Nu har jag styrt upp påsken lite här på ön

Som en fortsättning på mitt förra inlägg bör tilläggas att jag hittade fjädrarna i byrålådan så sen gick jag längs kanalen och lyckades bryta några grenar från lite sly som växte runt ett par träd. Folk tittade lite konstigt på mig ;)

Sen pyntade jag mitt påskris. Här är det ingen risk att man får tag i björkris eftersom det enda man ser i björkväg här är ömt vårdade prydnadsbjörkar i folks trädgårdar. Är i allafall glad att ha ett ris över huvud taget.

image238

image239

Titta på det ensliga ägget som hänger i riset. Det köpte jag i tyskland förra året ;) Jag gick i allafall in till stan efter att ha pyntat riset. Kollade i en Tysk leksaksaffär på Quay street, de är det enda stället i stan som säljer påskpynt. Köpte dock inget för äggen kostade 100 kr för 6 stycken... Skulle kunna blåsa ur och måla mina egna, men det går inte så bra med tanke på att jag inte ska baka någonting eftersom jag inte äter bröd för tillfället och om man kokar dem så går de ju inte att blåsa ur...

Gick till Lidl för att se om de hade något billigare påskpynt, men de hade inget. Köpte i allafall rökt lax och räkor där. Har tänkt att ha lax, potatis och senapssås till middag och räksallad imorgon eller tvärt om ;)

Åt en sushi rulle med rökt lax. Kunde inte motstå när jag gick förbi Kappa Ya. Så himla gott, jag som inte har ätit fisk på 4 veckor för min detox diet. Sen gick jag till Healthwise och köpte det sista mörka chokladägget, phew, någon kom efter och frågade efter dem men jag tog det sista. Men det ser ut som om det tappat kartongen eller något för den är helt bucklig. Men ägget ser fint ut. Valde Green and Black's Maya Gold med mörk choklad, kryddor och apelsin. Luktar gott så hoppas det smakar gott också, jag som varit på en sockerfri diet i 4 veckor får väl en sockerchock kan jag tro! Är i allafall inga mjölkprodukter i den chokladen, för det vill jag inte äta.

Köpte sex organiska ägg där också och det var så gulligt för när jag öppnade kartongen så hade de lagt ett litet mini chokladägg däri. Öppnade flera kartonger och det fanns ett i varje :) Blev glad när jag såg det!
image240

Några affärer i stan har börjat ta efter den Tyska/skandinaviska traditionen att påskpynta en massa i fönstren. Var inte så mycket av det för några år sedan när jag var här. De bästa fönstren i stan var dessa två: The Gourmet Tart
company och Butler's Chocolate Cafe.

image241

image242

Här finns dock bara en sorts påskgodis: CHOKLAD i alla dess former. Jag måste då säga att jag föredrar det svenska pappäget med lösgodis i. Det är mer variation och så gillar jag hur lösgodistillverkarna gör vissa påsksorter som t ex dragee ägg, spräckliga sockerägg, ägg med mandel i etc. Nu ska jag inte sitta här och tänka på godis jag som har godis förbud egentligen, men tänk vad gott det är ändå med svenskt påskgodis.

Jag hade två krav på mitt påskgodis i år: Det var tvunget att vara mjölkfri mörk choklad och inte mer än 120 gram sammanlagt. Ägget jag hittade är mörk choklad och väger 110 gram. Ska ge det lilla guldägget till Sean. Varför gör jag såhär mot mig själv ;D

image243

Det får snällt vänta till Söndag för det är då man äter sina ägg här.

Kommentarer
Postat av: evans

Se där! Du har mer påskigt där än jag har här. Jag har bara några tulpaner i köksfönstret. Påskris är bara att glömma, för det skulle hundarna käka upp så snart de fick chansen...

2008-03-21 @ 16:08:27
URL: http://evans.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0