Gick på en utställning också

Glömde ju skriva att jag även tittade in på Galway Arts centre på vägen hem, ligger ju liksom tvärs över gatan från vår lägenhet. De har just öppnat en utställning som handlar om Inishlacken, en ö där konstnärer kan bli antagna till residencies och alla konstverken i utställningen hade skapats av konstnärer under deras residencies. Vissa grejer var riktigt bra, t ex en tjej som gjort en massa pappersfigurer, bla åsnor, som snurrade i en glaskupa och gjorde ett skuggspel på väggen.

Min fotografi Tutor Jim Vaughan var också med
. Han hade tagit svarta medium formats kort där han kollade genom folks fönster ut på ön. Rätt bra faktiskt.

Ändå vet jag inte om ett sånt residency skulle passa mig, för jag är inte så intresserad av att avbilda karga klippor och små stenhus. Jag skulle hellre göra ett residecy i en stad där jag kunde jobba med arkitektur och samla objekt m.m

image42
http://www.galwayartscentre.ie

Pink Floyd och Alan Parsons

Nu har jag just intagit min kvällsmat bestående av tomat och grönsakssoppa och brown bread. Gott! På vägen hem gick jag en sväng till mina second hand butiker och idag slog jag på stort och spenderade 200 kr. Först köpte jag en häftig lång tröja. Grön med långa ärm-muddar och hål för tummarna. Den såg ut att ha varit rätt dyr en gång i tiden. Dragkedjan på en liten sidoficka var sönder så jag fick den för 5 istället för 6 euro.

Sen hittade jag värsta fina jordgloben i nästa affär. Den kom löst, utan själva stativet men såg riktigt fin ut. Deras window sale är dock inte förän nästa onsdag morgon så då ska jag vara där klockan halv 10!

Sen gick jag till skiv/bokaffären och där hittade jag en ovanlig skiva: the Alan Parsons Project - Tales of mystery and imagination, Edgar Alan Poe. Det är en konceptskiva som baserats på Edgar Alan Poes verk. Är från -75 och låter som en blandning av Pink Floyd, Led Zeppelin och Mike Oldfield eller nåt. Alan Parson producerade tydligen Darkside of the Moon åt Pink Floyd, så man förstår ju vart influencen kommer ifrån. Låter dock riktigt häftigt, så 5 euro var det väl värt.

Köpte även Pink Floyd-The Wall. Har i stort sett alla låtarna sen tidigare men har aldrig köpt skivan eftersom den alltid kostat över 300kr överallt. Nu fick jag den för 10 euro.

Jag hade först sagt till Maria o Sarah och dem att jag skulle med dem ut ikväll, men jag känner verkligen inte för det så jag sa att jag antagligen inte ska med. Jag var ju ute i måndags så känner inte för o dricka i kväll. Dessutom går de alltid till nattklubbar istället för pubar, vilket jag tröttnat på. Känner mig så gammal, de är ju faktiskt äldre än mig! Men när man går till Cuba eller GPO eller Central Park så är det alltid helt packat med fulla första och andra års studenter och en massa sliskiga killar som gör idiotiska raggningsförsök i ett väldigt fullt tillstånd! Är kul ibland när man är lite fler folk som känner varann och när man inte behöver gå upp tidigt nästa dag, men nu skulle i stort sett bara Maria Sarah och marias bästa kompis hemmifrån ut, samt en tjej som heter Angie som är ihop med Stuart i min klass som jag ändå inte känner.

Då tycker jag mycket mer om att gå ut så som vi gjorde i måndags och verkligen kunna prata på en trevlig pub och umgås med folk som gillar sånt, men Maria gillar ju tydligen inte Roisin Dubh utan vill bara gå till discon. Ja, vi har ju sååå mycket gemensamt!

Sean frågade om jag ville gå på bio och se No Country for old men i kväll och den vill jag mycket hellre. Har inte varit på bio sen vi gick på Arn på jullovet. Förr gick jag ju varje vecka när jag bodde bredvid biografen.

Igår satte visst Maria i halsen när hon åt en tugga bacon i matsalen och det fastnade en stund, så de fick åka till sjukhuset eftersom hennes hals blev alldeles sönderriven. Det förklarar varför hennes o sarahs grejer var kvar i skolan men jag inte såg till dem på hela dagen!

Jooo, och så haglade och snöade det lite idag, det låg nog kvar i några minuter åtminstone ;)

Nu måste jag rusa!

Här kommer en bild som Sinead tog när vi var i Roisin Dubh i måndags. Jag, Roisin och hennes kompis.

image40

Nu måste jag rusa, annars missar jag bussen!

Nut cutlet och sallad wrap

Nu har jag ätit kvällsmat. Det var jättegott! Jag åt en vegetarisk nöt och morots biff som jag lade i en wrap med sallad, frö mix, kikärtor och lite chicken tikka paste.

Efter att jag skrivit förra inlägget så gick jag upp i studion. Där konstaterade jag att jag skulle vara tvungen att ta bort tavelduken från träramen och sträcka om hela skiten. Det beror på att duken ramlade på en stol när jag grundat den ett par gånger. Den krackelerade på ett par ställen och jag testade att måla över för att se om det skulle funka, men det krakelerade igen så jag skar bort duken och fick ny av Davey. Nu måste jag köpa nya häftor till häftpistolen imorgon så jag kan sträcka den.

Målade även lite smågrejer på tavlan jag håller på med också. Kolla noga så ser ni skillnaden, jag målade bakom lyktstolpen, fixade dörren, skyltarna, soptunnan m.m Tavlan är 95x130 cm stor.

image39

Kollar på Extreme makeover på Living TV. Det är väldigt fula folk som blir omgjorda med kirurgi... Egentligen gillar jag inte sånt, men tjejen de visar blev verkligen mycket bättre, hon hade utslagna framtänder, stora pigmentfläckar i hela ansiktet, säckar under ögonen m.m och nu ser hon faktiskt bra ut. Men ibland blir folk typ helt plastiga som tanten som var innan, de satte in värsta kindpuffarna och gjorde en knoppig näsa som gjorde att hon såg ut som en docka :) Skillnaden mellan dem är att hon med tänderna hade varit jättesnygg som ung, men inte den andra. En grej jag stör mig på dock är att de sätter in såna megatänder, de ser alltid för perfekta ut, det blir inte naturligt.

En till London resa?

Nu sitter jag har i datasalen o gor ingenting... Enda jag har gjort idag ar att ga till Atlantic Homecare for att kopa en vit grund-farg som min tutor tipsade om, men sa har de inte den! Vet att det finns i en annan fargaffar, men den ligger ca 2 km bort och inte pa nagon busslinje och eftersom jag inte kan kora bil sa kan jag ju inte hamta den heller och det blir pa tok for tungt att bara 10 liter farg! Kompromissade och kopte en annan sorts farg, men vet att den inte ar lika bra...

Sen grundade jag min tavelduk ett lager, at lunch och sa sitter jag har. Eller, jag var i biblioteket en snabbis och kopierade en artikel i en konsttidning on Peter Doig,
 image36

en av mina favoritkonstnarer och de har ett stort retrospective om honom i the Tate i London snart. Laste/sag aven om en stor utstallning som heter From Russia som ar unik pa det satt att de fatt inlanat en massa konstverk fran olika samlare i Ryssland, bla Matisses The Dance

image38
 
och Malevichs Black square. Vill sa garna se dem!

image37

Var tutor Mike Minnis sa att vi eventuellt ska aka pa en ny London resa den 18 februari o bara stanna over natt, sa da vill jag absolut aka i sa fall. Det ar ju sa billigt med Ryanair anda. Iofs var vi ju i London med skolan i november, de flesta akte bara over dagen men jag stannade 2 natter och gick bla pa Karin Mamma Anderssons utstallning i Camden och The Hives konsert i Hammersmith.

Jag gillar verkligen London och kanner till det sa bra vid det har laget :)

Nästan klar med målningen nu

Idag har jag jobbat på i skolan. Ok att jag kom en timme sent, men sen tog jag verkligen tillvara på tiden och märkte knappt att det var tid att äta lunch. Nu har jag just kommit hem och ska snart iväg och träna.

Här ser ni hur det ser ut:
Jag gjorde lyktstolpen, fönstren, ett till tryck etc. idag.

image34

Närbild:

image35

With Roisin in The Roisin

Jag hade en jättekul kväll igår! Bästa på länge :) Jag gick till The Roisin Dubh runt kvart över 10. Det var ett band som spelade med en kille som heter Utan Conlon, det var gratis som tur var. Jag träffade Stuart, Angie, Roisin, Sharon Aisling mfl. nere i baren och vi lyssnade och pratade ett tag tills vi gick upp på taket till deras stora beergarden, så att de som ville kunde röka, men även för att det var mer plats och man kunde höra vad man pratade om. Jag pratade med med Roisin och Aisling och en kille de känner som läser TV spels utveckling på universitetet och var en rätt kul person :)

Vi pratade om en massa grejer, däribland vad vi skulle göra efter college. Roisin ska flytta till Danmark för hon känner några folk som har ett konstkollektiv i Christiania. (Ja hon är en pot smoker bland annat, men även om jag inte delar henner intresse för droger så är hon en av de trevligaste personerna jag känner och hon är jättekul att prata med).

Aisling ska flytta till Cork med ett gäng andra folk från skolan och de ska hyra ett hus tillsamamns och hålla på med konst och jobba. Jag sa att jag ska flyta till stockholm, men jag vet inte hur snart det blir efter skolan. Allt beror ju på jobb. En massa andra folk från skolan dök också upp så det var kul!

Vid kvart över ett gick vi till Winnies chipper utanför och åt chips. Har inte gjort det på länge så det var verkligen jättegott. Fast man tycker iof alltid att chips är gott mitt i natten ;)

Nu ska jag iväg till skolan, jag är redan sen.

Gröt i soffan

Här sitter jag och äter gröt och ska gå ut nu snart. Det har börjat regna men det är ju inte långt som tur är. Sean kom just tillbaka från en promenad. Vet inte vilka andra som ska ut förutom Roisin, glömde fråga ;) men det märks väl. Har inte hennes nummer, men de går nog att hitta.

Havregrynsgröt i micron är såå gott. Vad är det för fel på mig, de flesta andra brukar inte gilla gröt :D

image33

Så här långt har jag kommit på min tavla.

Har precis kommit hem från skolan. Jobbade rätt hårt idag. Spolade av och förberedde min screentryck skärm, gjorde en sida ur IKEA katalogen samt lite löv som jag sedan trykte och så målade ja lite på tavlan efteråt också. Var även på en föreläsning med en konstnär på förmiddagen. Han var ok men det var lite förvånansvärt att han bara dissade sin egen konst hela tiden och sa att hans nästa serie tavlor inte alls skulle bli så eftersom han inte var nöjd med typ en enda han gjort, trots att han ställt ut solo i the RHA (Royal Hibernian Society) som är bland de mest prestigefyllda utställningarna på Irland...

Hade trevlig lunchrast med Roisin, Sarah, Maria och Stuart. Sen hade vi ett professional practice talk på eftermiddagen men det gick inte jag på för Deirdre gav samma föreläsning förra året och jag antecknade en massa då. Verkar dock som att alla andra gick (utom Roisin)...

Hon sa förresten att de ska ut ikväll till Blue Note eller Roisin Dubh för att fira att våra theses är klara och eftersom jag bor bara runt hörnet från de pubarna så ska jag nog också dit.

Nu grillar jag just vegetarisk thai burgare som jag ska äta med fullkornsbröd.

Sä här ser min tavla ut så här långt:

Gjorde IKEA trycken och löven idag samt taket.

image32

Promenad och Sunday Times

Idag är vädret fint, soligt mestadels till och med, så jag och Sean gick en lång promenad hela vägen runt Westside och ut till Salthill och sedan tillbaka längs strandpromenaden. Det tog 1,5 timmar, men vi hann rätt långt för med Sean blir det att man går väldigt raskt.

Köpte en frukt när vi gick förbi Dunnes Stores i Westside och njöt av havsluften och solen, det gäller att passa på!

Sen gick Sean till The Livingroom (en bar) för att kolla på Man United som spelar. Jag för min del köpte en burk grönsakssoppa, fullkornsbröd och Sunday Times, så nu har jag ätit och sedan suttit i en timme och läst kulturbilagan och style bilagan, så nu ska jag läsa själva tidningen också. Såna här söndagar gillar jag!

Söndagar är perfekta promenaddagar när vädret tillåter. Det verkar alla andra också tycka för Salthill var fullt med folk som promenerade.

Är så himla godissugen helt plötsligt. Borde verkligen inte, men vi har en halväten Paradis chokladask i byrålådan som jag tog med från Sverige och det är min absoluta favoritchoklad, so I might give in to the temptation så att säga...

Lyssnar på Madrugada på myspace igen, sååå bra! New woman new man har så himla bra melodislinga att man inte kan sluta lyssna på den..

Ge mig Madrugadas nya album!!!

Man om Fire var bättre än jag trodde. Riktig vendetta film alltså. Kommer nog inte läggas till favoriterna men den var helt klart sevärd.

Nu sitter jag och lyssnar på Madrugadas nya album på deras Myspace sida. Ååååh vad jag vill ha det! What's on your mind? är nog en av mina favoritlåtar. Fler lugna låtar än vanligt verkar det vara. Kan inte sluta älska Helena för att hon lånade mig Industrial Silence i tvåan på gymnasiet. Sen köpte jag den på Oslo centralstation när jag var på väg till fjällpraktiken i Norge och den skivan blev mitt soundtrack till hela Norge vistelsen. Sen när jag var hemma julen -06 så fick jag låna (o bränna) The Nightly Disease. Det är en väldigt mörk skiva som kräver flera lyssningar innan sångerna verkligen sätter sig men nu gillar jag den nog mer än Industrial silence. Särskilt The Frontman, Into Heartbeats, Black mambo och Only when you're gone.

Det är så vackert och mörkt att det biter sig fast i hjärtat på något sätt...

Synd att deras skivor inte släpps här. Måste komma på ett sätt att få tag på den snarast för jag vill ha skivan och inte ladda ner på iTunes. All musik som jag verkligen gillar vill jag ha i fysisk form. iTunes använder jag bara när det är någon enstaka låt med någon artist som jag vill ha.

Ska nog gå och sova nu.

image31

Man on fire + är Sweeney Todd bra?

Ska kolla på Man on Fire med Sean klockan halv 10 för den går på TV. Minns att jag inte trodde att den var bra nog att gå och se på bio så får se vad jag tycker om den nu.

Har funderat på om jag ska se Sweeney Todd eller inte. Den går ju på bio nu. Jag gillar verkligen Tim Burton och Johnny Depp, men frågan är om det är något bra när det är en musikal och de sjunger hela dialogen, jag brukar ju inte vara något musikalfan annars. A nightmare before Christmas har ju rätt mycket sång men de pratar ju i allafall lite :) Har någon sett Sweeney Todd o vet om den är något bra? Eller är den ute i Sverige än förresten? Det vet ju inte jag eftersom jag bor på Irland...

Jag lagade värsta supercurryn nu ikväll. Jag gjorde en wok på paprika, squash, groddar, chilli, vitlök och soltorkade tomater, lade i currysås + olika indiska kryddor och tikka masala paste. Vi åt nudlar till och det var godaste jag lagat på länge :) Sean lovprisade den för hans favoriträtt är curry och indisk mat.

Kollade lite på filmen Robots som gick på TV tidigare ikväll. Jag gillar robotar och det var kul i början när de visade hur de skaffade barn genom att beställa en byggsats och sen gav ungen nya delar varje år så att han växte hehe!

Jag älskar mina robotmodeller. R2-D2, Marwin och R5-D4. R5-D4 är en mycket ovanlig Star Wars robot som var med i episod 4 (första), jag hittade honom i Camden i London, där jag även året innan hittar R2-D2. Jag gillar Camden.
image29

image30

Jag är väl lite nördig då, jag vet!

Folk man känner överallt!

Nu har jag kommit tillbaka från stan. har strosat runt där i några timmar. Det hela började med att jag skulle till den organiska marknaden för att köpa grönsaker. Där träffade jag Elena och Mary, de jobbade tillsammans med mig på turistbyrån och jag har inte sett dem sen oktober så det var kul! Elena som är italienare har kvällskurser i italienska och Mary är personlig assisent till en blind kille som läse law på universitetet.

Sen gick jag runt lite och tittade och då träffade jag på seans syster Carol, Brian och barnen Ben och Callum. Har inte sett dem på flera månader för vi har aldrig lyckats vara i Westport samtidigt och de bor i en annan stad några mil bort som heter Athenry. Det var kul att se dem, pojkarna har verkligen vuxit och Carol hade ny frisyr, uppklippt page som verkligen passar henne.

Mary hade sagt att hon pratat med turistbyrå chefen Maeve om att jobba där i sommar igen, och jag tänkte att jag kan ju lika bra gå dit och säga till henne att jag också är intresserad av sommarjobb där om inget annat kommer upp. Jag gick dit, men så kom jag på att hon typ aldrig jobbar på en lördag, så då gick jag och kollade lite på Habitat som ligger intill.

Sen ringde jag Sean och vi gick och fikade på Cobblestones. Jag drack en kanna te och Sean drack mocha. Sen skildes vi åt och jag gick till Terryland för att kolla i leksaksaffären om de hade modellflygplan. Jag är kanske lite nördig men jag gillade att bygga såna när jag var mindre och nyligen såg jag värsta coola Star Wars modellskeppet i hobbydelen av Petworld, the milenium falcon såg hur cool ut som helst och var ca 30 cm stor, men kostade också det saftiga 50 euro! Synd, för jag hade jättegärna velat ha den så nu känner jag helt plötsligt för att bygga något, men inget vanligt krigsplan utan i så fall en starwars modell eller en zepellinare eller något, så kan jag använda den till min installation i skolan sen.

De sålde inga modellplan tyvärr så jag gick runt och kollade på Lidl, Argos och i The Eyre square shopping centre utan att köpa något och sen gick jag hem. Vädret var fint idag, mulet med uppehål och rätt varmt. På vägen hem kollade jag i en antikaffär. Jag älskar antik och second hand affärer! Det fanns en jättegullig 1950-tals blå porslinsterrier. Den kostade 200 kr men hade nästan köpt den om det inte hade varit en flisa borta på foten. Då sjunker ju värdet direkt!

Sitter och lyssnar på Anna Järvinen nu

The Hours får mig att gråta varje gång

Nu har jag sett klart på filmen. Helt fantastiskt bra! Kan inte låta bli att gråta på slutet varje gång. Karaktärernas längtan, musiken, stämningen, rädslan att något ska gå fel. Det är helt enkelt en av de bästa filmer som någonsin gjorts! Men den är som sagt inte för alla, man måste verkligen leva sig in och förstå karaktärerna och ha en känsla för detaljer.
 image25

Mina tre favoritskådespelare någonsin är dessa:

image26

Meryl Streep
Hon räknas som en av världens bästa skådespelare och det är hon verkligen! Mina favoriter hon varit med i är Silkwood, The Hours, Dancing at Lughnasa och The Bridges of Madison county.

image27

Kate Blanchett
Visst passar hon i lugg som hon har här i filmen Notes on a scandal som förövrigt är en jättebra film! Hon är också helt otrolig och i stort sett varenda film hon är med i är jättebra. Hon kan verkligen göra olika rolltolkningar. Mina favoriter är:
Elizabeth: the golden age, Sagan om ringen, The Aviator,  Notes on a scandal Babel och Veronica Guerin

image28

Johnny Depp
Snyggo!!!
Han slår Brad Pitt alla dar i veckan :) Finns helt enkelt ingen snyggare skådespelare och så är det bara :D
Mina favoriter bland hans filmer är: Edward Scissorhands, Charlie and the Chocolate factory, What's eating Gilbert Grape, Ed Wood och Blow



Tillbaka från träningen nu

Jag har duschat och det känns alltid skönt när man har tränat :)

Sitter och äter havregrynsgröt (brukar microvärma havregryn och mjölk med kanel på, det är jättegott!)
och kollar på höjden av sämstfilm "Spiceworld : The movie medan jag väntar på att The Hours ska börja kl halv 10. Har pluggat in lilla TV'n i sovrummet så Sean sitter där o spelar TV spel för han såg filmen med mig för två år sedan.

Har på mig min mysiga fleecemorgonrock mmmm

Estrella dillchips och tant med dubbla glasögon!

Nu är jag hemkommen från skolan. Trafiken var hur seg som helst så jag orkade inte vänta på bussen utan gick in till stan via Terryland. Där gick jag till petworld och kollade på kaniner, fåglar, fiskar och stora döda råttor som de sålde som ormmat. Blä!

Gick till en östeuropeisk affär för att se om de hade några svenskheter. De hade svenskt bitsocker, men det behöver ju inte jag eftersom varken jag eller sean tar socker i kaffet. Däremot hittade jag ett gott bröd som är typ som en blandning mellan fralla och limpa som de bakar på ett polskt bageri här i stan och så köpte jag en liten påse Estrella dillchips. Den kostad 1.75 euro så tyckte det var lite dyrt, men det är helt klart godaste chipsen! Mycket godare än Tayto och Walker som de har här.

image23
Kaninerna i Petworld, awwww

Var även i fruktaffären och köpte vindruvor och rödbettor och i en färgaffär där jag frågade om lite onfo om tapetsering på murad vägg etc. Funderar på att göra det till degree showen men det är tydligen väldigt svårt att få bort så kanske ska måla istället... Tog 1,5 timmar att ta sig hem, tar ca en timme att gå den rundan och så stannade jag ju på några ställen. Det var lite jobbigt för det var så himla blåsigt!

I skolan var det kul! Jag höll på och screentryckte hela dagen och så lämnade jag in min Thesis till den lustiga tanten Maire. Inte konstigt att jag inte hittade henne, hennes kontor var flyttat till andra sidan skolan! Hon tjatade om hur hon nästan inte såg att stämpla böckerna för att hon inte hunnit gå till optikern för att få nya kontaktlinser. Hon hade därför på sig dubbla glasögon!!! alltså ett par ovanpå ett annat par, det såg hur kul ut som helst!!

image22

så långt jag kommit på min tavla.

Jag ska gå och träna om en liten stud har jag tänkt, åt en macka nyss så ska vänta till jag smält maten lite, och sen ikväll går en av mina absoluta favoritfilmer The Hours (Timmarna) på TV!! meryl streep, Nicole kidman etc. är med och det handlar om tre kvinnors liv i olika tidsåldrar: Virginia Wolf på tidigt 1900 tal, en hemmafru på 50 talet och en nutida kvinna. Den handlar om sorg, längtan och att inte passa in i den roll man tagit på sig och är så himla bra! Blir tredje gången jag ser den. Många folk tycker inte om den och förstår den inte riktigt men jag älskar den!

image24422398-24

Fasaden till en pub som min förre klasskompis (som nu går print) Ciaran har målat. Han kan typ leva på att göra murals på skolor och andra ställen. Hans nästa projekt är en stor väggmålning i Liverpool...

Indisk mat och Bierhaus

Nu är vi tillbaka hemma efter att ha varit ute och ätit på den Indiska restaurangen som ligger längre ner på gatan. Det är en väldigt trevlig restaurang, fint inredd med linnedukar etc och väldigt välbesökt, så ingen vanlig takeaway direkt, även om de gör det också.

Jag hade Vegetable Bhuna, chapati bread och pilau rice, jättegott! Sean åt chicken madras som vanligt.

Sen gick vi till en pub som heter Bierhaus som ligger ett par minuter därifrån. De har en stor meny och specialiserar sig på olika öl från hela världen. De har Rekorderlig och Kopparbergs cider också. Jag tog Spaten Bier för det minns jag att jag drack på Oktober fest i Munchen år 2002 när vi var där med klassen. var inte lika gott som jag mindes dock och så var jag så mätt så Sean drack halva min pint.

Imorgon ser jag fram emot att screentrycka om allt går enligt planerna. Blir så glad av att bara känna den speciella lukten från screentrycks rummet när jag var inne där idag, då känns det i allafall som att man gör något ;)


Metamorphosis

På morgonen idag så kom jag för en gångs skull iordning ganska tidigt och tog den tidiga bussen till skolan. Väl där så letade jag som en galning efter en irriterande liten dam som heter Maire och som vi ska lämna in våra theses till. Hon var såklart inte på sitt kontor. Sen kom hon in i datasalen för att fylla på skrivarna o sa att jag kunde komma ner till henne om en kvart efter att hon varit på rast, men sen såg jag inte till henne på resten av dagen, trots att jag gick och kollade efter henne säkert 10 ggr! Irriterande som sjutton!!! Jag tycker att det är kasst när man ska lämna in sin thesis den här veckan o sen har man ingen att lämna den till.

Skulle även göra några fotokopior. Man måste lägga pengar i en automat för att få ett kopieringskort till maskinen. Den var trasig i vanlig ordning varpå man kan köpa kort på kontoret, men kontoret var självklart stängt i två dagar står det på dörren, alltid blir man motverkad!

Klockan 1.30 skulle vi samlas vid Galway Arts Centre och kolla på en utställning med två irländska konstnärer, Stephen Loughman och Mark O'Kelly. Jag var där på öppningen i december eftersom vi bor precis mitt emot, men nu pratade lärarna om bilderna m.m och så köpte jag katalogen. Loughman var mycket bättre i en annan utställning jag såg i Dublin 2005, men Kelly war jag imponerad av. Jag åkte dit tillsammans med sarah och så mötte vi Maria i stan eftersom hon varit iväg och lämnat sin thesis till bokbindaren.

image19
Stephen Loughman

image21

Mark O'Kelly

Jag smet lite tidigare från utställningen för det blev lite väl segt när man sett det förut och vi skulle diskutera varenda tavla! Jag kopierade mina papper i ett ställe här i omgivningarna samt köpte en rolig orm och några orange underlägg i en second hand affär.

Sen gick jag till ett jättemysigt cafe i Kirwan's lane som heter Cobblestones. Där hade jag faktiskt aldrig varit tidigare. Tanten som äger det var jättetrevlig och en Koreansk tjej som jobbar där hade just bakat choklad och grönt te muffins, något jag aldrig ätit förr och de var supergoda! Jag började läsa i min Franz Kafka bok jag köpt för ett par dagar sedan. Metamorphosis är verkligen jättebra och får en att tänka till lite. Det är den historien som handlar om en man som vaknar en dag och upptäcker att han förvandlats till en jättespindel, Kafkas mest kända.
Gjorde ett test på www.nd.edu/~ljordan/metamorphosis/ för att se vilken Metamorphosis karaktär jag är, tydligen så är jag kocken. ja, jag skulle nog inte vilja vara en gigantisk spindel i allafall ;)


Which character from Kafka's The Metamorphosis are you?
Quiz by: Purple Butterfly



Jag blev lite förvånad när bordsduken bredvid mitt bord plötsligt rörde sig och jag upptäckte att en grå terrier låg och sov på en filt under bordet :)

Sen ville jag inte gå hem direkt eftersom jag ville koncentrera mig helt på att läsa och jag blir så lätt distraherad här hemma, så jag gick och kollade runt på några olika pubar var det kunde tänkas vara mysigast att sitta innan jag bestämde mig för The Roisin Dubh. Där satt jag framför den sprakande torvbrasan och läste och drack kaffe i en och en halv timme tills jag läst ut historien, det var väldigt mysigt måste jag säga.

Nu har jag kommit hem, efter en hel kanna te och en kopp kaffe känner jag mig nästan lite hyper ;) Snart kommer Sean hem och då vill han att vi ska gå ut och äta i någon pub eftersom han fick en 40 euro check från elbolaget igår där det står att det är kompensation för att de inte behandlat honom prefessionellt eller vad det nu stod. Sean kan inte minnas att han behandlats dåligt av dem, men om de tycker det så tar vi gärna emot kompensationen :D

Heath Ledger är död!

Var i Dunnes och handlade nyss och då när jag stod i kön så såg jag löpsedlarna:

Heath Ledger dead at 28 of drugs overdose.

Det fick mig verkligen att haja till och jag köpte tidningen för att se. Om det stått att typ Britney Spears dött så hade jag blivit mindre förvånad. Tydligen har han haft stora drogproblem och varit rätt lustig sista månaderna sedan det tog slut med flickvännen som han träffade när båda var med i Brokeback Mountain. Känns väldigt tråkigt för Brokeback var en himla bra film och han var väldigt duktig. Han hade precis hunnit spela in nya Batman filmen där han är Jokern innan han dog...

Minns hur snygg man tyckte att han var i 10 orsaker att hata dig och a Knight's tale.... Det känns väldigt tråkigt att höra att han inte finns mer.

Nu till något annat: Jag gick till bokbindaren och lämnade in min thesis. Sen hämtade jag den klockan 3, det blev jättefint med blå pärm och guldbokstäver så man kände sig rätt stolt! Ska lämna in den imorgon. Känns SÅ skönt att ha det överstökat så att man nu kan läsa sånt man inte hunnit för att man behövt plugga hela tiden. Ska läsa it iRobot (boken är från 40 talet och jättebra, alltså inte baserad på filmen utan tvärt om). Har även köpt en samling berättelser av Franz Kafka i en second hand bokaffär idag. Helena o jag pratade om honom och då fick jag sån lust att läsa hans bok, för jag kom på att jag ville det på psykologin i gymnasiet men sen har det helt glömts bort.

Så här ser min thesis ut:
image16image18

En svensk fika och detektivarbete

Idag har varit en regnig men bra dag.
Först trodde jag den skulle bli  dåligt eftersom bussen inte dök upp på morgonen och jag kom 15 min sent till vårt seminarium om våra theses. Gick dock bra ändå och jag o Maria läste varandras inledning och slutledning. Hon hade inget att anmärka på så det var skönt.

Sen målade jag lite och så kom Mike, en av våra tutors och sa att han pratat med Eimear i print och att jag visst får screentrycka med deras utrustning och dirosol. Gick direkt och pratade med henne o bokade en skärm så nu ska jag komma igång imorgon e det tänkt! Enligt henne var det ett missförstånd, anledningen att jag inte kunde använda deras dirosol före jul när jag frågade var att deras budget var slut så de hade inte nog, men nu hade de fått mer pengar och köpt in nytt så nu går det bra.

Just det, igår hände värsta lustiga grejen som jag bara inte kan komma över. Jag var iväg på tutorial med Gavin, och när jag kom tillbaka så hade någon skrivit ett meddelande på en servett i studion. Först tänkte jag inte så mycket annat än att jag inte visste vem det var, tills det slog mig att det var på svenska!! såhär stod det:

Hej Cecilia! Du är jätteduktig
Puss*

Det såg ut som en tjejs handstil, och som om det var någon som kunde svenska och inte bara lärt sig meningen utantill. jag vet INGEN svensk person som går på min skola!! It really wrecks my head! Jag frågade mina kompisar om de sett någon som sökt mig eller varit inne i min studio men det hade de inte. De tyckte också att det var skitlustigt och vi försökte analysera handstilen, men inte blev vi klokare för det! Idag frågade de om jag visste vem det var men det gör jag inte, jag känner ingen svensk här!!


Jag har pratat med en tjej som heter Camilla på facebook eftersom hon gått på min gamla skola och fått tipset av någon lärare att jag bor här så jag berättade för henne om olika sevärdheter m.m Nu är hon här så vi bestämde att ta en fika idag.

Klockan 4 träffade jag henne och vi gick o drack kaffe i The Skeff. Det var trevligt och kul att träffa en svensk som gått på samma skola som jag :) Vi pratade i nästan 2 timmar om en massa skillnader mellan här och sverige, min skola etc etc. Hon var väldigt trevlig så det var kul! Passade på att berätta om den mystiska svenska lappen men hon sa att inte var det hon i allafall, för hon vet inte ens var min skola ligger och ännu mindre var min studio i skolan skulle vara, så hon var det då inte!

The Skeff är en allt bra trevlig pub i allafall, jag tackar Sarah för tipset på att gå dit o fika istället för nåt cafe, för de är ofta så fulla och röriga och man vet att de vill att man ska flytta på sig när man är klar, men här fanns gott om plats.

Nu har jag just ätit kvällsmat och ska rätta till ett par stavfel i min thesis som jag läst ett par gånger nu o sen ska jag till bokbindaren imorgon.


min syn på tito målet

Har kollat upp lite på Aftonbladet.se om rättegången med tito Beltran.

Ja, det är inte det lättaste att ta ställning till den där röran inte? Visst är vissa av vittttnesmålen minst sagt tveksamma, men samtidigt är ju Tito tydligen ?känd kvinnokarl?, och han har säkert en annan uppfattning om vad som är okej än vad t ex tjejen haft. Det är inte lika troligt att de haft regelrätt sex som att han gjort en massa andra intima grejer som antagligen inte var något särskilt för honom men var en stor grej för tjejen eftersom hon var oskuld och aldrig varit med om något sånt tidigare, varav hon fann det obehagligt. Han trodde nog att hon ville eftersom hon kom till rummet, men hon var kanske naiv och trodde inte att något skulle hända.

Men det går nog aldrig att helt säkert bevisa varesig det ena eller det andra. Håller med om att det är en media cirkus och den här Lannes uppträder rätt tveksamt måste jag säga, hon vill verkligen sätta dit tito med alla medel, men det var ju helt fel att ringa Robert Wells och säga att man är något man inte är.
Tito tycker att alla är emot honom, men om tjejen tyckte att det gick för långt så gjorde det antagligen det, man måste faktiskt respektera den andra parten, annars är det ett förgripande. Om detta inte var fallet så annars undrar man varför hela grejen satts igång över huvud taget. Tror inte Carola och Maria Lundkvist mfl vill förstöra sina egna karriärer genom att bara driva något som är taget ur luften precis.

Bokbindaren nästa!

Hade tutorial med Gavin klockan halv 4 idag, det gick över förväntan. Han hade inte en enda grej att anmärka på och sa att nu är min thesis klar att skickas till bokbindaren. Han sa att det varit ett nöje att läsa, wohoo, jag kanske får en distinction, hoppas, hoppas!

Kollade upp bokbindare, det kostar 38 euro per kopia och vi måste binda två stycken, dyrt! men jag vill ha dem ordentligt bundna, inte bara spiral, eftersom det antagligen är min enda degree thesis jag gör, för om jag gör masters i Sverige så gör man ingen.

Pratade med Blaise, min paint tutor. Han blir trevligare o trevligare, var lite sur att jag fick honom först, men nu gillar jag honom! Vi pratade om degree showen, tekniska grejer om att trycka på tapet, hitta rätta primern för taveldukarna, olika kvaliteter på material etc.

Sen målade jag lite fram till kl. halv 7 och nu är jag hemma och lagar mat. Det blir en thai vegetarisk burgare, fullkornspasta och kokta bönor. Är lite hungrig nu, så det ska bli gott!

Tillbaka i Galway

Nu ska jag skriva iordning det sista med källförteckningen och fixa till endnoterna i rätt format så år min thesis klar sen. har en tutorial med Gavin halv 4 så måste skriva ut den till dess så han kan kolla på den.

Var i Westport över helgen så därför inget skrivande. Fredagen var trevlig. Vi gick på Torrinos Italian restaurant och sean åt fillet steak som vanligt medan jag åt frutti di mare, vilket var mycket gott. Åt även garlic bread och panna cotta, mmmm! Sen gick vi en sväng till Seans local McGings men jag drack bara juice, tog ett glas rödvin till maten så det fick räcka, ville ju inte förstöra magen igen.

På lördagen gjorde vi inte så mycket. Gick en 1 timme ptomenad runt staden till The Quay och fikade i O'Cees när vi kom tillbaka. Sen åt jag god shepherds pie som seans mamma gjort. Det är köttfärs och morotsbitar i botten och potatismos över med riven ost på toppen, jättegott som sagt. Sen kollade hon och jag på TV medan Sean gick till stan i regnet och träffade Anthony o Sean mfl. Kände inte riktigt för det för de skulle till Heneghans där det alltid är packat med folk så kunde inte prata så mycket ändå eftersom de skulle träffa en massa andra också. Dessutom så skulle jag ju inte dricka ändå. Jag ritade av ett foto på seans syrras barn och det blev rätt likt.

På söndagen (igår) så gick jag till leisure centret och simmade 40 längder medan sean var ute och sprang längs järnvägsspåret, som nu är en motionsslinga. Efter det kopierade jag en del musik från seans bror keith och hans mamma. Kopierade The Cure greatest hits och några klassiska album. Finns några väldigt bra låtar på dem, jag gillar vissa typer av klassisk musik, men inte de av det mer 'bombastiska'  slaget.

Skulle se ett program om Kina, men höll på och fixade med uppstsen så glömde bort tiden, det retade mig lite. Det var en rätt bra helg, men lite seg eftersom jag mest kollade på TV och läste tidningar. De har ju inte internet så det är alltid ett litet minus ;) Maten var i allafall väldigt god!

Till Westport klockan 4

Nu har jag duschat, klätt om och packat väskan. Jag o Sean ska med bussen till hans hemstad Westport och stanna där över helgen. Var ju inte där förra helgen som planerat eftersom jag var sjuk, så ska ge Seans föräldrar presenten från mamma o pappa och den svenska osten,

Sen ska Sean bjuda ut mig på middag på Torrinos italienska restaurang. ska bli trevligt, är ett tag sen jag var ute o åt. Lauras (seans syrras) kompis Katherine är chef där, så det brukar vara trevligt.

Ska väl till The Helm senare på kvällen, för den puben spelar Seans pappa på varje fredag så hans föräldrar och deras vänner återfinns alltid där.

Det är värsta skitvädret, reg och rusk. Dålig jävla väderrapport säger jag: på dashboarden på min mac, om man trycker F12 så kommer en klocka, väderleksrapport och miniräknare fram. När jag kollade för 2 dagar sedan så stod det soligt hela helgen, nu står det regnigt hela helgen. Går aldrig lita på väderleksrapporterna här, om de inte säger att det ska regan dvs, för då gör det oftast det ;)

Familjen Locke kanske vi hinner hälsa på på söndag också. Angela, äldsta dottern ska ha barn när som helst. Barnet har downs syndrome, men det har de vetat om länge. De är jätteglada i allafall och det tycker jag att de har all rätt att vara :)

Hemma från Carinas party

Hade en trevlig kväll hemma hos Carina och Debbie.

Tur att de hängt ballonger på dörren för annars hade jag aldrig hittat lägenheten som låg undangömd i en liten gränd.

Pratade mest med Sarah, Maria, Debbie, Lorraine och Chloe, det är dem jag känner bäst. Sen var några andra tjejer från textiles där med som jag känner litegrann och en massa folk från King's Head, en pub där Carina jobbat helger under nära 3 år, men dem hade jag aldrig sett förr.

Hon hade wedges, onion rings, nuggets, godis m.m och det var man ju onekligen sugen på nu när man knappt kunnat äta på en vecka. Magen blev lite i uppror för den var nog inte riktigt beredd på att få i sig sånt. Men jag drack inte i allafall.

Sen skulle vi gå o få stämplar så vi skulle komma in på Cuba nightclub, det var gratis då innan 12. De andra ville ta en snabb drink på King's Head, men vi orkade inte gå enda dit eftersom det var efter halv 12, så jag gick med Sarah o Maria mot Cuba, men där var värsta kön såklart, så ingen ide att ens försöka hinna in, o vi kände inte för att betala. Så vi gick till Kennedy's intill. Det verkar vara allas andrahandsval när de inte kommer in nån annanstans, inte så kul ställe. Tyckte det var rätt långtråkigt och så fick jag ont i magen så jag gick hem, så själva utgången efter Carina's var rätt misslyckad, men innan dess var det trevligt :)



Carina är hon med rött hår, Sarah, Maria och jag är på sista bilden

Efter mycket om och men

Det gick bra att prata med vår external assessor. Jag visade min video jag gjort och han gillade den och så ville han mest bara veta vad vi jobbade med. Han kände igen mina bilder från degreeshowen förra året, så det var kul!

Nu har jag spenderat över två timmar med att städa. Ibland är det så illa tvunget. Först gick jag igenom och sorterade min garderob och lade in en massa kläder som låg på gungstolen. Sen plockade jag iordning en massa och tömde mina resväskor från Sverige. Sist av allt tog jag bort julsakerna. Hade ju tänkt göra det förra helgen men då var jag ju sjuk. Orkade bara inte vika ljusslingan fint, hur fasen hade tilverkarna fått in den i en så liten kartong egentligen?? så jag knölade bara ner den... Köpte en ny krukväxt, en ormbunke, den får stå med mina robotar.

Prövade även tre olika outfits jag kunde tänka mig till ikväll. Testade jeansen jag köpte igår. De passar perfekt, men jag gillar inte färgen, så jag ska nog färga dem svarta eller röda. Gillar inte ljusa jeans.

Sen till slut hittade jag min Skunk Funk klänning i garderoben, men den var lite väl kall så här års, så det fick bli en gul t.shirt under som förresten gjorde att det ser mycket bättre ut.


image10


Kvällens outfit:
Klänning: Skunk Funk
T.shirt: Miss Selfridge
Örhängen: Misoui second hand butik
Halsband: ? köpt i Vadstena



Så här ser sovrummet ut efter att jag städat. Kläderna som är kvar på gungstolen ska jag ta med till Westport i helgen, så därför är de kvar.

Carina skickade meddelande och sa att vi ska ses hemma hos henne kl 8 i kväll, men Sarah och Maria ska ta 8.30 bussen in till stan, så jag går nog dit vid den tiden jag med, 8 är lite väl tidigt när det bara är en förfest i hennes vardagsrum ;)

Och så har jag kommit på att jag vairit klantig nog att glömma laddaren till Seans digitalkamera i Sverige!!! Och jag som lovade mig själv att verkligen inte glömma den! Den är ju för tung att skicka utan att det kostar minst 150 kr, så det blir nog att försöka köpa en ny om de inte är ännu dyrare än så... Fan, tänkte inte på det förrens batteriet började blinka nyss.

External kommer idag

Ja, nu har jag just ätit frukost. Rostat fullkornsbröd med god lagrad Boxholmsost , ja Sofia, den är allt bra god den! Jag tog med en till mig och Sean och en till hans föräldrar från Sverige.

Ska till skolan nu och sandpappra och grunda mina taveldukar igen. Måste få tag på Davey bara så att jag får lite mer vit emulsion, fär den tog slut igår, trots att jag fick en fjärdedels hink av honom.

Sen klockan 1.50 ska jag ha samtal med en External assessor som heter Brian Fay. Han ska kolla på vad vi gör nu och sen ska han bedöma vår degree show i vår. Kollade upp vad han gör på internet. Han hade en utställning där han använt röntgenbilder av olika kända tavlor av bla Vermeer och sedan ritat teckningar där han fyllt i varje spricka i färglagren som kommit fram på röntgen, rätt coolt. minns att jag läste en artikel om det i Circa art magazine förra året, så han är det alltså.

image9

Brian Fay - Efter en målning av Vermeer.

En till lista


(x) Rökt en cigarett
Nej, det har jag faktiskt aldrig gjort, tro det eller ej

(x) Druckit så mycket att du spytt
Ja, min mage är så känslig så det behövs inte särskilt mycket för att jag ska spy..

( ) Krockat någons bil
Nej, jag har inte körkort

( ) Stulit en bil
Kom igen, om jag nu gjort det skulle jag nog inte skriva det här :D

(x) Varit kär
Jamen självklart

() Varit i handgemäng
Räknas bråk med brorsan? ;)

( ) Blivit dumpad
Nej, har bara haft en pojkvän

( ) Fått sparken

( ) Sagt upp dig

( ) Smugit ut ur dina föräldrars hem
Nej, går inte så bra att smyga när de bor långt ute på landet och ändå inte kommer någonstans utan skjuts ;)

(x) Haft känslor för någon som inte känt tillbaka
Hmm, hade väl nån crush på någon kille i nian när man gick i sjuan sådär

( ) Blivit arresterad



( ) Gått på en BLIND DATE
nej

(x) Ljugit för en vän (bara vita sådana)
Inte om något allvarligt utan bara små saker, som när man inte har samma smak som någon och inte vill såra denne...

(x) Skolkat
Ja, särskilt det sista året sedan de slutate med morgon inskrivningen, det blir många sena morgnar...

( ) Sett någon dö
Nej, men jag har sett en död person, en gammal gubbe som bodde nära seans föräldrar och vi var i ett funeral home och skakade hand med släkten och kollade på hur han låg där alldeles uppsminkad i den öppna kistan, såg inte ut som samma person med allt orange puder!

( ) Varit i Kanada
nej, men skulle vilja

( ) Varit i Mexiko
Har aldrig ens varit utanför europa ju!

(x) Flygit flygplan
Ja, ett antal gånger vid det här laget, irland-sverige fram o tillbaka, fram o tillbaka. Har även flygit till Malaga, Dusseldorf och London.

(x) Gått vilse
Ja, i skogen. Jag ringde hem och sade att jag stod vid en sjö, men de hjälpte ju inte så mycket när det finns ett 10 tal sjöar i den skogen :D

(x) Rest runt i Sverige
Vi åkte på små semestrar med familjen när jag var i 10-13 års ålder o besökte Gotland, Västergötland, Närke m.m Vi sov i tält och på vandrarhem. har även åkt på en mass dagsturer till olika travbanor med föräldrarna och hästarna under uppväxten. Sen åkte vi tåg till riksgränsen med gymnasiet.

( ) Besökt Washington DC.
Nej!

(x) Simmat i havet
Ja, på Gotland, Åland, Irland, Kolmården och Malaga

(x) Känt som om du skulle dö
Nej, inget så allvarligt. Men har varit väldigt nära att bli påkörd ett par gånger.

(x) Gråtit dig till söms
Ja, men det är inte att rekommendera, för man har påsar under ögonen när man vaknar...

(x) Lekt tjuv och polis
Ja, det lekte vi alltid med våra sysslingar när vi var små

(x) Nyligen ritat med färger
Självklart, jag går ju bara på en konsthögskola ;)

( ) Sjungit karaoke
Nej, jag sjunger och spelar gitarr på fritiden, men har aldrig prövat kareoke, varken på en pub eller med singstar eller likn.

(x) Betalat för maten med enbart mynt
Ja, men då har det ju varit billiga grejer under hundralappen, och här finns ju 2 euro mynt, så det behövs ju inte många såna för att komma upp i en hundring.

( ) Busringt
Nej, jag vågade aldrig pröva när jag var liten och sen skaffade ju alla presentatör

() Skrattat så mycket att någon dryck kommit ut ur näsan
Nej, hehe


(x) Fångat en snöflinga på tungan
Ja, har jag nog prövat

(x) Dansat i regn
Ja, minns en gång när jag var liten o vi blev så blöta när vi gick o plockade svamp o det började regna så sen bara sprang vi runt i det och kastade vatten på varandra. Men inte som vuxen. Dränkt har man ju blivit ett antal gånger här, men då är man sällan på danshumör :P
Här är en bild på hur jag såg ut en dag när det spöregnade på vägen hem, inte så smickrande!


(x) Skrivit till Jultomten
Ja, det tror jag att jag gjorde

( ) Blivit kysst under en mistel
Nej, vi har aldrig haft någon

( ) Sett solen gå upp med någon du tyckt om

(x) Blåst såpbubblor
Jag köpte såpbubblor i en leksaksaffär i våras o sen stod jag utanför och blåste och alla barn tyckte det var jättekul och sen stod jag på en parkering och tittade på solnedgången och blåste bubblor, haha

(x) Grillat på en strand
Ja, en gång med en Dansk klass vi hade utbyte med på gymnasiet.

( ) Gått på en fest du inte var bjuden till
Tror inte det

Klar med min thesis!!!

Nu har jag suttit hela kvällen och skrivit på sammanfattningen till min thesis och nu är jag äntligen klar wohoo! Det blev en massa tänkande och omformuleringar för att få det att låta så bra som möjligt, jag vet ju hur viktig de tycker sammanfattningen är och förra året förstörde jag min uppsats lite genom att slarva med sammanfattningen eftersom jag stressade så mycket sista dagen, när allt annat var så bra.

På tisdag har Gavin en workshop då vi ska ta med våra inlednigar och sammanfattningar och sen ska vi först rätta våra egna enligt lärarnas modell och sedan rätta varandras. Sen på fredag senast måste den vara inlämnad till bokbindaren så att vi kan visa upp kvitto på att den lämnats in i tid. Innan dess ska jag dock ha en tutorial med Gavin på måndag då han ska gå igenom uppsatsen en sista gång och ge synpunkter.

28 sidor blev det till slut, 7 400 ord.

Måste bara fixa iordning endnotes, content och bibliography och skriva acknowledgements. Vet inte vem man ska tacka, typ alla skriver att de tackar bibliotekarierna för all hjälp etc, mig har de väl inte hjälpt mer än att de lånat ut de böcker jag lagt på deras disk, så tycker inte de behöver omnämnas, men ska väl tacka Gavin o sen kanske mamma o pappa eller något, hehe. Har bara skrivit footnotes nu, men måste flytta dem till slutet och skriva dem i rätt form och det.

Sen är det Gavin och en external assessor som ska läsa och sätta betyg, så på så sätt skiljer det ju sig från c-uppsatsen på svenska universiter i det att man har samma rättare som handledare.

Kommer kännas skönt när det är helt klart och man får med sig sin fina inbundna uppsats sen när skolan slutar, det är ju något man har i bokhyllan hela livet sen. :)

On the cover of Seventeen magazine

Nu har jag kommit hem.

Jag stannade kvar i skolan till 4 och grundade mina taveldukar två gånger till samt funderade på vad och hur jag vill måla på dem. Det börjar äntligen bli lite mer aktivitet i ateljeerna nu efter jul när folk börjat bli klara med sina theses o allt sånt. Det är kul, för det var så många borta där ett tag.

På vägen hem så fortsatte jag längs Dominick street, förbi korsningen där vi bor och kollade i två second hand klädaffärer och en skiv/bokaffär som heter Bell Book and candle. Second hand affärerna är inte fulla med en massa coola grejer, utan får mer in något kul nån gång ibland. Jag brukar gå dit minst en gång i veckan för att se vad de har och nästan varje gång kommer jag hem med något. Kan vara allt från en wokpanna, baknings våg, skiva, bok, tröja etc. Idag blev det ett par jeans. Det är bra att köpa 50kr jeans ibland när man förstör dem så fort i skolan. Då kan man spara de bättre till andra tillfällen.

Sen gick jag till bageriet och köpte en roll och en muffins. jag vill bli helt bra i magen så jag slipper äta så mycket vit mat hela tiden. Imorgon ska jag försöka med mer frukt och grönsaker.

När jag fikade så kollade jag på seventeen på MTV. Handlar tydligen om 17 åringar som tävlar om att få scholarship till universitetet och bli omslag på Seventeen magazine. Är det inte det de vinner i American top model också, omslaget alltså? Var rätt kul att se hur odugliga de var när de skulle praktisera på huvudkontoret i två dagar o svarade i telefonen helt galet hehe!

Men man käner igen lite själv, när de som ringer söker nån viss och man inte själv vet vem det är hehe, det hände mig ett par gånger när jag började på turistbyrån i Galway, och att jag kopplade fel i växeln hände väl nån gång det med ;) Om någon nu undrar hur man kan lyckas med sånt på en liten turistbyrå så har turistbyrån i Galway runt 40 medarbetare, så det är ju inte som en vanlig svensk turistbyrå.

Aj, aj aj!

Nu sitter jag i matsalen i skolan och har just ätit potatismos med ketchup och lite, lite tonfisk. Usch vilken ensidig kost. De hade god vegetarisk gratäng, men den kunde jag inte ta för min mage kan inte smälta så mycket grönsaker. Sarah berättade att Eimear och den andra Sarah också är magsjuka så det är visst något som går...

Carina ska ha födelsedagsfest imorgon men nu kanske varken Sarah eller Eimear kan komma och de är ju typ bästa kompisar, och jag kan verkligen inte dricka.

Dessutom har jag sån jävla mensverk så jag tror jag dör, vågade först inte ta någon panadol tablett (motsvarigheten till panodil i sverige) men till slut gjorde jag det ändå. Får se om magen klarar't.

Gick till posten i morse men mamma kommer nog inte få sitt kort förrän på måndag... typiskt att jag kom på att skriva det alldeles för sent igår! Frågade om det fanns någon expresservice som kunde leverera det på fredag. Tjejen sade att det bara fanns till Sthlm, Gbg och Malmö och att det skulle kost nästan 300 kr, hua, nej det är det nog inte värt att försöka med. Då kommer hon alltså få sina ballonger efter helgen, typiskt, det förstör ju hela grejen! Men de vet ju att de får resan i allafall.

Satt en gubbe framför mig på bussen. Han hade en stor blomsterbukett med sig. Jag har verkligen börjat älska snittblommor på sistone, är det tantvarning eller? Men de var verkligen skitfina, tulpaner, ormbunkar, påskliljor och vita utfyllnadsblommor. Så vårigt det kändes. De har lovat sol till helgen, hoppas de har rätt för en gång's skull!

Har målat ett till lager vit färg på mina två taveldukar som jag spände upp igår sen jag kom hit också, nu väntar jag på att det ska torka så att jag kan göra ännu ett lager.

Om jag nånsin blir känd så ska jag ha en massa assistenter, precis som Andy Warhol, som sträcker och grundar taveldukar och förbereder screentrycksskärmar åt mig hela dagarna :)) För det är verkligen tidskrävande grejer!!!


Det blev en resa!

Nu har jag bokat en present till mamma och pappa, för han fyller 60 senare i år. Jag kollade en massa på internet under kvällen tills jag hittade ett bra erbjudande så jag ringde mamma o frågade vilken dag det passade, så nu ska de iväg!

De ska till Lubeck i två dagar den 8 - 10 Februari och bo på ett ***Hotell mitt i stan. Flyget tur och retur för två från Skavsta till Hamburg Lubeck kostade 760 kr och det är med skatter och en incheckad väska inkluderad i priset. Sen kostar hotellet bara 158  euro (1500 kr) för två personer två nätter, så det kallar jag överkomligt. Det ligger dessutom bara ett par min från centrum och ser väldigt trevligt ut.

Nu är jag glad!!! De förtjänar verkligen att komma iväg någonstans, och det går även att göra på en budget :)

image7

Så ser hotellet ut.

Två personer på sjukhus

Nu är jag hemma efter en slitsam dag i skolan. Först stressade jag som en idiot i spöregnet på morgonen för att få reda på att vårt seminarium började 10 och inte 9.30. Vi gick igenom korrekt användning av quotes, endnotes etc för vår thesis. Det var bara 4 personer där dock, och de som nog skulle ha behövt genomgången mest kom inte :P

Sen hämtade jag mina stretchers och spenderade resten av dagen med att sträcka två taveldukar (95 x 130 cm). Skinnet gick sönder på ett par ställen av fingrarna, inte fullt så illa som sist, men ändå ont. Är ett väldigt slit med att kräla runt på golvet, spänna och häfta med häftpistolen. Häftorna räckte precis, puh!

Sen fick jag vit färg av vår technician Davey och grundade dem. Till lunch åt jag en bakad potatis med smör, vågade mig inte på något mer svårsmält, men det var lite intetsägande... Vet inte när jag vågar mig på att äta grönsaker, frukt och kött, magen känns ännu lite konstig. Jag som just hade börjat mitt nya liv efter jul med hälsosam mat, frukt och grönt och nu har jag i fyra dagar endast kunnat äta pulvermos, makaroner och bakpotatis, vill ju inte äta bara kolhydrater ju!! och jag som har jättegoda kiwi hemma, dem kan jag inte äta!

Sean's mamma ringde nyss
, hans pappa är på sjukhuset. Först blev jag jätteorolig för han hade en bypass för 4 år sedan. Hon trodde inte det var något allvarligt, han skulle på en vanlig check up och så hade han varit lite mer andfådd på sistone så de ville ha kvar honom några dagar o kolla noggrannt. Hoppas det inte är något allvarligt...

Sean's systerson Ben är också på sjukhus.
Han är snart 4 år och opererades idag för att han har någon läcka på urinröret tydligen så att hans ena testikel blir vätskefylld ibland. Syrran Carol sa någon medicinsk term som Sean först inte fattade vad det var, men nu förklarade i allafall hans mamma vad det verkligen rörde sig om.

Och ja, MAMMMA fyller ju 50 på lördag!!! Får abslut inte glömma bort det,
kom på för sent att skicka kort både till henne o pappa sist! Köpte i allafall kort idag och några ballonger som det står 50 today på. Helst skulle jag vilja ge henne något ordentligt som en weekendresa till Wien, dit hon alltid velat resa, eller till något mysigt hotell i Tyskland eller något. Hon hade sett något reseprogram om det som hon pratade om. Men jag är fattig student och brorsan är arbetslös så det blir inget med det tyvärr.... nu har jag ju inget bra att ge henne bara för det...!!! fy för att ha dåligt med pengar!!!

Idag har det regnat och haglat som bara den och mina jeans var såklart för långa o släpade i backen så de sög upp hur mycket vatten som helst!

ny musik på myspace

Nu har jag spenderat över 1,5 timmar med att läsa igenom min uppsats och finputsa radavstånd, ett par stavfel, styckeindelning m.m Måste skriva lite mer på conclusion delen, men sen återstår bara att fixa ihop bilderna till appendixet och skriva ut endnotes och footnotes i slutet o sen är jag så gott som klar. Sen måste jag boka en tutorial med min tutor Galvin och gå till en bokbindare och binda två exemplar av uppsatsen, en som man får tillbaka och en till skolbiblioteket. Ska nog välja röd pärm med guldbokstäver tror jag :) Finns även blå eller grön.

Sen räckte inte krafterna till, trots att jag sög på en Dextrosol. Så blir det när man inte äter något... så jag spelade in ett par låtar jag skrivit och lade upp dem på myspace. Hatar dock bakgrundssuset som man får med den inbyggda mikrofonen, skulle vilja ha en extern.

http://www.myspace.com/ceciliadanell2

De två nya låtarna som jag spelade in idag heter this town ochFrom me

Belle and Sebastian

Nej, detta håller inte, nu har jag inte pluggat på 4 dagar!! måste gära klart slutet av min uppsats nu, så är det bara! slut på slösurfande, ska koppla ur modemsladden ;)

Har ju bara sammanfattningen kvar, but it really wrecks my head! lärare sa att han tyckte att det var bra och inte kunde vänta på att höra alla mina slutsatser i sammanfattningen, hrm, vilka då exakt?! jo, jag ska nog sätta på mig min thinking cap och försöka få något gjort nu känner jag!

Lyssnar på Belle and Sebastian just nu också... därav rubriken.


Lista över 2007

I brist på annat att göra så har jag hittat en lista att svara på.


1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Ja, skaffade lägenhet ihop med Sean, tjänade mer pengar på min konst än nånsin tidigare, vann pris i en utställning etc etc.

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Hade inga...

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ingen nära vän, men såg i tidningen att en tjej från gymnasiet och min högstadielärare bla fått barn.

4. Dog någon som stod dig nära?
Nej.

5. Vilka länder besökte du?
Irland (här bor jag ju), England och Tyskland.

6. Är det något du saknar år 2007 som du vill ha år 2008?
Mindre regn och mer solsken!!! Ett jobb jag trivs med, kanske en flytt (?)

7. Vilket datum från år 2007 kommer du alltid att minnas?
9 Juni: Vår degree show öppnade i skolan

8. Vad var din största framgång 2007?
Att jag vann pris i The Claremorris Open Exhibition i september, att jag fick högst betyg i klassen vid våra Christmas assessments.

9. Största misstaget?
vet inte...

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
En hel del förkylningar, men inget allvarligt...

11. Bästa köpet?
Den snygga retro klänningen jag hade på mig på vår graduation, min drawing tablet till datorn.

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Hyra , räkningar och mat, sorgligt men sant! särskilt när vår lägenhet konstar ?750 i månaden...

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Sean när han äntligen hittade jobb i galway o flyttade hit. Helena när hon gjorde ett så fint armband till mig, Ragnhild när hon ställde upp så mycket när jag var i Sthlm.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2007?
Nina Hynes - Flutter and Wow, Anna Järvinen - Kan du gå? och Kings of Leon - Knocked up

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare eftersom vi äntligen fick egen lägenhet och jag slapp dela hus längre samt att det gick bra i skolan och att jag träffade några personer som betyder mycket som jag inte sett på länge.

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Tränat mer (det vanliga), hållit kontakten mer med vissa kanske, ansträngt mig mer i vissa lägen.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Klagat

18. Hur tillbringade du julen?
Med familjen i Sverige

19. Blev du kär i år?
Har ju redan varit ihop med Sean i 4 år nu...

20. Vad gjorde du på din födelsedag 2007?
Inget särskilt... gick o åt middag med Sean, men inget party blev det...

21. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Självklart finns det det...

22. Hur skulle du beskriva din stil år 2007?
Retroklänningar, plastörhängen, färgglatt, blandat med mer 'vanliga' kläder.

23. Vad fick dig att må bra?
Uppmuntrande kommentarer, att se att allt slit i skolan lönade sig, att träffa de som betyder mycket, att koppla av i naturen.

24. Vilken kändis var du mest sugen på?
Johnny Depp, om man ska väla en nu levande, men annars var Syd Barrett jävligt snygg på Pink Floyd tiden.

25. Vem saknade du?
Familjen, Helena, Sofia, djuren... och Seans syster Laura som flyttat till Afrika.

26. De bästa nya människorna du träffade?
Jobbarkompisarna på turistbyrån var väldigt trevliga, särskilt Maria, Antoinette, Elena, Donal mfl. Nina Hynes, Irlands trevligaste och coolaste artist :) och så att jag lärde känna Catriona bättre, fast vi har ju gått i samma klass ett bra tag, så det räknas kanske inte.


Mardröm

Nu är det måndag och jag är inte i skolan, usch, jag vill inte vara sjuk! om jag mår bättre senare på dagen så kanske jag åker dit en sväng... Jag trodde att jag mådde lite bättre igår kväll, hade fått tillbaka matlusten o allt det där så gick till affären o köpte en burk soppa. Aj, aj viket misstag! min mage lät som om det åskade ungefär och jag fick springa på toa minst fem gånger...

Sean kom tillbaka med bussen runt tio igår kväll i allafall, så det var snällt av honom. Trodde han skulle stanna en natt till. Blev lite sur för en kommentar Seans mamma sagt till honom om varför inte jag följde med till Westport "ni kanske har börjat glida ifrån varandra lite, eller varför spenderar ni annars helgen på olika håll?" Hon fattar aldrig när man är sjuk, man kan typ ligga döende och hon skrattar bara bort det och tycker att man ska till jobbet eller skolan ändå, bara för att hon har artros och har gjort flera operationer m.m så tycker hon aldrig att vanliga sjukdomar räknas. Desstom hade ju Sean bestämt att träffa sin kompis Anthony i Westport och hur kul hade det varit att spendera sin lediga tid här på en skala när jag bara låg på soffan o kollade på film hela helgen?! Hallå??

Under natten sov jag oroligt och vaknade flera gånger av att min mage rumlade och kurrade. Hade också en jätteläskig dröm. Drömde om en kille som mina föräldrar känner som haft en hel del problem sen hans firma gick i konkurs etc. och så kom han och hälsade på oss (hemma i sverige alltså) för att sedan gå ut mitt i natten med ett hagelgevär och ta självmord. Jag försökte springa därifrån, för jag ville inte vara närvarande, men kom vilse i mörkret och sprang mot honom istället, så när skottet avlossades så var det precis bredvid mig, och hans kropp föll och nuddade min fot! Usch vad hemskt! Mindes hela drömmen så tydligt att jag var tvungen att skriva ner den i min dröm bok när jag vaknat.

Det är växlande moln och sol ute och jag börjar bli rastlös av att ha varit inne i över 2 dagar, men det går inte att röra på sig för mycket när man inte kan äta. Oj, nu börjar det regna, hörde hur det spöregnade under natten också. Som sagt, om jag rör mig för mycket utan att äta så får jag yrsel och blir helt knäsvag.

Lyckades få i mig två cream crackers men känner mig lite illamående...

Och ja, Morrhår och ärtor blev det sen igår, mycket bra film. Får mig att vilja bo i Stockholm...

Morrhår och ärtor

Det var så kul att träffa Helena och Sofia på jullovet!!! De enda kompisarna som jag verkligen känner att jag har jättemycket gemensamt med. Vi har liknande musiksmak, gillar lite annorlunda men ändå snygga kläder, är intresserade av design, jag och Sofia spelar båda musik och Helena och jag har så mycket att prata om eftersom hon också bott utomlands (i england), vi gillar mycket samma musik, t ex Pink Floyd, Madrugada, Nick Drake, Syd Barrett etc och hon har introducerat mig till en massa bra band. Synd att man bara träffar dem ett par gånger om året :((

Sen så har ju jag o Helena vuxit upp i samma stad så våra föräldrar känner varandra lite, hennes pappa är aktiv i min brorsas fotbollslag o pappa känner många av hennes släktingar och både Helena och Sofia har jag ju gått i samma klass med på gymnasiet så vi har många upplevelser tillsammans och kan prata om folk från förr och olika händelser, vilket är roligt. Sofia är ju så snäll så henne kan man ju inte annat än tycka om och det är roligt att hon är så intresserad av att veta hur jag har det här och vad jag gör i skolan (en av de få). Och Helena är så gullig som bryr sig och gjorde en så fin julklapp till mig :)

Nu har jag suttit här och knåpat i flera timmar och fixat layouten till bloggen m.m vet inte om jag törs äta något eller ej, har börjat få tillbaka apriten men är ju ändå inte frisk... borde skriva på min uppsats men det får nog vara idag, tror jag ska kolla på film istället. Har funderat på Morrhår och ärtor, det är en gammal Gösta Ekman komedi och en av mina favoritkomedier, men har ju sett den för bara några månader sen...



Gav mamma o pappa Picassos öventyr i julklapp, så himla bra, komedi var bättre förr! Annars är mina favoritkomedier de första två sällskapsresan filmerna, Jönssonligan (fast det ska vara med Gösta Ekman). Jag o Johnny (brorsan) citerar alltid olika grejer ur de filmerna och brukar sätta på dem ibland när jag är hemma för nostalgins skull, men ingen annan tycks gilla dem... :P Sen älskar jag såklart Fawlty Towers och Seans brorsa har fått mig att älska Only Fools and Horses.

Gillar Morrhår och ärtor för det är så mysig stämning i sommar-Stockholm... ja, den får det nog bli!

Makaroner med ketchup

Anledningen till att jag behöver ett tidsfördriv just idag, och därför har startat en blogg, är att jag är sjuk.

Jag kom hem från mitt jullov i Sverige i måndags kväll, och då fick jag veta att Sean haft någon seg magbakterie i en hel vecka där han inte haft så mycket matlust och dessutom haft diarré. Kul, tänkte jag, nu får väl jag också det! Han var bättre under veckan men var fort farande inte bra i magen, men ingenting hände med mig förrän i fredags.

Jag skolkade från skolan eftersom jag helt enkelt inte kände för att gå dit: jag visste att mina stretchers, som jag ska sträcka tavelduk över var färdigtillverkade vilket betydde att jag skulle vara tvungen att kräla runt på golvet hela dagen och spänna duk och skava bort skinnet på knogarna. var helt stel i kroppen eftersom jag startade mitt "nya liv" i onsdags genom att gå till gymmet för första gången på flera veckor och även började föra matdagbok och äta nyttigare, behövs såhär efter julhelgen. Dessutom så hade den där klumpen i bröstet kommit tillbaka, den som jag alltid brukar känna i några dagar efter att jag återvänt från Sverige och försöker komma in i vardagen här igen. Det blir så, man har träffat så många släktingar, familj och vänner som man saknat, gjort så mycket, lekt i snön m.m och så kommer man tillbaks hit till regnet där allting bara är vardagligt och vanligt, där lärarna alltid ger mer kritik än komplimanger, även om jag fick bäst betyg i klassen vid våra Christmas assessments och där man är långt från de som betyder mest, inklusive våra djur. På sista tiden har det kännts mer så, eftersom jag börjat tröttna på att bo på Irland.

Första året var det jobbigt, då grät jag och hade hemlängtan många gånger, sommarjobbade på en hemsk restaurang där alla bara skällde ut en och bodde i ett kallt, gammalt hus med några personer som knappt pratade med mig. Sen andra året blev det bättre, då var jag mer van vid att vara borta, Sean fick egen lägenhet i Westport där jag var på helgerna, jag fick ett roligt jobb på turistbyrån där på sommaren, utforskade en massa vackra platser och bodde hos Seans syster Laura i Dublin då och då, där vi alltid hittade på kul saker, gick på konserter m.m Då kändes det som om jag alltid ville bo här, och när Seans mamma klagade på att jag samlade på mig så mycket grejer, hur i alla sin dar skulle jag kunna få med mig dem hem den dag då jag ville flytta tillbaka till Sverige igen, tyckte jag att det var irriterande att höra på, för jag skulle ju stanna här, för alltid!

422398-1

Sen när jag började trean så vände det, och nu har går jag ju fjärde året. Jag hade fått nog av höga priser, skyhöga hyror för hus med dålig standard, mögel och dålig isolering. Jag var avundsjuk på mina vänner och kusiner där hemma som hade sina egna lägenheter och inredde dem som de ville. Här får man varken måla om eller tapetsera, även om man står för det själv och väggarna är helt slitna och alla bestick, muggar, saker och tallrikar jag samlat på mig och fått genom åren är till ingen nytta eftersom alla lägenheter och hus man hyr är fullt utrustade med möbler, bestick, husgeråd m.m, även om allt är udda, billigt och dåligt genomtänkt så får man inte lov att göra sig av med en enda sak. Jag har alltid varit intresserad av inredning och design, och kan inte på något sätt få utlopp för det intresset så som jag bor nu. Dessutom finns mina bästa vänner i Sverige, förutom Sean såklart, men han är nästan mer pigg på att flytta än vad jag är, de som har samma bakgrund som jag förstår mig bättre och har mer gemensamt med mig förstår jag nu. Visst har jag en hel del kompisar i på konsthögskolan här, men inga bästa vänner, om ni förstår vad jag menar. De förstår inte riktigt mig, frågar nästan aldrig något om sverige och allt går bara ut på att dricka så mycket som möjligt när vi går ut. Sen så har jag märkt att nästan alla tjejerna är avundsjuka på mig bara för att jag får bättre betyg än dem, talar två språk flytande etc. Det förtjänar jag faktiskt inte, jag är verkligen inte den som skryter om mina betyg, jag gör bara mitt bästa, och jag försöker inte framhäva mig själv mer än dem.

En tjej som heter Maria och är i samma atelje som jag säger alltid lite sarkastiska pikar till mig, mest på skämt, men det är ändå irrterande t ex "look, I can't be in the same studio as her, she makes all my stuff look bad" eller, "hehe, oops, what if I ruin your painting!" endast för att hon är så himla avundsjuk, o sen försöker hon alltid få sitt arbete att verka så himla genomtänkt. Det var nästan skrattretande förra året. Maria kan typ inget om datorer. Vi har en dator med en bra färgskrivare som vi får använda till olika projekt och liknande. Hon höll på och jobbade med ett projekt om sin pappas gård och hur hon hade vuxit upp där men hade svårt att relatera till lantbruket som sådant. Hon hade tagit kort på en massa kor i kostallet och skulle nu skriva ut dem, men när hon skrev ut så blev bilden rosa. Hon ropade på mig o frågade om jag visste vad felt var, jag sa att nån färgpatron troligen var slut, men det fanns ingen tekniker där just då, så hon hann inte skriva ut på nytt. Hon var missnöjd med utskrifterna men satte ändå upp bilderna på väggen eftersom vi skulle ha en critique på eftermiddagen och hon ville visa att hon gjort någonting.

Sen när läraren kom så trodde jag naturligtvis att hon skulle säga som det var: att det var fel på färgpatronerna etc eftersom hon varit så missnöjd tidigare. Istället sa hon:
"Jo, jag kom på att jag ville skriva ut bilderna i rosa eftersom det skulle reflektera lite mer av mig, jag har svårt att relatera till lantbruket som sådant, men min favoritfärg är ju rosa och då tänkte jag att om jag gör bilderna rosa så gör det att en del av mig finns synligt i bilderna och på så sätt kan jag relatera till dem mycket bättre" Lärarna tyckte såklart att det var en jättebra idé och berömde Maria för att hon kommit på detta och hon var jättenöjd. Jag sade inget, men om jag hade varit hon så hade jag ju sagt att bilderna blev rosa av misstag, men sen när jag tittade på dem så tyckte jag att det passade med rosa eftersom det är min favoritfärg etc... Men det lönar sig visst att ljuga!

När det gäller min egen konst så känns det som om jag inte kan få särskilt mycket inspiration från Irland. Jag vill inte måla irländska landskap eller hus, för de speglar inte vem jag är, de har ingenting med min egen historia att göra, däremot har jag ett stort intresse för skandinavisk retro design, mönster och färger, som jag använder mig mycket av, samt modernistisk arkitektur, som jag älskar, och som i stort sett inte existerar här. Detta betyder att de senaste två åren har jag varit tvungen att åka hem till Sverige för att göra research för mina projekt, och när ens källa är så långt bort så betyder det att jag inte kan besöka platserna igen så ofta som jag skulle vilja uta får förlita mig mest på kort m.m, vilket aldrig är så effektivt som att noggrant undersöka en plats och återvända dit för att ta färg samplingar eller studera detaljer. Om jag ska vara konstnär på Irland så måste jag alltså åka fram och tillbaka till Sverige för att göra research.



En annan sak är vädret. Finns inget som kan få en att känna sig mer deperimerad än en hel månad med regn varenda dag... Förra sommaren regnade det nästan varje dag hela sommaren, det var verkligen rekord! Jag som hade tänkt besöka så många platser, sitta på utefik m.m blev fast på mitt rum tittandes på DVDer... usch! Jag saknar verkligen solen om sommaren och snön om vintern, även om sveriges årstider inte alltid är perfekta dem heller, men här finns knappt några årstider å andra sidan. Åndå gillar jag verkligen landskapet, när vädret är fint så är det helt fantastiskt att cykla ut till berget Croagh Patrick vid Wesport, gå på den farliga stigen längs the Cliffs of Moher, besöka Aran Öarna, flanera runt i Dublin etc. men tyvärr är det ju inte fint så ofta och utan körkort och bil är det svårt att ta sig någonstans då bussförbidelserna är minst sagt dåliga.

Jag gillar även pubarna, de hemtrevliga, inrökta pubarna med sina öppna spisar och sura doft av öl, svett och torv. En perfekt pint Guinnes, god och krämig och inte alls så där besk som den svenska importerade varan. De gamla gubbarna som fortfarande finns kvar med sina krokiga träkäppar, malätna cardigans och rutiga kepsar som aldrig tycks tvätta sig och som är en plåga om man får nära sig på bussen, de har en lukt som jag aldrig tidigare känt inna jag kom hit. Men de äldsta pubarna som jag minns när jag flyttade hit 2004 har många stängt nu, eller moderniserats till nya, moderna. Så var fallet med det hotell där jag gjorde praktik i trean på gymnasiet i Westport. Det var ett gammalt, familjeägt hotell med en trevlig pub där en massa locals, eller gamla original, samlades varje dag, och där dekoren var typiskt irländsk. Sen dess har de moderniserat och expanderat och byggt en ny flashig bar som kunde vara var som helst i europa med stora plasma screens, cremefärgad interiör etc. De gamla originalen har flytt och ny lockas i stort sett bara barnfamiljer dit. Det vackra röda hotellet har målats i beige, usch gul creme eller beige finns ju överallt! nej, tacka vet jag det gamla hotellet!

Över huvud taget finns här många lukter. Nya lukter som jag aldrig känt innan jag flyttade hit: Lukten som slår emot en om man går förbi en pub med dörren på glänt, lukten av torvbrasor som hänger i luften under hösten och vårens kvällar, den hemska , kväljande lukten av gamla män som inte sköter sin hygien när man sitter på bussen, lukten av spyor vid gathörnen en söndagsmorgon, lukten av rutten tång när tidvattnet dragit sig ut, lukten av unkna kläder som blivit blöta och torkat alldeles för sakta eftersom husen är så fuktiga och kalla inuti också. Lukten av salt hav när man går längs Salthill promenaden, lukten av avlopp på vissa gator under sommaren eftersom rördragningen inte alltid är den bästa, lukten av friterad mat från någon chipper när man är påväg hem från puben... Ja, det här landet har många fler lukter än Sverige på något sätt...

Tillbaka nu till i fredags.

Det var otroligt nog soligt och fint hela dagen och eftersom Sean var ledig så tog vi en promenad ut till Salthill och sedan gick vi längs strandpromenaden hela vägen in till stan. Det var väldigt vackert, trots att vattnet dragit sig långt ut och barlagt stinkande blåstång på flera av de små stränderna. Sen fikade vi i stan, jag tog en Chai latte, men den var inget god, bara kväljande gräddig så jag drack bara halva. Sen köpte jag en vegetarisk sushi roll på vägen hem, med omelett och grönsaker isället för fisk, de är goda, men de gör inte äkta sushi med rå fisk här i Galway ändå utan bara med rökt lax.

På eftermiddagen blev jag lite illamående och körig i magen och sedan dess har jag också haft den här magbacillen. Enda fördelen är att man inte spyr i allafall, men annars är det otäckt värre. Kunde inte äta någonting på hela dagen igår (lördag) utan låg bara i soffan och kollade på TV och höll på med datorn. Såg Irländska versionen av Idol "You're a star", de hade boot camp, ingen verkade vara någon höjdare precis, sen såg jag på Twister, lite lojt sådär medan jag kollade upp grejer på internet, och sen America's Sweethearts, en riktig skitfilm. På kvällen var jag helt svag eftersom jag inte ätit sedan den där sushi rollen dagen innan om man inte räknar tre cream crackers, så när jag skulle ta mig ur soffan så svartnade det för ögonen och jag höll på att svimma. Genom att hålla mig i diskbänken lyckades jag blanda till en liten portion svenskt pulvermos som jag tagit med och när jag ätit ett par skedar så kvicknade jag till. Usch, tur att jag inte svimmade eftersom jag var ensam hemma, är så typiskt att jag blev sjuk just nu för vi hade planerat att åka till Westport båda två över helgen. Vi hade äntligen lyckats stämma träff med Anthony och skulle med honom på Indiska restaurangen och med Locke familjen som vi skulle hem till och så ville jag ju ge presenten från mina föräldrar till seans föräldrar som jag tagit med. Men det blev inget, utan Sean åkte själv.

Idag är jag lite piggare och har just fått i mig en liten portion med svenska makaroner och ketchup, men jag är fortfarande inte bra. Kollade på några avsnitt av Pluto, min bror Johnny gav mig en box med Disney klassiker i julklapp innehållande kalle, musse och pluto DVDer. De är kul att kolla på några åt gången men man orkar inte se för många i sträck, har vissa favoriter som jag gärna ser om och så tycker jag det är intressant att se dokumentärerna där de berättar hur animerarna jobbar m.m

Sen är det väl ändå typiskt att jag känner för att flytta härifrån just nu! Jag menar, det var ju först i augusti som Sean äntligen fick jobb i Galway, jag som varit tvungen att pendla till honom i Westport varje helg under 3 år medan jag hyrt rum i sunkiga hus tillsammans med andra studenter eller jobbare. Hus som varit mögliga, kalla, små rum... fått sova med tredubbla sticketröjor, rök när man andas om morgonen, vissa knäppa housemates som t ex en lustig fransman som var värsta knarkaren och fixade så att hela huset blev översvämmat och skrek om natten m.m även om vissa jag bodde med var trevliga.

Nu har ju jag o Sean ätligen vår egen lägenhet, o vi hade t om turen att få den mitt i stan i Claddagh området där de bästa pubarna ligger och nära till havet i ett gammalt stenhus mitt emot Galway arts centre. På de sättet så är jag glad att vi äntligen bor ihop och har så bra läge på vår lägenhet. Men jag saknar som sagt ändå att inte kunna inreda den själv, och så kan jag ju inte hitta på grejer med Laura i Dublin för hon har åkt till Afrika i två år, och jag träffar sällan Seas andra syster eller föräldrar nu. Samtidigt så kommer jag nog sakna många saker den dagen vi flyttar till Sverige....

Sean kommer på morgonen imorgon så är själv hela dagen igen. Det var därför jag kände för att skriva av mig lite och därför öppnade jag en blogg.

Bloggare nummer vad?

Ja, då har jag också skaffat en blogg. Hade aldrig tänkt göra detta eftersom jag alltid tidigare brukade skriva vad jag gjort på resedagboken, plus att det inte känts som om jag skulle vilja dela med mig av mina tankar till en massa andra människor men här är jag nu av olika anledningar. En anledning är att jag inte längre känner för att skriva i resedagboken eftersom i stort sett ingen är aktiv där längre, i allafall inte så länge de själva inte är ute och reser, och nu är det ingen som läser, det finns även en person som jag skrev till där, och sedan blev kompis med här i Galway eftersom hon jobbade som Au-Pair och inte kände någon, men sen fick jag reda på vilken idiot (ursäkta) hon var och har sen dess gjort mig osams med henne, och hon läser troligen mina inlägg fortfarande, inte för att det gör något, där har jag ändå aldrig skrivit något personligt utan mest redogjort, i sammanfattning, för vad jag gjort den senaste tiden.

Den här personen som jag blev osams med var rätt trevlig så länge bara vi två umgicks, vilket vi gjorde en del under sommaren när jag jobbade på turistbyrån i Galway och min pojkvän Sean fortfarande sökte jobb här och bodde kvar i Westport. Vi hade i och för sig inga gemensamma intressen; hennes kläd och musikstil var så långt från min man kan komma och hon var lite väl 'lössläppt' i mina ögon med ny kille i stort sett varje gång vi sågs. Till saken hör att hon inte kunde särskilt bra engelska, så när hon sen träffade Sean så hade hon svårt att förstå hans Irländska dialekt, men istället för att säga det så ignorerade hon honom totalt. När vi gick för att se på en parad under Galway arts festival tillsammans, så ställde hon sig mellan mig och Sean och insisterade på att prata Svenska hela tiden så han blev helt utanför. Sen när hon var hemma hos oss en gång efter att vi just flyttat in i vår lägenhet så sa hon inte ens hej till Sean när han kom hem och pratade ingen engelska då heller. Sen kom hennes pojkvän på besök och hon snackade en massa om honom på Svenska när han var i samma rum. Han undrade såklart vad hon sade eftersom hon nämnde hans namn hela tiden, så jag försökte förklara lite, men hon sa bara "no, we're just talking..." vilket fick honom att bli jättemisstänksam. Så gör man inte!

Sen bestämde vi att gå ut ihop följande kväll och ses vid halv 10 i en pub nära oss, de dök inte upp förrän efter 11 och var jättetrista och pratade knappt med oss på hela kvällen utan satt bara och gullade med varandra. Sen när vi skulle gå så sa de att de skulle till en nattklubb, men frågade inte ens om vi ville följa med, inte för att jag hade någon lust vid det laget, men ändå.

När hon sedan SMSade några veckor senare, efter att jag kommit tillbaka från en Sverigeresa, så sade jag att jag inte kände för att ha kontakt med henne längre eftersom vi inte hade något gemensamt och för att hon ignorerade Sean. Då blev hon jättesur o skrev "Ja, det kan hända att jag ignorerar Sean, men det beror på att jag aldrig fattar ett ord av vad han säger" fyfan alltså!

Är väl en sak om man inte förstår ett språk så bra, men då kan man väl säga det och sedan be personen att tala lite långsammare eller fråga om etc, men att ignorera någon totalt av förestående anledning, that's not on! Har aldrig blivit direkt osams med någon förut, inte sådär. Det låter konstigt, men när jag var yngre så var jag en väldigt konfliktunvikande person och om jag inte gillade några så blev det mer att jag inte umgicks med dem istället för att bråka etc. men ingen av mina gymnasiekompisar eller tidigare har någonsin gett mig anledning att säga ifrån sådär heller. Det kändes i allafall bra att bli av med henne, även om hon antagligen känner sig helt oskyldig och att jag är den elaka i sammanhanget, men det skiter jag i, good riddance!

RSS 2.0