Med blandade känslor packar jag ihop min vardag

Mycket har hänt sen förra inlägget, men jag har inte hunnit använda min dator alls igår, så därför kom ingen uppdatering då.

Igår spenderade jag eftermiddagen i mörkrummet i skolan och framkallade lite svartvita kort som jag tog i somras och julas. Hade framkallat negativen för ett bra tag sen men aldrig gjort några papperskopior. Jag hade några ark fotopapper kvar och ville använda slut det. Det kändes lite sorgligt att stå där och blicka ner i framkallningstråget för sista gången och se bilden växa fram. Jag gillar doften i mörkrummet, att famla i det svaga orangea ljuset och se resultatet när man kommer ut i det andra rummet. Jag framkallade kort på mig och farmor från i julas, ska ge ett till henne för hon saknar mig när jag nästan aldrig hälsar på henne och hon fyller ju 89 år i år..

Sen gick jag på en föreläsning med Ruby Wallis, en av våra art history lecturer's dotter som är fotograf och det var intressant att se. Efteråt fick jag adressen till ett jättebra framkallningsställe i Meath som hon använder så ska skicka mina medium formats negativ dit och göra några 25x25 cm prints till utställningen. Det kändes ganska triumferande dessutom när Deirdre kom till studion tidigare på dagen och inspekterade mina foton som jag tog med hennes kamera. Hon var imponerad att jag lyckats så bra och sa att hon tyckte det var pinsamt att hennes foton inte blivit något. För övrigt gillar hon mina tavlor och foton jag gjort på senare massor så jag är glad, för hon var ju så kritisk där runt påsk :)

image439

image440
Ateljen innan städning

På kvällen installerade jag Seans nya Philips dator och skärmen är jättebra (19"), så ska bara köpa en sladd så kan jag använda den till min mac också :) Man kan koppla den till kabel tv dosan också och spela in program etc. Just nu har jag de nya högtalarna inkopplade i min dator, asbra ljud!!

image442
Ska flytta den till skrivbordet när vi köpt skarvsladd och router och så ska vi använda mitt andra trådlösa tangentbord istället, för det har ordentlig mus och allt sånt. Tänk att datorer blivit så små på sistone...(Bredvid ligger min mac, så nya datorn är den som står upp)

Igår natt hände nåt ashemskt! Vi vaknade runt 3 av att en jättehög siren ljöd. Trodde först det var vårt brandlarm, men det här var mycket högre, lät som en sån där luftanfalls siren från andra världskriget! Visste inte vad vi skulle ta oss till, yrvakna som vi var, men fattade att det var huvudbrandlarmet för alla lägenheter, så vi tänkte att vi måste skynda oss ut. Jag slängde på mig min kappa, byxor och snowjoggers och vi gick ner till porten. Ett par gubbar i morgonrock kom också ner och våra två next door neighbours. De trodde inte att det brann någonstans, för de såg ingen rök, men visste inte hur vi skulle stänga av larmet. Grannen bredvid oss var fortfarande misstänksam så han gick en runda för att vara på den säkra sidan. Vi hittade till slut numret till en jourvaktmästare, men han måste ha blivit informerad på något annat vänster, för han dök upp minuten efter. Några fler grannar kom ner i morgonrockar och alla var förvirrade. Vaktmästaren stängde av larmet och sa att det här brukar hända typ var fjärde månad, men vi har bott här i 7 månader och det har aldrig hänt förr. Kollade mig i spegeln när jag kom tillbaka in och såg ut som värsta häxan, svart mascara under ögat som jag inte tvättat bort ordentligt och håret som en risbuske.Därtill en blå kappa som jag först knäppte fel innan jag upptäckte och snowjoggers. Hmm trevligt första intryck för grannar jag aldrig träffat förr... men det fanns ju inte tid till att fixa till sig direkt.

Både jag och Sean blev ordetligt uppskärrade när vi hörde larmet, ganska läskigt och abrupt sätt att vakna på och sen visste man ju inte om det verkligen brann någonstans eller inte, eftersom det var huvudlarmet. Var lite svårt att koppla av sen när jag gick och lade mig igen, så jag var trött imorse.

Idag har jag dokumenterat mina målningar ordentligt i fotostudion med stora blixtar etc. Sen städade jag ur studion. Kändes lite känslosamt att packa ihop allting i påsar och lådor. Har ju alltid gjort det alla andra år också, men då har man ju kommit tillbaka sen till hösten, nu är det SISTA gången man gör det på den här skolan. Det känns rätt sorgligt att man inte ska studera konstböcker i skolbiblioteket mer, inte låna kameror av Davey, måla och få kritik av Deirdre, Blaise, Michael och Fionna, börja dagen med en te-rast i matsalen, hälsa på i varandras ateljeer. Det känns extra känslosamt för mig, för jag kommer ju inte att bo på Irland så himla länge till, och nu när vädret har varit så otroligt fint och varmt de sista veckorna och Galway visar sig från sin allra bästa sida så känner man sig så hemmastadd, man känner varje gata, varje affär i stan, det har blivit en del av mig. Och allt detta kommer jag sakna så mycket... och jag kommer bara minnas allt det bra, som alltid.

image441
Efter städning, nu måste allt bara flyttas också

Nä, nu ska jag inte sörja än, för vi är ju faktiskt inte helt klara i skolan än. Vi ska ju spendera en vecka med att måla och fixa iordning våra utställningsrum och sen ha assessments och slutligen vernissage.

Saker jag måste göra nästa vecka är dessa:
* Skicka iväg negativ för förstoring
* Köpa tapetklister, grön färg och skrapa m.m
* Flytta mina saker till utställningsrummen
* Tapetsera ena rummet
* Måla andra rummet
* Ta hem de gejer jag inte behöver
* Fixa klart min notebook
* Skicka ut vykort med mitt tryck på.
* Uppdatera hemsidan
* Fixa en TV
* Göra iordning plinten att ställa TVn på
* Prata med turistbyrån om vilken dag jag ska börja jobba
* Ansöka om ateljeplats till Engage och Artspace

Jag fick förresten min RADIOHEAD BILJETT med posten idag!!!!! Jag ska gå på deras konsert i Malahide Castle i Dublin den 6 Juni! Världens bästa nationaldag med världens bästa band! Ska bli så kul att se dem. Det påminner mig att jag måste boka hostel i Dublin också, för nu har jag ju inte Laura att bo hos längre.

Imorgon ska jag på fest hemma hos Catriona!! Det ska bli kul, Sarah ska också dit. Vi ska ta med "something to nibble at", så Sarah ska göra sin berömda Banoffee pie och jag har bestämt mig för att göra chokladdoppade jordgubbar. Gott!!

Kommentarer
Postat av: Denice

jag har också varit med om liknande, tusen gånger! sådana personer borde vara bannlysta från biosalongen för dom har verklingen ingenting där att göra! dom kan lika gärna gå och hyra en film, för då kan dom prata och skratta och störa hur mycket dom bara vill

2008-05-17 @ 00:06:35
URL: http://denicenissi.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0