I Sverige firar man Valborg idag

Men inte här. Dock är vi "lediga" imorgon, första maj, dvs det är inga lärare i skolan, men vi har inte tid att ligga på latsidan nu när det bara är 2 veckor kvar innan ateljeerna ska städas ur, så det blir att åka dit ändå ;)

Ikväll är det en grej i Bar No 8 vid the docks, "Live at 8" heter det och är ett konst happening som ska gå av stapeln sista onsdagen varje månad hädanefter. Det ska bli konst videor, performances etc. Det börjar klockan 8 och är anordnat av bla Maeve i Galway arts centre, så det kan nog bli roligt.

Jag spenderade dagen med att ta tre rullar medium formats film på min installation och experimenterade lite med att lägga plast, tyg m.m framför delar av linsen så att vissa delar av rummet skulle "döljas" får se hur det blir. Ska bli spännande att hämta ut korten vid lunchtid imorgon. Jag cyklade ut till Salthill för någon timme sen och lämnade in dem på Kodak center, enda vettiga fotoaffären i stan när det gäller medium format etc.

Var även på Kappa Ya IGEN och åt två rullar sushi och drack rostat grönt te. Gick också förbi Simon shopen och köpte en Röd militärjacka med dubbelknappar för 8 euro. Beundrade även ett skitsnyggt Art Deco vitrinskåp och ett långt sideboard från 60 talet. Synd att jag inte har någon anledning att köpa dem...
image373



Ska försöka hinna med att sträcka två till målardukar imorgon också, för jag fick mina stretchers och duk färdigt.

Stuart och Cherie åkte till ett ställe idag och köppte en massa bubblewrap, så vi köpte varsin stor rulle för 20 euro var att slå in tavlor i.

Redovisning och ateljeprat

Jag fixade ihop min powerpoint presentation under förmiddagen hemma och åkte först til skolan klockan halv 1.
...........Jäklar, nu vräker det ner jättestora hagel, för tredje gången idag! Emellan det har det varit soligt och molnigt om vartannat, men nu ser det väldigt grått ut.

Redovisningen gick bra, men kändes knappt som en redovisning, var bara fyra pers där och vi fick aldrig projektorn att funka så jag och Ciaran visade bara på dataskärmen och satt ner och berättade, så det var laid back. Är ju lätt att prata om sitt egna arbete i jämförelse med t ex uppsatsen.

Sen hade vi möte om platstilldelningen för degreeshowen. Det fattas utrymme för 5 pers, så de måste hitta någon annanstans, t ex i ett rum på nedrevåningen i skolan. Samtidigt har ju jag efterfrågat två rum (som är sammanlänkade), det blir nog de andra lite putta på... Men jag kan bara inte göra min grej i en liten atelje eftersom jag har både video, installation och tavlor! Dessutom har Tom och Dee fått hela krokirummet för sig själva och eftersom Tom alltid får som han vill så ska jag minsann se till att jag också får det! För hoppningsvis löser det sig.

image372

Nyss var jag och kollade i Bell Book and Candle (det röda huset på bilden), en trevlig stor second hand affär med vinyl, cd, filmer, böcker m.m som ligger nära där jag bor. Jag köpte en bok som handlar om kända leksaker och deras historia t ex Thunderbirds, Viewmaster, modellplan, robotar etc. Gillar dock inte titeln: Boys' toys, vaddå, tjejer kan väl också gilla såna leksaker!

image371

Ska nog bläddra lite i den nu.

Jag svimmar snart av trötthet!

Nu har jag jobbat precis hela dagen! Från klockan 10.30 tills nu praktiskt taget. Först spenderade jag större delen av dagen med att sätta upp en 70 tals tapet i installation rummet. Spikade och tejpade eftersom jag inte ville förstöra den genom att limma eftersom jag ska använda den senare. Tog ändå evigheter.

Sen tog jag foton på mina tavlor och på installationen. Sen gick jag och handlade. Sen har jag suttit framför datorn hela kvällen och gjort förlagan till ett vykort som jag ska ge bort  på utställningen, redigerat foton, uppdaterat hemsidan med de nya tavlorna etc. Ingen rast alls och klockan är nu ett!

Min hjärna funkar snart inte längre. Sen kom jag på igår kväll att jag har min muntliga 30 min redovisning imorgon om mitt konstnärskap. Skulle göra en powerpoint presentation men har inte ens hunnit börja med den än. Får göra den snabbt på förmiddagen för redovisningen är klockan 2. Jag är så trött att jag knappt kan stava... ska stupa i säng nu!

image368

image369

image370

Jag photoshoppade dit testbilden.

God natt!!!

En tidsmaskin till 70 talet.

Nu ar det full rulle har alltsa! Jag har fatt tillgang till var project space (en tom atelje) i en vecka eller tva och haller pa och inreder den med mina retro mobler och grejer. Sa har langt har jag borjat satta upp tapeten. Jag vill inte limma upp den for da gar den ju inte att anvanda igen och detta ar ju bara ett test, sa jag spikar med sma nubb och tejpar. Ser inte perfekt ut, men vad gor man? Duger for detta iallafall.

Det ar ratt jobbigt att klattra och spika upp den och mina 5 rullar kommer inte att racka till hela rummet. Hoppas bara de racker till tre vaggar som planerat! Borjar bli lite osaker...

Alla ar impade av min snygga 70 tals tapet som jag hittade i Simon affaren i somras for bara 1 euro rullen. Varsta klippet!! Na, nu maste jag tillbaka och fortsatta tapetsera, haha!


En regnig söndag

Idag har det fullkomligt öst ner hela dagen... Igår var det ju fint men det blev ingen promenad på kvällen som planerat. Min mage är så himla lustig, så efter att ha ätit en vegetarisk burgare och pulvermos till kvällsmat så blev min mage helt svullen och gjorde jätteont i flera timmar... Så jag fick snällt stanna hemma. Fattar inte varför jag har en så känslig mage...

Idag kände jag mig otroligt trött hela förmiddagen och vädret gjorde ju inte det hela bättre. Kändes ungefär som när man har en liten baksmälla, bara det att jag inte druckit.

Sean kom tillbaka från Westport runt halv 2 och sen tvingade jag mig själv ut i regnet för att cykla till gymet. Något måste man ju göra! De hade stängt av cykelvägen jag brukar ta för omasfaltering, så fick trampa extra långt i regnet. Var dock skönt att träna och jag blev lite piggare.

Nu har jag ätit kvällsmat och även gjort stekta äppleklyftor, jättegott! Man lägger en pytteklick smör i stekpannan, sen fräser man äppelklyftorna i ett par minuter och häller på kanel och balsamvinäger i stekpannan. Man ska inte göra dem helt mjuka, utan de ska fortfarande vara fasta inuti. Jättegott är det! Går att göra mer som en dessert genom att äta dem med glass eller lägga på lite socker, men jag ville inte vara så onyttig idag ;)

Jag ska nog ringa familjen därhemma ikväll runt 9 svensk tid, då ska Sean ändå kolla på någon dokumentär om romarriket på TV och vi brukar ringa på en söndag :)

Om svenskar på Irland

Idag har jag varit på lördagsmarknaden vid St Nicholas church som vanligt. Jag åt två dim sums där och kollade runt lite först. Det är varmt och fint idag, soligt och växlande molnighet.

Sen gick jag till Kappa Ya och åt en sushi rulle, rostat grönt te och miso soup. Under tiden satt jag och skrev en kort uppsats. Var länge sen jag skrev för nöjes skull :) det var avkopplade att sitta där i någon timme.

Det var tre svenska tjejer där samtidigt som mig. Jag hörde dem gå på gatan bakom mig och prata svenska först och sen gick de in på cafet precis efter mig. De pratade jättehögt och överröstade alla andra, trodde väl inte att någon förstod vad de sa ;) Verkade som att de bor här. Känner mig ibland lite konstig när jag träffar på svenskar sådär. vet liksom inte om jag borde gå fram och säga att jag också är svensk eller bara tjuvlyssna och låtsas att jag inte fattar vad de säger... Oftast blir det det sistnämnda. Varför ska man egentligen prata med folk enbart för att de råkar vara från samma land, man skulle ju inte direkt gå fram och prata med dem om man träffade på dem i Sverige. När jag ser grupper med svenskar här så känner jag mig ibland lite udda. Jag förstår ju vad de säger, men samtidigt känner jag mig inte som en av dem. De ser ju och pratar om allting ur ett väldigt svenskt perspektiv, kommenterar saker och ting, förundras över en massa etc. Medan jag är van vid hur allting är, jag smälter in mer. Jag känner mig ibland mer hemma här än i Sverige.

Jag har aldrig heller försökt leta på alla svenskar i Galway bara för att jag själv är svensk utan har nöjt mig med att umgås med mina Irländska klasskompisar, jobbarkompisar och Seans vänner. När jag först kom hit så berodde det på att jag ville komma in i den Irländska kulturen och göra saker på deras sätt så att jag inte skulle känna mig udda och utanför. Jag flyttade ju utomlands för att lära mig om ett nytt land, inte för att enbart umgås med andra svenskar. Jag kom ju inte hit tillsammans med en grupp svenska kompisar, som många andra gör, utan flyttade ju hit för att vara med min irländska pojkvän och bo med hans familj etc. Så det var ju en annan introduktion till landet som jag fick jämfört med dem som kanske åker några kompisar bara för att jobba utomlands ett tag etc.

Jag lärde känna en svensk au pair i somras och vi hittade på lite grejer tillsammans när jag bodde här själv på sommaren och Sean var kvar i Westport och fortfarande letade jobb, men sen tog den vänskapen slut eftersom vi inte hade samma värderingar och för att hon ignorerade Sean hela tiden genom att enbart prata svenska hela tiden och ha kul åt honom och hennes irländska pojkvän på svenska när de var i samma rum etc. Vilket jag tyckte var väldigt dålig stil. Hon bor fortfarande här och jobbar med något annat och jag stötte på henne på stan nyligen, men vi pratade inte...

Jag säger inte att jag inte vill lära känna svenskar som bor här, om någon gör det så ta för all del kontakt, det är alltid roligt, men jag tycker inte att man behöver umgås med folk som man annars antagligen inte hade varit vän med för att man inte har något gemensamt och inte "klickar" alls, bara för att båda är svenska. Det verkar även som om många irländare tror att jag känner typ varenda svensk i Galway. Minns när jag var i The Roisin Dubh för ett par år sen och en irlänsk kille pratade med mig och trodde helt säkert att jag kände en tjej som hette Anna och hennes kompis. "Look, everybody knows Anna, she's crazy man, always out partying, I was sure you know her, being Swedish and all!" Nej, jag vet inte vem Anna är ;)

Sen en annan grej är att svenska tjejer alltid får mycket mer uppmärksamhet från Irländska killar än vad de får hemma. De tycker blont hår är jättesnyggt och älskar "Swedish birds". Jag vet inte hur många gånger folk har busvisslat efter mig på gatan etc. och det upplever man ju inte direkt i Sverige. Många svenska tjejer som kommer hit tror jag inte kan hantera den här uppmärksamheten och upplevs därför som lättfotade. Det är lätt att skaffa sig ett ragg, men jag är glad att jag har Sean för jag är inte den lättfotade sorten... Jag tycker också ibland att killarna blir lite utnyttjade istället för tvärt om. De tror ofta att tjejen är jätteseriös, bjuder dem på en massa grejer, hotell m.m, tar med dem för att träffa familjen etc och för tjejen var det aldrig ens tänkt att ses som något seriöst, för hon ska ju åka hem snart ändå. Det är tydligen ok att hålla på hur som helst för vissa, för man är ju inte hemma i Sverige och här kan ma ju festa och hålla på hur man vill.

Jag gillar folk som kommer hit för att de har ett intresse av att lära sig om Irland. De vill se så mycket som möjligt, lära sig om mat, seder, kultur etc. Då tycker jag att det är jätteroligt att berätta för folk om de bästa ställena att gå till, de finaste platserna att besöka. Det är så roligt när man jobbar på turistbyrån och ibland får såna där riktigt entusiastiska svenska besökare som tycker att allt är så mysigt och trevligt och spännande och man kan berätta hur mycket som helst för dem. Sen säger de alltid "åååh tänk att du BOR här, det måste väl vara så himla mysigt!"

Jo, det är det väl på sätt och vis men det skiljer ju sig rätt totalt från att vara turist. Man kommer inte iväg särskilt ofta för att kolla på naturen eller sevärdheterna för man jobbar eller går i skolan mesta tiden. Boedet är långt ifrån svensk standard och det regnar för det mesta. Haha

Vart vill jag då komma med det här? Jo, jag vill bara säga: respektera landet du bor i om du flyttar utomlands, tag gärna kontakt med mig om du är svensk och bor på eller ska besöka Irland, det är alltid kul att ta en fika och prata. Det gjorde en tjej som gått på samma gymnasie som jag för ett tag sedag och trots att vi inte kände varandra så var det väldigt trevligt att ses eftersom vi hade en hel del gemensamt. Däremot tycker jag inte att man måste bekanta sig med alla man möter som pratar svenska, bara för att man är från samma land.

Jag var i Charlie Byrnes efter sushi cafet och köpte en svensk bok Rita Rubinstein åker tunnelbana i den bästa av världar av Anita Goldman. Det handlar om olika vardagsituationer i Stockholm och den verkar bra. Nu har jag väl en sådär fem böcker som jag vill läsa men som jag bara börjar i och sen hittar jag någon ny som verkar mer intressant ;) På vägen hem köpte jag grönsaker på marknaden och även två jordgubbar doppade i mörk choklad. Asgott! Men de kostade 1 euro styck, så jag ska göra mina egna någon dag istället.

Jag fick sån otrolig lust att läsa om Maria Gripes skuggböcker. De gjorde ett otroligt stort intryck på mig som 12 åring och jag älskar barnlitteratur så vill så gärna läsa dem igen, men de finns inte här och blir för dyra och tunga att skicka!

The Devil Wears Prada var faktiskt riktigt bra igår kväll sen. Blev överraskad faktiskt, men Meryl Streep bär ju upp vilken film som helst! Ikväll ska jag se Becoming Jane.



Ska nog gå en promenad i solskenet nu.


The Devil wears prada och ärtsoppa

Nu när inte Sean är hemma så tänkte jag att jag kunde gå och hyra en riktig chick flick. Blev två stycken för 5 euro två nätter. The Devil Wears prada och Becoming Jane. Brukar inte se mycket vare sig chick flicks eller komedier annars, blir mest drama och action, men idag tänkte jag slå till haha! Gillar ju Meryl Streep, hon är en av mina favoritskådespelare.

Ska äta ärtsoppa med kokt ägg och bröd och sen röda vindruvor har jag tänkt.

Jag tog bussen ut till Salthill (det är samma linje som den jag tar från skolan men man sitter kvar och åker igenom hela stan). Där köpte jag fem rullar medium formats film för jag har lånat Hasselbladskameran i en vecka. Har inte haft den sen jag var i Stockholm i oktober, det var som att återse en gammal vän.

I skolan så gjorde jag om en tidigare målning lite genom att sätta fejkträ på "golvet" i rummet jag målat och så ändrade jag gardinen. Fotot blev dock helt skakigt...

image366

image367
I korridoren, som jag börjar fylla upp mer och mer med mina grejer ;)

Jag vill att laddarsladden jag beställt på eBay ska komma så jag kan använda digitalkameran igen! Har ju inte kunnat använda den på hela våren eftersom jag glömde sladden i Sverige vid jul och sen när mamma skulle skicka den till mig så kom den bort i posten och en ny skulle kosta 500 kr. Var inte förrän förra veckan jag var klok nog att kolla på eBay för där hade de sladdar för 200 kr så jag köpte en. den sändes i måndags men postgången mellan England och Irland är fruktansvärt seg, går snabbare att skicka från Sverige hit än från England trots att det ligger granne. Helt sanslöst segt varenda gång!!


Var tvungen att köpa ny diskborste och diska nu på kvällen, trots att det knappt var nån disk, för när jag gjorde köttbullar igår så hade visst lite rå köttfärs hamnat i slasken och det luktade typ dött djur när jag kom in i lägenheten!

Nu är det borta i allafall som tur är.

Knytkalas i matsalen

Hade ju glomt att Carina sa att vi skulle ata resterna fran gardagen till lunch idag, sa idag klockan halv 1 samlades alla i matsalen och at resterna fran gardagens dinnerparty och en skiva av chokladtartan var. Det var gott! Alla mina resterande kottbullar gick at och sa hade de en pizza som vi aldrig ens orkat smaka igar.

Jag som tankt att inte ata nagot skrap idag akte dit direkt! men nu, nu ska jag ta tag i mig sjalv for nu ar allt uppatet :D Vi har bestamt att ha ett till dinner party hemma hos Chloe i mitten av Maj, for det har var sa lyckat :)

Sean har akt till Westport over helgen, han ar ledig fredag-sondag. Jag orkade inte folja med, gillar Galway battre och han ska antagligen ga ut och ata med Anthony o Sean och jag vill inte ha mer onyttig mat! hehe

Nu maste jag ner till "John the woodguy" och se om mina stretchers ar klara samt mata storleken pa nagra masonitskivor.




Himla lyckad kväll igår!

Nu har jag segat mig upp. Jag var så mätt igår kväll att jag knappt kunde andas! Dessutom drack jag 3/4 flaska rödvin också... Men det var väldigt lyckat igår kväll, maten var supergod och vi åt så mycket att vi knappt kunde röra på oss.

Mina köttbullar blev totalsuccé! De älskade dem verkligen, och så passade de så bra till potatisgratängen som Maeve hade lagat. Det blev några över och Carina fick behålla dem eftersom jag är vegetarian så de skulle dela på dem till lunch i skolan idag haha! Berättade att hemligheten var att lägga i ströbröd, ägg och lite grädde.

Förutom detta så åt vi sallad, melonkulor, risröra med räkor och grönsaker, brushetta bröd (ciabatta med tomatsalsa), honungsrostade kycklingbitar (inte jag dock) och japanska risbollar.

Till efterrätt blev det irlands "nationalgrej" Banoffee pie. Den godaste desserten i världshistorien!

image364

Hade aldrig ätit det innan jag flyttade hit. Botten är samma som på cheesecake, man smular digestivekex och blandar med smält smör.

Sen köper man kondenserad mjölk på burk och den omvandlar man till kola genom att antingen koka konservburken i ett par timmar eller genom att hälla ut innehållet i en kastrull och blanda med socker och smör.

Sen lägger man kolan ovanpå botten och sen lägger man på bananskivor och grädde och hyvlar lite choklad överst. Det är så enkelt att göra men smakar fantastiskt! Här serveras det överallt.

Vet inte om kondenserad mjölk säljs i sverige? Gör den det? För om inte så går det ju inte att göra äkta Banoffee där...

Förutom det ovannämnda så fanns det ju även jordnötter och chips som vi åt lite medan vi väntade på födelsedagsarnet Chloe som var lite sen. Vi pratade en massa och hade roligt och det var skönt för en gångs skull att bara ta det lugnt, eftersom vi inte skulle ut efter. Skulle inte ha kunnat gå ut med all den maten i magen heller!

I sverige är det ju vanligare att äta mat hemma hos varandra, men här gör yngre folk nästan aldrig det, utan man träffas bara hemma hos nån på förfest och dricker sin medhavda sprit/öl utan tilltugg eller något och sen går man ut till en nattklubb eller kanske pub först om man hinner.

Var därför kul med ett dinnerparty och man fick tid att prata ordentligt.

Maria, Sarah, Jag, Maeve, Chloe, Carina, Debbie, Sinead, Carinas japanska housemate och tre av deras vänner från bulgarien var där.

image365

Vi pratade om alkoholpriser i olika länder och Carina, som var utbytesstudent i Bulgarien i tvåan sa att det låg en off licence rakt över gatan från där hon bodde i Sofia som var öppen 24 timmar och sålde öl för 5 kr burken. Här är det ju dyrare, kanske något billigare än i sverige men inte mycket, men de har ju i allafall off licences överallt som ofta är öppna till 11 på kvällen och så säljer de ju alkohol i mataffärerna också.

När jag berättade om svenska Systemet som bara är öppet på vardagar till ca 7 på kvällen och att man får köa där på en fredag för att köpa alkohol till helgen trodde de inte sina ögon! Här kan man ju bara springa ut när som helst och köpa det man behöver ;) och så är det ju inte monopol heller, så priserna varierar ju på olika ställen.

Nu måste jag ta tag i mig själv och åka in till college, har ju kommit in sent tre dagar i rad och klockan är redan 11...

Köttbullsmästaren själv

Ja, det blir visst många inlägg om köttbullar på sistone ;D men nu är jag i allafall klar med dem. De verkar goda, jag provsmakade lite i munnen och sen spottade ut och sköljde efteråt och jag tror de är goda, men det är lite svårt att känna smaken när man inte sväljer.

image361

image362
De luktar gott åtminstone så hoppas de blir uppskattade!
Jag rev en gul lök och höll på att tjuta ihjäl mig, mina ögon är så känsliga, trots att jag hade solglasögon på mig. Jag har alltid solglasögon när jag skär lök för att skydda ögonen haha!

image363

Mina lökbrillor!

Nu måste jag skynda mig att byta om för jag ska vara hos Carina om en timme och jag måste förbi off Licencen på hörnet och köpa en flaska rött vin och sen tar det en kvart att gå också.

Vi hörs!


Nu blir det köttbullar

SWEDISH MEATBALLS

500g köttfärs
2 dl kaffegrädde
1 dl ströbröd
1 ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 riven lök

Låt ströbrödet svälla en stund i kaffegrädden innan du blandar i övriga ingredienser.

Ett tips för att få rundare köttbullar är att förvälla de kort i sjudande vatten före stekningen. Det går också utmärkt att lägga de rullade köttbullarna på en ungsplåt och förgrädda de kort i ugnen.

image360

Tipset med att förvälla dem i sjudande vatten ska jag testa, för jag vill att de ska bli perfekt runda så att de ser "rätt" ur, för när folk gör dem här så plattar de till dem. Den irländska varianten innehåller enbart köttfärs, peppar, salt och lök medan de jag ska göra har ströbröd, ägg och grädde/mjölk i. De ska allt få se hur goda de svenska är!


Har köpt ett kilo köttfärs, för det är ju ca 10 pers på middagen, så ska göra detta recept i dubbel sats.
Har just satt i mig 100 g choklad. Hälften mörk, sen blev jag så sugen så jag öppnade den ljusa kakan Sean köpte i måndags också. Tänkte att så mycket som jag ska svulla idag så kan jag lika gärna svulla lite extra. Ingen bra taktik kanske.

Är faran med mig, att när jag väl börjar äta godis och onyttigheter så vill jag bara ha mer. Det är därför jag måste gå 'cold turkey' och inte äta någonting onyttigt förutom vid speciella tillfällen. Jag har därför totalt godisförbud alla dagar förutom när det är något särskilt kalas etc.

Ser fram emot ikvall!

Nu sitter jag i datasalen med Catriona till vanster, Maria bredvid henne och Lorraine till hoger. Vi har skrivit ut/haller pa och skriver vara statements till utstallningskatalogen. Man fick boka en tid da de ska ta kort pa ens tavla man vill ha med i katalogen, sa min tid ar 12.40, om exakt 40 minuter.

Nu kom Sarah ner hit ocksa :)

Senare ska jag till stan och kopa kottfars och sen ska jag hem och gora kottbullar for hela slanten till Dinner partyt hos Carina ikvall. Ska bli roligt! Ett knytkalas dar alla tar mer sig mat. Jag ville gora nagot Svenskt sa det blir Swedish meatballs haha!

Men jag ater ju inte kott, sa kan ju inte smaka av dem och se om de blev bra eller inte, sa far lita pa min instinkt helt enkelt ;)

Det ar soligt och fint ute, riktigt varigt men anda inte sadar valdigt varmt... kom en regnskur i morse, men nu ar det fint som tur ar. Hoppas det haller i sig!

Några tester

Jag gjorde några personlighets tester för jag hade inget annat för mig. Den nedan tar jag med här för den stämmer precis in på mig. (Det gjorde de andra också).

  The Idealist

You are creative with a great imagination, living in your own inner world.
Open minded and accepting, you strive for harmony in your important relationships.
It takes a long time for people to get to know you. You are hesitant to let people get close.
But once you care for someone, you do everything you can to help them grow and develop.

In love, you tend to have high (and often unrealistic) standards.
You are very sensitive. You tend to have intense feelings.

At work, you need to do something that expresses your personal values.
You would make an excellent writer, psychologist, or artist.

How you see yourself: Unselfish, empathetic, and spiritual

When other people don't get you, they see you as: Unrealistic, naive, and weak
What's Your Personality Type?



Nu har jag kollat igenom foton på de målningar jag gjort i år och försökt tänka ut vilka som passar/får plats  i slututstälningen. Har även skrivit ett 50 ords statement till katalogen som ska lämnas in imorgon. Nu är jag trött så ska gå och sova nu.

Så här ska det stå:

CECILIA DANELL

086.0647506
www.ceciliadanell.com
[email protected]

Do you like your home?
Have you always lived here?
I collect fragments of people's lives
Trying to understand my own
When is a house a home?



This is utopia. The sky is always blue. Slight detachment. A feeling of not belonging.



En golfare från 30-talet!

Idag gjorde jag klart min målning, och jag är nöjd med hur den blev. Bra att ha den klar så att jag kan fotografera den till katalogen imorgon, för jag trodde inte att den skulle bli klar i tid.

image359

På vägen hem stannade jag till i centrum och kollade lite på kläder till imorgon. Jag tänkte att jag kan ju köpa något eftersom farmor gett mig 500 kr och mamma o pappa gett mig 1000kr på bankkontot att köpa födelsedagspresenter för.

Så här såg jag ut i skolan idag. Väldigt färgglad, men man får ju vara lite arty när man är konstnär haha! Blaise, en av våra tutors tyckte jag såg ut som en golfrare från 30 talet. "He's such an ass!" som Maria brukar säga, men trots hans kommentarer om allt och alla så tycker jag han är rätt bra, trots att de flesta andra inte gillar honom. Han är nämligen intresserad av vintage prylar och målar mycket modernistiska hus etc. själv, men mer minimalistiskt.


image355
Så här såg jag alltså ut i skolan idag. Bilden är tagen i Vero Modas provrum där jag provade en gul tröja som jag inte köpte.

I Penney's (Primark) där sean jobbar köpte jag en nästan genomskinlig vit blus för 7 euro, jag ska ha mitt röd/orangea linne under har jag tänkt.

Sen var jag i A Wear och där hittade jag två klänningar. Gillade verkligen mönstret på den första ,som var grön med blommor, men den hade något konstigt veck med extra tyg på magen så det såg ut som att man var gravid för klänningen stod ut där, så den blev det inte! Köpte den andra jag provade, den kostade 35 euro och kan ses nedan:

image356

image357

Striking a pose (or a few) haha!
Jag kommer inte att ha röda tights till klänningen sen utan antagligen svarta eller lila, för mönstret är rosa/rött.

Igår kväll kollade vi på Fifth Element (Femte elementet) som gick på Film 4. Hade sett den för 7-8 år sen och mindes att jag tyckte den var bra, men nu blev jag besviken. Tyckte den var lite larvig, inte alls i klass med t ex The Matrix utan mer riktad till nedre tonåren eller nåt. Tyder väl på att man vuxit när man inte uppskattar samma grejer längre, trots att jag verkligen brukar gilla Sci-Fi filmer.

Konsten att kärna ur en TV

Nu är jag helt slut! Vilken slitsam morgon jag hade idag. Jag promenerade först till turistbyrån där jag lämnade in papper med mitt PPS nummer etc till chefen. Tur jag gjorde det idag, för när jag kom hem nyss så såg jag att hon skickat ut samma papper igen och skrev att jag måste fylla i dem. Fick dem i onsdags, så trodde inte det var SÅ bråttom...

Sen gick jag till O'Connors TV affär, de gör reparationer och grejer och ligger vid Terryland. Skulle se om de hade en gammal 70 tals TV som jag kunde ta skalet från till min installation. Det hade de inte, men sa att jag alltid kunde kolla på skroten i Liosban för där brukar de dumpa sina trasiga apparater. Hon frågade om jag hade bil, för det är ju en bit, men det har jag ju inte så jag gick som vanligt.

Frågade gubben vid grinden om jag kunde titta på TV apparaterna och det fick jag, trots att det egentligen bara är öppet för allmänheten på en lördag. Jag hittade en passande TV och bad om en skruvmejsel. Trots att det var stjärnskruvar och den han hade var rak så lyckades jag få bort bakstycket på TVn. Sen kom krånglet med att få ut inmätet som var mycket svårare än jag trott. Jag bröt bort några kablar som satt fast i bildröret och plötsligt pös det till. Jäklar, jag trodde det skulle smälla eller nåt! haha

Gick dock inte att få loss bildröret för det är en enda stor klump som satt fast i några konstiga skruvar som man behövde specialverktyg för att få loss. Två gubbar som jobbar där kom och hjälpte mig och tog fram tänger och andra verktyg, men fick ändå inte loss det, och så var det jättetrångt om plats att vrida muttrarna. Då fick jag syn på en annan gammal TV som skruvarna reda såg ut att vara lossade på, den var lite större och passade bättre, den var verkligen från 70 talet medan den första jag haft såg mer ut att vara gjord tidigt 80 tal. Nackdelen var att den låg underst i högen i den stora stålkorgen som innehöll TV skrot. De lyckades baxa ut den men höll på att få högen över sig, oj oj oj!

Ena hörnet av bildröret satt fast, som för övrigt är en enda stor gjuten glasbubbla, vilket inte jag visste, utan trodde att man kunde separera inmätet från glasskivan där fram, som jag gärna hade velat ha kvar som ett fönster. De höll på i evigheter och till slut fick de loss den! Jag tackade så mycket för hjälpen och började bära hem TV skalet. Först kändes det inte så tungt, men jag skulle ju gå över 1 km med åbäket och det var stort och man fick byta grepp hela tiden. Jag var helt slut när jag äntligen kom till college efter ett antal små vilopauser för att låta armarna återhämta sig och byta grepp.

Först hade jag tänkt sätta en monitor inne i TVn, men nu vet jag inte om det finns någon chans att man hittar något som passar i storlek. Testade i allafall att plocka in några av mina miniatyrmöbler i TV skalet och jag tycker att det ser ut lite som en teater scen eller något. Jag putsade även TVn med lite matolja så att den skulle få tillbaka något av sin forna glans ;)

image350

image351

Sen spenderade jag eftermiddagen med att måla lite mer på min tavla som jag höll på med igår. Var inte klar förrän klockan 6 och så var bussen sen som vanligt, så satt och pratade med Carina på busshållplatsen i nästan en halvtimme.

image352
Ni är jag hemma och ryggen känns stel och jag är fasligt trött, dels efter träningen igår och sen efter att ha gått flera km genom stan och till råga på allt burit det där TV skrället, men jag är i allafall jätteglad att jag fick tag på en!


Jag fick även ett mail idag från en organisation som heter IMOCA (Irish museum of contemporary art, inte att förväxla med moderna museet). De har ingen egen lokal utan anordnar utställningar på olika platser och så har de en residency award för graduates från olika konsthögskolor som jag ansökte till. Priset är ett års residency i Moxie studios i Dublin och en soloutställning 2009. De skrev att massor ansökt men att jag blivit shortlisted till awarden, så de ska komma och kolla på min degree utställning och jag måste skicka in ett statement som kan publiceras på deras hemsida. Kul!

På torsdag ska vi även fotografera tavlor till katalogen och lämna in statements på 50 ord till den.

Swedish meatballs och serveringsbrickor

Nu är det bestämt: min uppgift är att laga svenska köttbullar till dinner partyt hemma hos Carina på torsdag. Sarah ska göra banoffee pie till dessert, Maria ska göra sallad och melonskivor, Debbie ska göra en slags risröra med en massa grönsaker i, Carina ska göra honungsgriljerade kycklingklubbor och en tårta och nån annan ska göra potatisgratäng. Det blir ju runt 10 pers, så vi kommer nog att äta ihjäl oss med all mat som ska lagas ;) Ska bli kul i allafall, även om jag är vegetarian sedan 2 månader tillbaka, så jag kan inte äta köttbullarna, men det är strunt samma, för jag vill ändå laga dem så att de andra får se hur svenska köttbullar smakar. Kommer ju finnas en massa vegetariska grejer jag kan äta ändå.

Jag tycker att det är kul att visa folk olika svensk mat. Vid jul tog jag med pepparkakor och lussebullar till skolan som de andra fick smaka och det var verkligen succé!

Var i Simon shopen i morse igen och lyckades lägga vantarna på fyra serveringsbrickor. Först fick jag ögonen på två förgyllda 60 tals brickor, varav den ena definitivt är av samma märke som min serveringsvagn eftersom den har samma form och mönster. (Den röda).

Den röda kostade 6 euro och den andra 4 euro. Tanten sa dock att dessa egentligen brukar säljas för ca 20-30 euro eftersom det är ett känt märke och samlarvärde, och det vet jag stämmer, för jag kollade upp det när jag köpt vagnen, men mina är ju lite repiga dock.

image346



Tanten i affären sa att de just rensat ur en gammal tants hus så de hade fått tag i en massa fina grejer. Hon bar fram ett annat par 60 tals brickor i plast med kinesiskt motiv, de är skitsnygga att t ex ställa cocktails på, och de kostade bara 4 euro, så jag kom därifrån med 4 brickor! Det är livsfarligt att gå in där om man inte vill spendera pengar, jag har börjat få värsta högen med grejer därifrån ;)

image347

Jag var i skolan och målade på den nya tavlan som jag började på i lördags. Jag kom en bra bit.
Jag är så glad för lärarna har börjat ge mig en massa komplimanger helt plötsligt, de som var så kritiska för några veckor sedan. Tror att jag har hittat rätt nu :)

image348

Kan någon gissa vilken Stockholms förort detta motiv föreställer? Den ligger på röda linjen.

Nu ska jag gå och träna för första gången på 2.5 veckor för min sega förkylning är äntligen borta.

How does your heart beat/ why do you breath?

Sitter och lyssnar på att par låtar av Lisa Loeb. Det är lite nostalgi eftersom jag inte hört dem sen hon spelade dem i The Roisin Dubh 2004. Jag gillar inte de flest av hennes låtar, för mainstream eller nåt, men första skivan är bra och så I do och How som jag laddade ner på iTunes nyss.

Hittade en rolig sida på internet: The Sims on stage. Det är typ en karaoke sida där man kan sjunga en massa låtar till backing tracks, spela in sin röst med hjälp av mikrofonen tll datorn och sen kan folk rösta på vilken version som är bäst av alla inlagda. Det är kul för backing tracksen är bra kvalitet. Mina låtar har dock inte lagts till än, stod att det kunde ta ett tag, men 2 timmar är ju rätt mycket, så kanske blev nåt fel...

Lät Sean mannekänga sina kläder som vi köpte igår och de är snygga! Han provade dem aldrig i affären. Topshop/Topman är min favoritklädaffär.

image344

image345

Vi gick en promenad tillsammans vid lunchtid och sen fikade vi på ett cafe i Salthill. Det var trevligt. Sen har jag, förutom att leka med karaoke sidan läst Irish Times bilagorna (söndagstidningen här är veckans höjdpunkt med en mängd bilagor, TV guide etc).

Jag har funderat en hel del också, på vad som är viktigt i livet och även om det är kul att vara nostalgisk så måste jag koncentrera mig på att leva mer i nuet, uppskatta vad jag har här och nu och sluta tänka på saker som var och saker som jag vill ska hända. Sluta fundera så mycket på framtiden. När man tänker tillbaka på vad som varit så minns man bara det som var roligt, man glömmer så lätt de vanliga, lite trista dagarna utan hänger sig fast vid alla roliga minnen av vänner, fester, resor, skratt, magiska ögonblick. Jag vet att om jag flyttar tillbaka till Sverige så kommer jag bara minnas allt det roliga vi gjorde. Vi pratade om det idag på promenaden. Om att om man sen åker tillbaka hit och hälsar på så kanske man är rädd att man kommer ångra sig, att man tog fel beslut som flyttade, för då kommer allt roligt att klämmas in i en vecka (eller vad det nu är man är här), man kommer att åka till en massa ställen, träffa vänner, Seans släkt etc och ha jättekul och så kommer man glömma att när man bodde här så träffade man inte dessa folk sådär jätteofta ändå och det var många trista dagar också. Kalla hus med dålig standard, dåligt väder, vissa irriterande grejer, hemlängtan....

Är samma sak när jag hålsar på hemma i Sverige. Då far man runt och hälsar på en massa släktingar, träffar vänner, shoppar, åker och tittar på en massa grejer, bjuds på middagar etc. Sen om man bor där så kommer man ju inte att träffa folk så särskilt ofta som man kanske tror och allt roligt blir mycket mer utspritt. Är så svårt att få en bild av hur det skulle vara att bo på ett ställe när man bara är på besök.

Jag känner mig ofta främmande inför så många grejer i Sverige när jag är hemma. Jag vet inte hur saker och ting fungerar. Jag flyttade ju hit när jag var 19 år och nu är jag 23. Jag har aldrig fyllt i en svensk deklaration, jag fattade inte vad uttrycker "vill du ha tillbaka på beloppet?" betydde när jag handlade i en affär, jag är inte van att stoppa in kortet uppochner i bankomaten, jag har aldrig varit hos arbetsförmedlingen, jag känner inte till en massa folk som blivit "kändisar" genom Idol, Big Brother etc eftersom jag inte sett dessa program. Jag har aldrig handlat på systemet.

Jag lämnade Sverige veckan efter gymnasiet och det mesta av vad jag lärt mig om att vara vuxen och klara sig på egen hand har jag lärt mig här. Här kan man hitta jobb genom att kolla efter lappar uppsatta i butiksfönstren, man skaffar bostad genom att köa utanför Galway Advertisers huvudkontor när annonsbilagan släpps på en onsdag, det finns ingen lag som säger att man ska ha lyse på cykeln på kvällen. Här finns en mängd Off Lincence ställen som har öppet minst till 22.00 där man kan köpa alkohol om man fyllt 18, eller så kan man köpa det i mataffären. Ja, många saker är annorlunda och mindre krångliga här. Jag har börjat se mer lättvindigt på saker sen jag flyttade hit, mer utav en "Det ordnar sig" attityd, blir irriterad när jag är hemma och saker känns krångliga. Samtidigt är standarden och punktligheten i Sverige mycket bättre, något som hjälper enormt när man t ex ska åka buss. Man slipper bo i hus med gröna, ingrodda helteckningsmattor och mögel kring fönsterkarmen. Det finns för och nackdelar med allting. Och frågan jag brukar ställa mig är var jag passar in.

När jag är hemma så korsar jag gatan var som helst, trots att det finns rödljus...

7.5 år sedan i en tidsmaskin

Jag har bestämt mig för att ta mig för att spara inläggen i min gamla Lunarstorm dagbok på datorn så att man har kvar dem om de försvinner eller man avslutar medlemsskapet (som jag för övrigt inte vet varför jag ännu har kvar, mest av nostalgiska skäl tror jag).

Första inlägget är ifrån 9 november 2000. Det var på den tiden jag var helt galen i The Corrs och väntade som en tok på att få gå på deras konsert den 18 november och läste reseböcker om Irland för att jag ville åka dit och kolla på ställena där de vuxit upp och se all fin natur etc. Haha, tänk som det blev sen, att jag flyttade hit!

Här kommer första inlägget:

       
Första besöket...
         
Tors 9 nov 2000 20:29
         
Övrigt, 5 läsare totalt
                
   
                                       
Detta är alltså det första besöket på detta ställe...
kul måste jag faktiskt säga. Jag lovar att jag ska hänga flitigt här.
Paralellt med detta sitter jag och försöker knåpa ihop en redovisning om The Corrs, vi ska redovisa på musiken imorgon... Jag orkar bara inte.
Skola, skola, skola.
Jag hinner ingenting annat nu för tiden....
Och jag är så trött att det bara värker i kroppen.
Näe, nu zzzzover jag en znutt..gfgerfgköööööööööööfkjh9ocbn hoppsan, det var bara jag som råkade somna ovanpå tangentbordet =P
näe vars, så var det inte.

Igår var jag glad, men inte idag. Igår fick jag 99 poäng av 100 på mitt engelskaprov, idag låtsades jag att jag visste allting om hormoner på biologin, men jag blev nog genomskådad.

Jag saknar någon så otroligt mycket, men det skulle jag aldrig i livet säga.

Och så känner jag en sån fruktansvärd sorg för några som jag inte kan trösta, några som är långt borta, och som jag aldrig har träffat, och en som jag tyckte så mycket om en gång i tiden men aldrig ser numera.

Jag vill resa bort, bort från kylan, bort från det tysta och det svåra.
Jag vill åka till Irland och bo där och göra allt det som jag drömmer om att göra.
Men det är så många år, så många år av väntan, så långt tills jag kan välja själv.

Det är kul att läsa såhär i efterhand, man minns allting som om det vore igår!
Tänk vad jag längtade bort, och nu när jag är borta så längtar jag fortfarande...

Dinner party inbjudan och home-spa!

Nu har jag gjort lite self pampering såhär i min ensamhet medan Sean är och kollar på Man Utd i The Livingroom bar. Jag har gjort hårborttagning, face mask, etc. Den här bilden bjuder jag på för jag tycker den ser så himla kul ut :D

image343

Var i skolan en stund förut och sen fikade jag på stan med Sean och var på Topshop (Topman) och kollade på kläder åt honom för han hatar att handla kläder så han kommer sig liksom aldrig för. Vi hittade en jättefin skjorta och tröja i allafall så båda var nöjda :)

Fick meddelande av Carina nyss och vi tjejer är inbjudna på Dinner party hemma hos henne och Debbie på torsdag eftersom Chloe fyller. Alla ska ta med sig en maträtt hmmm vet inte vad jag skulle kunna ta med. Skulle gärna ta med något typiskt svenskt, men allt jag kan tänka på är köttbullar och jag är ju numera vegetarian så det går ju inte... Måste funder lite. Ska bli kul i allafall!



Wallis Bird - The Circle
Bra hon är!

Wallis Bird var jättebra igår kväll!

image340

Jäklar vilken bra konsert, och vilken energi hon hade! Mellansnacket var väldigt kul också och man kunde inte stå still när hon rockade loss ;) Mycket mer energetic än på skivan, med utdragna bluesiga jams och stompig rytm. Publiken var väldigt bra den med, blåste såpbubblor, hoppade runt etc haha, var ett tag sen jag varit på en så kul konsert!



Sen är det ju ett plus att bo bara 2 min därifrån, inget trassel med bussar, taxis etc behövs :)

Nu ska jag ta en sväng till marknaden och sen ska jag in till college i ett par timmar och jobba.

Och så köpte jag kakelplattor och en väska idag...

Glömde ju skriva förut att jag köpte två lådor kakel i Asssociation against cruelty to animals affären (second hand). Min klasskompis Nora hade varit där för några dagar sedan och sa att hon köpt kakel som hon kunde låna ut till min installation, nu upptäckte jag att de hade flera lådor till. De kostade dock 7 euro lådan och var rätt tunga, så jag nöjde mig med två.

image337

Var i Simon Community affären när de öppnade i morse och köpte en söt handväska. Först trodde jag att den var gammal, men vid vidare inspektion så såg jag att den inte är det. Den har en jättesöt make up spegel i en ficka inuti. Är inte riktigt min stil, om jag var Marias stylist så skulle jag välja den till henne, men den kanske passar till någon outfit nån gång och med 10 euro så kan det inte bli fel.

image338

Igår kväll så tejpade jag upp ett par våder av min blommiga 70 tals tapet. Tänk om man hade tillåtelse att tapetsera med den här hemma, det skulle bli skitfint. Testar grejer till min installation så det ligger kakel på golvet, tapetlängder på väggen etc ;)

image339

Tänk att jobba som rekvisitör till en film eller teaterpjäs som utspelar sig på 40-70 talet och få spendera dagarna i en massa second hand affärer och loppisar och bara samla MASSOR av vintage grejer. Måste medge att mina favoritaffärer är second hand affärer, för det är så spännande att titta i dem för man vet aldrig vad man hittar!


Färdig med tavlan och så konsert ikväll!

Nu har jag gått över nedredelen med ett lager till och räknar tavlan så gott som färdig:

image335

Jag missade bussen hem med 30 sekunder, så jag gick in till stan. Var iof bra med en promenad :) Jag handlade lite mat och sen gick jag hem för att hämta mitt medlemskort till The Roisin Dubh så jag skulle få rabatt på konsertbiljetterna till ikväll. Sen gick jag dit för att köpa dem, men de har tydligen slutat med medlemsrabatten, utan nu får man bara rabatt om man köper online, men då får man ju ingen fysisk biljett utan bara ett nummer, och jag vill spara biljetten, så då får jag betala 14 euro istället för 12 euro styck. Jag och Sean ska gå och se Wallis Bird ikväll. Tog med skivan till skolan för ett par dagar sedan och Sarah tyckte hon var jättebra, hade tänkt fråga om hon inte också ville med ikväll, men så blev det bestämt att hon skulle hem till Cork över helgen, så hon åkte rätt tidigt på eftermiddagen.

image336

Ska bli intressant att se hur Wallis spelar gitarr, för när hon var liten så högg hon av 3 fingrar i en gräsklippare och de syddes dit igen men funkar inte riktigt som de ska, så hon har tydligen utvecklat en väldigt individuell teknik att spela ackorden. Haha, har nämnts en hel del om det i media ;)
http://www.myspace.com/wallisbird

Ikväll ska jag även se en dokumentär på Biography channel kl 7 om Greta Garbo. Ska bli intressant att lära sig lite mer om hennes liv. Skulle gärna vilja se Anna Karenina från 1935 som är hennes mest kända film. Har bara sett ett par klipp på youtube. Igår kväll samma tid såg jag ett program om Ingrid Bergman, så de har två Svenska filmikoner i rad :) Ingrid var bra, men har fått för mig att Garbo var lite tuffare, inte så helylle eller vad man säger ;D

Garbo var visst väldigt bestämd, om hon inte gillade något som regissören sa etc. så brukade hon säga: "Well, I think I'll go back to Sweden" och då blev alla i Hollywood jätterädda och följde hennes minsta vink hahaha!

Seg sushi dag...

Jag vaknade inte förrän prick klockan 12 idag. Var kanske inte så konstigt eftersom jag inte gick och lade mig förrän halv 4. Har känt mig seg hela dagen, inte illamående, men seg och orkeslös. Åkte in till skolan, men orkade bara måla en liten stund. Michael och Blaise pratade med mig och sa att det är 90% säkert att jag får de två rummen jag efterfrågat till degree showen! De tycker jag ska få förtur eftersom jag frågade för så länge sen, så hoppas.

Åkte in till stan och satt på Kappa Ya och åt två sushi rullar och drack rostat grönt te, med två påfyllningar i kannan. Jag läste en Lonely Planet guide bok de har där som handlar om väst europa, så läste på lite om Berlin, åh vad jag VILL ÅKA DIT!!! Hoppas det kan bli av i år. En kul grej jag just kom på är att det är billgare att äta i restaurangen än att köpa sushi takeaway: för det är samma meny, men om man äter där så ingår wasabi och soya sås, men om man köper takeaway så kostar det 20 cent var, så det blir alltså lite dyrare, trots att man använder deras porslin etc när man äter där ;)

image334

Jag målade de gula husen idag. Imorgon ska jag gå över marken ett lager till...

Hemma igen!


Hade en trevlig kväll måste jag säga! Var en hel del folk från college ute vilket inte händer särskilt ofta numera. Maria och Sarah kom hem till mig men de blev lite sena så förfesten blev rätt kort. Jag och Sean svullade jordnötter och ljus och mörk fairtrade choklad innan de kom. Bestämde mig för att ha en sista onyttig-dag innan jag börjar leva hälsosamt igen...

 

Sen gick vi till The Cellar och träffade de andra. Chloe, Sinead, Carina, Debbie, Stuart, Angie, Joe, Roisin, Colette mfl. var där så det var kul! Sen när baren stängde vid 12 så gick vi till Cuba* och dansade. Vi fick gratis stämplar på shop street. Först var det väldigt tomt men sen strömmade en hel del folk till. Jag drack Malibu och ananas juice och både Catriona och Carina bjöd mig, drack dock inte upp sista drinken för jag ville inte bli för full eftersom jag brukar bli så dålig. Jag dansade med tjejerna, det var kul för det var ett bra tag sen som sagt! Sean pratade med Carinas brorsa som var med också, så han hade också kul.

 

På vägen hem gick jag o Sean till Spar som är öppet 24h och köpte spicy wedges. Tänkte att jag lika gärna kunde spinna vidare på den onyttiga trenden nu när min diet ändå gått i stöpet för dagen. Hade glömt hur gott det är! Det var en kul kväll, känns lite sorgligt att det bara är 5 veckor kvar i college och sen kommer man inte träffa de flesta av dessa människor mer eftersom de flyttar till sina hemstäder... Ska i allafall ha kul så länge det varar och ser fram emot vårutställnings vernissagen den 14 juni, för den kvällen förra året var helt fantastiskt kul!! Alla var så lyckliga och stolta över att ha lyckats få ihop en bra utställning och för att skolåret var slut. Hoppas det blir bra i år med :)

 

 


Fest för mig och Joe ikväll!

Jordnötterna är upphällda, vodkan och tranbärsjuicen inhandlad och den blå klänningen är på.

Nu väntar jag bara på Maria och Sarah och kanske Catriona som ska komma hem till oss innan vi så småningom beger oss till The Cellar bar. Vi ska fira min och Joes födelsedagar som ägt rum de senaste dagarna och det kommer nog vara rätt mycket folk ute, så det blir nog kul! Joe är bara 21, trots att han går fjärde året i college! Han var alltså bara 17 när han började, känns rätt ungt haha.


image332

Så här ser jag ut ikväll :)

I skolan hann jag med att måla en hel del, så tavlan ser ut såhär just nu:
image333

Maria var på date idag med en kille hon träffade på vernissagen i torsdags (men hon kände honom lite sedan förr) och hon var supernervös hela dagen, så ska bli intressant att höra hur det gick haha!

Tänk om vädret i Galway alltid var så här fint!

Nu har jag och Sean just kommit tillbaka från en mysig kvällspromenad. Det var varmt, soligt och vindstilla. Kändes som sommar. Vad jag önskar att det här landet kunde ha sånt här väder lite mer ofta för då är det rena paradiset!

Vi gick en 1 timme promenad längs havet ut till Sathill. Här kommer några foton:
image324

The Quay

image327

En av Europas största svankolonier finns i The Claddagh, de är inte särskilt rädda heller, för folk matar dem hela tiden. Här är det en gubbe som kastar bröd.



image329

image330

Hoppas, hoppas det blir en solig sommar så man kan bada. Förrå året blev det ju inget...

Solsken och en ny tavla

Nu har det varit soligt och varmt i 2 dagar, men tydligen ska det inte hålla i sig... Börjad måla på en ny tavla idag. (1x1 meter). Jag jobbade med den ända till klockan 6, så är rätt trött nu. Vi hade också redovisningar på eftermiddagen i 1 timme, om två veckor är det min tur.
image323

Åt just middag, men det blev för kryddstarkt, så höll på att brinna upp! Pratade md tjejerna och ser ut som om vi ska ut på torsdag o fira min födelsedag. Sa att vi kan ses hemma hos oss, för vi bor ju mitt i stan, så det blir till att städa imorgon!

Nu ska jag och Sean gå en promenad innan solen går ner :)

Överraskningstårta till mig!

Jag trodde inte att någon i skolan kom ihåg att jag fyllde år, och jag ville inte gå runt och säga det heller, så morgonen gick och vi fikade, jag Sarah och Cherie. Sen kom Maria lite senare eftersom hon körde ner från Swinford. Hon och Sarah kom visst ihåg att jag fyllde och hade med sig en tårta och ett kort. Tårtan var jättegod! Var dock svårt att blåsa ut ljusen, för de hade köpt några slags skämtljus som antändes på nytt hela tiden hehe, så det hade vi ett gott skratt åt!
image322

Gick över till Loretto, Norma och Cheries atelje och bjöd dem på tårta också, de är vuxenstudenter så de suckade över att jag 'bara' fyllde 23 haha!

Sen gick jag hem redan halv 3, efter att ha pratat med Maria och Sarah i matsalen ett tag, ville inte spendera hela födesedagen i skolan. Jag promenerade till Terryland där jag kollade på kaninerna i djuraffären, mitt nöje när jag inte får träffa mina egna kaniner hemma i sverige ;). Sen kollade jag runt lite och köpte Alice i Underlandet (Disney) för 9 euro som jag ska kolla på snart. Jag gillar barnfilmer, som jag nämnt i tidigare inlägg.

Tänkte gå till japanska cafet och äta sushi, men det var stängt pga "köksproblem" så det får bli nån annan middag. Sean kommer ju inte hem förrän halv 10 för han har sin datakurs på måndagar.

Är i allafall jättevarmt och soligt, är så glad att det inte regnar på min dag!!!

Idag är det min födelsedag!

23 är man nu då, grattis till mig :)

image321

Det var ett jäkla fikande

Det finns ingenstans jag dricker så mycket kaffe och te som i Westport. Känns som om man fikar hela tiden :)
Här kommer några bilder från helgen som gått:

image317
Sean i Mc Ging's efter den mycket goda födelsedagsmiddagen i Sol Rio. Erdinger is the beer of choice!

image318

Jag dricker te

image319
Mc Gings har blivit favoriten i Westport sista året. Det är en trevlig gammal pub med en mysig öppen spis. Den är väldigt välbesökt, särskilt av lite yngre folk så den är inte som många andra av de 'gamla' pubarna att det bara är gamla gubbar som går dit ;)

image320

Sista fotot är från nu i eftermiddag. Vi satt och fikade utanför Clew Bay hotel's bar. Drack gott pepparmint och citron te och läste söndagsbilagan. Sen började det självklart regna så vi fick flytta in. Vi väntade på att Anthony skulle komma förbi och ge mig en kopia av nya versionen av ett visst fotoprogram *host, nämner inte namnet* men han kom först kvart i 7 när vi knappt trodde han skulle hinna innan vi skulle med bussen, så det blev ett kort möte. Nu är jag hemma och sitter i sängen och provar den nya 9 m modemkabeln som han gav till mig igår. Det är skönt att inte alltid behöva sitta i soffan när man använder internet.

I Westport pa ett internet cafe

Nu ar jag i Westport. Har varit har sen igar eftermiddag med Sean och aker tillbaka till Galway ikvall klockan 7. Vi har haft det trevligt, trots att sorgliga nyheter forstorde stamningen ratt totalt nar vi kom hit igar. Seans familj kanner namligen nagra Hollandare sedan over 20 ar tillbaka som alskar Irland och alltid kommer och halsar pa varje ar och de brukar ha jattetrevligt med singsong pa puben, ata middag etc etc tillsammans med andra folk de ocksa kanner i stan etc. De tva som star dem narmast, Will och Rolinda skulle komma i vanlig ordning nasta helg och seans mamma hade just pratat med Will om att han skulle ta med ett par saker till henne etc. Sen igar morse naddes de av budet att Will hittats dod i sin sang nar hans sambo kom hem fran nattskiftet pa sjukhuset... De var helt klart i chock nar de fick veta och vi trodde knappt det var sant heller. Jag har bara kant dem i 4 ar, sen jag flyttade hit men han var hur trevlig som helst och det var alltid kul att traffa dem. For Seans familj ar det som om en familjemedlem dott. Sa det kanns sorgligt. De ska flyga till Holland pa onsdag for att ga pa begravningen som ager rum pa torsdag.

Nu till nagot roligare. Jag och Sean gick ut till Sol Rio restaurant igar kvall for att fira min fodelsedag som ar pa mandag. Jag at jattegod skaldjurs paella, vitt vin och Banoffee pie till efterratt. Tyckte att jag fortjanade att vara onyttig for en gangs skull, men jag rullade nastan darifran! Banoffee ar nog Irlands mest populara dessert. Det ar digestivekex o smor sondersmulade till botten (typ som i cheesecake), sen ett tjockt lager seg kola, bananskivor och gradde overst. Mycket gott men ack saaa sott. Jag som inte ar van vid socker langre.

Sen traffade vi Sean McFadden pa Mc Ging's pub och pratade ett tag och sen sag vi Anthony som hastigast och han gav mig en forlangningskabel till modemet sa jag kan anvanda datorn i sangen. Sen skulle de till Indiska restaurangen sa vi gick hem.

Idag bjod Seans mamma oss pa lunch i The Helm som fodelsedagspresent. Det ar dar hans pappa spelar pa fredagar och alltid gar for att mota gubbarna over nagra pints pa sondagseftermiddagarna. Det slar aldrig fel: samma stalle vid baren med Michael och en annan gubbe varje sondag hehe! Jag at lax med vit vin sas, potatismos, kokt vitkol och morotter. Jattegott, men kande att det var mycket gradde och smor i, sant som jag egentligen inte ens ater. Denna helg har jag atit allt jag inte ska ata: koffein, socker, alkohol, smor, gradde haha! MEN det ar ju min fodelsedag hehe!

Enda ar att nar man val borjar dricka kaffe och ata grejer med socker sa far man varsta sotsuget, som jag inte haft pa 2 manader eftersom jag inte atit nagot sant, sa nu ar jag helt plotsligt sugen pa godis! fan alltsa! Seans mamma forsokte truga pa oss efteratt, men jag visade pa min viljestyrka och drack kaffe medan jag kollade nar hon at en stor skiva cheesecake :)

Min forkylning ar fortfarande inte bra och jag kanner mig tung i huvudet, for forsta gangen pa 4 ar har jag inte tagit Lemsip, Benalyn eller Actifed (har ater alla alltid cough syrup, sinus tablets etc nar de ar sjuka). Var nagon fanig overtygelse fran min sida att inte proppa i mig kemikalier, men det ar jobbigt nar man ar van att ta grejer som torkar rinniga nasor, lindrar svidande halsar etc. och sa kan jag ju inte ata halstabletter nar jag inte ater socker. (Forutom igar da).

Kollade just pa Emelies bilddagbok, vad fint hon har det i sitt nya hem! Tank om jag ocksa kunde komma over nagra av hennes skithaftiga mobler!

Nu maste jag dra for det blir dyrt det har.

Hemma (och det är fredag!)

Vi hade en trevlig kväll igår. Bar no 9 var packad med college folk, pratade med Lorraine, Collette, Maria, Sarah, Roisin och  Eimhin (uttalas Evan). De flesta kände jag dock inte eftersom det var folk från ettan och tvåan mest. Sen gick vi till The Roisin Dubh. En musikpub som har bar på övervåningen och i första rummet och en konsertlokal i största rummet, men vi kom dit vid 12 när andra stället stängde, så från den tiden till 2 när allt stänger här så har de en DJ. Maeve och några andra var också där, men jag pratade inte med dem, såg dem bara som hastigasts. (de var liiite fulla kan tilläggas). Själv drack jag bara en vodka med tranbärsjuice, en kopp te och en tranbärsjuice för jag skulle upp tidigt idag så ville inte vara bakis, plus att jag, som jag nämnt tidigare, knappt tål någon alkohol eftersom jag knappt har druckit alls de senaste månaderna.

Lorraine tjurade för att hon inte gillar Roisin Dubh och ville gå till en nattklubb vid eyre square istället, men det ville ingen annan. Hon klagade att hon inte kunde vara där för att så många minnen kom över henne eftersom hon och hennes ex alltid gick dit. Men det var ju ett år sedan de gjorde slut! Maria sa till mig att hon och Donal brukade minsann också gå dit och de gjorde slut för bara 2 månader sedan, men hon klagade inte. Sen tjafsade Lorraine om att hon inte gillade "to hang out with all these arty-farties" men varför går man då på en konsthögskola?? och så tyckte hon att alla pubar kring mina kvarter var trista och "gayiga" och att hon aldrig gick ut i den här delen av stan. Fan vad trött jag var på henne... Hon och Sarah blev visst nästan osams i taxin hem fick jag höra av Maria. Båda två var väldigt fulla, och stackars Maria som inte dricker hamnade emellan. Hon delar ju hus med Lorraine och Sarah bor på samma gata. Jag är glad att bo i stan nu, särskilt som vår lägenhet ligger 2 min promenad från the Roisin.

De två var såklart inte i skolan idag ;)

Jag var i allafall duktig och grundade färdigt mina målardukar och målade klart tavlan jag börjat på igår. Pratade med Deirdre och hon har börjat gilla vad jag gör nu, jämfört med alla klagomål för några veckor sedan så jag ser ljuset hehe!

image316

Imorgon ska vi till Westport jag och Sean. Var några veckor sen vi var och hälsade på hans familj så det blir nog trevligt. Anthony (seans kompis) ska ge mig en förlängningskabel till mitt modem också och så ska jag o Sean gå ut och äta imorgon kväll för att fira min födelsedag. Jag har förresten köpt ännu en present till mig själv som Sean ska ge. Det fick kosta ungefär 500 kr, så jag köpte en CD med Wallis Bird, som ska spela i Roisin Dubh på torsdag. Har just upptäckt henne. Vi ska dit på torsdag har jag bestämt :) www.myspace.com/wallisbird

Hur svensk ar du?

HUR SVENSK ÄR DU?

[  ] Ditt efternamn slutar på -son
[ x] Du känner någon som har samma förnamn som du
[ x] Du känner någon (utanför din släkt) som har samma efternamn som du
[ x] I din familj är ni 2 barn
[  ] Du bor i villa
[x] Du bor i en tätort
[ ] Dina föräldrar är mellan 35-50 år gamla
[  ] Dina föräldrar har gift sig (men nu är de skilda)
[x] Din mamma är yngre än din pappa
[  ] Din pappa heter Lars
[  ] Din mamma heter Anna
[  ] Din familj har en Volvo
[ ] Din familj har en silvergrå eller röd bil
[x] Du har tillgång till internet hemma
[x] Du har egen mobiltelefon
[x] Du har ett eget rum
[x] Du har varit utomlands minst 2 gånger
[  ] Du har varit på Mallorca/Kanarieöarna
[  ] Du har varit i Grekland
[ x] Du har varit på Öland minst 2 gånger
[  ] Du har varit på husvagnssemester minst 2 gånger
[  ] Din familj har en husvagn
[  ] Ingen av dina föräldrar röker
[  ] Din pappa är lite lätt överviktig
[  ] Du idrottar flera dagar i veckan
[x] Du har husdjur
[  ] Du får månadspeng
[ x] De flesta i din familj är blåögda
[  ] Du äter på McDonalds
[ x] Du följer Melodifestivalen ibland

Multiplicera antalet kryss med tre och få din procent:
jag är 39% svensk

Mellanlandning hemma

Nu är jag hemma från de båda vernissagerna. Klockan är bara kvart över 8, så jag väntar på att de andra (Maria och Sarah) ska höra av sig lite senare så att vi kan gå ut.

Först gick jag till Galway arts centre. Pratade ett par ord med Maeve Mulrennan (co-ordinatorn) där och lyssnade på invigningstalet. Det är en intressant utställning, Andrew Kearney har installerat en gigantisk övervakningskamera som rör sig och "övervakar" besökarna. Det var dock inte särskilt mycket folk där, alla från konsthögskolan hade nämligen gått antingen till Norman Villa i Salthill eller huvudkampusets elvutställning (dit alla mina kompisar gått).

Jag tog stora paraplyet och promenerade ut till Salthill. Nu blir nog min förkylning värre för jag hade militärjackan, kjol och röda nylånstrumpor på mig och det var blåsigt och kallt... Utställningen var verkligen en succé! Älskar John Brady's färger och tjockt pålaggda färg och Maeve Curtis var fantastiskt bra som vanligt. (Ja, alla heter visst Maeve haha). Pratade med hennes sambo som jag känner sedan en lång och trevlig kväll på puben i september efter öppningen av The Claremorris Open exhibition som jag och Maeve var med i.

image314

Courtesy of John Brady
, www.artspacegalway.com

image315

Maeve Curtis, courtest of  www.coearts.org Claemorris Open Exhibition

Det var så mycket folk i galleriet att man knappt kunde röra sig och till slut fick jag prata med Maeve. Åh vad jag har saknat henne! Vi pratade en stund och hon gav mig en del råd om vad jag skulle ansöka till för utställningar och gallerier efter college, att hon sett min animation och gillade den osv. Jag tycker verkligen om den människan, synd att vi nästan aldrig ses...

Cherie, Loretto och Dee samt två av mina tutors var på vernissagen också. Sen gick jag tillbaka hem och när jag passerade Super Valu så köpte jag ett paket potatisvåfflor och nu äter jag två stycken och Sean två. Min nytiga livsstil håller på att falla sönder... haha!

Just ja, glömde ju nämna att jag fick födelsedagskort idag av Mormor och mamma, pappa och Johnny. Johnny hade gjort ett hemmagjort som var rätt kul! Fick även en t-shirt från H&M som låg i paketet. De har satt in 1000 kr på mitt konto också. Sean gav mig också ett kort idag. Jag kommer inte att ha en enda present att öppna på själva födelsedagen...



E.T har hittat hem! (till mig)

Jag älskar verkligen Simon community affären. Imorse hade de coffe morning och bjöd på kaffe och sockerkaka (men någon kaka blev det inte för mig). Sen hittade jag världens finaste E.T docka för bara 4 euro!! Tog med den till skolan och alla tyckte den var jättecool. Titta!
image310

image311

Jag älskar såna här figurer från olika filmer. Har en stor R2-D2 plus hans kompis som var med i första filmen, Marwin roboten från Liftarens guide till galaxen, Happy feet pingvinen som kan dansa etc.

I skolan målade jag klart bilden jag höll på med igår, fortsatte grunda mina stora tavlor 2 lager och började på en ny bild. I think I'm onto something för det känns som om det har lossnat eller hur man ska säga och jag vet hur det ska va helt plötsligt! :D

image313


image312

Lämnade tillbaka två filmer till videobutiken: Seraphim falls och Edmond. Båda hade väldigt skruvade slut. Seraphim Falls är den med Pierce Brosnan och Liam Neesom som cowboys. Var ok men inte så bra som jag trott, de bara jagades hela filmen. Edmond var väldigt skruvad och tragikomisk, faktiskt bättre än mitt första val i butiken, anledningen att jag tog den var att man fick 2 filmer i 2 nätter för 5 euro. Glad för det för den var bra! Handlar om en rik affärsman som hatar sitt liv och frun och lämnar henne och sticker hemifrån till the red light district för att få sig ett ligg och lite spänning. Han är dock så dum att han inte inser faran i de situationer han hamnar i och hans skeva livssyn gör att han själv blir farlig för sin omgivning...

Nu har jag tryckt i mig en massa corflakes och nötter eftersom jag inte hinner laga kvällsmat och nu måste jag klä om snabbt och sticka till vernissagen i Galway arts centre. Sen senare ikväll ska jag ringa tjejerna och vi ska gå ut med folk från skolan till Bar no 9 nere vid the docks. Kan nog bli kul!

Födelsedagspresenter till mig själv

Nu är jag hemma efter en produktiv dag i college. Jag spände upp och grundade två fyrkantiga målardukar som mäter 1x1 meter. Målade även en del på tavlan jag började på igår:

image308

Den är i stort sett klar eftersom tanken är att den ska vara ganska sparsmakad eftersom lärarna klagat på att jag försökt klämma in för mycket i en och samma bild. Mattan är dock inte färdig än.

Träffade Maggie som gick med oss förra året men inte kom in i fjärde året (8 pers från klassen gjorde inte det eftersom det inte finns lika många platser för honours degreen).

Har inte pratat med henne på länge och vi hade himla kul när vi fikade tillsammans med Geraldine och Catriona. Hon hade just en soloutställning i sin hemstad som Ger, Maria, Cat och Sarah åkte och kollade på förra veckan.

På vägen hem kollade jag lite på Penney's (Primark heter de i England) där Sean jobbar. Hittade en grå cardigan för 15 euro som jag ska låta Sean ge mig i födelsedagspresent. Vi kom överens om att jag ska köpa några grejer jag själv vill ha som han betalar för han fattar ändå aldrig vad han ska köpa hehe! Köpte även Planet of The Apes på HMV (gamla med Charlton Heston) för 4.99 euro och en bok som handlar om gamla beprövade knep för att minnas saker för 5 euro. Ska leta på ett par grejer till för dessa var så billiga.

image309

Ja, får man inte födelsedagspresenter av någon annan så får man köpa dem själv hehe, men dessa är ju tekniskt sett från Sean :) Mamma o pappa brukar alltid skicka något, kläder, DVD, CD etc men det törs inte mamma göra nu sen förra paketet med min kameraladdare kom bort i posten, så de ska bara sätta in pengar på mitt konto istället. Är väl bra, men jag tycker det är roligare att få saker egentligen.

Jag fyller på måndag om någon nu undrar ;)

Varfor allt pa samma dag?

Ja nu har de allt fatt ihop det. Tre utstallningar som har vernissage samma kvall! Imorgon kvall alltsa. En hel del studenter i mitt college, framst forsta och andra ars elever men tva tjejer ur min klass ocksa har en utstallning i huvudcampuset. Den oppnar imorgon kvall och sjalvklart vill de att vi ska komma pa oppningen.

Sen sa har Galway arts centre sin vernissage imorgon kvall med skulptoren Andrew Kearney och det ligger ju rakt over gatan fran dar jag bor, plus att jag hjalpte till att fixa med utstallningen i lordags. Sa jag kommer att ga pa den istallet.

Sen finns det ett galleri i Salthill som heter Norman Villa som ocksa har vernissage imorgon kvall med Maeve Curtis som gick har forra aret och som jag kanner, min tutor fran forsta aret John Brady samt en annan tjej som gatt har. Den oppnar dock lite senare sa att man ska ha tid att promenera fran Galway arts centre bort dit. Sa dessa tva kommer jag ga pa. College utstallningen ska jag se nagon annan dag, och sa ligger det ju dessutom helt pa motsatta sidan av stan, sa om man gar dit sa tar det evigheter.

Typiskt dock att alla bestamt att ha det samma dag! Ser i allafall fram emot att se de tva jag ska pa, Maeve ar jattebra tycker jag, sa ska bli spannande att se vad hon gjort pa sistone. Alla ska tydligen ut sen efter college utstallningen, sa da ska jag haka pa dem :)

Haller sjalv pa och malar hela dagen idag. Och sa har jag fatt mina stretchers sa jag ska borja stracka tavelduk nu ocksa. For tillfallet sitter jag i biblioteket. At just lunch men orkar inte ga upp och jobba precis an, lite rast maste man ju ha!

image307

Den har bilden tog jag pa mig sjalv pa min 21 ars dag 2006. Kameran stod pa ett stativ. Hela serien finns pa min hemsida under photos>, projects   www.ceciliadanell.com

Ny tavla påbörjad och sittpuff köpt

Nu har jag ätit middag och tagit det lugnt en liten stund. Jag slipade mina gesso boards och började måla på den ena. Så här långt kom jag:

image305

Jag ser fram emot att fortsätta måla på den här tavlan imorgon för jag har kommit på hur jag vill ha den :)
Förhoppningsvis är mina stretchers klara så att jag kan spänna upp tavelduken och börja grunda dem också.

image306

Det är den här sittpuffen som jag köpte i Simon Community affären imorse. Jag är väldigt nöjd! Måste bara fixa lite sågspån så jag kan fylla på den för den är för platt. Köpte en vit rislampa också. Nu måste jag bara hitta en fåtölj eller stolar och bord till min installation och lösa tapetbekymret: är det värt att designa egna och betala massor när det kanske inte ska vara med i slututstälningen ändå och vill jag i anat fall förstöra några av mina snygga tapetrullar (bla bakgrunden till den här bloggen) som jag köpt på second hand och vill ha till mitt framtida hem...

Failte Ireland Galway turistbyrå

Jag gick till turistbyran och pratad med Maeve (supervisorn) om sommarjobbet. Ville ju veta sakert att jag far det. Jag fragade ju henne i februari om jag kunde komma tillbaka i sommar, men da visste jag ju inte sjalv om eller nar, sa det lat ju lite vagt. Hon sa att hon forsokt ringa mig, men sen visade det ju sig saklart att hon hade helt fel telefonnummer, sa inte konstigt att jag inte hort nagot! Hon skulle prata med managern Sharon men sa att visst kunde jag komma tillbaka, de verkar ha varit nojda med mig i somras. Och sa beundrade hon mitt har haha!

Det nyombyggda kontoret ser fint ut! Mer som en resebyra dar kunderna sitter ner i stolar och far hjalp, maste saga att det ar valdigt snyggt! Bra mycket storre an Svenska turistbyraer, ca 40 medarbetare pa sommaren och nast storst efter Dublin.

Ok att jag vill hitta ett konstrelaterat jobb, men det duger ju over sommaren till oktober, och sa ar det ju lite status ocksa, bra betalt, roliga grejer de anordnar, det later battre att vara Travel advisor an att bara jobba som kassorska eller servitris, vi far ofta lite 'special treatment' av hotell och restauranger och turismforetag eftersom de vill gora gott intryck pa oss sa att vi bokar och rekommenderar dem och sa ar det ju bra arbetstider ocksa. Forra sommaren fick vi 12 euro i timmen, medan vanliga affarsjobb bara brukar ligga pa ca 8.60 i timmen. Sa att jag kan borja i borjan av Juni de flesta dagar mellan vara assessments och degree showen, och sen folja det vanliga schemat fran den 23 juni. Maeve tyckte det lat bra.
image304

http://www.discoverireland.ie/west.aspx

Jag ar fortfarande helt tappt, och det ar asjobbigt! Ar i skolan nu, darav avsaknaden av svenska tangenter. Haller pa och vantar pa att gesson ska torka. Har aven presentations idag igen klockan 2 som jag maste ga pa. Skolan ar full av nervosa manniskor som ar pa sina portfolio intervjuer den har veckan for att hoppas bli antagna.

Jag kopte en rislampa for 20 kr och en san dar lader sittpuff med sagspan i fran 60-70 talet pa second hand i morse, sa jag var glad!

Top model och eucalyptus

Nu börjar Americas Next Top Model! Kom precis ihåg att sätta på TVn. Var i apoteket rakt över gatan och köpte eucalyptus olja att andas in för min förkylning. Jag duttade lite olja runt näsan, kanske man inte skulle, för det bränner som sjutton, men det hjälper ju i allafall.

Åkte inte till skolan förrän 12.50. Hela morgonen kände jag mig sjuk och hade huvudvärk... Gjorde inte så mycket i skolan ändå. Lade fram några broschyrer om utställningen i Galway arts centre, målade ett lager gesso på mina boards och kollade om mina stretchers var klara, men det var de inte, så jag kunde inte sträcka tavelduken. Jag åkte hem igen vid 3.

Handlade mat och kollade lite på kläder i New Look, men de har i stort sett aldrig något, trots att det är så stort. Allt liksom sitter fel...

Nä nu måste jag kolla vad modellerna bitchar om hehe!

Hur gick det på högskoleprovet?

Nu har ju jag aldrig gjort provet på riktigt, men jag gjorde just två delar av gårdagens prov på högskoleverkets hemsida för att testa mig själv. Skulle inte orka göra provet på riktigt, främst för att jag hatar matte och därför inte känner för att göra den delen eftersom jag aldrig skulle komma på att studera något matte relaterat ändå. (Förutom kanske högst en kurs i företagsekonomi).

Dessutom tycker jag inte att högskoleprovet alltid representerar en persons fulla intellektuella förmåga utan har en tendens att favorisera de som har bra matematisk slutledningsförmåga, samma sak gäller IQ test. Man kan vara smart utan att vara proffs på soduku, formler etc. Man kan vara bra på språk, läs/hör förståelse, hantering av 3D mallar, mönster, kreativ initiativförmåga etc. Nu var ju mina gymnasiebetyg så bra att jag aldrig haft anledning att göra provet i allafall, och jag är ju inte helt ursämst på matte, bara det att jag är så totalt ointresserad av det ;)

Jag gjorde i allafall två av delarna, inom angivna tidsramar:
ordförståelsen fick jag 36 av 40 poäng.
På den engelska läsförståelse delen fick jag 20 av 20 poäng. Tacka fan för det eftersom jag bott i ett engelskspråkigt land i 4 år, haha!

Såhär såg min lunch ut idag förresten:
image303

Funderar på om jag ska laga sushi ikväll. Har ju alla ingredienser. Är för övrigt asjobbigt att vara förkyld, jag har inte tid med det, med allt jag har att göra i college.

Jag har gått och blivit förkyld

Ja det var ju typiskt. Kände mig lite krasslig igår kväll och nu när jag vaknade idag så hade jag jätteont i halsen och näsan är täppt och jag mår inte alls bra. Så himla irriterande, jag som skulle gå och träna idag, men då blir det ju inget... Sean har just gått till jobbet, han jobbar 12 till 4 idag. Jag vet inte vad jag ska hitta på, måste till affären i allafall för vi har bara en halv toarulle kvar, och jag behöver ju papper för att snyta mig också.

Kollade på Breakfast att Tiffany's igår, den är ju så bra! Läste boken innan jag såg filmen första gången och den är också väldigt bra, nästan bättre på vissa sätt, men sen på andra sätt tycker man filmen är bättre tack vare Audrey och alla snygga grejer och kläder. Boken utspelar sig på 40 talet, medan filmen utspelar sig på 60 talet, så det skiljer sig lite. Slutet är väldigt annorlunda i boken, ingen fairy tale direkt... Grammofonen som Holly Golightly har är precis samma som killen i skivaffären här i närheten visade mig att han hade köpt: en resväska med grammofon i som kan stapla 5 skivor och spela dem i rad. Hennes var röd medan hans var grön, men det är samma sort.

image302
Kommer nog aldrig finnas någon snyggare kvinna

Jag försöker även fundera på vad jag vill ha i födelsedagspresent för jag fyller ju den 14e och Sean tjatar eftersom han inte vet vad han ska köpa ;) Är så typiskt, annars hittar jag alltid massor med grejer att köpa, men sen när det närmar sig jul eller min födelsedag så får jag plötsligt idétorka!

Galleriarbete, Grand national och sushi

Jag jobbade i Galway arts centre från 12.20 till 5.30, men jag hade lite rast därimellan. Till lunch åt jag två sushi rullar som jag köpte på lördags marknaden vid kyrkan. Sen så var det ju Grand National på TV idag, årets hästkapplöpning, så vi gick till puben på hörnet och kollade på den. Det var kul, Maeve och en annan kille som jobbar där hade spelat, men deras hästar vann inte. Är ju typ 60 hästar med...

Vet inte hur många som voltade och gick ikull, en stor del av loppet ledde två ryttarlösa hästar. Är ju 4 miles, så skapligt långt! Sållar verkligen agnarna från vetet om man säger så. Får mig att minnas när jag var på Clew Bay hotel i Westport på praktik vid den här tiden 2004. Då jobbade jag i baren och alla kollade på Grand National. Kocken och alla andra stannar upp och kommer till TVn och kollar, riktig stämning! hehe

image298

image299

Jag gjorde en hel del i arts centret i allafall. Andrew Kearney och hans assistent packade upp två stora trä lådor som skickats från New York där hans förra utställning var och jag dokumenterade det med digitalkameran medan Maeve skrev upp allt som kommit och hur det var packat (man måste skriva en rapport om skicket sakerna är i när man får dem så att man inte blir anklagad om något är fel på eller saknas som det kanske redan var fel på när man fick det).

Sen bubble wrappade jag massvis med tavlor från förra utställningen. Var ett himla slit, för rullen med bubble wrap tog slut och vi fick leta överallt efter små restbitar att pussla ihop så att det skulle räcka till alla tavlor. Gick precis!
Konstnären och hans assistens (brorsa) jobbade på övervåningen och drog en massa elkablar etc. och det verkade rätt komplicerat så var inget vi kunde hjälpa till med, eftersom de vet exakt hur det ska ha det. Var intressant att följa i allafall. De gjorde en vägg med en massa små monitors och så ska de installera en övervakningskamera som rör sig runt rummet på någon slags räls eller något.

Maeve gav mig även 500 kr som tack för hjälpen, wohoo! jag som bara är voluntär, hehe! Fick ju 300 kr sist och det tyckte jag var skitbra, men nu var jag ju i och för sig där lite längre.

Sen träffade jag Sean i stan och vi åt på Subway. Jag åt sallad och drack kaffe och han åt en sub. Vädret är fint och soligt men lite småkallt eftersom det blåser. Jag är nöjd med dagen, speciellt som jag fick lära mig så mycket i arts centret, och det är ju alltid bra ha fått in en fot, som jag brukar tänka :)

Ska bli intressant att gå på öppningen på torsdag och se hur det hela kommer att se ut!
image300

image301

Jag har fått Sean till att diska, bara vatten beredaren har värmt vattnet klart. Lyckas för det mesta slingra mig ur det, hehe!

Nu ska jag till Galway arts centre

Nu är det dags att pallra sig upp ur soffan och göra iordning mig, för jag ska till Galway arts centre och hjälpa till att installera en utställning med Andrew Kearney, en skulptör. Känner mig seg idag och har lite huvudvärk. Tror det beror på att jag drack en vodka och tranbärs juice igår kväll. Har ju inte druckit alls på 6 veckor och väldigt lite månaderna innan dess så min kropp är inte van vid alkohål längre. Förr drack jag alltid 4 pints öl när jag gick ut, nu blir jag bakis på en vodka...

Gillar inte att dricka längre, jag mår bara dåligt och tål ingenting och om jag dricker bara några stycken så får jag spy och blir jättedålig. Vet inte ens om jag ska drika på min födelsedag den 14e, känner inte för det om jag ska vara ärlig, så dålig som jag blir...

Börjar dagen med en lista

10 favoriter
Dialekt: skotsk
Mat: sushi
Låt: I'll be crying for you - Stina Nordenstam (bland annat)
Tecknad figur: Kalle Anka
Sport: gym träning, vandring
Komiker: Billy Connolly, Robert Gustavsson
Veckodag: Lördag
Glassmak: Vit Magnum/ Dajm strut
Soloartist: Stina Nordenstam

9 för tillfället
Humör: Trött
Tanke: Svårt med motivationen
Kläder: Pyjamas fortfarande
Bakgrund: Ett tapetmönster jag gjort
Känsla: sådär
Tid: 11.20
Bästa sak: min dator
Irritationsobjekt: Att jag slösar min lediga dag

8 första
Bästa vän: Helena Sjöholm
Husdjur: kaniner, hästar, höns, får (men de är i Sverige, så har inga här)
Kyss: Sean
Piercing: öronen
CD skiva: Kings of Leon- Aha shake heartbreak
Bil: har inte körkort
Ord: creative

7 senaste
Telefonsamtal: Sean
Mat: cornflakes, soya yoghurt, soya mjölk, flaxfrön, goji bär. (frukost)
Dryck: vatten
Biltur: Länge sen...Seans mamma skjutsade oss i Westport för 3 veckor sedan.
Tv-program: The Apprentice, Project catwalk, Top Model
Spelad låt: The Bucket - Kings of Leon
Köpta klädesplagg: Orange linne

6 har du någonsin
Dejtat någon av dina bästa vänner: nej
Brutit mot lagen: bara småsaker typ cykla utan lyse mot enkelriktat, dricka på pubar som 17 åring hehe
Blivit arresterad: nej
Badat naken: ja, i skogssjöar
Varit med på TV: Jag var med på en TV gudstjänst i Medevi som liten och så blev jag intervjuad av en barnprogramsfigur i Irländsk TV när jag jobbade på turistbyrån i Westport. Sen har man väl setts i bakgrunden några gånger på travet också hehe, så TV stjärna är jag väl inte haha
Varit med i tidningen: Det var ett hemma hos reportage om mig och min konst i Motala Tidning när jag var 13 år, sen var jag med ett par gånger med Vadstenagymnasiet i lokaltidningen också.

5 nej tack
Skolämne: matte!!!!
Mat: lever
Musik: r&b, hiphop, dansband
Dryck: vitt vin, Dr pepper, 7up
Djur: fästingar, larver

4 saker
Du gjorde igår kväll: gick till indiska restaurangen med Sean
Du kan höra just nu : Radiohead, TV reklam
Du inte kan leva utan: familjen, konst, natur
Du gör när du har tråkigt: slösurfar på datorn, kollar på dåliga TV program

3 personer
Du kan berätta allt för: mamma, nära vänner (men frågan är om jag berättar allt...)
Du tycker om: familj, vänner, Sean
Du inte gillar: folk som bara fokuserar på det negativa
2 val
Coca Cola eller Fanta: cola
Hund eller katt: hund

1 önskan
Att det ordnar sig

Här är en ny sång jag skrivit

Lade upp ett klipp på youtube. Sången heter The Wanting. Sök på mitt namn så finns det mer av mina grejer...



Maten på Indiska restaurangen var god, men det kändes rätt onyttigt och oljigt. Gick till Blue Note efteråt, är nog min favoritpub skulle jag tro. De spelade en remix av the Knife-Marble House. Oooh, älskar Knife!! Drack en vodka och cranberry juice. Först alkoholen jag druckit på 6 veckor. Kändes lustigt i kroppen, kände av det trots att jag bara drack EN! Blev liksom mindre alert, min kropp kändes slöare, tröttare på något sätt, går inte att beskriva. Mystiskt måste jag säga, men jag vill ju inte vara en renlevnads människa hela tiden, och om en vecka är det ju min födelsedag, och då vill man ju fira lite, så det var därför jag tog en drink idag så jag inte ska chocka systemet totalt på födelsedagen, men det kommer nog hända ändå om jag känner min kropp rätt. 3 drinkar och det kommer bli hej toalettstol... vad är det för fel på mig?!

Burt's Bees och eureka moment

image296

image297

Jag är nöjd med hennafärgningen jag gjorde, det ser mer naturligt ut än vanlig färgning och så är det ju skonsamt för håret också eftersom det är växtpulver. Att jag också använde Burt's Bee's naurliga, kemikaliefria shampo har gjort att mitt hår nu är mjukare och glansigare än det varit på länge, så thumbs up. Enda jobbiga då var väl den motbjudande konsistensen på själva henna-geggan och svårigheten att få bort alla växtpartiklar ur håret efteråt, men det gick.

Var i skolan och hade tutorial med Blaise och pratade med Deirdre. Säga vad man vill om den kvinnan, ibland är man otäckt trött på henne, men hon har kläckt några väldigt bra ideer i sina dar. Har hållit på och krånglat med huruvida jag ska göra en installation med retro tema till vårutställningen eller nöja mig med videon och tavlorna. Jag håller ju på och samlar en massa prylar jag vill använda, samtidigt har lärarna sagt att de tror att sakerna kommer att ta överhanden från konstverken... Då kläckte Deirdre den ultimata idén att jag bygger installationen nu i vår project space (en tom studio man får boka) och så tar jag ett antal väldigt fina medium formats kort på det hela, sen förstorar jag upp dem väldigt stort och hänger på väggarna i det rum där videon visas. Då får jag ju både med grejerna, har samtidigt fokus på videon och så får jag visa mina fotokunskaper, som Deirdre inte tycker att jag dragit nog med nytta av på sistone. I'm gonna go for it!

Kunde inte måtstå att äta en rulle sushi och dagens miso soup på Kappa Ya på vägen hem. Det är ju helt sanslöst gott! När jag bor i Stockholm ska jag leva på sushi, hehe!

Ikväll har jag även lovat Sean att gå till indiska restaurangen vid änden av vår gata. Var länge sen pga min diet, men ska förslka hitta något tomatbaserat som inte är så kaloririkt. Anyway, kanske går ut en sväng till någon bar sen också.

Fick flera komplimanger för min nya jacka, bla av en kille på bussen. Den sticker verkligen ut, på ett bra sätt :)

Hennafärg ser ut som bajs!

Nu har jag varit på bibblan och lämnat böckerna och gått på stan lite. På torsdagar är alla affärer öppna till 20.00, så man har lite extra tid på sig :) Köpte ett orange linne på Vila och sen köpte jag Burt's Bees glossy shampo och hennafärg (copper). Har aldrig gjort henna färgning förut, jag vet ju att det är naturligt växtpulver, men när man blandade det med vatten så blev det precis som gulbrunt bajs! så om någon ska göra en film någon gång och behöver låtsasbajs: köp henna färg haha!!

Var ett himla geggande och hela badkaret såg äckligt ut, men nu har jag huvudet invirat i plastfolie och ska ha så i 2 timmar. Har just lagat kvällsmat och nu ska jag äta den och kolla på Terminator 2.

image295

Värsta jack-kapet!!! för 150 kronor!

Idag på vägen hem så gick jag in i mina second hand (välgörenhets) affärer som ligger ett kvarter bort. Där hittade jag värsta kapet: en äkta militärjacka med guldknappar som jag sett i Army and Navy stores (armé kläder) förra veckan, men som där var en storlek för stor och dessutom kostade runt 600 kr. Nu fick jag samma jacka i minsta storleken för bara 150 kr! KAP!KAP!KAP! säger jag bara hehe!

image293

image294

Knapparna och grejerna har inspirerat modet en hel del i vår, bland annat Topshop har jackor med dessa guldknappar, men jag har ju 'the real thing' nu :)

Var även i en annan second hand affär och köpte två filmer: Terminator 2 och The Matrix. Jag är en sucker för actionfilmer och allt är min brorsa Johnny's fel som samlar på filmer. Har sett dessa två ett antal gånger men jag tycker att de är bra, och nu var de ju billiga, 100 kr för båda. Gillar futuristiska grejer som jag nämnt tidigare, även om Terminator inte direkt är särskilt kulturell hehe

Hade tutorial med Mike och Fionna idag. De klagade som vanligt, men kom också till ett par insikter, så kände mig inte helt nere efter samtalet, som jag gjorde sist. Nu är det bara att ta nya tag, och de gillade ju faktiskt vissa saker som jag kan spinna vidare på. Nästa tavla blir fyrkantig.

image292

Nu måste jag till biblioteket och lämna tillbaka mina böcker som redan är försenade. Bra! få försening på de första böckerna jag lånar på stadsbiblioteket.

Irlands stadsminister Bertie Ahern har avgått

Bertie Ahern, Irlands Teoseach (stadsminister) har avgått idag, så nu vet ingen vem som ska efterträda honom. Verkar som att alla jag pratat med är glada att bli av med honom. Det har varit skandal här ett tag, för han har varit i en rättsprocess över pengar som han tydligen fick som mutor på 90 talet av olika företag etc. Och det har varit en riktig härva med de här finanserna, så han hade inget val än att avgå egentligen. Detta hade redan börjat nystas upp innan valet för lite över ett år sedan, men folk röstade på hans parti ändå... Nu får vi se vad som händer och vem som efterträder honom.

Maeve mailade mig igen från Galway arts centre, så jag ska hjälpa till att rigga upp utställningen på Lördag klockan 12. Kan nog bli intressant :) Konstnären och hans tekniker ska tydligen installera en övervaknings kamera som ska gå runt galleriet på en räls bland annat.

Var och tränade, kändes lite segt att komma sig för att gå, men sen kändes det bra. Kändes dock på baksidan av låren att jag gått upp och ner ett antal gånger igår när jag höll på med screentrycket.

Sean ska inte till Westport över helgen heller, så jag missar inget. Han jobbar nämligen på söndag klockan 12 och det går ingen buss på morgonen så det sket sig. Men då kan vi ju gå nästa helg istället när båda kan.

Äpple skivor med kanel på är väldigt gott, för det åt jag nyss ;)

Och så håller jag på att bli beroende av Burts Bee's läppsalva, den där kittlande känslan och mintsmaken är väldigt lockande!

Dagens framsteg på målerifronten

Såhär långt har jag kommit på tavlan nu efter ännu en dags arbete:

image291

Köpte en 70-tals polaroid kamera till installationen och en kul gammal spargris-anka för 30 spänn sammanlagt på morgonen. Trodde först inte jag skulle kunna göra något i skolan, för jag glömde mina oljefärger hemma, men efter att ha grävt igenom min toolbox så hittade jag några tuber jag inte visste att jag hade, så det löste sig.

Köpte en massa grönsaker och mer cornflakes och rismjölk och soyayoghurt på vägen hem. Köpte även Burt's Bee's lip balm i hälsokostaffären. Det kittlar roligt på läpparna!

Nu ska jag snart gå och träna, blev ju inte igår eftersom jag var i skolan till 9 på kvällen. Blir inget Westport i helgen för jag ska hjälpa till att hänga en ny utställning i Galway arts centre med en känd skulptör,  jag känner dock inte igen honom ;). Ville inte tacka nej för då kanske inte Maeve frågar mig nåt mer och det är ju en bra erfarenhet.

I college till 9 på kvällen

Idag blev en lång dag i skolan. Efter presentationerna som jag nämnde om i förra inlägget så gick jag till print rummet och preppade och exponerade screenen med de två olika färgerna för tapeten. Då var klockan runt 16.45.

Sen tryckte jag tapetmönstret på min tavla och det tog såååå lång tid! Grejen är att min mall bara var 4 rader bred. (Som en vanlig tapetvåd) så det gick åt att jag tryckte mönstret 6 gånger sida vid sida för att täcka hela väggen. Mellan varje tryck var jag tvungen att skölja skärmen och torka den med papper och hårtork (annars torkar det fast i nättyget och den är förstörd).

image289

Sen så tryckte jag ju i två färger, viket betydde att jag var tvungen att göra om denna procedur 12 gånger! Först tänkte jag bara göra hälften, men sen så ville jag bara få det överstökat medan jag var ensam i ateljen (för jag tog upp större delen av golvet) och så att jag kunde börja med resten imorgon.

image290

Jag var klar och hade städat upp och tvättat allt klockan 21.00 då jag tog bussen hem. Kom hem runt 21.30 och då var jag väldigt trött och hungrig. Det är rätt jobbigt att screentrycka för skärmen är stor, man får bära på den, röra sig hela tiden, upp och ner från golvet etc. så jag är trött i ryggen nu så Sean ska få massera mig när han kommer hem. Han är i sin favoritpub The Livingroom och kollar på fotboll.

Nu har jag ätit quinoa och kikärts wok, det var gott, men jag åt det när det var för varmt så nu har skinnet gått sönder på min gom så det gör jätteont... blä!

Måste upp tidigt imorgon så jag kan gå till St Vincent DePaul och kolla på second hand möbler direkt när de öppnar (brukar vara rusning).

God natt!


Och sa kan man skriva igen...

Ja, da var visst bloggen antligen uppe igen. Jag ar i skolan nu och vantar pa att vi ska ha critical theory. Det ar tva personer som pratar om sitt konstnarskap och ateljearbete varje vecka. Har nog mitt om ett par veckor tror jag.

Har hallit pa och kalkerat de olika fargerna av en tapet pa tunnt papper som jag ska olja upp och screentrycka imorgon. Valdigt segt att sta vid fonstret och rita det monstret i flera timmar...

Skolan borjade igar igen efter lovet, gjorde dock inte sa mycket forutom att lamna in min ansokan till ett Exhibition project som jag namnde tidigare att jag holl pa att skriva. Som tur ar sa tror jag inte att det var sa manga som lamnade in, viket gor vinstchansen lite storre. Tank att vinna en utstallning i Galway arts centre, men det tror jag ju inte att jag gor...

Skrev aven ihop en snabb 1000 ords uppsats baserad pa min thesis som skulle skickas in till en Online Journal grej som studenter ska ha pa Galway arts centres webbplats. Blev inte riktigt sa bra som jag tankt eftersom jag verkligen var ute i sista stund efter att ha spenderat hela helgen pa att skriva ansokan.

Lararna klagar som vanligt sa allt ar sig likt och alla surar for att de var sa snala med betygen hehe


RSS 2.0