Smådjur och stretchers

Jag tog en promenad ut till Liosban istället för att ta bussen idag eftersom det var soligt mitt på dagen. På vägen stannade jag i Petworld och kollade in smådjuren. De hade såna roliga små chinchillas som sprang som idioter och massor med kaniner och hamstrar.



Sööööta!



Huset var proppfullt med sovande hamstrar.

Kollade på några ormar, sköldpaddor och kameleonter också. Jag är inte rädd för ormar, spindlar och sånt men skulle inte kunna ha en orm av den enkla aledningen att man måste mata den med andra mindre djur. De riktigt stora ger de råttor och kaniner, fy fan vad äckligt, råttor hatar jag verkligen! De säljer frusna vita råttor och hårlösa musungar i lösvikt där. Uaaagghhh!! Brrrr!!


Vi hade typ 40 kaniner när jag var liten, pappa födde upp dem och sålde till folk. Ibland var han tvungen att slakta några stycken och han kände en kille i stan som köpte några av dem djupfrysta som ormmat. Törs man knappt nämna för folk dock för de tycker att det låter hemskt. Men det är inte för inte som det finns ett talesätt som heter "Kn*lla som kaniner" så man måste avliva endel då och då. Inte dem som jag och brorsan hade som våra egna då förstås.

Sen när jag kom till woodcut stället så var det naturligtvis lunchstängt (jag glömmer alltid sånt) så gick till Kenny's bookshop igen och fördrev en timme. Köpte en bok med korta noveller av Franz Kafka. Nu har jag 3 böcker med hans verk.

När jag väl kom till Woodcut för att hämta mina träbitar så hade det blivit ett missförstånd så han hade bara fattat (och tagit betalt för) att han skulle göra vinklingen på träet, men inte skära till 45 graders hörn eller mäta till bitarna (som jag menat), jag hade sagt att jag skulle sätta ihop dem själv men han trodde jag skulle såga dem själv också. Först tog jag de två långa listerna och gick och tänkte att jag har en såg hemma så det kanske går, men så tänkte jag att det kommer ju bli jättesvårt att få rakt och min såg är för stora tänder på för att få snyggt, så jag gick tillbaka till honom och frågade om han kunde göra det. Det skulle kosta 10 euro extra och ta en timme sa han. Jag gick ner till Wellpark och köpte trälim och kände hur jag sakta men säkert slösade bort hela dagen på den här skiten. När jag kom tillbaka en timme senare var träbitarna osågade och gubben pratade i telefon. När han såg mig så fick han eld i röven och sågade till dem på stört, tog ca 2 minuter!

Försökte spika ihop dem nu när jag kom hem, men tavlan kommer bli 120x120 cm så de var för stora och svåra att hålla när man spikade så nu försöker jag limma ihop bitarna först med "the glue that's stronger than the wood" som det står på flaskan och då kanske det för hoppningsvis sitter still när jag ska spika iallafall.

Skulle möta Sean i stan på hans lunchrast men det blev inget för jag var fast ute i Liosban! Nu kostade ramen 25 euro, hoppas bara dukfan räcker nu när det blev större än mad jag tänkt. Måste genast testa...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0