Det sjunde inseglet

Jag hade Ingmar Bergman kväll igår. Engelska kanalen Film 4 har nämligen Bergman season den här veckan. För flera år sedan hade jag sett Jungfrukällan, som jag tyckte var bra och Fanny och Alexander som jag tyckte var otäck. Har velat se fler bergman filmer en tid nu, men de finns inte att hyra här och om man vill köpa dem är det ca 300kr styck... Därför ville jag såklart se Sjunde Inseglet när den äntligen visades på TV.


Måste säga att jag blev positivt överraskad, det är nog en av de bästa filmer jag sett! Jag förstår varför folk hyllar Bergman och jag skulle gärna se den igen! Även om det är en mörk film så är den ju t om rolig på sina ställen och jag gillar verkligen Nils Poppe.

Sen var det en intervju med Woody Allen där han talade om Bergmans verk och sen visade de Sommaren med Monika. Jag poppade popcorn och beslöt mig för att stanna uppe länge. Det var också en bra film och kul att se ursprunget till "den svenska synden" även om filmen knappast väcker några tabun nu för tiden ;) Ingmar Bergmans filmer är ju väldigt stora utomlands och det känns som ett privilegie att vara svensk och förstå allt de säger så man slipper förlita sig på undertexten. Det var även kul att se hur Stockholm såg ut på 50 talet och det fick mig än en gång att sakna den staden.

Kom inte i säng förrän efter 3 eftersom filmerna visades så sent, men jag är ju ledig idag. Nu måste jag dock skriva en ansökan till en utställning och städa lägenheten, för Sarah och Maria kommer ju och sover över imorgon!

Kommentarer
Postat av: Dancing Queen

Heey =) Jag har precis startat en ny blogg å det vore trevligt om du ville titta in litgranna.. =)

2008-07-31 @ 19:48:59
URL: http://danceaddict.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0