Fler än jag som tog del i Earth Hour?

För er som inte vet så har det varit en global kampanj att uppmärksamma Global Warming och spara elektricitet genom att stänga av alla lampor och elektriska prylar mellan 8-9 ikväll. Jag och Sean gjorde det just, men vi ligger ju en timme efter här.

Det var faktiskt otroligt skönt att bara stänga av allting för en stund. Annars är ju alltid TVn, datorn, xBoxen och lamporna på och man hör ljud musik etc, vilket är mer distraherande än vad man tror. Man blir nästan beroende att kolla om någon skrivit något på Facebook, vad som går på TV etc. Nu kunde vi spendera en timme vid köksbordet med en massa ljus. Jag skrev lite och Sean läste i sin bok om Napoleon kriget och så spelade jag gitarr en stund också. Det var så lugnt och avkopplande att det nästan kändes trist när timmen var slut. Man fick tid att tänka lite, så det blev lite som meditation och mörkret och tystnaden gjorde att man verkligen kunde varva ner.

image288

Jag och Sean har bestämt att vi ska ha en earth hour varje vecka för vår egen skull bara för att koppla av från allting runtomkring oss. Så en timme på kvällen varje helg ska vi stänga av allting och bara koppla av.

Annars idag så har jag spenderat ett par timmar med att skriva på min ansökan till en Exhibition award som Galway county Council och arts centre anordnar för graduates från vår konsthögskola. Är svårare än vad jag trodde att få ihop, så jag är fortfarande inte klar. Det är svårt att tänka ut en plan hur man ska jobba i ett helt år, hur mycket det kommer kosta, vad slutprodukten ska bli etc. Asjobbigt! Jag vet ju inte ens om jag bor här om ett år, men det säger jag ju inte till dem ;)

Var även i stan och drack koffeinfritt kaffe på Java Republic med Sean och provade några jackor, men gillade ingen, och så köpte jag grönsaker på marknaden som vanligt. Sen lagade jag god curry med en massa grönsaker och fullkornsris.

Nu kollar Sean på Master and Commander och äter en chokladkaka bredvid mig. Men jag är inte ens sugen, som tur är för jag äter ju inte godis...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0