Galway was beautiful today.


Idag var det äntligen soligt. Och kallt till och med. Inte så att det var nån frost, men det blev rök av andedräkten. Jag gick först en promenad med Sean och sen fikade vi på Javas som vanligt. Sen dammsög Sean hemma, det var hans del i städningen. Jag har nämligen spenderat de senaste två dagarna med att städa hela lägenheten. Och det behövdes vill jag lova! Nu undrar ni kanske hur det kan ta två dagar att städa en tvårummare, men det är för att jag inte dammat sen förra julen ungefär, och nu tog jag i med hårdhandskarna och duschade blommorna (som var nästan döda), dammade alla hyllor, sorterade en massa tidningar och broschyrer etc.

Så hittade jag en väska full med alla brev och foton jag skickade till Sean när jag gick i trean på gymnasiet och var dödskär och vi körde den här långdistans grejen. Låter lite väl cheesy så här i efterhand. "I am yours forever and ever my love" bla bla bla. Men det är väl fint ändå?! Vi är ju faktiskt tillsammans än såhär 6 år senare, så det funkade ju åtminstone.

Efterson Sean hatar när jag har med kameran på våra promenader, eftersom jag stannar och tar kort HELA TIDEN så gick jag en egen liten promenad efter att vi varit på stan och fotade runt Claddagh viken och Corrib floden nära där vi bor. Jag hade med två kameror, för jag kände för att go back to basics tidigare i veckan, så jag köpte en rulle svartvit film och använde min gamla Minolta SRT 101 som jag inte använt på åratal, sen jag köpte min Nikon F80 2005. Den har dock ingen ljusmätare som funkar, så jag hade med min Nikon D80 också och mätte med den. Har inte tagit klart den rullen än, så de här korten togs med digitalarn.

Jag blev så glad när jag såg den här mössan. (Fast den som tappade den var kanske inte lika glad).

En stor drös med hummertinor hittade jag nere vid The Claddagh.


Och här är kyrkan åt motsatt håll.

Sen så blev jag glad när jag såg den här stickern. Det är egentligen en reklam för GPO nightclub.

En liten kanal som går parallellt med Corrib floden.

Floden var alldeles vild efter allt regnande.


Vår gata.

Här bor vi. På tredje våningen.

Jag har städat. Kom mig äntligen för med det dels efter att ha pratat med pappa om hur stökigt vi har hemma och att det inte är kul att bo nånstans där det är stökigt och omysigt, och att jag hatar att städa, så kände för att bevisa för mig själv och för honom att jag visst kan ha det fint jag med. Sen var det sånt oerhört trist väder ute torsdag-fredag, så det gjorde inget att vara inne, och så är jag ju klar med mina målningar så då hade jag äntligen tid att fixa lite hemma.

Har två överfulla skivställ och sen flera högar med skivor i fönstret. Jag har över 300 stycken, fast det var ett tag sen jag räknade nu.

Torkat damm överallt. Jag har så mycket små pryttlar och grejer. Var och en med sin egen historia. Jag kan inte göra mig av med grejer, det är mitt stora dilemma.

Kaninfönstret.

Jag var lite besviken tidigare i veckan över att vädret var så kasst och för att vår lägenhet var så stökig och jag inte hade någon julstämning whatsoever, medan folk i Sverige redan höll på och julmyste för fullt. Men nu är det städat, vädret var fint idag och jag har köpt apelsiner, varsin ginger man och mince pies i bageriet på vår gata, tänt ljus som luktar julkryddor och de har satt upp det mesta av julbelysningen på stan och så har jag hört några jullåtar, bla Kate Bush - December will be magic again. Åh vad jag älskar Kate Bush! Så nu känns det betydligt mycket bättre!

Igår var jag på en Anonymous art sale i Galway Arts Centre. Jag lämnade in en akvarellbild och många, många andra lämnade också in små bilder som såldes för 80 euro styck. 40 euro skulle gå till Arts Centret och 40 till konstnären om bilden sålde. Detta var pga statliga nerskärningar i kultursektorn, så de ville försöka få in pengar på det här sättet.  Det var anonymt för att vem som helst skulle kunna ha med sin bild på lika villkor, både mer välkända konstnärer, studenter etc. Det var lite kul att försöka gissa vem som gjort vad. Vi fick mulled wine, mmmm vad gott! Jag kollade in genom fönstret nu ikväll när jag gick förbi och det såg ut som om min sålts. Men är inte 100% säker eftersom jag bara kollade genom fönstret haha! Kul i så fall för det hängde väldigt många kvar som inte sålts.


Soffbordet. Kollar på The X-Factor nu. (Englands Idol). Har inte riktigt följt det i år, men så här när det närmar sig jul så är det lite mysigt att kolla på. Ska dricka te och äta min gingerbread man. Förresten så smakar de inte som våra svenska pepparkakor, utan smakar som knäckiga ingefärskakor, så ganska annorlunda, fast de ser likadana ut.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0