iallafall saker jag gjort sen sist:

* Jag var hemma hos Nina två gånger och hälsade på när jag var i Berlin. En kväll och drack te efter att Caia gått och lagt sig och sen sista dagen då vi åt indisk takeaway, pratade musik och lekte med Caia. Världens underbaraste unge, skulle ha kunnat adoptera henne på fläcken och då är jag inte ens en barnperson ;)
Hon ska spela i Dublin 19 nov. mailade hon mig och sa, så då ska jag dit! Caia (och Nina) blev väldigt glada över en teckning som jag gjorde åt henne av en tjej och några djur och de kallar zebran "Zig-zag".



* När jag var i Sverige så firade vi farmors 90 års dag med smörgåstårta, princesstårta och hela släkten på pappas sida. Himla trevlig kväll och kul att träffa den sidan av släkten.


* Jag var hemma hos Emmelie i Linköping och fikade med Sofia, Karin, hennes dotter Cornelia och pojkvän. Kul att se dem, god äppelkaka och kul att prata med Sofia på bussen dit och hem dessutom. Vi ses alldeles för sällan!

Sofia i Emmelies femtiotals hem.

* Fika med Helena i Motala. Himla trevligt att ses och så hann jag med att ge henne Quadrophenia soundtracket med The Who på LP som jag köpt åt henne i Berlin. Hittade nämligen två exemplar av den skivan och Helena älskar Quadrophenia, så det blev hon väldigt glad för.

* Över lag så blev det ett väldigt fikande med många goda äppelpajer och blåbärspajer och goda middagar. Hos grannarna Robban och Mia, hos moster Siv och Jukka, hos mormor, hon moster Gunvor och Stefan... Hann med att träffa många och det var roligt, även om jag saknade Berlin lite grann eftersom jag trivdes så himla bra där.

* Mamma var som sagt inneboende hos oss i en vecka i Galway. Vi åkte på en tur runt Achill Island med Seans föräldrar, jag visade min ateljé, turistbyrån och våra favorithak i Galway. Vi var på akvariet och stadsmuseet. Vi lagade soya färs paj, potatisgratäng, hörde på folkmusik på The Crane bar och träffade Anthony och Sean McFadden på två olika pubar i Westport. Vi hann även med att bli jätteförkylda, smittade av Sean, så den tänkta resan till en av Aran Öarna får bli en annan gång, men mamma var ändå nöjd med sin resa.



*När mamma åkt hem så kom Laura och så var vi i Westport fredagen den 16 okt. och var med på Franks retirement do i The Helm. Han hade jobbat på posten som lantbrevbärare i 42 år så det var riktigt ståhej. Och vi träffade en massa folk vi inte sett på länge och hade himla kul!

Frank fick en afrikansk skjorta av Laura, vi fick oss ett gott skratt när han provade den.


Seans mamma, moster Kathleen, syster Carol och brorsans flickvän Tina.

Kathleen och Laura. yay! så kul att hon kom!!

* Igår fikade vi på Java's med Laura och hennes pojkvän Kendo (lite osäker på om det var så han hette) från Swaziland. Det var första gången han var utanför Afrikas kontinent, så han måste nog ha tyckt att all var ganska så nytt och annorlunda. Han har varit här och hälsat på i några dagar med Laura, men han kom först efter Franks fest så vi hade inte träffat honom innan. Han var trevlig och jobbar för Unicef. Jag hann även med att visa dem min ateljé innan de skulle åka vidare mot Dublin. Imorgon kväll åker de hem till Swaziland igen :/

Idag har jag jobbat lite i ateljén. Har börjat bli så kallt där inne så jag ska gå och se om jag kan gå och köpa mig ett litet elelement imorgon. Bästa Maeve, min ateljégranne och f.d college kompis (hon gick året över mig och vi blev båda Paint student of the year olika år och nu har vi ateljé mitt emot varann, haha). Iallafall, så lånade hon mig sitt element så jag kunde få lite värme i ateljén för det var sånt himla ruskväder idag.

Nu på kvällen lagade jag soya färs paj igen och den blev till och med änny godare än sist!



Glucklich am Park (12/09)

Har varken haft tid eller ork att uppdatera på ett tag. Är ju i Sverige nu och har inte känt för att slösa för mycket tid på att skriva i bloggen, eftersom jag har så många saker och foton att ladda upp och berätta om.
Iallafall så kommer här bilder från en av mina favoritdagar i Berlin. Denna dag gick jag på en massa olika konstgallerier i Mitte kring Rosenthaler Platz.



Köpte även ett par fina kängor på second hand för 29 euro som passade mig perfekt.

Tittade i denna butik nära Hacketscher markt.

Sen när klockan blev 6 så gick jag till ett mysigt café på Weinbergsweg nära Rosenthaler Platz som heter Glucklich am Park. supergoda våfflor gör dem så det stället rekommenderar jag verkligen. De har ett annat café vid Mauer Park i Prenz' Berg såg jag också.


Satt och ritade lite när jag drack mitt kaffe också.

Jag bytte om från mina tygskor till kängorna eftersom de var så tunga att bära på, och så ville jag känna på hur de var att gå i också.

Jag köpte väskan för 14 euro eftersom det var så jobbigt att bära mina saker i shoppingpåsar när man gick runt så länge, utan det var smidigare med axelväska, och så var den snygg också!

Senare på kvällen gick jag till Alice Gryphius mitt emot oss på gatan där jag bodde (Gryphius str. i Friedrichshain). Ett mysigt neighbourhood café och wine bar som även hade ett utställningsrum och ibland annordnade musik och litteraturkvällar såg jag på deras fliers. Där satt jag sen och ritade ett tag och drack te och åt oliver.

RSS 2.0