Kors i taket, jag har klippt mig!

Idag var en bra dag! Jag vaknade och kollade på nyheterna att Obama vunnit valet. Känns som att de flesta är glada idag. Enda jag är lite orolig för är att någon rasist eller arg stödjare av irakkriget ska försöka skjuta honom. Hörde ett par som diskuterade det på stan också, så hoppas verkligen inte att det finns nån sån idiot! Enda är väl att nyheterna fokuserar lite väl mycket på att han är svart, vet att det är sensationellt, men de borde ändå fokusera mindre på det och mer på politiken. Men nu får alla vara glada ett tag innan allvaret börjar. Bush is sooo last season.

Jag var i varenda skoaffär i stan idag och kollade på skor och höll på att bli galen för jag hittade inget jag ville köpa. Ville helst att de skulle kosta under tusenlappen och i stort sett alla fina par var jättedyra. Tillslut så var jag iallafall i Topshop (räddaren i nöden) och där hittade jag ett par skor som är både snygga och bekväma (för att ha klack). De var gräddvita, så fastnade för dem direkt, för om man har svarta skor och svarta tajts så syns de ju knappt. De kostade 84 euro, så gick för att betala, men då sa expediten att de bara kostade 30 euro, för de hade tydligen sko rea, som jag missat. Och sen fick jag 10% studentrabatt eftersom jag har mitt travelcard, så det blev bara 27 euro, snacka om kap!

Sen var jag och klippte mig också på Connaught college of hairdressing som ligger bakom turistbyrån, några på jobbet har rekommenderat det stället förr. Jag kände nämligen inte för att betala 400-500kr för att toppa håret lite. De har elever som instrueras av vanliga frisörer och därför kostar det bara 10 euro per klippning. Skitbra! Jag hade inte klippt mig sen förra julen då mamma toppade mitt hår, för jag har dragit mig för att gå eftersom frisörer alltid klagar på hur slitet mitt hår är och hur jag borde klippa axellångt etc. Men nu behövdes det verkligen, för jag har kännt mig som en hippie med mina risiga toppar på sistone, var nästan så jag skämdes över skicket på mitt hår när jag var i Dublin sist.

De klippte över en decimeter, det är inte så kul, eftersom det räckte nästan till midjan innan, men jag var så illa tvungen, för jag behövde bli av med allt det slitna. Först hade de jobb som vanligt med att reda ut mitt hår efter tvätten. Det blir som toviga klumpar, men tillslut fick de ut det. Hemma blir det inte så, men det är för att jag står och duschar så håret hänger rakt, men hos frissan så knölar de med håret i handfatet och allt tovar ihop sig. Förr har jag ofta insisterat på att de bara sprejar mitt hår med vatten, men nu tänkte jag att de kan få tvätta det så slipper jag hemma sen.

Blev nöjd iallafall, inget radikalt direkt, men de klippte luggen, lite lager runt ansiktet och tog en decimeter runt om.

Tjejen som klippte mig var skittrevlig och pratade en massa, hon bor i Dublin så måste åka fram och tillbaka varje dag när hon tränar eftersom hon har två barn. Hon hade afro hår och sa att hennes som har värsta stora krullet, hehe!

Så, nu är min jakt över: har klänning, jacka, skor och håret är klippt. Enda jag behöver köpa nu är nya tights.


Ikväll ska vi till Galway Omniplex och kolla på Bond. Ska bli kul! Är lite tradition att alltid gå på nya bondfilmen, så det vill jag inte missa, även om jag hört lite mixed reviews om den här.

Kommentarer
Postat av: Tina - art & clothes

Oj. Du måste haft grymt långt hår innan!

2008-11-06 @ 15:55:04
URL: http://trueborn.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0