Valutakurser

Svenska kronan är just nu rekordlåg mot euron. Förr när jag bott här har det alltid gått ca 9.30 kr på en euro. Nu går det hela 11.53 kr på en euro. Tur att jag inte lever på svenskt studielån just nu för då skulle det ju inte räcka nånstans.

Vår hyra är 775 euro. Förr var det ungefär lika med 7000 kr, ock även om det var mycket så var det ju ändå lite mindre än att bara lägga en nolla efter euro beloppet. Nu, hör och häpna är 775 euro lika med 8 939 kr! Det är ju nästan 9000kr! Fy helvete vad mycket!

Däremot är ju min social welfare payment då: 204 euro = 2 351 kr. Så där tjänar jag ju 300 i veckan, men det har jag ju ingen nytta av för här är ju allt lika dyrt ;) Som det är nu borde man jäklar bo i England. Minns när Helena bodde i Brighton, då var deras hyra 600 pund, och på den tiden var ju det ungefär 8 500 kr, eller 860 euro. Nu är 600 pund 7 691 kr, MEN bara 667 euro. Det är ju nästan samma! Så har man kronor och åker till England så tjänar man inte så mycket, men har man euron, som vi, så tjänar man mer!

Sånt här med valutakurser hit och dit är ju väldigt föränderligt, men typiskt att kronan är så låg nu, eller ja, inte så typiskt, för då betyder det att min studielånsåterbetalning blir mindre. Jag fick det förresten nedsatt från 13 000kr till 6 000 kr.

Ahhh, pengar pengar... fan vad de alltid ställer till det.

Idag är en riktig jäkla skitdag vädermässigt. Ungefär som det var varje dag förra sommaren. Men nu har man ju blivit bortskämd med en hel månad av i stort sett uppehåll, så då har man nästan lyckats glömma hur hemskt det är när det spöregnar hela dagen.

Kommentarer
Postat av: Tina

Jobbigt det där med pengar och kurser hit och dit. Jag har slutat bry mig för längesen.



Har du också vänner i härliga Brighton? Varit där någongång? Jag tycker det är ett av jordens mest fantastiska platser (av de jag upplevt...) så härliga männiksor och ett grymt kulturliv!...och havet!

2009-03-03 @ 15:07:45
URL: http://trueborn.blogg.se/
Postat av: Tina

Har inte bott i Brighton men det känns nästan som jag gjort det. De senaste 3 åren har jag nog vart där 10 ggr. Hade tills alldeles nyligen en av mina bästa vänner boendes där, blev lite ledsen när hon flyttade hem igen, fast bra ändå att ha henne närmare=).



Får ni chansen, åk dit, underbart ställe som sagt. Tror du skulle gilla det. Speciellt alla små konstnärsstudios och gallerier som ligger längs med strandpromenaden, fantastiskt. Drömmen är att någongång kunna hyra en studio där.

2009-03-04 @ 08:45:40
URL: http://trueborn.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0