känner mig bättre nu

Deirdre vill att jag ska göra ett atal små bilder, minst en om dagen i en vecka för att testa olika tekniker, ideer osv innan jag gör någon mer stor tavla. Jag tog mig i kragen och målade en testbild i A4 storlek. Gick ok. Var värsta askassa vädret idag, storm och konstant regn så var inte kul att ta sig till och från skolan, särskilt då alla bussar var försenade eftersom det är fredagstrafik...

image127


Den sista bilden med TVn gillade lärarna, så det var därför Deirdre ville att jag skulle göra fler små. Ja det är ju fan tur att de gillar nåt man gör! Den innan är en förlaga till en stor jag ska göra så småningom.

När jag kom hem var jag så jäkla trött på sallad och gröt att jag kokade gröna bönor (färska), spelt spaghetti och rörde i  lite färsk spenat och körsbärstomater (i bitar). Det var gott.

Sen gjorde jag hummus av mina kikärtor jag haft i blöt. Råkade lägga i för mycket tahini så det blev äckligt och jag var tvungen att springa och köpa en burk kikärtor för att späda ut det. Kollade i tre corner shops runt vårat kvarter men ingen hae några, så fick gå till gågatan och köpa. Regnade inte så farligt längre som tur var. Sen fixade jag till det och det blev asgott! Så ikväll ska jag kolla på Elizabeth och äta morots- gurk- och selleri stavar med hummus :)


Hur?

Jag kanner mig kvavd, svar, hopplos.

Mina malningar ser for forcerade ut, vill saga for mycket, lararna tycker inte om dem...
Jag forsoker for mycket, jag ater inte ordentligt, bara grot och gronsaker... Jag har en klump i halsen, alla andra gar det battre o battre for, mig klagar de bara pa.... jag vill grata, men det gar inte for jag ar i skolan. Latsas att jag forstar vad de menar, men jag vill ge upp, om jag inte visste battre. Jag vill vara bast, men det gar inte....................

Tillbaka från the Livingroom

Hade en trevlig kväll. Sarah och Maria kom hit med bussen precis efter halv 10 på kvällen. De kollade på lägenheten och vi och Sean satt och pratade i någon timma. De var impade av att den var större än vad de trott och att jag hade så snygga tyger, kuddar m.m Ja man gör så gött man kan när man inte får möblera  och inreda sin egen lägenhet som i Sverige ;)

Sen gick vi till The Livingroom. De hade cocktail night och alla supergoda cocktails var bara 5 euro styck istället för 7.95.  Tänk strawberries and icecream etc. Men jag kunde ju så klart inte dricka något eftersom jag är på min diet, så det fick bli vatten med is och citronskivor, gott det också. Maria dricker ju förresten inte heller, hon gör typ aldrig det, så behövde inte känna mig som 'the odd one out'. Vid kvart i 12 kände de för att gå vidare till Kennedy's, en nattklubb/bar uppe vid Eyre square, men eftersom man måste gå igenom hela staden för att komma dit och sen gå hela vägen tillbaka, plus att jag inte dricker och Sean inte ville dit, så stannade jag kvar med honom istället. De skulle inte stanna där så länge ändå och för dem är det ju rätt sida stan, men inte för mig så det gjorde inget, hade en trevlig kväll ändå :) Kände inte för att gå hela gågatan i högklackat och med kort klänning och leggings... brrr!

Kul att äntligen få några besökare upp hit, blir ju inte så ofta. Sa till Sarah att jag har planerat att ha en fest här när jag fyller i april. Kan ju vara kul eftersom det är sista året med klassen och nu när vi har lägenheten och den dessutom ligger så lägligt så varför inte :) Ser fram emot det!


Ikväll kommer Sarah och Maria hit

Vi skulle ut till nån nattklubb ikväll var det tänkt, men den visade det sig att i stort sett ingen i skolan kunde gå ut för att de har assessments at förbereda till nästa vecka etc. (print o sculpture), och vi ville inte gå ut bara vi tre. Det var tänkt att vi kulle hem till Catriona och sen ut efter,  men sen kunde visst inte hon ikväll. Då kom vi på att Sarah o Maria ska hem till mig istället, för det har ju aldrig blivit av sen vi flyttade in i lägenheten.

Ser dock ut som ett bombnedslag här, så jag måste snabbstäda nu! Vi ska i allafall till the Living room bar efter, ligger 5 min härifrån. Sean får också följa med om han vill :) Kan inte dricka för jag är fortfarande på min diet, så får bli vatten med en citronskiva för mig eftersom jag inte får dricka juice heller. Svullar mandlar nu, blev så sugen på något helt plötsligt och jag ville absolut inte trilla dit och äta fel sak!

Yay! Arts centre på söndag!

Hotmail började funka sent igår kväl, puh! Såg att jag fått svar av Maeve i Galway Arts Centre angående min förfrågan att hjälpa till som voluntär när de tar ner/hänger utställningar så att jag skulle få erfarenhet av galleriarbete.

Hon sa att hon tyckte att det var jättekul att jag är intresserad och att de ska byta utställningar på söndag, så då är jag välkommen dit klockan 11 om jag vill! De ska bubble wrapa de existerande tavlorna och lägga ut de nya i position tills teknikern kommer och hänger dem. Ska bli kul, jag är så glad!

Gjorde värsta supersalladen och brödet var jättegott igår kväll så nu har jag gjort ny sallad att ta med till skolan och tar även med lite av brödet jag gjorde igår.

Cissis supersallad:

* En näve spenatlöv
* två nävar blandade salladsblad
* gurktärningar
* delade körsbärstomater
* färsk ingefära (finfördelad)
* röd chili (finfördelad)
* riven morot
* citronsaft
* örtblandning (krydda)
* lite olivolja

Medeltidsbröd
* två tredjedelar spelt mjöl
*en tredjedel havrekli
* en nypa salt
* en skvätt olivolja
* vatten

platta/kavla ut till tunna kakor och grädda i torr stekpanna tills hårda.

Det som är bra med denna mat är att man inte blir hungrig på länge efter. Slow calories ni vet ;)

Jävla Hotmail!

Jaha, nu har hotmail legat nere hela dagen, och ingen förklaring på msn hemsidan.... Skitmail! Har haft mitt hotmail account sen början av -99 när jag gick i sjuan och vi just hade skaffat dator några månader innan... så många vänner och bekanta har det skrivits till med den adressen under åren.

Skaffade dock en gmail address för några månader sedan, eftersom paypal inte accepterade min hotmail adress då jag registrerat min mammas bankkort på den för åratal sedan... (det var innan jag fyllde 18 och inte kunde beställa saker online själv). Är bara det att ingen jag känner har mitt gmail account, så därför har det varit enklare att skriva till folk på hotmailen. Funderar dock starkt på att byta helt till gmail om det ska hålla på så här och krångla hela tiden!

Annars har jag jobbat lite i skolan som vanligt, betalat in min del av hyran på Seans bankkonto så han kan skriva check till hyresvärdne imorgon. Gick till posten o frågade varför jag inte har fått någon post på 3 veckor och tre paket jag vantar på aldrig har kommit fram! De gav mig addressen till postcentralen utanför stan, men ingen svarade när jag ringde... får försöka imorgon.

Två tjejer från ceramics hade presentation om sina degree projekt. Ena tjejen som heter Nuala har värsta äckliga grejen. Hon hittade en död fågel i trädgården i somras. Hon täckte över den med stenar och lät den ruttna och sen plockade hon isär vad som fanns kvar och tog skelettet. Nu jobbar hon med skelettet av fågeln och har lagt alla små benbitar i enskilda kuvert etc. Blä!!! hatar skelett och döda saker! Men det är inte lika äckligt som en kille i sculpture förra året som jobbade med bajs, samlade folks fyllespyor på burk och byggde en toalett med genomskinligt rör så när man bajsade så skulle skiten synas åka genom röret! Han hade även en lista man skulle fylla i inne på toaletten angående konsistensen på ens bajs!! Usch, det finns folk till allt!

Gick in till Terryland och köpte en liten burk av primer/sealer färgen sommin tutor Blaise rekommenderat. Nu ska han minsann inte få klaga på att jag inte har rätt grund till tavlorna! Måste få med mig nån som har bil så jag kan köpa en hink sen. Träffade Nora i Tesco där jag för övrigt handlade 500 olika sorters grönsaker och sen gick till hälsoaffären och köpte spelt och havre mjöl.

Jag äter nämligen inga mejeriprodukter, bröd, pasta, ris, socker etc. den här veckan. Men jag ska göra nyttiga wraps själv sen och äta grönsaker till.

Min målning är färdig och jag har nu hängt ut den i korridoren för att torka medan jag börjar med en ny, som är interiören av ett rum.

image126

Dagens

Dagens vill ha: En utställning i Galway arts centre
Dagens klädsel: Lila jumper, bruna byxor, vit/grön/silver scarf, vit/leopard zip tröja, orange basker.
Dagens frisyr: Utsläppt
Dagens händelse: Juno på bio med tjejerna, Marias nya bil
Dagens låt: Ani DiFranco - Gratitude
Dagens saknad: körkort
Dagens dummaste: inget
Dagens sjuka: tung i huvudet
Dagens drog: Popcorn
Dagens roligaste: Juno, helt klart!
Dagens favorit: Catriona för att hon är så trevlig!
Dagens godis: Popcorn på bio
Dagens humör: Bra
Dagens väder: Regn, rusk och blåst
Dagens gärning: Maria skjutsade oss in till centrum
Dagens irritation: Att alla tutors har olika ideer och alltid hittar något att kritisera
Dagens frågetecken: Varför saker folk skickat för flera veckor sedan aldrig kommer med posten???


Juno är verkligen jättebra!

Vi gick alltså på Juno i the Eye cinema nu ikväll. Jag, Maria, Sarah, Eimear och Catriona. Det var bara vi i salongen förutom ett äldre par, det brukar ju vara väldigt lugnt på en måndag. Catriona var dock lite högljudd, kommenterade grejer och skrattade högt, så som man brukar göra om man kollar på film hemma, så hoppas de inte stördes för mycket, för det var kul!

Filmen var verkligen hur bra som helst! Rekommenderas verkligen :D

image125
Dialogen var så himla kul så man skrattade massor, medan den samtidigt tog upp seriösa ämnen, så thumbs up helt klart! Den hade också väldigt snygg grafisk design i bla. inledningen.

Det kändes som värsta lyxen när Maria har bil så hon kunde skjutsa oss till bion och sedan mig och Cat in till stan så vi slapp frysa i regnet och blåsten.

Sen jag kom hem har jag uppdaterat hemsidan med lite nya bilder från Stockholm bla. Har lyssnat på Ani DiFranco hela kvällen, hon är ju så bra! gillar särskilt hennes tidiga låtar från -90 -91. Har ingen av hennes senaste skivor, sista jag har är Evolve, som är mer jazzig med fler instrument.

Fick även veta idag att vår degree show inte öppnar förrän den 14 juni, men vi måste ändå ha allt klart den tredje eftersom vi har assessments då. Är i allafall skönt att det inte är helgen innan, den 6e, för då ska jag på Radiohead konsert i Dublin!!!
Nu ska jag duscha och sen sova.

Juno med tjejerna ikvall

Det ar varsta pissvadret idag! Maria visade oss sin nya, mintgrona bil. Den passar henne perfekt! Hon ar sa stolt over att antligen ha en egen bil :)

Snart ska jag, Maria, Sarah, Eimear, Catriona och kanske nagon mer pa bio och se Juno. Vi beslutade att stanna kvar tills halv 7 i skolan istallet for att aka hem emellan eftersom biografen ar narmare skolan. Ska bli kul!

Var larare Deirdre hade ett foredrag i morse om sitt konstnarskap och projekt, var ratt intressant att se vad hon gor, men det har inte sa mycket att gora med det jag jobbar med. Sen pa eftermiddagen hade vi ett till foredrag med en tjej som heter Maeve Mulrennan och ar chef for Galway arts centre. Vi bor precis mitt emot det sa jag fragade henne efterat om de behover nagon voluntarhjalp med att hanga utstallningar etc. och hon blev ratt forvanad att jag fragade, for hon trodde inte att folk frivilligt ville hjalpa till med sant, men jag tycker att det skulle vara en bra erfarenhet att se hur man arbetar pa ett galleri, sa jag skulle skicka henne ett mail med mitt nummer etc.

Hade tankt kopa grejer till min diet idag, men nu blev det inte chans till det nar vi ska pa bio, och sa tvingades jag ata nudlar i burk till middag eftersom jag stannade kvar i skolan, men det ar skit samma, det ar en ny dag imorgon ;)

Westport helg och grönt te

Nu har jag och Sean kommit tillbaka från Westport med bussen för ca en timme sedan och jag har just druckit en stor kopp grönt te. Vi hade en mycket trevlig helg. Vi åkte på fredagkvällen och åkte med Seans föäldrar till The Helm nere vid the Quay för hans pappa spelar där på fredagar. Flera av hans föräldrars bekanta var där som vanligt och de är trevliga. Man känner sig ändå lite out of place för nästan alla där är medelålders eller äldre ;) och Frank spelar mest hits från 50-70 talet som de minns och sjunger med i och så dansar de pardans när de blivit lite på örat hehe. Var i allafall kul att prata med dem.

På lördagen gick vi en promenad runt stan och sen på kvällen så mötte vi Sean McFadden och Anthony i indiska restaurangen nere vid the mall river. Vi hade ingen aning om att det skulle vara så himla mycket folk där, så vi hade inte bokat bord eftersom det aldrig brukar behövas. Vi fick vänta i över en halvtimme på att få ett bord och sen tog det över en timme innan vi fick vår mat. Det var ett stort party på övervåningen och helt packat i resten av restaurangen. Senare fick vi veta att en känd artist här som heter Christy Moore spelade på ett av hotellen o därför var det en massa folk från Dublin m.m i stan och därför var det extra fullt.

Gjorde dock inget att vi fick vänta så länge för då hade vi tid att prata en massa och det var trevligare att prata runt bordet än t ex i en pub efter för där är det ofta så fullt och hög musik så man får ingen stans att sitta plus att man inte hör vad den andre säger. Maten var i allafall jättegod och vi fick gratis indiskt te och kaffe efter som plåster på såren för att vi fått vänta så länge så det var snällt :)

Diskuterade med Sean o Anthony en massa om hälsosam mat, detox, näringsvärden i mat, hur en dietändring kan få olika kroppssymptom som t ex täppt näsa på natten, magproblem etc att lätta så det var väldigt intressant. Sean McF hade en grönsaksaffär förut och bor på landet och äter bara organiskt/vegetariskt, odlar sina egna grönsaker etc så han vet en massa om olika råvaror. Anthony är väldigt vältränad och har svart bälte i karate, så båda två är väldigt måna om vad de äter och man kan lära sig mycket av dem. Min Sean blev kanske lite uttråkad, men vi pratade om annat också.

Efteråt så kom de upp till Seans föräldrars hus på te, det var för sent att gå till någon pub eftersom klockan redan var ett, och en stund senare kom Frank hem, så vi pratade med honom ett bra tag. Det var en trevlig kväll!!

Idag så gick vi en promenad, jag läste alla söndagsbilagor till tidningarna och så lagade vi spaghetti och köttfärssås med champinjoner och riven parmesan, väldigt gott!

Ska dock börja föra matdagbok igen imorgon och hålla stenhård koll på vad jag äter för att försöka luska ut om det är något jag inte tål eftersom jag alltid har lite täppt näsa på natten och alltid måste snyta mig när jag ätit varm mat. Och eftersom jag har en rätt känslig mage som blir väldigt lätt gasig eller värk från och till. Och att jag ofta får en lätt huvudvärk runt pannan och tinningarna.

Anthony tror att det kan vara så att jag har en överkänslighet mot någonting, t ex laktos, gluten eller någon viss råvara, bara det att det är så svagt att jag aldrig vet exakt vad jag är känslig mot. Han tycker att jag ska göra en detox och rensa ut systemet och sedan skriva upp hur jag känner mig när jag ätit vissa saker. Måste kolla upp vad jag får och inte får äta på detoxen. Ska inte börja med den imorgon än eftersom jag måste förbereda och köpa passande mat etc och jag vill trappa ner lite stegvis först eftersom jag ätit väldigt onyttigt senaste veckan i London och så (tänk pizza, fries, choklad, öl...).

I natt går ju Oscars galan. Skulle gärna kolla men då orkar jag inte upp imorgon. Ska nog kolla början vid elva, men knappast att jag stannar uppe hela natten...

Hemma från London

Wow, jag vill inte ens veta hur mycket pengar jag gjorde av med de senaste 3 dagarna.

Maria, Catriona, Eimear och Sarah som jag bodde med första natten.

sushi vid picadilly circus.


Kom aldrig in för att se Terracoota Armen i British museum, för alla biljetter var slut, trots at klockan bara var 10 på morgonen. Jag åkte istället till Liverpool street med tuben och kollade på Spitalfields antikmarknad. Fanns en hel del att kolla på, men köpte inget.

Åkte sedan till Bethnal Green för att leta efter Beyond Retro på Cheshire street, Londons största vintage butik. Gick lite fel o hamnade i ett område där jag i stort sett var beredd på att bli rånad vilket ögonblick som helst ;) Kom ut vid Whitechapel och hittade sedan affären därifrån, så nästa gång ska jag åka dit istället för det är en enklare väg att gå. Fanns hur mycket som helst där o jag provade en massa klänningar. I slutet köpte jag dock bara en leopardmönstrad tröja, för klänningarna var antingen för små/stora eller såg inte bra ut när man fick på sig dem ;)

Sen åkte jag till Baker Street och handlade i en Svensk affär. Köpte pulvermos, blåberssoppa mix, dumleklubbor, arraxboll, sallads dressing mix, Tom och Jerry kex och en päron mer. Kommer ju inte åka hem till Sverige på minst ett halvår, så jag passade på. Trots att jag inte ätit Tom o Jerry kex sen jag var lite så blev jag sentimental och var tvungen att köpa dem hehe!

Hade velat köpa blåbärs och nyponsoppa i tetrapak men det gick ju inte att ta med på flyget.
Det fanns även en hästens säng butik mitt emot och en affär som heter Scandinavium i närheten som har en massa häftig skandinavisk design.

London är typ som mitt emellan Sverige och Irland på fler sätt än det geografiska. Det påminner om irland pga språket, pubarna och affärsfronterna (även om det inte är helt likadant) och maten. (fry up, fish and chips etc). Sen påminer det om sverige för man ser svenskar vart man än vänder sig (det var fyra stycken i mitt rum på hostellet t ex) de säljer svensk mat, svenska restauranger, svensk design etc. Och det är mer ordningssamt och välfungerande, likt sverige. I Irland vänder man verkligen på huvudet om man hör folk prata svenska, men inte i London...

Jag strosade ner Marleybone high street, älskar det området, och tog sen tuben från Bond street till Leicester square där jag åt buffe i Chinatown. Sen gick jag till skoaffärsgatan Neale street vid covnet garden och köpte en handväska, Reebook skor och nylånstrumpor i American apparel samt i en annan cool shop som hade enbart nylånstrumpor och strumpor i alla tänkbara färger! I London finns verkligen allt! Sen skyndade jag tillbaka till hostellet och packade om min väska så att jag precis fick plats med allt och sen tog jag stansted express till flygplatsen.

Där mötte jag Louise från min klass som också stannat kvar längre. Hon bodde dock på ett annat ställe och skulle till camden etc o titta, men där har jag varit 2 ggr så hade ingen lust att åka igen denna gång. Slog mig ner vid gaten precis 10 min innan avgångstiden som står på biljetten o kom plötsligt på att jag glömt min genomskinliga plastpåse med make up och akrylfärger vid security checken! Kutade det fortaste jag kunde tillbaka medan Louise vaktade min väska. Var nog en kilometer! De hade min påse där som tur var, så jag rusade tillbaka och just då började de borda min flight. Var helt slut, hade ju redan varit trött innan efter att ha gått så mycket.

När vi kom till Shannon så var det en timme o en kvart tills bussen till Galway skulle gå, så Louise köpte te till oss och så satt vi o pratade om vad vi skulle göra efter college etc och det var trevligt, gillar Louise! Vi kom hem vid två och hennes pojkvän körde hem mig.

Det var en väldigt rolig Londontur!

Grejer jag köpte:
* kraftwerk - Computer world
* Pink Floyd -piper at the gates of dawn
* Ani di franco cd
* Elisabeth dvd
* scarf, kjol och lila jumper i H&M
* basker, blå klänning och leopardjumper i Beyond retro (2 olika butiker)
* Mystery packs med scandinavian chair modeller (2 st)
* svensk mat
* Peter Doig bok
* Reebok skor (kardborre där uppe)
* randig handväska
* Rabbit with pointy teeth (monty python föreställningen)
* lila nylonstrumpor (american apparel) och röda i en annan affär
* Malevich kort och kuvert i From russia utställningen.


Pa hostelet i London dag tre

Nu sitter jag har och anvander upp en internet voucher som alla gaster far. Jag har haft det superbra sedan jag kom hit i forrgar! Kollade pa Peter Doig pa Tate Britain i tisdags, helt fantastiskt bra malningar!!!

Sen gick jag, Sarah, Maria och Catriona (vi som bodde ihop) och at pa italiensk restaurang, samma som jag o sean varit pa innan. Pizzan var supergod! I var dorm i hostellet visade det sig vara flera stycken svenskar, sa vi pratade lite med dem. De bor och jobbar har.

Vi skulle promenera in till stan, men sa gick vi forbi en teater dar We will Rock You (queen musikalen) visas, sa tjejerna bestamde sig for att ga pa den. jag ville inte det eftersom jag hade biljett till Spamalot pa onsdagen sa jag kollade lite i affarer pa oxford street o kopte en kjol o scarf i h&m och ett par skivor i virgin megastore. Sen motte jag upp Nora och Norma i Covent Garden pa en pub och vi hade en trevlig kvall.

Igar akte vi till The Royal academy och kollade pa From Russia. Helt obeskrivligt att se vissa av malningarna i verkligheten! Super bra! men massor med folk. Sen gick jag med Nora och Louise till ICA galleriet o kollade o sen splittrades vi, for de flesta andra skulle till Tate modern, men jag var ju dar i November, sa orkade inte ga dit utan kopte sushi och sen shoppade jag resten av dagen i Soho.

At aven pa en svensk restaurang som heter broderna Olsson, det blev bullens varmkorv och potatismos, mmmm for en expat som jag! Spamalot musikalen var jatterolig, trots att jag satt jaaaatte hogt upp pa balkongen.

Pa vagen hem drack jag ett glas ol pa en pub har i Holborn. Nu ska jag kanske kolla pa Terracotta ermen i Brittiska museet och sen till East end och second hand shoppa wieee!

Bilder kommer sa fort jag kommit hem :)

Spamalot och så London imorgon

Imorgon ska vi till London igen, större delen av klassen och lite folk från 3rd year. Ska bli kul! Geraldine ska skjutsa mig och några andra ner till Shannon airport, så hon hämtar upp mig här  utanför dörren fem i 8 imorgon. Vi kommer till London runt 12 och sen ska vi till Tate Britain och se en utställning med Peter Doig.

Jag, Sarah, Maria, Roisin och Catriona ska bo på Astor museum inn, där jag bott två gånger, hoppas det visar dig vara så bra som jag sagt till alla ;)

Sen på onsdagen ska vi titta på en utställning som heter From Russia och har bla en massa Matisse målningar. Vi ska även till en andra utställning på eftermiddagen, antingen en som handlar om animation etc. eller en som är en stor samling med konst från 1300 talet och framåt. Får se vilken jag väljer, lutar nog åt animationen...

Sen stannar jag kvar när de andra åker hem och bor en natt till på hostelet. På kvällen har jag bokat biljett till föreställningen Monty Python's Spamalot som är baserad på filmen The Holy grail. Riddaren som säger Ní, mördarkaninen och alla dem är med, ska bli jättekul!!! Jag köpte en biljett på balkongen för 26 pund, det var det billigaste som fanns när jag jämförde alla biljettsiter. Hoppas det inte är för långt bort, men jag ville inte gärna slänga ut 50 pund för att sitta där framme.

image109

Sen på torsdagen ska jag kolla lite på marknader i East end etc. Ska inte till Camden för det är ju mitt i veckan plus att jag varit där två gånger nu så jag har sett det mesta, men Louise som går i min klass ska också stanna kvar en extra dag och hon ska till Camden för hon har aldrig varit i London förr.

Och så ska jag äta sushi mmmmmmm och besöka en massa vintage butiker, särskilt Beyond Retro.

Jag älskar London, ska bli jätteroligt!

Cykeltur till Barna woods

Nu har jag precis kommit tillbaka från en trevlig cykeltur utanför stan. Jag hade först tänkt att bara gå en promenad, men så kom jag på att jag kunde cykla, för då skulle jag ju komma mycket längre och så kunde jag ju gå lite i Barna woods som ligger utanför stan i början av Connemara och som är för långt att gå till. Hade bara åkt förbi där med buss förut.

Jag handlade i affären i Knocknacarra så att jag kunde ha med lite matsäck. Jag köpte en ananas och mango smoothie, svenskt tunnbröd (men det var lite väl torrt, hade nog legat för länge) och lite tonfisk, potatis och pastasallad i självplocken.

Sen cyklade jag till barna woods och parkerade och gick sedan slingan där. Det var ett vackert naturområde, lite som hobbitland med små stenbroar över alla vattendrag. Området var inte så stort men fint. På ena sidan ligger en fotbolls och en rugby plan och det är visst en genväg därifrån till Knocknacarra. Jag fikade på en stenhäll och det var trevligt, bara det att jag höll på att frysa fingrarna av mig efteråt för det var rätt kallt i luften, ca 9 grader, kanske inte låter så kallt, men man behöver vantar ändå.  Jag är lite sur att jag glömde mobilen hemma så att jag inte kunde ta några kort för det var jättefint och soligt!

Sen vandrade jag ner till en strand i närheten och plockade några fina runda stenar och tittade på en stor kulle som stupar ner i havet. Det var också jättefint och jag satt i lä och kollade på vågorna och tittade på stenar och snäckor som låg omkring mig. Mysigt.

Sen cyklade jag hem. Det var jobbigt som tusan att cykla upp Taylors hill för det blåste motvind och så var jag lite trött, men det gick.

Nu har Sean just kommit hem från jobbet, han jobbade 12-4 idag, men han har annars varit ledig hela veckan. Vi ska nog gå till någon pub och dricka kaffe tror jag.

image105

Barna woods. Alla träd är så här fint mossbeklädda, men det här kortet har inte jag tagit, det hittade jag på internet. (http://www.monasette.com/archive/2006_02.html)

image106  image107

Silver strand och Barna woods, (http://www.irelands-directory.com/Galway/Barna/Tourism/photos.html)
image108

Jag vill också till afrika!

Seans syster Carol och mamma Mary har bokat sin resa till Swaziland för att hälsa på andra systern Laura som jobbar där. De ska dit i två veckor i augusti. Jag vill också!!! jag har ju aldrig ens haft råd att åka utanför Europa och jag skulle bra mycket hellre åka till afrika än t ex Thailand som alla andra åker till...

Katherine, Lauras kompis, är där nu och reser runt och hälsar på henne. Typiskt att man aldrig har några pengar när man är student... flygbiljetten de köpte kostade 780 euro, så ungefär 7000 kr. Är tydligen ett rätt bra pris, men har ändå inte råd med så mycket.... Laura ska i allafall hämta dem i sin jeep i Johannesburg som de flyger till och sen ska de köra till Swaziland där hon bor. Boende är ju gratis för hon har en tvårumslägenhet där.

Ändå så sa jag  och Sean att 7000 kr kommer man ju i stort sett till Nya Zeeland eller något sånt ställe för också, och vi skulle nog hellre spara och åka dit. Där kan man ju i allafall röra sig mer fritt och kolla på saker medan Afrika, och särskilt J-burg är ganska farligt på vissa håll och man inte kan vara ue efter mörkrets inbrott etc...

Satt igår kväll och skrev ett CV, trodde jag hade kvar det jag skrev förra året på datorn så att jag bara kunde lägga till ett par grejer, men kunde inte hitta det någon stans...

Nu ska jag gå en promenad till Salthill har jag tänkt för  vädret är bra.

Callum Brady 2 år

Idag firade Seans systerson Callum 2 års dagen. Egentligen fyller han först på måndag.

Vid kvart över 12 mötte vi Sean föräldrar på Elle's cafe på Shop street och där drack jag två koppar kaffe medan Frank hade en wrap och apple tart och de andra drack cappucino. Jag smet även ut till marknaden vid kyrkan och köpte en sushi rulle.

Sen åkte vi ut till Athenry där Carols familj bor. När Ben fyllde i maj så hade de stort kalas med alla grannbarn etc. men Callum är så liten och granarna är mer Bens ålder, så det var bara farmor, farfar, mormor, morfar, jag och Sean som kom. Carol hade gjort puff pastries med äpleskivor och kanel, gott! och en kul tårta i form av ett lok, det var roligt gjort!

Brian's mamma hade med sig en madeira cake (en sorts sockerkaka) som hon just bakat, den var fortfarande lite varm, så det var också gott!

Callum är så stor redan, så trots att tröjan jag köpte är för 2-3 åringar så kommer han nog växa ur den rätt fort. Han fick en jeep med hästsläp av Brians föräldrar och en hovercraft med bläckfisk-monster och ett undervattens fordon av Mary och Frank.


image104

Jag klippte luggen på förmiddagen också, den var alldelses för lång och hamnade i ögonen hela tiden, och när man stryker bort håret med handen hela tiden så ser det stripigt ut efter bara några timmar...

Vi åkte hem runt fem och stannade till i Wellpark (nära min skola) och kollade i Expert butiken som just öppnat där medan Frank köpte en grej till musikutrustningen på Maplin Electronics. En säljargubbe visade oss de senaste köksprylarna och demonstrerade induction plattor till spisen som man kan ta på utan att bränna sig och som enbart värmer där kastrullen står när de är i kontakt. Har hört om dem förr men aldrig sett några. Ska nog skaffa sån i framtiden om jag behöver köpa spis någon gång för de var bara ett par tusen dyrare än en vanlig spis och jättesnabba och barnsäkra.

Han visade även konstiga frysar och kylar som var som stora kökslådor man drog ut och aldrig kunde tro att det faktiskt var kylskåp. Mary ska köpa ny kyl och frys och kanske ny spis, men inte riktigt än.

Sean kollar på Man United matchen mot Arsenal och myser åt att det står 4-0 till dem. Han är även lycklig att Liverpool har åkt ut. Jag bryr mig inte, jag håller inte på någon särskild, men hela hans familj är stora United fans.

Jag lagade spenatpasta med grillade tunna bacon utan fett och spicy tomato sauce till middag åt mig, sean hade en sandwich i cornershopen.

En dag i alla County clares avkrokar

Idag har varit en rolig dag! Vi samlades vid kvart i 10 i college (ca 20 pers, de flesta från sculpture) och packade sedan in oss i bilar och begav oss ut i The Burren i County Clare. Jag åkte med Benni i 3rd year paint. Vi åkte först till the Burren College of art och kollade. Det är en mycket vackert belägen privat konstskola med bara ca 40 elever, många är från USA på scholarships. Vi fick en runtvisning där o kollade på en utställning, det var kul att se! De hade lika stora studio spaces var som vi delar på 3 elever... Den ligger dock så avsides, så även om det är fint så föredrar jag Galway, dessutom måste man ha bil för att kunna bo där.

Första bilden är av utställningshallen där och den andra är från college gården, med ett gammalt torn som används som utställningslokal etc.


Sen åkte vi mitt ut i ingenstans till en liten by som heter Kilinaboy där vi kollade på min lärare Deirdre's utställning. Hon har hyrt och öppnat upp traktens gamla postkontor som slog igen 2002 när postmästaren Matt som även bodde där dog. Här är en bild av honom som hon har målat med aska från spisen.



Deirdre har öppnat upp huset och ska använda det som samlingspunkt för trakten och de ska ha olika workshops och grupper där, sen har hon samlat ihop en massa grejer som tillhörde Matt som hon ställer ut, bla band han spelat in från kortvågsradion, (han lärde sig 5 språk genom att lyssna på språklektioner på radio) en massa dokument, gamla prylar etc. samt några målningar som en man som jobbade som brevbärare i trakten men sen gick en konstskola i Cork har målat av Matt. Det var en jätteintressant utställning och kul att höra Deirdre berätta om allt hon gjort m.m



Det var mysigt därinne med en gammal flagnande spis som hon tände när vi kom så att det luktade torv i hela huset och alla gamla grejer, de gamla spetsgardinerna, färgen etc... Det var dock jätteråkallt så tillslut hade jag ingen känsel i tårna.

Jag fick skjuts av Kathryn i 3rd year paint hem för Benni skulle inte tillbaka till Galway. Deirdre bor precis nära postkontoret, tänk att hon åker de där slingriga dåliga vägarna i miltal varje dag för att komma till Galway...
Det är dock kul att åka runt i the burren för bergen är så vackra och unika med sina lösa stenar och konstiga formationer.

Sen mötte jag sean i stan, åt en teriyaki chicken sushi rulle och drack kaffe på Lynches med Sean. Nu är jag hemma här och sitter under filten :)

Om ämnet historia (och the Notebook på TV)

image91

Tog ett kort på Callums tröja med Webbkameran. syns inte riktigt de rätta färgerna, men ändå. Kollade upp vad som går på TV ikväll. The Notebook visas på Film Four. Ska nog kolla på den tror jag, även om det är en sån typisk romantisk film som jag tycker är i sockersötaste laget. Minnas att jag kollade på den i andra året i college hemma hos Sarah, Alanna och Maria. Det var typ en av de första gångerna jag gjorde något ihop med dem. Det var kul!

Sean blev medlem på stadsbiblioteket idag så han lånade en jättetjock historiebok om Napoleons tid, den är typ en dm tjock så man blir trött bara man kollar på den och han har suttit och läst i timmar ;) Han lånade även en om romarriket. Han älskar historia om olika empires, krig etc. Som tur är har han börjat tröttna på andra världskriget lite, för han är typ värsta krisexperten o har högar med böcker, dvder etc. och kollar alltid på Hidden history på History channel. Jag gillar också historia, men är mer intresserad av hur vanliga människor levde, konst/kultur/arkitektur historia och större perspektiv som visar sammanhang i olika händelser.

Sean är mer insnöad på vilken kaliber de använde i bössorna, hur strategierna på slagfälten såg ut etc så han är lite fanatisk hehe

Idag är det den dagen ja...

Vi firar ju inte något särskilt idag eftersom vi redan var ute och åt igår kväll. Såg dock en hel del folk på stan med rosor i famnen och ett frenetiskt letande bland Valentines korten i Eason's.

Jag jobbade med min målning i skolan i flera timmar, fixade små detaljer, gjorde buskarna etc. Pratade även en hel del med Sarah medan vi jobbade. Hon ska jobba i London över sommaren, men för henne är det ju lätt, för hon har varken pojkvän eller lägenhet, hyr bara ett rum som hon ändå ska flytta ut ur när college är över. Hon sa att jag kan ju åtminstone komma i några dagar och hälsa på. Jo får väl bli så då kanske.

image90

Sen gick jag runt på stan som en idiot nu på kvällen och letade efter någon fin tröja till Seans systerson Callum som fyller två. Vi ska dit på lördag. Ville inte köpa någon helt vanlig randig/blå tröja som han redan har massor utan något lite exklusivt. Märkeskläderna t ex Tommy Hilfiger kostade ju 600 kr så nej tack, men till slut hittade jag en frän tröja i Monsoon som har ditbroderade applikationer med en sprutande vulkan och donosaurier och är färgglad och kul. Den kostade 25 euro, så den fick det bli.

Köpte smoked gubbeen ost och rågbröd till kvällsmat, gott! Hade tänkt att gå och träna idag, men nu när jag kom hem just före sju så var jag så hungrig att jag ville äta, dessutom var mina ben som klumpar efter att ha stått upp och målat hela dagen, sen gått in till stan på en halvtimme, (trafiken var så seg så orkade inte vänta på bussen) och sen gått (skyndat) runt på stan i 2 timmar...

Imorgon måste jag upp tidigt för jag och några andra, som jag inte vet vilka, ska träffas 9.30 och sedan packa in oss i några bilar och åka ner till The Burren i county clare där vi ska kolla på The Burren college of art och en utställning i ett gammalt postkontor med en av mina tutors, Deirdre O'Mahony.

Da Tang noodle house

Dit ska vi ikväll klockan 8 på middag! ska bli mysigt :)

Jag vet redan vad jag ska ha, för jag kollade på menun när jag gick förbi: Noodles with chicken, prawns, chinese leaves and mushrooms, mmmmmm vad gott!

I skolan höll jag till nere i print och förberedde en screen och sen tryckte jag resten av dagen. Drack te med Nora på förmiddagen och vi pratade om att åka hem och hälsa på. (Hon är från tyskland). Vi sa att alla andra som studerar i sina hemländer kan använda alla sparade pengar till att åka på semester till olika ställen, medan vi alltid använder våra sparade respengar till att åka hem och hälsa på. Dessutom sa vi just det att om man varit på en vanlig semester så brukar man oftast vara glad när man kommer hem o kan berätta om alla upplevelser etc, men när man kommer tillbaka efter att ha hälsat på hemma så känner man sig alltid nere i minst en vecka eftersom man hade så roligt och saknar familjen och vännerna och när man kommit tillbaks så känns allt så tomt och tråkigt innan man ställt om sig och kommit in i livet här igen.

jag gick in på turistbyrån o frågade efter Maeve, chefen men hon var sjuk. En annan tant som jobbar där, minns inte vad hon heter sa dock att ansökningsperioden för sommarjobb redan gått ut förra veckan! sen frågade hon om jag hade med mig mitt cv, men jag sa att de redan har det från förra året, för jag har inte jobbat någon annan stans emellan. Jag menar hallå, jag har jobbat där i två somrar, måste de vara så formella att de ändå kräver ny cv och personligt brev när man ansöker??! Hon sa i allafall att jag kunde göra ett försök att ringa Maeve på måndag, men det lät inte så lovande precis. På ett sätt är jag arg, på ett annat är jag nästan glad, för egentligen vill jag inte jobba där i år igen, det är bara det att det inte finns så mycket annat och att de betalar bra. Ja, det är ju själva grejen: de betalar ca 12 euro i timmen medan servitrisjobb etc bara är runt 8.30 euro...

Min dröm skulle vara att åka över till London o jobba över sommaren och sen komma tillbaka hit på hösten och jobba deltid och samtidigt hyra en atelje i stan så att jag kunde jobba med konsten. Men det går aaaaldrig. För det första har inte Sean råd att betala för lägenheten själv, och jag vill inte att vi ska behöva flytta bara för 3 månaders skull när vi äntligen fått det här stället, dessutom så kostar det ca 1000 kr i veckan att hyra en atelje och det skulle jag inte ens ha råd med om jag jobbade heltid, och om jag nu jobbade heltid så skulle jag ju inte ha tid att arbeta i ateljen, så det skiter sig totalt!!!

Dagens:

image87

På väg till bussen.
image89

Jag drack kaffe med Sean i Amnesty shopen, vi satt ute, det var inte alls kallt, så våren är här!

Foggy, foggy notion...

Idag var det en vacker, solig dag, men nattemperaturen har varit rätt kylig, så det var dimmigt imorse och även nu på kvällen. Jag gick in till stan från college och då sken solen än, men så fort jag nådde centrum så gick den ner och der började bli dimmigt. Det såg nästan lite spooky ut, med dimman mellan husen och så alla gatljus m.m

Jag köpte ett valentines kort till Sean och deodorant och ett Cadbury's Creme egg var till oss. Han blev glad :)

I skolan screentryckte jag ett par grejer på min målning och så hade Lorraine och Maria sina presentationer av sitt konstnärskap i critical theory class.

image80


Whiskey drunk

Nu har jag och Sean just kommit tillbaka frånThe Blue note. Jag är lite whiskey drunk efter tre measures whiskey och några djupa diskussioner. Blue Note är lätt en av mina favoritpubar! Kände suget när vi gick förbi the Turkish Chipper på vägen hem men var starka nog att stå emot. Kände dock så dant för att äta gröt, så väntar på att min portion ska kallna nu.

Sean var så romantisk... rosorna är sååå fina!

Min klasskompis maria som jag delar studio med tillsammans med Sarah är totalt heartbroken för hennes pojkvän Donal, de har avrit ihop i fyra år, dumpade henne i torsdags! Stackare, det var som en blixt från en klar himmel o inte allt väntat, o vilken tajming sen, precis veckan innan Valentine's day...

En bukett röda rosor

Sean kom tillbaka från Westport nu på kvällen, och han gav mig en bukett röda rosor och ett kort, trots att det inte är valentines förren på torsdag. Han sa att han kände för att köpa dem idag ;) De är jättefina, har aldig fått röda rosor förut :) Han har även bokat bord på en jättetrevlig Kinesisk restaurang, alltså inget take away ställe utan ett mer genuint, jättemysig noodle house. Ska bli trevligt. Vill inte gå ut på torsdag för det är helt sjukt mycket folk ute på valentines, o restaurangerna o barerna är packade..

image78

Skickade min application för en bursary award from the arts council. Fingers crossed, men jag tror aldrig jag får det. Men som jag brukar tänka: om man ansöker så har man i allafall en liten chans, men om man inte gör det så har man ingen! Kan dock ta upp till 14 veckor innan man får veta hur det gick, hemska tanke!

Det var en superbra föreläsning med cheferna för galway city and county arts office idag, de berättade om en student award som vi alla ska ansöka till. Priset är en utställning i Galway arts centre samt 10 000 kr. Deadlinen är 31 mars. Förra året vann Maeve Curtis, som är jätteduktig och som jag känner.

Nu har jag precis ätit o ska ringa mamma o höra hur deras resa var, sen ska jag o sean ut till Blue Note och ta en drink, blir nog whiskey för mig tror jag.

Lade mig inte förrän 4 igår natt eftersom jag var tvungen att fixa grejer med ansökan som tog löngre än jag trott, så gick upp lite sent i morse. Måste komma i säng tidigare idag.

The ballad of Jack and Rose

Nu har jag just sett den andra filmen jag lånade. The Ballad of Jack and Rose

image75

Säger bara: Rekommenderas! Så himla bra och hjärtekrossande film! jag blev helt fast...

Handlar om en pappa som var hippie på 60-70 talet men nu bor ensam i en gammal commune på en ö med sin dotter. Han är en riktig enstöring så de två har bara varandra. Dottern har inte gått i skolan sen hon var 11 utan bara undervisats och bott med pappa på ön hela tiden. Gröna vågen stället de bor på är hela hennes värld och hon känner i stort sett bara sin pappa. Pappan har dock hjärtproblem och dottern är nu nästan vuxen så han är rädd för vad som ska hända när han dör.

Han har träffat en trevlig kvinna i smyg på fastlandet och beslutar att ta dit henne och hennes två söner och bo med dem så att de får ett mer normalt liv och Rose kan lära känna andra folk och lära sig mera. Men Rose vill inte dela sin pappa med någon annan och kan inte förlika sig med tanken på att en annan kvina får hans uppmärksamhet, så hon gör någonting mycket dumt...

Har även fått en ny favorit bland de kvinnliga skådisarna: Camilla Belle. Hon är hur snygg som helst och jag gillar hennes ögonbryn, sen så spelar hon superbra också! Synd att hon inte har dem lika breda annars för det ser verkligen häftigt ut. Önskar jag hade såna ;)
image76

Privat är de inte lika breda:

image77

Gick runt lite i stan förut och fikade på ett franskt ställe som heter Java's. De har två cafeer i stan och detta hade jag aldrig varit på. Det var mysigt! Var dock fullt med folk för att det var söndag, så det tog en timme att beställa och få min ciabatta med mozarella och soltorkade tomater. Men det gjorde inget för jag satt och läste style bilagan med Sunday Times och skrev lite. Tur jag inte hade bråttom dock ;)

This is Stina Nordenstam

Lyssnade på Stina Nordenstam hela morgonen och igår kväll innan jag skulle sova. Förr när jag bodde själv så somnade jag alltid till musik, men har inte gjort det nu sedan jag blev sambo på heltid med Sean. Nu när han inte var hemma så gick det bra i allafall.

Filmen igår kväll var rätt bra. John Malkowich var med. Det var lite igenkänningsfaktor så det var kul ;) men sen blev det helknäppt på slutet...

Har surfat runt och letat som e galning efter något ställe som säljer "This Is" Stina Nordenstam CDn. Den kom ut i 2001 men är assvår att få tag på nu eftersom den inte görs längre då hon inte är med det bolaget längre. Kollade ginza, cdon, cdwow, bengans, ebay etc. utan resultat tills jag till slut hittade en svenska skivbutik på nätet som heter www.hotstuff.se   och de hade den för 179:- Amazon i usa tog 400 kr för den eftersom den är så ovanlig...

image74

Så jag beställde den och de har frakt till utlandet så det gick bra. Frakten kostar 50:- men om jag skulle låta skicka den först till mina föräldrar i Sverige o sen ha dem o skicka den hit så skulle det nog bli minst lika mycket sammanlagt. Nu ser jag fram emot att få den!!! har letat i ett år efter den skivan i alla skivaffärer jag varit i ;)

På min önskelista över skivor som jag ska skaffa inom en snar framtid finns:
* Lykke Li - Youth Novels
* Kraftwerk - Computer World
* Pink Floyd - The piper at the gates of dawn


Nu ska jag gå en promenad så att jag får röra på mig lite.

Att själv välja film i hyrshopen

Nu har jag kommit tillbaka från träningen, det gick bra. Cyklade till Chartbusters innan jag åkte hem och hyrde två filmer. Man kan välja 2 arthouse filmer för 6 euro för 2 nätter, så det gjorde jag. Blev "The ballad of Jack and Rose" och "Art school confidential". Den andra har jag ingen aning om hur den är, det är den jag ska se nu, men den handlar om en kile som går på en konstskola i USA så är enbart därför jag ska kolla på den.

Har just grillat en vegetarisk indisk burgare som jag har delat på mitten och lagt i 2 wraps, det ska bli gott! sen har jag bombay mix att äta också :)

Känns bra att välja precis vad man själv vill se i hyrvideobutiken ibland, inte behöva tänka på andra, som alltid tycks ha sett det man själv inte sett, eller som i seans fall: alltid vill se en krigs- eller actionfilm... ;)

Annars har dagen varit bra. Åkte till skolan vi 11 och jobbade där till tre. Ritade upp några mallar jag ska screentrycka och målade lite på en av balkongerna. Här är dagens framsteg:

image73

Var inte många i college, enda förutom jag i vårt år var Norma. Så jag gick och tjuvkollade in i alla andras studior för att se vad de gör, är alltid kul att se. ;)

Jag ska inte till Westport

Sean åker klockan 2. Sitter här o äter min gröt, sen ska jag in till skolan och jobba lite. Den stänger 4 så sen ska jag gå och träna. Seans mamma ringde nyss o undrade om inte jag skulle med. Känner nästan för det nu, men jag står fast vid mitt beslut. Måste skriva klart ansökan och så vill jag träna.

Har fått seans kort så kanske går och hyr en film i kväll. Det är soligt, yippee! nu måste jag till bussen!

Dagens framsteg med min målning

Här är en bild på hur långt jag kommit på tavlan. Kolla gårdagens inlägg så ser ni framstegen.

image72

Jag var även nere i mörkrummet och framkallade tre svartvita filmer jag tog i somras vid the Cliffs of Moher samt hemma hos farmor i julas. Har inte jobbat där på nästan ett år, men de gamla takterna sitter i ;)

När jag sköljde negativen (ska göras i en halvtimme efter framkallningen) och sen kom tillbaka för att torka dem så var labet låst och när vaktmästaren låste upp åt mig så sa Davey (vår technician) att de minsann stänger kl 3 på fredagar o nu var det halv 4. Ja, han blir så lätt sur, men man vet ju hur man ska ta honom nu. Brukade hata honom i ettan för han skällde alltid, men nu känner vi honom o han gillar oss fyror ;) Jo, men nu vet jag det till nästa gång.

Var o handlade en massa frukt och grejer i Dunnes på vägen hem och gjorde smoothies och wraps med räkor, poached egg, sallad och frön till kvällsmat. Blev asmätt, tänkte inte på hur mättande smoothie är, bör inte drickas till middagen utan mer som ett mellanmål!

Sean ska till Westport över helgen men jag känner verkligen inte för att åka. Ok att han ska träffa Anthony och the Lockes, men jag vill hellre åka till skolan och jobba lite i ateljen imorgon och gå och träna, och så har de ju inget internet där heller... Skulle gärna åka nästa helg, men då kommer inte Sean att vilja istället...

Mamma och pappa är i Lubeck nu, det är resan jag gav dem i födelsedagspresent. Hoppas de har en trevlig helg där! har ju inte pratat med dem sen i söndags, men vet att det är idag de skulle åka.




En till lista

Är du svartsjuk? Hm.. lite ibland, var nog mer det förut, men gillar inte om han ger någon annan tjej för mycket komplimanger om grejer jag inte tycker att jag har ;)
Nämn ett jobb som du aldrig skulle kunna tänka dig att ha: Läkare/Obducent/veterinär/sjuksköterska. Skulle inte klara att skära i folk eller djur, ge sprutor eller torka bajs, uussssch! Inte heller äckliga grejer som kloakarbetare, soptömare, latrintömmare... Vill inte vara kock heller för jag skulle inte gilla stressen.
Är du troende? Nej, Teknskt sett är jag ju med i svenska kyrkan, men går typ bara på julottan för att det är lite mysigt... gillar dock att besöka kyrkor på olika ställen eftersom de är så lugna och har fina utsmyckningar etc.
Vilken färg har din tandborste? Grön
Har du åkt ambulans nån gång? Nej
Tycker du om DrPepper? Fy fan vad äcklig den är! Min brorsa älskar den...
Har du fått massage nån gång? Ja, av sean, men inte professionell.
Sötlakrits eller saltlakrits?  Brukade hata lakrits, men har nu börjat gilla viss sötlakrits. Finns en jättegod australiensisk sort med hallonsmak.
Ser du dig själv som lång eller kort? lång, men inte jättelång, mer normal/lagom. Jämfört me de flesta tjejer på Irland är jag dock lång.
Vad har din mobiltelefon för märke? SonyEricsson
McDonald´s eller Max? Har bara varit på max en gång, vid jul, så vet inte, men Gillar alltid McFeast på mcdonalds.
Har du ett överkast på din säng? ja ett färgglatt seans mamma gav oss
Har du brutit nåt ben nån gång?  nej, som tur är
Minns du någon speciell person från din barndom? En lärare jag hade i fyran som hette Berit och som jag gillade massor, mina kompisar Elin, Annika och Jonas, Farfar som dog när jag var 11 år.
Beskriv din humor: Väldigt bra, hehe, har inte värsta snuskhumorn, men är inte torr heller. Jag och Sean brukar skratta så vi dör åt olika skämt vi kommer på, jag gillar fyndiga snabbtänkta grejer.
Har du ordning eller oordning i dina byrålådor? Oordning, min klädgarderob är en enda stor hög, rensar upp ibland men det händer igen... Jag vet dock var jag har det mesta i mina byrålådor, trots att det är lite rörigt.
När blir man vuxen, enligt dig? Beror mer på hur man beter sig. De flesta tjejer tycker jag är vuxna vid 18 års åldern, men många killar är så barnsliga att de behöver några år till på sig. Vuxen behöver dock inte vara =tråkig, bara mer ansvarstagande och förståndig och självständig.
Nämn en skiva ur din skivsamling: Jag har väl ett par hundra, men några favoriter är: Pink Floyd-Wish you were here, Nina Hynes-Staros, Katell Keineg-High July, Radiohead-OK computer, Ane Brun- a temporary dive, Madrugada - Industrial silence.
Vad gjorde du i går kväll? Satt med datorn och slökollade på TV
Har du varit riktigt, riktigt megafull någon gång? 5 gånger har jag varit väldigt full, vilket resulterat i äcklig baksmälla och spy, men har aldrig kommit så långt att jag helt glömt vad jag gjort dock, eftersom jag alltid måste spy innan dess, min mage är känslig...
Vill du skaffa barn? Ja, ser fram emot att göra kreativa grejer med dem som att sjunga och rita och hålla på med djur m.m Vill nog inte ha mer än två, och vill helst ha en tjej... men sånt kan man ju inte välja. Vill hinna med så mycket först, så det får nog först bli när jag är minst 27-28.
Hund eller katt? Hund, för mamma tål inte katter så för hennes skull vill jag inte att vi ska ha katt heller, även om jag gillar dem också.
Har du några syskon? Lillebror Johnny, han är 2 år yngre än mig.
Gillar du att shoppa? Ja! men tyvärr så är de coolaste prylarna eller kläderna alltid utanför min prisklass vilket gör mig irriterad!
Var är dina föräldrar ifrån? Pappa är från Motala, mamma är finska men flyttade till sverige när hon var 6 år.
Vem står dig närmast?  Mamma och Sean, men pappa, brorsan och min kompis Helena också.
Vilket klädesplagg är ditt bästa köp? En svart retro klänning med små orangea blommor och vit spets runt krage och ärmar, de coola skorna jag köpte härom dagen och min andra blå blommiga retro klänning.
Världens bästa uppfinning? Hjulet, ja faktiskt. Men tycker att datorn, telefonen och sätt att lagra och spela upp ljud och bild är väldigt bra också.
Hur svarar du i telefonen? "Aaa hej det är Cissi" eller "Danell" om jag är hemma hos föräldrarna.
Har du någon dålig ovana? Biter på naglarna, skjuter upp saker till sista stund... inleds i frestelse ;)
Skulle du kunna byta liv med någon, och i så fall med vem? Nej, jag är nöjd med mig själv, men skulle vara kul att byta bara för en dag för skojs skull. Skulle gärna prova på att leva i en annan tidsålder.
Är du duktig i skolan? Ja, brukar typ ha bäst betyg i klassen, men jag är inte värsta pluggisen ändå, tro mig, jag har det bara rätt lätt för mig ;)
Kommer du ihåg första kyssen med din älskade? Ja, på semester i Westport 2003.

Dagens

Dagens humör: Glad och upprymd
Dagens mående: Trött på morgonen, fokuserad i skolan, slapp på kvällen
Dagens borde: Skriva statement och ansökan
Dagens frisyr: Utsläppt
Dagens klädsel: Bruna byxor från H&M, Grå tudelad kofta med skärp av märket Stockholm, vit/grå jumper med blå tunna korsade ränder.
Dagens planer: Att måla i flera timmar för att jobba in tid som jag missar när jag åker till London (gjort)
Dagens materiella vill ha: Pengar, pengar, bekymmerslöshet
Dagens längtan:  Efter ett bra jobb efter college
Dagens fundering: Om Hon kommer att skriva till mig
Dagens beroende: choklad, sorgligt men sant.
Dagens tråkigaste: Att jag inte kommit mig för att diska eller skriva ansökan än...
Dagens tidning: Motala Tidning på nätet
Dagens låt: Lulu Mae - Nina Hynes, Knock up - KIngs of Leon

7 chokladpraliner och målat hela dagen

Nu har jag varit dålig och gett med mig för frestelsen. Jag ser fram emot att Paradis kartongen kommer vara slut snart så att jag slipper ha den liggandes där i byrålådan och locka hehe. Tog ju med den från sverige vid jul.

Idag har jag varit duktig och jobbat i flera timmar i ateljen och det blir bra, så jag är glad. Det var kul men jobbigt att hålla på så länge.

Sen så har jag fått en massa mail och gästboksinlägg etc. från folk jag ite hört av på evigheter, bla en gammal gymnasielärare som jag inte pratat med sen gymnasiet, min kusin jag inte sett på 2 år samt flera andra, alla har de varit impade av min hemsida, så det är kul! Se, det lönar sig att skicka ut massutskick att alla ska kolla in min hemsida, hehe! man har ju i allafall en anledning att kontakta hela adressboken då ;)

image71

Det här är vad jag gjort idag, det är från ett foto jag tog i Fittja.

Gamla bekanta och self promotion

Nu har jag ägnat en stor del av dagen till self promotion :) Jag har skickat e-mail till en massa folk jag känner och vissa strategiska kontakter också och promotat min hemsida. Min art history lecturer (förra året) Marion skrev att hon var imponerad och en av mina favoritartister the fabulous Nina Hynes som jag även känner, skrev att hon älskade min animation och skulle hyra mig för att göra en animationsvideo till en av hennes sånger direkt om ekonomin tillät :)

Blev aldrig av att jag åkte till skolan idag. Först sov jag till halv 11, var död efter igår kväll, sen duschade jag, jobbade med datorn etc. och sen gick jag runt i stan. Glömde att det var onsdag och jordgloben i second hand affären skulle säljas, så jag missade den!! attans för den var cool!

Sen gick jag till den japanska restaurangen och åt sushi och drack rostat grönt te medan jag förberedde några bilder till en ansökan jag ska göra., hade med datorn.

Nu är jag hemma och ska snart gå och träna. Känner inte för det, men har inte varit sen i fredags så måste gå idag.

Var i bokhandeln och köpte ett Circa art magazine från förra vintern, för både vår external assessor förra året, min tutor Fionna, tjejen som hade föreläsning igår etc. är med i det numret.

Sen så var det så lustigt för jag gick just och tänkte på Selma Makela, en jättetrevlig tjej som gick i fyran förra året. hennes mamma är finsk så jag har kommit på att efternamnet från början nog var Mäkelä. Hon är dock uppvuxen i london, har en grekisk far etc. Hade inte sett henne på länge. Sen gick jag in i sen second hand affär och så stod hon där, läskigt!

Kul att ses i allafall och vi pratade en stund medan hennes dotter köpte något smycke. Hon håller på och jobbar mot en utställning i Galway arts centre i september och vi pratade om konst m.m

Ny version av min hemsida uppe nu!!!

www.ceciliadanell.com

Nu är den äntligen färdig och uppe. Jag har hållit på med småpill hella kvällen. Ritat robotbilden, finjusterat positionering, text grejer m.m Nu är nya versionen i allafall uppladdad och jag är mycket nöjd! Så här ser den ut:

image64

Jag höll även på och stekte pannkakor tidigare på kvällen. Det blev väldigt gott måste jag säga. Sean åt en massa sylt, men jag tycker att det är godast med bara socker och pressad citron.

Här är det pannkakor för hela slanten:


Nej nu sticker det i ögonen efter att ha stirrat på dataskärmen i så många timmar. Måste sova nu när klockan snart är två!

Pancake Tuesday!

Idag är det semmeldagen i Sverige, men här på Irland är det Pancake Tuesday. Blir alltså ingen semla för mig utag, utan pannkakor! Jag var i affären på hörnet och köpte ägg, citron och hallonsylt. "Making pancakes?" frågade tjejen i kassan :)

Pratade lite om olika sorts pannkakor med Lorraine, Maria, Sarah och Loretta. Det visade sig att Maria och Lorraine gör de tjockade som är sed här, medan Loretta och jag gör de tunna, som de kallar crepes. Sarah äter sina med sirap, lorraine vill ha grädde och sylt och Maria gillar citron. Jag ska ha några med hallonsylt och några med citron och socker.

Skiter i träningen idag när jag ändå ska äta så onyttigt. Annars när man kommer hem därifrån så vill man alltid vara nyttig.

Gjorde inget konstruktivt i skolan, var bara på två föreläsningar. På morgonen var det en med en konstnär som heter Susan MacWilliam http://www.susanmacwilliam.com

Hon var med i Claremorris Open Utställningen med mig i september och båda två vann pris. Hon kände igen mig och sa att hon verkligen gillade mina målningar och trodde att jag redan gått ut skolan. Själv har hon ju över 10 års erfarenhet och residencies i New York etc. under bältet så lite häftigt att jag vann bland alla såna väletablerade personer :)

Föreläsningsserien är organiserad av Aideen Barry, hon gick på min skolan förr, men nu är hon en av Irlands mer kända konstnärer och var med i ca 40 utställningar och projekt förra året! Hon är även visual arts representative för västra irland bla. Hon ser riktikt gotisk ut med långt korpsvart hår, kajal och enbart svarta eller röda kläder. hehe

Det var en jumble och cake sale i skolan idag så jag köpte en muffins, banankaka och så ett par örhängen och ett hårband. Örhängena är jättesnygga o kostade bara 1 euro :)

Lånade även skolans digitalkamera (Canon EOS 400D) och tog kort i studion m.m Jag måååste ha råd att köpa en systemare  snart, är sån skillnad mot de enklare varianterna så mina ögon gråter...


Maria, Lorraine och Sarah i ateljen. Loretta ute i korridoren.

image58
Min del av ateljen.

  
Maria utanför ateljen, jag hemma i hårbandet och örhängena från textiltjejernas jumblesale.
image62

image63
Provar nya skorna.

Middag framför datorn

Just i detta nu sitter jag här och ska just äta min middag. Inte TV dinner, men inte så långt därifrån. Vad gott!

image55

Mina skooor!

Jag gick till skoaffären det första jag gjorde i morse och köpte skorna jag snackade om tidigare. Jag är så glaaaad, för de är ursnygga!

I skolan hade vi möte om london resan. Verkar vara ca 20 pers minst som ska åka från 3dje och 4e året, så det är kul! Har dock inte bokat hostel än. Mike skulle kolla upp det.

Tänkte rekommendera Astor Museum Inn i Bloomsbury där jag bott båda gångerna i London, skitbra läge! Men så kom jag på att de har en åldersgräns på 35 år och flera som ska åka är äldre än så och då är det ju lite osjysst om de måste bo någon annan stans. Ska se vad de kommer fram till, annars bokar jag kanske det hostellet själv.

Bokade flyget också, med alla avgifter blev det 38 euro, inte farligt dyrt. Planen var att alla skulle åka tisdag den 19 klockan 10.20 och vara där 12.00 och åka hem onsdag 18.00.

Jag tyckte som vanligt att det blev för kort, så jag ska inte åka hem förrän 21.45 på torsdagen. Hostelet kostar ju ända bara ca 200 kr per natt och det är så mycket jag vill se när jag är i London. De andra hinner bara gå på de två utställningarna vi ska på, men jag får en dag extra då jag kan shoppa och kolla på något mer och kanske kolla upp lite om boende och jobb där...

När jag kom hem idag så tog jag kort på mina favoritskor. De är väldigt udda men jag ääälskar dem!

Kvaliteten är dock kass för det är bara mobilkameran och den har ingen blixt. Väntar fortfarande på att mamma ska komma sig för att skicka min laddare till digitalkameran från sverige.

image51
Miss L Fire - Estelle. aaah!

image52
70-tals plattformsskor jag köpte second hand för ett par år sedan. (Vet ej märket)

image53

Adidas Stanley Super High.
Dessa skor har imponerat på många :) Har haft på mig dem på konserter och utställnings vernissager m.m

image54
Här har jag på mig dem.

Nu ska jag äta vad som blev kvar av en chinese takeaway vi köpte igår. Vegetable and cashew nut, gott!
Sean hade hyrt The Lives of others (Das leben der anderen) igår eftersom jag sagt att det är en så bra film och vi orkade inte laga mat så det fick bli kinastället runt hörnet. Jag kollade halva och sen halvkollade jag medan jag höll på med hemsidan eftersom jag sett den, men den är väldigt bra!

Sean kommer hem från jobbet om en timme.

Jag ska köpa skorna!

Jag ska springa dit så fort de öppnar imorgon för jag har inte kunnat sluta tänka på dem på hela dagen!

Har designat om menyn till hemsidan nu och jag är helnöjd måste jag säga. Det kommer bli bra det här, det känner jag! Kan inte vänta tills jag är klar och kan launcha nya versionen!

Pratade med mamma i telefonen också, det var trevligt. Brukar prata med henne i ett par timmar på söndagkvällarna ;)

Måste boka London resan helst imorgon också, vi ska ha möte om den klockan 11 imorgon.

Så först skorna, sen bussen till skolan.

Nu måste jag duscha, sen i säng så jag orkar upp imorgon ;)

image50
Här är en av menyknapparna förresten. De har hover effekt.




Mockup och varma koppen

image49

Så här såg min lunch ut för några minuter sedan.
Varma koppen med wholegrain macka och ett äpple.

Efter att ha läst lie i HotPress magazine så ska jag nu ta mig för att göra en mock up för designen till min hemsida.
Om ni inte vet vad en mock up är så är det som en ritad plan över hur man vill att sidan ska se ut innan man designar den så att man inte bara börjar jobba på måfå utan har en ide om hur man vill att det ska se ut.

Jag och Sean gick en promenad till Salthill och tillbaka. Det var skönt att röra på sig lite, men vädret var grått och blött, men det regnade inte just då i allafall.

smart eller snål det är frågan...

Det är regnigt och grått idag. Jag gick in till stan vid 2 och mötte Sean där och sen gick vi till "the hippy place" som Sean kallar det. Det är ett cafe som heter Food for thought oh de gör bara vegan och vegetarian mat. Sean hade redan ätit på ett annat cafe så jag åt vegansk shepherd's pie med broccoli, fårost och tonfisk till. Det kostade 8 euro. Sean köpte mig en kopp kaffe också. Det var gott och kändes nyttigt :)

Sen delade vi på oss och jag strosade runt på stan ända tills nu. Jag var nog i stort sett i varenda butik! Jag letade efter en ny handväska och ett par skor. Det dåliga är att jag bara är en fattig student, så jag ville hitta något relativt billigt som dessutom inte såg billigt ut. Det lyckades inte...

Jag hittade århundradets snyggaste klackskor i en skoaffär men de kostade 100 euro, och dessutom behöver jag egentligen inte finskor utan ett par vardags skor eftersom mina boxing skor läcker i sulan, så det blev inget tyvärr.

Dessa skor är det: Miss L Fire är märket, Estelle heter skorna.
Jag vill, jag viiiill!!!!

image48

 Sen hittade jag värsta snygga skinnväskan på Oasis. Trodde den kostade 35 euro och skulle just köpa den när jag såg att det var i pounds och att priset var 55 euro, så jag avvaktade. Men det kan hända att jag går och köper den sen ändå...

image47
http://www.oasis-stores.com/fcp/product/Oasis/5370018109/Padlock-and-fob-bag

Allt det blev till slut var ett par örhängen på Monsoon som var 70% rabatt och bara kostade 2.50 euro...

Suck är jag snål eller smart????

Avvaktar och ser om jag hittar något annat först innan jag spenderar pengar på skorna etc...

CSS koder som snurrar i huvudet

Jag orkade inte kolla på The Abyss. Bytte över til The Jonathan ross show, min favorit av talkshow hostarna.

image46

Han hade Britt Ekland som gäst idag och hon var lite kul. Men oj vad hon måste vara plastikopererad!

Sen har jag suttit o knåpat med min hemsida, eller mest testat grejer, börjar bli dags att fräscha upp designen, layouten har ju varit densamma i 2 år snart! Jag har alltid gjort en ny page till varje bild som sedan länkats samman. Nu när min hemsida har så många bilder så börjar det bli lite väl många sidor att hålla reda på, och de tar för mycket tid att göra, så jag har hållit på o trixat me olika hovering options, dvs. att när man för musen över en bild så förstoras den. Det såg dock lite rörigt ut eftersom man då får en massa andra intryck i bakgrunden så jag har börjat kolla upp om lightboxes.

Det är ett javascript som bland annat används här på blogg.se när man klickar på en bild och den öppnas med en semi transparent bakgrund i tex grått. Jag kan inte java script, så ska läsa på lite om det imorgon o ladda ner script m.m från ett ställe jag hittat som förklarar om light boxes men iden som jag har är i allafall att när man klickar på thumbnailen så visas bilden i normal storlek i mitten av sidan med en semi-transparent vit bakgrund och det finns ett kryss man kan klicka för att stänga den och pilar där man kan bläddra vidare genom andra bilder i samma gren.

Något att bita i imorgon alltså!

Det här var väl total gibberish för den oinvigde ;)

Nu är det sängen för mig, Sean sover redan...

Ishalka på vägen hem

Nu har jag kommit tillbaka från träningen och ätit kvällsmat. Det snöade lite idag, inte så att det låg kvar, för det gör det aldrig här, men det virvlade av vita flingor och såg trevligt ut när man kollade ut genom fönstret.

Jag cyklade till gymet, det var rätt kallt. träningen gick bra, jag känner mig motiverad när jag ser resultat, trots att jag bara gått några gånger sedan jul.

Sen skulle jag cykla hem och då var det is på cykelstället och lite halt när jag gick på gården. Sen cyklade jag mot korsningen vid universitetet och när jag stannade så upptäckte jag att hela marken där var täckt med is så jag och cykeln ramlade. En kille som kom gående ropade "are you alright?" Jag kom knappt upp fär man fick inte fotfäste på isen. Lite pinsamt! Sen cyklade jag mycket försiktigt resten av vägen.

Jag har inget lyse på cykeln men här finns ingen lag på att man ska ha det så då slipper jag köpa lampa. Kör ju bara den korta vägen till träningen i mörkret ändå, och mest kör jag på trottoaren (eftersom det är enkelriktat ena hållet), Ingen annan har trafikvett här så varför ska jag ha det?!

Sen har jag ätit en vegetarisk wholegrain rulle med soyabönor i (såg ut som en vårrulle minus oljan). Jag mosade sönder den i två små wraps och lade sallad, kikärtor och frön i. Det var gott för jag var hungrig, hade ju inte tänkt att träningen skulle bli så sent, men kom inte iväg förrän halv 8 och var klar klockan 9.

Nu går the Abyss på TV så ska nog kolla på det.

Nikon D60

Nu ve jag precis vad jag vill ha!!
Den nya Nikon D60 som kommer i mitten av den har manaden. ge mig 7000kr sa slar jag till direkt!

image45

Den har en smart "dammsugar" funktion som suger ut damm ur kameran, en ogonsensor som stanger av lcd displayen nar man for ogat till sokaren osv. Den har aven 10.2 megapixlar. Jag manste bara fa rad att skaffa en digital systemkamera! Jag lanar skolans lite da och da, men det ar sa manga som vill lana dem att det bara gar ibland och jag vill ha min egen!

Seans Fuji Finepix ar skit. Den har bara 5 megapixlar och laser av ljus och morker jattedaligt i jamforelse. Gillar min Nikon F80, men den ar ju inte digital! Har alltid suktat efter D80 modellen, men den har ar lite billigare och har anda samma antal pixlar. Den ar aven mindre och lattare. Enda nackdelen ar att fokusen bara har 3 punkter medan D80 modellen har 11 punkter. Sa om jag hade rad sa skulle det bli en D80, men D60 kommer nast efter.

I skolan anvander jag Canon, men har alltid haft en viss forkarlek till Nikon, och sen nar jag redan har en analog Nikon sa gar det ju att anvanda samma objektiv och filter till bada, vilket ar ett stort plus.

Jaaa, sluta dromma nu!!

No Country for old men på bio i kväll

Nu har jag o Sean kommit hem från bion.

Det var en bra film, väldigt annorlunda. Den var spännande men samtidigt med en väldigt speciell stämning, och ett slags lugn som är svårt att beskriva.

Javier Bardem var så psychoooo, gud vilken roll alltså! mer säger jag inte, för den har ju inte släppts i Sverige än.

image43

Sen har vi då the good guy som spelas av Josh Brolin.

image44

Han råkar på en kappsäck full med pengar, vid scenen för en drug deal som gått snett,  och tror att han kan ta dem själv eftersom ingen annan ser att han hittar dem (han bor i en trailer med sin flickvän). Men psycho mannen är inget att leka med och han lämnar blod och döda kroppar vart han än går.

Tror inte att det är en film för alla, men jag tyckte att den var bra. Den ligger visst bra till för Oscars också. En grej som funkar väldigt bra är att det inte finns någon musik alls i filmen. Mna hör bara vinden som susar, klockor som tickar, trafik etc. Ja, alltså vanliga ljud, och det gör att det käns mer verkligt och att man lever sig in.

Jaysus vilka stora popcornsbyttor de har här med, jag är proppmätt!



RSS 2.0