Himla lyckad kväll igår!

Nu har jag segat mig upp. Jag var så mätt igår kväll att jag knappt kunde andas! Dessutom drack jag 3/4 flaska rödvin också... Men det var väldigt lyckat igår kväll, maten var supergod och vi åt så mycket att vi knappt kunde röra på oss.

Mina köttbullar blev totalsuccé! De älskade dem verkligen, och så passade de så bra till potatisgratängen som Maeve hade lagat. Det blev några över och Carina fick behålla dem eftersom jag är vegetarian så de skulle dela på dem till lunch i skolan idag haha! Berättade att hemligheten var att lägga i ströbröd, ägg och lite grädde.

Förutom detta så åt vi sallad, melonkulor, risröra med räkor och grönsaker, brushetta bröd (ciabatta med tomatsalsa), honungsrostade kycklingbitar (inte jag dock) och japanska risbollar.

Till efterrätt blev det irlands "nationalgrej" Banoffee pie. Den godaste desserten i världshistorien!

image364

Hade aldrig ätit det innan jag flyttade hit. Botten är samma som på cheesecake, man smular digestivekex och blandar med smält smör.

Sen köper man kondenserad mjölk på burk och den omvandlar man till kola genom att antingen koka konservburken i ett par timmar eller genom att hälla ut innehållet i en kastrull och blanda med socker och smör.

Sen lägger man kolan ovanpå botten och sen lägger man på bananskivor och grädde och hyvlar lite choklad överst. Det är så enkelt att göra men smakar fantastiskt! Här serveras det överallt.

Vet inte om kondenserad mjölk säljs i sverige? Gör den det? För om inte så går det ju inte att göra äkta Banoffee där...

Förutom det ovannämnda så fanns det ju även jordnötter och chips som vi åt lite medan vi väntade på födelsedagsarnet Chloe som var lite sen. Vi pratade en massa och hade roligt och det var skönt för en gångs skull att bara ta det lugnt, eftersom vi inte skulle ut efter. Skulle inte ha kunnat gå ut med all den maten i magen heller!

I sverige är det ju vanligare att äta mat hemma hos varandra, men här gör yngre folk nästan aldrig det, utan man träffas bara hemma hos nån på förfest och dricker sin medhavda sprit/öl utan tilltugg eller något och sen går man ut till en nattklubb eller kanske pub först om man hinner.

Var därför kul med ett dinnerparty och man fick tid att prata ordentligt.

Maria, Sarah, Jag, Maeve, Chloe, Carina, Debbie, Sinead, Carinas japanska housemate och tre av deras vänner från bulgarien var där.

image365

Vi pratade om alkoholpriser i olika länder och Carina, som var utbytesstudent i Bulgarien i tvåan sa att det låg en off licence rakt över gatan från där hon bodde i Sofia som var öppen 24 timmar och sålde öl för 5 kr burken. Här är det ju dyrare, kanske något billigare än i sverige men inte mycket, men de har ju i allafall off licences överallt som ofta är öppna till 11 på kvällen och så säljer de ju alkohol i mataffärerna också.

När jag berättade om svenska Systemet som bara är öppet på vardagar till ca 7 på kvällen och att man får köa där på en fredag för att köpa alkohol till helgen trodde de inte sina ögon! Här kan man ju bara springa ut när som helst och köpa det man behöver ;) och så är det ju inte monopol heller, så priserna varierar ju på olika ställen.

Nu måste jag ta tag i mig själv och åka in till college, har ju kommit in sent tre dagar i rad och klockan är redan 11...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0