Nu blir det köttbullar

SWEDISH MEATBALLS

500g köttfärs
2 dl kaffegrädde
1 dl ströbröd
1 ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 riven lök

Låt ströbrödet svälla en stund i kaffegrädden innan du blandar i övriga ingredienser.

Ett tips för att få rundare köttbullar är att förvälla de kort i sjudande vatten före stekningen. Det går också utmärkt att lägga de rullade köttbullarna på en ungsplåt och förgrädda de kort i ugnen.

image360

Tipset med att förvälla dem i sjudande vatten ska jag testa, för jag vill att de ska bli perfekt runda så att de ser "rätt" ur, för när folk gör dem här så plattar de till dem. Den irländska varianten innehåller enbart köttfärs, peppar, salt och lök medan de jag ska göra har ströbröd, ägg och grädde/mjölk i. De ska allt få se hur goda de svenska är!


Har köpt ett kilo köttfärs, för det är ju ca 10 pers på middagen, så ska göra detta recept i dubbel sats.
Har just satt i mig 100 g choklad. Hälften mörk, sen blev jag så sugen så jag öppnade den ljusa kakan Sean köpte i måndags också. Tänkte att så mycket som jag ska svulla idag så kan jag lika gärna svulla lite extra. Ingen bra taktik kanske.

Är faran med mig, att när jag väl börjar äta godis och onyttigheter så vill jag bara ha mer. Det är därför jag måste gå 'cold turkey' och inte äta någonting onyttigt förutom vid speciella tillfällen. Jag har därför totalt godisförbud alla dagar förutom när det är något särskilt kalas etc.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0