Min näsa för affärer.

Idag har jag och Sean haft en slapp söndag. Vi skulle gå en promenad var tanken, men det har varit störtskurar och blåst hela dagen. Igår natt var det värsta hagelskurarna jag sett på länge.

På eftermiddagen gick vi en sväng in till stan och kollade i Eason's. Jag skulle se vad taveldukarna kostade. Egentligen är det bara ramen som duken är sträckt på som jag är ute efter då duken är papperstunn och kass. Jag sträcker istället min egen linne eller segelduk. Där hittade jag en ram där det var ett hål i duken. Perfekt, tänkte jag, då kanske jag kan snacka till mig en liten bargain. Så jag gick upp till disken och sa att de kommer nog inte att kunna sälja den här till nån annan, för det är hål i den, så kan jag få rabatt? Hon frågade chefen så jag fick 20% rabatt. Alltid något, för jag ville ju inte ha duken ändå.

Utanför stod några folk och hade matdemonstration, de är del i "Make food, not war" och ger ut gratis mat på stan ibland. Jag gav en liten donation och tog en tallrik med blandad sallad och ris. Det var gott, men just då började det regna och blåsa så lyckades få i mig hälften i lä vid en ingång och sen fick vi skynda till Java's coffée shop dit vi egentligen var på väg. Jag beställde en kanna med kanel och ingefärste, men jag tyckte inte om det, så ångrade mig lite. Åt en scone där och sen satt jag och Sean och läste i våra böcker en stund.

Sen på vägen hem gick jag in i Zhiwago records och kollade lite på rea grejer. Hittade Jenny Wilsons skiva där för 4 euro och Pink Floyd - Live at Pompeii - the director's cut. Hade tänkt önska mig den i julklapp, men den kostade bara 7 euro och jag har varit så sugen på att se den nu ett tag sen jag började läsa Pink Floyd boken.

Vi såg Jenny Wilson live i the Roisin Dubh, 2006 tror jag att det var, minns inte riktigt, hon är bra.

Sen köpte jag micro popcorn så ska poppa det senare och kolla på Pink Floyd DVDn. Synd att vi bara har en vanlig kass liten TV, skulle passat bra hemma hos mina föräldrar med stor wide screen och surround... Får väl ta med den vid jul.




När jag kom hem så sträckte jag en linneduk på ramen jag köpte. Imorgon måste jag åka ut till Liosban och lämna in min video och ansökan till Live @ Bar no. 8. Måste även kolla om det går att få trä tillskuret till stretchers i wood cut stället där ute också. 

Kommentarer
Postat av: Maria

Är Irland likt Sverige? Folket, kulturen, uteställen, vädret, skolan? :)

2008-11-09 @ 23:50:04
URL: http://maariaaa.devote.se
Postat av: Tina - art & clothes

Vilken bra idé att hitta skadade dukar och få rabatt. Har lite samma problem, är grymt dålig på att använda hammare & spik så måste ha färdiga ramar när jag spänner, har hittat bra och hyfsat billiga kilramar från webbshopen artistica. Har köpt en en 10 metersrulle med canvas i bra kvalité, spänninstrument och häftpistol - nu ska jag bara lära mig att spänna upp ordentligt.

2008-11-10 @ 16:58:40
URL: http://trueborn.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0