Dorothy among the poppies

När sällskapet räddat sig ur floden så befinner de sig i ett stort vallmofält som de måste korsa för att ta sig tillbaka till the yellow brick road som leder till The Emerald city. Men vallmonas tunga och giftiga doft gör att de som vistas där för länge somnar och sover för alltid om ingen kommer till deras räddning.


Detalj:


"Now it is well known that when there are many of these flowers together their odor is so powerful that anyone who breathes it falls asleep, and if the sleeper is not carried away from the scent of the flowers he sleeps on and on forever." (The Wizard of Oz).

Jag kanske borde ägna mig mer åt illustration? gör ju inte illustrationer så ofta, men det är riktigt kul! När jag var liten så ville jag alltid bli barnboksillustratör. Men sen gick jag ju konsthögskola och då var det bara "seriös konst" som gällde och inte illustration, men jag gillar båda...

p.s jag läste ut hela boken igår sen när jag var på BK's och den är ju hur bra som helst. Har aldrig läst den förr, bara sett filmen när jag var ca 10 år, så mindes inte så mycket.

Kommentarer
Postat av: Klara

Oj vilken dunderbar bild!

Det är väldigt intressant att titta runt bland all denna konst du har här måste jag säga

2009-04-28 @ 17:00:20
URL: http://klaraskollage.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0